|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3931 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy
Witaj Elusia, a nie bylo by lepiej jakbys posiedziala na L4 jakis czas? Bez sensu sie meczyc kiedy mozna posiedziec w domu i przeczekac ten najgorszy okres... Nie wyobrazam sobie wymiotow, ja jestem w 9tc i jak mnie naciagnie to juz sie zle czuje a co dopiero wymiotowac, wspolczuje i zycze mniej uciazliwych objawow!
![]()
#3932 |
Przyczajenie
|
Witajcie wróciłam własnie od lekarza. Na ekranie widziałam maleńki pęchęrzyk
![]() Powiem Wam szczerzę że bardzo się cieszę ze jest tam pęchęrzyk, ale mam tez mieszane uczucia, boję się że zrobiłam sobie zbyt szybko nadzięję.Nie wiem jak ja wytrzymam te 4 tygodnie. Powiecie że jestem głupia ale chciałabym jak najszybcij miec te mdłości, zeby być pewną że wszystko jest ok. Myślałam że lekarz mnie uspokoi, a jest zupełnie odwrotnie. Czy któras z Was miała podobnie? buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
#3933 |
Rozeznanie
|
hej Dziewczyny
![]() piszę do Was bo już nie wytrzymuje z niecierpliwości....dzisia j wieczorem idę na USG dowiedzieć się czy faktycznie jestem w ciąży! w sobotę robiłam dwa testy i oba wyszły pozytywne. Na 2gim była mocniejsza druga kreska ![]() dzisiaj mija 47 dzień od mojej ostatniej miesiączki, więc to pewnie ciąża ![]() ale..jednak boję się , że to nie to chociaż mam pewne objawy...sama już nie wiem ![]() Gdzieś wyczytałam, że mając torbiele na jajnikach testy też wychodzą pozytywne....a na dodatek w zeszłym tyg. gin przepisała mi tabletki na wywołanie okresu i nic nie mówiła o ciąży.... |
![]() ![]() |
![]() |
#3934 |
Wtajemniczenie
|
filipa, lekarz tak wczesnie nic CI nei powie, bo róznie to może być. ale nie masz co sie martwić na zapas
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3935 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja byłam u lekarza tydzień po planowanej @ i widział pecherzyk.... czyli było to dokładnie w zeszłym tygodniu w czwartek... ale ze względu na wystąpienie plamień byłam i w ten poniedziałek- powiedział ze to 5 tydzień i pęcherzyk zmienia sie w kształt łódkowaty ![]() ![]() Po co czekać i sie zadręczać ![]() ![]() Pozdrawiam Cię cieplutko Filipa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3936 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzis juz nie wytrzymalam i zrobilam sobie 2 testy jeden rano a drugi teraz wyszly 2 kreseczki na obydwoch, ale jedna kreseczka jest mocniejsza a druga slabsza i na tym drugim jest tk samo ze jedna slabsza a druga mocniejsza wedlug mojej kolezanki ktora jest w ciazy mowi ze ona tez takie miala ale ja jednak sie troche boje ze to nie to jutro z rana zrobie nastepne 2 i mam nadzieje ze rowniez wyjda pozytywnie bo juz sie nakrecilam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3937 |
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o moje objawy ciąży (a jestem w 5 tyg) to na pewno trzeba tutaj wspomnieć o bardzo częstym siusianiu... poza tym nie mam na nic apetytu. Wczoraj kupiłam sobie gorący kubek, dlatego ze myślałam iż to właśnie będzie to co za mną chodziło- jednak jak tylko go zaparzyłam, tak szybko go wylałam...
Zauważyłam również u siebie bardzo ciekawe zjawisko... od czasu kiedy jestem w ciąży ciągle mi sie odbija i ![]() aaaaaaaa o ciąży dowiedzialam sie przypadkiem z testu, ponieważ żadne objawy nie wskazywały na to ze w tym mies @ nie przyjdzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3938 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() trzymaj sie cieplutko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3939 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3940 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wiem, że potrzebujesz potwierdzenia od lekarza...on nas lekko uświadamia. Ja zrobiłam tylko 1 test a na drugi dzień byłam u ginekologa....- naprawdę wiecej nie potrzeba ![]() Trzymaj ise Laurencji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3941 |
Przyczajenie
|
Wtam
![]() Długo mnie nie było na tym forum. Bo okazało się, że ostatnio jak pisałam tu na forum to nie byłam w ciąży. Teraz okazało się, że we wrześniu zostane szczęśliwą mamusią ![]() ![]() ![]() A teraz odpowiem na pytanie, moje pierwsze objawy były takie: - czułam się strasznie przemęczona -wymiotowałam -bolało mnie bardzo podbrzusze -po stosunku ze swoim narzyczonym lekko krwawiłam -co może być dziwne miałam dużo mniejszy apetyt no i to chyba tyle. |
![]() ![]() |
![]() |
#3942 |
Przyczajenie
|
czesc
No Co do mojego apetytu to tez BRAK i odbija mi sie strasznie hehe choc sa takie dni ze strasznie mnie ssie glod chrupne cos a pozniej cierpie ![]() ![]() a co do L4 nie da rady jak sie ma stanowisko za ktore jestes odpowiedzialny i ludzi pod soba to tak z dnia na dzien nie da rady isc na wolne a jak pojde to juz do konca mysle ze do konca maja dam rade ![]() Wiecie moja historia to dosc dziwna sprawa a mianowicie staralam sie o dzidziusia 3 lata moja bratowa 2 lata temu zaszla w ciaze lecz ja stracila, i od tamtego czasu razem ze mna sie starala tzn z moim bratem hehehe no i tak gadalysmy o ciazach o dzieciach a jak znajoma jakas zachodzila w ciaze to poprostu taki dol placz zlosc smutek ze my nie mozemy .... od grudnia zaczelam stosowac srodki herbalife schudlam ponad 10 kg wogole nie myslalam ze nie mam okresu ciagle tylko wchodzilam na wage i sprawdzalam ile mam mniej maz kupil mi orbitreka i dziennie jezdzilam po godzinie ![]() Rano wstalam zrobilam test i ....FASOLKA po tylu latach staran pierwsze co mi na jezyk przyszlo to przeklenstwa pozniej pomyslalam czemu teraz jak zaczelam sie starac o siebie schudlam ... pozniej sie rozplakalam i myslalam co ja teraz zrobie podobno (tak mi lekarz powiedzial) po dlugim okresie staran tak czeto bywa pierwsza reakcja nie moglam mezowi przez telefon powiedziec nic bo nie moglam sie pochamowac ![]() ![]() ![]() ![]() A najlepsze jest to ze nie wiedzialam jak to powiedziec bratowej powiedzialam mamie a ona sie rozplakala i powiedziala ze moja bratowa tez sie zastanawiala jak mi powiedziec ze jest w ciazy Wiec takim cudem obie jestesmy w ciazy ![]() Edytowane przez ELUSIALEW1 Czas edycji: 2009-02-17 o 17:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#3943 |
Przyczajenie
|
sohf dziękuję za słowa otuchy. Wiem że jestem straszna panikarą. Teraz jestem juz spokojniejsza, po tym co przeczytałam. Przemyslałam to sobie i rzeczywiście nie ma co panikować. Najważniejsze że był tam pęchęrzyk
![]() ![]() sohf gratuluje synka ![]() liwlinea Twoje słowa mnie najbardziej uradowały. Ja tez dzisiaj jestem dopiero tydzień po spodziewanej @ a mój pęcherzyk miał 8mm. Poprostu za szybko wybrałam sie do lekarza.Teraz został mi tylko czekac i plotkować z Wami hihihi Dziękuję Wam że jesteście i pomagacie mi i innym dziewczynom w trudnych chwilach. Bardzo dobrze,że można tu zawsze sie kogos poradzić. Jesteście kochane. Tu i teraz obiecuje Wam więcej optymizmu. A jak nie to stawiam wszystkim soczek hihih |
![]() ![]() |
![]() |
#3944 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3945 |
Przyczajenie
|
laurencjo i zapomiałam dodać że bardzo się ciesze i na pewno wszystko bedzie dobrze. trzymam kcuki
|
![]() ![]() |
![]() |
#3946 |
Przyczajenie
|
hihihi wczoraj miałam to samo, tylko z zupka chińską (gulaszowa moja ulubioną). Po zjedzeniu 3 łyzek zupki wylałam ja bo miałam wyrzuty sumienia ze jest ostra dla mojego dzidziusia hihih
buziaczki |
![]() ![]() |
![]() |
#3947 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
buziaczki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3948 |
Raczkowanie
|
ja juz mam dosc!!!! spodziewam sie dziewczynki i codziennie jem pączki!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!nie wiem co sie dzieje!!!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3949 |
Przyczajenie
|
kurcze ale się dzis rozpisałam
![]() Mam jeszcze jedno pytanko. Piszecie ze zaczełyscie się zdrowiej odżywiac, podpowiedzcie mi i innym obrzartuchom co nalezy jesc zwłaszcza w tym pierwszym okresie? Z góry dziękuję ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3950 |
Zadomowienie
|
kolejne gratulacje dla zafasolkowanych
![]() laurencjo ja też sceptycznie podeszłam do wyniku pierwszych dwóch testów,po trzecim wiedziałam, że to jednak nie pomyłka ![]() a moich objawów ciąg dalszy:| na te moje zaparcia, śliwki nie pomogły ![]() poza tym zauważyłam,że z samego rana jestem radosna jak skowronek, od południa robie się smętna, dziś pobolewał mnie brzuch, a teraz mam takiego nerwa, że normalnie nie moge! wkurza mnie telewizor, woda lejąca się w kiblu, włosy mojego psa! wkurza mnie nawet to, że jest mi zimno! mogłam też kupić melise - na to też jestem zła! paranoja!! |
![]() ![]() |
![]() |
#3951 |
Raczkowanie
|
a tak poza tym to dzieki ciazy rzucilam palenie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3952 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Masz racje Filipko ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3953 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
białko<przetwory mleczne i owoce.pamietajcie o kwasie foliowym!!na poczatku wlasnie jest najewazniejszy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3954 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
sorejna sprobuj moze jeszcze daktyli badz jogurty z activia mm nadzieje ze Ci pomoga ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3955 |
Przyczajenie
|
ELUSIALEW1 Twoja historia jest niewiarygodna. Powiem Ci że ja zanim zaszłam też się odchudzałam (tylko że 3 kg) Staralismy się 2 lata , potem bolały mi docinki wszyskich w pracy że chyba jetem w ciazy bo mam taki brzuszek (a to była oponka-za duzo pizzy, frytek) No to wzielam się za siebie. Zgubiłam brzuszek, ale nie długo go odzyskam (oczywiście w innej postaci hihih)
ELUSIALEW1 gratuluje Tobie i Twojej bratowej to naprawde wielkie szczęście. Trzymam kciuki za Was. buziaczki |
![]() ![]() |
![]() |
#3956 |
Zadomowienie
|
a ja dziś zrobiłam sobie same duszone pieczarki i wcale mi nie smakowały.
ciężko teraz cokolwiek zjeść zdrowego czy nie bo nie wiadomo co zasmakuje. dziś kupiłam 6 marchewek, możne je zjem. robię sobie koktajle z bananów, mleka i cytryny. staram się jeść jakieś owoce, jogurty, ale nic na siłe. ah, dziewczyny odkąd jestem w tym stanie ciągle mam uczucie, że wiele sytuacji, które się dzieją w ciągu dnia już były - deja vu |
![]() ![]() |
![]() |
#3957 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3958 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Laurencjo kochana, GRATULACJE!!!!!!!!!!!! to zrozumiałe, że się obawiasz, moja reakcja pewnie byłaby taka sama ![]() Ciesz się swoją upragnioną fasolką ![]() I konieczne dawaj znać jak przebiega u Ciebie ciąża ![]() Ja będę się testować jakoś po niedzieli ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3959 |
Zadomowienie
|
hej, powiedzcie mi czy kazda z nas w ciazy musi w nocy wstawac do wc? bo mi sie wlasnie w nocy nie chce
![]() ![]() ![]()
#3960 |
Raczkowanie
|
Hej wam Kochane!!!
ja własnie jestem po wszystkich badaniach, byłam wczoraj w szpitalu i zrobili mi wszystkie badania od poczatku. Wyszły juz znacznie lepiej teraz tylko czekam na wynik posiewu i bede brała leki na zniwelowanie bakterii ale dzidziuś jest zdrowy i wiek dzidziusia to 5 tygodni i 8mm ![]() Kochane pare rad na mdłości, rano zanim podniesiecie sie z łóżka miejcie jakiegoś krakersa powolutku sobie go zjedzcie i polezcie jeszcze 5 minut, pijcie dużo wody z cytryna a na niektóre mamusie pomaga szklanka mleka zmiksowana z bananem ;o) powodzenia !!!! mi pomaga, wcześniej nie mogłam sie podniesc z łóżka i obok musiałam mieć przyjaciela "wiadro" a teraz śmigam :O) fakt nie moge przebywać w kuchni jak się coś gotuje ale i tak jest już o wiele lepiej. Powodzonka !! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:08.