Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-01-08, 21:30   #361
dosieńka
Raczkowanie

Dot.: Ciąża lub jej brak- bóle brzucha

wenezja - ja walczę z zaparciami jak mogę ale jest to walka z wiatrakami ! zajadam się tymi paskudnymi sliwkami i nic ! podziel się ze mna cudownym środkiem, który ci pomógł ! a mdłości nie męcza mnie w ogóle - dziwne
dosieńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-09, 11:13   #362
wenezja
Rozeznanie

dosieńko, mi pomogła Activia Efekt był zabójczy. Cały dzień do kibelka latałam Miałam tą z suszonymi śliwkami. Zjadłam tylko jedno opakowanie. Nie wiem jak to będzie u Ciebie, bo ja to raczej reaguje właśnie w ten sposób na większość jogurtów, choć przyznam szczerze, że ten był zdumiewający w swym działaniu

Wymioty jak mam, tak miałam. Utrzymują się od rana do wieczora. Dzisiaj mam wizytę u gina i mam zamiar dostać jakieś leki, bo się wykończę! Ledwo na te badania doszłam. Wstałam- zwracałam, poszłam do laboratorium- zwracałam, wróciłam do domu- zwracałam... Biedny mój mąż... Obiadków już nie gotuję, bo wszystkie zapachy w kuchni dobijają mnie natychmiastowo. Na mieso patrzyć nie mogę a co dopiero coś z nim zrobić. No i mam straszne zmiany nastroju. Cały ranek w sobotę i niedzielę wyłam ogladająć jakieś filmy familijne na TVN. Dosłownie zaciągałam na cały dom płaczem. Nawet sobie nie zdawałam sprawy w 1% co się dzieje z ciałem i psychiką kobiety w ciąży
-,,Biedna Emilka marznie a ja tutaj leżę"
wenezja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-09, 11:21   #363
wenezja
Rozeznanie

Aniad27, bardzo mi przykro z powodu choroby Twojego synka. Jesteś naprawdę dzielna. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, czego z całego serca Ci życzę. Mam też nadzieję, że to co opisujesz, to oznaki ciąży Mi takie bóle zawsze towarzyszyły już tydzień przed @. W tym przypadku było identycznie. Nawet mężowi powiedziałam, że w tym miesiącu nic z tego, bo już mnie brzuch zaczyna boleć Jak widać rozczarowałam się pozytywnie
Stary 2006-01-09, 22:27   #364
Aniad27
Przyczajenie

Wenezja wielkie dzięki za słowa otuchy dzisiaj miałam dostać @ dzieki bogu nie przyszła a piersi coraz bardziej swędzą obawiam sie tylko o te bóle żeby znowu cos nie tak nie było mam już opseje jak nie dostane @ to bede znowu najszczesliwsza pzdrawiam obecne i przyszłe mamuśki
Aniad27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-10, 13:05   #365
wenezja
Rozeznanie

Wink Dot.: Ciąża lub jej brak- bóle brzucha

Aniad27, grunt to nie myśleć w koło o ciąży Wiem, że to ciężko tak wytrzymać, bo jak się czegoś chce, to ciągle łazi człowiekowi po głowie. Mam jednak nadzieję, że Twoja cierpliwość zostanie tym razem wynagrodzona Oczywiście daj znać, czy się udało
Stary 2006-01-16, 17:47   #366
Aniad27
Przyczajenie

Witam dzisiaj byłam u doktora,powiedział,że macica jest lekko powiększona przepisał luteinę i kazał czekać.Może ktoś to brał ja brałam dupfasthon na podtrzymanie ,ale tego jeszcze nie pozdrawiam wszystkich i trzymajcie za mnie 30 stycznia mam wizytę
Stary 2006-01-19, 08:08   #367
Aniad27
Przyczajenie

No niestety w czwartym dniu brania luteiny zaczelam plamic i znow nic z tego.Cóż widocznie mój okres rozrodczy chyba sie zakonczył pozdrawiam wszystkie mamusie,zwłaszcza Ciebie Wenezja,życzę Ci dużo wytrwałości i żebyś szczęśliwie donosiła i urodziła dzidzię.Nie mniej jednak będę tu zaglądała

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-01-20, 11:07   #368
wenezja
Rozeznanie

Aniad27, kochana! Przykro mi bardzo, że się tym razem nie udało. Założę się, że i na Ciebie przyjdzie pora Jak już pisałam, grunt to nie myśleć ciągle o tym! Zacznij teraz cieszyć się życiem, swoimi maluchami No i kochaj się z mężem z przyjemności, a nie z myślą o ciąży Ja tak robiłam. Kiedy lekarz pytał mnie o datę kiedy mogłam zajść w ciążę zatkało mnie, bo było prawie codziennie i nie byłam w stanie określić Jak się potem z obliczeń okazało zaszłam w ciążę niby jakieś dwa dni ko okresie płodnym. Tak więc kalendarzyki i te inne bzdety można sobie wsadzić.. W kosz Poza tym masz dwoje fajowych dzieciaków i trzecie też będzie! Trzymam kciuki!
Stary 2006-01-31, 21:26   #369
wpadka_puchatka
Przyczajenie

Dot.: Testy ciązowe

słuchajcie! niech ktoś mi pomoze! miałam bardzo ciezki dzien, kupilam test, zrobilam go, ucieszylam sie ze jest tylko jedna kreska po czym wyzucjac go po paru minutach zauwazylam druga. mam strasznie mieszane uczucia.moje zycie leglo w gruzach! nie wiem co sie dzieje! czy w tym przypadku test mogl sie pomylic? moja mama ma jeszcze taka nadzieje ja juz chyba nie mam dopiero 17 lat. no w sumie to za miesiac 18 ale mialam plany ktore teraz moga niewypalic. niech ktos mnie pocieszy i powie ze jego test wlasnie w ten sposob sie pomylil... pozdrawiam
wpadka_puchatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-31, 21:49   #370
adzia2
Raczkowanie

Niestety u mnie nigdy się nie pomylił
adzia2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-31, 21:52   #371
asia_s
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wpadka_puchatka
słuchajcie! niech ktoś mi pomoze! miałam bardzo ciezki dzien, kupilam test, zrobilam go, ucieszylam sie ze jest tylko jedna kreska po czym wyzucjac go po paru minutach zauwazylam druga. mam strasznie mieszane uczucia.moje zycie leglo w gruzach! nie wiem co sie dzieje! czy w tym przypadku test mogl sie pomylic? moja mama ma jeszcze taka nadzieje ja juz chyba nie mam dopiero 17 lat. no w sumie to za miesiac 18 ale mialam plany ktore teraz moga niewypalic. niech ktos mnie pocieszy i powie ze jego test wlasnie w ten sposob sie pomylil... pozdrawiam
mógł się pomylić ale nie musiał, idź do apteki i kup drugi test tym razem może z innej firmy i zrób test z samego rana z pierwszego moczu po przebudzeniu, wtedy jest podobno największa pewność, ze wynik będzie prawdziwy, a potem to się do lekarza umów koniecznie!! Lekarz po badaniu będzie wiedział nie ma co czekać i żyć w niepewności
tzrymaj się pozdrawiam
asia_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-31, 22:03   #372
marcelina73
Wtajemniczenie

Cytat:
No niestety Cię nie pocieszę, no chyba że test był nieprawidłowo wykonany. Takie testy dają bardzo dużą pewność wyniku. Nie pamiętam dokładnie, sprawdź na opakowaniu - tam są dane, rano kup następny test i sprawdź jeszcze raz. Pewność wyniku zależy (oprócz poprawności wykonania) od czasu, jaki minął od ewentualnego zapłodnienia, inaczej: ile spóźnia Ci się okres; ewentualne pomyłki są bardziej prawdopodobne w bardzo wczesnej ciąży/krótko po terminie spodziewanej miesiączki. No niestety jeszcze jedna uwaga - testy raczej mylą się w tą drugą stronę - czyli nie wykrywają bardzo wczesnej ciąży.
No chyba że faktycznie wykonałaś ten test jakoś błędnie, ja nie słyszałam przynajmniej o takiej sytuacji. Nie panikuj, idź kup jeszcze jeden test i sprawdź, a potem dla pewności idź do lekarza.
Przykro mi, że nie udało mi się Ciebie, jak mniemam, pocieszyć...
marcelina73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-01, 07:19   #373
fruzienka
Zadomowienie

GG do fruzienka

o i ja sie podepne pod ten watek czy mozliwe jest zeby ginekoog badajac macice pomylil sie przy stwierdzaniu ciazy?? uslyszalam tylko "macica nie jest powiekszona" i wyszlam z gabinetu z recepta na zastrzyki na wywolanie miesiaczki zastrzyki bralam w piatek i w sobote a okresu dalej nie widac
fruzienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-01, 08:09   #374
marcelina73
Wtajemniczenie

Jeśli było tylko badanie fizykalne, znaczy normalne badanie na fotelu, lekarz nie robił Ci usg, a ewentualna ciąża jest bardzo wczesna, to pomyłka jest możliwa. A zrobiłaś test ciążowy? Wyniki nowoczesych testów domowych są porównywalne z wynikami laboratoryjnymi z krwi.
Może te zastrzyki jeszcze nie zadziałały, albo w ogóle przyczyna opóźnienia się miesiączki jest innna i one wogóle nie pomogą.
Zrób test i nie martw się na zapas, poczekaj kilka dni i jeśli okres się nie pojawi, idź do lekarza jeszcze raz. Proponuję Ci zrobić USG.
marcelina73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-01, 09:18   #375
kiciamała
Zadomowienie

Witam mam podobny problem,nie dostałam okresu zrobiłam podwóch dniach test i raczej był pozytywny.Najpierw pojawiła się jedna czerwona kreska potem druga blada i cieniutka.Po sześciu dniach dostałam okres.teraz czekam na potwierdzenie ciąży, o ile poziom hormonu się nie obniży.Lekaz nie stwierdził ani ciąży w badaniu ani jej nie wykluczył. No ale pewnie dzidziusia nie będzie.Tylko jak teraz liczyć dni płodne?
kiciamała jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-01, 10:15   #376
fruzienka
Zadomowienie

GG do fruzienka

Marcelina dziekuje za odpowiedz robilam testy przed pojsciem do lekarza 3 razy, za kazdym razem wyszedl negatywny, tylko nie wiedzialam czy ewentualnie moze nie byc za wczesnie na wykrycie testem. no ale mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze i moj okres sie namysli i przyjdzie
Stary 2006-02-01, 16:55   #377
Babette
Raczkowanie

Ja mogę z pełną świadomością powiedzieć, że w moim przypadku testy mylą się w 100%. Dwa razy byłam w ciąży, robiłam dokładnie tak, jak było napisane w instrukcji. Nawet dłużej czekałam. Żeby było na pewno. I zawsze wychodził ujemny. I zostawiałam, i czekałam, i nawet parę dni go zostawiałam, i nigdy nie ukazała się ta druga kreska, co było ciosem poniżej pasa. Niestety.
Stary 2006-02-01, 16:56   #378
Babette
Raczkowanie

Za to moja teściowa ma zawsze dodatnie...
hihihi
Stary 2006-02-01, 17:03   #379
melanieee
Przyczajenie

GG do melanieee

Cytat:
Napisane przez AgaMisia
aa i jeszcze jedno mam pytanie, mam nadzieje ze jest ktoś bardziej uświadomiony ode mnie ile mniej więcej kosztuje usunięcie ciąży???

ojoj.. dlaczego ccesz zastosowac az tak drastyczne srodki... usuniecie ciazy... ehhh.. wiem, ze przez to jesli bys byla w ciazy runie Ci wsyztko.. mlodosc szkola i wszytko, ale hmmm.. mialam podobnie.. przez 2tyg, chodzilam zalamana bo myslalam, ze jestem w ciazy, mialam nawet takie zajawki.. bylam pewna na 100% ze bede mama.. i zastanoawialam sie jak to bedzie i wogole.. ale nie pomyslalam o usunieciu ciązy.. przeciez to zabójstwo.. tak niemozna.. to dziecko nie jest niczemu winne
z tego co wiem .. masz 18 lat wiec chyba jakos dałabys sobierady z malenstwem jakbys byla w ciazy.. ale zobaczysz wszytko bedzie oke.. ehh

Pozdrawiam

melanieee jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-02-01, 17:17   #380
baska201
Zadomowienie

GG do baska201

Cytat:
ja mialam idenyczna sytuacje... zrobilam test, wyszedl ujemny a po kilku min jak mialam go wyrzucic patrze sie a tam pojawila sie druga bladziutka kreseczka. kilka dni pozniej kupilam inny i zrobilam z rannego moczu i wyszla jedna porzadna krecha wiec spoko wydaje mi sie ze test mogl sie pomylic, u mnie tak bylo... trzymam kciuki za Ciebie, daj znac jak wyszlo
pozdrawiam
baska201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-01, 17:54   #381
wpadka_puchatka
Przyczajenie

mam jeszcze jedno pytanie do was. czy testy ciążowe pokazuja wynik pozytywny gdy chodzi o ciążę pozamaciczną? czytalam na internecie że objawy ktore wystepuja u mnie sa zwiastunem ciazy pozamacicznej. boje sie bardzo... prosze o szybka odpowiedz!
Stary 2006-02-01, 17:57   #382
wpadka_puchatka
Przyczajenie

Exclamation Dot.: Testy ciązowe

mam jeszcze jedno pytanie do was. czy testy ciążowe pokazuja wynik pozytywny gdy chodzi o ciążę pozamaciczną? czytalam na internecie że objawy ktore wystepuja u mnie sa zwiastunem ciazy pozamacicznej. boje sie bardzo... prosze o szybka odpowiedz!!!!!!!!!!!! PROSZE!
Stary 2006-02-01, 18:57   #383
fruzienka
Zadomowienie

GG do fruzienka

Cytat:
mam jeszcze jedno pytanie do was. czy testy ciążowe pokazuja wynik pozytywny gdy chodzi o ciążę pozamaciczną? czytalam na internecie że objawy ktore wystepuja u mnie sa zwiastunem ciazy pozamacicznej. boje sie bardzo... prosze o szybka odpowiedz!!!!!!!!!!!! PROSZE!
ja niestety nie potrafie Ci odpowiedziec, ale chce Ci powiedziec, zebys sie nie martwila, bedzie dobrze! trzymam kciuki mocno!! najlepiej bedzie jak po prostu pojdziesz do lekarza, wtedy bedziesz wiedziala wszystko, a takie zamartwianie sie nic nie da uszka do gory i marsz do lekarza!!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-02-01, 19:56   #384
Ejva
Zadomowienie

GG do Ejva

Cytat:
Hmmm w takiej sytuacji - tylko lekarz moze Cie uspkoic... wiec udaj sie do niego w miare szybko.

A apropos pomylek w testach. Testy sa coraz lepsze coraz czulsze, nawet nie trzeba czekac do spozniania sie okresu. Chyba zasada jest to ze wynik pozytywny raczej nie jest pomylka a negatywny, no roznie bywa

Heal my heart and make it clean
Open up my eyes to the things unseen
Show me how to love like you have loved me
Ejva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-02, 19:04   #385
Babette
Raczkowanie

Cytat:
mam jeszcze jedno pytanie do was. czy testy ciążowe pokazuja wynik pozytywny gdy chodzi o ciążę pozamaciczną? czytalam na internecie że objawy ktore wystepuja u mnie sa zwiastunem ciazy pozamacicznej. boje sie bardzo... prosze o szybka odpowiedz!

Dziewczyno, zasuwaj do lekarza! Pewnie się okaże, że to nic poważnego, a ty się niepotrzebnie zamartwiasz!
Stary 2006-02-22, 10:46   #386
Fata
Przyczajenie

Dot.: Re: Mamusie, powiedzcie jakie miałyście objawy ciąży - do Małej-Czarnej

Chcialabym sie zapytac - jak powinna wygladac "prawidlowo" wydzielina podczas pierwszego misiaca ciazy? Czy wiecie cos o tym? Dziekuje.
Fata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-22, 12:25   #387
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1
Dot.: jestem w ciąży?objawy...

Cieżkie pytanie, ale u mnie w pierwszym miesiącu ciąży kompletnie nic sie nie zmieniło jeżeli chodzi o śluz. Dopiero w późniejszych miesiącach upławy się nasilają. Chyba nie zabardzo Ci pomogłam
płatek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-22, 13:56   #388
Fata
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez płatek1
Cieżkie pytanie, ale u mnie w pierwszym miesiącu ciąży kompletnie nic sie nie zmieniło jeżeli chodzi o śluz. Dopiero w późniejszych miesiącach upławy się nasilają. Chyba nie zabardzo Ci pomogłam
Platku, dziekuje Ci bardzo za odpowiedz.
Pytam, bo slyszalam, rozne opinie, ze roznie moze byc, zdarzalo sie tak nawet, ze niektore kobiety mialy cos na ksztalt menstruacji, jakies brazowe plamienie.
Jestem ciekawa wlesnie czy sluz powinien byc jakis specyficzny, nie za wiele znalazlam na ten temat wiadomosci, moze tez jeszcze niedokladnie szukalam... ?
Spotkalam sie tez z opinia, ze sluz jest wlasnie caly czas "mokry", hmm?
A jak z jego kolorem, zabarwieniem, co powinno budzic niepokoj, a co jest "normalne"?
Fata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-22, 18:36   #389
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Fata tak śluz jest "mokry", ale zabarwienie jest normalne. Tak było u mnie. Natomiast źle jak wydzielina nabiera żółtawy kolor i jest serowata, wtedy wdała się infekcja i pomoże tylko lekarz, może towarzyszyć temu nieprzyjemny zapach. Jeżeli chodzi o plamienia to ja nie miałam, ale wiem że się zdarzają. Jeżeli masz jakieś wątpliwości to podejdź do lekarza zawsze lepiej dmuchać na zimne .
płatek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-28, 20:28   #390
ijaa
Zakorzenienie

A mnie dzisiaj cały boży dzień mdli.
Wczoraj też trochę ale zdecydowanie mniej.
I wczoraj mnie brzuch bolał tak jakbym miała dostać okres. A tu nic!!
Chyba wybiorę się jutro po teścik, bo szału dostanę inaczej.
MUSZĘ WIEDZIEĆ!!

Zastanawiam się czy to przypadkiem nie przez obawy przed ciążą.

Okres powinnam dostać wczoraj, więc moge teścik już zrobić?? ;>

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości