Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-08, 14:36   #3481
jasiulek
Raczkowanie

GG do jasiulek Send a message via Skype™ to jasiulek
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy

Adaikako, Jusali, dziękuję Pozostaje mi dalej mocno trzymac kciuki żeby wasze maleństwa zdrowo się rozwijały. Ech... booli...

Liwlineo, zobacz jaka ironia losu... Tego samego dnia @ przyszła dając nam wcześniej nadzieję

Ulu87, Kajetanko
, oczekujemy dobrych wiadomości

7 cs...
39/40 -czekamy, kruszynko!

Edytowane przez jasiulek
Czas edycji: 2009-01-08 o 14:39
jasiulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 14:45   #3482
aniolek124
Przyczajenie

Cześć dziewczyny u mnie na razie spokój lekkie mdłości i ból piersi.Ale fasolka jest mam nadzieję że wam też się uda i trzymam kciuki za was.
aniolek124 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 14:49   #3483
aniolek124
Przyczajenie

Wink Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy

Mam do was pytanie może głupie ale mnie to ciekawi. To nie jest moja pierwsza ciąża i za pierwszym razem brzuch bardzo szybko mi urósł w 3 miesiącu wyglądałam jak bym była w 6, ale do rzeczy czy w piątym tygodniu ciąży może zacząć rosnąć brzuch. Bo poprzednio nie pamiętam jak to było. pozdrawiam przyszłe mamusie i te kobietki które się dopiero starają. życzę powodzenia
Stary 2009-01-08, 15:03   #3484
aniolek124
Przyczajenie

Ja myślę że za bardzo o tym myślicie dajcie sobie trochę luzu odpocznijcie . Ja wiem jak to jest jak się myśli tylko o tym żeby zajść jest naprawde bardzo trudno.Ja zaszłam jak przestałam o tym mysleć wyjechaliśmy w góry zapomniałam o tym i wiesz co jestem w 5 tygodniu ciąży i jestem zaskoczona.pozdrawiam i życzę powodzenia
Stary 2009-01-08, 15:42   #3485
ula 87
Zadomowienie

mam pytanie do kobitek,które już mają upragnione fasolki- czy temperatura z ciąży dalej sie utrzymuje powyżej 37 ? jeżeli nie to w jakim tygodniu i do jakiej tempki spada? ...wiem...wiem, ale ja dalej mam taką wielką nadzieję że @ nie przyjdzie chociaż dziś moja tempka spadła do 37.00 . może sie łudzę ale może jeszcze nie wszystko stracone .
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 15:43   #3486
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
mam pytanie do kobitek,które już mają upragnione fasolki- czy temperatura z ciąży dalej sie utrzymuje powyżej 37 ? jeżeli nie to w jakim tygodniu i do jakiej tempki spada? ...wiem...wiem, ale ja dalej mam taką wielką nadzieję że @ nie przyjdzie chociaż dziś moja tempka spadła do 37.00 . może sie łudzę ale może jeszcze nie wszystko stracone .
Ja dzisiaj kończę 7 tydzień ciąży i temp mam cały czas powyżej 37 st...
Stary 2009-01-08, 16:01   #3487
ula 87
Zadomowienie

liwlineo i jasiulek tak mi przykro, ale trzymam kciuki teraz na pewno sie uda. dziś mam zły dzien płakac mi sie chce ,tempka spada . poczekam do soboty jak@ nie przyjdzie to zrobie teścik. całuje wszystkie starające sie i te co już zafasolkowały

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-08, 16:28   #3488
szyszuniaa83
Raczkowanie

dzisiaj odebralam wyniki bety i niestety brak ciąży wiec juz wiem ze kobieta wkrecic sobie moze wszystko jestem podlamana ale chyba tak mialo byc pozdrawiam wszystkie kobitki starajace sie i te ktore sie doczekaly
Stary 2009-01-08, 16:35   #3489
maugoszatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniolek124 Pokaż wiadomość
Mam do was pytanie może głupie ale mnie to ciekawi. To nie jest moja pierwsza ciąża i za pierwszym razem brzuch bardzo szybko mi urósł w 3 miesiącu wyglądałam jak bym była w 6, ale do rzeczy czy w piątym tygodniu ciąży może zacząć rosnąć brzuch. Bo poprzednio nie pamiętam jak to było. pozdrawiam przyszłe mamusie i te kobietki które się dopiero starają. życzę powodzenia
mi urósł na samym początku, tzn takie wzdęcie, a potem nic, nawet w 5 miesiącu mam mały, chyba na to reguły nie ma

maugoszatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 16:58   #3490
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez liwlinea Pokaż wiadomość
Witaj Justine1988 Trudno powiedzieć, ja swój zrobiłam w dniu planowanej @ - wyszedł mi negatywnie a tej jak nie było tak nie ma Nie będę ukrywać, ze doznałam rozczarowania, natomiast teraz chcę poczekać możliwie jak najdłużej do ponownego wykonania testu... myslałam o poniedziałku jak do tego czasu jeszcze nie przyjdzie
Co do testów i ich wiarygodności, to ja pocieszam sie tym, ze może wynik okzał sie negatywny, dlatego że miałam zbyt niski poziom hormonów..
Jeśli jednak droga Justine1988 czujesz że to moze być to i jesteś ciekawa co pokaże to możesz go zrobić, ale pamiętaj o tym, ze chodiaż jesteś 10 dni po to wynik mimo wszystko może okazać sie wątpliwy i pewnie za jakiś czas- objojętnie czy pozytywny czy negatywny , będziesz musiała wykonać go ponownie
Trzymam kciuki
tak tez zrobie...pierwszy test wykonam w niedziele a kolejny w czwartek...dziekuje za odp....tobie zycze powodzenia..trzymam kciuki by @ nie przyszła.....
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 17:05   #3491
maugoszatka
Wtajemniczenie

ja Wam wszystkim życzę powodzenia;]

Stary 2009-01-08, 17:12   #3492
pakusia86
Zakorzenienie

moje pierwsze objawy?? myslalam ze umieram juz sie z rodzinka nawet pozegnalam mowiac ze mi slabo, niedobrze i ze jakies mrowienia ciala mam i juz dlugo nie pozyje :/ ale okazalo sie ze nosze fasolke niesamowite przezycie

wszystkim Wam kochane, starajace sie zycze szybkiego zafasolkowania.... a zafasolkowanym zycze zdrowych i slicznych bobaskow

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 17:15   #3493
maugoszatka
Wtajemniczenie

ahahahah ja myślałam, że mam grype żołądkową :P

Stary 2009-01-08, 17:37   #3494
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maugoszatka Pokaż wiadomość
ahahahah ja myślałam, że mam grype żołądkową :P

tez niezle mi znajoma z ktora mieszkalismy mowi na nastepny dzien
- paulina, moze ty w ciazy jestes?
- ja??!! no cos ty!! nie mozliwe
- jak nie mozliwe, dobrze sie zabezpieczacie z kamilem??
- no w sumie wogole sie niezabezpieczamy
- no to rzeczywiscie!!! nie mozliwe

hihihihi

Stary 2009-01-08, 17:47   #3495
maugoszatka
Wtajemniczenie

hehehehee

Stary 2009-01-08, 20:48   #3496
aniolek124
Przyczajenie

Do Pakusia86 hej a w którym tygodniu jesteś?? gratuluję i pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie a tym które się starają powodzenia.
Stary 2009-01-08, 20:50   #3497
aniolek124
Przyczajenie

gratuluję
Stary 2009-01-08, 20:57   #3498
daglo
Przyczajenie

pierwszym objawem o ktorym wogule nie myslalam ze jest objawem bylo to ze bylo mi zimno, w domu kaloryferki na maxa, a ja w 5 polarach i sie trzese
Dopiero pozniej doczytalam ze nie tylko ja marzlam na poczatku.
Pozatym zadnych innych a kreski sa
daglo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 21:23   #3499
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniolek124 Pokaż wiadomość
Do Pakusia86 hej a w którym tygodniu jesteś?? gratuluję i pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie a tym które się starają powodzenia.

w 21 tc

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-08, 22:18   #3500
Kyaraa
Przyczajenie

Możę sie powtarzam, ale chcialabym się podzielic z wami moimi objawami.

Ostatni raz miesiaczke mialałm na początku listopada, oprocz tego od dwoch dni jes mi niedobrze, i mam zawroty głowy. Troche sie przeziebiłam i nie wiem czy nie myle tego z chorobaą. Na dodatek wydaje mi się jakbym miała lada dzien dostac okres, bola mnie jajniki, i strasznie kłuje , no i ciągle czuje mokro...

Wszystko moglo by wskazywac na ciaze ? tylko ze moj cykl trwa49 dni i tak sie zastanawiam czy moge byc w ciazy... ? test robilam ale wyszla jedna kreseczka... co o tym sadzicie... moze warto zrobic hcg
pozdrawiam
Kyaraa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 06:49   #3501
Daszka
Zadomowienie

GG do Daszka

Drogie Wizażanki - na to forum weszłam pierwszy raz. Nie sądzę, żebym była w ciąży, ale niewielkie prawdopodobieństwo jednak jest i stąd moje pytanie do tych z was, które mają już te przeżycia za sobą. Czy w tej bardzo początkowej fazie ciąży, przed spodziewaną miesiączką a więc zanim można wykonać test, miałyście takie same objawy jak zwykle przed okresem, typu: bolesność piersi, ospałość, zmęczenie, obniżenie nastroju, wzdęcia itp.? Czy w wypadku ciąży te typowe objawy napięcia przedmiesiączkowego nasilają się, są słabsze czy zupełnie inne niż w normalnych cyklach? Ja mam bardzo wyraźne objawy PMS i ciekawiło mnie czy ciąża jakoś to zmienia?
Daszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 08:54   #3502
maugoszatka
Wtajemniczenie

Daszka ja miałam takie same jak przed okresem, dopiero po ok 10 dniach po planowanej miesiaczce zaczely mi sie objawy typowo ciazowe.

Stary 2009-01-09, 08:56   #3503
ula 87
Zadomowienie

no i stało sie znowu porażka- w nocy @ przyszła. przyszła spózniona i z podwójną siłą, rozrywa mnie od środka. dziewczyny to jest takie niesprawiedliwe, baby które robią dzieci dla becikowego to mają po pięcioro aniołków a jak je pózniej traktują(jak śmiecie) ja proszę o jednego aniołka i znowu klapa. obiecałam mężowi że już nie bedę sie dołowac ale to ponad moje siły .kajetanko życzę aby pojawiły sie dwie grube tłuściutkie krechy na teście . a ja znowu zaczynam od początku ale nie poddam sie o nie!!!
Stary 2009-01-09, 09:00   #3504
ula 87
Zadomowienie

daszka ja miałam identyczne objawy ( wzdęcia też miałam ale nie myślałam że to objaw ciąży) ale wiesz jak sie to dla mnie skończyło- dziś @ przyszła wszystkim staraczkom kibicuję a tym co już mają fasolki z całego serca gratuluję
Stary 2009-01-09, 09:19   #3505
Kyaraa
Przyczajenie

Hej a czy mogłybyscie mi doradzić.?.. moja wiadomosc jest trooszke wyżej
Stary 2009-01-09, 09:20   #3506
Daszka
Zadomowienie

GG do Daszka

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
daszka ja miałam identyczne objawy ( wzdęcia też miałam ale nie myślałam że to objaw ciąży) ale wiesz jak sie to dla mnie skończyło- dziś @ przyszła wszystkim staraczkom kibicuję a tym co już mają fasolki z całego serca gratuluję
Przykro mi Ula 87. Chyba wszystkie starające się o dzidziusia dziewczyny rozumieją twoje rozżalenie, ale dobrze napisałaś - nie można sie poddawać i załamywać, bo psychika bardzo wpływa na ciało. Trzymaj sie więc dzielnie.
Ja to mam taką dwuznaczna sytuację: serce i ciało bardzo się już tego dzidziusia domagają, ale rozum mówi nie (nie mam męża, w moim związku kryzys). Mam ten malutki procent niepewności, ale jeszcze za wcześnie żeby zrobić test bo @ powinnam dostać w następnym tygodniu. I chociaż trochę boli, że muszę tak napisać, to lepiej, żeby ta @ jednak przyszła.
Maugoszatka - dzięki za odpowiedź. Czekam, co jeszcze inne dziewczyny napiszą o swoich doświadczeniach.
Daszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 09:35   #3507
Foka29
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Daszka Pokaż wiadomość
Drogie Wizażanki - na to forum weszłam pierwszy raz. Nie sądzę, żebym była w ciąży, ale niewielkie prawdopodobieństwo jednak jest i stąd moje pytanie do tych z was, które mają już te przeżycia za sobą. Czy w tej bardzo początkowej fazie ciąży, przed spodziewaną miesiączką a więc zanim można wykonać test, miałyście takie same objawy jak zwykle przed okresem, typu: bolesność piersi, ospałość, zmęczenie, obniżenie nastroju, wzdęcia itp.? Czy w wypadku ciąży te typowe objawy napięcia przedmiesiączkowego nasilają się, są słabsze czy zupełnie inne niż w normalnych cyklach? Ja mam bardzo wyraźne objawy PMS i ciekawiło mnie czy ciąża jakoś to zmienia?
Miałam typowe objawy fizyczne PMS-u + ekstra bonus w postaci zgagi.
Zniknęły za to psychiczne objawy PMS-u. Jestem spokojna i głupio szczęśliwa (byłam jeszcze zanim się dowiedziałam o ciąży). To dla mnie naprawde nietypowe. Czuję się jak młody bóg
Foka29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 09:59   #3508
zabka1989
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Kyaraa Pokaż wiadomość

Ostatni raz miesiaczke mialałm na początku listopada, oprocz tego od dwoch dni jes mi niedobrze, i mam zawroty głowy. Troche sie przeziebiłam i nie wiem czy nie myle tego z chorobaą. Na dodatek wydaje mi się jakbym miała lada dzien dostac okres, bola mnie jajniki, i strasznie kłuje , no i ciągle czuje mokro...

Wszystko moglo by wskazywac na ciaze ? tylko ze moj cykl trwa49 dni i tak sie zastanawiam czy moge byc w ciazy... ? test robilam ale wyszla jedna kreseczka... co o tym sadzicie... moze warto zrobic hcg
pozdrawiam
no witam Cie widze ze jestesmy w takiej samej sytuacji ja tez mialam klucie czasem mnie az zwijalo z bolu mam zgage caly czas bym spala bola mnie sutki oraz mam zgage no i ciagle tam niby mokro ... jeszcze nic nie wiem dopieto jutro dzien w ktorym powinnam dostac @ choc zawsze mam co do dnia i godziny jutro zrobie tescik hehe mam nadzieje ze to moja upragniona fasoleczka dlatego poczekaj troszeczke i zrob nastepny tescic zycze powodzenia
zabka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 10:10   #3509
jasiulek
Raczkowanie

GG do jasiulek Send a message via Skype™ to jasiulek

Cytat:
Napisane przez Kyaraa Pokaż wiadomość

pozdrawiam
Witaj,
Niestety, większosc z nas nauczyła się już tutaj, że objawy mogą mówic o ciąży, ale jeszcze częściej nie... WIem po swoim przykładzie, że nawet spóźniająca się @, bóle brzucha i piersi, wilgotnośc itp. nie oznaczały zupełnie nic. Zdarza się, że testy wychodzą negatywnie, a fasolka jest, jednak myślę, że po tym czasie wyszedłby już pozytywny. Dla pewności może zrób badanie krwi, nie będzie żadnych wątpliwości. Pozdrawiam i powodzenia życzę

Ulu87, wiem, co przeżywasz... Niestety musimy zagryźc zęby i rozpocząc nowe starania... Ja póki co odpuszczam, troszkę spraw i problemów się nazbierało. Stres nie wpłynie dobrze ani na mnie ani na dzidzie, gdyby miała się zainstalowac. Zobaczymy, co czas pokaże Trzymam kciuki za kobietki, które jeszcze w tym cyklu mają szansę i za kolejny cykl staraczek

7 cs...
39/40 -czekamy, kruszynko!

Edytowane przez jasiulek
Czas edycji: 2009-01-09 o 10:14
jasiulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 10:32   #3510
Kyaraa
Przyczajenie

dzieki bardzo
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości