|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4201 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy
Jedna kreseczka wyszła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4202 |
Raczkowanie
|
Zrobię jutro i napiszę jaki wynik
![]() ![]() ![]() ![]() Kika123 myślę, że można, chociaż ja wolałabym zaczekać jak się skończy. Ale skoro to jest normalne krwawienie (różniące się tylko siłą bólu), to raczej nie jesteś w ciąży. Jeśli obfitość okresu jest podobna do pozostałych i trwa mniejwięcej tyle samo czasu, to nie masz się czego obawiać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4203 |
Przyczajenie
|
No wiem ale mam takie wiesz objawy placzu juz od tygodnia;/ raz mi sie plakac chce raz smiac;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#4204 |
Raczkowanie
|
nie przejmuj sie kochana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4205 |
Raczkowanie
|
No i się przetestowałam. Podchodziłam 2 razy.. Tzn za pierwszym razem było chyba za mało moczu, bo po 5 min nie było żadnej kreski. No to dodałam trochę więcej i wyszedł negatywny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4206 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4207 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny bo mialam 2dni normalnie okres a 3mam takie plamienia tylko jest taki strasznie slaby i mam dziwne uczucia w brzuchu...dodam jeszcze ze moja mama i siostra gdy byly w ciazy mialy okres czy ja tez tak moglam miec? calyczas plakac mi sie chce i wogole mam takie dziwne uczucia czy to moze byc ciaza?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4208 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczęta za odpowiedzi!
![]() Wczoraj byłam u gina i wiem już na pewno, że to 5 tydzień. Mam 5mm pęcherzyk, ale na razie nie widać w nim zarodka. Jak się będę dobrze sobą zajmować to za dwa tygodnie lekarz będzie mnie mógł bardziej zapewnić o prawidłowości ciąży. Wszystko zależy od genetyki - powiedział. Na bóle w podbrzuszu przepisał mi Nospę (2 razy dziennie po jednej) i powiedział, że to w sumie za wcześnie jeszcze na bóle rozkurczowe macicy, ale same wiecie na pewno jak to jest - u każdej kobiety inaczej. Miejmy nadzieję, że wszystko będzie w porządku. Jestem trochę tym wszystkim przestraszona. Moja kumpela ze studiów miała poronienie zatrzymane z 5tygodniową martwą ciążą. Ech.. jak tak się człowiek naczyta i nasłucha to aż strach w ciążę zachodzić. No, ale gadanie gadaniem - dzidzia w ramionach jest największą rekompensatą z możliwych ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4209 |
Raczkowanie
|
Seige bardzo się cieszę
![]() ![]() ![]() ![]() Kika123 Pisałam abyś zrobiła test, najlepiej z krwi, wtedy będziesz miała 100% pewności. Tak, możliwa jest ciąża, skoro "okres" jest mniej obfity od poprzednich. Izumi Bardzo mi przykro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4210 |
Raczkowanie
|
Nie martw sie uda sie wam!A jesli moge spytac to ile czasu probujecie?My z mezem pracowalismy ponad 3 miesiace i jak za kazdym razem pojawiał sie @ to płakałam kilka dni przed @ wyobrazałam sobie ze jestem juz w ciazy i sie cieszyłam ale gdy przychodziła @ to zadowolenie znikało mielismy juz dosyc myslałam ze moze jestem chora ale nigdy nie brałam zadnej antykoncepcji wiec...Ale wkoncu we wrzesniu tak tydzien po dniu spodziewanej miesiaczki zrobiłam test i pojawiła sie druga kreseczka taka jasniutka cieszyłam sie bardzo,odczekałam kilka dni i zrobiłam drugi i wyszły 2 ciemne kreseczki
![]() ![]() Zycze powodzonka ![]()
#4211 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
oj kochana to ty mialas wielkie szcescie ze za trzecim razem od staranek u mnie bylo duzo ponad roczek juz mialam sie zaczac badac z mezem czy aby z nami wszystko jest ok a tu taka niespodzianka ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4212 |
Zadomowienie
|
bbbbbb.... my przez 3lata stosowaliśmy przerwany i dzidzi nie było. więc jeśli o nią wam chodzi to radzę iść na całość
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4213 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4214 |
Zadomowienie
|
Foka29 miałyśmy szczęście
![]() podobno tylko 25% parom udaje się zaciążyć za pierwszym razem ale ile w tym prawdy nie wiem ![]() myślałam, że nam to troszkę dużej potrwa ale mój tłumaczył mi, że jemu to wszystko tak ładnie wychodzi (brak wrodzonej skromności hihi) pozdrowionka |
![]() ![]() |
![]() |
#4215 |
Przyczajenie
|
witam wszystkie wizazanki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4216 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
oj ale sie usmialam z tego szlafroka (jestem na fazie smiechu sie z niczego) ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4217 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4218 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4219 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4220 |
Zadomowienie
|
kiedyś mojego "na śpika" wzięłam
![]() ![]() ![]() a Tobie życze powodzonka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4221 |
Przyczajenie
|
Witam!
![]() ![]() Chciałam opisać swoje 'objawy'... mianowicie: okres miałam 'niby' normalnie... 27 dzień trwała 5 dni (mam zawsze do 7 dni max.) skończył się w sobotę 7 marca... Dzisiaj od rana odczuwam ból w dole brzucha jak na okres, dziwnie bolące piersi i dużo jasnożółtych upławów! Nigdy tak nie było! Zawsze po miesiączce suchutko i żadnych bólów brzucha jak i piersi... Czy ktoś może tak miał? Dodam, iż staramy się z mężem o maluszka... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4222 |
Zadomowienie
|
witaj girl
![]() czy ta miesiączka oprócz tego, że trwała krócej była mnie obfita niż zawsze? fakt, że piersi ciężarnych są wrażliwsze i bolą (czasami mocniej czasami słabiej-mnie słabiej, tylko przy dotyku) no i bez wkładki ani rusz, ale jeśli się chcesz upewnić, a jesteś już po okresie - to śmigaj do apteki i rano zrób test. trzymam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4223 |
Przyczajenie
|
No właśnie jak dotykam (piersi) to nie bolą raczej... Tylko czuję (bez dotyku), że jakby dreszcze przechodziły takie bolące :P (kurcze nie wiem jak to opisać :P )
A miesiączka raczej normalna była tylko krótsza... No ale najbardziej mnie dziwi ten ból brzucha i jestem strasznie nerwowa, co raczej po okresie mi się nie zdarzało (zawsze przed byłam nie do zniesienia) <bezradny> |
![]() ![]() |
![]() |
#4224 |
Przyczajenie
|
Hej Dziewczynki,
ja niestety musze przerwac starania na najblizszy cykl, okazalo sie ze te wszystkie objawy to cysta, torbiel jajnika ![]() ![]() Zycze Wszystkim Starajacym sie Fasolek ![]() Za Zafasolkowane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4225 |
Zadomowienie
|
oj, bety72 współczuję
![]() ile my kobiety musimy się nacierpieć ![]() życzę Tobie szybkiego powrotu do zdrowia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4226 |
Przyczajenie
|
Bety życzę szybkiego powrotu do zdrówka a potem miluśkich pieszczotek w celu przyjęcia fasolki w Twoim brzuszku
![]() Czy jest ktoś kto podejrzewa co może mi dolegać? :P fasolkaa? czy coś innego? |
![]() ![]() |
![]() |
#4227 |
Zadomowienie
|
jak widzisz ciężko jest stwierdzić czy to fasolka czy coś innego. lepiej poradzić się ginekologa.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4228 |
Przyczajenie
|
Dziekuje Dziewczyny
![]() jestem juz 4 dzien na lekach, zostalo jeszcze 11 ![]() tyle m-cy staran i nadal NIC ![]() do przyszlego m-ca pozwole sobie was podgladac ![]() Mam nadzieje ze ten lek pomoze i od nastepnego cyklu bede mogla z TZ wzowic staranka ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam Serdzecznie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4229 |
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny
![]() jestem w 7tc ![]() @ mialam dostac 18 lutego, pierwszy test robilam w Walentynki - ot taki prezent dla Mezusia, ale kreseczka ktora ujrzalam byla taka bledziutka, ze mialam watpliwosci czy nie widze jej tylko dlatego, ze tak bardzo tego chce. Nie robilam wiec zamieszania i poczekalam grzecznie do terminu miesiaczki i wtedy juz przepiekna czerwona kreseczka potwierdzila ze jeeest Dzidzius ![]() ![]() Ciaza jest jak najbardziej planowana ![]() ![]() Mam nadzieje ze ten Dzidek doczeka spotkania na zewnatrz ![]() Co do obiawow Po pierwsze spac, spac, spac i jeszcze spac - czasem odpadam juz o 7, 8 wieczorem, ale przeciez mam dopiero kilka tygodni wiec potrzebuje snu ![]() ![]() ![]() Mdli och jak mdi - alecz wcale nie porannie, lecz wieczornie ![]() mam duza ochote na jedzenie, ale jak juz sie za nie zabiore wszytsko stoi kolkiem w gardle ![]() Ze wzgledu na poronienie mialam juz pierwsze usg w 5tc - pecherzyk grzecznie usadowil sie na miejscu ![]() w poniedzialem mam kolejne - ma juz byc widoczne bijace serduszko Wielkiego Czlowieka ![]() Trzymajcie kciuki ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4230 |
Zadomowienie
|
trzymam
![]() ![]() ja jestem w 8 tyg. i nadal czuję się bardzo dobrze. praktycznie nie doskwierają mi żadne negatywne objawy ciąży i oby tak dalej. czasami to aż się zapominam i zamiast leżeć i odpoczywać (wylądowałam tydzień temu w szpitalu - zagrożenie poronienia) to ja sprzątam i krzątam się. jeszcze tydzień mam zwolnienia i obiecałam sobie przystopować. zobaczymy co będzie dalej. Magdula na kiedy masz termin? ja na 23 października i mam nadzieję, że załapiemy się jeszcze na wagę (jak moi rodzice i tatuś dzidziusia), bo słyszałam, że skorpiony bywają ciężkawe...ale to jeszcze zależy kto w co wierzy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:00.