|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3961 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy
Cytat:
![]() ![]() pozdrawiam Cię cieplutko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3962 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3963 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Powodzenia |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3964 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczynki dawno mnie tu nie było. Na początek chcę wam serdecznie pogratulować fasolek i życzyc pięknej ciąży . Ja obecnie kończę 11 tydzień czuje się dobrze ale miałam dwa tygodnie bardzo ciężkie,tak mnie mdłości i wymioty męczyły że myślałam że z łużka to nie wstanę.Ale na szczęscie już jest lepiej. Często chodzę do łazienki i mam takie zachcianki że głowa boli a najgorsze jest to ze mam na coś ochotę a jak już tego spróbuję to mnie odrzuca.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3965 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Robilam sobie dzis rano znowu tescik to juz chyba 5-ty no i wyszla gruba krecha testy robilam z roznych firm strasznie sie ciesze ze tak szybko sie udalo az nie moge uwierzyc bo w zyciu to o wszystko musialam sie starac i nic nie przychodzilo mi latwo tak wiec dlatego do tej pory mysle ze to sen ![]() cherubinko jestem z Toba jak bedziesz robic testy i zycze Ci zeby wyszly 2 krechy ![]() objawy to powiem szczerze ze nie roznia sie w moim przypadku od objawow na @ moze bardziej odczowam zmeczenie a bol plecow i piersi zawsze byl jak mialam dostac @ no i ten bol brzucha jak na @ troszke pomieszany z innym jakby cos w pecherzu bylo taki lekki ucisk ale zanim zaszlam w ciaze powiedzialam sobie ze jak tylko zajde to zniose wszystko i nie bede narzekac byle by tylko dzidzia byla zdrowa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3966 |
Zadomowienie
|
Bylam na USG, moj OLBRZYM ma cale 1,7cm :P - 8tc
![]() PS czy to nie za malo??
" If You find The Right Person Never let her go away" http://www.suwaczek.pl/cache/fd6c8075da.png ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 23.09.2009r - ![]() ![]() 03.12.2009r. - ![]() ![]() Edytowane przez klaudiaaa86 Czas edycji: 2009-02-18 o 21:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#3967 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
hej kochana, mam nadzieje ze te podstawowe czyli morfologia i mocz miałaś zrobione bo jest to bardzo wazne. Ja się czułam super a w badaniach wyszło ze mam chore nerki i ciąża może nie przetrzymać, ale zaczełam brać silne antybiotyki i wszystko uległo poprawie. Nie chce cię kochana straszyć ale dla spokoju powinnaś miec podstwowe badania. Poproś lekarza zeby ci dał skierowanie. Powodzionka i gratuluje :O) mamusiu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3968 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() wczoraj na wynikach krwi wyszło , że jestem w 1-2 albo 3-4 tc ![]() ![]() za 3 tygodnie muszę powtórzyć to badanie, żeby stwierdzić, czy mój poziom hcg wzrasta czy maleje.....tak się boję....wcześniej myślałam, że jak jestem w ciąży to może jakoś w 6-7 tc -licząc od ostatniej @ ..... mam nadzieję, że ten poziom mi nie maleje tylko później zaszłam w ciąże ![]() objawów nie mam żadnych.....kilka dni temu miałam , ale to pewnie po czytaniu forum wkleiłam sobie filmy... czasami tylko pobolewa mnie podbrzusze jak przed @ piersi jak zwykle.... (3 dni temu mnie tak bolały , że nie mogłam ich dotknąć ) nic poza tym..... |
![]() ![]() |
![]() |
#3969 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Laurencjo, hi hi hi... 5 testów ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mam taką malusią nadzieję, że się udało teraz: ![]() Też jestem gotowa znieść wszystko, aby dzieciątko było zdrowe ![]() Jak tylko coś będzie wiadomo, dam znać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3970 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczynki!!!
![]() Jestem załamana!!! ![]() W niedziele gdy wstałam, poczulam ze cos mi wycieklo.. myslalam ze to uplawy, lecz gdy poszłam do łazienki zobaczyłam majtki... całe w jakimś brązowym plamieniu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3971 |
Raczkowanie
|
witam tak sobie was niekeidy podczytuje ja jestem obecnie w 30tyg i 1 dnień ciąży i pomyślałam sobie , że może mogę jakoś pomóc
ja88 niemartw się napewno wszytsko się ułoży i będzie dobrze.Ja byłam u gin na badanich robił mi usg dopochwowe wymaz cytologiczny i nawet niezauważył że jestem w 3-4 tydz ciąży dlatego myśle , że na tym etapie jeszcze poprostu nic niewidać GŁOWA DO GÓRY!!!tzrymam kciuki ![]()
![]() |
#3972 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Z rozmowy z gienkiem, to wynikło ze nie daje mi dużych szans na utrzymanie ciąży!! No ale powiedzial, że są przypadki gdzie ciąża sie jednak utrzymuje... i ta beznadziejna grupa krwi ![]() Dziękuje za wsparcie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3973 |
Przyczajenie
|
ja88 bądz dobrej mysli. Ja jestem w piatym tygodniu i też widać tylko pęcherzyk ciązowy. Poszperałam troche w necie i znalazłam wypowiedz lek. med. Agnieszki Kurczuk-Powolnej. Może ona Cie troszkie uspokoi bo mi pomogła:
"Obraz USG na początku ciąży zależy w dużym stopniu od tego, kiedy wykonywane jest badanie. W 4.-5. tygodniu widać tylko pęcherzyk ciążowy. W 5.-6. tygodniu w jego wnętrzu pojawia się pęcherzyk żółtkowy, który odżywia zarodek, zanim wykształci się łożysko. Zarodek w 6. tygodniu może być jeszcze zbyt malutki, by było go widać na ekranie. W kolejnym tygodniu jednak rosnący zarodek musi być już widoczny w USG. Jeśli w 7. tygodniu lekarz nie widzi zarodka, to są dwie możliwości. Możliwe, że ciąża jest o parę dni młodsza, niż sądzimy na podstawie daty ostatniej miesiączki. Kolejne USG za tydzień lub dwa wykaże wtedy prawidłowy zarodek. Jeśli w powtórnym USG nadal nie widać zarodka, prawdopodobnie w ogóle się nie rozwinął lub obumarł na wczesnym etapie rozwoju. " Wierze że nam się uda i już niebawem (tj za 9 miesięcy) będziemy mamusiami |
![]() ![]() |
![]() |
#3974 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po drugie, co ma rh do ciąży? Jeżeli jedno z rodziców ma plusa, a drugie minusa, to może dojść do konfliktu serologicznego, ale o tym wiadomo dopiero po urodzeniu dziecka. Wtedy podaje się specjalny specyfik, by ewentualna następna ciąża nie była zagrożona.
![]() |
#3975 |
Wtajemniczenie
|
dokładnie. tez nei wiem co ma grupa krwi do ciąży, przynajmniej pierwszej. i też znam przypadki kiedy krwiak się wchłonął, więc nie stresuj się na zapas. odpoczywaj i mysl pozytywnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3976 |
Raczkowanie
|
Dziekuje za wasze odpowiedzi!!!!
![]() Po prostu zaczynam panikowac, bo od samego początku ciąży same nieciekawe wiadomości sie dowiaduje.. najpierw, ze torbiel, pozniej krwiak, pozniej że grupa krwi rh- (ponoc wtedy o wiele częsciej sie robi wyniki, czy czasem jakies przeciwciala sie nie wytworzyly podczas ciąży), że wykryto przeciwciała, ale jednak pozniej sie okazalo, ze to są jakieś inne, ktore pozostaly po mojej chorobie, w czasie ktorej zaszlam w ciążę.. no to chociaz wtedy mi troszke ulżylo.. no ale pozniej znow, ze własnie zarysow zarodka nie widac i echa.. ale juz mnie troszke uspokoiłyście... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3977 |
Przyczajenie
|
Hej jestem tu nowa i troche nie wiem jak zacząć... Więc tak jakieś 6 dni temu uprawialam sex z chłopakiem i teraz czuje dziwny ból w podbrzuszu jestem ciagle zmeczona odrzuca mnie od palenia i sama nie wiem czego chce... A do tego wystąpiło u mnie skąpe krwawienie ciemnego koloru zrobiłam test i wynik negatywny nie wiem czy jestem w ciąży i czy jest sens isc do gina? Prosze pomóżcie i powiedzcie czy to moze byc ciąży...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3978 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
6 dni temu uprawialas seks?? to zawczesnie na test test wykrywa tygodniowa ciaze.. a u ciebie moze ciaza nie ma nawet dnia... ![]() na roznego rodzaju objawy.. ciazowe tez zawczesnie.. ![]() na moje oko tooo wkrecasz sobie... nie zabezpieczaliscie sie?
![]() |
#3979 |
Przyczajenie
|
/home/ajent/Desktop/31.png
Moje maleństwo |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3980 |
Przyczajenie
|
Hej jestem tu nowa i troche nie wiem jak zacząć... Więc tak jakieś 6 dni temu uprawialam sex z chłopakiem i teraz czuje dziwny ból w podbrzuszu jestem ciagle zmeczona odrzuca mnie od palenia i sama nie wiem czego chce... A do tego wystąpiło u mnie skąpe krwawienie ciemnego koloru zrobiłam test i wynik negatywny nie wiem czy jestem w ciąży i czy jest sens isc do gina? Prosze pomóżcie i powiedzcie czy to moze byc ciąża...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3981 |
Przyczajenie
|
dziewczyny powiedzcie mi czy Wy wszystkie macie objawy ciazowe? Bo ja nie mam żadnych.Nic mnie nie boli, apetyt normalny, mdłości brak, siusiu chodzę jak zawsze, senna nie jestem.piersi mnie nie bolą (bolały mnie jak zbliżał się termin @ ateraz nic).Jedyne co mnie trapi to ciagły strach, ciagle płacze i sobie cos wkrecam.
Proszę jeżeli któras z Was też nie miała żadnych objawów to napiszcie, żeby mnie uspokoić bo ja już wymiekam... pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#3982 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja mama strasznie sie zdziwila ze ja mam wszystkie objawy, mowila ze ona przez 5 ciaz nie miala zadnych objawow, oprocz hustawki nastrojow, z moja babcia bylo podobnie i jak powiewiedzialam mamie ze wymiotuje i mam zawroty glowy to sie mnie pytala jak to jest ![]() ![]() nie masz sie czym martwic, tylko cieszyc ze cie nic nie neka ![]()
![]() |
#3983 |
Rozeznanie
|
ja też nie mam objawów. ale u mnie to b. wczesna ciąża i może dlatego .
bolą mnie tylko piersi jak dotknę i nic poza tym ![]() chociaż...wczoraj moje zachowanie nawet mnie zdziwiło - nie mówiąc już o rodzinie ..... mianowicie popłakałam się mówiąc, że różnica jest między faworkami a chruścikami bo jedno jest drożdżowe i miekkie a drugie jak chrust chrupiące bez drożdży ![]() ![]() ![]() ![]() ehhh te wahania nastrojów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3984 |
Przyczajenie
|
JESTESCIE KOCHANE DZIEWCZYNKI. dziękuje Wam bardzo.
Mam jeszcze 1 pytanie. Powiezdcie mi jak to jest z tymi tygodniami ciąży, a tygodniami zapłodnienia. Wiem ze tygodnie ciazy liczy sie od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki,a tygodnie od zapłodnienia sa 2 tygodnie któtsze. Czyli wynika z tego że jestem w 5 tygodniu ciązy a 3 tygodniu zapłodnienia. Czytajac różne stronki (i to jest chyba mój błąd) znalazłam ze w 5-6 tygodniu na USG wykrywa sie już zarodek i niekiedy serduszko maluszka)Moje pytanie brzmi: Czy ten 5-6 tydzień kiedy na USG widać juz zarodek to jest tydzień ciazy czy tydzień od zapłodnienia? Ja jestem w 5 tygodniu ciazy a u mnie był tylko pusty pęcherzyk. Stad te moje wszystkie niepewności i na siłe szukanie objawów ciazy. Po prostu boje sie że mam puste jajeczko. No chyba że jeszcze jest za szybko. Pomóżcie jeszcze raz prosze. |
![]() ![]() |
![]() |
#3985 |
Przyczajenie
|
Wlasnie o to chodzi ze nie zabezpieczyliśmy sie. Moja koleżanka w pierwszym tygodniu miala juz objawy poprostu na czuły organizm
|
![]() ![]() |
![]() |
#3986 |
Wtajemniczenie
|
filipa tak jak już wcześniej pisałam, ja bylam na USG w 6 tc i jeszcze serduszka nie było widać. to sprawa indywidualna nie ma co za dużo czytac i sie nakręcac niepotrzebnie. jedyne co mozesz zrobić to czekać
![]() ![]() a co do objawów to ja tez żadnych nie miałam. w terminie spodziewanej miesiączki tylko mnie brzuch pobolewał jakby na @ właśnie i tyle. no jeszcze piersi mi urosły. nie biegałam siku, nie było mi niedobrze, nei miałam zachcianek ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3987 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
eh mam podobny problem ... u mnie na badaniach wyszło, że jestem jakoś w 3 tc...ale nie wiem jak oni to liczą ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3988 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Teraz znów się staramy o dzidzię i jestem aktualnie na tym nieznośnym etapie między jajeczkowaniem a @, czyli jeden wielki znak zapytania i śledzenie najdrobniejszych zmian. Piersi trochę napięte i wrażliwe, zupełnie jak przed @. Poza tym nic kompletnie się nie dzieje... Pozdrawiam ciepło wszystkie mamuśki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3989 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja objawow jako tako tez nie mam, czasem tak jak ktoras napisala wyzej jak leze i sie przewracam na bok to mnie brzuch boli , no i mdlosci... jak tylko nie jem 2h czy 3 czegokolwiek to mnie naciaga, naciaga tak ze musze cos zjesc,czy ciastko czy kanapke ;/ mam nadzieje ze tak nie bedzie do konca. bo maly glod zniose ale naciagania nie ![]() ![]()
#3990 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() filipko mam tu taka stronke ze mozesz sprawdzic ktory to juz tydzien https://mamotoja.pl/kalkulator-tygodnia-ciazy.html oraz jak dzidzia juz wyglada w danym tygodniu http://twoja-ciaza.com.pl/czlowiek1-3.html mam nadzieje ze sie linki przydadza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:59.