Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-24, 15:33   #3721
kkarolaa
Przyczajenie

Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy

to przy tym "krwawieniu" test wyjdzie jezeli bedzie pozytywny?... dziekuje zaraz pojde do apteki zobaczymy...
kkarolaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-24, 15:52   #3722
kasiolkas
Raczkowanie

Jeżeli jest ciaża, krwawienie nie powinno przeszkodzić w jej wykryciu
kasiolkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-24, 18:29   #3723
kkarolaa
Przyczajenie

Dziekuje - wszytsko jasne -wynik negatywny :/
Stary 2009-01-24, 21:19   #3724
angkorcz
Raczkowanie

jutro moj wielki dzien troszke sie denerwuje ale @niema nadal 36 dzien od ostatniej trzymajcie kciuki za mnie dam znac jutro kkarolaa nie podawaj sie nastepnym razem sie uda my z mezem straramy sie od ponad roku i wiem jak to jest ale naprawde mam nadzieje ze to wlasnie teraz jutro sie okaze chociaz u mnie to roznie bywa

Edytowane przez angkorcz
Czas edycji: 2009-01-24 o 21:24
angkorcz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-24, 21:25   #3725
kkarolaa
Przyczajenie

życze powodzenia i trzymam mocno kciuki
Stary 2009-01-24, 21:37   #3726
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angkorcz Pokaż wiadomość
jutro moj wielki dzien troszke sie denerwuje ale @niema nadal 36 dzien od ostatniej trzymajcie kciuki za mnie dam znac jutro kkarolaa nie podawaj sie nastepnym razem sie uda my z mezem straramy sie od ponad roku i wiem jak to jest ale naprawde mam nadzieje ze to wlasnie teraz jutro sie okaze chociaz u mnie to roznie bywa

powodzenia

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-25, 08:34   #3727
angkorcz
Raczkowanie

tak jestesmy bardzo szcesliwi dzisiaj wstalismy z mezem o 6 rano i na tescie wyszla duazzzzzze dwie krechy jestem taka szczesliwa zycze wam wszystkim powodzenia we wtorek robie 2 potwierdzajacy i ok czwartku do lekarza bede sie odzywac
angkorcz jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-25, 08:50   #3728
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
tak jestesmy bardzo szcesliwi dzisiaj wstalismy z mezem o 6 rano i na tescie wyszla duazzzzzze dwie krechy jestem taka szczesliwa zycze wam wszystkim powodzenia we wtorek robie 2 potwierdzajacy i ok czwartku do lekarza bede sie odzywac
No, no wielkie gratulacje w takim razie

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-25, 08:58   #3729
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kkarolaa Pokaż wiadomość
Witam wszytkie Panie, widze ze naprawde jestescie obeznane w temacie. Ja natomiast nie mam zielonego pojecia a wiele pytan. Zaczne moze od tego, ze bardzo chce miec juz dzidziusia. Jak bylam u lekarza zeby sprawdzic czy wszystko ze mna ok (nigdy nie stosowalam zadnych srodkow antykoncepcyjnych), lekarz stwierdzic ze mam malo i bardzo malutkie pecherzyki w jajnikach ktore podobno sie zapladnia i nie ma mozliwosci zebym przy takim malym mogla zajsc w ciaze. Wiec przepisal mi tabletki "clostilbegyt"-zazywalam tak jak kazal i w 12 dc poszlam na kontrole czy cos sie poprawilo.Okazalo sie ze mam jeden ale bardzo fajny duzy pechcerzyk i ze mozna probowac, przepisal mi w tym samym dc zastrzyk (niepamietam nazwy ale to bylo cos ze w skladzie byl mocz kobiety ciezarnej czy cos takiego ) i dopiero na drugi dzien moglismy prubowac. Pod koniec cyklu strasznie mnie piersi bolaly jak nigdy ( nieczytalam wczesniej ze to moze byc jakis obajw) i byly strasznie nabrzmiale, wrazliwe,myslalam ze zwarjuje. Ale 3 dni temu dostalam @ tzn"dostalam" niewiem. Niewiem czy to sa plamienia bo jezeli tak to mam je strasznie obfite. Niewiem jak to sprawdzic bo jezeli to jest @ to musialabym dzis wziasc znowu te tabletki na pecherzyki, a jezeli nie a wezme tabletki.... Doradzcie cos prosze....
Ja też się nie znam Ale zapytaj może w tych wątkach: Próbować do skutku lub planujemy zajść w ciążę Tam Dziewczyny starają się niektóre już wieeeele lat i mają za sobą wiele różnych terpaii i na pewno doradzą Trzymam kciuki

Cytat:
Gratulacje! Widzę że nowa jesteś (masz mało postów), jak chcesz sobie pogadać z innymi ciężarówkami to są wątki: mamusie wrześniowo- pażdziernikowe czy lipcowo-sierpniowe, na kiedy masz termin?

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-25, 09:10   #3730
kasiolkas
Raczkowanie

Cytat:
GRATULUJĘ!!!

U mnie nadal czekanie na drugi test...jeszcze 4 dni, ale już się nie mogę doczekać. Boje się, że jednak się nie udało, choć brzusio delikatnie boli, jajniki kuły...ale piersi nie bolą, no i więcej objawów nie mam. Może lekkie otoczki wokół brodawek, hmm ale czy ich wcześniej nie było, to nie wiem
Stary 2009-01-25, 09:48   #3731
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
WIELKIE GRATULACJE klask i:
Cytat:
Napisane przez kasiolkas Pokaż wiadomość
GRATULUJĘ!!!

U mnie nadal czekanie na drugi test...jeszcze 4 dni, ale już się nie mogę doczekać. Boje się, że jednak się nie udało, choć brzusio delikatnie boli, jajniki kuły...ale piersi nie bolą, no i więcej objawów nie mam. Może lekkie otoczki wokół brodawek, hmm ale czy ich wcześniej nie było, to nie wiem
DLA CIEBIE ROWNIEZ klask i: badz dobrej mysli
ja w sumie nie czekalam tylko zrobilam jeden test na wieczor a drugi na rano nie bylo watpliwosci... dwie duze krechy dwa razy, ale pewnosc dal mi lekarz na nastepny dzien jak pokazal mi serduszko mojego syneczka

jeszcze raz dziewczyny wszystkigo dobrego

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-25, 13:00   #3732
fuksio31
Przyczajenie

Drogie Koleżanki witam Was gorąco i serdecznie.
Od długiego czasu śledzę to forum, bo My z mężem również staramy się o dzidzię (od około 4-5 mcy). Postanowiłam się wreszcie zarejestrować, gdyż dziś zrobiłam sobie test i pierwszy raz wyszły dwie kreski ,choć ta druga bardzo blada nie mniej jednak widoczna, nie nastawiam się jeszcze ,bo jestem jeszcze przed @ (25 dzień cyklu).
Objawy mam jak przed @, ale zaczeły się zaraz po owulacji i są dwa razy silniejsze no i te dziwne ruchy (krótkie skurcze) wyczuwalne w macicy, których nigdy nie miałam.
Pożyjemy zobaczymy, powinnam dostać @ w połowie tego tygodnia, hmmm mam nadzieję,że nie dostanę .
fuksio31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-25, 13:14   #3733
kasiolkas
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fuksio31 Pokaż wiadomość
Od długiego czasu śledzę to forum, bo My z mężem również staramy się o dzidzię (od około 4-5 mcy). Postanowiłam się wreszcie zarejestrować, gdyż dziś zrobiłam sobie test i pierwszy raz wyszły dwie kreski ,choć ta druga bardzo blada nie mniej jednak widoczna, nie nastawiam się jeszcze ,bo jestem jeszcze przed @ (25 dzień cyklu).
Objawy mam jak przed @, ale zaczeły się zaraz po owulacji i są dwa razy silniejsze no i te dziwne ruchy (krótkie skurcze) wyczuwalne w macicy, których nigdy nie miałam.
Pożyjemy zobaczymy, powinnam dostać @ w połowie tego tygodnia, hmmm mam nadzieję,że nie dostanę .
Trzymam za Ciebie kciuki!
Mi pierwszy test też wyszedł z bladą kreską. Okres ma przyjść za tydzień, więc też staram się nie nastawiać...ale jak to ciężko jest uczynić .
Stary 2009-01-25, 16:31   #3734
kasiolkas
Raczkowanie

Proszę Was, powiedzcie mi, czy w 22 dc (początek 4 tygodnia ciąży) normalne jest to, że się ze mnie biały gęsty śluz leje?
Stary 2009-01-25, 18:57   #3735
frida110
Zakorzenienie

Kasiolkas ciężko powiedzieć, bo to zależy od kobiety. Ja nawet przed ciążą miałam dość dużo śluzu. Teraz mam tak, że co kilka dni mam go sporo, a co kilka prawie wcale. Jeżeli nie masz żadnego stanu zapalnego lub grzybicy to nie masz się czym martwić. Najlepiej zapytaj gina przy następnej wizycie.
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-25, 21:12   #3736
fuksio31
Przyczajenie

Cytat:
Trzymam za Ciebie kciuki!
Mi pierwszy test też wyszedł z bladą kreską. Okres ma przyjść za tydzień, więc też staram się nie nastawiać...ale jak to ciężko jest uczynić .

Dzięki i ja za Ciebie będę trzymać kciuki , nie ma to jak wzajemne wsparcie , będziemy w kontakcie Pozdrawiam cieplutko.
Stary 2009-01-25, 21:23   #3737
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
GRATULUJĘ

Cytat:
Napisane przez fuksio31 Pokaż wiadomość
GRATULUJĘ

Ja też test zrobiłam na 3 dni przed @ i też wyszedł mi pozytywny Bądź dobrej myśli a będzie dobrze Doskonale Cię rozumiem z tym czekaniem czy przyjdzie @... Ja tak drżałam aż nie minęły 2 dni po spodziewanej @
Teraz drżę ogólnie... Ale jak wszystkie mamusie oczekujące narodzin upragnionego maleństwa
Stary 2009-01-26, 17:30   #3738
kasiolkas
Raczkowanie

Ach, jutro robię kolejny za wcześnie robiony test... Trzymajcie kciuki!
Stary 2009-01-26, 17:44   #3739
karmel26
Raczkowanie

Cytat:

Kochana GRATULUJE!!!!
My z mężem też się staramy, i dziś rano zmierzyłam temperature a tu 36,9 a do @ mam 6 dni ;o) i jestem tak ciekawa, piersi mnie strasznie bolą. eeehhh to czekanie..... ale nie nastawiam się bo ostatnio strasznie się rozczarowalam. ale pociesza mnie ta temperatura bo zawsze rano (mierze o 6:00) mam 35,7 no czasem max 36,6 a tu taka wysoka, no nic.... zobaczymy, jeszcze raz gratulacje dla szcześliwych rodziców za dobrze wykonana robotkę hihi ;o) dbaj bardzo o siebie i dawaj znać.
karmel26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 19:13   #3740
fuksio31
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
GRATULUJĘ

GRATULUJĘ

Ja też test zrobiłam na 3 dni przed @ i też wyszedł mi pozytywny Bądź dobrej myśli a będzie dobrze Doskonale Cię rozumiem z tym czekaniem czy przyjdzie @... Ja tak drżałam aż nie minęły 2 dni po spodziewanej @
Teraz drżę ogólnie... Ale jak wszystkie mamusie oczekujące narodzin upragnionego maleństwa
Bardzo Ci dziękuję za słowa otuchy, mam cichą nadzieję, ale z drugim testem poczekam do momentu, aż nie pokaże się @
Tobie serdecznie gratuluję,dbaj o siebie Ty i dzidzia jesteście teraz najważniejsze i napewno wszystko będzie dobrze
Stary 2009-01-26, 19:15   #3741
fuksio31
Przyczajenie

Cytat:
Ach, jutro robię kolejny za wcześnie robiony test... Trzymajcie kciuki!

Trzymamy !!!!!!!! Powodzenia !!!!!!
Stary 2009-01-27, 09:54   #3742
klaudiaaa86
Zadomowienie

Witam, jestem nowa, pare dni temu pisalam pare dni temu o objawach itp... No i jestem w ciazy W piatek zrobilam test bo @ spozniala sie juz pare dni, wczoraj powtorzylam i znow 2 grube krechy juz po minucie.. CHcialabym przedstawic moje objawy i zapytac czy jest to naturalne... do lekarza ide w czwartek wiec wszystko sie okaze.Ostatnia @ mialam 23 grudnia wiec maxymalnie bede w 1 miesiacu... No wiec, piersi widze ze sie troche zmienily ,jakby zaokraglily i troche bola,natomiast nie wiem dokladnie jak to ma byc z brzuchem. Zwykle boli mnie wieczorem jak sie klade spac, w dzien tez ale doslownie pare minut. czasem jak kicham albo chcialam sie przeciagnac to czulam jak mi sie wszystko naciaga. CO do mdlosci to mam ale generalnie zjadam wszystko,raz zjem wiecej raz wcale, po jogurcie mnie mdli . a rano mi sie jakby odbija i taka slina hmm ciezka w przlykaniu.. napiszcie mi czy wszystkie objawy sa ok? i w ktorym tygodniu lekarz wykryje ciaze? dziekuje i powodzenia wszystkim

http://www.suwaczek.pl/cache/fd6c8075da.png

Kocham Mojego Misia
23.09.2009r - Alanek
03.12.2009r. - Together forever
klaudiaaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-27, 10:12   #3743
Foka29
Zadomowienie

Normalne, normalne.
Byłam u lekarza pierwszy raz w 5 tc (3 tyg od zapłodnienia), było widać pęcherzyk, lekarz stwierdził ciążę, ale zrodka jeszcze ani widu ani słychu. Powiedział, że za 3 tyg będzie widać juz wszystko (8 tc)
Foka29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-27, 12:23   #3744
cashmeree
Zakorzenienie

GG do cashmeree

Klaudia gratuluję, masz prawidłowe objawy dla ciąży niczym sie nie przejmuj lekarz powinien już wykrytwoją ciążę mi moja gin wykryła w 4 tc. Jeszcze raz gratuluję i pozdrawiam
cashmeree jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-27, 12:41   #3745
klaudiaaa86
Zadomowienie

Dzieki, ulzylo mi zdam relacje w czwartek co sie dowiedzialam, pozdrawiam

http://www.suwaczek.pl/cache/fd6c8075da.png

Kocham Mojego Misia
23.09.2009r - Alanek
03.12.2009r. - Together forever
klaudiaaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-27, 13:20   #3746
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klaudiaaa86 Pokaż wiadomość
Witam, jestem nowa, pare dni temu pisalam pare dni temu o objawach itp... No i jestem w ciazy W piatek zrobilam test bo @ spozniala sie juz pare dni, wczoraj powtorzylam i znow 2 grube krechy juz po minucie.. CHcialabym przedstawic moje objawy i zapytac czy jest to naturalne... do lekarza ide w czwartek wiec wszystko sie okaze.Ostatnia @ mialam 23 grudnia wiec maxymalnie bede w 1 miesiacu... No wiec, piersi widze ze sie troche zmienily ,jakby zaokraglily i troche bola,natomiast nie wiem dokladnie jak to ma byc z brzuchem. Zwykle boli mnie wieczorem jak sie klade spac, w dzien tez ale doslownie pare minut. czasem jak kicham albo chcialam sie przeciagnac to czulam jak mi sie wszystko naciaga. CO do mdlosci to mam ale generalnie zjadam wszystko,raz zjem wiecej raz wcale, po jogurcie mnie mdli . a rano mi sie jakby odbija i taka slina hmm ciezka w przlykaniu.. napiszcie mi czy wszystkie objawy sa ok? i w ktorym tygodniu lekarz wykryje ciaze? dziekuje i powodzenia wszystkim

GRATULACJE a obiawy masz prawidlowe i niczym sie nie przejmuj mnie w pierszych tygodniach tak do 13 strasznie ciagnelo podbrzusze ... dbaj o siebie

Cytat:
Napisane przez Foka29 Pokaż wiadomość
Normalne, normalne.
Byłam u lekarza pierwszy raz w 5 tc (3 tyg od zapłodnienia), było widać pęcherzyk, lekarz stwierdził ciążę, ale zrodka jeszcze ani widu ani słychu. Powiedział, że za 3 tyg będzie widać juz wszystko (8 tc)
GRATULACJE ja bylam w 6tc pierwszy raz u lekarza i juz widzialam seruduszko i zoladeczek

Stary 2009-01-27, 13:40   #3747
Twitti
Raczkowanie

Czesc dziewczyny!

Ostatnio pisalam o moich objawach (bole brzucha, piersi, zawroty glowy). Do tego w sobote 24.01 bolalo mnie mocno podbrzusze tak jak na @, w glowie mi wirowało jakbym byla pijana i mdliło mnie!

Okres powinnam dostać tak 30-31.01 (zawsze mam nieregularnie), a wszystkie objawy zniknely
Pewnie nie jestem w ciazy a juz powiem szczerze ze sie troche napalilam i czekalam z niecierpliwościa zeby zobaczyc czy dostane @...

Nadal czekam, ale juz nie mam nadziei Pewnie psychyka mi plata figle

A czy Wy mialyscie tak ze raz mialyscie objawy, a potem znikaly,a mimo to bylyscie w ciazy?
Twitti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-27, 16:38   #3748
kamilla123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Twitti Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny!

A czy Wy mialyscie tak ze raz mialyscie objawy, a potem znikaly,a mimo to bylyscie w ciazy?
Hej!
W ciąży jeszcze nie bylam więc nie wiem do końca jak to z tymi objawami.
Pisze, bo jestem w podobnej sytuacji. Dzisiaj mam 26 dzień cyklu (@ mam co 25-29 dni), więc lada dzień powinna przyjść. W zeszlym tygodniu miałam podobne objawy - bóle brzucha, jakieś kłucie itp, bolące piersi, lekkie mdłości. I już zaczęłam sobie co nie co wyobrażać Zrobiłam nawet test wczoraj licząc, że zobaczę drugą choćby bladą kreskę. A tu nic. I na dodatek moje objawy jakby wyparowały, teraz nie mam objawów ani na @, ani na ciążę. Więc już też nie wiem co myśleć. Czekam do piątku i wrzucam na luz

Gratuluję wszystkim nowym "zafasolkowanym"!!!
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-27, 19:21   #3749
kasiolkas
Raczkowanie

ehhhh jeszcze 6 dni do okresu, a dostałam jakiś czerwony śluz, jakby jutro okres miał przyjść ;( test dzisiejszy nie zrobiony, bo w nocy wszystko wysiusiałam.... ehh skąd ten śluz, chyba nadzieja na ciąże przepadła jutro musze tu jakiegoś lekarza poszukać...
Stary 2009-01-27, 19:56   #3750
ula 87
Zadomowienie

hej kobietki dawno mnie tu nie było, bylam ostatnio u mojego nowego gina (bo stary mnie zawiodł) i dał mi czas do kwietnia a jak do tego czasu nie uda mi sie zafasolkowac to czekaja mnie badania(bo kwiecień to będzie 8 miesiąc starań) Oczywiscie na pierwszy ogien pójdzie mój mężuś. jak narazie mam o tym nie myślec (ale jakoś mnie to przeraża) po przytulaniu nóżki i pupa do góry. z całego serduszka gratuluję tym co już mają fasoleczki , a za staraczki trzymam kciuki:kc iuki: DZIEWCZYNY NIE PODDAMY SIE
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości