|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy
Witam
To znowu ja;p Tym razem cierpiąc na bezsennosc postanowilam odwiedzic Wizaż W sumie..mam pytanie,a jako,ze forum jest przydatne zadajacym pytania to mam nadzieje,ze nikt mnie nie zlinczuje(czyt.nakrzyczy) ?? Ja w sumie nie wiem,czy moge siebie uznac za 'zaciążoną'aczkolwiek mam wiele objawow na to wskazujacych.. Nie wiem,na ile moga one swiadczyc o ciązy a na ile to wytwór mojej wyobraźni.. W każdym bądź razie-ze zrobieniem testu zaczekam do poniedzialku/wtorku,jako,ze mija dwa tyg.w niedziele od TEGO wydarzenia.Ale..mam pytanie-czy nagły brak ciągliwego śluzu,a potem ciągła suchość w pochwie(ktora trwa do dzis)moze byc objawem wskazujacym na ciąże?? Iiii...od jakiegos tyg.okropna drazliwosc piersi i bol w podbrzuszu.. Dziwne,bo wydawało mi sie,ze to za wczesnie na jakiekolwiek objawy?! A moze moja psychika sobie wyobraza niewiadomo co.. Spac mi sie nie chce,wiec pisze;P Pozdrawiam wszystkie szczesliwe,'zafasolkowane 'mamusie i czekam na jakas wiadomosc,od doswiadczonej,przyszlej lub obecnej mamy ;*
|
#3332 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
7 cs... 39/40 -czekamy, kruszynko! Edytowane przez jasiulek Czas edycji: 2008-12-28 o 10:04 |
|
|
|
|
#3333 |
|
Zakorzenienie
|
Witam serdecznie zaczne może od tego że w dniu dzisiejszym naprawde uwierzyłam że jestem w ciąży
, @ opóżnia mi się już o 8 dni a zawsze była regularna, w Wigilię postanowiłam że zrobie rano test (w pracy) wyszedł pozytywnie , drugi zrobiłam już z mężem po obdarowaniu go prezentem w postaci dwóch słodkich malutkich skarpetek - odrazu wiedział o co chodzi, drugi również wyszedł pozytywnie , a dzis będąc w mieście zakupiłam trzeci żeby mieć 100% pewność i takze pokazały się dwie kreseczki, jutro ide do lekarza aby dowiedzieć się dokładnie który to tydzień. Jestem szaleńczo szczęśliwa z mężem staralismy się ok rok od dwóch miesięcy mam zapisany Dopegyt na zbicie wysokiego ciśnienia bo mój lekarz stwierdził żę moje ciśnienie ( 150/110) może być właśnie problemem do zajscia w ciąże i udało się po dwóch miesiącach na normalnym "tabletkowym" ciśnieniu będę mamą. Co do objawów temp. ciała wacha sie od 37C do 37,8C mierzone w ustach, ogromny ból piersi i co jakiś czas skurcze brzucha przypominające te przed @ trwające kilka sekund, na szczęście jeszcze brak zgagi i wilczego apetytu nawet skusiłabym sie do stwierdzenia że nie chce mi się jeść Jutro napiszę więcej po wizycie u lekarza
|
#3334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Obawiam się, że lekarz niewiele Ci powie... bo zapewne tWoja dzidzia ma jakieś 3 tyg a to za wcześnie... Kiedy miałaś ostatnią @?? Bo jak piszesz że @ spóźnia się już 8 dni to prawdopodobnie zaskoczyłyśmy w tym samym czasie i razem wylądujemy na porodówkach Dzisiaj mi też mija 8 dzień od planowej @
|
|
|
|
|
#3335 |
|
Raczkowanie
|
Cashmere ogromne gratulacje
![]() Ja jutro z rana biegnę na badanie krwi... Ciekawe jaki będzie wynik... Orientujecie się może czy wynik jest tego samego czy następnego dnia?? @ nadal nie mam, nie wiem już ktory dzień z rzedu ale o ile dobrze licze- też 8my... Temp ciała 37,2-37,6, kłucie w podbrzuszu nadal jest,.... piersi jakby większe... a wynik testu byl - ... sama nie wiem co mam o tym myslec... |
|
|
|
#3336 |
|
Zakorzenienie
|
ostatnia @ była 21 listopada a mój cykl trwa przeważnie 29 dni wypadło że @ powinnam mieć 20 grudnia więc dziś jest 9 dzień bez
w nocy nie mogłam spać jestem taka ... eh nawet nie wiem jak to opisać a jeszcze musze 8 h w pracy spędzic i dopiero do lekarza nie wiem jak ja tak długo wytrzymam, Karola wydaje mi się żę jak porosisz panie to jeszcze dziś ok 15 powinnaś mieć wyniki u mnie tak bynajmniej to jest trzymam kciuki ogromnie żeby było na + , adaikaka a ty masz termin wyznaczony już czy też czekasz ?
|
#3337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to będziemy rodzić w podobnym czasie ![]() Co do bezsenności to też tak miałam ... i doskonale Cię rozumiem... Termin wyznaczyłam sobie sama internetowo... I wypada on na 27.08.2009 ale na pewno się on jeszcze zmieni. Ja do mojego lekarza poszłam dzień po spodziewanej @ (o ciąży wiedziałam już od 4 dni) bo miałam dość mocne i bolesne skurcze macicy... On przepisał mi luteinę, na skurcze kazał łykać Aspargin, przebadał mnie na fotelu i powiedział żebym przyszła za jakiś miesiąc bo na razie i tak nic nie będzie w stanie stwierdzić bo jest za wcześnie ![]() Tak wiec czekam... do 19.01
|
|
|
|
|
#3338 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich!
Na początku gratuluję nowym mamuśkom! Ja już jestem po wizycie u gina. Niestety nie ciąża, albo na szczęście - tak mi powiedział bo te objawy które miałam nie oznaczałyby nic dobrego. Dostałam luteinę na wywołanie @ i badania - cytologia+hormony. I do kontroli za 2 tygodnie. Napiszę co wyszło z badań. Pozdrawiam i życzę Szczęśliwego Nowego Roku |
|
|
|
#3339 |
|
Raczkowanie
|
napiszcie mi jak to jest z temp. która jest "wiarygodna", nie wstając z łóżka wychodzi mi 36,6 a godz później (po śniadaniu, prysznicu) mam 37,0. kiedy się powinno mierzyć? mam taki mętlik w głowie
|
#3340 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Byłam na tym pobraniu krwi, prosiłam jak się tylko dało i wyprosiłam jutro od samego rana.... Pani powiedziała, że mają tyle tych pobrań i badań na bete, że wygląda to tak jakby każdy postanowił w Nowym Roku mieć dzidziusia Tak więc czekam do jutra i nie ukrywam że ogromnie się stresuję!!! @ oczywiście nie ma, stan podgorączkowy jest, kłucie w brzuchu jak najbardziej też... To będzie najdłuższe kilkanaście godzin w moim życiu... Pozdrawiam serdecznie!!!
|
|
|
|
|
#3341 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() pozdrawiam cieplutko
|
|
|
|
|
#3342 |
|
Raczkowanie
|
zosiu21 temperaturę mierzy się przed wstaniem z łóżka. Temperatura po wstaniu zawsze będzie wyższa, a już tym bardziej po prysznicu i śniadanku.
karolla trzymam kciuki
|
|
|
|
#3343 |
|
Raczkowanie
|
Serdelku nie dziękuję żeby nie zapeszyć
Podziekuję jutro
|
|
|
|
#3344 |
|
Raczkowanie
|
liwlinea, serdel - dziękuje Wam za odpowiedzi, czyli nie powinnam się "martwić" ale test jeszcze zrobię jutro lub pojutrze
|
#3345 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie mamunie i przyszłe mamunie serdecznie, gratuluje wam bardzo i strasznie zazdroszcze, ja już uwierzyłam że jestem w ciaży ale raczej teraz wątpię temperatura dzis 36,5 dziś powinnam miec @ na razie nie przyszła ale brzuch boli jak nie wiem co, piersi równiez wiec chyba lada moment przybedzie
napiszcie mi kochane czy temperatura 37 jest nieodlączna czescia ciąży czy zdaza sie ze jest nizsza?? ja jak mierzyłam o 9(bo mialam pare dni ze tak wstawalam) to mam 37-37,1 a jak wstaje przed 6 (a tak zazwyczaj) to mam 36,5-36,7 i nie wiem co mam o tym myslec, ale niebawem sie okaze Pozdarwiam i trzymam za wszystkie kciuki!!!
|
|
|
|
#3346 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3347 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3348 |
|
Raczkowanie
|
mam jeszcze jedno pytanko a mianowicie kwas foliowy, własnie znajoma mi powiedziała że nie powinnam za długo brać kwasu, a moja dawna ginekolog powiedziała ze jak odstawiam tabletki anty to żebym zaczeła brac kwas foliowy i ja tak sobie biorę codziennie przez jakies już 4 lata. czy to faktycznie źle?? byłam ostatnio u ginekologa i zapomniałam sie spytać
a teraz się martwie....
|
|
|
|
#3349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kolejna wizyte mam na 29 stycznia ale już widziałam fasolkę ![]() edit. Karmel co do kwasu foliowego z punktu widzenia farmaceutycznego (a to mój zawód) kwas foliowy możesz przyjmować do trzeciego miesiąca ciąży od kiedy tylko dostałaś pierwsza miesiączkę poniewaz reguluje on prawidłowy rozwój płodu jak również twój i dostarcza ci witamin które organizm nie wytwarza w rakiej ilości jaka jest potrzebna u kobiet, a jeżeli planujesz ciąże możesz również łykać Feminatal Metafolin który również uzupełni organizm o witaminy i składniki mineralne potrzebne dla prawidłowego rozwoju.
Edytowane przez cashmeree Czas edycji: 2008-12-29 o 19:36 |
|
|
|
|
#3350 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mmmm....fasolko jesteś??
|
|
|
|
|
#3351 |
|
Zakorzenienie
|
trzymam mocno kciuki żeby była
|
#3352 |
|
Raczkowanie
|
Hej Kobietki
a ja jestem w 24 dniu cyklu i z wręcz ogrmonym znicierpliwnieniem czekam na @, a dokłądniej to może na jej brak ![]() Jeśli chodzi o jakiekolwiek objawy wskazujące na ciąże, to oprócz bólu piersi- jakiego wcześniej nie miałam, żadnych innychh nie posiadam. Ale przecież każda kobieta , a co za tym idzie organizm jest inny, prawda? ![]() Mój ukochany i ja mamy za sobą 2 miesiąc intensywnych starań i nie będę ukrywać, że jestem bardzo niecierpliwa...W zeszłym miesiącu tak sei nakręciałam, ze wydawało mi sie iż wszytkie znaki na niebie informują że to -teraz ![]() i co ? i nic ![]() Po @ starałm sie skoncentrować na czymś innym, nie myślec tak intensywnie o bobasku i nawet nie obliczać szczytu dni płodnych- po prostu wszystko miało toczyć sie normalnie- bez żadnego samonakręcania sie ...- za 4 do 6 dni zobaczymy jaie będą tego efekty ![]() Powiedzdcie mi dziewczyny w jaki sposób można sprawdzić czy kobieta jest płodna- to są badania krwi? I cz yWy same robiłyście coś takiego? buuziaki |
|
|
|
#3353 |
|
Raczkowanie
|
Karmel26 z temperaturą jest tak, że powinno się ją mierzyć o tej samej porze (max +/- 1 godz.) i tym samym termometrem. Ja np. mam 2 termometry i często wychodzą 4 kreseczki różnicy! Poza tym 3 godz. rano robią ogromną różnicę, ja sama miałam zawsze b. dużą różnicę. Więc generalnie wcale nie musisz mieć 37 tylko podwyższoną temperaturę - u mnie np. z 36,3 mierzonej o 6 rano skoczyło przy pierwszej ciąży na 36,7. Więc widzisz - to zależy jaką zwykle miałaś temperaturę, o której mierzyłaś i jakim termometrem
Acha, a kwas foliowy wypłukuje się łatwo z organizmu, więc trzeba by przyjmować mega-dawki, żeby przeholować Trzymam kciuki! ![]() liwlinea płodność najtaniej można sprawdzić przez obserwację śluzu a potem zaobserwowanie, czy temp. po owulacji wzrosła - jeśli tak, to jajeczkowanie na pewno było, więc jesteś płodna Ale z tego, co wiem, to są też "testy owulacyjne" w aptekach, kosztują chyba ok 20zł - wpisz sobie w google "test owulacyjny" Są to testy z moczu. Powodzenia!
Edytowane przez serdel Czas edycji: 2008-12-30 o 12:09 |
|
|
|
#3354 |
|
Raczkowanie
|
Czesc Dziewczynki...
Odebralam wyniki... morfologia ok, ciazy brak ![]() ![]() ehhh.... niefajnie sie czuje jakos tak pusto...
|
|
|
|
#3355 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkie obecne oraz przyszłe mamy!
Już od kilku dni jestem gościem na forum i postanowiłam do Was dołączyć. Z ciekawością czytam Wasze posty, lepsze to niż niejeden serial Trafiłam tu ponieważ podobnie jak Wam marzy mi się powiększenie rodzinki. Więc już od 2 miesięcy doszukuję się u siebie różnych objawów, ale na razie bez rezultatu Został mi jeszcze tydzień do spodziewanej @ więc czekam, czekam, czekam... A dwa testy ciążowe czekają już w szafie Co do owulacji to jest kilka sposobów, które pozwalają określić najpłodniejszy okres cyklu: - zmiany podstawowej temperatury ciała - po owulacji, gdy błona śluzowa macicy przygotowuje się na przyjęcie zarodka, skokowo wzrasta temp. ciała - zmiany śluzu szyjkowego - w miarę zbliżania się owulacji śluz staje się coraz bardziej rozciągliwy i przeźroczysty - ból w okolicy jajnika - niektóre kobiety w chwili owulacji odczuwają ostry kłujący ból po jednej stronie podbrzusza - zmiany w szyjce macicy - gdy zbliża się chwila owulacji, szyjka unosi się i przesuwa centralnie w osi pochwy, a jej ujście staje się rozwarte - zestawy do wykrywania owulacji - do kupienia w aptece Pozdrawiam i miłego dnia życzę!!! |
|
|
|
#3356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mogę się doczekać kiedy wreszcie będę mogła zrobić test A to jeszcze trochę dni!!! Choć już dziś kupiłam bobo-test..Będę musiała zaczekać jeszcze ze 3 dni!
|
|
#3357 |
|
Raczkowanie
|
eeehhhhh.... test negatywny ;o( czuje się strasznie zła. @ powinna byc wczoraj a nie ma jej i dziś a test negatywny, bbuuuu..... dlaczego????!!!!!! brzuch mnie boli, piersi strasznie, zgaga, jestem senna(moze to pogoda) a tu nic ;o( chyba za bardzo sie nastawiłam.
TRZYMAM ZA WAS KCIUKI !!!! zawsze sie uśmiecham jak wy się cieszycie. Trzymajcie się a ja czekam na @ ;( wstretną Małpe
|
|
|
|
#3358 |
|
Raczkowanie
|
kiedy lekarz możne coś powiedzieć?? eeehh a ja się w ciąż łudzę
![]()
|
|
|
|
#3359 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a teraz mam bardziej szczegółowe pytanie: czy jest taka możliwość , zę kobieta będzie miała wszystkie wyżej opisane przez Ciebie Kamilko objawy, a mimo wszystko będzie niepłodna??Pozdrawiam Cię cieplutko
|
|
|
|
|
#3360 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w każdym razie, powiedz mi prosże jak długo się starcie o maleństwo? a jeśłi dłuzej niż miesiąc to czy pamiętasz jakie wtedy kiedy wydawało Ci sie , zę jestestś w ciąży objawy posiadałaś? (jakieś nieskłądne to zdanie... ale sens mam nadzieję zrozumiały ![]() ![]() trzymam kciuki |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:00.

To znowu ja;p Tym razem cierpiąc na bezsennosc postanowilam odwiedzic Wizaż
W sumie..mam pytanie,a jako,ze forum jest przydatne zadajacym pytania to mam nadzieje,ze nikt mnie nie zlinczuje(czyt.nakrzyczy) ??
Dziwne,bo wydawało mi sie,ze to za wczesnie na jakiekolwiek
;*

nie wiem jak ja tak długo wytrzymam, Karola wydaje mi się żę jak porosisz panie to jeszcze dziś ok 15 powinnaś mieć wyniki u mnie tak bynajmniej to jest

mmmm....fasolko jesteś??