Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-28, 00:06   #3331
anus19
Raczkowanie

GG do anus19
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy

Witam To znowu ja;p Tym razem cierpiąc na bezsennosc postanowilam odwiedzic Wizaż W sumie..mam pytanie,a jako,ze forum jest przydatne zadajacym pytania to mam nadzieje,ze nikt mnie nie zlinczuje(czyt.nakrzyczy) ?? Ja w sumie nie wiem,czy moge siebie uznac za 'zaciążoną'aczkolwiek mam wiele objawow na to wskazujacych.. Nie wiem,na ile moga one swiadczyc o ciązy a na ile to wytwór mojej wyobraźni.. W każdym bądź razie-ze zrobieniem testu zaczekam do poniedzialku/wtorku,jako,ze mija dwa tyg.w niedziele od TEGO wydarzenia.Ale..mam pytanie-czy nagły brak ciągliwego śluzu,a potem ciągła suchość w pochwie(ktora trwa do dzis)moze byc objawem wskazujacym na ciąże?? Iiii...od jakiegos tyg.okropna drazliwosc piersi i bol w podbrzuszu.. Dziwne,bo wydawało mi sie,ze to za wczesnie na jakiekolwiek objawy?! A moze moja psychika sobie wyobraza niewiadomo co.. Spac mi sie nie chce,wiec pisze;P Pozdrawiam wszystkie szczesliwe,'zafasolkowane 'mamusie i czekam na jakas wiadomosc,od doswiadczonej,przyszlej lub obecnej mamy ;*

anus19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-28, 09:01   #3332
jasiulek
Raczkowanie

GG do jasiulek Send a message via Skype™ to jasiulek

Cytat:
Napisane przez anus19 Pokaż wiadomość
Witam To znowu ja;p Tym razem cierpiąc na bezsennosc postanowilam odwiedzic Wizaż W sumie..mam pytanie,a jako,ze forum jest przydatne zadajacym pytania to mam nadzieje,ze nikt mnie nie zlinczuje(czyt.nakrzyczy) ?? Ja w sumie nie wiem,czy moge siebie uznac za 'zaciążoną'aczkolwiek mam wiele objawow na to wskazujacych.. Nie wiem,na ile moga one swiadczyc o ciązy a na ile to wytwór mojej wyobraźni.. W każdym bądź razie-ze zrobieniem testu zaczekam do poniedzialku/wtorku,jako,ze mija dwa tyg.w niedziele od TEGO wydarzenia.Ale..mam pytanie-czy nagły brak ciągliwego śluzu,a potem ciągła suchość w pochwie(ktora trwa do dzis)moze byc objawem wskazujacym na ciąże?? Iiii...od jakiegos tyg.okropna drazliwosc piersi i bol w podbrzuszu.. Dziwne,bo wydawało mi sie,ze to za wczesnie na jakiekolwiek objawy?! A moze moja psychika sobie wyobraza niewiadomo co.. Spac mi sie nie chce,wiec pisze;P Pozdrawiam wszystkie szczesliwe,'zafasolkowane 'mamusie i czekam na jakas wiadomosc,od doswiadczonej,przyszlej lub obecnej mamy ;*
Anuś, suchosc w pochwie to naturalna rzecz po skończeniu dni płodnych, kiedy to organizm nie produkuje już śluzu płodnego, w którym mogą życ żołnierzyki Nie słyszałam, żeby to mogło byc objawem ciąży Natomiast pozostałe objawy, które wymieniłaś mogą, choc nie muszą świadczyc o ciąży... Ja jakieś półtora miesiąca miałam ich wiele (w tym wymienione przez Ciebie) i niestety wtedy nic z tego nie wyszło Ale mam nadzieję, że u CIebie jest inaczej Pozdrawiam i trzymam kciuki

7 cs...
39/40 -czekamy, kruszynko!

Edytowane przez jasiulek
Czas edycji: 2008-12-28 o 09:04
jasiulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-28, 20:10   #3333
cashmeree
Zakorzenienie

GG do cashmeree

Witam serdecznie zaczne może od tego że w dniu dzisiejszym naprawde uwierzyłam że jestem w ciąży , @ opóżnia mi się już o 8 dni a zawsze była regularna, w Wigilię postanowiłam że zrobie rano test (w pracy) wyszedł pozytywnie , drugi zrobiłam już z mężem po obdarowaniu go prezentem w postaci dwóch słodkich malutkich skarpetek - odrazu wiedział o co chodzi, drugi również wyszedł pozytywnie , a dzis będąc w mieście zakupiłam trzeci żeby mieć 100% pewność i takze pokazały się dwie kreseczki, jutro ide do lekarza aby dowiedzieć się dokładnie który to tydzień. Jestem szaleńczo szczęśliwa z mężem staralismy się ok rok od dwóch miesięcy mam zapisany Dopegyt na zbicie wysokiego ciśnienia bo mój lekarz stwierdził żę moje ciśnienie ( 150/110) może być właśnie problemem do zajscia w ciąże i udało się po dwóch miesiącach na normalnym "tabletkowym" ciśnieniu będę mamą. Co do objawów temp. ciała wacha sie od 37C do 37,8C mierzone w ustach, ogromny ból piersi i co jakiś czas skurcze brzucha przypominające te przed @ trwające kilka sekund, na szczęście jeszcze brak zgagi i wilczego apetytu nawet skusiłabym sie do stwierdzenia że nie chce mi się jeść Jutro napiszę więcej po wizycie u lekarza
cashmeree jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-28, 20:57   #3334
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
Napisane przez cashmeree Pokaż wiadomość
Witam serdecznie zaczne może od tego że w dniu dzisiejszym naprawde uwierzyłam że jestem w ciąży , @ opóżnia mi się już o 8 dni a zawsze była regularna, w Wigilię postanowiłam że zrobie rano test (w pracy) wyszedł pozytywnie , drugi zrobiłam już z mężem po obdarowaniu go prezentem w postaci dwóch słodkich malutkich skarpetek - odrazu wiedział o co chodzi, drugi również wyszedł pozytywnie , a dzis będąc w mieście zakupiłam trzeci żeby mieć 100% pewność i takze pokazały się dwie kreseczki, jutro ide do lekarza aby dowiedzieć się dokładnie który to tydzień. Jestem szaleńczo szczęśliwa z mężem staralismy się ok rok od dwóch miesięcy mam zapisany Dopegyt na zbicie wysokiego ciśnienia bo mój lekarz stwierdził żę moje ciśnienie ( 150/110) może być właśnie problemem do zajscia w ciąże i udało się po dwóch miesiącach na normalnym "tabletkowym" ciśnieniu będę mamą. Co do objawów temp. ciała wacha sie od 37C do 37,8C mierzone w ustach, ogromny ból piersi i co jakiś czas skurcze brzucha przypominające te przed @ trwające kilka sekund, na szczęście jeszcze brak zgagi i wilczego apetytu nawet skusiłabym sie do stwierdzenia że nie chce mi się jeść Jutro napiszę więcej po wizycie u lekarza
GRARULUJĘ i witam w gronie mamusiek
Obawiam się, że lekarz niewiele Ci powie... bo zapewne tWoja dzidzia ma jakieś 3 tyg a to za wcześnie...

Kiedy miałaś ostatnią @?? Bo jak piszesz że @ spóźnia się już 8 dni to prawdopodobnie zaskoczyłyśmy w tym samym czasie i razem wylądujemy na porodówkach Dzisiaj mi też mija 8 dzień od planowej @
Stary 2008-12-28, 21:06   #3335
karolla2483
Raczkowanie

Cashmere ogromne gratulacje
Ja jutro z rana biegnę na badanie krwi... Ciekawe jaki będzie wynik... Orientujecie się może czy wynik jest tego samego czy następnego dnia??
@ nadal nie mam, nie wiem już ktory dzień z rzedu ale o ile dobrze licze- też 8my... Temp ciała 37,2-37,6, kłucie w podbrzuszu nadal jest,.... piersi jakby większe... a wynik testu byl - ... sama nie wiem co mam o tym myslec...
karolla2483 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-29, 05:27   #3336
cashmeree
Zakorzenienie

GG do cashmeree

ostatnia @ była 21 listopada a mój cykl trwa przeważnie 29 dni wypadło że @ powinnam mieć 20 grudnia więc dziś jest 9 dzień bez w nocy nie mogłam spać jestem taka ... eh nawet nie wiem jak to opisać a jeszcze musze 8 h w pracy spędzic i dopiero do lekarza nie wiem jak ja tak długo wytrzymam, Karola wydaje mi się żę jak porosisz panie to jeszcze dziś ok 15 powinnaś mieć wyniki u mnie tak bynajmniej to jest trzymam kciuki ogromnie żeby było na + , adaikaka a ty masz termin wyznaczony już czy też czekasz ?
Stary 2008-12-29, 05:38   #3337
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
ostatnia @ była 21 listopada a mój cykl trwa przeważnie 29 dni wypadło że @ powinnam mieć 20 grudnia więc dziś jest 9 dzień bez w nocy nie mogłam spać jestem taka ... eh nawet nie wiem jak to opisać a jeszcze musze 8 h w pracy spędzic i dopiero do lekarza nie wiem jak ja tak długo wytrzymam, Karola wydaje mi się żę jak porosisz panie to jeszcze dziś ok 15 powinnaś mieć wyniki u mnie tak bynajmniej to jest trzymam kciuki ogromnie żeby było na + , adaikaka a ty masz termin wyznaczony już czy też czekasz ?
A ja ostatnią @ miałam 20.11 i planowo @ miała przyjść 19.12 ale nie przyszła
No to będziemy rodzić w podobnym czasie

Co do bezsenności to też tak miałam ... i doskonale Cię rozumiem...
Termin wyznaczyłam sobie sama internetowo... I wypada on na 27.08.2009 ale na pewno się on jeszcze zmieni.
Ja do mojego lekarza poszłam dzień po spodziewanej @ (o ciąży wiedziałam już od 4 dni) bo miałam dość mocne i bolesne skurcze macicy...
On przepisał mi luteinę, na skurcze kazał łykać Aspargin, przebadał mnie na fotelu i powiedział żebym przyszła za jakiś miesiąc bo na razie i tak nic nie będzie w stanie stwierdzić bo jest za wcześnie
Tak wiec czekam... do 19.01
Stary 2008-12-29, 08:21   #3338
smonika1975
Raczkowanie

Witam wszystkich!
Na początku gratuluję nowym mamuśkom!
Ja już jestem po wizycie u gina. Niestety nie ciąża, albo na szczęście - tak mi powiedział bo te objawy które miałam nie oznaczałyby nic dobrego.
Dostałam luteinę na wywołanie @ i badania - cytologia+hormony. I do kontroli za 2 tygodnie. Napiszę co wyszło z badań.
Pozdrawiam i życzę Szczęśliwego Nowego Roku
smonika1975 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-29, 08:33   #3339
zosia21
Raczkowanie

napiszcie mi jak to jest z temp. która jest "wiarygodna", nie wstając z łóżka wychodzi mi 36,6 a godz później (po śniadaniu, prysznicu) mam 37,0. kiedy się powinno mierzyć? mam taki mętlik w głowie

http://s1.suwaczek.com/201003254980.png
zosia21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-29, 10:40   #3340
karolla2483
Raczkowanie

Cytat:
Cześć Dziewczyny
Byłam na tym pobraniu krwi, prosiłam jak się tylko dało i wyprosiłam jutro od samego rana.... Pani powiedziała, że mają tyle tych pobrań i badań na bete, że wygląda to tak jakby każdy postanowił w Nowym Roku mieć dzidziusia Tak więc czekam do jutra i nie ukrywam że ogromnie się stresuję!!! @ oczywiście nie ma, stan podgorączkowy jest, kłucie w brzuchu jak najbardziej też... To będzie najdłuższe kilkanaście godzin w moim życiu... Pozdrawiam serdecznie!!!
Stary 2008-12-29, 11:10   #3341
liwlinea
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zosia21 Pokaż wiadomość
napiszcie mi jak to jest z temp. która jest "wiarygodna", nie wstając z łóżka wychodzi mi 36,6 a godz później (po śniadaniu, prysznicu) mam 37,0. kiedy się powinno mierzyć? mam taki mętlik w głowie
Zosiu, jeśli chodzi o temperaturę powinnaś mierzyć ją od razu jak sie obudzisz (nie wstając z łóżka)- właśnie wtedy jest ona najbardziej wiarygodna

pozdrawiam cieplutko
liwlinea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-29, 11:14   #3342
serdel
Raczkowanie

zosiu21 temperaturę mierzy się przed wstaniem z łóżka. Temperatura po wstaniu zawsze będzie wyższa, a już tym bardziej po prysznicu i śniadanku.

karolla trzymam kciuki
serdel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-29, 11:16   #3343
karolla2483
Raczkowanie

Serdelku nie dziękuję żeby nie zapeszyć Podziekuję jutro
Stary 2008-12-29, 14:58   #3344
zosia21
Raczkowanie

liwlinea, serdel - dziękuje Wam za odpowiedzi, czyli nie powinnam się "martwić" ale test jeszcze zrobię jutro lub pojutrze

http://s1.suwaczek.com/201003254980.png
zosia21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-29, 16:46   #3345
karmel26
Raczkowanie

Witam wszystkie mamunie i przyszłe mamunie serdecznie, gratuluje wam bardzo i strasznie zazdroszcze, ja już uwierzyłam że jestem w ciaży ale raczej teraz wątpię temperatura dzis 36,5 dziś powinnam miec @ na razie nie przyszła ale brzuch boli jak nie wiem co, piersi równiez wiec chyba lada moment przybedzie napiszcie mi kochane czy temperatura 37 jest nieodlączna czescia ciąży czy zdaza sie ze jest nizsza?? ja jak mierzyłam o 9(bo mialam pare dni ze tak wstawalam) to mam 37-37,1 a jak wstaje przed 6 (a tak zazwyczaj) to mam 36,5-36,7 i nie wiem co mam o tym myslec, ale niebawem sie okaze Pozdarwiam i trzymam za wszystkie kciuki!!!
karmel26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-29, 17:26   #3346
karolla2483
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karmel26 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamunie i przyszłe mamunie serdecznie, gratuluje wam bardzo i strasznie zazdroszcze, ja już uwierzyłam że jestem w ciaży ale raczej teraz wątpię temperatura dzis 36,5 dziś powinnam miec @ na razie nie przyszła ale brzuch boli jak nie wiem co, piersi równiez wiec chyba lada moment przybedzie napiszcie mi kochane czy temperatura 37 jest nieodlączna czescia ciąży czy zdaza sie ze jest nizsza?? ja jak mierzyłam o 9(bo mialam pare dni ze tak wstawalam) to mam 37-37,1 a jak wstaje przed 6 (a tak zazwyczaj) to mam 36,5-36,7 i nie wiem co mam o tym myslec, ale niebawem sie okaze Pozdarwiam i trzymam za wszystkie kciuki!!!
a moze powinnas zrobic test?
Stary 2008-12-29, 17:56   #3347
karmel26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolla2483 Pokaż wiadomość
a moze powinnas zrobic test?
jeszcze zaczekam, bo pierwszy test po 10 dniach wyszedł negatywnie, jak do jutra południa nie dostane to sobie zrobię, bo zawsze mam regularny. trzymajcie kochane kciuki
Stary 2008-12-29, 18:10   #3348
karmel26
Raczkowanie

mam jeszcze jedno pytanko a mianowicie kwas foliowy, własnie znajoma mi powiedziała że nie powinnam za długo brać kwasu, a moja dawna ginekolog powiedziała ze jak odstawiam tabletki anty to żebym zaczeła brac kwas foliowy i ja tak sobie biorę codziennie przez jakies już 4 lata. czy to faktycznie źle?? byłam ostatnio u ginekologa i zapomniałam sie spytać a teraz się martwie....
Stary 2008-12-29, 18:31   #3349
cashmeree
Zakorzenienie

GG do cashmeree

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
A ja ostatnią @ miałam 20.11 i planowo @ miała przyjść 19.12 ale nie przyszła
No to będziemy rodzić w podobnym czasie

Co do bezsenności to też tak miałam ... i doskonale Cię rozumiem...
Termin wyznaczyłam sobie sama internetowo... I wypada on na 27.08.2009 ale na pewno się on jeszcze zmieni.
Ja do mojego lekarza poszłam dzień po spodziewanej @ (o ciąży wiedziałam już od 4 dni) bo miałam dość mocne i bolesne skurcze macicy...
On przepisał mi luteinę, na skurcze kazał łykać Aspargin, przebadał mnie na fotelu i powiedział żebym przyszła za jakiś miesiąc bo na razie i tak nic nie będzie w stanie stwierdzić bo jest za wcześnie
Tak wiec czekam... do 19.01
moje maleństwo ma 4,34mm a termin wyznaczyła mi moja ginekolog i przypadł na 28 sierpnia czyli faktycznie znajdziemy się na porodówce w tym samym czasie ja kolejna wizyte mam na 29 stycznia ale już widziałam fasolkę

edit. Karmel co do kwasu foliowego z punktu widzenia farmaceutycznego (a to mój zawód) kwas foliowy możesz przyjmować do trzeciego miesiąca ciąży od kiedy tylko dostałaś pierwsza miesiączkę poniewaz reguluje on prawidłowy rozwój płodu jak również twój i dostarcza ci witamin które organizm nie wytwarza w rakiej ilości jaka jest potrzebna u kobiet, a jeżeli planujesz ciąże możesz również łykać Feminatal Metafolin który również uzupełni organizm o witaminy i składniki mineralne potrzebne dla prawidłowego rozwoju.

Edytowane przez cashmeree
Czas edycji: 2008-12-29 o 18:36
Stary 2008-12-29, 18:48   #3350
karmel26
Raczkowanie

Cytat:
moje maleństwo ma 4,34mm a termin wyznaczyła mi moja ginekolog i przypadł na 28 sierpnia czyli faktycznie znajdziemy się na porodówce w tym samym czasie ja kolejna wizyte mam na 29 stycznia ale już widziałam fasolkę

edit. Karmel co do kwasu foliowego z punktu widzenia farmaceutycznego (a to mój zawód) kwas foliowy możesz przyjmować do trzeciego miesiąca ciąży od kiedy tylko dostałaś pierwsza miesiączkę poniewaz reguluje on prawidłowy rozwój płodu jak również twój i dostarcza ci witamin które organizm nie wytwarza w rakiej ilości jaka jest potrzebna u kobiet, a jeżeli planujesz ciąże możesz również łykać Feminatal Metafolin który również uzupełni organizm o witaminy i składniki mineralne potrzebne dla prawidłowego rozwoju.
jesteś kochana, Wilekie dzieki za tak szybką odpowiedz, już jestem spokojna a jutro grzecznie biore tableteczke i wieczorkiem teścik. mmm.... w sumie dopiero bedzie pierwszy dzien spóźniającej się @ może to za wcześnie. no chyba że dziś zgodnie z planem ją dostane (oby nieeee!!!!!!) zgaga, ból brzucha, utrzymuje sie od dłuższego czasu od dwoch dni bol piersi a dziś zasypiam na stojąco głowa boli eeehhhh jakie figle tego organizmu i wiecznie głodnaa mmmm....fasolko jesteś??
Stary 2008-12-29, 19:04   #3351
cashmeree
Zakorzenienie

GG do cashmeree

trzymam mocno kciuki żeby była
Stary 2008-12-30, 09:31   #3352
liwlinea
Raczkowanie

Hej Kobietki
a ja jestem w 24 dniu cyklu i z wręcz ogrmonym znicierpliwnieniem czekam na @, a dokłądniej to może na jej brak
Jeśli chodzi o jakiekolwiek objawy wskazujące na ciąże, to oprócz bólu piersi- jakiego wcześniej nie miałam, żadnych innychh nie posiadam. Ale przecież każda kobieta , a co za tym idzie organizm jest inny, prawda?
Mój ukochany i ja mamy za sobą 2 miesiąc intensywnych starańi nie będę ukrywać, że jestem bardzo niecierpliwa...W zeszłym miesiącu tak sei nakręciałam, ze wydawało mi sie iż wszytkie znaki na niebie informują że to -teraz
i co ? i nic
Po @ starałm sie skoncentrować na czymś innym, nie myślec tak intensywnie o bobasku i nawet nie obliczać szczytu dni płodnych- po prostu wszystko miało toczyć sie normalnie- bez żadnego samonakręcania sie ...- za 4 do 6 dni zobaczymy jaie będą tego efekty

Powiedzdcie mi dziewczyny w jaki sposób można sprawdzić czy kobieta jest płodna- to są badania krwi? I cz yWy same robiłyście coś takiego?
buuziaki
Stary 2008-12-30, 11:02   #3353
serdel
Raczkowanie

Karmel26 z temperaturą jest tak, że powinno się ją mierzyć o tej samej porze (max +/- 1 godz.) i tym samym termometrem. Ja np. mam 2 termometry i często wychodzą 4 kreseczki różnicy! Poza tym 3 godz. rano robią ogromną różnicę, ja sama miałam zawsze b. dużą różnicę. Więc generalnie wcale nie musisz mieć 37 tylko podwyższoną temperaturę - u mnie np. z 36,3 mierzonej o 6 rano skoczyło przy pierwszej ciąży na 36,7. Więc widzisz - to zależy jaką zwykle miałaś temperaturę, o której mierzyłaś i jakim termometrem

Acha, a kwas foliowy wypłukuje się łatwo z organizmu, więc trzeba by przyjmować mega-dawki, żeby przeholować Trzymam kciuki!

liwlinea płodność najtaniej można sprawdzić przez obserwację śluzu a potem zaobserwowanie, czy temp. po owulacji wzrosła - jeśli tak, to jajeczkowanie na pewno było, więc jesteś płodna Ale z tego, co wiem, to są też "testy owulacyjne" w aptekach, kosztują chyba ok 20zł - wpisz sobie w google "test owulacyjny" Są to testy z moczu. Powodzenia!

Edytowane przez serdel
Czas edycji: 2008-12-30 o 11:09
serdel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-30, 11:28   #3354
karolla2483
Raczkowanie

Czesc Dziewczynki...
Odebralam wyniki... morfologia ok, ciazy brak ehhh.... niefajnie sie czuje jakos tak pusto...
Stary 2008-12-30, 11:49   #3355
kamilla123
Rozeznanie

Witam wszystkie obecne oraz przyszłe mamy!
Już od kilku dni jestem gościem na forum i postanowiłam do Was dołączyć. Z ciekawością czytam Wasze posty, lepsze to niż niejeden serial Trafiłam tu ponieważ podobnie jak Wam marzy mi się powiększenie rodzinki. Więc już od 2 miesięcy doszukuję się u siebie różnych objawów, ale na razie bez rezultatu Został mi jeszcze tydzień do spodziewanej @ więc czekam, czekam, czekam... A dwa testy ciążowe czekają już w szafie

Co do owulacji to jest kilka sposobów, które pozwalają określić najpłodniejszy okres cyklu:
- zmiany podstawowej temperatury ciała - po owulacji, gdy błona śluzowa macicy przygotowuje się na przyjęcie zarodka, skokowo wzrasta temp. ciała
- zmiany śluzu szyjkowego - w miarę zbliżania się owulacji śluz staje się coraz bardziej rozciągliwy i przeźroczysty
- ból w okolicy jajnika - niektóre kobiety w chwili owulacji odczuwają ostry kłujący ból po jednej stronie podbrzusza
- zmiany w szyjce macicy
- gdy zbliża się chwila owulacji, szyjka unosi się i przesuwa centralnie w osi pochwy, a jej ujście staje się rozwarte
- zestawy do wykrywania owulacji - do kupienia w aptece

Pozdrawiam i miłego dnia życzę!!!
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-30, 14:18   #3356
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez liwlinea Pokaż wiadomość
W zeszłym miesiącu tak sei nakręciałam, ze wydawało mi sie iż wszytkie znaki na niebie informują że to -teraz
i co ? i nic
Po @ starałm sie skoncentrować na czymś innym, nie myślec tak intensywnie o bobasku
ja też się nakręcam..wiem to.. wymyślam sobie różne objawy. jedynym objawem który jest rzeczywisty i nie mogę mu zaprzeczyć to ból sutków ale nic poza tym.
Nie mogę się doczekać kiedy wreszcie będę mogła zrobić testA to jeszcze trochę dni!!!
Choć już dziś kupiłam bobo-test..Będę musiała zaczekać jeszcze ze 3 dni!

Sweet_Jelly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-30, 16:51   #3357
karmel26
Raczkowanie

eeehhhhh.... test negatywny ;o( czuje się strasznie zła. @ powinna byc wczoraj a nie ma jej i dziś a test negatywny, bbuuuu..... dlaczego????!!!!!! brzuch mnie boli, piersi strasznie, zgaga, jestem senna(moze to pogoda) a tu nic ;o( chyba za bardzo sie nastawiłam.
TRZYMAM ZA WAS KCIUKI !!!! zawsze sie uśmiecham jak wy się cieszycie. Trzymajcie się a ja czekam na @ ;( wstretną Małpe
Stary 2008-12-30, 19:06   #3358
karmel26
Raczkowanie

kiedy lekarz możne coś powiedzieć?? eeehh a ja się w ciąż łudzę
Stary 2008-12-30, 19:47   #3359
liwlinea
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie obecne oraz przyszłe mamy!
Już od kilku dni jestem gościem na forum i postanowiłam do Was dołączyć. Z ciekawością czytam Wasze posty, lepsze to niż niejeden serial Trafiłam tu ponieważ podobnie jak Wam marzy mi się powiększenie rodzinki. Więc już od 2 miesięcy doszukuję się u siebie różnych objawów, ale na razie bez rezultatu Został mi jeszcze tydzień do spodziewanej @ więc czekam, czekam, czekam... A dwa testy ciążowe czekają już w szafie

Co do owulacji to jest kilka sposobów, które pozwalają określić najpłodniejszy okres cyklu:
- zmiany podstawowej temperatury ciała - po owulacji, gdy błona śluzowa macicy przygotowuje się na przyjęcie zarodka, skokowo wzrasta temp. ciała
- zmiany śluzu szyjkowego - w miarę zbliżania się owulacji śluz staje się coraz bardziej rozciągliwy i przeźroczysty
- ból w okolicy jajnika - niektóre kobiety w chwili owulacji odczuwają ostry kłujący ból po jednej stronie podbrzusza
- zmiany w szyjce macicy
- gdy zbliża się chwila owulacji, szyjka unosi się i przesuwa centralnie w osi pochwy, a jej ujście staje się rozwarte
- zestawy do wykrywania owulacji - do kupienia w aptece

Pozdrawiam i miłego dnia życzę!!!
Dziękuję Ci Kamilko za odpowiedź a teraz mam bardziej szczegółowe pytanie: czy jest taka możliwość , zę kobieta będzie miała wszystkie wyżej opisane przez Ciebie Kamilko objawy, a mimo wszystko będzie niepłodna??

Pozdrawiam Cię cieplutko
Stary 2008-12-30, 19:51   #3360
liwlinea
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sweet_Jelly Pokaż wiadomość
ja też się nakręcam..wiem to.. wymyślam sobie różne objawy. jedynym objawem który jest rzeczywisty i nie mogę mu zaprzeczyć to ból sutków ale nic poza tym.
Nie mogę się doczekać kiedy wreszcie będę mogła zrobić testA to jeszcze trochę dni!!!
Choć już dziś kupiłam bobo-test..Będę musiała zaczekać jeszcze ze 3 dni!
Droga Sweek Jelli, to widzę ,że czujemy podobnie w każdym razie, powiedz mi prosże jak długo się starcie o maleństwo? a jeśłi dłuzej niż miesiąc to czy pamiętasz jakie wtedy kiedy wydawało Ci sie , zę jestestś w ciąży objawy posiadałaś? (jakieś nieskłądne to zdanie... ale sens mam nadzieję zrozumiały

trzymam kciuki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości