|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3991 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy
Laurencja ja tez liczylam wg tych kalkulatorow i wyszlo ze 10tc ale lekarz powiedzial ze dopiero 8... rozmiary tez sie zgadzaja, moje 17mm tj 8 tydzien bo w 10 musialby miec juz z 30
![]() ![]()
#3992 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
tak calkiem mozliwe wiesz jak to jest co strona to cos innego pisza ale narazie nie mam jak sie skonsultowac z lekarzem wiec tylko zostaly mi kalkulatory internetowe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3993 |
Raczkowanie
|
Jeżeli chodzi o objawy to ja ich tez praktycznie nie mialam aż do niedawna.. teraz to tylko mdłości, ale bardzo lekki i powiedzmy okolo 5 razy dziennie, zawroty głowy, ale tylko wtedy jeśli np. za szybko wstane z łóżka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3994 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
laurencjo ja tez jestem w angli wlasnie wczoraj bylam na pierwszej wizycie u poloznej jestem w 8 tyg i 4 dniach ciazy zostalam zaskoczona poniewaz zalozyla mi karte ciazy zwazyla zmierzyla cisnienie pierwsze usg i badanie krwi robia dopiero w 11 do 15 tyg takze ja nie mam jako takich objawow ciazowych czasami mnie muli i cycki troszke urosly ale wczoraj zastanawialam sie czy ja nadal w tej ciazy jestem?niewiem co mam robic maz sie denerwuje na mnie nobo jak po 2 testach i 2 miesiecznym brakiem@ zastanawiam sie czy nie jestem w ciazy ale ja mam takie mysli no moze inaczej bym sie czula jakby polozna zrobila mi jeszce jeden test sama niewiem co wy o tym myslicie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3995 |
Raczkowanie
|
kochane każda kobieta jest inna i każda inaczej przechodzi ciąże ja na początku czułam się doskonale nic mi niedolegało nawet miałam okres o ciązy dowiedizałm się dopiero w 8 tyg przez badanie krwi betahcg.narazie się cieszcie że niemacie żadnych obajwów mnie mdłości dopadły koło 12 tyg i trzymały aż do 25tyg masakra niemogłam normalnie funkcjonować.Niemartwcie się bo duza ilośc ciężarnych przechodzi ciąże bezobjawowo a co do bóu podbrzusza to jeśli boli to tylko dlatego że macica się rozrasta moja gin zaleciła mi nawet brać nospe żeby zapobiec poronieniu ale o to to już musicie zapytać swojego gin.ZYCZE WSZYSTKIM POWODZENIA I PRZEDEWSZYSTKIM CIERPLIWOŚCI!!!ja starałam się z mężem przez rok o dzidizie i już zwatpiliśmy a tu taka niespodzianka
![]() ![]() acha i proszę się niezamartwiać niepotrzeabnie i niewyszukiwac różnych artykułów w necie bo teraz spokój jest najważniejszy!!!
#3996 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3997 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
tak ta paracetamol dokladnie na wszystko ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3998 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
nie nie bylalm jeszcze,zanim sie dowiedzialam ze jestem w ciazy bylam z kolezanka ktora jest w ciazy obecnie jest w 9 tygodniu i nic! musi czekac do 12 tygodnia na wizyte z polozna a lekarz przeprowadzil tylko rozmowe na temt tego co moze a co nie wizyta trwala doslownie 5 min z internetu mozna sie wiecej dowiedziec.Ja mieszkam w malym miescie i nie mam szans na znalezienie polskiego ginekologa.Wiesz chcialabym sie dowiedziec ogolnie czy objawy ktore mam sa prawidlowe do ciazy wiesz nie chce zadawac pytan na necie i wyszukiwac a potem sie nakrecac bo przeciez kazdy ciaze inaczej znosi i ma inne objawy badz bole.Tak wiec sadze ze najlepszym wyjsciem bedzie konsultacja z lekarzem POLSKIM LEKARZEM! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3999 |
Przyczajenie
|
hello dziewczynki. Czytając wasze wypowiedzi aż sie popłakałam (ale tym razem ze szczęścia) Boże jakie Wy jesteście kochane. Mimo że Was nie znam osobiiscie, ale czuje jak byśmy sie znały. Zawsze jest lepiej z kims porozmawiać o tym co nas trapi.
Dziewczyny obiecuje Wam ze przestanę szperać po różnych stronkach w necie. bo one tylko mnie dołują. A jak same wiecie nie zawsze prawde tam piszą. Jedyna stronkę na której mnie znajdziecie to będzie ta. Nasze forum. do uslyszenia i trzymajcie sie cieplutko przyszłe mamusie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4000 |
Zadomowienie
|
hej laseczki
![]() widzę, że troszkę się rozpisałyście, no i poruszyłyście temat, który mnie właśnie ostatnio nurtował, czyli brak objawów. przez te dni byłam zajęta przeprowadzką i tylko czasami uświadamiałam sobie, że ja jestem w ciąży (no chyba???) bo były trzy pozytywne testy, na początku tuż przed okresem brzuch mnie bolał, wzdęcia, zatwardzenie i cycki jakby okrąglejsze się zrobiły ale teraz...nic. i jak na tą co pierwszy raz zaczęłam mieć wątpliwości czy oby na pewno ? w sumie apetytu brak, na nic konkretnego nie mam ochoty, ale jak już zacznę coś jeść to skończyć nie mogę. więc doszłam do tego, że brak objawów to chyba nic złego i tylko się cieszyć, bo to oznacza, że (chyba) wszystko jest okej. no to mnie pocieszyłyście - dzięki w czwartek zrobiłam badanie krwi ale wyniki odbiorę dopiero jutro. do ginekologa wybiorę się niebawem, ale wolę jeszcze poczekać pozdrowienia dla niedowiarków, martwiących się, spokojnych i starających ![]() ja88 trzymam kciuki za Ciebie i za Okruszka ![]() ps. mam pytanko, kiedy i jak poinformowałyście w pracy o swoim stanie? |
![]() ![]() |
![]() |
#4001 |
Przyczajenie
|
Ja jak zaszłam w ciążę, to też wcale objawów na początku nie miałam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4002 |
Przyczajenie
|
hello dziewczyny
jaka dawkę kwasu foliowego przyjmujecie dziennie? buziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4003 |
Zadomowienie
|
filipa ja łykam 0,4 mg dziennie, czyli jedną tabletkę, czasami wezmę dwie ale o różnej porze. zalecana dawka to 0,4, większe dawki podawane są kobietą, u których wcześniej u płodu kobiet z rodziny (masło maślane, ale wiadomo o co biega
![]() przedawkowanie i działania uboczne kwasu foliowego są rzadkie ale farmaceutą ani lekarzem nie jestem... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4004 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja mialam objawy od 2 tyg do 6 tyg tzn zgaga rano i wieczorem wymioty i to tyle a teraz koncze 8 tydz i zero jakichkolwiek objawow tak jak pisalam wczesniej bylam u poloznej (jestem w angli )moja ciaze prowadzi polozna zwazyla mnie zmierzyla cisnienie i tyle wiecie jaki mialam straszny weekend caly czas sie zastanawialam czy ja wogole w tej ciazy jestem niby 7 tyg temu 2 testy zrobilam i tyle ale to siedzialo w mojej glowie az moj maz niewytrzymal i pojechal do sklepu kupic mi test w ktory stwierdza sie tydz ciazy albo ze jej nie ma noi mi wyszlo 8PLUS teraz jestem juz naprawde pewna i koniec glupich mysli pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4005 |
Zadomowienie
|
no ja jeszcze nie miałam "przyjemności"
![]() ![]() chciałabym tak dobrze się czuć przez cały okres ciąży ![]() ![]() ![]() jednak wątpliwości zawsze nachodzą, gdy wszystko tak do końca nie wiadomo ale podejrzewam, że jak już brzuszek zacznie rosnąć wątpliwości typu "czy oby na pewno jestem.." znikną i być może zastąpią je inne... hehe Edytowane przez sorejna Czas edycji: 2009-02-22 o 22:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4006 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4007 |
Zadomowienie
|
angkorcz te witaminki polecił Tobie lekarz?
moje witaminki, które do tej pory łykałam (vita -miner) nie są wskazane dla kobiet w ciąży. magnez (mbe) też odstawiłam (nie brać bez konsultacji z lekarzem) myślałam, że czekając na wizytę będę łykała falvit, ale nie jestem przekonana. dlatego został mi tylko kwas foliowy. co o tym myślicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#4008 |
Raczkowanie
|
Hejka wam dziewczyny. Chcialabym abyscie mi pomogly. Wiec tak. Robilam sobie test tydzien po stosunku i wyszedl ze nie jestem w ciazy. Ale od tej pory boli mnie jajnik lewy i podbrzusze: tzn mam takie bole jakby na okres. Okres mialam w lutym. Bola mnie piersi, czesto oddaje mocz. Minie juz gdzies miesiac od robienia testu. Czy test mogl wyjsc zle??? Czy moge byc w ciazy??? Podobno okres mozna miec do 5 miesiaca ciazy. Prosze pomozcie mi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4009 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
witaminy większość lekarzy odradza branie jakichkolwiek witamin w pierwszym trymestrze ciąży(nawet tych dla kobiet w ciąży) ! sam kwas foliowy wystarczy ![]() a od 4 miesiąca można brac ciążowe witaminki oczywiście po konsultacji z lekarzem ![]() ja nie mialam zadnych objawów ciazy. w tydzień po zapłodnieniu bolal mnie brzuch podobnie jak na okres i tz stwierdzil ze to dzidzia.. ja mu nie wierzylam.. 3 tyg po zapłodnieniu zrobiłam dwa testy druga kreseczka byla bladawa ![]() do 8 tygodnia czułam sie świetnie i wtedy to zaczeły sie mega mdłości (ale bez wymiotów) bywalo ze z kanapy sie nie moglam podnieść i mega wrażliwość na zapachy... zapach snickersa lub gotowanego jajka mógł mnie zabić ![]() po ok 4 tyg to minelo!! i bylo juz tylko lepiej trzymam kciuki za wasze fasolki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4010 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Test nigdy nie wyjdzie prawidłowo zrobiony tydzień po stosunku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4011 |
Raczkowanie
|
To mam teraz zrobic test czy poczekac bo 4 tego marca do ginekologa ide???
|
![]() ![]() |
![]() |
#4012 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4013 |
Raczkowanie
|
A czy to mozliwe ze w wyniku badan moczu bardzo liczny sluz i za duzo leukocytow to moze byc ciaza????
|
![]() ![]() |
![]() |
#4014 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Witam! ja właśnie też zaczęłam się martwić bo w ogóle nie czuję jakbym była w ciąży...no ale może to jeszcze za wcześnie...do gin . idę za jakieś 2 tyg. więc do tego czasu może się coś u mnie zmieni..... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4015 |
Przyczajenie
|
Co najlepiej zrobic? raczej mam rowne cykle bo bralam hormony, teraz 4 dzien spoznia mi sie @ , robilam test ciazowy dzisiaj i wyszedl negatywny.... teraz to juz sama z tego zglupialam i nie wiem co robic kupic drugi czy isc do lekarza? prosze powiedzcie co najlepiej zrobic...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4016 |
Przyczajenie
|
Dot.: Re: Mamusie, powiedzcie jakie miałyście objawy ciąży.
Witam dziewczyny
![]() ja staram sie z moim TZ od maja zeszlego roku, niestety jakos nic nie wychodzi ![]() to mialaby byc moja trzecia ciaza, poprzednie dwie Szczesliwe maja juz 18 i 10 lat ![]() obecnie czekam znowu na wredna @ i ludze sie ze jednak jej nie bedzie!!!!! we wczesniejszych ciazach nie mialam jakos problemu z zajsciem, praktycznie za pierwszym razem ![]() Teraz jestem dwa dni przed @, a objawy jakie mam to temp. 37,1 mierzona rano, przed wstaniem, od tygodnia straszne bole glowy, podbrzusza, jajniki czasami rwa okrutnie, do tego bardzo czesto siusiam, sred. co 40 min, mimo ze duzo nie pije, uczucie jakby juz wredna @ przybyla, a to tylko biale geste uplawy - Czy myslicie ze mam choc mala szanse ???? Probuje nie myslec ze to moze w koncu TO, ale tak trudno utrzymac swoja nadzieje kiedy tak dlugo sie czeka ![]() Pozdrawiam goraco Was wszystkie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4017 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
trzymamy kciuki za ciebie bety ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4018 |
Przyczajenie
|
Dziekuje Angkorcz
![]() ja tez mam taka nadzieje, ale boje sie myslec ze w koncu sie udalo, to tyle miesiecy ![]() ![]() obserwuje to forum od 3 dni i kibicuje Wszystkim dziewczynom!!!!!!!! ![]() Gratuluje Fasolki !!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() Odezwe sie napewno ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4019 | |
Raczkowanie
|
ja wlasnie wrocilam od lekarza
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
to jest niewazne ile masz lat a ze staraniami jest roznie nam tez zajelo to ponad rok ale w koncu sie udalo tobie zycze z calego serca tego samego |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4020 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma co jednak sie zbytnio nakrecac zeby rozczarowania nie bylo, lepiej sie milo zaskoczyc ![]() wiekiem sie nie przejmuj, nie jestes przeciez stara ![]() moja mamuska w wieku 41 lat zaszla w ciaze, nie starajac sie zbytnio.... zwykla wpadka ![]() trzymam kciuki mocno i czekamy na doba wiadmosc ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:25.