Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-27, 21:51   #3751
karmel26
Raczkowanie

Question Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy

hej kochane, wiem że nie jest to forum na temat "czy moje obiawy świadczą o ciąży" ale tyle tu doświadczonych dziewczyn że musze napisać. zastanawiam się czy jest coś takiego jak ciąża urojona u kobiety. staramy się z mężem o dziecko ale niestety nie wychodzi.wczoraj miałam pierwszy raz temperature 36.9(6 dni przed @) a zawsze mam od 35.7 do 36.6 ale dziś miałam już 36.4 nie nastawiam się że mogę być w ciąży bo nie chce się rozczarować, piersi mnie bolą ale przecież zaraz @. ale co mnie ździwiło to to że z jednej piersi leci mi biały płyn. a nigdy tak nie miałam zawsze badam piersi. i nie wiem czy to może być faktycznie obiaw ciąży czy coś innego. Czy ktoś tak miał??
karmel26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 08:48   #3752
flowerspower
Raczkowanie

Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy

Ta wydzielina z piersi może oznaczać podwyższony poziom prolaktyny. Ponieważ staracie się o fasolkę to z pewnością jest to dla ciebie powód do stresu i z tego co wyczytałam to właśnie stres może powodować podwyższenie prolaktyny a co za tym idzie wyciek z piersi. Mam podobną sytuację ale dowiedziałam się, że wyciek z piersi nie jest objawem ciąży a już na pewno nie wczesnej. A co do całej prolaktyny to jej nadmiar może utrudniać Ci zajście w ciąże, dlatego proponuje się udać do lekarza, on zleci badania a ty będziesz spokojna. Pozdrawiam i mimo wszystko trzymam kciuki za fasoleczkę
flowerspower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 09:02   #3753
Foka29
Zadomowienie

Innym powodem wycieku mogą być niektóre leki, zdarzyło mi się coś takiego, a absolutnie nie byłam w ciąży.
Jeżeli bierzesz jakieś, to uważnie przeczytaj ulotki.
W ciąży, z tego co wiem, coś takiego może się pojawić, ale dopiero pod koniec 2 trymestru.
Foka29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 17:17   #3754
kasiolkas
Raczkowanie

Witam ponownie. Dziś zrobiłam bete i wyniki mam w piątek. Mam nadzieję, że jednak jest ciąża. Na USG oczywiście jeszcze nic nie było widać. Ale martwi mnie, że brzuch jak na okres boli no i piersi zaczęły mnie po bokach boleć (choć to u mnie coś nowego). No to do piątku!
kasiolkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 17:17   #3755
karmel26
Raczkowanie

Smile Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy

Cytat:
Napisane przez flowerspower Pokaż wiadomość
Ta wydzielina z piersi może oznaczać podwyższony poziom prolaktyny. Ponieważ staracie się o fasolkę to z pewnością jest to dla ciebie powód do stresu i z tego co wyczytałam to właśnie stres może powodować podwyższenie prolaktyny a co za tym idzie wyciek z piersi. Mam podobną sytuację ale dowiedziałam się, że wyciek z piersi nie jest objawem ciąży a już na pewno nie wczesnej. A co do całej prolaktyny to jej nadmiar może utrudniać Ci zajście w ciąże, dlatego proponuje się udać do lekarza, on zleci badania a ty będziesz spokojna. Pozdrawiam i mimo wszystko trzymam kciuki za fasoleczkę

dziękuję ci ślicznie za info, na pewno pójdę do lekarza i zobaczymy. pozdrawiam serdecznie
Stary 2009-01-29, 17:10   #3756
kasiolkas
Raczkowanie

Jutro odbieram wyniki i mam nadzieję, że beta będzie wysoka...
Nadal mnie martwi brożowe plamienie, które już 2 dzień (nie bez przerwy) występuje... mam nadzieję, że to nic groźnego. Niestety lekarka nie zareagowała, może jutro zareaguje, jak się okaże, że w ciąży jestem... Piersi bolą po bokach coraz bardziej i oby to nie był objaw miesiączkowy. Cóż, do jutra!
Stary 2009-01-29, 18:16   #3757
kasiolkas
Raczkowanie

Ach, jeszcze pytanie, czy 26 dc 30-dniowego może występować plamienie implantacyjne? i jeśli tak, to pewnie beta z 25 dc nie wyjdzie... ?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-29, 18:27   #3758
smutna1000
Przyczajenie

witam, ma kilka bardzo waznych pytan... wiem, ze glupie ale musze zapytac..

kolo 28-30 sierpnia kochalam sie z chlopakiem, byly pewnie problemy, gdyz prezerwatywa sie zsuwala... byl to moj pierwszy raz, wiec nie za bardzo sie znam. jest juz styczen, okres powinnam miec od kolo 19-21 styczna... dalej go nie mam... co jakis czas czuje klucie na wysokosci jajnikow... bola mnie piersi i sutki... czy to moze byc ciaza?? jestem ciagle senna ( moze to przez stres, duzo zajec i troche zmiana diety??) pomocy!

dodam jeszcze, ze zrobilam 2 dni temu test ciazowy (taki co sie na niego 3 krople moczu daje) wyszedl negatywny. czy po tak dlugim czasie od seksu jest wiarygodny?

smutnaa
smutna1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-29, 18:33   #3759
organza1
Przyczajenie

Witam,
Od jakiegoś czasu czytam ten wątek, bo zastanawiam się czy jestem w ciąży(pewnie jak większość z Was). Mam większość objawów, np:
ból podbrzusza, jakby przed okresem (od ok. 2 tygodni) tak ciągnie i jakby mi brzuch spuchł, mdłości przeważnie wieczorami, ostatnio nasilają się, piersi mi się powiększyły ale to może dlatego, że trochę przytyłam, jestem śpiąca, często chce mi się płakać, podwyższona temperatura, @ powinnam na dniach dostać, zrobiłam test ciążowy dziś ok 18:00 (mogłabym być w 2-3 tyg.) wyszedł mi negatywny, zdziwiłam się, bo naprawdę wcześniej takich objawów nigdy nie miałam. Czy jest szansa, że test wyszedł błędnie? Chyba wybiorę się do lekarza, bo teraz boje się, że jestem chora
organza1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-29, 18:57   #3760
kasiolkas
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez smutna1000 Pokaż wiadomość
witam, ma kilka bardzo waznych pytan... wiem, ze glupie ale musze zapytac..

kolo 28-30 sierpnia kochalam sie z chlopakiem, byly pewnie problemy, gdyz prezerwatywa sie zsuwala... byl to moj pierwszy raz, wiec nie za bardzo sie znam. jest juz styczen, okres powinnam miec od kolo 19-21 styczna... dalej go nie mam... co jakis czas czuje klucie na wysokosci jajnikow... bola mnie piersi i sutki... czy to moze byc ciaza?? jestem ciagle senna ( moze to przez stres, duzo zajec i troche zmiana diety??) pomocy!

dodam jeszcze, ze zrobilam 2 dni temu test ciazowy (taki co sie na niego 3 krople moczu daje) wyszedl negatywny. czy po tak dlugim czasie od seksu jest wiarygodny?

smutnaa
Nie masz jak być w ciąży. Z tego co rozumiem, byś musiała w sierpniu zajść. Nie martw się. Jajniki bolą, piersi też przed okresem. No i ja przed okresem też senna jestem. Byś teraz w 5 miesiącu była, to być to na pewno czuła. Po prostu się nie stresuj, bo możliwości ciąży nie widzę
Stary 2009-01-29, 19:09   #3761
smutna1000
Przyczajenie

na 100%? a ten test? mial prawo cos wykryc tak pozno?
juz mi troche lepiej

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-29, 19:16   #3762
kasiolkas
Raczkowanie

Z tego co wiem, to w późńiej ciąży testy wychodzą negatywne. ALE w 5 miesiącu już by serduszko było, już by Tobie coś skrobało brzuch, miało rączki i nóżki poza tym plamienie (bo to już nie okres) może występować do 3-4 miesięcy, ale nie jest to tak intensywne jak normalny kres. Piersi być miała kilka rozmiarów większe, żylaste :P a nie tylko ciut. Brzuch by się też powiększył, byś mogła mieć silne bóle, wymioty i wszystkie dolegliwości Nie martw się Ja po pierwszym razie też panikowałam, myślałam, że plemniki to terminatory i mogą wszystko
Stary 2009-01-29, 19:19   #3763
smutna1000
Przyczajenie

dzieki brzuch mam tylko troche wiekrzy, ale to chyba od jedzenia
Stary 2009-01-30, 19:02   #3764
Olga
Przyczajenie

Witam
Jestem nowa na forum. Widzę że dzielicie sie swoimi przeżyciami wieć i ja dorzucę cos od siebie U mnie to dopiero począte. Jeszcze nie byłam u lekarza - ide 3 lutego - ale test robilam 2 razy i wyszedl pozytywnie. Obliczylam ze juz pierwszy miesiac za mna. Poza tym bardzo mecza mnie mdlosci. Czuje sie jakbym była ciągle na kacu. I duzo spię. Ale poza tym jest w porzadku. Jeszcze chciałabym dodać otuchy wszystkim kobietkom które braly tabl antykonc, zeby sie nie martwily. Ja bralam 5 lat i po 4 miesiacach od zaprzestania udalo sie. Wiec spokojnie
Olga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-30, 19:14   #3765
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
na 100%? a ten test? mial prawo cos wykryc tak pozno?
juz mi troche lepiej
nie wiem kochana ile masz lat i nie wnikam w to ja zaszlam w ciaze ok 20 sierpnia i zczynam 6 miesiac .... uwierz mi ze jakbys wtedy zaszla to po 1. juz bys widziala ze ci brzuszek rosnie... 2. dzidzia by sie juz napewno w tobie ruszla...
napewno nie mialabys juz watpliwosci ze jestes w ciazy wiec glowa do gory... a tak na marginesie... nie mialas miesiaczki od sierpnia??? mysle ze do lekarza musisz sie udac bo 6 miesiecy bez @ to dziwne... nie biorac pod uwage ciazy

Cytat:
Napisane przez Olga Pokaż wiadomość
Witam
Jestem nowa na forum. Widzę że dzielicie sie swoimi przeżyciami wieć i ja dorzucę cos od siebie U mnie to dopiero począte. Jeszcze nie byłam u lekarza - ide 3 lutego - ale test robilam 2 razy i wyszedl pozytywnie. Obliczylam ze juz pierwszy miesiac za mna. Poza tym bardzo mecza mnie mdlosci. Czuje sie jakbym była ciągle na kacu. I duzo spię. Ale poza tym jest w porzadku. Jeszcze chciałabym dodać otuchy wszystkim kobietkom które braly tabl antykonc, zeby sie nie martwily. Ja bralam 5 lat i po 4 miesiacach od zaprzestania udalo sie. Wiec spokojnie
GRATULACJE

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-30, 19:20   #3766
kasiolkas
Raczkowanie

http://www.youtube.com/watch?v=2XDmimpyhRA
dla wszystkich świeżo upieczonych mam
Stary 2009-01-30, 20:10   #3767
smutna1000
Przyczajenie

pakusia86, dzieki za pocieszenie. mialam okres, lecz ciagle mam nieregularny (ciezko powiedziec co i jak) ;/ latek bede miec niedlugo 16;p wiem, ze moje pytania byly niepowazne. lecz bardzo sie wystraszylam
Stary 2009-01-30, 21:15   #3768
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
pakusia86, dzieki za pocieszenie. mialam okres, lecz ciagle mam nieregularny (ciezko powiedziec co i jak) ;/ latek bede miec niedlugo 16;p wiem, ze moje pytania byly niepowazne. lecz bardzo sie wystraszylam
akurat sie nie dziwie ze takie pytanie od (prawie) szesnastolatki :P
a tak powaznie to moze lepiej idz do lekarza jesli masz niereguralne miesiaczki... takie przypadlosci lepiej leczyc zawczasu w innym razie (pomijam ze mozesz miec pozniej powazniejsze problemy) bedziesz sie stresowac co jakis czas ze w ciazy jestes... a jestes mlodziutka...

Stary 2009-01-31, 07:45   #3769
karmel26
Raczkowanie

Witam was ponownie, trzymajcie kochane za mnie kciuki żeby @ sie nie pojawiała, dziś powinnam dostać i mam nadzieje że nie przyjdzie. temperatuta trzyma mi sie 36.7 a jak kiedyś pisałam zawsze mam 35.7-36.2/3 nawet jak byłam po impresie miałam 36,6 i mam nadzieje że sie uda bo staramy sie od jakiegoś czasu i nic sie nie udaje.
Stary 2009-02-01, 12:13   #3770
Olga
Przyczajenie

Dziękuje bardzo za gratulacje. Widzę że dość dobrze sie znacie. To bardzo fajne ze wspieracie sie tak nawzajem. Powiem wam szczerze ze bardzo chcialam zajsc w ciaze. I udalo sie. Ale boje sie strasznie jak to bedzie. Mam 23 lata wiec to nie jest az tak malo, ale jednak duzo obaw mam. Nie smiejcie sie ale najbardziej teraz obawiam sie tego ze pojde do gina a on mi powie ze nie jestem w ciazy. Test jak pisalam 2x pozytywnie i czuje sie na ciaze, ale pewnie dobrze wiecie ze glowa potrafi stworzyc sobie sama takie objawy, ktore na ciaze wskazuja, choc wcale jej nie musi byc. Wtedy to sie chyba poplacze. Mam nadzieje ze bedzie ok i ta fasola we mnie jest prawdziwa. Pozdrawiam
Olga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-01, 15:08   #3771
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
Napisane przez kasiolkas Pokaż wiadomość
http://www.youtube.com/watch?v=2XDmimpyhRA
dla wszystkich świeżo upieczonych mam
cudne to jest aż mi się łezka zakręciła w oku
Stary 2009-02-01, 19:14   #3772
karmel26
Raczkowanie

witam ponownie, no i nie wiem na czym stoję, dostałam @ tzn miałam bardzo króciutkie krwawienie no i teraz nic nie mam zobaczę jutro czy sie pojawi jak nie to zrobię sobie test. Jak myślicie czy jeszcze zaczekać??
Stary 2009-02-01, 19:45   #3773
ula 87
Zadomowienie

Karmel26 ja bym sie jeszcze nie poddawała, bo napisałas że to "nijakie " krwawienie to może jeszcze nic straconego. a jak dziś twoja tempka? bo z tego co sie orietuję to przychodzi @ jeżeli podwyższona temp. nagle spada. ale kciuki już zaczynam trzymac
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-01, 20:27   #3774
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olga Pokaż wiadomość
Dziękuje bardzo za gratulacje. Widzę że dość dobrze sie znacie. To bardzo fajne ze wspieracie sie tak nawzajem. Powiem wam szczerze ze bardzo chcialam zajsc w ciaze. I udalo sie. Ale boje sie strasznie jak to bedzie. Mam 23 lata wiec to nie jest az tak malo, ale jednak duzo obaw mam. Nie smiejcie sie ale najbardziej teraz obawiam sie tego ze pojde do gina a on mi powie ze nie jestem w ciazy. Test jak pisalam 2x pozytywnie i czuje sie na ciaze, ale pewnie dobrze wiecie ze glowa potrafi stworzyc sobie sama takie objawy, ktore na ciaze wskazuja, choc wcale jej nie musi byc. Wtedy to sie chyba poplacze. Mam nadzieje ze bedzie ok i ta fasola we mnie jest prawdziwa. Pozdrawiam
wcale mnie to nie smieszy... ja mialam podbnie... tak strasznie balam sie isc do ginia i uslyszec ze nie jestem w ciazy.... nawet jak juz potwierdzil to balam sie isc na nastepna wizyte bo balam sie ze powie... "nie ma juz ciazy"
nic sie nie stresuj bo dzidzia na tym cierpi najwiecej trzymam kciukasy

Cytat:
Napisane przez karmel26 Pokaż wiadomość
witam ponownie, no i nie wiem na czym stoję, dostałam @ tzn miałam bardzo króciutkie krwawienie no i teraz nic nie mam zobaczę jutro czy sie pojawi jak nie to zrobię sobie test. Jak myślicie czy jeszcze zaczekać??
nie zalamuj sie... poczekaj do jutra i zrob test... jesli wyjdzie pozytywny to idz do ginia koniecznie..

Stary 2009-02-01, 21:31   #3775
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez karmel26 Pokaż wiadomość
To może również oznaczać ciążę. Plamienia przypominające @ zdarzają się w pierwszych miesiącach ciąży. Co powoduje, że czasem kobiety nie wiedzą, że są w ciąży. Moja mam na przykład tak miała.
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-02, 05:35   #3776
karmel26
Raczkowanie

hej kochane!!! cały czas 36.8 (waha sie od 36.7 do 36.9) ale sie trzyma od 6 dni. dzis dalej nie mam @ ale brzuch mnie boli i piersi ale tak ze nie moge sie dotknac i sa strasznie gorace. zobacze do południa, jak wróce z pracy jak @ nie bedzie zrobie sobie test. Buziaki:O)
Stary 2009-02-02, 16:59   #3777
karmel26
Raczkowanie

Talking Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy

hurrraaaa KOCHANE !!!! udało się dwie piękne krechy nie możemy z mężem uwierzyć, dziś zrobiłam pierwszy test jestem dzień po planowanej @ i mam piękne mocne krechy (czy to może świadczyć że ciąża już troche trwa, czy kolor nie ma znaczenia??) och chyba zaraz zacznę tańczyć.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-02, 17:00   #3778
jusali
Rozeznanie

Gratuluję Karmel
Kolor nie ma znaczenia, mnie 6 dni po terminie wyszły ciemne, a niektórym kobietom po 10 dniach wychodzą blade.
Jeszcze raz gratulacje

Edytowane przez jusali
Czas edycji: 2009-02-02 o 17:01
jusali jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-02, 17:07   #3779
ula 87
Zadomowienie

karmel26 gratuluję dbaj o siebie i o swoją kruszynkę
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-02, 17:13   #3780
karmel26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
karmel26 gratuluję dbaj o siebie i o swoją kruszynkę

cmok cmok BĘDĘ
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości