|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4171 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4172 |
Przyczajenie
|
dziewczyny bo ja mam taki problem...od czasu kiedy chlopak mi sie spuscil do srodka minelo niecale dwa tyg czy moglam dostac okres i byc w ciazy ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4173 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Miałaś wtedy dni płodne? Jak długie masz cykle? Mogłabyś dostać plamień, bo okresów nie ma w ciąży. Plamienia mogą pojawić się w terminie miesiączki, ale są one zazwyczaj krótsze i mnie obfite. Najlepiej jak poczekasz aż miną 2tyg od stosunku i zrobisz test z porannego moczu lub wykonasz badanie z krwi w przychodni (koszt ok. 25-40zł, ja płaciłam 38..) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4174 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W każdym bądź razie.... byłam w szpitalu .... i gin był trochę zaskoczony raczej. Nic się nie dowiedziałam oprócz tego że mam się uspokoić. Macica faktycznie "wygląda inaczej", ale na usg pęcherzyka nie widać (lekarz powiedział dokładnie: "mógłbym niby stwierdzić że coś tam widać, ale raczej .... nie widać"). Test wyszedł pozytywnie BARDZO, mimo że nie z porannego moczu nawet. Więc na KRWAWIENIE (które teraz wygląda jak miesiączka ![]() ![]() ![]() ![]() Bożesh .... WSZYSTKIE JAK JEDNA MACIE KCIUKI TRZYMAĆ NO!!! Po tej całej radości po wyniku testu, po tym całym strachu, to się chyba pochlastam jak jutro nie będzie 2 kreseczek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4175 |
Przyczajenie
|
No to bylo gdzies 4 dni po okresie. i dostalam okres teraz i wlasnie nie wiem czy moge byc czy nie
|
![]() ![]() |
![]() |
#4176 |
Zadomowienie
|
no i przyszła dzisiaj @ ;(;(;(, ostatni miesiąc prób na dzidzię z 2009 ;(;(
|
![]() ![]() |
![]() |
#4177 |
Rozeznanie
|
Magdulec, jeśli uda Ci się w następnym miesiącu zafasolkowac to są jeszcze szanse na urodzenie w 2009r
![]() Często się zdarza, że się rodzi miesiąc przed ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4178 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczęta
![]() Poranny test wyszedł pozytywnie dzisiaj rano. Czekałam dwa dni po spodziewanej @, żeby mieć całkowitą pewność, ale ciążę podejrzewałam już od 12 dnia po zapłodnieniu. Wiem, że zafasolkowałam ok. 15-16 lutego, a jeżeli bóle w nocy z 14 na 15 można traktować jako moment zapłodnienia (wierzę głęboko, że to był właśnie ten moment!), to ciąża kończy właśnie swój piąty tydzień. Objawy ponoć typowe: bóle w podbrzuszu i w okolicach jajników, podobne do okresowych, nabrzmiałe piersi, brak jakichkolwiek wyprysków i niemożność wciągnięcia brzuszka do stanu sprzed zafasolkowania. Dzidzia nie była planowana. Dzisiaj poinformuję mojego narzeczonego i cholernie się tym faktem stresuję. W ogóle stresuję się za dużo, ale pewnie to normalne w pierwszej ciąży. Naczytałam się różnych historii i biorę do siebie o wiele za dużo błahych symptomów. Teraz myślę np. w którym tygodniu najlepiej wybrać się do gina, żeby już coś było lepiej wiadomo i ta decyzja też mnie lekko stresuje... Ech. Mam nadzieję, że to po prostu szał hormonów i że prędko minie. Acha, wyliczyłam sobie termin na 11 listopada. Witam pozostałe Listopadówki, a także wszystkie szczęśliwie zafasolkowane! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4179 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Więc zanim nastraszysz TŻ upewnij się ;] |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4180 |
Zadomowienie
|
dziewuchy zdaje relacje ze szpitala
![]() jest okej, ale lepiej dmuchać na zimne (tak powiedział gin) czasami plamienia się zdarzają, jajniczek, który ma za zadanie podtrzymywać na początku ciąże produkuje za mało hormonów, dlatego dostaje dopochwowo luteinę, która pomaga w ich produkcji. jutro znów mam badania, żeby zobaczyć czy wszystko okej przyrasta. już nie mogę się doczekać by zobaczyć kruszynkę z serduszkiem ![]() ![]() ![]() trzymajcie ![]() izumi idź na bete, bedziesz miała pewność, testy pokazujące wynik pozytywny raczej się nie mylą. a na stwierdzenie ciązy przez gina jest raczej za wcześnie. poza tym dziwie się, że nie dał Ci skierowania na badania... beata jak dla mnie zaciążyłaś, daj znać, co i jak ![]() powodzenia Dziewczyny i dziękuję za słowa otuchy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4181 |
Wtajemniczenie
|
Sorejna cieszę się za Ciebie
![]() ![]() Co do mnie ... podejrzewam że nie dał mi skierowania, bo moja mama w tys mamym szpitalu jest położną i uznał że się mną w domu zajmie wystarczająco ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4182 |
Zadomowienie
|
izumi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4183 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4184 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() Izumi za Ciebie też ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4185 |
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny i Fasolki
![]() bylam dzisiaj u genka i teraz .... ![]() normalnie dalej glupia jestem, a nawet bardziej niz wczesniej ![]() doktor wysluchal mnie, przebadal, zrobil USG dopochwowe i ......... w USG nic nie zobaczyl, ale dal mi skierowanie na "bete" na dzisiaj, a druga powtorka w poniedzialek, powrot do niego w czwartek ZA TYDZIEN!!!!!!!!!!! powiedzial ze musimy zobaczyc czy hormon rosnie. ja do tego czasu to chyba osiwieje bo wynik tutaj gdzie mieszkam wysylany jest bezposrednio do lekarza wiec nic sie nie dowiem do tego czasu ![]() ![]() Co myslicie dziewczyny o tym wszystkim ???????? |
![]() ![]() |
![]() |
#4186 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4187 |
Przyczajenie
|
Dzk Izumi
![]() Ty oczywiscie smigaj na Bete i daj znac jak tylko odbierzesz wynik, ja niestety musze czekac do wizyty ![]() Trzymam Kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4188 |
Przyczajenie
|
na poczatku mialam takie plamienia a potem dosc opfity a teraz znowu taki dziwny jakis jest...wiec nie wiem
|
![]() ![]() |
![]() |
#4189 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny,pisałam ostanio,że jednak dostałam @.To było 3,miałam plamy na bieliźnie. Więc się zakorkowałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4190 |
Raczkowanie
|
Kurczę, to już sama nie wiem... Niektórzy piszą, żeby iść od razu, inni, żeby zaczekać, bo jeszcze nic nie da się stwierdzić. Chyba jednak zaczekam z tym ginem do przyszłego tygodnia, a jutro wybiorę się do mojej rodzinnej, żeby mi betę zrobiła - chyba nie powinno być żadnego problemu mimo, że internista to nie ginekolog...? A zresztą - czy beta może nie wskazać ciąży po 3 tygodniach od zapłodnienia? Mam tyle pytań, a istnieje tak cholernie mało jasnych odpowiedzi. Najgorsza jest ta niepewność...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4191 |
Zakorzenienie
|
odpiszcie kochane
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4192 |
Przyczajenie
|
Kochana Ty lepiej zrób test i nie używaj lepiej tamponów tak na wszelki wypadek.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4193 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Czy robilas test ciazowy ???? |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4194 | |
Przyczajenie
|
A w którym tygodniu mniej więcej jesteś???
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4195 |
Przyczajenie
|
wg OM to 5 tydzien, ale wg mnie to 18 dni od Tego przytulania, nie wiecej niz 22 dni, znam doskonale swoj organizm jezeli chodzi o rozpoznawianie owul., nigdy nie uzywalam zadnej antykonc. a mam tylko dwoje dzieci, planowanych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4196 |
Przyczajenie
|
Witam serdecznie!
Od jakiegoś czasu przyglądam się namiętnie waszemu forum ( zazwyczaj dzień przed planowaną@) Staram się z moim partnerem o dziecko tzn nie planujemy ale spontanicznie dążymy do tego ![]() Ostatni @ miałam w terminie teraz jestem w połowie cyklu po dniach płodnych ... i mam pewnie wątpliwości .. ponieważ ostatnimi czasy zaokrąglił mi się tyłek i biodra trochę... urosły mi piersi (ale nie bolą) a dziś nad ranem czułam taki dziwny ból w miejscu prawego jajnika taki wiecie typowy ból podczas @ w pierwszych dniach... było to dość dziwne....czy sądzicie ze to to co myślę... że to ciąża... wyczytałam na waszym forum że pierwszym dniom ciązy towarzyszą jakieś bóle brzucha... co sądzicie na ten temat??? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4197 |
Zakorzenienie
|
Aniołek124 i Bety72 dziękuje za wypowiedzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4198 |
Zadomowienie
|
bbbbbbb....
![]() róbtaj test i pisz jak wyszedł ![]() Bety podziwiam Ciebie, ja od tego życia w niepewności zwariowałabym, ale nie pozostaje nic innego jak czekać. może spróbuj zadzwonić do gina na początku tyg. to może przez tel powie Tobie jaki jest wynik. seige z pewnością wynik po 3 tyg. od zapłodnienia będzie wiarygodny. poza tym w tabelce z normami jest jako 1. 3-4 tyg.od ost.krwaw.mies. wartość stężenia (mU/ml) 9-130 u osób zdrowych nie będących w ciąży do 5mU/ml badanie możesz wykonać w każdym laboratorium (ja byłam w sanitasie - 41zł) w szpitalu robili mi te badania 2 razy żeby przekonać się czy ten hormon prawidłowo rośnie (rośnie ok) angusia niektóre kobiety mimo ciąży plamią w te dni, kiedy powinna być miesiączka. ale i ja nie raz miałam skąpe miesiączki ale w ciąży nie byłam. jak chcesz się upewnić to zrób test. a najlepiej to idz do gina. heniusia życzę Tobie powodzenia ale staraj się nie nakręcać (tyłek się tak szybko nie zaokrągla, ja nadal jestem chuda jak szkapa, nawet brzuszka nie widać) choć mimo wszystko warto siebie obserwować, ale bez nakręcania, ze spokojem ![]() ja 5 dni po pradopodobnym zapłodnieniu poczułam dziwny ból w dole brzuszka, suszyło mnie niemiłosiernie no i częściej niż zwykle odwiedzałam wc. za dwa tyg. możesz już zrobić test to będą duuugie dwa tyg. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4199 |
Przyczajenie
|
Sorejna, ja staram sie nie dostawac na glowe od tego myslenia, zajac sie czyms ale nie bardzo mi to wychodzi, najchetniej to przespalabym caly ten czas
![]() ![]() ![]() Tak sobie pomyslalam tylko, dlaczego lekarz uparl sie na Bete????? ja juz mu nawet powiedzialam, ze jak dla mnie to ja watpie ze to ciaza, ze raczej cos innego, przeciez przy tak dokladnym badaniu powinien to stwierdzic, wyczuc szyjke, macice ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4200 |
Przyczajenie
|
Mam pytanie czy podczas okresu mozna zrobic test ciazowy ? bo mam tak dziwnie zawsze przed okresem i w czasie bolał mnie strasznie brzuch a teraz nic mnie nie boli możne tak troszke ale zawsze mialam takie silne bule i nie wiem czy moge byc w ciazy czy nie;/ Prosze odpowiedcie mi
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:37.