|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3751 |
Raczkowanie
|
![]()
hej kochane, wiem że nie jest to forum na temat "czy moje obiawy świadczą o ciąży" ale tyle tu doświadczonych dziewczyn że musze napisać. zastanawiam się czy jest coś takiego jak ciąża urojona u kobiety. staramy się z mężem o dziecko ale niestety nie wychodzi.wczoraj miałam pierwszy raz temperature 36.9(6 dni przed @) a zawsze mam od 35.7 do 36.6 ale dziś miałam już 36.4 nie nastawiam się że mogę być w ciąży bo nie chce się rozczarować, piersi mnie bolą ale przecież zaraz @. ale co mnie ździwiło to to że z jednej piersi leci mi biały płyn. a nigdy tak nie miałam zawsze badam piersi. i nie wiem czy to może być faktycznie obiaw ciąży czy coś innego. Czy ktoś tak miał??
|
![]() ![]() |
![]() |
#3752 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy
Ta wydzielina z piersi może oznaczać podwyższony poziom prolaktyny. Ponieważ staracie się o fasolkę to z pewnością jest to dla ciebie powód do stresu i z tego co wyczytałam to właśnie stres może powodować podwyższenie prolaktyny a co za tym idzie wyciek z piersi. Mam podobną sytuację ale dowiedziałam się, że wyciek z piersi nie jest objawem ciąży a już na pewno nie wczesnej. A co do całej prolaktyny to jej nadmiar może utrudniać Ci zajście w ciąże, dlatego proponuje się udać do lekarza, on zleci badania a ty będziesz spokojna. Pozdrawiam i mimo wszystko trzymam kciuki za fasoleczkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3753 |
Zadomowienie
|
Innym powodem wycieku mogą być niektóre leki, zdarzyło mi się coś takiego, a absolutnie nie byłam w ciąży.
Jeżeli bierzesz jakieś, to uważnie przeczytaj ulotki. W ciąży, z tego co wiem, coś takiego może się pojawić, ale dopiero pod koniec 2 trymestru. |
![]() ![]() |
![]() |
#3754 |
Raczkowanie
|
Witam ponownie. Dziś zrobiłam bete i wyniki mam w piątek. Mam nadzieję, że jednak jest ciąża. Na USG oczywiście jeszcze nic nie było widać. Ale martwi mnie, że brzuch jak na okres boli no i piersi zaczęły mnie po bokach boleć (choć to u mnie coś nowego). No to do piątku!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3755 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
dziękuję ci ślicznie za info, na pewno pójdę do lekarza i zobaczymy. pozdrawiam serdecznie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3756 |
Raczkowanie
|
Jutro odbieram wyniki i mam nadzieję, że beta będzie wysoka...
Nadal mnie martwi brożowe plamienie, które już 2 dzień (nie bez przerwy) występuje... mam nadzieję, że to nic groźnego. Niestety lekarka nie zareagowała, może jutro zareaguje, jak się okaże, że w ciąży jestem... Piersi bolą po bokach coraz bardziej i oby to nie był objaw miesiączkowy. Cóż, do jutra! |
![]() ![]() |
![]() |
#3757 |
Raczkowanie
|
Ach, jeszcze pytanie, czy 26 dc 30-dniowego może występować plamienie implantacyjne? i jeśli tak, to pewnie beta z 25 dc nie wyjdzie... ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3758 |
Przyczajenie
|
witam, ma kilka bardzo waznych pytan... wiem, ze glupie ale musze zapytac..
kolo 28-30 sierpnia kochalam sie z chlopakiem, byly pewnie problemy, gdyz prezerwatywa sie zsuwala... byl to moj pierwszy raz, wiec nie za bardzo sie znam. jest juz styczen, okres powinnam miec od kolo 19-21 styczna... dalej go nie mam... co jakis czas czuje klucie na wysokosci jajnikow... bola mnie piersi i sutki... czy to moze byc ciaza?? jestem ciagle senna ( moze to przez stres, duzo zajec i troche zmiana diety??) pomocy! ![]() dodam jeszcze, ze zrobilam 2 dni temu test ciazowy (taki co sie na niego 3 krople moczu daje) wyszedl negatywny. czy po tak dlugim czasie od seksu jest wiarygodny? smutnaa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3759 |
Przyczajenie
|
Witam,
Od jakiegoś czasu czytam ten wątek, bo zastanawiam się czy jestem w ciąży(pewnie jak większość z Was ![]() ból podbrzusza, jakby przed okresem (od ok. 2 tygodni) tak ciągnie i jakby mi brzuch spuchł, mdłości przeważnie wieczorami, ostatnio nasilają się, piersi mi się powiększyły ale to może dlatego, że trochę przytyłam, jestem śpiąca, często chce mi się płakać, podwyższona temperatura, @ powinnam na dniach dostać, zrobiłam test ciążowy dziś ok 18:00 (mogłabym być w 2-3 tyg.) wyszedł mi negatywny, zdziwiłam się, bo naprawdę wcześniej takich objawów nigdy nie miałam. Czy jest szansa, że test wyszedł błędnie? Chyba wybiorę się do lekarza, bo teraz boje się, że jestem chora ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3760 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3761 |
Przyczajenie
|
na 100%? a ten test? mial prawo cos wykryc tak pozno?
juz mi troche lepiej ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3762 |
Raczkowanie
|
Z tego co wiem, to w późńiej ciąży testy wychodzą negatywne. ALE w 5 miesiącu już by serduszko było, już by Tobie coś skrobało brzuch, miało rączki i nóżki
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3763 |
Przyczajenie
|
dzieki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3764 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() Jestem nowa na forum. Widzę że dzielicie sie swoimi przeżyciami wieć i ja dorzucę cos od siebie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3765 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() napewno nie mialabys juz watpliwosci ze jestes w ciazy ![]() Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3766 |
Raczkowanie
|
http://www.youtube.com/watch?v=2XDmimpyhRA
dla wszystkich świeżo upieczonych mam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3767 |
Przyczajenie
|
pakusia86, dzieki za pocieszenie. mialam okres, lecz ciagle mam nieregularny (ciezko powiedziec co i jak) ;/ latek bede miec niedlugo 16;p wiem, ze moje pytania byly niepowazne. lecz bardzo sie wystraszylam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3768 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak powaznie to moze lepiej idz do lekarza jesli masz niereguralne miesiaczki... takie przypadlosci lepiej leczyc zawczasu ![]()
![]() |
#3769 |
Raczkowanie
|
Witam was ponownie, trzymajcie kochane za mnie kciuki żeby @ sie nie pojawiała, dziś powinnam dostać i mam nadzieje że nie przyjdzie. temperatuta trzyma mi sie 36.7 a jak kiedyś pisałam zawsze mam 35.7-36.2/3 nawet jak byłam po impresie miałam 36,6 i mam nadzieje że sie uda bo staramy sie od jakiegoś czasu i nic sie nie udaje.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3770 |
Przyczajenie
|
Dziękuje bardzo za gratulacje. Widzę że dość dobrze sie znacie. To bardzo fajne ze wspieracie sie tak nawzajem. Powiem wam szczerze ze bardzo chcialam zajsc w ciaze. I udalo sie. Ale boje sie strasznie jak to bedzie. Mam 23 lata wiec to nie jest az tak malo, ale jednak duzo obaw mam. Nie smiejcie sie ale najbardziej teraz obawiam sie tego ze pojde do gina a on mi powie ze nie jestem w ciazy. Test jak pisalam 2x pozytywnie i czuje sie na ciaze, ale pewnie dobrze wiecie ze glowa potrafi stworzyc sobie sama takie objawy, ktore na ciaze wskazuja, choc wcale jej nie musi byc. Wtedy to sie chyba poplacze. Mam nadzieje ze bedzie ok i ta fasola we mnie jest prawdziwa. Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3771 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3772 |
Raczkowanie
|
witam ponownie, no i nie wiem na czym stoję, dostałam @ tzn miałam bardzo króciutkie krwawienie no i teraz nic nie mam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3773 |
Zadomowienie
|
Karmel26 ja bym sie jeszcze nie poddawała, bo napisałas że to "nijakie " krwawienie to może jeszcze nic straconego. a jak dziś twoja tempka? bo z tego co sie orietuję to przychodzi @ jeżeli podwyższona temp. nagle spada. ale kciuki już zaczynam trzymac
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3774 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nic sie nie stresuj bo dzidzia na tym cierpi najwiecej ![]() ![]() nie zalamuj sie... poczekaj do jutra i zrob test... jesli wyjdzie pozytywny to idz do ginia koniecznie..
![]() |
#3775 |
Zakorzenienie
|
To może również oznaczać ciążę. Plamienia przypominające @ zdarzają się w pierwszych miesiącach ciąży. Co powoduje, że czasem kobiety nie wiedzą, że są w ciąży. Moja mam na przykład tak miała.
#3776 |
Raczkowanie
|
hej kochane!!! cały czas 36.8 (waha sie od 36.7 do 36.9) ale sie trzyma od 6 dni. dzis dalej nie mam @ ale brzuch mnie boli i piersi ale tak ze nie moge sie dotknac i sa strasznie gorace. zobacze do południa, jak wróce z pracy jak @ nie bedzie zrobie sobie test. Buziaki:O)
|
![]() ![]() |
![]() |
#3777 |
Raczkowanie
|
![]()
hurrraaaa KOCHANE !!!! udało się dwie piękne krechy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3778 |
Rozeznanie
|
Gratuluję Karmel
![]() Kolor nie ma znaczenia, mnie 6 dni po terminie wyszły ciemne, a niektórym kobietom po 10 dniach wychodzą blade. Jeszcze raz gratulacje ![]() Edytowane przez jusali Czas edycji: 2009-02-02 o 17:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#3779 |
Zadomowienie
|
karmel26 gratuluję
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3780 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:06.