|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3811 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy
Cytat:
Hej hej kochane, już szybciutko pisze pierwsze moje objawy, a mianowicie pare dni przed planowana @ zaczął mnie brzuch boleć i piersi (jak zawsze przed okresem) nie odczuwałam żadnych innych objawów, tylko zauważyłam, że rano wstaje jak młody bóg, wypoczęta zrelaksowana i chętna do działania - a zawsze rano było mi ciężko wstać. śluz był ale tak jak przed @. staraliśmy się z mężem od grudnia i wcale nie robiliśmy tego codziennie tylko jak nam się chciało i fasoleczka jest ;o) kończy sie 5 tydzień. aaaa.... przed okresem jakieś 6 dni miałam wyższa temperature 36.7-36.9 ale pozniej mi spadła na 36.5. I taka była moja historia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3812 |
Raczkowanie
|
Dziękuje, że napisałaś
![]() ![]() Czyli jednak temperatura niekoniecznie spada tylko przed @ ![]() ![]() Jak na razie jej nie ma ale podbrzusze zaczyna mnie coraz bardziej boleć (jak na @ ;/). Jesli do soboty nie przyjdzie, to zrobie test.. ale juz sie domyslam jaki będzie wynik ![]() P.S. Karmel26 jeszcze raz Ci bardzo gratuluje!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3813 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Gdy byłam w ciąży ciągle coś się działo ze śluzem. Było dużo wydzieliny, zazwyczaj gęstej, lepkiej, trochę nawet na granicy patologii - jeden lekarz przepisywał globulki, drugi mówił, że w ciąży może dojść do pewnej "nierównowagi" i że potem się uspokoi. No i rzeczywiście. Generalnie nie było to chyba typowe dla ciąży. Pozdrawiam! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3814 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
A tu się okazuje, że u zdrowej pary starania mogą trwać nawet rok i dłużej. Do niedawna obowiązywała zasada, że nie mówi się o problemie niepłodności przed upływem 2 lat starań. Teraz WHO (bodajże) każe przyjmować 1 rok. Nie byłam wówczas świadoma, że uzyskanie ciąży to jakiś cud. Że tyle czynników musi zagrać - hormonki, śluz, dojrzewanie jajka, żywotność plemników, zagnieżdżenie się zarodka w macicy etc. To musi się zestroić jak w orkiestrze i wymaga wielu prób. Wracając do mojej historii sprzed 7 lat, podeszłam do sprawy na zasadzie: "zaczynamy starania". Nastawiłam się na kilkumiesięczny maraton, ale o dziwo wyszło za 1 razem! Było to po wakacjach - byliśmy wypoczęci, zrelaksowani, dobrze odżywieni. Myślę, że miało to duży wpływ. Byliśmy ponadto dosyć młodzi. Teraz zaczynamy myśleć o drugim bobasku. Nie staramy się na siłę - po prostu nie zabezpieczamy się. I nic. Rozumiem rozczarowanie niedoszłych mam. Z każdą kolejną miesiączką jest ono większe, prawda? Mimo, że lekarze uspokająją, nakazują cierpliwość, my się nakręcamy. Trudno nad tym całkowicie zapanować. Ale nie mamy chyba wyjścia - trzeba nabrać dystansu i czekać... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3815 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3816 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3817 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczynki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3818 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
1. ja robiłam test kupiony na allgro o czujności 10 mIU/ml na 3 dni przed planowaną @ i były 2 kreseczki.potem do dnia planowanej @ robiłam testy i zawsze były 2 krechy a w dzień @ zrobiłam bete i była 112,1 mIU/ml 2. ja od początku czułam że chyba zafasolkowałam mimo że starałam się dopiero 1 cykl.Od początku bolał mnie żołądek byłam mega zmęczona że znajomi pytali co mi jest,sama zauważyłam że zmieniłam się po twarzy,strasznie bolały mnie piersi,miałam nabrzmiałe,kłuło mnie w pochwie i bolało jak na @ często chodziłam sikać i miałam takie parcie na pęcherz i dużo białego śluzu i wysoko szyjke macicy i temp ponad 36.8 a mało tego na 4 dni przed planowaną @ poleciało mi białe mleko z piersi dlatego zrobiłam test prędzej i były 2 kreseczki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3819 |
Raczkowanie
|
misia21k7 gratuluje zafasolkowania!!!!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3820 |
Przyczajenie
|
Ja88 dziękuje i trzymam kciuki żeby to była fasolka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3821 |
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3822 |
Raczkowanie
|
hej kochane, gratuluje wszystkim nowym mamcia, ja jestem strasznie zdołowana
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3823 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3824 |
Przyczajenie
|
Ja88 GRATULUJE!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3825 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3826 |
Raczkowanie
|
Niestety dziś nie przyjmował.. :/ pójdę w poniedzialek sie mam nadzieje czegoś dowiem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3827 |
Raczkowanie
|
Niestety dziś nie przyjmował.. :/ pójdę w poniedzialek sie mam nadzieje czegoś dowiem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3828 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
odp 2.ginek po badaniu pozna już że macica jest powiększona i rozpulchniona odp 3. usg raczej ci nie zrobi jeszcze bo jest za wcześnie i nic nie będzie na nim widać odp 4. kochać możesz sie bez problemu i do woli jeśli nie ma żadnych przeciwwskazań(poronienie zagrażające,plamienia,krw awienie itp) ![]() P.S.co to znaczy TZ?? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3829 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() kochac sie z TZ mozesz dopuki lekarz nie widzi przeciwskazan... napewno powinnas z lekarzem o tym porozmawiac, ale jesli nie masz ciazy zagrozonej mozesz spokojnie oddawac sie tej przyjemnosci ![]() Towarzysz Życia - TŻ
![]() |
#3830 |
Przyczajenie
|
Towarzysz Życia - TŻ[/QUOTE]
Dzięki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3831 |
Raczkowanie
|
Dziekuje wam za odpowiedzi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3832 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3833 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam pytanie, w środę tj 4.02 powinnam mieć @, niestety do dziś nie mam, w piątek robiłam test ciążowy i wynik negatywny, przecież było już po terminie miesiączki czy test się mógł pomylić
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3834 |
Przyczajenie
|
Cześć, staramy się z mężem od września o dzidziusia i chyba się udało, ale nie jestem pewna....@ powinnam w sumie dostać dzis lub jutro, ale strasznie dziwnie bola mnie piersi nie tak jak zawsze przy @, nawet nie boli mnie brzuch tak jak zawsze przed @, ale czuje takie mrowienie w piersiach i sa takie nabrzmiałe...Czy to mogą być pierwsze z objawów....w sumie testu jeszcze nie robiłam, ale chyba dziś go zrobię....
|
![]() ![]() |
![]() |
#3835 |
Raczkowanie
|
ja88 GRATULUUUJJJEEEE!!!!!!!
Ja czuje się w miarę oki, dziś o 15 będe miała wyniki z następnych badań i będę wiedziała czy ide do szpitala. Już mi wszystko jedno czy pójdę czy nie ale żeby dla dziecka było lepiej. W sumie w szpitalu zrobią mi wszystkie badania i będe pod stała opieką, no zobaczymy. Trzymaj się cieplutko i uważaj na siebie!!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3836 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Karmel26 mam nadzieje, ze wszystko będzie dobrze, a nawet bardzo dobrze!!!!!!!!!!!! ;D ;* |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3837 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
hej kochana, wyniki bardzo się poprawiły, nie muszę iść do szpitala. Czuję się świetnie. Powiedzcie mi kochane czy wszystkie mamy mają taką paranoje, że dziecko może mieć zespół downa??? ja jestem przerażona i niepotrzebnie się denetrwuję. U mnie w rodzinie nie było takiego przypadku, ani u mojego męża ja nigdy się hormonalnie nie leczyłam ale i tak się boję. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3838 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3839 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3840 |
Zakorzenienie
|
W ogole warto zrobic badania prenatalne wlasnie miedzy 11 a 14 tygodniem. Oprocz szczegolowego usg robi sie jeszcze badanie krwi. Te dwa badania razem moga z duzym prawdopodobienstwem wykluczyc zespol downa i kilka innych chorob genetycznych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:26.