![]() |
#361 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ciąża lub jej brak- bóle brzucha
wenezja - ja walczę z zaparciami jak mogę ale jest to walka z wiatrakami ! zajadam się tymi paskudnymi sliwkami i nic ! podziel się ze mna cudownym środkiem, który ci pomógł ! a mdłości nie męcza mnie w ogóle - dziwne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#362 |
Rozeznanie
|
dosieńko, mi pomogła Activia
![]() ![]() ![]() Wymioty jak mam, tak miałam. Utrzymują się od rana do wieczora. Dzisiaj mam wizytę u gina i mam zamiar dostać jakieś leki, bo się wykończę! Ledwo na te badania doszłam. Wstałam- zwracałam, poszłam do laboratorium- zwracałam, wróciłam do domu- zwracałam... Biedny mój mąż... Obiadków już nie gotuję, bo wszystkie zapachy w kuchni dobijają mnie natychmiastowo. Na mieso patrzyć nie mogę a co dopiero coś z nim zrobić. No i mam straszne zmiany nastroju. Cały ranek w sobotę i niedzielę wyłam ogladająć jakieś filmy familijne na TVN. Dosłownie zaciągałam na cały dom płaczem. Nawet sobie nie zdawałam sprawy w 1% co się dzieje z ciałem i psychiką kobiety w ciąży ![]()
#363 |
Rozeznanie
|
Aniad27, bardzo mi przykro z powodu choroby Twojego synka. Jesteś naprawdę dzielna. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, czego z całego serca Ci życzę. Mam też nadzieję, że to co opisujesz, to oznaki ciąży
![]() ![]() ![]()
#364 |
Przyczajenie
|
Wenezja wielkie dzięki za słowa otuchy dzisiaj miałam dostać @ dzieki bogu nie przyszła a piersi coraz bardziej swędzą obawiam sie tylko o te bóle żeby znowu cos nie tak nie było mam już opseje jak nie dostane @ to bede znowu najszczesliwsza pzdrawiam obecne i przyszłe mamuśki
|
![]() ![]() |
![]() |
#365 |
Rozeznanie
|
![]()
Aniad27, grunt to nie myśleć w koło o ciąży
![]() ![]()
#366 |
Przyczajenie
|
Witam dzisiaj byłam u doktora,powiedział,że macica jest lekko powiększona przepisał luteinę i kazał czekać.Może ktoś to brał ja brałam dupfasthon na podtrzymanie ,ale tego jeszcze nie pozdrawiam wszystkich i trzymajcie za mnie 30 stycznia mam wizytę
|
![]() ![]() |
![]() |
#367 |
Przyczajenie
|
No niestety w czwartym dniu brania luteiny zaczelam plamic i znow nic z tego.Cóż widocznie mój okres rozrodczy chyba sie zakonczył pozdrawiam wszystkie mamusie,zwłaszcza Ciebie Wenezja,życzę Ci dużo wytrwałości i żebyś szczęśliwie donosiła i urodziła dzidzię.Nie mniej jednak będę tu zaglądała
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#368 |
Rozeznanie
|
Aniad27, kochana! Przykro mi bardzo, że się tym razem nie udało. Założę się, że i na Ciebie przyjdzie pora
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#369 |
Przyczajenie
|
Dot.: Testy ciązowe
słuchajcie! niech ktoś mi pomoze! miałam bardzo ciezki dzien, kupilam test, zrobilam go, ucieszylam sie ze jest tylko jedna kreska po czym wyzucjac go po paru minutach zauwazylam druga. mam strasznie mieszane uczucia.moje zycie leglo w gruzach! nie wiem co sie dzieje! czy w tym przypadku test mogl sie pomylic? moja mama ma jeszcze taka nadzieje ja juz chyba nie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#370 |
Raczkowanie
|
Niestety u mnie nigdy się nie pomylił
|
![]() ![]() |
![]() |
#371 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
tzrymaj się pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#372 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No chyba że faktycznie wykonałaś ten test jakoś błędnie, ja nie słyszałam przynajmniej o takiej sytuacji. Nie panikuj, idź kup jeszcze jeden test i sprawdź, a potem dla pewności idź do lekarza. Przykro mi, że nie udało mi się Ciebie, jak mniemam, pocieszyć... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#373 |
Zadomowienie
|
o i ja sie podepne pod ten watek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#374 |
Wtajemniczenie
|
Jeśli było tylko badanie fizykalne, znaczy normalne badanie na fotelu, lekarz nie robił Ci usg, a ewentualna ciąża jest bardzo wczesna, to pomyłka jest możliwa. A zrobiłaś test ciążowy? Wyniki nowoczesych testów domowych są porównywalne z wynikami laboratoryjnymi z krwi.
Może te zastrzyki jeszcze nie zadziałały, albo w ogóle przyczyna opóźnienia się miesiączki jest innna i one wogóle nie pomogą. Zrób test i nie martw się na zapas, poczekaj kilka dni i jeśli okres się nie pojawi, idź do lekarza jeszcze raz. Proponuję Ci zrobić USG. |
![]() ![]() |
![]() |
#375 |
Zadomowienie
|
Witam mam podobny problem,nie dostałam okresu zrobiłam podwóch dniach test i raczej był pozytywny.Najpierw pojawiła się jedna czerwona kreska potem druga blada i cieniutka.Po sześciu dniach dostałam okres.teraz czekam na potwierdzenie ciąży, o ile poziom hormonu się nie obniży.Lekaz nie stwierdził ani ciąży w badaniu ani jej nie wykluczył. No ale pewnie dzidziusia nie będzie.Tylko jak teraz liczyć dni płodne?
|
![]() ![]() |
![]() |
#376 |
Zadomowienie
|
Marcelina dziekuje za odpowiedz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#377 |
Raczkowanie
|
Ja mogę z pełną świadomością powiedzieć, że w moim przypadku testy mylą się w 100%.
![]() ![]() ![]()
![]() |
#378 |
Raczkowanie
|
![]() hihihi ![]()
![]() |
#379 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
ojoj.. dlaczego ccesz zastosowac az tak drastyczne srodki... usuniecie ciazy... ehhh.. wiem, ze przez to jesli bys byla w ciazy runie Ci wsyztko.. mlodosc szkola i wszytko, ale hmmm.. mialam podobnie.. przez 2tyg, chodzilam zalamana bo myslalam, ze jestem w ciazy, mialam nawet takie zajawki.. bylam pewna na 100% ze bede mama.. i zastanoawialam sie jak to bedzie i wogole.. ale nie pomyslalam o usunieciu ciązy.. przeciez to zabójstwo.. tak niemozna.. to dziecko nie jest niczemu winne ![]() z tego co wiem .. masz 18 lat wiec chyba jakos dałabys sobierady z malenstwem jakbys byla w ciazy.. ale zobaczysz wszytko bedzie oke.. ehh Pozdrawiam ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#380 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#381 |
Przyczajenie
|
mam jeszcze jedno pytanie do was. czy testy ciążowe pokazuja wynik pozytywny gdy chodzi o ciążę pozamaciczną? czytalam na internecie że objawy ktore wystepuja u mnie sa zwiastunem ciazy pozamacicznej. boje sie bardzo... prosze o szybka odpowiedz!
|
![]() ![]() |
![]() |
#382 |
Przyczajenie
|
![]()
mam jeszcze jedno pytanie do was. czy testy ciążowe pokazuja wynik pozytywny gdy chodzi o ciążę pozamaciczną? czytalam na internecie że objawy ktore wystepuja u mnie sa zwiastunem ciazy pozamacicznej. boje sie bardzo... prosze o szybka odpowiedz!!!!!!!!!!!! PROSZE!
|
![]() ![]() |
![]() |
#383 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#384 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A apropos pomylek w testach. Testy sa coraz lepsze coraz czulsze, nawet nie trzeba czekac do spozniania sie okresu. Chyba zasada jest to ze wynik pozytywny raczej nie jest pomylka a negatywny, no roznie bywa ![]()
![]() |
#385 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyno, zasuwaj do lekarza! Pewnie się okaże, że to nic poważnego, a ty się niepotrzebnie zamartwiasz! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#386 |
Przyczajenie
|
Dot.: Re: Mamusie, powiedzcie jakie miałyście objawy ciąży - do Małej-Czarnej
Chcialabym sie zapytac - jak powinna wygladac "prawidlowo" wydzielina podczas pierwszego misiaca ciazy? Czy wiecie cos o tym? Dziekuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#387 |
Zakorzenienie
|
Dot.: jestem w ciąży?objawy...
Cieżkie pytanie, ale u mnie w pierwszym miesiącu ciąży kompletnie nic sie nie zmieniło jeżeli chodzi o śluz. Dopiero w późniejszych miesiącach upławy się nasilają. Chyba nie zabardzo Ci pomogłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#388 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Pytam, bo slyszalam, rozne opinie, ze roznie moze byc, zdarzalo sie tak nawet, ze niektore kobiety mialy cos na ksztalt menstruacji, jakies brazowe plamienie. Jestem ciekawa wlesnie czy sluz powinien byc jakis specyficzny, nie za wiele znalazlam na ten temat wiadomosci, moze tez jeszcze niedokladnie szukalam... ? Spotkalam sie tez z opinia, ze sluz jest wlasnie caly czas "mokry", hmm? A jak z jego kolorem, zabarwieniem, co powinno budzic niepokoj, a co jest "normalne"? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#389 |
Zakorzenienie
|
Fata tak śluz jest "mokry", ale zabarwienie jest normalne. Tak było u mnie. Natomiast źle jak wydzielina nabiera żółtawy kolor i jest serowata, wtedy wdała się infekcja i pomoże tylko lekarz, może towarzyszyć temu nieprzyjemny zapach. Jeżeli chodzi o plamienia to ja nie miałam, ale wiem że się zdarzają. Jeżeli masz jakieś wątpliwości to podejdź do lekarza zawsze lepiej dmuchać na zimne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#390 |
Zakorzenienie
|
A mnie dzisiaj cały boży dzień mdli.
![]() Wczoraj też trochę ale zdecydowanie mniej. I wczoraj mnie brzuch bolał tak jakbym miała dostać okres. A tu nic!! Chyba wybiorę się jutro po teścik, bo szału dostanę inaczej. MUSZĘ WIEDZIEĆ!! Zastanawiam się czy to przypadkiem nie przez obawy przed ciążą. Okres powinnam dostać wczoraj, więc moge teścik już zrobić?? ;>
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:41.