Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-02-28, 20:38   #391
primavera
Zakorzenienie

Dot.: jestem w ciąży?objawy...

ijaa- możeszwykonać test; one pokazują wynik już w kilka dni po ewentualnym zapłodnieniu; dziewczyny niejednokrotnie pisały,że najlepiej wykonać test właśnie w terminie spodziewanej miesiączki.
primavera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-28, 20:43   #392
ijaa
Zakorzenienie

Dot.: jestem w ciąży?objawy...

Dzięki. Zrobię jutro.
Ale chyba zawału dostanę jak będę czekać na wynik.

Mam nadzeję, że to tylko moje wyimaginowane objawy.
W końcu zabezpieczamy się prezerwatywą i nie została ona w żaden sposób uszkodzona.

Ale poczekamy, zobaczymy.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-11, 09:03   #393
kamilka23
Zadomowienie

GG do kamilka23
Thumbs up Jestem w ciazy, moje pierwsze objawy!!

Witam!!

Wlasnie kilkanascie minut temu dowiedzialam sie, ze jestem w ciazy... cudowne dwie kreseczki na tescie
Ale przyznam sie wam szczerze, ze pierwsze objawy mialam juz tydzien temu (a byl to tydzien po owulacji - dzis jest termin spodziewanej miesiaczki, ktorej na szczescie nie mam).

Domyslam sie, ze napewno wiele z Was, podobnie jak ja chce juz duzo wczesniej przed zrobieniem testu wiedziec, czy jest w ciazy czy nie

Ja wiem doskonale, ze kazdy organizm jest inny i reaguje inaczej, ale doradzam Wam mimo wszystko bardzo dokladna obserwacje Waszego ciala.

W pierszych tygodniach ciazy pojawia sie naprawde szereg zmian, obok ktorych nie da sie przejsc obojetnie...
Ja na samym poczatku juz zauwazylam u siebie, bole przypominajace lekkie skurcze i tzw. ciagnienie w podbrzuszu, czasem bardziej bolala prawa, czasem lewa stona, oprocz tego juz bardzo szybko moje sutki staly sie wrazliwe na dotyk, moze nie az tak bardzo, ale np. niektore staniki czy koszuli draznily mi je dosc mocno, przez co odczuwalam lekki dyskomfort (dalej z reszta tak mam).
Pozniej tj. niecale 2tyg po owulacji pojawily sie bole w krzyzu oraz lekkie nudnosci, ktore z kazdym dniem sie nasilaly (w tej chwili czuje sie tez nie za dobrze), mam tez wstret do pewnych smakolykow, ktore uwialbialam wczesniej.
A ostatniej nocy tj. 28 dnia mialam taka rewolucje, ze nie spalam prawie cala noc bolal mnie brzuch (prawie tak jak podczas miesiaczki, ale na wiekszym obszarze), bola mnie krzyz, piersi i bylo mi okropnie niedobrze... dzisiaj zrobilam test i wszystkie moje domyslenia sie potwierdzily...
Jestem w ciazy!!

Jesli niepokoja Was jakies objawy, albo poprostu chcecie napisac jak to bylo u Was, to czekam z niecierpliwoscia

kamilka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-11, 09:35   #394
KATESIA
Zakorzenienie

GG do KATESIA
Dot.: Jestem w ciazy, moje pierwsze objawy!!

Kamilko po pierwsze gratulacje-kazda ciaza na tym wątku to nowa radosc-witaj wsród przyszłych mam
jesli chodzi o objawy ciązy to poweim ci ze kazda ciąza jest inna i czesto objawy są niewidoczne-nawet dla wnikliwych oczek. Ja przy drugiej ciązy zrobiam test przed oczekiwana miesiączka bo byłam prawie pewna ze sie udało-no i faktycznie tydzien po poczeciu pokazały mi sie kreseczki. Jednak jest wiele ciaz gdzie okres ma sie dłuzej, objawy sie nie widacznija-w Twoim przypadku objawy miałas i stąd szybciej wiedziałas o ciązy ale powtarzam-kazda ciaza jest inna.
Oprócz tego lekarze nie zalecaja robic testy ciazowe przed oczekiwana miesiaczka, bo zdarza sie ze zalązek jest za słaby i organizm wydala go razem z krwia miesiączkową.

jeszcze raz gratuluje

16.10.2009-start
79,8-> 78,2 ->76,8 ........do 55

KATESIA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-11, 10:19   #395
kamilka23
Zadomowienie

GG do kamilka23

Domyslam sie, ze kazda ciaza jest inna (moja siostra prawie nie miala objawow). Ale powiem Ci, ze bardzo sie ciesze, ze one sie u mnie tak szybko pojawily, poniewaz kilka dni temu dopadla mnie angina (a w moim przypadku leczenie anginy to tylko antybiotyki), dzieki moim podejrzeniom, lekarz podal mi odpowieni antybiotyk (amoksycylina), ktory nie zaszkodzi dzidziusiowi.
Niestety przez stosowanie antybiotyku chyba dopada mnie grzybica, jesli ojawy sie nasila do jutra, znowu musze udac sie do lekarza
Trzymaj za mnie kciuki
Stary 2006-04-11, 10:38   #396
KATESIA
Zakorzenienie

GG do KATESIA

trzymam kciuki za ciebie i Twoja małą istotke. Zdróweczka życze

16.10.2009-start
79,8-> 78,2 ->76,8 ........do 55

KATESIA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-11, 11:34   #397
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

no to dziela nas 2 tygodnie??
Gratulacje!!
Ja tez przed miesiaczka wiedziałam, że to ciąza, jadłowstrętu nie miałam i nie mam, kręgosłup tez ok.
Ale pobolewał mnie brzuch, czułam się przejedzona i temp 37,3.
Zrobiłam test ale chyba tylko po to żeby go mieć
Wczoraj byłam u lekarza, zrobił mi usg dopochwowe i powiedział "ta czarna kropka to pani dziecko"
Super Kamilka!
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-04-11, 11:41   #398
pkawecka
Zadomowienie

na wstępie gratuluje! proszę mi dbać o siebie i fasolkę.
u mnie pierwsze objawy były w tydzień po zapłodnieniu - zaczęłam biegać do toalety co 20 minut i tak mi zostało do końca 3 miesiaca. moja mama też tak miała, przy każdej z czterech ciąż i siostra też. więć może to dziedziczne? poza tym czułam sie tak dziwnie jakbym była jakas lekka i uduchowiona. chyba prawdą jest to, że kobieta w ciąży jest trochę z tamtego świata. po tygodniu zrobiłam test, który był tylko formalnościa dla mnie, bo ja od początku po prostu czułam, że będziemy mieli dziecko.
Stary 2006-04-11, 12:14   #399
kamilka23
Zadomowienie

GG do kamilka23
Lightbulb Dot.: Jestem w ciazy, moje pierwsze objawy!!

Nie wiem na czym to polega, ale od kiedy mam pewnosc, ze jestem w ciazy moje objawy staja sie coraz bardziej wyrazne. Do toalety biegam juz co 20 min - chyba oszaleje
Aha, i teraz zaczynaja mnie nachodzic rozne mysli, typu: ''jakie to dziwne uczucie byc w ciazy'', ''rany we mnie jest malenki czlowiek'' itp...
No i oczywiscie caly czas mysle, zeby bylo wszystko dobrze z moim malenstwem (mam nadzieje, ze bedzie dobrze, ach! jestem pewna, ze bedzie dobrze).
Aha i jeszcze cos: Przed chwila zadzwonil tez do mnie z pracy moj maz, o wyniku testu poinformowalam go sms'em. Cieszy sie, ale jest lekko zszokowany i zestresowany (chyba sie nie spodziewal, ze tak szybko nam sie uda). Teraz kaze mi lezec i jesc owoce, chyba troche przesadza
Stary 2006-04-11, 12:40   #400
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kamilka23
Teraz kaze mi lezec i jesc owoce, chyba troche przesadza
ciesz sie ze ci każe leżeć a owoce jesc wskazane!
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-11, 13:45   #401
kamilka23
Zadomowienie

GG do kamilka23

No co do owocow, to oczywiscie sie zgadzam, ale z tym lezeniem to juz przesada, pozniej bedzie marudzil, ze sporo przybralam w ciazy :/
Stary 2006-04-11, 13:53   #402
KICIA80
Raczkowanie

Jejku dziewczyny zaraz oszaleje!
Czytalam te wasze objawy i tak sobie mysle, kurcze mam podobnie, a wczoraj powinnam dostac @. tylko mnie tak zawsze boli przed. nawet nie wiem czemu polecialam do apteki, zrobilam test i ... 2 kreski! NIE WIERZE!! czy to mozliwe zeby test dał fałszywy wynik???
KICIA80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-11, 13:54   #403
KICIA80
Raczkowanie

Czytalam te wasze objawy i tak sobie mysle, kurcze mam podobnie, a wczoraj powinnam dostac @. tylko mnie tak zawsze boli przed. nawet nie wiem czemu polecialam do apteki, zrobilam test i ... 2 kreski! NIE WIERZE!! czy to mozliwe zeby test dał fałszywy wynik???
serce tak mocno mi wali, ze chyba zaraz wyskoczy!!
Stary 2006-04-11, 14:00   #404
kamilka23
Zadomowienie

GG do kamilka23

Cytat:
Napisane przez KICIA80
serce tak mocno mi wali, ze chyba zaraz wyskoczy!!

Mysle, ze test mysli sie tylko jak pokazuje wynik negatywny. Dwie kreseczki raczej nie sa pomylka!
Nie wiem czy sie cieszysz, czy sie martwisz ta wiadomoscia, ale mimo wszystko zycze wszystkiego NAJ NAJ i przede wszystkim DUUUUZO zdrowka!!
Stary 2006-04-11, 14:19   #405
KICIA80
Raczkowanie

"Mysle, ze test mysli sie tylko jak pokazuje wynik negatywny. Dwie kreseczki raczej nie sa pomylka!
Nie wiem czy sie cieszysz, czy sie martwisz ta wiadomoscia, ale mimo wszystko zycze wszystkiego NAJ NAJ i przede wszystkim DUUUUZO zdrowka!!"

tak tez wlasnie pisalo w instrukcji.
sama nie wiem co czuje! jestem w szoku. tzn ciesze sie napewno!! planowalismy z mezem baby ale dopiero gdzies od czerwca! zaszczepilam sie z tego powodu na rozyczke,odre, swinke itp i przy tej szczepionce nie mozna przez 3 miesiace zajsc w ciaze! i tym sie wlasnie martwie! nie wiem czy to nie zaszkodzi dziecku - jesli jestem w ciazy!! nie wiem jak to sie stało
ja tez Tobie i dzidzi zycze duzo zdrowka!! i dziekuje

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-04-11, 14:28   #406
AMILAMIJA
Zadomowienie

GG do AMILAMIJA Send a message via Skype™ to AMILAMIJA

Gtratuluję dziewczyny! Szczęściary z Was

Ja także każdego dnia pilnie siebie obserwuję i daję sobie jescze troszkę czasu. W sumie okres powinnam dostać 9 dni temu, ale u mnie różnie to bywa z regurlarnością od kiedy odtawiłam pigułki Od kilku dni wcześniej niż zwykle zasypiam, budząc sie potem o dziwacznych godzinach (np. 5.30), wstanę, pójdę do toalety, napiję się i znów kładę się spać...Jestem też jakaś "zamulona". Nie mam typowych (a jakie to typowe?) mdłości, ale zdarza się, że delikatnie mnie mdli i w tym czasie moje ślinianki jakby się uaktywniały...Poza tym zrobiłam sie jakaś "rozlazła". Nic mi sie nie chce.
Może sama sobie wmawiam jakies objawy? Baardzo chciałabym zostać mamą, bardzo...Ale chyba dam sobie jeszcze kilka dni na test...Jeśli okres nie pojawi się do Świąt, to w poniedziałek podejmę decyzję...

Życzę wszystkim "nowoouświadomionym" mamom dużo zdrowia i pozytywnych myśli.

Pozdrawiam
AMILAMIJA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-11, 14:34   #407
kamilka23
Zadomowienie

GG do kamilka23

Cytat:
Napisane przez KICIA80
"Mysle, ze test mysli sie tylko jak pokazuje wynik negatywny. Dwie kreseczki raczej nie sa pomylka!
Nie wiem czy sie cieszysz, czy sie martwisz ta wiadomoscia, ale mimo wszystko zycze wszystkiego NAJ NAJ i przede wszystkim DUUUUZO zdrowka!!"

tak tez wlasnie pisalo w instrukcji.
sama nie wiem co czuje! jestem w szoku. tzn ciesze sie napewno!! planowalismy z mezem baby ale dopiero gdzies od czerwca! zaszczepilam sie z tego powodu na rozyczke,odre, swinke itp i przy tej szczepionce nie mozna przez 3 miesiace zajsc w ciaze! i tym sie wlasnie martwie! nie wiem czy to nie zaszkodzi dziecku - jesli jestem w ciazy!! nie wiem jak to sie stało
ja tez Tobie i dzidzi zycze duzo zdrowka!! i dziekuje
Nie mysl o tych szczepionkach, negatywne myslenie czasem jest gorsze niz same czynniki szkodliwe. A co do tych szczepionek to okres 3 mcy wynika tylko z ostroznosci, a nie z powodu jakis szczegolnych zagrozen.
Ja teraz biore antybiotyki, bo dopadla mnie angina, pozostaje mi tylko pozytywne myslenie. Nastawienie jest naprawde wazne.
Bedzie dobrze!!
Stary 2006-04-11, 14:36   #408
kamilka23
Zadomowienie

GG do kamilka23

Do Amilamija!!

Nie chce Ci robic wielkiej nadziei, ale wydaje mi sie, ze to jest to na co czekasz. Ja bym nie wytrzymala i zrobila test! Zycze upragnionych 2 kreseczek i powodzenia!!
Stary 2006-04-11, 15:59   #409
KICIA80
Raczkowanie

AMILAMIJA zrob test! co ci zalezy? tak bedziesz pewnie myslec o tym ciagle do swiat
odwagi i powodzenia!

kamilka23 nie wiem wogole co myslec, w takim jestem szoku! juz sobie wyobrazam w jakim maz bedzie, jak mu powiem nawet nie chce myslec, ze cos mogloby byc nie tak! nawet nie wiem czy jestem w ciazy wiec nie chce panikowac!

czy ktoras z was slyszala zeby wynik byl pozytywny a ciazy nie bylo?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-04-11, 16:14   #410
janebw
Raczkowanie

GG do janebw

Ja tez szybko zorjetowalam sie , ze jestem w ciazy i polecialam po test i byly dwie kreski, najpierw lekki szok, potem radosc. Mdlosci jak najbardziej, ale nie poranne a calodniowe i tak do 3 miesiaca, ogolne oslabienie, sennosc, moglam spac i spac, nawet jak jadla cwierc kanapki to pierwszy gryz robilam przy stole a reszte dojadalam na lozku na lezaco, bo odrazu zle sie czulam, najgorsze byly te pierwsze miesiace w pracy, ale potem nastal bardzo mily okres, mlodsci odeszly i nabralam sily i energi, a do lazienki latalm co 20 min od poczatku do konca ciazy, pod koniec bylam juz jak pilka i ledwo sie toczylam. Ja zazywalam antybiotyk nie wiedzac jeszcze o ciazy, ale dzieciakto urodzilo sie zdrowe. Moje malenstwo ma juz 9 miesiecy i jest cudownie.
Pozdrawiam i zycze powodzenia
janebw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-11, 18:20   #411
AMILAMIJA
Zadomowienie

To znów ja...
Może i łatwiej byłoby kupić test i mieć "z głowy". Kilka razy juz tak chciałam, a potem dostawałam okresu...
Może zwyczajnie chciałabym się jeszcze troszkę połudzić, że może tym razem? A może brak mi odwagi?

Przed chwilą jednak coś dla siebie zrobiłam. Zmierzyłam sobie temperaturę...37.2...
Stary 2006-04-11, 18:53   #412
Konto usunięte

Bociany kołują i efekty widać
Stary 2006-04-11, 19:48   #413
KICIA80
Raczkowanie

ja dalej nie moge jakos w to uwierzyc, nie wiem co myslec! juz bym chciala wszystko wiedziec
powiedzcie mi czy mozliwe jest zeby lekarz cos juz stwierdzil, ostatnia @ mialam 10.03.??
chyba zrobie drugi test

AMILAMIJA o co chodzi z temperatura, przyznam sie szczerze ze nie wiem.
kamilka23 a ty kiedy wybierasz sie do lekarza?

REKLAMA
Stary 2006-04-11, 23:19   #414
kamilka23
Zadomowienie

GG do kamilka23

No ja wybieram sie do lekarza chyba dopiero po swietach, chyba, ze cos bedzie nie tak (ale oczywiscie nie dopuszczam takiej mysli!).
AMILAMIJA 37,2 - jesli to nie przeziebienie, to raczej napewno ciaza! Kup ten test i szybko daj znac o wyniku! Trzymamy kciuki
Stary 2006-04-12, 09:14   #415
jutib
Raczkowanie

Tak sobie to czytam i ciesze sie ze jestescie szczęsliwe. A ja................od 4 dni sie nie pokoje ze jestem w ciaży . Niepokoje bo 1 grudnia urodziłam córeczke już drugą i z 3 dzieckiem juz bym sobie nie dała rady.

Karmie ja piersia od początku 1 kwietnia skończyła 4 miesiace ,ja jeszcze nie miałam okresu , ale jakoś dziwnie sie czuje 2 tygodnie temu byłam szczęsliwa zasypiałam jak niemowlaczek a teraz czuje ciągłe napiecie i głowa przy szyji mnie boli no i też od tygodnia co chwile latam do ubikacji. I mam ciagłe uczucie jakby przez cały czas chciało mi sie kochać.

JA BYM SIE ZAŁAMAŁA JAKBYM TERAZ MIAŁA 3 DZIECKO. Bo z tą dwójką niedaje rady a mąz za granicą siedzi i nic go to nie obchodzi. mUsze przed sw kupić ten test ale tak sie boje ...................
Stary 2006-04-12, 09:57   #416
kamilka23
Zadomowienie

GG do kamilka23

Jutib - Nie wiem co mam Ci napisac. Z ta miesiaczka po porodzie jest roznie (wiem bo moja siostra nie tak dwno rodzila), jednak prawda jest tez taka, ze nawet karmienie piersia nie chroni przed kolejna ciaza i szczerze mowiac, to podobno okres czasu, gdzie latwo o kolejne dziecko. Ale nie martw sie, mi wydaje sie, ze Twoje objawy jeszcze nie wskazuja na ciaze, raczej mi to przypomina przeziebienie, albo jakas infekcje (w koncu to wiosna i o chorobe nie trudno). A skoro piszesz, ze facet za granica, no to chyba nawet nie bylo okazji
Nic sie nie martw, zrob test na wszelki wypadek, ja bym rowniez doradzila actimel, bo mi to wyglada na jakies przeziebienie.
Glowa do gory!!
Stary 2006-04-12, 10:05   #417
AMILAMIJA
Zadomowienie

Dzięki za rady i otuchę. Ale to nie jest takie proste i różowe. Wczoraj cały dzień temperatura powyżej 37...A dziś zaraz po przebudzeniu, jeszcze w łóżku bite 36.6 O 10.30 znów zmierzyłam i znów 37.2...Sama cholera nie wiem, co to znaczy, a chora nie jestem...
I tak to jest...Przy nieregularnym okresie można się nabawić depresji, bo ani coś zaplanować, ani mieć gwarancję...Ech...

REKLAMA
Stary 2006-04-12, 11:15   #418
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Hej dzewczyny, na początej gratulację dla nowo upieczonych mamuś!!!!1 Ja też jestem juz mamą, 8 tygodniowego Filipka i jak czytam te wasze posty, to wszystko mi sie przypomina, jakby to było dopiero co! Ja też od samego początku podejrzewałam że jestem w ciaży, toteż w dzień spodziewanej @ zrobiłam test i .... wyszedł negatywny. Bardzo sie wtedy załamałam...po kilku dniach miałam grype żołądkową - tzn. ja myslałam, że to grypa, a to juz organizm szalał! No i po 2 dniach zobaczyłam te upragnione 2 kreseczki, jedna torche słabsza, ale była! boże szalałam z radosci! I też miałam tekaie "uduchowione" mysli i nie mogłam w to uwierzyć do końca! Co do usg, to zaczyna cos byc widać ok5-6 tyg. Te początki są po prosty rewelacyjne, troche to bledznie przy całodziennych mdłosciach itp ,a el jak poczujecie pierwsze ruchy waszych pociech to zwwariujecie - najpierw ze zdziwienia - czyżby to?, a zaraz potem z radosci!!!
Ehh....dbać o siebie kochaniutkie! i o Fasolki!

FILIPEK
http://tickers.baby-gaga.com/t/squsq...pek+ma+już.png

MADZIA
http://tickers.baby-gaga.com/t/bunbu...+Madzia+ma.png
Meme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-12, 16:10   #419
KICIA80
Raczkowanie

czesc dziewczynki!
wlasnie wrocilam od lekarza. niestety nic nie widac skierowal mnie za to na badania krwi, ktore sa wedlug niego 100%. takze juto bede wszystko juz wiedziec uspokoil mnie tez z ta szczepionka, mowil ze jak bylam juz chora na rozyczke to nie ma sie czym w zasadzie przejmowac.
AMILAMIJA zrob ten test, przeciez pewnie i tak ciagle myslisz o jednym

Trzymajcie sie wszystkie cieplutko
Stary 2006-04-12, 18:24   #420
Marisa
Raczkowanie

Moje gratulacje trzymaj się zdrowo.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości