|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3301 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy
Cytat:
![]() Co do testów... Po takim czasie już na bank powinny wyjść 2 krechy... Ja pierwszy test zrobiłam 3 dni przd planową @ i druga kreseczka była widoczna ale blada. Następny test zrobiłam jakieś 2 dni po planowej @ któa nie przyszła i pojawiły się już 2 grube krechy... Przepraszam za te przyziemne słowa, ale naprawdę lepiej się pozytywnie rozczarować ![]() Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2008-12-24 o 21:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3302 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny miesięczka spoznia mi się tydzien, zrobilam test ewyszedl pozytywny, mam podwyzszona temperature 37,3, boli mnie podbrzusze jakbym miała dostać okres.. Czy jestemw ciązy? Jutro ide do lekarza . Pare miesiecy temu mialam podwyższoną prolaktynę , ale bralam bromergon i spadła, czy to moze miec jakis wpływ na pozytywny wynikl testu??
|
![]() ![]() |
![]() |
#3303 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Temperaturka i bolący brzuszek jak najbardziej świadczą o ciąży ![]() GRATULUJĘ !!! Do tego pozytywny test ![]() Jesteś mamusią ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3304 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3305 |
Zadomowienie
|
Adaikaka dziękuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3306 |
Raczkowanie
|
Gratuluje WrednaAfrodyta
![]() ![]() A co do mojej sytuacji moja temperatura po południu jest pow. 37 st.C. Wieczorem bardzo zabolał mnie brzuszek i poszły dwa skrzepki krwi pomyślałam, że to @ ale nic się dalej nie dzieje, wszystko się zatrzymało i @ póki co nie ma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3307 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam Dziewczyny
![]() Od kilku dni przeglądam Wasze forum, aż postanowiłam się zarejestrować i dołączyć do Waszego grona... Mam oczywiście podobne problemy do Waszych... NIe wiem czy już się cieszyć, czy wstrzymać się z bólami... Mam dzisiaj 35ty dzień cyklu... @ brak, dziwne kłucie od czasu do czasu w podbrzuszu... podwyższona temperatura, ok 37,1-37,2 caly czas się utrzymuje. Nie mam pewności czy zajście w ciąże było możliwe... "przytulanki" z narzeczonym miały miejsce 2 dni po @ w 8 dniu cyklu, wydawalo mi sie ze to raczej bezpieczny czas ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3308 |
Wtajemniczenie
|
ja myślę, że to możliwe;] zrób test teraz
|
![]() ![]() |
![]() |
#3309 |
Raczkowanie
|
No to w takim razie biegnę poszukać otwartej apteki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3310 |
Przyczajenie
|
mmm.... właśnie ja popołudniu tez mam 37 stopni, i sie tak zastanawiam czy mierzenie temperatury przed 6 bo tak wstaje nie jest za wcześnie, w sumie teraz wychodzi mi temperatura coraz wyzzsza 36,8 a jak mierze o 9:00 wychodzi mi 37 dzis 37,1 i nie wiem czy moge byc w ciazy. pierwsze dni od zapłodnienia byly straszne, mdłości, zgaga, bol podbrzusza, glodna 24h a jak nie zjadłam to zgaga i mdłosci jak zjadłam to zgaga, zawroty głowy, ale po 10 dnich zrobilam sobie test i negatywny i nie wiem czy jest sens łudzić sie że moge być w ciąży, teraz nie mam już objaów czasem mnie brzuch zaboli, oli mnie tylko jedna pierś ;o( 29-12 powinna być małpka |
![]() ![]() |
![]() |
#3311 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny,
A powiedzcie mi, ile taki stan podgorączkowy może się utrzymywać ?? (jeśli to ciąża oczywiście). |
![]() ![]() |
![]() |
#3312 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki a ja mam jeszcze jedno pytanie, być może trochę dziwne ale...
w jaki sposób mierzycie temperaturę bo wyczytałam, że nie należy jej mierzyć pod pachą tylko albo pod językiem albo w pochwie. Ponadto zaobserwowałam, że jak mierzę pod pacha to jest poniżej 37 tzn. 36.6 a jak w pochwie lub pod językiem to 37.2. Zatem jak to jest z tą temperaturą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3313 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3314 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
z tego co czytałam to przez 18 dni od jajeczkowania jak utrzymuje się wyższa temperatura to znaczy ze jesteś w ciąży. na początku może być niższa ale później sie powinna podnieść. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3315 |
Zadomowienie
|
Moje przypuszczenia się potwierdzily. Termin na 25 sierpień
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3316 |
Raczkowanie
|
To cudownie kochana !!! Gratuluje po raz drugi i życzę wszystkiego najlepszego
![]() Ehh a u mnie jakieś takie dziwne plamienie bardzo małe, a zawsze mam taki okres, że się ze mnie leje a teraz tak jakby chciało a nie mogło. Edytowane przez flowerspower Czas edycji: 2008-12-26 o 21:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#3317 |
Kici kici miau miau
|
podwyzszona temperatura utrzymuje sie mniej wiecej do 3 miesiaca ciazy - ale nie jest to standart
|
![]() ![]() |
![]() |
#3318 |
Raczkowanie
|
No dobraaaa, to jutro rano nadejdzie chwila prawdy... Myślę że jak spóźnia się 6ty dzień to chyba najwyższy czas żeby się przetestować... Trzymajcie kciuki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3319 |
Zakorzenienie
|
GRATULUJĘ
![]() ![]() Zapraszam do mamusiek lipcowo-sierpniowych ![]() Za resztę kobietek trzymam kciuki ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3320 |
Raczkowanie
|
No i zrobilam ten test...
Wyszedl negatywny... @ jak nie bylo tak nie ma, brzuch boli, temperaturka jest... Nie wiem juz sama co mam o tym myslec... ehhh ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3321 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Do tego czasu trzymam kciuki. Czasem jest różnie... Mi test wyszedł pozytywnie w 26 dniu cyklu na 3 dni przed planową @ a innym wychodzi tydzień po planowej @... Raz jeszcze polecam bete. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3322 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3323 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3324 |
Raczkowanie
|
Witam Wszystkich. Jestem od dzisiaj na forum i chciałąbym podzielić się moimi objawami. Będę wdzięczna jak ktoś mi odpowię. Ja dam znać po wizycie u lekarza 29-go.
Ostatnią normalną miesiączkę (co 28 dni super regularnie) miałam 28.X.2008. Potem następna przyszła dożo za szybko bo 14.XI. Była jednak krótsza - 3dni- ciemne prawie brązowe plamienie średnio dużo ale mniej niż zwykle. Myślałam, że to tylko anomalia- może przeziębienie bo bolało mnie wszystko tak jakby na grypę. Po zakończeniu plamienia zaczęły się objawy jak na @ we właściwym terminie czyli bolesne piersi i kłucie w podbrzuszu. Jednak nie przyszła. Dopiero 19 grudnia zrobiłam test - wyszedł negatywny. Następnego dnia zabolał mnie brzuch dołem i zauważyłam nitki krwi w wydzielinie z pochwy. Tak miałam przez 3 dni i wszystko ustało. Teraz nie mam dosłownie żadnych objawów, nic mnie nie boli. Brak jedynie @, wydzielina z pochwy biała o konsystencji budyniu ale nie za dużo, żadnych przebarwień, temp w pochwie 36,8. Nic nie wskazuje na ciążę, choć nie ukrywam że byłabym wdzięczna za TAKI prezent......... ![]() Pozdrawiam wszystkie staraczki i proszę o komentarz. |
![]() ![]() |
![]() |
#3325 |
Raczkowanie
|
witajcie dziewczynki
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3326 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
witaj Kochana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3327 |
Raczkowanie
|
Dzięki Liwlinea!
Ja też Tobie kibicuję. Wiem że nie ma co schizować, dlatego czekam na wizytę u gina, bo mogą to być przecież hormony... Ale zawsze dobrze jest z kimś porozmawiać. Dlatego ogromnie się cieszę że są właśnie takie fora. Pozdrawiam wszystkich serdecznie! |
![]() ![]() |
![]() |
#3328 |
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny
![]() Mam pytanko; po ilu dniach od zaplodnienia podnosi sie temperatura? |
![]() ![]() |
![]() |
#3329 |
Raczkowanie
|
do liwlinea:
Mnie przy pierwszej ciąży bolały piersi i miałam bardzo tkliwe sutki - jak zawsze po jajeczkowaniu, ale bolały mnie dużo dłużej niż normalnie (więcej niż 14 dni) i po tym poznałam, że zafasolkowałam ![]() Po pierwszej ciąży już NIGDY nie bolały mnie piersi i sutki w czasie żadnej owulacji, aż do teraz - od momentu zajścia w ciąże (gdzieś może 5 dni po) zaczęły mnie boleć piersi (zaczęło się od sutek) i już wiedziałam, że to jest to ![]() ![]() Powodzenia! ![]() do zartownis: Temperatura podnosi się po każdym jajeczkowaniu, więc jest to objaw niespecyficzny, chyba, że utrzymuje się ponad 14 dni - czyli ponad termin spodziewanej miesiączki do smonika1975: Ciężko coś powiedzieć. Plamienia mogą się zdarzać w czasie ciąży w terminach spodziewanych @. Niepokojące by były tylko te nitki krwi, a teraz ta wydzielina. Gdyby była przezroczysta, mógłby to być śluz płodny, a tak... Na tyle się nie znam, więc nie pomogę ![]() Edytowane przez serdel Czas edycji: 2008-12-27 o 22:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#3330 |
Raczkowanie
|
do Serdel- bardzo Ci dziękujję
![]() ![]() ![]() A ja gorąco trzymam za 17 dniową fasolke i jednoczesnei bardzo mocno gratuluje tego "maleńkiego" szczęścia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:31.