|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3781 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy
Hej dziewczyny!! Pisze bo chcę się poradzić
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3782 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3783 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
#3784 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazwyczaj objawy zaczynają się później fakt ale nie zawsze, czego ja jestem przykładem..w obu ciążach wiedziałam już ok tygodnia po namiętnej nocy , że to raczej TO- zawroty głowy, delikatne mdłości, żyłki na piersiach, kłucie podbrzusza, odrzut totalny od kawy i mięsa. ja miałam takie objawy już kilka dni po. połozna powiedziała mi, że są kobiety u których zmiany hormonalne wywołane ciążą tak działają i objawy pojawiają się tak wcześnie, albo też to te kobiety potrafią je wyłapać. więc różnie to bywa. jak w obu ciążach mówiłam sobie: tak, ciąża urojona...ale test potweirdził to co mówiła intuicja. trzymam kciuki za wszystkie staraczki i testujące!
![]() ![]() |
![]() |
#3785 |
Raczkowanie
|
Piszecie, że za wcześnie na pierwsze objawy...Ja czytam to forum już od kilku dni i wypowiadają się dziewczyny, które objawy miały już w pierwszym tygodniu ciąży. Poza tym kupiłam test który wykrywa ciążę już po 6 dniach od zapłodnienia... Wiem, że muszę czekać do @, mam nadzieję, że nie przyjdzie, bo ja chyba zwariuję... Mam takie ciśnienie na dziecko, ni mogę się doczekać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3786 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
poczekaj z testem, troszkę się uspokój... wiem , że trudno , ale czasem trzeba ![]() trzymam kciuki!
![]() ![]() |
![]() |
#3787 |
Przyczajenie
|
Ciąża pierwsza. Po owulacji bacznie się przyglądam swojemu ciału, reakcjom etc. Staram się uchwycić najdrobniejsze zmiany. Jeśli chodzi o piersi - jest zupełnie nietypowo. Nie tylko nie są powiększone, ale wręcz „puste” i pozbawione napięcia. Wydaje mi się jedynie, że mają jakby ciemniejszą brodawkę (ale to bardzo subiektywne odczucie – mąż tego zupełnie nie dostrzega). Wygląd piersi przyjmuję za oznakę braku ciąży, bo przecież standardowe objawy mają być zupełnie inne. Kupuję test. Wynik negatywny. Ale okres spóźnia się 2,3,4 dni… Biegnę po kolejny test. Okropnie się denerwuję. Rozsądek („nie jesteś w ciąży, bądź poważna i przyjmij to na klatę”) walczy z sercem („mam w sobie nowe życie i kocham je bezgranicznie”). Na teście wychodzi podwójna kreska i następuje jakiś kosmiczny wyrzut adrenaliny, ekslozja radości. Tak mam już do końca ciąży – czuję się jakby ktoś mnie podłączył do prądu. Śpię po kilka godzin na dobę. O trzeciej nad ranem wstaję wypoczęta (!), ale zirytowana, bo co tu robić w środku nocy? Zazdroszczę dziewczynom, które „przesypiają” ciążę. Nie ma ani jednej zgagi, ale za to siusiu co 1/2 godz…
Ciąża druga (?). Synek ma 6,5 roku, a ja w przededniu swoich urodzin znów odliczam dni do @ ;-)) Najpiękniejszym prezentem byłaby oczywiście podwójna kreska na teście… Moje piersi tym razem opuchnięte jak dwa balony. Przyjmuję to za objaw zbliżającej się miesiączki, bo za pierwszym razem było przecież inaczej… Tylko serce chce wierzyć, że to jednak ciąża, tym razem może bardziej typowaJ |
![]() ![]() |
![]() |
#3788 |
Rozeznanie
|
Z objawami jak piszecie różnie bywa. Ja przed terminem miesiączki miałam objawy podobne do tych jak zwykle, ale czułam że jednak coś jest nie tak. Nerwy rozdrażnienie, nabrzmienie piersi, ale poza tym jakiś niepokój i bóle brzucha jelit, których nigdy nie miałam i tu już mi się lampka zapaliła w głowie. Jak nie dostałam miesiączki to w głębi serca czułam że moje podejrzenia się spełniły, choć głowa próbowała jeszcze to zbagatelizować. Ot gra hormonów, w końcu mąż mnie przymusił do zrobienia testu - choć wyniku byłam już pewna
![]()
#3789 |
Zadomowienie
|
witam
![]() jestem tu nowa ale mam pytanko czy: - to że jest mi często niedobrze ( czasem cały dzień z malymi przerwami) - odstawiłam 2 stycznia tabletki anty - lecz kochamy sie w zabezpieczeniu( prezerwatywa) jednak piszczoty bez zabezp. ( kontakt narzadow ) - mam wzdęcia -zaparcia - czesto chodzę siusiu - temp . w pochwie od ponad tygodnia wynosi powyżej 37,2 - okres ostatni mialam 5 stycznia - wyskoczyły mi wypryski na twarzy - cholernie boli mnie glowa - raz mialam dosyc obfita wydzieline jakby z domieszką krwi - pozniej juz tylko sama wydzielina utrzymujaca sie do dzis troche mniej obfita - czasowe uczucie gorąca - jakby powiekszenie brodawek - smaki tzn sledzie sledzie i jeszcze raz sledzie ![]() czy może to oznaczać fasolkę w moim brzuszku?? wiem że wróżkami nie jesteście ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! Edytowane przez cziqua Czas edycji: 2009-02-03 o 14:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#3790 |
Zadomowienie
|
witam.Staramy sie o dziecko.mam 3 dni do @ więc jeszcze testu nie robię.Ale dzis np jak robiłam mięso mielone na gołabki to mnie zemdliło.Od wczoraj zauważyłam wypryski na twarzy.Wogule bardzo brzydko wyglądam na twarzy,jestem ciagle niewyspana.Mam nadzieję,ze to nie ciąża urojona hehe
#3791 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie dziewuszki te które sie starają o bobaska i te, którym sie juz udało
![]() Mam pytanie.. Okres powinnam dostać 5 lutego, czyli za 2 dni (dla pewności 6 lutego) i praktycznie nie mam żadnych objawów na @ jak też na upragnioną ciąze.. ![]() Jedynie lekki ból podbbrzusza (bardziej na boku tak jakby jajnik - chyba) i ból piersi jedynie po bokach i tylko wtedy, gdy dotknę, a tak to nie czuje zeby bolały... Co takie dziwne (ze tak powiem "nikłe") objawy mogą oznaczać??? Jeśli chodzi o śluz to jest biały i "średno gęsty".. Prosze, poradźcie coś!! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3792 |
Raczkowanie
|
no i już po lekarzu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3793 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3794 |
Przyczajenie
|
Objawy ciąży dzielą się na subiektywne, prawdopodobne i pewne. Subiektywne to zatrzymanie miesiączki, nudności, zawroty, powiększenie piersi, przebarwienia skórne, zaparcia itp. Mogą oznaczać wszystko albo nic. Prawdopodobne (obiektywne) to pozytywny wynik testu, podwyższona temperatura, powiększona i rozpulchniona macica. Pewne objawy ciąży to możliwość oglądania embrionu lub pęcherzyka poprzez USG (4-6 tygodni po zapłodnieniu), czynność serca płodu słyszalna w 10-20 tygodniu, ruchy płodu wyczuwalne poprzez powłoki brzuszne od ok. 20 tyg. Rozumiem Waszą niecierpliwość (czytajcie mój poprzedni wpis), ale nie pozostaje nam nic innego, jak czekać... Mnie też przychodzi to z wielkim trudem, ale to najrozsądniejsze co można doradzić. Więcej poczytacie tu:
http://www.pierwsze-objawy-ciazy.e-zdrowie.info/ Trzymajcie się mamuśki! |
![]() ![]() |
![]() |
#3795 |
Raczkowanie
|
Jednym slowem nadal jestem w kropce.. :/ ale wiadomo ze nie każda kobieta ma takie same objawy.. a szkoda ;/ ale może ktoś chciałby sie wypowiedzieć na temat śluzu. Jaki miałyście gdy sie okazalo ze to ciąża?? czy w ogole go nie było..
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3796 |
Raczkowanie
|
Dziękuje za szczere chęci... ;(
|
![]() ![]() |
![]() |
#3797 |
Przyczajenie
|
ja tez bym chciala dowiedziec sie cos o tym sluzie podczas pierwszych ni ciazy zawsze mnie to zastanawia staram sie o dzidzie i zawsze po dniach plodnych mam sluz bialy bardzo gesty a kilka dni przed @ robi sie taki przezroczysto wodnisty wiec prosze dziewczeta odpowiedzcie jak to z tym sluzem jest z gory bardzo dziekuje i pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3798 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Do 6 tygodnia czułam się fantastycznie nie miałam powiększonych piersi i tylko lekko kuło mnie podbrzusze. Od samego początku wiedziałam, że jestem w ciąży choć prawie żadnych oznak nie miałam, tylko tą dziwną pewność ![]() Od 6 tyg. zaczęły się mega mdłości, super czuły węch, zawroty głowy i wtedy poczułam co to znaczy być w ciąży ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3799 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki
![]() ![]() My z moim TZ staramy sie o maleństwo dokładnie od listopada 2008, grudzień i styczeń przyniósł ze sobą rozczarowanie i boję sie, że w tym miesiącu będzei podobnie- dlatego też nie chcę pisać o swoich subiektywnych objawach zaistaniałej ciąży ![]() Powiedzcie mi dziewczyny, jak długo się staracie o dzidziusia...???? |
![]() ![]() |
![]() |
#3800 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
liwlinea ja z mezem staralismy sie ponad rok i teraz jestem w 4 tyg i 6 dni ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3801 |
Zadomowienie
|
liwneo wreszcie wpadłas do nas
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3802 |
Zadomowienie
|
hej mam pytanie, czy to normalne ze calymi dniami jestem zmeczona i zle sie czuje bedac w ok 5tyg ciazy? potrafie ciagle lezec bo tylko wtedy w miare dobrze sie czuje, ciagle mnie naciaga ale nie wymiotuje a moze by mi chociaz ulzalo troche
![]() ![]() ![]()
#3803 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Masz rację, powinniśmy gdzieś wyjechać,bo wtedy naprawdę można zapomnieć o wszystkich zmiartwieniach dookoła i także o myśli dot. ciąży- co powoduje odblokowanie iiiiiiii efekt wymarzony ![]() ![]() Pozdrawiam Cię, a moze inaczej... pozdrawiam Was ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3804 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pamięta, że miesiąc temu byłyśmy w dokładnie tej samej sytuacji- ja też zwykle mam okres co 28 dni a wtedy kazał na siebie czekać do 34 dnia..... Przeżywałyśmy dokładnie dto samo---- pełne nadziei- doznałyśmy silnego roczarowania ![]() Chciałabym, żeby teraz było zupełnie inaczej, ale pewnie nie ja jedna- wiekszość z nas chciałaby dokładnie tego samego, jednak są dziewczyny które zachodzą w pierwszych miesiącach starań, ale są i takie które np jak Angkorcz starały sei ponad rok..... O tym wszystkim kto jak długo będzie czekał na swoje upragnione 2 kreseczki, decyduje chyba jakaś siła wyższa.......-bo są kobiety które zachodzą w ciąże podczas (bardzo skrupulatnie obliczonych) dni płodnych,,,, a i zdarzają sie takie u któreych zapłodnienie nastąpiło ku ich zdziwnieniu w trakcie dni które zwykło sie nawzywać dniami niepłodnymi.... Reasumując : nie ma reguły na nic...... pozostaje tylk w" trakcie przytulania cierpliwie czekać" i to chyba na tyle ![]() Ula87.... może to głupie, ale możę jak Tobie się uda w tym mies. to może mnie również.....????? to tak na zasadzie analogii ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3805 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Mój lekarz ogólny skierował mnie na usg tarczycy oraz badanie krwi.... ![]() Potem poszłam go ginekologa, ponieważ potrzeboałam skierowanie na usg ale piersi...on odrazu zelecił badanie- ponieważ wie, zę sie z TZ staramy o maleństwo... badanie polegało na tym, że włożył mi palec tam gdzie trzeba i w zasadzie to wszystko..... Na sam koniec powiedział" "ciąży to my tu razczej nie mamy"....w tym momencie poczułam coś jeszcze bardziej paskudnego niż miesiąc temu czy w grudniu.... Takie słowa tak bolą.......a wcześniej było tylllle nadziei... Przede mną u ginekologa była ciężarna dziewczyna- widziałam ją jak wychodziła.. coprawda nie wpadłabym na to ze jest w ciaży gdyby nie fakty, ze mój lekarz zapomniał wyłączyć ekranik na którym to wyświetlony był duuuży balonik ![]() To mnie dobiło...... ![]() ![]() Dziś jest mój 29 dzień cyklu z reguły miałam ją co 28/29 dni... w zeszłym mies wyjątkowo w 34 dniu- dlaczego nie wiem.... zobaczymy kiedy teraz ta paskuda się pojawi... Pozdrawiam cieplutko, wszystkie te kobietki które rozumieją co przeżywa kobieta pragnąca dziecka... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3806 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3807 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
LIWLINEO nie poddawaj sie bo ten twoj lekarz to sam nie był pewny tego co mówił. te jego słowo "raczej" jeszcze o niczym nie swiadczy ![]() ![]() dobrze rozumem co przeżywasz bo czym bliżej @ tym jestem coraz bardziej zniecierpliwiona co sie wydarzy ![]() ja dzis mam lekkie bóle brzucha tylko mnie jeszcze piersi nie zaczely bolec ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3808 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny, ja również staram się z mężem o dziecko, spóźnia mi się okres więc zrobiłam test ciążowy, wyszedł pozytywny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3809 |
Zakorzenienie
|
nie nie sadze
![]() zeby sie pomylily ![]() gratulacje ![]() ![]()
#3810 |
Przyczajenie
|
na razie nie dziękuję, żeby nie zapeszać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:02.