Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-03, 09:39   #3391
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko
Dot.: Re: Mamusie, powiedzcie jakie miałyście objawy ciąży.

Cytat:
Napisane przez zabka1989 Pokaż wiadomość
witam wszystkie i przyszle mamy pisze do Was z takim nietypowym pytankiem czy pierwsze objawy ciazy moga byc to dosc bolesne bole w dolnej czesci brzycha? tak jak by mi ktos igle wbijal od srodka a za chwile jakby jakies skurcze lapaly... Bede bardzo wdzieczna za szybciutka odpowiedz pozdrawiam was wszystkie
Witam, mnie tak bolalo zanim sie dowiedziałam plus jeszcze mialam zgage .

A co jestes w ciazy i masz takie bole ? pamietaj ze z kazdymi bolami zwłaszcza na pocztaku nalezy konsultowac sie z ginekologiem

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-03, 09:56   #3392
zabka1989
Przyczajenie

wlasnie o to chodzi ze nie wiem czy jestem w ciazy dlatego pytam czy takie objawy moga wystepowac pozdrawiam
zabka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-03, 10:07   #3393
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
wlasnie o to chodzi ze nie wiem czy jestem w ciazy dlatego pytam czy takie objawy moga wystepowac pozdrawiam
to proponuje zorbic test, moczu lub krwi obojetnie bedziesz wiedziala. takie bole to moga byc rowniez podczas zapalenia jajnikow czy ogolnego stanu zapalnego macicy , wiec to nie jest reguła pozdrawiam

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Stary 2009-01-03, 15:33   #3394
zabka1989
Przyczajenie

na pewno nie mam zapalenia jajnikow bo ostatnio mialam robione badania dlatego pytam czy bole w podbrzuszu moga byc objewem ciazy.. z nazeczonym bardzo staramy sie o dzidziusia od 2 lat i nic nie znana przyczyna. dlatego nie chcialabym sie juz nakrecac wiec pytam
Stary 2009-01-03, 20:39   #3395
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
na pewno nie mam zapalenia jajnikow bo ostatnio mialam robione badania dlatego pytam czy bole w podbrzuszu moga byc objewem ciazy.. z nazeczonym bardzo staramy sie o dzidziusia od 2 lat i nic nie znana przyczyna. dlatego nie chcialabym sie juz nakrecac wiec pytam
acha, a kiedy mas zmiec psodziewana @ ? mnie brzuch bolal jak na @ dwa dni przed spodziewanym terminem w dniu spodziewanego terminu miersiaczki robilam test i wyszly dwie krechy !

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Stary 2009-01-03, 21:23   #3396
karmel26
Raczkowanie

Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy

no i moje kochane, jednak nie będę mamcia ;( 01-01-09 przyszła @ ale trzymam za was kciuki!!! i dziękuje wam za wsparcie
karmel26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-03, 21:39   #3397
zabka1989
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
acha, a kiedy mas zmiec psodziewana @ ? mnie brzuch bolal jak na @ dwa dni przed spodziewanym terminem w dniu spodziewanego terminu miersiaczki robilam test i wyszly dwie krechy !

dopiero @ mam dostac 10 stycznia dlatego nie wiem co sie dzieje a pozatym zaczyna mnie bolec prawy jajnik.. Pozdrawiam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-03, 22:12   #3398
kamilla123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karmel26 Pokaż wiadomość
no i moje kochane, jednak nie będę mamcia ;( 01-01-09 przyszła @ ale trzymam za was kciuki!!! i dziękuje wam za wsparcie
Moja przyszła 02.01.09 więc razem zaczynamy od nowa Trzymam kciuki!
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 09:17   #3399
liwlinea
Raczkowanie

hej dziewczyny
a ja ze zniecierpliwieniem czekam na @...
planowo powinna pojawić sie dzisiaj , ale póki co to jeszcze jej nie ma
wczorja miałam myśl, żeby zrobić test ponieważ bardzo bolą mnie piersi- a wcześniej w ogóle takiego problemu nie miałam.....Dzisiaj pomyślałam ze zrobię go we wtorek jak nie nadejdzie, ale chba nie wytrzymam i zrobię go już dzisiaj

Trochę sie boję rozc zarowania, bo przecież nie jest to miłe kiedy widzi sie coś innego niż to co by sie zobaczyć chciało... z drugiej strony to (bardzo bym chciała) ale chwilami to nie chce mi sie po prostu wieserzyć w to że już w 2 mis starań mogłoby nam sie udać, kiedy inne dziwewczyny starają się miesiącami a naset latami...

jeśli sie odważę zrobić go dzisiaj to na pewno bezwłocznie poinformuję Was o wyniku

Trzzymam za Was kciuki przyszłe mamusie
liwlinea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 09:21   #3400
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
Napisane przez liwlinea Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
a ja ze zniecierpliwieniem czekam na @...
planowo powinna pojawić sie dzisiaj , ale póki co to jeszcze jej nie ma
wczorja miałam myśl, żeby zrobić test ponieważ bardzo bolą mnie piersi- a wcześniej w ogóle takiego problemu nie miałam.....Dzisiaj pomyślałam ze zrobię go we wtorek jak nie nadejdzie, ale chba nie wytrzymam i zrobię go już dzisiaj

Trochę sie boję rozc zarowania, bo przecież nie jest to miłe kiedy widzi sie coś innego niż to co by sie zobaczyć chciało... z drugiej strony to (bardzo bym chciała) ale chwilami to nie chce mi sie po prostu wieserzyć w to że już w 2 mis starań mogłoby nam sie udać, kiedy inne dziwewczyny starają się miesiącami a naset latami...

jeśli sie odważę zrobić go dzisiaj to na pewno bezwłocznie poinformuję Was o wyniku

Trzzymam za Was kciuki przyszłe mamusie
No to koniecznie daj nam znać z mojej ciekawości chciałabym, ebyś zrobiła go już dzisiaj ale to Twoja decyzja póki co trzymam
Stary 2009-01-04, 10:45   #3401
zabka1989
Przyczajenie

no widze ze juz nikt nie chce mi odpisac na moje dolegliwosci
Stary 2009-01-04, 10:55   #3402
karmel26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Moja przyszła 02.01.09 więc razem zaczynamy od nowa Trzymam kciuki!

NO to działajmy ;o) hhihi musi nam się udać !!!! trzymam kciuki
karmel26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 11:05   #3403
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
no widze ze juz nikt nie chce mi odpisac na moje dolegliwosci
Twoje dolegliwości mogą być oznaką ciąży lub zbliżającej się @...
Musisz po prostu czekać... Innej rady Ci nie damy... Prorokować też nie będziemy bo nas też już nie jeden raz organizm oszukał i byłyśmy pewne że zaszłyśmy a tu pojawiała się miesiączka...

Każda kobieta ciążę przechodzi inaczej ...

Ja miałam dość bolesne kilkusekundowe skurcze macicy które zaczeły się na tydzień przed planową @... Ale czy u Ciebie to też jest oznaka ciąży nie wiem... możesz spróbować zrobić test na 3 dni przed planową @ jak isę nie mozesz doczekać... Mi już wtedy wyszedł pozytywny ale nie gwarantuję, że i Tobie wyjdzie

Edytowane przez adaikaka
Czas edycji: 2009-01-04 o 11:08
adaikaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 11:12   #3404
serdel
Raczkowanie

zabko napisałaś o bardzo niespecyficznym objawie, więc nie spodziewaj się cudów, że Ci ktoś odpwowie czy jeseś w ciąży czy nie. Wiele razy niektóre dziewczyny pisały, że na początku ciąży miały takie bóle w podbrzuszu, ale również były i takie, które bolało, a potem nic. Proponuję poczekać albo jeśli jesteś w czasie spodziewanej @ zrobić test. Powodzenia!

/ o, widzę, że adaikaka mnie wyprzedziła

Edytowane przez serdel
Czas edycji: 2009-01-04 o 11:14
serdel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 17:44   #3405
Justine1988
Zadomowienie

Wiecie co dziewczynki...ja nie moge przestac o tym myśleć. Cały czas zastanawiam sie czy bede miala okres czy nie.Jak czytam wasze posty to jestem przekonana ze nie jestem w ciazy ze nie doszlo do zaplodnienia, bo wy piszecie o staraniach o dziecko trwajacych miesiące a nawet niekiedy lata. I u mnie u takiego zyciowego pechowca mialoby sie udac za pierwszym razem??? Tylko wiecie co jest jedna mala rożnica...ja sie o dziecko nie staram ..poprostu emocje nas poniosly chociaz nie ukrywam ze chcialabym byc juz mamusia....Ale nie bylo to na takiej zasadzie ze otwarcie powiedzielismy sobie ze chcemy dziecka...więc moze jednak sie uda.?
Nie wiem nie chce robic sobie nadzieji
oceńcie prosze moje szanse;..ostatnia miesiączke miałam 19 grudnia, do stosunku doszlo 1.01.09 od dwoch dni mam geste i lepkie uplawy( czy to moze świadczyc o dnich plodnych), podobno pleminiki zyja od 3 do 5 dni w organizmie kobiety?Moga czekac na owulacje?
kolejne sprawa dzialajaca na niekorzyść ..mam nieregularne cykle:-(
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 17:52   #3406
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość
Wiecie co dziewczynki...ja nie moge przestac o tym myśleć. Cały czas zastanawiam sie czy bede miala okres czy nie.Jak czytam wasze posty to jestem przekonana ze nie jestem w ciazy ze nie doszlo do zaplodnienia, bo wy piszecie o staraniach o dziecko trwajacych miesiące a nawet niekiedy lata. I u mnie u takiego zyciowego pechowca mialoby sie udac za pierwszym razem??? Tylko wiecie co jest jedna mala rożnica...ja sie o dziecko nie staram ..poprostu emocje nas poniosly chociaz nie ukrywam ze chcialabym byc juz mamusia....Ale nie bylo to na takiej zasadzie ze otwarcie powiedzielismy sobie ze chcemy dziecka...więc moze jednak sie uda.?
Nie wiem nie chce robic sobie nadzieji
oceńcie prosze moje szanse;..ostatnia miesiączke miałam 19 grudnia, do stosunku doszlo 1.01.09 od dwoch dni mam geste i lepkie uplawy( czy to moze świadczyc o dnich plodnych), podobno pleminiki zyja od 3 do 5 dni w organizmie kobiety?Moga czekac na owulacje?
kolejne sprawa dzialajaca na niekorzyść ..mam nieregularne cykle:-(
Ja zaszłam w ciaże w drugim cyklu ale jakoś po prostu wiedziałam jeszce zanim skończyłam ostatnią @ że to ten cykl... że zajdę w ciążę... Trudno mi to opisać w słowach... po prostu wiedziałam

MUSISZ CZEKAĆ!!! i nie zadręczaj się Wiem, że łatwo mi mówić... Zresztą sama ostatnio tak miałam... Teraz wiem, że trzeba po prostu robić swoje a reszta jest w rekach Boga i z tym już nic nie zrobisz... pozostaje czekać do następnej @ czy przyjdzie czy nie...

Ja jak zaszłam w ciążę to praktycznie od razu miałam mleczne, ale rzadkie upławy... na początku w dość sporych ilościach teraz już jest normalnie...
A o płodności świadczy niby przeźroczysty, ciągnący się śluz... ja takowy u siebie badając szyjkę macicy zobaczyłam na kilka dni przed planową owulacją i chyba wtedy zaszłam...

To prawda, że plemniki w sprzyjających warunkach mogą przeżyć nawet do 5 dni... Ale to już trzeba być zdrowym jak ryba, bo współżyjąc ciężko jest mieć tam dobre warunki...
Stary 2009-01-04, 19:50   #3407
aniazio
Raczkowanie

GG do aniazio

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
Ja zaszłam w ciaże w drugim cyklu ale jakoś po prostu wiedziałam jeszce zanim skończyłam ostatnią @ że to ten cykl... że zajdę w ciążę... Trudno mi to opisać w słowach... po prostu wiedziałam

MUSISZ CZEKAĆ!!! i nie zadręczaj się Wiem, że łatwo mi mówić... Zresztą sama ostatnio tak miałam... Teraz wiem, że trzeba po prostu robić swoje a reszta jest w rekach Boga i z tym już nic nie zrobisz... pozostaje czekać do następnej @ czy przyjdzie czy nie...

Ja jak zaszłam w ciążę to praktycznie od razu miałam mleczne, ale rzadkie upławy... na początku w dość sporych ilościach teraz już jest normalnie...
A o płodności świadczy niby przeźroczysty, ciągnący się śluz... ja takowy u siebie badając szyjkę macicy zobaczyłam na kilka dni przed planową owulacją i chyba wtedy zaszłam...

To prawda, że plemniki w sprzyjających warunkach mogą przeżyć nawet do 5 dni... Ale to już trzeba być zdrowym jak ryba, bo współżyjąc ciężko jest mieć tam dobre warunki...
witam ostatnią @miałam22grudnia byla troszkę krotsza niż zwykle ok 3dnia juz tylko plamilam z tego jak obliczyłam teraz powinnam mieć dni płodne a tu śluzu ani kropelki..do tego dzisiaj pobolewal mnie brzuch jak przy @jakoś na początku grudnia wspólzylismy bez zabezpieczenia czy jest jakas szansa ze moge byc w ciązy??
aniazio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 21:09   #3408
liwlinea
Raczkowanie

Cytat:
No to koniecznie daj nam znać z mojej ciekawości chciałabym, ebyś zrobiła go już dzisiaj ale to Twoja decyzja póki co trzymam
adaikako zrobiłam ten test... niestety
Stary 2009-01-04, 21:10   #3409
misia21k7
Przyczajenie

Witam lejdisJestem na tym forum od niedawnaNa wstępie serdecznie gratuluje wszystkim zafasolkowanym a starającym się życze powodzenia!!A teraz do żeczy:pDopierio 1 cykl staramy się z mężem o 2 dzidzi i zastanawiam się czy moge być w ciąży..20 grudnia miałam @ która trwała 4 dni.Między 7-11 dniem cyklu miałam owu...Przytulamy się z mężem od dnia skończenia mi się @ i jeden dzie przed dostaniem @czasami po 2 razy dziennie..Wczoraj bardzo kłuło mnie w pochwie i miałam takie jakby skórcze i wrażenie że zaraz wypadnie ze mnie jakaś kulka:/Dzisiaj nie mam już tego kłucia w pochwie ale mam w podbrzuszu i dalej takie uczucie napięcia jakbym miała cały czas @.Cykl powinnam mieć teraz 25 dniowy(ogólnie mam nieregularne między 25-29 dni)bardzo bolą mnie sutki nie tylko przy dotyku ale ogólnie w związku z tym nie wiem czy jest jakaś szansa że udało się nam zafasolkować???Czy jak zrobie test o czujności 10 mIU/ml (w aptece są o czujności 25 mIU/ml i tylko w nielicznych aptekach są 10)w piątek to nie będzie to za szybko???Te testy niby pokazują już ciąże 1.5 do 3 dni po zagnieżdżeniu zarodka ale ja się nie znam i nie wiem kiedy to zagnieżdżenie było bądź kiedy ma mieć miejsce...co myślicie na ten temat???

Edytowane przez misia21k7
Czas edycji: 2009-01-04 o 21:16
misia21k7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 21:19   #3410
liwlinea
Raczkowanie

Adaikako

wiec, zrobiłam ten test i niestety wyszedł negatywnie... zrobiłam go w godzinach popołudniowych jeśli ma to jakieś znaczenie... im dłużej patrzyłamna wynik to bardziej zaczynałam - tj chciałam wierzyć w to, ze akurat ten jest fałszywy, ze przecież zdarza się i tak, ze może się mylić pomimo zaistniałej ciąży.... wiem, ze to głupie, ale tak było
Mój cykl jest 28-29 dniowy, dzisiaj był 29 dzień... pozostaje mi nic innego jak tylko czekać, a jak nadejdzie to wierzyć, ze następny cykl zaowocuje fasolką )

Jakiś czas temu wróciłam do arhiwalnych postów... czytałam, ze Twoją receptą adaikako na ciąże było to iż pop prostu przestałaś o niej myśleć i to przyniosło efekty....- ja chyba będę musiała również przestać tak mocno chcieć iiii czekaćjeśli @ nadejdzie

a jak sie teraz czujesz?

Pozdrawiam cieplutko )

Edytowane przez liwlinea
Czas edycji: 2009-01-04 o 21:21
Stary 2009-01-04, 21:28   #3411
serdel
Raczkowanie

misiu, zakładając, że owulację miałaś 31 grudnia, a jajeczko po zapłodnieniu wędruje jeszcze 3 dni, to jest stanowczo za wcześnie na test. Jeśli zagnieździło się 2-3 stycznia, to jest za wcześnie. Ja radziłabym poczekać jeszcze z 10 dni żeby wynik był wiarygodny. Poza tym jeśli starasz się o dziecko, to zupełnie wystarczy współżycie co 2 dni w czasie płodnym, bo inaczej plemniczków jest za mało i mogą nic nie zdziałać. 2x dziennie to o wiele ze często

aniazio hm... ciężko stwiedzić, bo nie wiadomo jak długie masz cykle. Plamienia w czasie spodziewanej @ mogą mieć także miejsce w czasie ciąży. Prosta rada: zrób test
serdel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 21:30   #3412
liwlinea
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez misia21k7 Pokaż wiadomość
Witam lejdisJestem na tym forum od niedawnaNa wstępie serdecznie gratuluje wszystkim zafasolkowanym a starającym się życze powodzenia!!A teraz do żeczy:pDopierio 1 cykl staramy się z mężem o 2 dzidzi i zastanawiam się czy moge być w ciąży..20 grudnia miałam @ która trwała 4 dni.Między 7-11 dniem cyklu miałam owu...Przytulamy się z mężem od dnia skończenia mi się @ i jeden dzie przed dostaniem @czasami po 2 razy dziennie..Wczoraj bardzo kłuło mnie w pochwie i miałam takie jakby skórcze i wrażenie że zaraz wypadnie ze mnie jakaś kulka:/Dzisiaj nie mam już tego kłucia w pochwie ale mam w podbrzuszu i dalej takie uczucie napięcia jakbym miała cały czas @.Cykl powinnam mieć teraz 25 dniowy(ogólnie mam nieregularne między 25-29 dni)bardzo bolą mnie sutki nie tylko przy dotyku ale ogólnie w związku z tym nie wiem czy jest jakaś szansa że udało się nam zafasolkować???Czy jak zrobie test o czujności 10 mIU/ml (w aptece są o czujności 25 mIU/ml i tylko w nielicznych aptekach są 10)w piątek to nie będzie to za szybko???Te testy niby pokazują już ciąże 1.5 do 3 dni po zagnieżdżeniu zarodka ale ja się nie znam i nie wiem kiedy to zagnieżdżenie było bądź kiedy ma mieć miejsce...co myślicie na ten temat???
Misio27 z tego co piszesz, a co już zdążyłam wyczytać na forum, to masz te objay które wskazywać mogą na pojawienie się małej fasolki- czego też zresztą bardzo szczerze Ci życzę )
Dziwne napięcie w brzuchu oraz ból sutków to jak najbardziej wskazane objawy jednak co do tych testów to niestety nie potrafię Ci nic napisać, ponieważ sama dzisiaj stosowałam jakiś pierwszy raz a nigdy wcześniej nie zagłębiałam się w ich specyfikę co do wykrywalności ciąązy... wiem tylko i to znów z wyczytanych doświadczeń czy informacji dziwczyn opisanych w postach, ze najlepiej zrobić test w pierwszym dniu planowanej @ bądź też później

Ja taki test zróbiłam właśnie w 1 dniu planowanej @ i pokazał mi wynik negatynwy- teraz mam tylko nadzieję, ze był fałszywy i ze @ mimo wszystko nie nadejdzie

Powodzenia misia27k7
Stary 2009-01-04, 21:44   #3413
misia21k7
Przyczajenie

Serdel dziekuje za odp bo przyblizyła mi ten proces cały a ja jestem z tego ciemna ale ja owu miałam nie 31 grudnia tylko między 26 a 30 grudnia tj między 7 a 11 dc tak wynikało z obserwacji śluzu a taki najbardziej rozciągliwy i najwięcej go było i był przeźroczysty był 27 i 28 grudnia czyli w 8 i 9dcCo do współżycia to właśnie wczoraj wyczytałam że najnowsze badania dowodzą że właśnie czym częściej się współżyje tym plemniczki są silniejsze a powstrzymywanie się od seksu nawet 2 czy 3 dni bardzo je osłabia...zreszta pytałam nawet 4 ginów o to i potwierdzili że to prawdamoge nawet podać kilka linków do stron na których to piszeliwlinea dziękuje i mam nadzieję że się udałoŻyczę ci abyś jednak była w ciażyJa poczekam jeszce troszke do zrobienia testu ale to bardzo trudne bo ja z natury jestem z tych bardzo niecierpliwych:p

Edytowane przez misia21k7
Czas edycji: 2009-01-04 o 21:46

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-04, 22:06   #3414
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:

Bardzo dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz.....slusznie masz racjr postaram sie nie zadreczac i czekac spokojnie.Ale troszke mnie zmartwilas bo ja nie mialam ostatnio ciagnacego przezroczustego sluzu wiec chyba oulacji nie mialam u mnie to roznie w listopadzie naprzykald owulacje mialam w dniu spodziewanej miesiaczki wiec ta spoznila sie az o 12 dni i co zrobic moj organizm plata mi figle nie robie sobie nadzieji 15 stycznia zrobie test a do tego czasu olewka:pjeszcze raz dzxieki pozdrawiam
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 22:11   #3415
Sweet_21
Zakorzenienie

Dołączam do Waszego grona
Jestem w 6 tygodniu ciąży.Co do objawów, mam nadzieję, że przez całą ciążę nie będę się tak czuła
Bóle w podbrzuszu, zmęczenie, bóle piersi, prawie po każdym posiłku mdłości, ospałość..
Ale niech tam, niech tylko dzidziuś zdrowo rośnie.
Trochę martwią mnie te bóle w podbrzuszu, czasem są takie ...przeszywające, byłam u ginekologa, przepisała mi duphaston, zaleciła asmag.Zdaję sobie sprawę, że może to byc normalny objaw, bo wiadomo, każda z nas przechodzi ciąże inaczej, jednak troszkę mnie to zastanawia.

Bartuś
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota"
/S.J.Lec/
Sweet_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 22:21   #3416
misia21k7
Przyczajenie

Serdel tu jest częśc tego artykułu..."Ciesz się seksem przed poczęciem
Jeśli chcesz zajść w ciążę, staraj się kochać z mężem jak najczęściej. Z badań australijskich naukowców wynika, że częste współżycie poprawia jakość nasienia. Po porównaniu próbek spermy stwierdzili oni, że w najlepszej kondycji są plemniki mężczyzn, którzy współżyją codziennie. Natomiast unikanie seksu (nawet przez trzy dni) obniża jakość nasienia. Mimo częstych stosunków, nie licz jednak na to, że zajdziesz w ciążę od razu. Takie nastawienie może doprowadzić do napięć emocjonalnych, które utrudniają poczęcie."

to jest część tego artykułu Dla mnie to podwujna przyjemność bo moge robić to co lubie najbardziej i może jeszcze z tego będzie fasolka
Stary 2009-01-05, 00:22   #3417
kocia1981
Przyczajenie

GG do kocia1981

Hej dziewczyny powiedzcie mi prosze jesli sie orientujecie..czy piersi na poczatku ciazy musza zawsze bolec? czy to nie jest regola i kazda przechodzi to indywidualnie? bo mnie od 2 dni pobolewa podbrzusze masakra,teperature mam 37,2 i tak juz od tygodnia,@ ma nadejsc dzis ale piersi mnie nie bola nic a nic a zawsze przed@ mnie bola..nie rozumiem tego dlatego chcialabym uzyskac jakas rade od was?Mmoj R mowi ze mi sie powiekszyly ja tego nie widze...nie wiem co jest grane;/;/;/
Stary 2009-01-05, 08:50   #3418
jasiulek
Raczkowanie

GG do jasiulek Send a message via Skype™ to jasiulek

Cytat:
Napisane przez kocia1981 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny powiedzcie mi prosze jesli sie orientujecie..czy piersi na poczatku ciazy musza zawsze bolec? czy to nie jest regola i kazda przechodzi to indywidualnie? bo mnie od 2 dni pobolewa podbrzusze masakra,teperature mam 37,2 i tak juz od tygodnia,@ ma nadejsc dzis ale piersi mnie nie bola nic a nic a zawsze przed@ mnie bola..nie rozumiem tego dlatego chcialabym uzyskac jakas rade od was?Mmoj R mowi ze mi sie powiekszyly ja tego nie widze...nie wiem co jest grane;/;/;/
Kociu, bolące piersi to nie reguła, każda kobieta może to przechodzic indywidualnie Jak wiele dziewczyn tu pisało, objawy ciąży mogą byc podobne do objawów zbliżającej się @, choc też niekoniecznie. Trzeba cierpliwie poczekac Moja @ powinna była przyjsc wczoraj, ale nadal jej nie ma... Jeszcze nie testowałam, poczekam, dla pewności Choc czuję się jak na @-piersi są po prostu gigantyczne (na codzień mam D ) i bolące. Podbrzusze już tak nie boli, choc od owulacji mocno rwało naprzemian z jajnikiem. Temperaturki nie mierzę, więc nie wiem... Zobaczymy Trzymam kciuki za Twoją fasolkę

7 cs...
39/40 -czekamy, kruszynko!

Edytowane przez jasiulek
Czas edycji: 2009-01-05 o 08:51
jasiulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-05, 09:37   #3419
liwlinea
Raczkowanie

Misia 21k7 ja też jestem (niestety) bardzo niecierpliwa i dlatego go zrobiłam :/
dzisiaj mija drugi dzień kiedy spóźnia mi sie okres
Muszę Ci poweidzieć Misia, że pocieszyłaś mnie tymi najnowszymi badaniami dlatego, ze mój mężczyzna i ja staramy sie bardzo intensywnie i jakiś czas temu przez głowe przeszła mi myśl, że może i za bardzo... tak wiec dzięki Bogu niczeho nie będzie trzeba ograniczać a wszystko będzie sie toczyć swoim torem hihih

pozdrawiam Cieplutko
Stary 2009-01-05, 11:24   #3420
misia21k7
Przyczajenie

hehhe liwlinea ja najchętniej już dzisiaj zrobiłabym test gdybym go już miała a to dopiero 17 dcCo do tych badań to ja też z początku myślałam że czeste współżycie osłabia plemniki a tu natrafiłam na ten artykuł...potem znalazłam kilka innych stron na których opublikowane są te badania i dodatkowo 4 gin u których byłam z powodu mięśniaka potwierdziło że te badania to prawda i że czym częściej tym lepiej wiec korzystam na całego:pTrzymam kciuki żebyś miała fasolkeA może spróbujesz zrobić test ten bardziej czuły???W aptekach są tylko 25 mIU/ml a na necie są 10 mIU/ml i podobno wykrywają ciążę 3 dni po zagnieżdżeniu.Na allegro są po 1.45 a w aptekach niestety droższe bo apteki narzucają dużą marże(słowa mojej cioci szefowej apteki)Ja zamówiłam i zobaczymy co mi pokaże:pTrzymam kciuki i pozdrawiam gorąco
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości