|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4021 |
Przyczajenie
|
![]()
hej dziewczyny
nie pisalam kilka dni bo padalam na twarz poprostu te mdlosci i zmeczenie mnie dobijaja juz ![]() A do tego wszystkiego kilka osob mnie strasznie denerwuje no poprostu nie moge sie uspokoic niekiedy o pierde jakas a mnie tak wrrr ze nie moge :P:P o zatwardzeniu juz nic nie wspomnie tez strasznie ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4022 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy
Cytat:
oj biedna ty jestes ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4023 |
Zadomowienie
|
mi też pomogła kapusta kiszona
![]() wcześniej zajadałam się śliwkami ale nic nie pomogły. w końcu kupiłam czopki glicerynowe, ale wcześniej posłuchałam Waszych rad i zjadłam kapustki i czopki nie były już potrzebne ![]() dziewczyny dziś odebrałam wynik badań laboratoryjnych mój wynik 6693,0 mU/ml z interpretacją ciężej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4024 |
Raczkowanie
|
Witam, a ja mam pytanie po jakim czasie zaczynają boleć piersi i czy one bolą w podobny sposób jak przed miesiączką czy jest to inny ból??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4025 |
Przyczajenie
|
To zależy od kobiety.Mnie naprzykład bolały bardziej i po bokach.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4026 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
mnie piersi zaczely bolec w 3 tyg i bola do tej pory ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4027 |
Przyczajenie
|
Znam ten ból ja też już wiesze kupuję. I są coraz wieksze a i tak mam duże
|
![]() ![]() |
![]() |
#4028 |
Przyczajenie
|
Ciesze sie ze juz wiekszosc z WAS jest mamusiami, Ja jeszcze nie mam dziecka ale bardzo chce. Jezeli chodzi o objawy to nie mam zadnych awet brzuch i piersi mnie nie bolą, tak jak zawsze przed @ a to juz 33 dzien, czasami mnie pobolewa jajnik no i ta biala wydzielina ale mam ja zawsze, chcialam isc jutro do lekarza ale chyba sie wstrzymam jeszcze do konca tygodnia a tak wogole to mozliwe zeby byc w ciazy i zeby test wyszedl negatywnie bo sama niewiem co juz o tym myslec??Porsze podpowiedzcie cos...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4029 |
Zadomowienie
|
możliwe, że test pokazuje wynik negatywny a mimo to jest się w ciąży. najlepiej zrobić badania laboratoryjne na obecność bety hcg (hormon wytwarzany przez organizm kobiety gdy jest w ciąży) badanie takie (pobranie krwi) możesz wykonać w laboratorium. ja np. robiłam to w sanitasie za 41 zł. z tego co mi wiadomo tak wcześnie lekarz nie potwierdzi ciąży najwyżej skieruję się na badanie ale różnie to z tymi lekarzami bywa. dlatego polecam beta hcg
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4030 |
Rozeznanie
|
Witam, czytam wasze posty i sama postanowiłam napisać. Jest to nasz 2 cykl starań. Wcześnie jak narazie ale mam małą nadzieję ze może jednak się uda. Jakiś tydzień temu miałam owulację. Dziś strasznie boli mnie podbrzusze. A raczej kuje. Tak od ponad godziny ale już powoli ustępuje. Poza tym mam powiększone piersi. Jak dotąd nie bolą. Temperatura od kilku dni 37 i w tych granicach. Jestem senna szczególnie popołudniami. A ani nie pracuję ani się nie uczę bo ferie. Śluz biały, szyjka macicy wysoko, zamknięta i miękka, rozpulchniona macica. Myślicie że mogą to być już jakieś symptomy wczesnej ciąży?? Dodam ze nigdy przed okresem nie bolało mnie podbrzusze a już na pewno nie tak. Za jakieś 6 dni powinnam mieć @ ale mam nadzieję że nie przyjdzie. Czekam na wasze odpowiedzi, czy może to być jednak to. Wogule to mam przeczucie że jestem w ciąży. Ale może to moja chora wyobraźnia.
POZDRAWIAM WSZYSTKIE ZAFASOLKOWANE ![]() Mam nadzieję że i ja w końcu będę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4031 |
Zadomowienie
|
ja już w piąty dzień po pierwszych miziankach obudziłam się z uczuciem niesamowitego pragnienia. suszyło mnie okropnie a w ciągu dnia dziwnie pobolewało podbrzusze, ale tak krótko i delikatnie. i co chwile łaziłam do wc. cycki zaczęły pobolewać troszkę później.
myślę, że jak najbardziej mogą być to objawy ciąży ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4032 |
Przyczajenie
|
Hey Dziewczyny i Fasolki
![]() ja wczoraj nie wytrzymalam i zrobilam wieczorem test, no i teraz jestem bardziej glupia niz przedtem ![]() ![]() Tempka sie utrzymuje, objawy nadal, a ja jeszcze bardziej glupia ![]() Nie pierwszy raz robie taki test w moim zyciu ale takiego wyniku to jeszcze nie mialam ![]() Czy wam sie juz cos takiego zdazylo ???????? |
![]() ![]() |
![]() |
#4033 |
Wtajemniczenie
|
może trafiłas na jakiś wybrakowany
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4034 |
Rozeznanie
|
Ja jak pierwszy raz robiłam test to wyszła ładna różowa kreska. I wtedy się cieszyłam. A okres spóźnił się ok tygodnia. tak mu się chciało mnie nastraszyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4035 |
Przyczajenie
|
ja musze niestety pozostac w nieswiadomosci jeszcze kilka dni, obiecalam sobie ze teraz nastepny nie wczesniej niz w piatek
![]() ten ktory robilam wczoraj wykazal w okienku kontrolnym rozowa kreseczke tak jak powinna byc a w okienku na ciaze zamiast kreseczki tylko roz, jakby wszystko sie rozmylo (przepraszam ale nie mam polskiej klawiatury, czasami to dziwnie sie pozniej czyta ![]() Takze Nadal czekam !!!!! oczywiscie nie na @ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4036 |
Rozeznanie
|
Bety72 to czekamy razem. Tylko ja trochę dłużej niż do piątku. I oby ta głupia @ się nie pokazała.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4037 |
Przyczajenie
|
I tego Zycze sobie i Tobie, aby w koncu na 9 miesiecy dala nam spokoj ta @
![]() Nam sie tez cos Pieknego, Cudownego jeszcze nalezy od zycia - Fasolek!!!!!! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4038 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() trzymam za Was kciuki ![]() @ mówimy NIE!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4039 |
Rozeznanie
|
Tak @ mówimy NIE!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4040 |
Przyczajenie
|
No to Wam zazdroszcze ale sie tez ciesze
![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4041 |
Zadomowienie
|
biedactwo
![]() miejmy nadzieje, że w tym cyklu się uda ![]() a ja dziś jestem osowiała, tak mi w pracy nie chciało się siedzieć, że szok! do tego pod wieczór mój mnie zdenerwował, że postanowiłam się do niego nie odzywać (zazwyczaj tego nie robię) idę spać może jutro będę bardziej "chętna" ![]() dobranoc ps. dziś zapisałam się do gina - wizyta 10 marca, zobaczymy czy bedzie ok i da mi skierowanie na podstawowe badania, bo nawet własnej grupy krwi nie znam. jeśli lekarz bedzie bee będę musiała szukać na nowo...eh |
![]() ![]() |
![]() |
#4042 |
Rozeznanie
|
A ja jeszcze czekam 5-6 dni do terminu spodziewanej @. Tylko żeby się nie pojawiła.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4043 |
Przyczajenie
|
kkarola strasznie wspolczuje
![]() ![]() katevalley trzymaj sie!!!!!! moze w koncu Ci sie uda i .... !!!!!! ![]() a ja jednak nie wytrzymalam, zrobilam test dzisaj rano, temp. przed wstaniem dalej 37, po godzince z ciekawosci sprawdzilam bylo 37,5 a na tescie slabiutka, ale widoczna cala rozowa kreseczka ![]() az boje sie myslec, bo to byloby tylko 14 dni liczac od zaplodnienia, w przyszlym tygodniu jezeli do tego czasu ta @ nie przybedzie chce isc do lekarza. |
![]() ![]() |
![]() |
#4044 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
jak ja dowiedziałam się o ciąży - tzn. zrobiłam pierwszy test to też miałam baardzo słabą różową kreskę...aż nie dowierzałam dlatego po 30-40 min zrobiłam kolejny test ale innej firmy i pojawiła się już ciemniejsza kreska ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4045 |
Rozeznanie
|
Bety 72 skoro wyszła delikatna różowa to i wyjdzie także i ciemna ;p No to jesteś już krok dalej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4046 |
Zadomowienie
|
Hej Dziewczęta. Troche zajęło mi przeczytanie (oczywiscie nie w calości) tegoż wątku i muszę podzielić się swoimi spostrzeżenaimi. Z męzem staram sie o dzidzie i to było nasze drugie podejscie
![]() ![]() ![]() Powodzenia Wszystkim Starającym sie!!
MY http://suwaczki.waszslub.pl/img-2007081800800830.png ![]() ![]() ![]() ![]() jak ten czas leci ![]() GABRYŚ http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlanli1urid44j.png Laura http://www.suwaczki.com/tickers/bhywt5od6j7a6i21.png Edytowane przez magdulec Czas edycji: 2009-02-25 o 14:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#4047 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jeśli wyszła Ci jasna kreseczka, to już nie powinnas pić nawet winka ![]()
![]() |
#4048 |
Rozeznanie
|
Magdulec to ty robiłaś test tydzień po zapłodnieniu i już pozytywnie?? :O szok. To może i ja wcześniej zrobię bo też mój 2 miesiąc starań. I też mam takie same objawy. teraz mnie zgaga dopadła. No tylko ja nie jeżdżę samochodem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4049 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny ja mam takie same objawy jak wy i powiedzcie mi czy jak mam normalnie okres to moge byc w ciazy bo slyszalam tak. I tak wogole od 2 tygodni mam napuchnieta piers lewa i bola mnie...Pomozcie..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4050 |
Raczkowanie
|
drogie wizażanki powiedzcie mi, w którym tc lekarz w badaniu ginekologicznym powinien stwierdzić/wyczuć ciąże (nie będąc o tym uprzedzonym)
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:31.