|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3901 |
Przyczajenie
|
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy
Witajcie przyszłe mamuśki. Wczoraj byłam u teściowej na urodzinach i tak bardzo mnie korciło żeby jej powiedzieć. Jednak zdecydowałam że poczekam do wtorku , po wizycie u lekarza. Teraz targaja mna dziwne uczucia, szukam u mnie objawów ciąży. Nie mam mdłsći, wzdęć, podwyższonej temperatury,apetyt jak zawsze czyli duzy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3902 |
Raczkowanie
|
Kochane dziewczxynki
![]() Od piątku do dnia dzisiejszego przejrzałam wiele stron internetowych , które choc trochę mogłyby mi pomóc w udzieleniu informacji czego objawem mogłoby być to krwawienie... wyczytałam kilkadziesiąt przyczyn a i tak zadnej z nich nie potrafię soboie na 100% przypsaować do siebie.... Mam gorącą nadzieję że wszystko będzie dobrze, a z radością oznajmi mi tą wiedomość mój lrkatrz ginekolog.... Nie sądzę aby to było poronienie, ponieważ (jak mi sie wydaje) tej krwi powinno być abrdzi dużo.....- jak myślicie dziewczyny????? Poza tym już zdążyłam sie oswoić z tą myśą że za jakiś czas będę mamą i nie widzę sensu w tym aby tą ciążą cieszyć sie tylko 3 dni.... Mówi sie ze wszystko co sie dzieje w naszym życiu jest po coś..... ale poronienia 3 dni po cudownej informacji mimo wszystko nie potrafiłabym zrozumieć ![]() Odezwę sei jutro w godzinach popołufniowych i przekażę Wam informację o stanie zdrowia mojej fasolki ![]() A tymczasem , trzymajcie sie cieplutko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3903 |
Zadomowienie
|
filipa lepiej się tak nie nakręcaj. nie szukaj na siłę u siebie objawów, może jest za wcześnie? poza tym każda ciąża jest inna. myślę, że jeszcze będziesz tęsknić za tym samopoczuciem
![]() wiesz, ja dziś też jakoś szczególnie "ciążowo" się nie czułam. jeżeli ciągle masz wątpliwości - spójrz na wynik testu, może się pewniej poczujesz.. a ja dziś powiedziałam rodzicom, stwierdziłam, że nie ma to jak się poradzić mamie, jutro czeka nas wizyta u teściów. opieram się tylko na wyniku testów (trzech) lekarza muszę wcześniej wybrać, wiec pewnie pierwsza wizyta czeka mnie za 2 tygodnie, może wcześniej zrobię badania krwi. za tydzień się wprowadzam na nowe mieszkanko więc trochę biegania przy tym będzie ![]() liwlinea koniecznie idź do lekarza i daj znać co z fasolką. trzymam kciuki by wszystko było ok - musi być ok! Edytowane przez sorejna Czas edycji: 2009-02-15 o 20:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#3904 |
Raczkowanie
|
filipa spokojnie nie kazda ma takie same objawy moja kolezanka jest juz w 3 miesiacu i nie ma w ogole zadnych objawow mowi ze gdyby nie testy i badania krwi to by w ogole nie wiedziala ze jest w ciazy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3905 |
Raczkowanie
|
liwlinea trzymamy kciuki i mamy nadzieje ze wszystko bedzie dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3906 |
Raczkowanie
|
Sorejna i Laurencja bardzo Wamm dziękuję za troske
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3907 |
BAN stały
|
Mam meeega wrażliwe sutki - nie da się opisać. To może być objaw. W tym tyogdniu wybiorę się chyba na na badanie bhcg.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3908 |
Raczkowanie
|
liwlinea najważniejsze zebyś była dobrej myśli, daj kochana znać co powiedział lekarz ale na pewno musi być dobrze ;o)
A co do moich objawów to czuje sie fatalnie jest mi niedobrze cały dzień- rano, popołudniu i wieczorem nie mogę zasnac bo mi nie dobrze brzuch mnie tez tak pobolewa jakbym coś zle zjadła ![]() ![]() ![]() trzymajcie sie mamuśmi i przyszł mamuśki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3909 |
Zadomowienie
|
karmel26 wiem co czujesz, mam dokladnie to samo !
![]() ![]() ![]()
#3910 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie sądzę, aby Twoja dziewczyna była w ciąży ![]() Teoretycznie jest minimalna możliwość zajścia w ciążę podczas pettingu, w zależności jakie to były pieszczoty ![]() Z tego co wiem, na początku ciąży mogą się pojawić plamienia w dniach kiedy przypada miesiączka. Okres nie jest taki sam jak zwykle. Twoja dziewczyna z pewnością zauważyłaby, że jest coś nie tak ![]() Dla spokojnej głowy może wykonać test, ale moim zdaniem na pewno nie jest w ciąży ![]() Nie dręcz się, pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3911 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Trzymam kciuki za Twoją @, a raczej stanowczy jej brak ![]() ![]() ![]() ![]() Liwlinea, musi być dobrze ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3912 |
Raczkowanie
|
hej dziewczynki
![]() Dziś rano wybrałam sie do swojego ginekologa który bardzo dokładnie mnie zbadał.Powiedzial, ze fasolka urosła od czwartku prawie o połowe czyli ma już 1,2 cm... a także zaczyna nabireać kształtu łódkowego co też jest bardzo dobrym objawem. Kiedy powiedziałam mu o swoich krwawieniach od razu zapytał czy odbywałam stosunek... oczywiście tak- stwierdził ze to najprawdopodobniej jest było przczyną krwawnienia i póki co zakazał intensywnego przytulania ![]() Zapisał mi luteinę którą mam brać 3 x dziennie i która jedncoześnie złagodzi bole brzucha.. powiedził również, ze już prawie widać jak bije serduszko ![]() jedno mnie martwi, przed omentem znów plamiłam ![]() i znów zaczynam ise bać- choć jestem nieco spokojniejsza niż w sobotę poniewż maleńśtwo z dnia na dzień jest większe a i serduszo bije ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3913 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja też trzymam za Ciebie bardzo mocno kciuki i oby wyniki były lepsze ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3914 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Koniecznie musisz do nas dołączyć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3915 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wszystko będzie dobrze ![]() Cały czas mocno trzymam kciuki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3916 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
cześć kochana, ja też się dowiedziałam w 4 tygodniu ciązy i wysłała mnie od razu na badanie moczu, wr, morfologia, toksoplazmoza, grupa krwi i dzięki temu wykryli że mam problem z nerkami a teraz siedze w domu i się lecze. Dzią idę pierwszy raz na USG. Porozmawiaj z lekarzem kiedy będziesz miała pierwsze badania bo to bardzo ważne, czym wcześniej tym lepiej bo jak coś wyjdzie tak jak mi to lepiej od razu leczyć, u mnie było takie zapalenie nerek że lekarz bał się że nie donosze ciąży na szczeście po paru dniach wyniki bardzo mi sie poprawiły i nie musiałam iść do szpitala. Pamiętaj bądz zawsze dobrej myśli!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3917 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3918 |
Raczkowanie
|
aaaaaaaaaaa dzisiaj mi powiedział ,że jest to 5 tydzień...
jak robił usg to ta informacja mu sie wyświetliła na ekranie ![]() ![]() pozdrawiam cieplutako ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3919 |
Zadomowienie
|
hmm to ciekawe czemu mi nie zlecil badania krwi... moze mial jakies zle przeczucie i stwierdzil ze nie warto
![]() ![]() ![]() ![]()
#3920 |
Raczkowanie
|
Nie martw sie tylko, każdy lekarz ma swoje etapy na takie badania, moje znajome dostały zalecenie brania witamin od razu, mój na razie nie wspomniał wiec tez czekam. dziś moze cos powie. Byłam Juz po wyniki i mam duzo leukocytów i średnio bilirubiny ciekawa jestem co z ta bilirubina czemu mi sie podniosła jak ostatnio była nieobecna eeehhh
|
![]() ![]() |
![]() |
#3921 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja ide do ginka w środe i tez mam nadzieje ze zobacze serduszko!!! wedlug OM to 8tc. wiec juz moze sie uda.... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3922 |
Przyczajenie
|
Witajcie dziewuszki, dziś mam juz lepszy humor (pomimo wielkiego zmęczenia), jutro już jest wtorek i czeka mnie sądny dzień. Jak wrócę od lekarza odrazu Wam napiszę.
liwlinea myslami jestem z Tobą. Cieszę się ze lekarz Cie troszeczkę uspokoił.Wiem że nadal jesteś niespokojna, ale przynajmniej wiadomo skąd te krwawienia. Jestem dobrej myśli. Buziaczki Soreja dziekuje Ci za słowa otuchy, ale sama zapewne wiesz jak to jest łatwo sie nakręcić. Jak juz pisałam jestem strasznym niedowiarkiem. Pewnie to jest spowodowane, ze tak długo czekaliśmy (2lata starań). Ale dziękuje za wszystko laurencjo Tobie równiez dziekuje za miłe słowa. Wierzę że wyjdą Ci 2 grubaśne kreseczki. I wszystkie razem wkroczymy w ten piękny czas karmel26 gratuluje kluseczka fajnie hihih PS. mój mąż znalazł dla mnie nowe przezwisko ![]() ![]() buziaki dla wszystkich |
![]() ![]() |
![]() |
#3923 |
Raczkowanie
|
Pomóżcie kochane!! Jestem teraz w 38 dniu cyklu, robiłam sobie test, ale wyszesł negatywnie. Dzisija posżłam zrobic sobie badanie krwi. Wynik: 2.13 mlU/ml.
Czytałam, że już w trzecim tygodniu od miesiączki pozim jest wyższy od 4, a ja mam piąty tydz od miesiączki i taki niski poziom. W ciąży wiem, że na pewno nie jestem, ale czy to nie są jakieś zaburzenia hormonalne?? Co o tym sądzicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#3924 |
Przyczajenie
|
Dziekuje
![]() Mam nadzieje że będzie dobrze;] Super sprawa te forum ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3925 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3926 |
Zadomowienie
|
laski, a mnie powoli dopadają te niezbyt przyjemne objawy ciąży. chodzi o zaparcia..eh, czy któraś z Was też się z tym boryka?
często w takich sytuacjach radzi się zmienić dietę, no ale ja praktycznie ostatnio niewiele jem, a jak jem to właśnie owoce, kefiry, zmiksowane zupki (oszalałam na punkcie kremów np. ostatnio krem z brokułów) zrezygnowałam praktycznie z mocnych kaw, ale jedną dziennie taką lurkę rozpuszczalną z mlekiem muszę wypić bo mam niskie ciśnienie i głowa mnie boli. no i piję dużo wody z cytryną. a tu takie coś! wysłałam mojego po śliwki suszone, może one pomogą? znacie jakieś inne sposoby? gusiasiusia ja niestety nie pomogę ![]() laurencja, trzymam kciuki ![]() Edytowane przez sorejna Czas edycji: 2009-02-16 o 19:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#3927 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
sorejna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3928 |
Zadomowienie
|
hym, uwielbiam sok z kiszonej kapusty! ale bym teraz taki soczek wypiła, albo nawet kapustkę zjadła, mniam - dzięki za rade.
na razie zjadłam paczkę suszonych śliwek, zobaczymy czy podziała... a jutro wyśle mojego po sok z kiszonej, albo po kapustę...o ile nadal będę miała na nią ochotę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3929 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak czy inaczej mocno trzymam za nas kciuki ![]() Czekam w pierwszej kolejności na Twoje dwie wielkie krechy ![]() A zaraz później na moje ![]() ...a jak się nie uda ![]() ![]() DAMY RADĘ ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3930 |
Przyczajenie
|
Witam
Jestem nowa i pisze o moich przezyciach w wczesnej ciazy a mianowicie dzis jestem w 8 tyg ![]() tydzien za tygodniem pedzi i juz chce zeby te pierwsze miesiace uciekly bo nie daje rady piersi mam nabrzmiale bola okropnie, rano jeszcze nie wstane a juz mnie ssie tak okropnie ze nie moge wytrzymac i slabo mi z tego powodu, prace zaczynam o 6 wiec przetrzymuje sie do 7:30 dluzej juz nie daje rady do 10-30 min po zjedzeniu jest wszystko ok a pozniej zaczyna sie koszmar, odbijanie, zgaga, wymioty ![]() ![]() ![]() ale i tak najgorsze w calych tych poczatkach jest straszne zatwardzenie nigdy nie mialam i teraz umieram ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:08.