Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-05, 11:51   #4171
bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb
Raczkowanie

Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy

Cytat:
Napisane przez sohf Pokaż wiadomość
Ja byłam pewna, że dostanę @, brzuch mnie bolał identycznie, nawet zakupiłam odpowiednie tabletki na zapas spodziewałam się w każdej chwili że @ przyjdzie a tu nic i nic. i jakos 2 dni po terminie zrobiłam test i sie okazało ze jest dzidziuś byłam zaskoczona ze tak nam się udało
Dzięki za odpowiedź Pierwszą @ dostałam 9 lat temu. Od tego czasu może z kilka razy pojawiała się w środku dnia lub pod wieczór, a tak prawie zawsze miałam w nocy albo z samego rana.. Nie wiem co o tym myśleć.. Próbuje się tym nie przejmować. Niby kochałam się też w dni płodne, ale to był st. przerywany. Marne szanse mam na ciążę, ale gdzieś w środku mam malutką nadzieję, że może jednak.. Muszę się uzbroić w cierpliwość (a to mi nie wychodzi) i poczekać chociaż do jutra z testem..
bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-05, 12:52   #4172
Kika123
Przyczajenie

dziewczyny bo ja mam taki problem...od czasu kiedy chlopak mi sie spuscil do srodka minelo niecale dwa tyg czy moglam dostac okres i byc w ciazy ?
Kika123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-05, 12:58   #4173
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kika123 Pokaż wiadomość
dziewczyny bo ja mam taki problem...od czasu kiedy chlopak mi sie spuscil do srodka minelo niecale dwa tyg czy moglam dostac okres i byc w ciazy ?
Nie lubię tego słowa

Miałaś wtedy dni płodne? Jak długie masz cykle? Mogłabyś dostać plamień, bo okresów nie ma w ciąży. Plamienia mogą pojawić się w terminie miesiączki, ale są one zazwyczaj krótsze i mnie obfite. Najlepiej jak poczekasz aż miną 2tyg od stosunku i zrobisz test z porannego moczu lub wykonasz badanie z krwi w przychodni (koszt ok. 25-40zł, ja płaciłam 38..)
Stary 2009-03-05, 13:55   #4174
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Rzabba Pokaż wiadomość
Izumi mnie bolal brzuch jak na okres i jeszcze cos strasznie ciagnelo po bokach tzn. gdzies tam gdzie jajniki
plamienie moze byc po stosunku
Macica rosnie i wszystko jest mocno ukrwione i wrazliwe

Mam nadzieje, ze wszystko jest dobrze
Kurczę fele bele Właśnie też czuję takie "inne" niż typowe bóle. Ogólnie jestem osobą bardzo nerwową i przesunięcia okresu o tydzień nawet to raczej u mnie nic nowego, tym razem gdyby nie te bóle (i kilka innych ;]) i skierowanie na prześwietlenie pewnie nawet dop głowy nie przyszło test zrobić....
W każdym bądź razie.... byłam w szpitalu .... i gin był trochę zaskoczony raczej. Nic się nie dowiedziałam oprócz tego że mam się uspokoić. Macica faktycznie "wygląda inaczej", ale na usg pęcherzyka nie widać (lekarz powiedział dokładnie: "mógłbym niby stwierdzić że coś tam widać, ale raczej .... nie widać"). Test wyszedł pozytywnie BARDZO, mimo że nie z porannego moczu nawet. Więc na KRWAWIENIE (które teraz wygląda jak miesiączka ) dostałam duphaston, a jutro mam powtórzyć test .... ... no i zobaczymy ... Eh. Sama już nie wiem co myśleć :conf used: . Objawów na 100% sobie nie wmówiłam, bo ani nei BAŁAM się że jestem, ani tak bardzo nie świrowałam ŻĘ CHCĘ żeby sobie cokolwiek wmawiać, test właściwie zrobiłam "profilaktycznie", bo myślałam, że mam jakieś zapalenie jajników czy coś ......................... . .
Bożesh .... WSZYSTKIE JAK JEDNA MACIE KCIUKI TRZYMAĆ NO!!! Po tej całej radości po wyniku testu, po tym całym strachu, to się chyba pochlastam jak jutro nie będzie 2 kreseczek
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-05, 14:03   #4175
Kika123
Przyczajenie

No to bylo gdzies 4 dni po okresie. i dostalam okres teraz i wlasnie nie wiem czy moge byc czy nie
Stary 2009-03-05, 14:41   #4176
magdulec
Zadomowienie

no i przyszła dzisiaj @ ;(;(;(, ostatni miesiąc prób na dzidzię z 2009 ;(;(
magdulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-05, 14:46   #4177
jusali
Rozeznanie

Magdulec, jeśli uda Ci się w następnym miesiącu zafasolkowac to są jeszcze szanse na urodzenie w 2009r
Często się zdarza, że się rodzi miesiąc przed
jusali jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-05, 15:37   #4178
seige
Raczkowanie

Hej dziewczęta

Poranny test wyszedł pozytywnie dzisiaj rano. Czekałam dwa dni po spodziewanej @, żeby mieć całkowitą pewność, ale ciążę podejrzewałam już od 12 dnia po zapłodnieniu. Wiem, że zafasolkowałam ok. 15-16 lutego, a jeżeli bóle w nocy z 14 na 15 można traktować jako moment zapłodnienia (wierzę głęboko, że to był właśnie ten moment!), to ciąża kończy właśnie swój piąty tydzień. Objawy ponoć typowe: bóle w podbrzuszu i w okolicach jajników, podobne do okresowych, nabrzmiałe piersi, brak jakichkolwiek wyprysków i niemożność wciągnięcia brzuszka do stanu sprzed zafasolkowania. Dzidzia nie była planowana. Dzisiaj poinformuję mojego narzeczonego i cholernie się tym faktem stresuję. W ogóle stresuję się za dużo, ale pewnie to normalne w pierwszej ciąży. Naczytałam się różnych historii i biorę do siebie o wiele za dużo błahych symptomów. Teraz myślę np. w którym tygodniu najlepiej wybrać się do gina, żeby już coś było lepiej wiadomo i ta decyzja też mnie lekko stresuje... Ech. Mam nadzieję, że to po prostu szał hormonów i że prędko minie. Acha, wyliczyłam sobie termin na 11 listopada. Witam pozostałe Listopadówki, a także wszystkie szczęśliwie zafasolkowane!
seige jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-05, 15:47   #4179
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez seige Pokaż wiadomość
Hej dziewczęta

Poranny test wyszedł pozytywnie dzisiaj rano. Czekałam dwa dni po spodziewanej @, żeby mieć całkowitą pewność, ale ciążę podejrzewałam już od 12 dnia po zapłodnieniu. Wiem, że zafasolkowałam ok. 15-16 lutego, a jeżeli bóle w nocy z 14 na 15 można traktować jako moment zapłodnienia (wierzę głęboko, że to był właśnie ten moment!), to ciąża kończy właśnie swój piąty tydzień. Objawy ponoć typowe: bóle w podbrzuszu i w okolicach jajników, podobne do okresowych, nabrzmiałe piersi, brak jakichkolwiek wyprysków i niemożność wciągnięcia brzuszka do stanu sprzed zafasolkowania. Dzidzia nie była planowana. Dzisiaj poinformuję mojego narzeczonego i cholernie się tym faktem stresuję. W ogóle stresuję się za dużo, ale pewnie to normalne w pierwszej ciąży. Naczytałam się różnych historii i biorę do siebie o wiele za dużo błahych symptomów. Teraz myślę np. w którym tygodniu najlepiej wybrać się do gina, żeby już coś było lepiej wiadomo i ta decyzja też mnie lekko stresuje... Ech. Mam nadzieję, że to po prostu szał hormonów i że prędko minie. Acha, wyliczyłam sobie termin na 11 listopada. Witam pozostałe Listopadówki, a także wszystkie szczęśliwie zafasolkowane!
Najlepiej do gina idź od razu - potwierdzić wynik testu! Ja się zapisłam jak tylko wyszły 2 kreseczki, a teraz jestem skołowana, bo równie wszystkie objawy miałam, a na to wychodzi, że chyba nie ma fasolki ....
Więc zanim nastraszysz TŻ upewnij się ;]
Stary 2009-03-05, 15:51   #4180
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

dziewuchy zdaje relacje ze szpitala
jest okej, ale lepiej dmuchać na zimne (tak powiedział gin) czasami plamienia się zdarzają, jajniczek, który ma za zadanie podtrzymywać na początku ciąże produkuje za mało hormonów, dlatego dostaje dopochwowo luteinę, która pomaga w ich produkcji. jutro znów mam badania, żeby zobaczyć czy wszystko okej przyrasta. już nie mogę się doczekać by zobaczyć kruszynkę z serduszkiem
trzymajcie

izumi idź na bete, bedziesz miała pewność, testy pokazujące wynik pozytywny raczej się nie mylą. a na stwierdzenie ciązy przez gina jest raczej za wcześnie. poza tym dziwie się, że nie dał Ci skierowania na badania...
beata jak dla mnie zaciążyłaś, daj znać, co i jak

powodzenia Dziewczyny i dziękuję za słowa otuchy
sorejna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-05, 16:24   #4181
Izumi
Wtajemniczenie

Sorejna cieszę się za Ciebie
Co do mnie ... podejrzewam że nie dał mi skierowania, bo moja mama w tys mamym szpitalu jest położną i uznał że się mną w domu zajmie wystarczająco Pytałam go o badanie krwi, ale zaproponował na razie zwykły test raz jeszcze zrobić, brać tabletki i gdyby drugi test wyszedł pozytywnie wtedy będziemy szukać i myśleć dalej. (...) Teraz czuję się strasznie zawiedziona. Przeczytałam, że niektóre testy mogą się mylić jeślisą nadwrażliwe ... no ale ja nie zrobiłam testu z porannego moczu, tylko w środku dnia a i tak wyszło na + ..... Hmm... sama nie wiem...... niech mnie ktoś przytuli ;[ ehhhhhhh

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-05, 16:39   #4182
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

izumi
Stary 2009-03-05, 16:43   #4183
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sorejna Pokaż wiadomość
izumi
....................
Jutro rano dam znać po teście ......
Stary 2009-03-05, 17:15   #4184
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kika123 Pokaż wiadomość
No to bylo gdzies 4 dni po okresie. i dostalam okres teraz i wlasnie nie wiem czy moge byc czy nie
Prawdopodobnie to były dni niepłodne. Dostałaś okres (ale taki normalny, tak? nie plamienie..?), więc myślę, że powinno być ok. Ale dla pewności możesz zrobić test w tym tygodniu.

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Cytat:
Napisane przez sorejna Pokaż wiadomość
dziewuchy zdaje relacje ze szpitala
jest okej, ale lepiej dmuchać na zimne (tak powiedział gin) czasami plamienia się zdarzają, jajniczek, który ma za zadanie podtrzymywać na początku ciąże produkuje za mało hormonów, dlatego dostaje dopochwowo luteinę, która pomaga w ich produkcji. jutro znów mam badania, żeby zobaczyć czy wszystko okej przyrasta. już nie mogę się doczekać by zobaczyć kruszynkę z serduszkiem
trzymajcie

izumi idź na bete, bedziesz miała pewność, testy pokazujące wynik pozytywny raczej się nie mylą. a na stwierdzenie ciązy przez gina jest raczej za wcześnie. poza tym dziwie się, że nie dał Ci skierowania na badania...
beata jak dla mnie zaciążyłaś, daj znać, co i jak

powodzenia Dziewczyny i dziękuję za słowa otuchy
Z całych sił trzymam Kochana
Izumi
za Ciebie też aby wszystko było w porządku
Stary 2009-03-05, 17:22   #4185
Bety72
Przyczajenie

Hej Dziewczyny i Fasolki
bylam dzisiaj u genka i teraz ....
normalnie dalej glupia jestem, a nawet bardziej niz wczesniej
doktor wysluchal mnie, przebadal, zrobil USG dopochwowe i .........
w USG nic nie zobaczyl, ale dal mi skierowanie na "bete" na dzisiaj, a druga powtorka w poniedzialek, powrot do niego w czwartek ZA TYDZIEN!!!!!!!!!!!
powiedzial ze musimy zobaczyc czy hormon rosnie.
ja do tego czasu to chyba osiwieje bo wynik tutaj gdzie mieszkam wysylany jest bezposrednio do lekarza wiec nic sie nie dowiem do tego czasu
Co myslicie dziewczyny o tym wszystkim ????????
Bety72 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-05, 17:26   #4186
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bety72 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny i Fasolki
w USG nic nie zobaczyl, ale dal mi skierowanie na "bete" na dzisiaj, a druga powtorka w poniedzialek, powrot do niego w czwartek ZA TYDZIEN!!!!!!!!!!!
ja do tego czasu to chyba osiwieje bo wynik tutaj gdzie mieszkam wysylany jest bezposrednio do lekarza wiec nic sie nie dowiem do tego czasu
Dokładnie Cię rozumiem ;] U mnie też nic nie zobaczył mimo pozytywnego testu.
Stary 2009-03-05, 17:43   #4187
Bety72
Przyczajenie

Dzk Izumi
Ty oczywiscie smigaj na Bete i daj znac jak tylko odbierzesz wynik, ja niestety musze czekac do wizyty
Trzymam Kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!
Stary 2009-03-05, 18:24   #4188
Kika123
Przyczajenie

na poczatku mialam takie plamienia a potem dosc opfity a teraz znowu taki dziwny jakis jest...wiec nie wiem
Stary 2009-03-05, 18:26   #4189
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

hej dziewczyny,pisałam ostanio,że jednak dostałam @.To było 3,miałam plamy na bieliźnie. Więc się zakorkowałam), a dzisiaj rano miałam czystego tampona i popołudniu jak zmieniałam to był tylko troszke brudny,zawsze mialam dosc obfite @ i trwały 4-5 dni.Jak myślicie co to może być??
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-05, 18:42   #4190
seige
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
Najlepiej do gina idź od razu - potwierdzić wynik testu! Ja się zapisłam jak tylko wyszły 2 kreseczki, a teraz jestem skołowana, bo równie wszystkie objawy miałam, a na to wychodzi, że chyba nie ma fasolki ....
Więc zanim nastraszysz TŻ upewnij się ;]
Kurczę, to już sama nie wiem... Niektórzy piszą, żeby iść od razu, inni, żeby zaczekać, bo jeszcze nic nie da się stwierdzić. Chyba jednak zaczekam z tym ginem do przyszłego tygodnia, a jutro wybiorę się do mojej rodzinnej, żeby mi betę zrobiła - chyba nie powinno być żadnego problemu mimo, że internista to nie ginekolog...? A zresztą - czy beta może nie wskazać ciąży po 3 tygodniach od zapłodnienia? Mam tyle pytań, a istnieje tak cholernie mało jasnych odpowiedzi. Najgorsza jest ta niepewność...
seige jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-05, 20:06   #4191
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

odpiszcie kochane)
Stary 2009-03-05, 20:20   #4192
aniolek124
Przyczajenie

Kochana Ty lepiej zrób test i nie używaj lepiej tamponów tak na wszelki wypadek.
aniolek124 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-05, 20:21   #4193
Bety72
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny,pisałam ostanio,że jednak dostałam @.To było 3,miałam plamy na bieliźnie. Więc się zakorkowałam), a dzisiaj rano miałam czystego tampona i popołudniu jak zmieniałam to był tylko troszke brudny,zawsze mialam dosc obfite @ i trwały 4-5 dni.Jak myślicie co to może być??
Anusia generalnie to moze byc ciaza, ale rowniez moga to byc zaburzenia cyklu, hormonalne .....
Czy robilas test ciazowy ????

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-05, 20:24   #4194
aniolek124
Przyczajenie

A w którym tygodniu mniej więcej jesteś???
Cytat:
Napisane przez Bety72 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny i Fasolki
aniolek124 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-05, 20:59   #4195
Bety72
Przyczajenie

wg OM to 5 tydzien, ale wg mnie to 18 dni od Tego przytulania, nie wiecej niz 22 dni, znam doskonale swoj organizm jezeli chodzi o rozpoznawianie owul., nigdy nie uzywalam zadnej antykonc. a mam tylko dwoje dzieci, planowanych
Stary 2009-03-05, 22:18   #4196
henisia
Przyczajenie

Witam serdecznie!
Od jakiegoś czasu przyglądam się namiętnie waszemu forum ( zazwyczaj dzień przed planowaną@)
Staram się z moim partnerem o dziecko tzn nie planujemy ale spontanicznie dążymy do tego za każdym razem przed @ mam nadzieje ze się powiedzie....
Ostatni @ miałam w terminie teraz jestem w połowie cyklu po dniach płodnych ... i mam pewnie wątpliwości .. ponieważ ostatnimi czasy zaokrąglił mi się tyłek i biodra trochę... urosły mi piersi (ale nie bolą) a dziś nad ranem czułam taki dziwny ból w miejscu prawego jajnika taki wiecie typowy ból podczas @ w pierwszych dniach... było to dość dziwne....czy sądzicie ze to to co myślę... że to ciąża... wyczytałam na waszym forum że pierwszym dniom ciązy towarzyszą jakieś bóle brzucha... co sądzicie na ten temat??? pozdrawiam
henisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-06, 07:11   #4197
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Aniołek124 i Bety72 dziękuje za wypowiedzi). Testu jeszcze nie robiłam bo myślałam,że mam normalny okres.
Stary 2009-03-06, 11:12   #4198
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

bbbbbbb....
róbtaj test i pisz jak wyszedł

Bety
podziwiam Ciebie, ja od tego życia w niepewności zwariowałabym, ale nie pozostaje nic innego jak czekać. może spróbuj zadzwonić do gina na początku tyg. to może przez tel powie Tobie jaki jest wynik.

seige z pewnością wynik po 3 tyg. od zapłodnienia będzie wiarygodny. poza tym w tabelce z normami jest jako 1.
3-4 tyg.od ost.krwaw.mies. wartość stężenia (mU/ml) 9-130
u osób zdrowych nie będących w ciąży do 5mU/ml
badanie możesz wykonać w każdym laboratorium (ja byłam w sanitasie - 41zł) w szpitalu robili mi te badania 2 razy żeby przekonać się czy ten hormon prawidłowo rośnie (rośnie ok)

angusia niektóre kobiety mimo ciąży plamią w te dni, kiedy powinna być miesiączka. ale i ja nie raz miałam skąpe miesiączki ale w ciąży nie byłam. jak chcesz się upewnić to zrób test. a najlepiej to idz do gina.

heniusia życzę Tobie powodzenia ale staraj się nie nakręcać (tyłek się tak szybko nie zaokrągla, ja nadal jestem chuda jak szkapa, nawet brzuszka nie widać) choć mimo wszystko warto siebie obserwować, ale bez nakręcania, ze spokojem
ja 5 dni po pradopodobnym zapłodnieniu poczułam dziwny ból w dole brzuszka, suszyło mnie niemiłosiernie no i częściej niż zwykle odwiedzałam wc.
za dwa tyg. możesz już zrobić test to będą duuugie dwa tyg.
Stary 2009-03-06, 12:15   #4199
Bety72
Przyczajenie

Sorejna, ja staram sie nie dostawac na glowe od tego myslenia, zajac sie czyms ale nie bardzo mi to wychodzi, najchetniej to przespalabym caly ten czas zreszta nie bylo by z tym problemu bo spiaca jestem caaaaly czas ale coz do pracy chodzic trzeba
Tak sobie pomyslalam tylko, dlaczego lekarz uparl sie na Bete????? ja juz mu nawet powiedzialam, ze jak dla mnie to ja watpie ze to ciaza, ze raczej cos innego, przeciez przy tak dokladnym badaniu powinien to stwierdzic, wyczuc szyjke, macice to stary doswiadczony lekarz, wszystkie siostry mojego TZ i kolezanki z pracy do niego chodza.
Stary 2009-03-06, 12:56   #4200
Kika123
Przyczajenie

Mam pytanie czy podczas okresu mozna zrobic test ciazowy ? bo mam tak dziwnie zawsze przed okresem i w czasie bolał mnie strasznie brzuch a teraz nic mnie nie boli możne tak troszke ale zawsze mialam takie silne bule i nie wiem czy moge byc w ciazy czy nie;/ Prosze odpowiedcie mi
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości