|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3421 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy
Cytat:
![]() a ja mam tylko głęboką nadzieję, ze ta paskludna @ nie pojawi sie za kilka dni,,, a test był niewystarczająco czuły ![]() Bo przecież zdarzają sie przypadki kiedy nie zfałszuje prawdziwy wynik... ciekawa tylko jestem tego jak często ma coś takiego miejsce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3422 |
Przyczajenie
|
liwlinea a kiedy masz dostac @??
|
![]() ![]() |
![]() |
#3423 |
Raczkowanie
|
hmm teraz jestem w 30 dniu cyklu, @ powinnam dostać 28 bądź też 29 dnia.
Może ten czas sie opóźnia ze względu na jakieś inne nieznane mi czynniki... ale wiesz Misia, jak sie czegoś bardzo mocno chce, to potem - czasami nawet niepotrzebnie, człowiek doszukuje sie wszystkiego co mogłoby potwierdzić, zaistnienie oczekiwanego zjawiska ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3424 |
Zakorzenienie
|
Droga liwlineo
Najlepszą drogą i najpewniejszym testem jest badanie z krwi BETA HCG ![]() ![]() Faktycznie... w drugim cyklu starań stwierdziliśmy z meżem że co ma być to bedzie ![]() ![]() Ale jest jeszcze jeden fakt... Nigdy nie przywiązywałam zbytniej wiary do modlitwy... Jakimś cudem zaglądnęłam do książeczki z modlitwami i znalazłam tam modlitwę do Św. Judy Tadeusza... Patrona spraw beznadziejnych... Zaczęłam się modlić... codziennie modlitwa + zaczęłam nowennę którą odmówiłam 2 x (zaczęłam się modlić jak skończyła mi się ostatnia @)... BARDZO go BŁAGAŁAM żeby wstawił sie za nami do Boga i żeby obdarowali nas maleństwem... I teraz mam głębokie przeświadczenie, że to też przyczyniło się do tego, że mam to moje maleństwo ![]() Co do mojego samopoczucia... Jak na samym początku czułam się dobrze tak teraz mam OGROMNE mdłości, brak apetytu i generalnie pierwszy trymestr przechodzę nie za ciekawie... Ale czego się nie robi dla maleństwa ![]() ![]() Sweet_21 mnie też dość mocno bolało podbrzusze na początku... Mój lekarz kazał mi na to łykać ASPARGIN; najpierw przez 2 tyg łykałam 1 tabl 3 x dziennie,a teraz zależy... łykam 1-2 tabl dziennie i muszę powiedzieć że mi pomogło ![]() ![]() Też teraz jestem w 6 tyg ( w czwartek skończę 7) i też mam nadzieję, że nie będę się tak czuć przez całą ciażę... |
![]() ![]() |
![]() |
#3425 |
Zakorzenienie
|
Adaikaka mam podobnie, brak apetytu i do tego to zmęczenie...
Co do tych bóli, już troszkę przeszły. Jeszcze nabawiłam się przeziębienia i kompletnie nie wiem co wziąć a czuje się beznadziejnie, dobrze, że jutro umówiłam się na wizytę do lekarza, bo kaszel nie daje mi spokoju.. ![]()
#3426 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3427 |
Raczkowanie
|
Z tymi plemnikami to ciekawe
![]() ![]() No to życzę miłych starań ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3428 |
Przyczajenie
|
Hehe serdel dokładnie wszystko się zmienia:pZwłaszcza w nauce bo raz mówią ze masło zdrowsze od margaryny a raz że margaryna od masła potem że nadmiar jajek szkodzi z powodu cholesterolu a raz że nie itp a teraz z tymi plemnikami:pI bądź tu człowieku mądry:PA gdzie cie uczyli że częsty sex osłabia plemniki???
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3429 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Plemniki też musza mieć czas się rozwinąć ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3430 |
Przyczajenie
|
Widzisz adaikaka nie koniecznie bo myśmy się przytulali codziennie i to kiedyś po 3 razy dziennie i mam 3 letniego synka poczętego w 1 cyklu starań
![]()
http://tickers.smyki.pl/s/17742/20505.jpg http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20051015580123.png http://babystrology.com/tickers/baby...22&babycount=1 Edytowane przez misia21k7 Czas edycji: 2009-01-05 o 23:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#3431 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A lekarze są różni i różne mają teorie... jeśli u Ciebie to zdało egzamin to szalejcie do woli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3432 |
Przyczajenie
|
U nas jak najbardziej codzienny sex przyniósł porządane skutki za pierwszym razem wiec i teraz nie będe sobie żałowała hihi:pA czy m.jest mega zdrowy to nie wiem ale daje rade i oboje jesteśmy zadowoleni
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3433 |
Raczkowanie
|
witajcie teraz kolej na mnie ostatni okres miałam 2.12 jeden raz z moim Tż kochalam sie bez zabezpieczenia do konca 11.12 zrobilam wtedy testy owulacyjne ktore wykazaly 2 kreski okolo 25.12 dostalam grzybicy ktorej wczesniej nie mialam od canajmniej 2 tygodni mam powiekszone piersi sa cale pokryte naczynkami zaczerwienione strasznie wrażliwe i bolesne sutki kilka razy bolal mnie mocno brzuch okolo 26.12 mialam kilka kropel krwi w śluzie teraz jest mleczny i jest go naprawde dużo temperature w pochwie mierze dopiero od ok 2 tygodni i wacha sie miedzy 36.9-37.2 test zrobilam przez miesiaczką negatywny kolejny dzień po terminie @ też negatywny chciała bym pojśc na bete ale w moim miasteczu chyba jej nie wykonują boje się zrobić kolejny test bo boje sie ze znów zobacze 1 kreske jak myślicie czy test po terminie miesiączki mógł się pomylić pozdrawiam
![]() |
#3434 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3435 |
Zadomowienie
|
Czesc laseczki. Dziś jest moj 19 dzien cyklu, od stosunku 5 dzien. Od wczorajszego wieczoru bolą mnie lekko piersi...sa takie jak przed okresem( a na to chyba za wczesnie, okres mam dostac 16/17 stycznia)...ale na objaw ciazy 5 dzien to chyba tez za wczesnie...czy moze ja juz fiksuje???Moze sama sobie cos urajam....na wszelki wypadek poprosilam tż zeby ocenil moje piersi...tez twierdzi ze sa twarde jak przed okresem....noi wieczorem pobolewal mnie brzuszek tak jak na okres ale delikatnie....co to moze oznaczac? Moze dopiero teraz mam owulacje i to bole brzucha owulacyjny, ale nigdy nie zaobserwowalam takich objawowo moj organizm przechodzil owulacje bez zadnych wskazowek dla mnie....a jak powinna byc temperatura po zaplodnieniu?? Czy tempka podwyrzsza sie dopiero po 7 dniach od zaplodnienia czyli zagniezdzenia jajeczka w macicy??? Wczoraj mialam normalna 36 i 4..odpiszcie prosze
|
![]() ![]() |
![]() |
#3436 |
Zadomowienie
|
POMOCY
hej.jestem tu nowa. wasze posty czytam już od miesiąca ale dopiero teraz odważyłam sie napisac. dziewczyny pomózcie mi bo warjuje!! ostatnią @ miałam 07.12.2008 dodam ze moje cykle trwaja równo 28 dni i że od trzech miesięcy z mężem staramy sie o dzidziusia. do taraz jaszcze nie dostałam @ a moje objawy(mam nadzieje ze ciąży) to powiększenie piersi i sutki tak bardzo bolą,brzuch mnie boli jak na @, jestem ciągle ospała a zwłaszcza ok godz. 16.00 , temperatura nie spada ponizej 37 stopni, wydzielina mleczno biała i lepka. dziś rano robiłam test ale wyszedł negatywny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3437 |
Rozeznanie
|
Heh
![]() ![]() ![]() ![]() Teraz się cieszę dobrym, a wręcz świetnym samopoczuciem...to już 13tc i 4 dni ![]() Mam nadzieję, że i wy doświadczycie tego cudownego stanu już wkrótce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3438 |
Rozeznanie
|
Ula, możesz być w ciąży albo mieć urojoną ciążę...jeśli dzisiaj test nie wyszedł pozytywny to powtórz go pojutrze rano, z pierwszego moczu. Jeżeli znowu wyjdzie negatywny to idź na betę...
Ja swój pierwszy test zrbiłam rano, 6-ego dnia po terminie @ i wyszedł pozytywny. Dla pewności zrobiłam następnego dnia wieczorem (jeśli wieczorem będzie pozytyw to zdecydowanie ciążą jest) i znowu dwie kreski. Mnie się od razu pojawiły dwie równocześnie, gdy tylko wpuściłam krople moczu. Co do objawów-ja miałam jak na @, nie bolałypiersi...teraz jedynie, bo rosną...ale u jednych kobiet jest tak a u drugich inaczej... |
![]() ![]() |
![]() |
#3439 |
Zadomowienie
|
adaikaka mam pytanie do ciebie z racji tego ,że jesteś świeżo upieczoną pryszła mamusia. Kiedy miałaś pierwsze objawy...jakie one były..kiedy zrobilas test...podsumuj mi to prosze
|
![]() ![]() |
![]() |
#3440 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ostatnia miesiaczke mialam 19 stycznia 1 stycznia doszlo do stosunku cykle mam 30 -32 dniowe...czy 1 stycznia wedlug ciebie mialam dni plodne...jakie mialas pierwsze objawy kiedy one sie pojawily chodzi mi o te naj naj naj wczesniejsze..bo ja troszke panikuje...mam piersi jak przed okresem i brzuch boli jak na okres a poza tym kuja jajniki od czasu do czasu temp. ciala 36 i 4 wczoraj wieczorem...okres mam dostac jakos 16/17 stycznia |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3441 |
Rozeznanie
|
Ja miałam ostatnią miesiączke 3 października, a koło 20 doszło u mnie do zapłodnienia, więc 17 dni po, a cykle miałam 31-dniowe.
Na początku wydzielinę miałam śliską i bezbarwną, przez prawie 5 tygodni od dnia ostatniej @ ... na tempce się nie znam, nie mierzyłam. Mogłaś mieć dni płodne, mimo długich cykli. |
![]() ![]() |
![]() |
#3442 |
Zadomowienie
|
jusali dzięki za szubką odpowiedz. mam nadzieje ze to nie wymyślona ciąża. ja chyba naprawde warjuje ,a mam humorki!! raz płacze a raz sie śmieje. jak sie odważe to w czwartek znowu zrobie test, oczywiście jak nie dostane @ ( oby nie!!). i oczywiście odezwe sie do Was. JAK NARAZIE CZEKAM NA CUD
|
![]() ![]() |
![]() |
#3443 |
Rozeznanie
|
No życzę powodzenia
![]() Jak chcecie zobaczyć mój brzuszek to jest na wątkach mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 lub na naszych zdjęciach ciążowych ![]() Tylko się nie przestraszcie tego balonika, dosyć sporego jak na ten tydzień... |
![]() ![]() |
![]() |
#3444 |
Przyczajenie
|
![]()
Cześć jestem tu nowa ale od paru dni czytam wasze wypowiedzi. Chciała bym się z wami podzielić moimi pierwszymi objawami. Rano zrobiłam test i wyszły dwie kreski chociaż jedna bardzo blada ledwo widoczna. Moimi pierwszymi objawami były bóle piersi ale tylko boki. Nie ukrywam że ciąża jest dla mnie zaskoczeniem. Drugim objawem były mdłości mimo to że jak sądze to dopiero jakiś 3-4 tydzień. A co najbardziej mnie zdziwiło to to że gdy kilka razy ścisnełam brodawkę to wyciekał z niej białawy płyn a ona@ spóznia sie dopiero drugi dzień. Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie i te które dopiero się starają. Życzę powodzenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3445 |
Przyczajenie
|
Jusali chciałam zobaczyć twój brzuszek ale nie wiem gdzie trzeba wejść i mam pytanie w którym jesteś tygodniu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3446 |
Raczkowanie
|
Adakaiko dzisiaj mija 31 dzień cyklu z 28/29 dniowego
![]() ![]() Co do modlitwy, wierze żę ma ona duże znaczenie jeśli naprawdę sei wierzy w jej wielką moc....Zawsze jak było mi źle to starałam sie o nią opierać i zawsze mi to pomagało. Co do ciąży to ejzscze sie nie odważyłam, ale jeśli @ nadejdzie to może w następnych staraniach i wniej poproszę o maleńswo.... kto wie ![]() Adakaiko, powiedz mi jakie miałaś objawy bezpośrednio po zapłdnieniu, czy w ogóle takie były?? Ja czuję sie trochę tak, jakbym miała dostać @... od przeszło tyg czuję podoblewanie w brzuchu a także nie dają mi spokoju jajniki..... w połowie okresu bardzo bolały mnie piersi, teraz już mniej- dodam tylko, ze wcześniej w ogóle nie miałąm z nimi problemu....no zobaczymy czy @nadejdzie czy nie Co do Twojego samopoczucia, to życzę Ci aby te nieprzyjemne objawy jak najszybciej ustąpiły, chociaż to też ma swoje pozytywne strony, ponieaż wiesz że czujesz sie jak kobieta w ciąży, a to o to między innymi nam tu wszystkicm chodzi ![]() Pozdrawiem Cię gorąco Adakaiko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3447 |
Raczkowanie
|
misia21k7 uczono mnie tak (że wystarczy i najlepiej co 2 dni) na studiach, na przykład. Poza tym poczytałam nieco w necie. Ja zauważam różnicę w ilości/jakości nasienia jeśli mamy przerwę. Nie napisałam, że to osłabia plemniki, tylko, że jest ich mniej. Poza tym plemniczki dojrzewają miesiąc, więc jeśli nawet przytulasz się 2x dziennie to nie zwiększysz prawdopodobieństwa :P No, chyba że tak lubisz poszaleć
![]() My, podobnie jak adaikaka przytulaliśmy się co 2 dni i zaskoczyliśmy w 1 cyklu ![]() Edytowane przez serdel Czas edycji: 2009-01-06 o 20:28 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3448 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mój ostani okres rozpoczął sie 7 grudnia, a cykle trwają zwykle 28/29 dni... W dniu spodziewanej @ zrobiłam test ciąowy , ale wyszedł negatywnie. Nie weim co o tym myśleźć, wiem tylko tyle, że często zdarza sie tak ze nie wykazują ciąży ponieaż mojeś stężenie hormonu może być jezcze zbbyt niskie... no zobaczymy ![]() KIbicuję i Tobie,, miejmy nadzeiję żę nie nadejdzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3449 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3450 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:49.