Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-23, 16:01   #4021
ELUSIALEW1
Przyczajenie

GG do ELUSIALEW1 Send a message via Skype™ to ELUSIALEW1
Exclamation Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy

hej dziewczyny
nie pisalam kilka dni bo padalam na twarz poprostu te mdlosci i zmeczenie mnie dobijaja juz ( ale coz trzeba cierpiec:P:P
A do tego wszystkiego kilka osob mnie strasznie denerwuje no poprostu nie moge sie uspokoic niekiedy o pierde jakas a mnie tak wrrr ze nie moge :P:P o zatwardzeniu juz nic nie wspomnie tez strasznie )))za tydzien idziemy z fasolka na zdjecie hehehe milego dnia papapap
ELUSIALEW1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 16:25   #4022
angkorcz
Raczkowanie

Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy

Cytat:
Napisane przez ELUSIALEW1 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
nie pisalam kilka dni bo padalam na twarz poprostu te mdlosci i zmeczenie mnie dobijaja juz ( ale coz trzeba cierpiec:P:P
A do tego wszystkiego kilka osob mnie strasznie denerwuje no poprostu nie moge sie uspokoic niekiedy o pierde jakas a mnie tak wrrr ze nie moge :P:P o zatwardzeniu juz nic nie wspomnie tez strasznie )))za tydzien idziemy z fasolka na zdjecie hehehe milego dnia papapap

oj biedna ty jestes ale czego sie nierobi dla malenstwa a zatwardzeniem sprawdz kapuste kiszona mnie pomaga ,kiwi lub zostaw na noc wode przegotowana z miodem a z samego rana wypij ta wode z midem mnie pomoglo a mialam takie same problemy mam nadzieje ze te twoje objawy wkrotce mina tak slyszalam ze po 12 tyg moga minac miejmy nadziejepozdrawiam
angkorcz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 17:03   #4023
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

mi też pomogła kapusta kiszona
wcześniej zajadałam się śliwkami ale nic nie pomogły. w końcu kupiłam czopki glicerynowe, ale wcześniej posłuchałam Waszych rad i zjadłam kapustki i czopki nie były już potrzebne

dziewczyny dziś odebrałam wynik badań laboratoryjnych
mój wynik 6693,0 mU/ml

z interpretacją ciężej
sorejna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 19:55   #4024
usiawusia
Raczkowanie

Witam, a ja mam pytanie po jakim czasie zaczynają boleć piersi i czy one bolą w podobny sposób jak przed miesiączką czy jest to inny ból??
usiawusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 20:41   #4025
aniolek124
Przyczajenie

To zależy od kobiety.Mnie naprzykład bolały bardziej i po bokach.
aniolek124 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 20:42   #4026
angkorcz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez usiawusia Pokaż wiadomość
Witam, a ja mam pytanie po jakim czasie zaczynają boleć piersi i czy one bolą w podobny sposób jak przed miesiączką czy jest to inny ból??

mnie piersi zaczely bolec w 3 tyg i bola do tej pory dzis nawet prawa piers mnie bardzo szczypala ja juz w 5 tyg wiekszy o 2 numery biustonosz kupowalam hehehhe az strach pomyslec co bedzie dalej hehehehena piersi nigdy nie narzekalam ale chyba zaczne bo sa juz wielkie tak i taki sam bol jak przed miesiaczka tylko to szczypanie mnie zastanawia
angkorcz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 20:44   #4027
aniolek124
Przyczajenie

Znam ten ból ja też już wiesze kupuję. I są coraz wieksze a i tak mam duże
aniolek124 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-23, 21:04   #4028
kkarolaa
Przyczajenie

Ciesze sie ze juz wiekszosc z WAS jest mamusiami, Ja jeszcze nie mam dziecka ale bardzo chce. Jezeli chodzi o objawy to nie mam zadnych awet brzuch i piersi mnie nie bolą, tak jak zawsze przed @ a to juz 33 dzien, czasami mnie pobolewa jajnik no i ta biala wydzielina ale mam ja zawsze, chcialam isc jutro do lekarza ale chyba sie wstrzymam jeszcze do konca tygodnia a tak wogole to mozliwe zeby byc w ciazy i zeby test wyszedl negatywnie bo sama niewiem co juz o tym myslec??Porsze podpowiedzcie cos...
kkarolaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 22:24   #4029
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

możliwe, że test pokazuje wynik negatywny a mimo to jest się w ciąży. najlepiej zrobić badania laboratoryjne na obecność bety hcg (hormon wytwarzany przez organizm kobiety gdy jest w ciąży) badanie takie (pobranie krwi) możesz wykonać w laboratorium. ja np. robiłam to w sanitasie za 41 zł. z tego co mi wiadomo tak wcześnie lekarz nie potwierdzi ciąży najwyżej skieruję się na badanie ale różnie to z tymi lekarzami bywa. dlatego polecam beta hcg
Stary 2009-02-23, 22:31   #4030
katevalley
Rozeznanie

Witam, czytam wasze posty i sama postanowiłam napisać. Jest to nasz 2 cykl starań. Wcześnie jak narazie ale mam małą nadzieję ze może jednak się uda. Jakiś tydzień temu miałam owulację. Dziś strasznie boli mnie podbrzusze. A raczej kuje. Tak od ponad godziny ale już powoli ustępuje. Poza tym mam powiększone piersi. Jak dotąd nie bolą. Temperatura od kilku dni 37 i w tych granicach. Jestem senna szczególnie popołudniami. A ani nie pracuję ani się nie uczę bo ferie. Śluz biały, szyjka macicy wysoko, zamknięta i miękka, rozpulchniona macica. Myślicie że mogą to być już jakieś symptomy wczesnej ciąży?? Dodam ze nigdy przed okresem nie bolało mnie podbrzusze a już na pewno nie tak. Za jakieś 6 dni powinnam mieć @ ale mam nadzieję że nie przyjdzie. Czekam na wasze odpowiedzi, czy może to być jednak to. Wogule to mam przeczucie że jestem w ciąży. Ale może to moja chora wyobraźnia.

POZDRAWIAM WSZYSTKIE ZAFASOLKOWANE
Mam nadzieję że i ja w końcu będę
katevalley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 22:47   #4031
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

ja już w piąty dzień po pierwszych miziankach obudziłam się z uczuciem niesamowitego pragnienia. suszyło mnie okropnie a w ciągu dnia dziwnie pobolewało podbrzusze, ale tak krótko i delikatnie. i co chwile łaziłam do wc. cycki zaczęły pobolewać troszkę później.
myślę, że jak najbardziej mogą być to objawy ciąży jak Ciebie kusi to zrób test ja też parę dni przed planowaną @ zrobiłam test i już pokazał 2 bladziuteńką kreseczkę. jeśli masz tyle samozaparcia to poczekaj do dnia kiedy miałaby się pojawić @ Oby się nie pojawiła - trzymam kciuki !!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-24, 09:33   #4032
Bety72
Przyczajenie

Hey Dziewczyny i Fasolki
ja wczoraj nie wytrzymalam i zrobilam wieczorem test, no i teraz jestem bardziej glupia niz przedtem zamiast braku kreski czy kreski wskazujacej na ciaze okienko zrobilo sie cale rozowe, gdyby nawet tam miala byc jakas slabiutka kreseczka to i tak nie bylo by szansy jej zobaczyc
Tempka sie utrzymuje, objawy nadal, a ja jeszcze bardziej glupia
Nie pierwszy raz robie taki test w moim zyciu ale takiego wyniku to jeszcze nie mialam
Czy wam sie juz cos takiego zdazylo ????????
Bety72 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 09:58   #4033
sohf
Wtajemniczenie

może trafiłas na jakiś wybrakowany mnie pierwszy test jaki zrobiłam w ogóle nie wyszedł, nie pojawiła się nawet ta testowa kreseczka, pustka zupełna kupiłam innej firmy i już była druga krecha, po kilku sekundach a nie 3 min :d
sohf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 10:16   #4034
katevalley
Rozeznanie

Ja jak pierwszy raz robiłam test to wyszła ładna różowa kreska. I wtedy się cieszyłam. A okres spóźnił się ok tygodnia. tak mu się chciało mnie nastraszyć.
Stary 2009-02-24, 10:25   #4035
Bety72
Przyczajenie

ja musze niestety pozostac w nieswiadomosci jeszcze kilka dni, obiecalam sobie ze teraz nastepny nie wczesniej niz w piatek
ten ktory robilam wczoraj wykazal w okienku kontrolnym rozowa kreseczke tak jak powinna byc a w okienku na ciaze zamiast kreseczki tylko roz, jakby wszystko sie rozmylo (przepraszam ale nie mam polskiej klawiatury, czasami to dziwnie sie pozniej czyta )
Takze Nadal czekam !!!!! oczywiscie nie na @
Stary 2009-02-24, 12:22   #4036
katevalley
Rozeznanie

Bety72 to czekamy razem. Tylko ja trochę dłużej niż do piątku. I oby ta głupia @ się nie pokazała.
Stary 2009-02-24, 14:23   #4037
Bety72
Przyczajenie

I tego Zycze sobie i Tobie, aby w koncu na 9 miesiecy dala nam spokoj ta @
Nam sie tez cos Pieknego, Cudownego jeszcze nalezy od zycia - Fasolek!!!!!!
Stary 2009-02-24, 16:40   #4038
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

Cytat:
Napisane przez Bety72 Pokaż wiadomość
Hey Dziewczyny i Fasolki
ja wczoraj nie wytrzymalam i zrobilam wieczorem test, no i teraz jestem bardziej glupia niz przedtem zamiast braku kreski czy kreski wskazujacej na ciaze okienko zrobilo sie cale rozowe, gdyby nawet tam miala byc jakas slabiutka kreseczka to i tak nie bylo by szansy jej zobaczyc
Tempka sie utrzymuje, objawy nadal, a ja jeszcze bardziej glupia
Nie pierwszy raz robie taki test w moim zyciu ale takiego wyniku to jeszcze nie mialam
Czy wam sie juz cos takiego zdazylo ????????
Bety72 jakiś felerny ten test miałaś

trzymam za Was kciuki
@ mówimy NIE!!!

Stary 2009-02-24, 20:11   #4039
katevalley
Rozeznanie

Tak @ mówimy NIE!!!Niech chociaż raz da nam spokój!!! Trzymam kciuki żeby tak było!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-24, 21:48   #4040
kkarolaa
Przyczajenie

No to Wam zazdroszcze ale sie tez ciesze Ja nie musialam robic drugiego testu ani isc juz do lekarza bo dzis dostalam @ i umieram z bolu ;/ Zastanawiam sie tylko czemu tak dlugo nie dostawalam skoro mialam regularny cykl 28dni- chyba tak bardzo chcialam jej nie dostac ze sie troche przesunela
Pozdrawiam
kkarolaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 22:10   #4041
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

biedactwo
miejmy nadzieje, że w tym cyklu się uda

a ja dziś jestem osowiała, tak mi w pracy nie chciało się siedzieć, że szok! do tego pod wieczór mój mnie zdenerwował, że postanowiłam się do niego nie odzywać (zazwyczaj tego nie robię)
idę spać może jutro będę bardziej "chętna"
dobranoc

ps. dziś zapisałam się do gina - wizyta 10 marca, zobaczymy czy bedzie ok i da mi skierowanie na podstawowe badania, bo nawet własnej grupy krwi nie znam. jeśli lekarz bedzie bee będę musiała szukać na nowo...eh
Stary 2009-02-25, 07:49   #4042
katevalley
Rozeznanie

A ja jeszcze czekam 5-6 dni do terminu spodziewanej @. Tylko żeby się nie pojawiła.
Stary 2009-02-25, 09:04   #4043
Bety72
Przyczajenie

kkarola strasznie wspolczuje jak tak walcze od kilku miesiecy, wiem jak to boli jak ta @ znowu przychodzi
katevalley trzymaj sie!!!!!! moze w koncu Ci sie uda i .... !!!!!!
a ja jednak nie wytrzymalam, zrobilam test dzisaj rano, temp. przed wstaniem dalej 37, po godzince z ciekawosci sprawdzilam bylo 37,5
a na tescie slabiutka, ale widoczna cala rozowa kreseczka
az boje sie myslec, bo to byloby tylko 14 dni liczac od zaplodnienia, w przyszlym tygodniu jezeli do tego czasu ta @ nie przybedzie chce isc do lekarza.
Stary 2009-02-25, 10:58   #4044
tancerkaGd
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Bety72 Pokaż wiadomość
kkarola strasznie wspolczuje jak tak walcze od kilku miesiecy, wiem jak to boli jak ta @ znowu przychodzi
katevalley trzymaj sie!!!!!! moze w koncu Ci sie uda i .... !!!!!!
a ja jednak nie wytrzymalam, zrobilam test dzisaj rano, temp. przed wstaniem dalej 37, po godzince z ciekawosci sprawdzilam bylo 37,5
a na tescie slabiutka, ale widoczna cala rozowa kreseczka
az boje sie myslec, bo to byloby tylko 14 dni liczac od zaplodnienia, w przyszlym tygodniu jezeli do tego czasu ta @ nie przybedzie chce isc do lekarza.

jak ja dowiedziałam się o ciąży - tzn. zrobiłam pierwszy test to też miałam baardzo słabą różową kreskę...aż nie dowierzałam dlatego po 30-40 min zrobiłam kolejny test ale innej firmy i pojawiła się już ciemniejsza kreska (poziom beta we krwi bardzo szybko rośnie w tym okresie ) dlatego spokojnie....bedzie dobrze
tancerkaGd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 11:47   #4045
katevalley
Rozeznanie

Bety 72 skoro wyszła delikatna różowa to i wyjdzie także i ciemna ;p No to jesteś już krok dalej I oby tak dalej
Stary 2009-02-25, 14:20   #4046
magdulec
Zadomowienie

Hej Dziewczęta. Troche zajęło mi przeczytanie (oczywiscie nie w calości) tegoż wątku i muszę podzielić się swoimi spostrzeżenaimi. Z męzem staram sie o dzidzie i to było nasze drugie podejscie i zrobiłam wczoraj teścik i własnie tak jak w niektórych przypadkach 2 kreseczka była lekko ale to lekko rózowa, pewnie jeszcze za wczesnie zrobiłam. Chciałam go zrobić pewnie z niecierpliwości bo mniej wiecej do piatku mam rózne dolegliwości/objawy, mianowicie jestem zmeczona i jak przychodzę z pracy to padam i nic mi sie nie chce, kucie w jajniku ale takie inne i w innym miejscu, tak jakby przesunęte to kucie(nie wiem czy zrozumiale opisałam), jeżdzę codziennie do pracy samochodem i robię czynności których racjonalnie bym nie zrobila, np. wczoraj 3 razy podhcodziłam do zaparkowania a to mi sie nigdy nie zdażało, mam duży apetyt aż się sama dziwie, jak zjem kolację to rano jestem głodna, a nigdy rano nie jadłam śniadania w domu dopiero w pracy i czasami zgaga mnie meczy, ostatnio była w poniedziałek i czasami jest mi niedobrze i tak mi sie chce odbiajac. Taka to moja dziwna osóbka, najbardziej zaniepokoilo i zaintrygowala mnie ta jazda samochodem. poczekam jeszcze, 6 ma sie pojawić @ ale nie mam żadnych objawów przed naszą "koleżanka" , wiec poczekam jeszcze z kolejnym testem i wizyta u lekarza ale też nie wiem co mam robic bo w sobote szykuje sie imprezka i nie wiem czy mam pić coś mocniejszgo czy nie, bo co powiem dlaczego nie piję?? najwyzej bedę sączyć winko

Powodzenia Wszystkim Starającym sie!!

Edytowane przez magdulec
Czas edycji: 2009-02-25 o 14:43
magdulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 15:21   #4047
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdulec Pokaż wiadomość
Hej Dziewczęta. Troche zajęło mi przeczytanie (oczywiscie nie w calości) tegoż wątku i muszę podzielić się swoimi spostrzeżenaimi. Z męzem staram sie o dzidzie i to było nasze drugie podejscie i zrobiłam wczoraj teścik i własnie tak jak w niektórych przypadkach 2 kreseczka była lekko ale to lekko rózowa, pewnie jeszcze za wczesnie zrobiłam. Chciałam go zrobić pewnie z niecierpliwości bo mniej wiecej do piatku mam rózne dolegliwości/objawy, mianowicie jestem zmeczona i jak przychodzę z pracy to padam i nic mi sie nie chce, kucie w jajniku ale takie inne i w innym miejscu, tak jakby przesunęte to kucie(nie wiem czy zrozumiale opisałam), jeżdzę codziennie do pracy samochodem i robię czynności których racjonalnie bym nie zrobila, np. wczoraj 3 razy podhcodziłam do zaparkowania a to mi sie nigdy nie zdażało, mam duży apetyt aż się sama dziwie, jak zjem kolację to rano jestem głodna, a nigdy rano nie jadłam śniadania w domu dopiero w pracy i czasami zgaga mnie meczy, ostatnio była w poniedziałek i czasami jest mi niedobrze i tak mi sie chce odbiajac. Taka to moja dziwna osóbka, najbardziej zaniepokoilo i zaintrygowala mnie ta jazda samochodem. poczekam jeszcze, 6 ma sie pojawić @ ale nie mam żadnych objawów przed naszą "koleżanka" , wiec poczekam jeszcze z kolejnym testem i wizyta u lekarza ale też nie wiem co mam robic bo w sobote szykuje sie imprezka i nie wiem czy mam pić coś mocniejszgo czy nie, bo co powiem dlaczego nie piję?? najwyzej bedę sączyć winko

Powodzenia Wszystkim Starającym sie!!
06.03 ma się pojawić @? dobrze zrozumiałam? to w ktorym dc Ty robiłas test?

a jeśli wyszła Ci jasna kreseczka, to już nie powinnas pić nawet winka

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 15:44   #4048
katevalley
Rozeznanie

Magdulec to ty robiłaś test tydzień po zapłodnieniu i już pozytywnie?? :O szok. To może i ja wcześniej zrobię bo też mój 2 miesiąc starań. I też mam takie same objawy. teraz mnie zgaga dopadła. No tylko ja nie jeżdżę samochodem.
Stary 2009-02-25, 17:03   #4049
mazia1551
Raczkowanie

Hej dziewczyny ja mam takie same objawy jak wy i powiedzcie mi czy jak mam normalnie okres to moge byc w ciazy bo slyszalam tak. I tak wogole od 2 tygodni mam napuchnieta piers lewa i bola mnie...Pomozcie..
mazia1551 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 17:58   #4050
zosia21
Raczkowanie

drogie wizażanki powiedzcie mi, w którym tc lekarz w badaniu ginekologicznym powinien stwierdzić/wyczuć ciąże (nie będąc o tym uprzedzonym)

http://s1.suwaczek.com/201003254980.png
zosia21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości