Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-15, 18:47   #3901
filipa
Przyczajenie

Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy

Witajcie przyszłe mamuśki. Wczoraj byłam u teściowej na urodzinach i tak bardzo mnie korciło żeby jej powiedzieć. Jednak zdecydowałam że poczekam do wtorku , po wizycie u lekarza. Teraz targaja mna dziwne uczucia, szukam u mnie objawów ciąży. Nie mam mdłsći, wzdęć, podwyższonej temperatury,apetyt jak zawsze czyli duzy. Jedyna oznaka to ze od tygodnia bola mni plecy, jajniki i brzuch (tak jak na okres). No wiec zaczełam się martwić że coś jest nie tak (może to są te zmiany nastrojów), kupiłam wiec nowy test i rano go zrobie. Boze jaka ja jestem głupia- sama się nakręcam. Dziewczyny czy z Wami tez tak jest?
filipa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-15, 20:21   #3902
liwlinea
Raczkowanie

Kochane dziewczxynki jeszcze nie wiem co z tym moim krawieniem... byłam w sobotę na pogotowiu o 7 rano, ale lekarz dyżurujący gdzieś wybył.. a ja z uwagi na to, z musiałam pojawić sie na obowiezkowych zajęciach nie mogłam na niego zaczekać... z drugiej strony to też nie jestem pewna co do tego czy akurat on by mi pomógł... czy miałby odpowiedni sprzęd aby to sprawdzić.... Po 12 godzinnym pobycie na uniwerku wróciłam do domku po czym na swoich majtkach zauawżyłam jakąś brązowom- bardzo małą plamkę.... jak zwykle wpadłam w panikę...

Od piątku do dnia dzisiejszego przejrzałam wiele stron internetowych , które choc trochę mogłyby mi pomóc w udzieleniu informacji czego objawem mogłoby być to krwawienie... wyczytałam kilkadziesiąt przyczyn a i tak zadnej z nich nie potrafię soboie na 100% przypsaować do siebie.... Mam gorącą nadzieję że wszystko będzie dobrze, a z radością oznajmi mi tą wiedomość mój lrkatrz ginekolog....

Nie sądzę aby to było poronienie, ponieważ (jak mi sie wydaje) tej krwi powinno być abrdzi dużo.....- jak myślicie dziewczyny?????
Poza tym już zdążyłam sie oswoić z tą myśą że za jakiś czas będę mamą i nie widzę sensu w tym aby tą ciążą cieszyć sie tylko 3 dni.... Mówi sie ze wszystko co sie dzieje w naszym życiu jest po coś..... ale poronienia 3 dni po cudownej informacji mimo wszystko nie potrafiłabym zrozumieć

Odezwę sei jutro w godzinach popołufniowych i przekażę Wam informację o stanie zdrowia mojej fasolki
A tymczasem , trzymajcie sie cieplutko
liwlinea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-15, 20:22   #3903
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

filipa lepiej się tak nie nakręcaj. nie szukaj na siłę u siebie objawów, może jest za wcześnie? poza tym każda ciąża jest inna. myślę, że jeszcze będziesz tęsknić za tym samopoczuciem
wiesz, ja dziś też jakoś szczególnie "ciążowo" się nie czułam. jeżeli ciągle masz wątpliwości - spójrz na wynik testu, może się pewniej poczujesz..
a ja dziś powiedziałam rodzicom, stwierdziłam, że nie ma to jak się poradzić mamie, jutro czeka nas wizyta u teściów. opieram się tylko na wyniku testów (trzech) lekarza muszę wcześniej wybrać, wiec pewnie pierwsza wizyta czeka mnie za 2 tygodnie, może wcześniej zrobię badania krwi.
za tydzień się wprowadzam na nowe mieszkanko więc trochę biegania przy tym będzie

liwlinea
koniecznie idź do lekarza i daj znać co z fasolką. trzymam kciuki by wszystko było ok - musi być ok!

Edytowane przez sorejna
Czas edycji: 2009-02-15 o 20:26
sorejna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-15, 20:23   #3904
laurencja
Raczkowanie

filipa spokojnie nie kazda ma takie same objawy moja kolezanka jest juz w 3 miesiacu i nie ma w ogole zadnych objawow mowi ze gdyby nie testy i badania krwi to by w ogole nie wiedziala ze jest w ciazytakze spokojnie wrzuc na luz poczekaj do wtorku i zobzczysz ze wszystko bedzie dobrze.Ja wiem co czujesz sama czekam na @ a wlasciwie na jej brak mam nadzieje ze beda 2 kreseczkiAle juz zaczynam mnie troche pobolewac brzuch jak na @ 4 dni zostaly
laurencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-15, 20:28   #3905
laurencja
Raczkowanie

liwlinea trzymamy kciuki i mamy nadzieje ze wszystko bedzie dobrze
Stary 2009-02-15, 20:35   #3906
liwlinea
Raczkowanie

Sorejna i Laurencja bardzo Wamm dziękuję za troske ja również amma nadzieję, ze wszystko będzie dobrze iiiiiii........ nie widzę innej opcji będziemy dziewczxyny w kontakcie
Stary 2009-02-15, 22:42   #3907
evitanna
BAN stały

Mam meeega wrażliwe sutki - nie da się opisać. To może być objaw. W tym tyogdniu wybiorę się chyba na na badanie bhcg.
evitanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 07:46   #3908
karmel26
Raczkowanie

liwlinea najważniejsze zebyś była dobrej myśli, daj kochana znać co powiedział lekarz ale na pewno musi być dobrze ;o)

A co do moich objawów to czuje sie fatalnie jest mi niedobrze cały dzień- rano, popołudniu i wieczorem nie mogę zasnac bo mi nie dobrze brzuch mnie tez tak pobolewa jakbym coś zle zjadła mam zawroty głowy.dziś byłam na badaniach i mam nadzieje ze wyniki badan mi sie poprawiły. I dziś pierwsze usg zobaczymy naszego kluseczka. Z mężem chcielibyśmy już cieszyć sie dzieciaczkiem, TZ cały czas siedzi i szuka fajnych zabawek, fotelików i wózka hihiihhi taki zaangazowany tatuś. a to dopiero 7 tc.

trzymajcie sie mamuśmi i przyszł mamuśki.
karmel26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 09:30   #3909
klaudiaaa86
Zadomowienie

karmel26 wiem co czujesz, mam dokladnie to samo ! mam tez nadzieje ze wkrotce minie ja mam usg w srode juz drugie wiec tez mam nadzieje ze cos zobacze. a powiedz mi bylas juz na jakis badaniach krwi albo cos?? ja jak przyszlam pierwszy raz do lek to jakos specjalnie sie nie przykladal,moze temu ze to dopiero 4tc byl i troche za predko zeby cokolwiek dzialac hmmm.... no ale w srode juz bedzie 9tc wiec mam nadzieje ze cos ruszy

http://www.suwaczek.pl/cache/fd6c8075da.png

Kocham Mojego Misia
23.09.2009r - Alanek
03.12.2009r. - Together forever
klaudiaaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 10:00   #3910
cherubinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Piotrek87 Pokaż wiadomość
Witam Kobietki
Mam do Was małe pytanko;/
Mam dziewczyne z ktora uprawialem peeting w sylwestra... Troche sie boje o to, czy nie jest w ciaży...;( byl to jej 14 dzien cyklu... Czekalismy na ten pierwszy okres po tych wybrykach i sie doczekalismy Okres byl w terminie z tego co mi powiedziala chyba tak jak zawsze, zadnych innych objawow nie bylo. Wczoraj tez dostala juz drugiego okresu i tez tak jak zawsze tylko chodza mi po glowie różne głupie mysli czy zostane ojcem czy nie? Szczerze mowiac nie jestem na to przygotowany;/ Chcialem kupic test ale Ona boi sie go zrobic... Prosze Was dziewczeta powiedzcie mi czy mam sie martwic ze jest w ciazy? Po dwóch okresach w terminie moze byc w ciaży?? Objawów Ciaży nie dostrzegam przynajmniej jak na razie;/ a spotykam sie z codziennie. Z góry dziekuje
Hej
Nie sądzę, aby Twoja dziewczyna była w ciąży Rozumiem, że nie doszło do stosunku.
Teoretycznie jest minimalna możliwość zajścia w ciążę podczas pettingu, w zależności jakie to były pieszczoty
Z tego co wiem, na początku ciąży mogą się pojawić plamienia w dniach kiedy przypada miesiączka. Okres nie jest taki sam jak zwykle. Twoja dziewczyna z pewnością zauważyłaby, że jest coś nie tak
Dla spokojnej głowy może wykonać test, ale moim zdaniem na pewno nie jest w ciąży
Nie dręcz się, pozdrawiam
cherubinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 10:18   #3911
cherubinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez laurencja Pokaż wiadomość
filipa spokojnie nie kazda ma takie same objawy moja kolezanka jest juz w 3 miesiacu i nie ma w ogole zadnych objawow mowi ze gdyby nie testy i badania krwi to by w ogole nie wiedziala ze jest w ciazytakze spokojnie wrzuc na luz poczekaj do wtorku i zobzczysz ze wszystko bedzie dobrze.Ja wiem co czujesz sama czekam na @ a wlasciwie na jej brak mam nadzieje ze beda 2 kreseczkiAle juz zaczynam mnie troche pobolewac brzuch jak na @ 4 dni zostaly
Laurencja, jestem na takim etapie co Ty, też czekam na upragnione dwie kreseczki i to chyba w prawie takim samym czasie. A kiedy miałaś ostatnią@, jeżeli mogę zapytać??? Ja 21 stycznia, z tym, że mam strasznie nieregularne cykle i muszę chyba troszkę dłużej poczekać na zrobienie testu, a to takie trudne
Trzymam kciuki za Twoją @, a raczej stanowczy jej brak Pozdrawiam i czekam na wieści

Liwlinea, musi być dobrze Daj znać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-16, 10:24   #3912
liwlinea
Raczkowanie

hej dziewczynki
Dziś rano wybrałam sie do swojego ginekologa który bardzo dokładnie mnie zbadał.Powiedzial, ze fasolka urosła od czwartku prawie o połowe czyli ma już 1,2 cm... a także zaczyna nabireać kształtu łódkowego co też jest bardzo dobrym objawem. Kiedy powiedziałam mu o swoich krwawieniach od razu zapytał czy odbywałam stosunek... oczywiście tak- stwierdził ze to najprawdopodobniej jest było przczyną krwawnienia i póki co zakazał intensywnego przytulania
Zapisał mi luteinę którą mam brać 3 x dziennie i która jedncoześnie złagodzi bole brzucha..
powiedził również, ze już prawie widać jak bije serduszko

jedno mnie martwi, przed omentem znów plamiłam
i znów zaczynam ise bać- choć jestem nieco spokojniejsza niż w sobotę poniewż maleńśtwo z dnia na dzień jest większe a i serduszo bije
Stary 2009-02-16, 10:28   #3913
liwlinea
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karmel26 Pokaż wiadomość
liwlinea najważniejsze zebyś była dobrej myśli, daj kochana znać co powiedział lekarz ale na pewno musi być dobrze ;o)

A co do moich objawów to czuje sie fatalnie jest mi niedobrze cały dzień- rano, popołudniu i wieczorem nie mogę zasnac bo mi nie dobrze brzuch mnie tez tak pobolewa jakbym coś zle zjadła mam zawroty głowy.dziś byłam na badaniach i mam nadzieje ze wyniki badan mi sie poprawiły. I dziś pierwsze usg zobaczymy naszego kluseczka. Z mężem chcielibyśmy już cieszyć sie dzieciaczkiem, TZ cały czas siedzi i szuka fajnych zabawek, fotelików i wózka hihiihhi taki zaangazowany tatuś. a to dopiero 7 tc.

trzymajcie sie mamuśmi i przyszł mamuśki.
oj karmelku kochany, gratuluję maleństwa i bardzo przejętego sprawą Toważysza Życia cudowne to uczucie kiedy swoim szczęściem można sie dzielić z drugą połówką
Ja też trzymam za Ciebie bardzo mocno kciuki i oby wyniki były lepsze trzymaj sie zdrowo
Stary 2009-02-16, 10:29   #3914
liwlinea
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cherubinka Pokaż wiadomość
Laurencja, jestem na takim etapie co Ty, też czekam na upragnione dwie kreseczki i to chyba w prawie takim samym czasie. A kiedy miałaś ostatnią@, jeżeli mogę zapytać??? Ja 21 stycznia, z tym, że mam strasznie nieregularne cykle i muszę chyba troszkę dłużej poczekać na zrobienie testu, a to takie trudne
Trzymam kciuki za Twoją @, a raczej stanowczy jej brak Pozdrawiam i czekam na wieści

Droga Cherubinko, trzymam mocno, mocno kciuki
Koniecznie musisz do nas dołączyć
Stary 2009-02-16, 10:36   #3915
cherubinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez liwlinea Pokaż wiadomość
hej dziewczynki
Dziś rano wybrałam sie do swojego ginekologa który bardzo dokładnie mnie zbadał.Powiedzial, ze fasolka urosła od czwartku prawie o połowe czyli ma już 1,2 cm... a także zaczyna nabireać kształtu łódkowego co też jest bardzo dobrym objawem. Kiedy powiedziałam mu o swoich krwawieniach od razu zapytał czy odbywałam stosunek... oczywiście tak- stwierdził ze to najprawdopodobniej jest było przczyną krwawnienia i póki co zakazał intensywnego przytulania
Zapisał mi luteinę którą mam brać 3 x dziennie i która jedncoześnie złagodzi bole brzucha..
powiedził również, ze już prawie widać jak bije serduszko

jedno mnie martwi, przed omentem znów plamiłam
i znów zaczynam ise bać- choć jestem nieco spokojniejsza niż w sobotę poniewż maleńśtwo z dnia na dzień jest większe a i serduszo bije
Czyli trochę Cię uspokoił lekarz
Wszystko będzie dobrze
Cały czas mocno trzymam kciuki
Stary 2009-02-16, 10:40   #3916
karmel26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez klaudiaaa86 Pokaż wiadomość
karmel26 wiem co czujesz, mam dokladnie to samo ! mam tez nadzieje ze wkrotce minie ja mam usg w srode juz drugie wiec tez mam nadzieje ze cos zobacze. a powiedz mi bylas juz na jakis badaniach krwi albo cos?? ja jak przyszlam pierwszy raz do lek to jakos specjalnie sie nie przykladal,moze temu ze to dopiero 4tc byl i troche za predko zeby cokolwiek dzialac hmmm.... no ale w srode juz bedzie 9tc wiec mam nadzieje ze cos ruszy

cześć kochana, ja też się dowiedziałam w 4 tygodniu ciązy i wysłała mnie od razu na badanie moczu, wr, morfologia, toksoplazmoza, grupa krwi i dzięki temu wykryli że mam problem z nerkami a teraz siedze w domu i się lecze. Dzią idę pierwszy raz na USG. Porozmawiaj z lekarzem kiedy będziesz miała pierwsze badania bo to bardzo ważne, czym wcześniej tym lepiej bo jak coś wyjdzie tak jak mi to lepiej od razu leczyć, u mnie było takie zapalenie nerek że lekarz bał się że nie donosze ciąży na szczeście po paru dniach wyniki bardzo mi sie poprawiły i nie musiałam iść do szpitala.

Pamiętaj bądz zawsze dobrej myśli!!!!
Stary 2009-02-16, 11:25   #3917
karmel26
Raczkowanie

Cytat:
oj karmelku kochany, gratuluję maleństwa i bardzo przejętego sprawą Toważysza Życia cudowne to uczucie kiedy swoim szczęściem można sie dzielić z drugą połówką
Ja też trzymam za Ciebie bardzo mocno kciuki i oby wyniki były lepsze trzymaj sie zdrowo
Powiedz mi proszę w którym tygodniu jesteś?? że już serduszko bije
Stary 2009-02-16, 11:43   #3918
liwlinea
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karmel26 Pokaż wiadomość
Powiedz mi proszę w którym tygodniu jesteś?? że już serduszko bije
aaaaaaaaaaa dzisiaj mi powiedział ,że jest to 5 tydzień...
jak robił usg to ta informacja mu sie wyświetliła na ekranie ojjjjjjjjjjjjj teraz już wiem co czują dziewczyny spodziewające sie maluszka )
pozdrawiam cieplutako
Stary 2009-02-16, 12:11   #3919
klaudiaaa86
Zadomowienie

hmm to ciekawe czemu mi nie zlecil badania krwi... moze mial jakies zle przeczucie i stwierdzil ze nie warto pozostaje mi czekac do srody

http://www.suwaczek.pl/cache/fd6c8075da.png

Kocham Mojego Misia
23.09.2009r - Alanek
03.12.2009r. - Together forever
klaudiaaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 15:44   #3920
karmel26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez klaudiaaa86 Pokaż wiadomość
hmm to ciekawe czemu mi nie zlecil badania krwi... moze mial jakies zle przeczucie i stwierdzil ze nie warto pozostaje mi czekac do srody
Nie martw sie tylko, każdy lekarz ma swoje etapy na takie badania, moje znajome dostały zalecenie brania witamin od razu, mój na razie nie wspomniał wiec tez czekam. dziś moze cos powie. Byłam Juz po wyniki i mam duzo leukocytów i średnio bilirubiny ciekawa jestem co z ta bilirubina czemu mi sie podniosła jak ostatnio była nieobecna eeehhh
Stary 2009-02-16, 16:13   #3921
Madzialinda
Raczkowanie

GG do Madzialinda

Cytat:
aaaaaaaaaaa dzisiaj mi powiedział ,że jest to 5 tydzień...
jak robił usg to ta informacja mu sie wyświetliła na ekranie ojjjjjjjjjjjjj teraz już wiem co czują dziewczyny spodziewające sie maluszka )
pozdrawiam cieplutako
Moje gratulace!
Ja ide do ginka w środe i tez mam nadzieje ze zobacze serduszko!!! wedlug OM to 8tc. wiec juz moze sie uda.... No moj mąż tez sie nastawia aby osc ze mna :
Madzialinda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 17:00   #3922
filipa
Przyczajenie

Witajcie dziewuszki, dziś mam juz lepszy humor (pomimo wielkiego zmęczenia), jutro już jest wtorek i czeka mnie sądny dzień. Jak wrócę od lekarza odrazu Wam napiszę.

liwlinea myslami jestem z Tobą. Cieszę się ze lekarz Cie troszeczkę uspokoił.Wiem że nadal jesteś niespokojna, ale przynajmniej wiadomo skąd te krwawienia. Jestem dobrej myśli. Buziaczki

Soreja dziekuje Ci za słowa otuchy, ale sama zapewne wiesz jak to jest łatwo sie nakręcić. Jak juz pisałam jestem strasznym niedowiarkiem. Pewnie to jest spowodowane, ze tak długo czekaliśmy (2lata starań). Ale dziękuje za wszystko

laurencjo Tobie równiez dziekuje za miłe słowa. Wierzę że wyjdą Ci 2 grubaśne kreseczki. I wszystkie razem wkroczymy w ten piękny czas

karmel26 gratuluje kluseczka fajnie hihih

PS. mój mąż znalazł dla mnie nowe przezwisko ; mówi do mnie pieszczotliwie -ciążązałrze (nie wiem czy płakac czy smiać się hihihi)

buziaki dla wszystkich
filipa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 17:40   #3923
Gusiasiusia
Raczkowanie

Pomóżcie kochane!! Jestem teraz w 38 dniu cyklu, robiłam sobie test, ale wyszesł negatywnie. Dzisija posżłam zrobic sobie badanie krwi. Wynik: 2.13 mlU/ml.
Czytałam, że już w trzecim tygodniu od miesiączki pozim jest wyższy od 4, a ja mam piąty tydz od miesiączki i taki niski poziom. W ciąży wiem, że na pewno nie jestem, ale czy to nie są jakieś zaburzenia hormonalne?? Co o tym sądzicie?
Gusiasiusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 17:53   #3924
Piotrek87
Przyczajenie

Dziekuje
Mam nadzieje że będzie dobrze;] Super sprawa te forum juz nie bede sie martwił przynajmniej tak jak dotychczas humor mi sie przynajmniej poprawił
Pozdrawiam
Piotrek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 19:09   #3925
laurencja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cherubinka Pokaż wiadomość

Czesc Kochana ja mialam @ 19-stego cykle mam co 32 dni tez czasami nie regularne ale tylko czasami szczegolnie przy wiekszym stresie ale tak ogolnie to nie moge narzekac.Tak wiec czekam i juz mnie korci zeby zrobic test ale to jeszcze za wczesnie boje sie tylko troche bo jak pisalam wczesniej zaczyna mnie pobolewac brzuch jak na @ mam nadzieje za nam sie uda jej nie doczekac
Stary 2009-02-16, 19:33   #3926
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

laski, a mnie powoli dopadają te niezbyt przyjemne objawy ciąży. chodzi o zaparcia..eh, czy któraś z Was też się z tym boryka?
często w takich sytuacjach radzi się zmienić dietę, no ale ja praktycznie ostatnio niewiele jem, a jak jem to właśnie owoce, kefiry, zmiksowane zupki (oszalałam na punkcie kremów np. ostatnio krem z brokułów) zrezygnowałam praktycznie z mocnych kaw, ale jedną dziennie taką lurkę rozpuszczalną z mlekiem muszę wypić bo mam niskie ciśnienie i głowa mnie boli. no i piję dużo wody z cytryną. a tu takie coś! wysłałam mojego po śliwki suszone, może one pomogą? znacie jakieś inne sposoby?

gusiasiusia ja niestety nie pomogę nie znam się na wynikach badań. może dziewczyny z pokrewnych forum odpowiedzą na Twoje pytanie.

laurencja, trzymam kciuki

Edytowane przez sorejna
Czas edycji: 2009-02-16 o 19:39
Stary 2009-02-16, 20:45   #3927
angkorcz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sorejna Pokaż wiadomość
laski, a mnie powoli dopadają te niezbyt przyjemne objawy ciąży. chodzi o zaparcia..eh, czy któraś z Was też się z tym boryka?
często w takich sytuacjach radzi się zmienić dietę, no ale ja praktycznie ostatnio niewiele jem, a jak jem to właśnie owoce, kefiry, zmiksowane zupki (oszalałam na punkcie kremów np. ostatnio krem z brokułów) zrezygnowałam praktycznie z mocnych kaw, ale jedną dziennie taką lurkę rozpuszczalną z mlekiem muszę wypić bo mam niskie ciśnienie i głowa mnie boli. no i piję dużo wody z cytryną. a tu takie coś! wysłałam mojego po śliwki suszone, może one pomogą? znacie jakieś inne sposoby?

gusiasiusia ja niestety nie pomogę nie znam się na wynikach badań. może dziewczyny z pokrewnych forum odpowiedzą na Twoje pytanie.

laurencja, trzymam kciuki

sorejna ja borykam sie z zaparciami i wiem jak to jest uciazliwe puchne wrecz wszystko wokol mnie denerwuje ale doczytalam sie gdzies i slyszalam od wielu osob ze pelnoziarniste produkty razowe,swieze owoce ,kwasne mleko lub kiszona kapusta sliwki tez pomagaja sprobuj tego moze sie uda ja jestem na etapie kapusty kiszonej moglabym jesc ja caly czas noi pomaga mnie wogole cos na kwasne caly czas dzisiaj zjadlam cala limonke niewiem sama sobie sie dziwie no ale jak taka mialam zachcianke akurat hehehehe
angkorcz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 21:31   #3928
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

hym, uwielbiam sok z kiszonej kapusty! ale bym teraz taki soczek wypiła, albo nawet kapustkę zjadła, mniam - dzięki za rade.
na razie zjadłam paczkę suszonych śliwek, zobaczymy czy podziała... a jutro wyśle mojego po sok z kiszonej, albo po kapustę...o ile nadal będę miała na nią ochotę
Stary 2009-02-17, 07:47   #3929
cherubinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez laurencja Pokaż wiadomość
Czesc Kochana ja mialam @ 19-stego cykle mam co 32 dni tez czasami nie regularne ale tylko czasami szczegolnie przy wiekszym stresie ale tak ogolnie to nie moge narzekac.Tak wiec czekam i juz mnie korci zeby zrobic test ale to jeszcze za wczesnie boje sie tylko troche bo jak pisalam wczesniej zaczyna mnie pobolewac brzuch jak na @ mam nadzieje za nam sie uda jej nie doczekac
Wiele dziewczyn mówi o pobolewaniu brzucha jak na @, a mimo to okazywało się, że jednak są w ciąży ...no ale może lepiej się nie nakręcać Zawsze to lepsza miła niespodzianka, niż rozczarowanie
Tak czy inaczej mocno trzymam za nas kciuki
Czekam w pierwszej kolejności na Twoje dwie wielkie krechy
A zaraz później na moje
...a jak się nie uda ...znów zaczynamy od następnego cyklu
DAMY RADĘ
Stary 2009-02-17, 11:28   #3930
ELUSIALEW1
Przyczajenie

GG do ELUSIALEW1 Send a message via Skype™ to ELUSIALEW1

Witam
Jestem nowa i pisze o moich przezyciach w wczesnej ciazy a mianowicie dzis jestem w 8 tyg
tydzien za tygodniem pedzi i juz chce zeby te pierwsze miesiace uciekly bo nie daje rady piersi mam nabrzmiale bola okropnie, rano jeszcze nie wstane a juz mnie ssie tak okropnie ze nie moge wytrzymac i slabo mi z tego powodu, prace zaczynam o 6 wiec przetrzymuje sie do 7:30 dluzej juz nie daje rady do 10-30 min po zjedzeniu jest wszystko ok a pozniej zaczyna sie koszmar, odbijanie, zgaga, wymioty w pracy nie moge sie skupic na czym kolwiek jestem strasznie zla na wszystko i jak jest ktos slabszy to zawsze dostanie po glowie odemnie hehe
ale i tak najgorsze w calych tych poczatkach jest straszne zatwardzenie nigdy nie mialam i teraz umieram za 2 tygodnie ide na USG i bede miec 1 zdjecie mojej fasoleczki buziaczki Milego dnia zycze))
ELUSIALEW1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości