Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-02, 23:16   #4141
szikita
Przyczajenie

GG do szikita
Dot.: Re: Mamusie, powiedzcie jakie miałyście objawy ciąży.

ja mam taki problem ze nie mam miesiaczki od miesiaca( powinnam dostac pod koniec stycznia a ja do tej pory nie mam ( robilam se test ale nie wykryl ze jestem w ciazy. ale strasznie mnie boli brzych na dole ilekko kuja jajniki myslalam ze dostane miesiaczke ale to nie to( nie wiem co robic powiedzcie jakie mogla bym miec objawy jak bym byla w ciazy takokolo w 1 miesiacu. czy urusl by mi brzuszek?
szikita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 03:12   #4142
zuzanna12
BAN stały

GG do zuzanna12
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy

czesc wam

mam jeszcze takie male pytanko...czuje ze bierze mnie przyziebienie a nie chce za bardzo nic brac na wlasna reke w obawie przed ew. ciaza zeby nie zaszkodzic fasolce
prosze was powiedzcie mi jakie sa domowe sposby na pozbycie sie przyziebienia?
pozdrawiam wszystkie przyszle mamy oraz staraczki
zuzanna12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 06:01   #4143
Amazonia23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuzanna12 Pokaż wiadomość
czesc wam

mam jeszcze takie male pytanko...czuje ze bierze mnie przyziebienie a nie chce za bardzo nic brac na wlasna reke w obawie przed ew. ciaza zeby nie zaszkodzic fasolce
prosze was powiedzcie mi jakie sa domowe sposby na pozbycie sie przyziebienia?
pozdrawiam wszystkie przyszle mamy oraz staraczki
No na pewno możesz pić sok z cebuli ale nie kazdy lubi ja natomiast kupiłam kiedys w aptece syrop dla kobiet w ciąży nie zbyt mi smakował bo malinowo czosnkowy...
Ogólnie możesz brać leki homeopatyczne na poczatek przeziebienia możesz smialo brac oscilococcinum mi pomogło no i do tego herbatka z cytrynką może byc z miodzikiem...

Ciuszki

Amazonia23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 10:38   #4144
angkorcz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sorejna Pokaż wiadomość
hej Dziewczyny, dawno mnie tu nie było witam nowe dziewczyny gratuluję nowych fasolek i trzymam kciuki za szaraczki

według obliczeń rozpoczynam 7 tydzień ciąży (3 pozytywne testy, wynik bety z 20.02 - 6693,0) pierwszą wizytę u gina mam 10.03 (jeszcze tydzień) i niby wszystko okej, powinnam się cieszyć i cieszę się ale też i zaczynam się bać, bo...czuję się zbyt bobrze. proszę nie karcie mnie. ja wiem, że to głupie,ale żadnych nudności, żadnych zachcianek, kawa nadal mi smakuje, nic mi nie śmierdzi nic mnie nie nęci ani nie odrzuca, z jednej strony to przecież dobrze...chyba? ale zaczęłam czytać o tych pustych jajeczkach itp. i zaczęłam się martwić, smutno mi. najchętniej to bym teraz pobiegła gdzieś na usg i upewniła się, że wszystko jest porządku.
jak dziś mnie delikatnie brzuszek pokuł (czasami jak chodzę czuję takie motylki) to się cieszyłam ale ciągle się boję.
pożaliłam się troszkę... ale nie daje mi to spokoju. czy któraś z was też miała takie odczucia? proszę aby wszystko było dobrze...

sorejna to calkiem normalne ja jestem w 10 tyg ciazy i mam tylko zgage nie zawsze ale jest tez mialam watpliwosci czy aby ze mna wszystko jest ok ale to jest normalne

22maj na swiecie pojawil sie NIKODEM

angkorcz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 11:37   #4145
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

hej dziewczyny i do mnie dzisiaj przyszła @ i tyle ze złudzeń,a te objawy nie wiem skąd. Ale cóz)
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 13:30   #4146
magdulec
Zadomowienie

Dot.: Re: Mamusie, powiedzcie jakie miałyście objawy ciąży.

Cytat:
Napisane przez szikita Pokaż wiadomość
ja mam taki problem ze nie mam miesiaczki od miesiaca( powinnam dostac pod koniec stycznia a ja do tej pory nie mam ( robilam se test ale nie wykryl ze jestem w ciazy. ale strasznie mnie boli brzych na dole ilekko kuja jajniki myslalam ze dostane miesiaczke ale to nie to( nie wiem co robic powiedzcie jakie mogla bym miec objawy jak bym byla w ciazy takokolo w 1 miesiacu. czy urusl by mi brzuszek?
Po miesiącu raczej nie usrusł by jeszcze brzuszek, tak mi sie przynajmniej wydaje. Dlaczego nie poszłaś do gina jak nadal nie masz @, mogą to być inne problemy. moja koleżanka nie miała @ przez 3 miesiace przez zaburzenia hormonalne i lekarz dal jej lek na wywołanie @. Także wykonaj jeszcze raz test, moze wtedy nie wykrył ciąży.

Anusia479 współczuje

Edytowane przez magdulec
Czas edycji: 2009-03-03 o 13:32
magdulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 14:09   #4147
Kika123
Przyczajenie

Czesc dziewczyny chcialabym sie zapytac czy mozna zajsc w ciaze 3-4dni po okresie? i czy w ciazy mozna miec zly humor i rozklejac sie ? Prosze was odpowiedcie mi! Z gory dzikeuje;*
Kika123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 14:27   #4148
angkorcz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kika123 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny chcialabym sie zapytac czy mozna zajsc w ciaze 3-4dni po okresie? i czy w ciazy mozna miec zly humor i rozklejac sie ? Prosze was odpowiedcie mi! Z gory dzikeuje;*

mozliwe mozliwe moja OM 23 grudnia trwala 7 dni a 30 byl nasz szcesliwy dzien a co do rozklejania sie to prawda ja raz placze sama sobie problemy robie a na koncu sie smieje i niewiem o co tak dokladnie mi chodzilotakze to normalka

Stary 2009-03-03, 14:40   #4149
Kika123
Przyczajenie

ten placz smutek to moga byc takie pierwsze objawy ?
Stary 2009-03-03, 14:56   #4150
bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez angkorcz Pokaż wiadomość
mozliwe mozliwe moja OM 23 grudnia trwala 7 dni a 30 byl nasz szcesliwy dzien a co do rozklejania sie to prawda ja raz placze sama sobie problemy robie a na koncu sie smieje i niewiem o co tak dokladnie mi chodzilotakze to normalka
Heh.. Ciekawe.. Ja kochałam się 1 dzień po @. Miał to być stosunek przerywany (wiem, że to nie metoda anty ), ale zostało we mnie trochę spermy.. Ok, więcej niż trochę. Mam cykle 30-32 dni, następna @ powinna być jutro albo w czwartek.. Oczywiście jestem zdania, że jeśli będę w ciąży to to nie będzie tragedia Test wykonam dopiero w niedziele, bo chcę mieć większą pewność. Od kilku dni bolą mnie piersi, podbrzusze, kłóją jakby jajniki, jestem senna i ciągle głodna.. Raz się śmieję, a za chwilę wybucham płaczem.. Wiem, że to mogą być objawy @ i raczej się nie nakręcam na ciążę.. Bądź co bądź rzadko się zdarza, aby zajść w ciążę zaraz po @..
bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 15:23   #4151
angkorcz
Raczkowanie

bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb i za ciebie kika123 trzymam za was kciuki:kc iuki:mam nadzieje ze wam sie uda pozdrawiam serdecznie placz smutek to jest dzialanie hormonalne hormony szaleja i tak wlasnie znami sie dzieje a co do ciebie bbbbbbbbbbbbbbbbbbbb mi sie udalo a ty mozesz byc nastepna nalezaca do tych rzadkosci czego ci zycze

Edytowane przez angkorcz
Czas edycji: 2009-03-03 o 15:27
Stary 2009-03-03, 16:40   #4152
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez angkorcz Pokaż wiadomość
bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb i za ciebie kika123 trzymam za was kciuki:kc iuki:mam nadzieje ze wam sie uda pozdrawiam serdecznie placz smutek to jest dzialanie hormonalne hormony szaleja i tak wlasnie znami sie dzieje a co do ciebie bbbbbbbbbbbbbbbbbbbb mi sie udalo a ty mozesz byc nastepna nalezaca do tych rzadkosci czego ci zycze
Nie dziękuję, aby nie zapeszyć Wątpię aby to była ciąża (chociaż później też kochałam się bez zabezpieczenia, ale do wytrysku doszło na zewnątrz).. W styczniu w ogóle nie miałam @. Pojawiła się po ponad 2 tyg spóźnienia. Robiłam test z krwi, pielęgniarka powiedziała nawet, że wynik może oznaczać wczesną ciążę. Jak to usłyszałam, to nie wiedziałam co powiedzieć, dosłownie zaniemówiłam.. Ale później się ucieszyłam.. Tak samo ja chłopak Niestety, moja gin powiedziała, że to nie ciąża a pielęgniarka wprowadziła mnie w wielki błąd (wynik bety <0,100) Okazało się, że @ spóźniła się, ponieważ brałam bardzo silne antybiotyki. Gdyby się teraz okazało, że jestem w ciąży (marne szanse, ale zawsze jakieś są), to to byłaby "kontrolowana wpadka" Korci mnie aby zrobić jutro test, ale wstrzymam się chyba z nim przynajmniej do piątku..

angkorcz jeśli mogę spytać.. Jakiej długości masz cykle? Podobno większe szanse są na ciążę zaraz po @, wtedy gdy masz krótkie cykle.. Ja niestety mam dość długie
Stary 2009-03-03, 16:56   #4153
Kika123
Przyczajenie

A mam jeszcze pytanie czy mozna dostac w poczatkach ciazy okres?
Stary 2009-03-03, 17:03   #4154
Raczkowanie

Cytat:
A mam jeszcze pytanie czy mozna dostac w poczatkach ciazy okres?
Można, ale nie okres tylko plamienia Zazwyczaj są one krótsze i mniej obfite od normalnej miesiączki. Mogą trwać nawet do 4 miesiąca.
Stary 2009-03-03, 17:34   #4155
Kika123
Przyczajenie

A mam jeszcze pytanie ile po współżyciu mozna zrobic test ciazowy ?
wiecie strasznie sie boje i nie wiem wogole co i jak
Stary 2009-03-03, 17:41   #4156
Raczkowanie

Cytat:
A mam jeszcze pytanie ile po współżyciu mozna zrobic test ciazowy ?
wiecie strasznie sie boje i nie wiem wogole co i jak
Test domowy (z moczu) najlepiej zrobić 14 dni po stosunku, albo w dniu spodziewanej miesiączki. Natomiast test z krwi jest już wiarygodny po 10 dniach
Stary 2009-03-03, 20:57   #4157
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

dziewczyny no i wykrakałam
dziś rano plamiłam (jasny brąz)
byłam u gina kazał leżeć odpoczywać. spytał czy chce iść do szpitala, bo tam będę miała opiekę. więc się zgodziłam. jutro idę. nie wiem na jak długo.
ale wiecie co, zobaczyłam naszą fasolkę ma 5,5mm i już mu serduszko bije zarodek ma 5-6 tyg. Bozie to jakiś Kosmos !!!
ps. czy któraś miała podobne problemy?
sorejna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 22:47   #4158
angkorcz
Raczkowanie

bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb bb moje cykle to 28 dniowe wiem ze korci ale napewno wytrzymasz lepiej jest troszke przeczekac bardziej wiarygodne sa wyniki:kc iuki:trzymam SOREJNA najlepsza opieka bedzie w szpitalu jestesmy z toba slyszalam ze czasami sie zdarza plamienie w ciazy ale kochana najwazniejesze zero stresu trzymamy : kciuki:

Stary 2009-03-04, 08:10   #4159
Raczkowanie

sorejna Kochana mocno trzymam za Ciebie Będzie dobrze, zobaczysz Lekarz ma rację, najlepszą opiekę będziesz miała w szpitalu

angkorcz dziękuję za odpowiedź Masz rację, powstrzymam się jeszcze z testem, szczególnie że coś mało wierzę w ciążę W nocy prawie w ogóle nie spałam, bo byłam prawie pewna, że @ przyszła.. Latałam do wc żeby sprawdzić, ale jeszcze nic nie mam.. Ty też tak miałaś, jak zbliżał się termin @..?? Poczekam jeszcze do weekendu.. Co ma być to będzie Pozdrawiam cieplutko

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-04, 08:16   #4160
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
hej Dziewczyny, dawno mnie tu nie było witam nowe dziewczyny gratuluję nowych fasolek i trzymam kciuki za szaraczki

według obliczeń rozpoczynam 7 tydzień ciąży (3 pozytywne testy, wynik bety z 20.02 - 6693,0) pierwszą wizytę u gina mam 10.03 (jeszcze tydzień) i niby wszystko okej, powinnam się cieszyć i cieszę się ale też i zaczynam się bać, bo...czuję się zbyt bobrze. proszę nie karcie mnie. ja wiem, że to głupie,ale żadnych nudności, żadnych zachcianek, kawa nadal mi smakuje, nic mi nie śmierdzi nic mnie nie nęci ani nie odrzuca, z jednej strony to przecież dobrze...chyba? ale zaczęłam czytać o tych pustych jajeczkach itp. i zaczęłam się martwić, smutno mi. najchętniej to bym teraz pobiegła gdzieś na usg i upewniła się, że wszystko jest porządku.
jak dziś mnie delikatnie brzuszek pokuł (czasami jak chodzę czuję takie motylki) to się cieszyłam ale ciągle się boję.
pożaliłam się troszkę... ale nie daje mi to spokoju. czy któraś z was też miała takie odczucia? proszę aby wszystko było dobrze...
Mam dokładnie tak samo, dziś zaczynam 8 tc licząc od OM i żadnych objawów - czasem tylko kłucie w podbrzuszu
Do lekarza też idę 10 marca i dopiero się dowiem co i jak i zobaczę okruszka

Cytat:
dziewczyny no i wykrakałam
dziś rano plamiłam (jasny brąz)
byłam u gina kazał leżeć odpoczywać. spytał czy chce iść do szpitala, bo tam będę miała opiekę. więc się zgodziłam. jutro idę. nie wiem na jak długo.
ale wiecie co, zobaczyłam naszą fasolkę ma 5,5mm i już mu serduszko bije zarodek ma 5-6 tyg. Bozie to jakiś Kosmos !!!
ps. czy któraś miała podobne problemy?
Trzymam kciuki, oby wszystko było dobrze

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-04, 11:45   #4161
Kika123
Przyczajenie

dziewczyny trzymam za was wszystkie kciuki
Ja jeszcze nie wiem czy jestem w ciąży...Czekam na razie na okres...
Stary 2009-03-04, 13:19   #4162
mazia1551
Raczkowanie

Wiec tak juz jestem po wizycie u ginekologa. Zadnej ciazy mi nie wykryl bo by mi chyba powiedzial. Dowiedzialam sie ze mam nadzerke i bede robic badanie cytologiczne. Po co jest to badanie cytologiczne??? Czy mozliwe ze po miesiacu on by nie wykryl ciazy??? Bo ja juz glupieje.
mazia1551 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-04, 14:20   #4163
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:
Napisane przez mazia1551 Pokaż wiadomość
Wiec tak juz jestem po wizycie u ginekologa. Zadnej ciazy mi nie wykryl bo by mi chyba powiedzial. Dowiedzialam sie ze mam nadzerke i bede robic badanie cytologiczne. Po co jest to badanie cytologiczne??? Czy mozliwe ze po miesiacu on by nie wykryl ciazy??? Bo ja juz glupieje.
hm jak lekarz stwierdzil ze nie jestes w ciazy to widocznie nie jestes, a cytologie robi sie okresowo ja tez robie zeby sprawdzic czy sa jakies powazniejsze choropby czy nie ma

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-04, 14:36   #4164
angkorcz
Raczkowanie

Cytat:

po miesiacu napewno by juz wykryl ciaze co do badania cytologicznegohttp://www.resmedica.pl/ffxart10994.html poczytaj sobie jest tam wszystko dokladnie opisane trzymam kciuki

Stary 2009-03-04, 14:52   #4165
Bety72
Przyczajenie

Witajcie Dzeiwczyny
W sobote pisalam ostatni raz, zalamalam sie myslalam ze przyszla @, spozniona 4 dni, ale .....
no wlasnie, w sobote troche plamilam, w niedziele bylo jeszcze troche, ale od poniedzialku wszystko zaniklo, zostaly tylko plamienia chwilowe, czasami przy oddawaniu moczu (nie w nim)
test ciazowy robiony w zeszlym tygodniu pokazal mi bladziutka kreseczke na ciaze, dalej czesto siusiam, bole podbrzusza nie przeszly
Jutro mam wizyte u ginka i czeka mnie wyrok
Pierwszy raz mam takie przeboje z @, zawsze regularna, zawsze 5 dni, 2 i 3 obfite reszta dni tez nie skapo
Sama nie wiem co o tym myslec
Bety72 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-04, 14:59   #4166
sohf
Wtajemniczenie

Cytat:
według mnie zależy po miesiącu od czego. od stosunku, od owulacji, od ostatniej miesiączki. ginekolog bez badania USG i nie wtajemniczony że ciąża może być, wcale wczesnej ciąży nie musi wykryć. najbardziej wiarygodne jest badanie krwi. wtedy od razu wszystko wiadomo.
a w ogóle to jestem przerażona, że osoba która jest na tyle dorosła by podjąć współżycie nie wie co to jest cytologia...

Edytowane przez sohf
Czas edycji: 2009-03-04 o 15:00
sohf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-04, 16:44   #4167
Izumi
Wtajemniczenie

Kurcze dziewczynki... podpowiecie mi coś ??? Zaczną od tego, że z Tż próbujemy już ponad pół roku zrobić sobie dzidziusia, a wcześniej to przez 2 lata nie zabazpieczaliśmy się bo.. bo dzidziusia zawsze chcieliśmy mieć ;] ... W każdym razie. Ostatnio jestem bardzo zmęczona, przez jakiś czas bolały mnie krzyże i część lędźwiowa kręgosłupa. Poza tym miałam typowe obojawy jak przed okresem. Ból piersi i brzucha.... . Ale mija już ponad 2 tydzień i nic. Ból w brzuchu BARDZO się nasilił. To są takie nagłe mocne skurcze, które zapierają mi dech w piersi. Zrobiłam test i są 2 kreseczki Do lekarza udaję się dopiero za parę dni, bo nie miał wcześniej terminów.... ale teraz się boję. Co to za ból?? Czy to normalnie? ;( Poza tym wczoraj było trochę lepiej miałam ochotę nie pieszczoty z moim TŻ ale przestaliśmy dość szybko bo jednak podczas penetracji odczuwalny był ból .... to było wczoraj .... i od wczoraj mam sybtelne plamienia i znowu ból Strasznie się boję że stało się coś niedobrego Na początku myślałam, że przez moje bardzo duże tyłozgięcia macicy te bóle wszystkie (gdy mam okres zazwyczaj biorę dożylnie leki rozkurczowe, lub jadę do szpitala tak to zawsze boli) ale teraz już sama nie wiem Mój TŻ jeszcze nie wie o moich ... TFU ... naszych "dwóch kreseczkach" to ma być "prezent".... ale przez to że on nie wie ja zostałam z tym sama i się okropnie boję ;( ......... podpowiedzcie coś proszę ;(
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-05, 06:42   #4168
Raczkowanie

Dziewczyny, mam do Was pytanie.. Czy Wy też tak miałyście, że myślałyście, że już dostaniecie @, a okazało się, że jesteście w ciąży? Chodzi mi o to, że ja od 2 dni mam takie uczucia, że już dostaję @, a kiedy idę do wc sprawdzić, okazuję się że jest czysto.. Nigdy tak nie miałam. Zawsze jak miałam "to" uczucie, to za kilka minut (!!) już @ przyszła Co prawda dziś jest ostatni termin (mija właśnie 32dc, a ja mam najczęściej 30-32) dlatego staram się tym tak nie przejmować, ale to trudne Nawet kupiłam wczoraj test, jednak wykonam go najwcześniej jutro. Może uda mi się wytrzymać do soboty, aby być bardziej pewnym.. Nie ukrywam, że cieszyłabym się jakbym już nie dostała @, a na teście były by 2 kreseczki Ale wszystko się okaże w czasie.. Pozdrawam cieplutko obecne Mamuśki, Zafasolkowane oraz Staraczki
Stary 2009-03-05, 08:28   #4169
sohf
Wtajemniczenie

Ja byłam pewna, że dostanę @, brzuch mnie bolał identycznie, nawet zakupiłam odpowiednie tabletki na zapas spodziewałam się w każdej chwili że @ przyjdzie a tu nic i nic. i jakos 2 dni po terminie zrobiłam test i sie okazało ze jest dzidziuś byłam zaskoczona ze tak nam się udało

Izumi, ja niestety nie pomogę, najlepiej idz jak najszybciej do lekarza, każda kobieta jest tak inna i ma na tyle różne objawy, że tutaj raczej nikt Cie nie uspokoi. trzymam kciuki żeby wszystko było ok
sohf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-05, 08:38   #4170
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Izumi mnie bolal brzuch jak na okres i jeszcze cos strasznie ciagnelo po bokach tzn. gdzies tam gdzie jajniki
plamienie moze byc po stosunku
Macica rosnie i wszystko jest mocno ukrwione i wrazliwe

Mam nadzieje, ze wszystko jest dobrze
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości