|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3331 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy
Witam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3332 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
7 cs... ![]() 39/40 -czekamy, kruszynko! ![]() Edytowane przez jasiulek Czas edycji: 2008-12-28 o 09:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3333 |
Zakorzenienie
|
Witam serdecznie zaczne może od tego że w dniu dzisiejszym naprawde uwierzyłam że jestem w ciąży
![]() ![]()
#3334 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Obawiam się, że lekarz niewiele Ci powie... bo zapewne tWoja dzidzia ma jakieś 3 tyg a to za wcześnie... Kiedy miałaś ostatnią @?? Bo jak piszesz że @ spóźnia się już 8 dni to prawdopodobnie zaskoczyłyśmy w tym samym czasie i razem wylądujemy na porodówkach ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3335 |
Raczkowanie
|
Cashmere ogromne gratulacje
![]() Ja jutro z rana biegnę na badanie krwi... Ciekawe jaki będzie wynik... Orientujecie się może czy wynik jest tego samego czy następnego dnia?? @ nadal nie mam, nie wiem już ktory dzień z rzedu ale o ile dobrze licze- też 8my... Temp ciała 37,2-37,6, kłucie w podbrzuszu nadal jest,.... piersi jakby większe... a wynik testu byl - ... sama nie wiem co mam o tym myslec... |
![]() ![]() |
![]() |
#3336 |
Zakorzenienie
|
ostatnia @ była 21 listopada a mój cykl trwa przeważnie 29 dni wypadło że @ powinnam mieć 20 grudnia więc dziś jest 9 dzień bez
![]() ![]() ![]()
#3337 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to będziemy rodzić w podobnym czasie ![]() Co do bezsenności to też tak miałam ... i doskonale Cię rozumiem... Termin wyznaczyłam sobie sama internetowo... I wypada on na 27.08.2009 ale na pewno się on jeszcze zmieni. Ja do mojego lekarza poszłam dzień po spodziewanej @ (o ciąży wiedziałam już od 4 dni) bo miałam dość mocne i bolesne skurcze macicy... On przepisał mi luteinę, na skurcze kazał łykać Aspargin, przebadał mnie na fotelu i powiedział żebym przyszła za jakiś miesiąc bo na razie i tak nic nie będzie w stanie stwierdzić bo jest za wcześnie ![]() Tak wiec czekam... do 19.01 ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3338 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich!
Na początku gratuluję nowym mamuśkom! Ja już jestem po wizycie u gina. Niestety nie ciąża, albo na szczęście - tak mi powiedział bo te objawy które miałam nie oznaczałyby nic dobrego. Dostałam luteinę na wywołanie @ i badania - cytologia+hormony. I do kontroli za 2 tygodnie. Napiszę co wyszło z badań. Pozdrawiam i życzę Szczęśliwego Nowego Roku |
![]() ![]() |
![]() |
#3339 |
Raczkowanie
|
napiszcie mi jak to jest z temp. która jest "wiarygodna", nie wstając z łóżka wychodzi mi 36,6 a godz później (po śniadaniu, prysznicu) mam 37,0. kiedy się powinno mierzyć? mam taki mętlik w głowie
#3340 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Byłam na tym pobraniu krwi, prosiłam jak się tylko dało i wyprosiłam jutro od samego rana.... Pani powiedziała, że mają tyle tych pobrań i badań na bete, że wygląda to tak jakby każdy postanowił w Nowym Roku mieć dzidziusia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3341 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() pozdrawiam cieplutko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3342 |
Raczkowanie
|
zosiu21 temperaturę mierzy się przed wstaniem z łóżka. Temperatura po wstaniu zawsze będzie wyższa, a już tym bardziej po prysznicu i śniadanku.
karolla trzymam kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3343 |
Raczkowanie
|
Serdelku nie dziękuję żeby nie zapeszyć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3344 |
Raczkowanie
|
liwlinea, serdel - dziękuje Wam za odpowiedzi, czyli nie powinnam się "martwić" ale test jeszcze zrobię jutro lub pojutrze
#3345 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie mamunie i przyszłe mamunie serdecznie, gratuluje wam bardzo i strasznie zazdroszcze, ja już uwierzyłam że jestem w ciaży ale raczej teraz wątpię temperatura dzis 36,5 dziś powinnam miec @ na razie nie przyszła ale brzuch boli jak nie wiem co, piersi równiez wiec chyba lada moment przybedzie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3346 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3347 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3348 |
Raczkowanie
|
mam jeszcze jedno pytanko a mianowicie kwas foliowy, własnie znajoma mi powiedziała że nie powinnam za długo brać kwasu, a moja dawna ginekolog powiedziała ze jak odstawiam tabletki anty to żebym zaczeła brac kwas foliowy i ja tak sobie biorę codziennie przez jakies już 4 lata. czy to faktycznie źle?? byłam ostatnio u ginekologa i zapomniałam sie spytać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() edit. Karmel co do kwasu foliowego z punktu widzenia farmaceutycznego (a to mój zawód) kwas foliowy możesz przyjmować do trzeciego miesiąca ciąży od kiedy tylko dostałaś pierwsza miesiączkę poniewaz reguluje on prawidłowy rozwój płodu jak również twój i dostarcza ci witamin które organizm nie wytwarza w rakiej ilości jaka jest potrzebna u kobiet, a jeżeli planujesz ciąże możesz również łykać Feminatal Metafolin który również uzupełni organizm o witaminy i składniki mineralne potrzebne dla prawidłowego rozwoju.
Edytowane przez cashmeree Czas edycji: 2008-12-29 o 18:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3350 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3351 |
Zakorzenienie
|
trzymam mocno kciuki żeby była
![]()
#3352 |
Raczkowanie
|
Hej Kobietki
![]() a ja jestem w 24 dniu cyklu i z wręcz ogrmonym znicierpliwnieniem ![]() ![]() Jeśli chodzi o jakiekolwiek objawy wskazujące na ciąże, to oprócz bólu piersi- jakiego wcześniej nie miałam, żadnych innychh nie posiadam. Ale przecież każda kobieta , a co za tym idzie organizm jest inny, prawda? ![]() Mój ukochany i ja mamy za sobą 2 miesiąc intensywnych starań ![]() ![]() i co ? i nic ![]() Po @ starałm sie skoncentrować na czymś innym, nie myślec tak intensywnie o bobasku i nawet nie obliczać szczytu dni płodnych- po prostu wszystko miało toczyć sie normalnie- bez żadnego samonakręcania sie ...- za 4 do 6 dni zobaczymy jaie będą tego efekty ![]() Powiedzdcie mi dziewczyny w jaki sposób można sprawdzić czy kobieta jest płodna- to są badania krwi? I cz yWy same robiłyście coś takiego? buuziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3353 |
Raczkowanie
|
Karmel26 z temperaturą jest tak, że powinno się ją mierzyć o tej samej porze (max +/- 1 godz.) i tym samym termometrem. Ja np. mam 2 termometry i często wychodzą 4 kreseczki różnicy! Poza tym 3 godz. rano robią ogromną różnicę, ja sama miałam zawsze b. dużą różnicę. Więc generalnie wcale nie musisz mieć 37 tylko podwyższoną temperaturę - u mnie np. z 36,3 mierzonej o 6 rano skoczyło przy pierwszej ciąży na 36,7. Więc widzisz - to zależy jaką zwykle miałaś temperaturę, o której mierzyłaś i jakim termometrem
![]() Acha, a kwas foliowy wypłukuje się łatwo z organizmu, więc trzeba by przyjmować mega-dawki, żeby przeholować ![]() ![]() liwlinea płodność najtaniej można sprawdzić przez obserwację śluzu a potem zaobserwowanie, czy temp. po owulacji wzrosła - jeśli tak, to jajeczkowanie na pewno było, więc jesteś płodna ![]() ![]() ![]() Edytowane przez serdel Czas edycji: 2008-12-30 o 11:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#3354 |
Raczkowanie
|
Czesc Dziewczynki...
Odebralam wyniki... morfologia ok, ciazy brak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3355 |
Rozeznanie
|
Witam wszystkie obecne oraz przyszłe mamy!
Już od kilku dni jestem gościem na forum i postanowiłam do Was dołączyć. Z ciekawością czytam Wasze posty, lepsze to niż niejeden serial ![]() ![]() ![]() Co do owulacji to jest kilka sposobów, które pozwalają określić najpłodniejszy okres cyklu: - zmiany podstawowej temperatury ciała - po owulacji, gdy błona śluzowa macicy przygotowuje się na przyjęcie zarodka, skokowo wzrasta temp. ciała - zmiany śluzu szyjkowego - w miarę zbliżania się owulacji śluz staje się coraz bardziej rozciągliwy i przeźroczysty - ból w okolicy jajnika - niektóre kobiety w chwili owulacji odczuwają ostry kłujący ból po jednej stronie podbrzusza - zmiany w szyjce macicy - gdy zbliża się chwila owulacji, szyjka unosi się i przesuwa centralnie w osi pochwy, a jej ujście staje się rozwarte - zestawy do wykrywania owulacji - do kupienia w aptece Pozdrawiam i miłego dnia życzę!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#3356 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mogę się doczekać kiedy wreszcie będę mogła zrobić test ![]() Choć już dziś kupiłam bobo-test..Będę musiała zaczekać jeszcze ze 3 dni!
![]() |
#3357 |
Raczkowanie
|
eeehhhhh.... test negatywny ;o( czuje się strasznie zła. @ powinna byc wczoraj a nie ma jej i dziś a test negatywny, bbuuuu..... dlaczego????!!!!!! brzuch mnie boli, piersi strasznie, zgaga, jestem senna(moze to pogoda) a tu nic ;o( chyba za bardzo sie nastawiłam.
TRZYMAM ZA WAS KCIUKI !!!! zawsze sie uśmiecham jak wy się cieszycie. Trzymajcie się a ja czekam na @ ;( wstretną Małpe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3358 |
Raczkowanie
|
kiedy lekarz możne coś powiedzieć?? eeehh a ja się w ciąż łudzę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3359 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pozdrawiam Cię cieplutko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3360 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() trzymam kciuki |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:34.