Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-13, 11:23   #4231
Magdula1986
Przyczajenie

GG do Magdula1986
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy

Cytat:
Napisane przez sorejna Pokaż wiadomość
trzymam Magdula za Ciebie i Twoją fasolkę

Magdula na kiedy masz termin?
ja na 23 października i mam nadzieję, że załapiemy się jeszcze na wagę (jak moi rodzice i tatuś dzidziusia), bo słyszałam, że skorpiony bywają ciężkawe...ale to jeszcze zależy kto w co wierzy
Ja mam termin na 26 nie znam nikogo spod wagi za to moj brat to skorpion i niezle z niego ziolko wiec pewnie masz racje trzymajmy wiec kciuki za wagowe dzieciaczki

dzieki wielkie za kciuki
Magdula1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-13, 14:08   #4232
tancerkaGd
Rozeznanie

Magdula1986

Rówieśniczko Ty 'moja' ) pierwsze testy robiłyśmy tego samego dnia - w walentynki!! też wtedy miałam bardzo ale to bardzo jasną drugą kreskę, że aż musiałam się upewniać pod lepszym światłem
we wtorek słyszałam już bicie serduszka cudowne uczucie.....

życzę powodzenia!!
tancerkaGd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-15, 11:45   #4233
Magdula1986
Przyczajenie

GG do Magdula1986

tancerkaGd

) o jak miło
Mam nadzieje e juz w poniedzialek i nasze serducho zabije
fajnie ze razem bedziemy kroczyc ta nasza ciazowa droga

powodzenia zycze i Wam
Stary 2009-03-16, 12:00   #4234
tancerkaGd
Rozeznanie

Magdula1986
napisz zatem jak po poniedziałkowej wizycie jestem strasznie ciekawa ))
Stary 2009-03-16, 18:14   #4235
kkarolaa
Przyczajenie

Witam Drogie Panie
Ja dzilenie czekam jeszcze tydzień bo w poniedziałek mam dostac @, chcialabym zeby tym razem sie udalo(mam dosc juz tych tabletek i zastrzykow), a jak sie nie uda to trudno dam sobie na luz na pewnien czas... :/ nie mam zadnych objawow wiec juz coraz mniej w to wierze, moze tam pobolewa mnie troche brzuch ale teraz to juz sama niewiem z czego :/
POZDRAWIAM
kkarolaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 06:21   #4236
kkarolaa
Przyczajenie

Dziewczyny tylko Wy wiecie jak to jest czekac z miesiaca na miesiac czy ta wredna @ przyjdzie ;/ ja naprawde chcialabym zeby juz tym razem sie udalo i smuce sie tym ze zadnych objawow nie mam (przeraza mnie nawet mysl ze jak sie spozni kupie test ciazowy i bedzie jedna kreska juz tyle razy to przerabialam )...
POzdrawiam
Stary 2009-03-18, 08:20   #4237
paczka22
Raczkowanie

GG do paczka22

Witam was wszystkie powinnam miesiaczke dostac 9marca niedostalam jej,na drugi dzien na wieczor zrobilam test ciazowy, wyszlo ze jestem w ciazy,11marca poszlam do ginka potwierdzila to ,9 marcaze jestem w ciazy bardzo sie ucieszylam.Ale ginekolog niepowiedziala mi ktory to tydzien ,tylko mi powiediala ze mam przyjsc za dwa tygodnie.(26marca).Pojde i tak mysle ze dzien zaplodnienia to od 23-26 bo w tych dniach to ja chcialam sie kochac z chlopakiem namowilam go bo jakos takos mialam wielka ochote na seks.I to chyba byl ktorys ten dzien : jupi::e hem:.piszcie wszystko na ten temat juz bym bardzo chciala wiedziec ktory to tydzien lub miesiac.buzka;*
paczka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 09:07   #4238
dudziakowa
BAN stały

GG do dudziakowa

Cytat:
Napisane przez paczka22 Pokaż wiadomość
Witam was wszystkie powinnam miesiaczke dostac 9marca niedostalam jej,na drugi dzien na wieczor zrobilam test ciazowy, wyszlo ze jestem w ciazy,11marca poszlam do ginka potwierdzila to ,9 marcaze jestem w ciazy bardzo sie ucieszylam.Ale ginekolog niepowiedziala mi ktory to tydzien ,tylko mi powiediala ze mam przyjsc za dwa tygodnie.(26marca).Pojde i tak mysle ze dzien zaplodnienia to od 23-26 bo w tych dniach to ja chcialam sie kochac z chlopakiem namowilam go bo jakos takos mialam wielka ochote na seks.I to chyba byl ktorys ten dzien : jupi::e hem:.piszcie wszystko na ten temat juz bym bardzo chciala wiedziec ktory to tydzien lub miesiac.buzka;*
Gratulacje... zapraszam na nasz watek...mamusie listopadowo-grudniowe...

witajcie dziewczyny:

Moje objawy ciazowe:
-wymioty nienawidze ich...i mnie mecza ciagle
-sutki bola
-piersi sie troszke powiekszyl
-jestem okropmnie spiaca
dudziakowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 09:08   #4239
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Witam paczka22 widze ze mamy dużo wsłolnego, bo ja tez mialam dostać miesiączke 9 marca i nie dostałam, też robilam test i wyszły 2 kreseczki u gina jeszcze nie byłam ide wlasnie tak jak ty 26 marca, też juz nie moge sie doczeakać jak sie dowiem ktory to tydzień
Powiedz mi jeszcze jakie badania ci lekarka robiła na pierwszym spotkaniu aby potwierdzić ciąże, czy to były badania przez pochwowe czy tylko USG??
Pozdrawiam i serdeczne gratulacje
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 11:06   #4240
paczka22
Raczkowanie

GG do paczka22

PIETRUSIA To badanie trwalo kilka sekund wsadzila mi palca w pochwe i stwierdzila ciaze nieboj sie nic sie niestanie ale powiem ci ze bylam w strachu chociaz jak to juz druga moja ciaza wiesz .Tylko o pierwszej ciazy dowiedzialam sie po 3 miesiacach dopiero,wiec inaczej niz na poczatku tak jak teraz,buziaki.zycze powodzenia.
paczka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 11:45   #4241
Magdula1986
Przyczajenie

GG do Magdula1986

Hej kochane.
Po poniedzialkowej wizycie uspokoilam sie niesamowicie
Zobaczylam 13.8mm Dziecka z serduchem wyrywajacym sie z mikroskopijnej piersi Niesamowity widok
Taaaaaka jestem szczesliwa
Stary 2009-03-18, 14:30   #4242
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
PIETRUSIA To badanie trwalo kilka sekund wsadzila mi palca w pochwe i stwierdzila ciaze nieboj sie nic sie niestanie ale powiem ci ze bylam w strachu chociaz jak to juz druga moja ciaza wiesz .Tylko o pierwszej ciazy dowiedzialam sie po 3 miesiacach dopiero,wiec inaczej niz na poczatku tak jak teraz,buziaki.zycze powodzenia.
Dziekuję ci paczka22, trochę mnie uspokoiłaś, jak bedę już po wizycie to powiem jak było...

Cytat:
Napisane przez Magdula1986 Pokaż wiadomość
Hej kochane.
Zobaczylam 13.8mm Dziecka z serduchem wyrywajacym sie z mikroskopijnej piersi Niesamowity widok
Gratulacje Magdula1986
Stary 2009-03-18, 15:42   #4243
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

cześć dziewczyny
powoli dobieg końca moje dwutygodniowe leniuchowanie - dosłownie!
co się u mnie zmieniło? mam problemy ze wstawaniem, śpię spokojnie do 12 godziny. w ciągu dnia też podsypiam i o dziwo nie mam problemów z zasypianiem w nocy.
boję się jak to będzie kiedy wrócę do pracy...
jutro idę na kontrolę, to już końcówka 9 tygodnia , mój tż idzie za mną, chce zobaczyć maleństwo, ciekawa jestem jak już urosło
ale wracając do tematu, oprócz tego notorycznego zmęczenia (?!) i ciągłej chęci spania nic mi nie doskwiera, nadal nie mam zachcianek, ani mdłości, czuję się bardzo dobrze. zauważyłam, że powoli dostaje brzuszka, zawsze był płaski jak deska a teraz taki "tłuściutki" się zrobił, lecz mimo wszystko nie przybrałam na wadze.
pietrusia, magdula, paczka jeszcze raz gratuluje i radzę się niczym nie przejmować każda z nas przechodzi ciąże inaczej, to sprawa bardzo indywidualana. dobrze jest analizować to jak się czujemy ale nie porównywać się, nie szukać u siebie na siłę objawów jakie inne kobiety mają podczas swojej ciąży.
życzę Wam dobrego samopoczucia i samych radosnych chwil

kkarolaa trzymam kciuki aby na teście wyszły upragnione dwie kreseczki ale i tak postaraj się wrzucić na luz... prędzej czy później na pewno je zobaczysz

Edytowane przez sorejna
Czas edycji: 2009-03-18 o 15:46
sorejna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 21:02   #4244
BubiGirl
Rozeznanie

GG do BubiGirl
Smile Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy

Witam wszystkie mamusie
Starałam się o moją fasolkę całe 12 miesięcy od dwóch tygodni nic innego nie czuję tylko moje gigantyczne piersi, które baaardzo bolą i urosły już około 1 rozmiar- jak to określił mój TŻ z cytrynek zrobiły się pomarańcze nawet po schodach nie mogę schodzić spokojnie, bo bolą ponadto około 10.marca bolał mnie trochę brzuch zupełnie tak jak przed okresem, miałam kłucie w jajnikach. Bardzo czesto biegam do łazienki, chociać mało pije sikam za dwóch jem jem i jem, ale narazie nie przytyłam. Mam niezłą huśtawkę nastrojów, wystarczy jedno słowo TŻ i łapię focha, albo zaczynam płakać okropieństwo. No i te bóle głowy, nie dokuczliwe narazie, ale jednak pojawiają się nieproszone. nie mam narazie mdłości i nie wymiotuję, ale czuję jakbym połknęła 2 kg piłkę lekarską, mam wzdęty brzuch, jestem zdrowa zmierzyłam sobie wczoraj temperaturę i miałam na termometrze 37,5, nigdy tak nie miałam, moja normalna temperatura to ok. 36.2....a teraz powiem Wam najśmieszniejsze. Mój termin na okres przypada 19.03 czyli jutro już zaopatrzyłam się w test i będę wyczekiwała dwóch kreseczek po raz pierwszy w życiu....i powiem wam jedno....może to jest dziwne, ale ja od dwóch tygodni WIEM, że będę mamą....tak jakby mój organizm mi to podpowiadał.... brzmi to trochę nierealnie....no nic jutro robię oficjalnie test i bede wiedziała...nutka takiej niepewności jest, bo po tylu miesiącach starań, po tylu testach, poprostu się boję.....ale takich objawów nigdy jeszcze nie miałam.....zwłaszcza te piersitrzymajcie kciuki...jeśli się spełni mój sen to zapisuję się chyba do listopadowych lub grudniowych mam
Stary 2009-03-18, 22:16   #4245
Sweet_21
Zakorzenienie

BubiGirl ja miałam podobne objawy i też czułam, że jestem w ciąży.Po prostu wiedziałam.I oczywiście byłam, no i nadal jestem. Czego i tobie życzę.

Bartuś
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota"
/S.J.Lec/
Sweet_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-19, 07:21   #4246
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Napisane przez BubiGirl Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie
Starałam się o moją fasolkę całe 12 miesięcy od dwóch tygodni nic innego nie czuję tylko moje gigantyczne piersi, które baaardzo bolą i urosły już około 1 rozmiar- jak to określił mój TŻ z cytrynek zrobiły się pomarańcze nawet po schodach nie mogę schodzić spokojnie, bo bolą ponadto około 10.marca bolał mnie trochę brzuch zupełnie tak jak przed okresem, miałam kłucie w jajnikach. Bardzo czesto biegam do łazienki, chociać mało pije sikam za dwóch jem jem i jem, ale narazie nie przytyłam. Mam niezłą huśtawkę nastrojów, wystarczy jedno słowo TŻ i łapię focha, albo zaczynam płakać okropieństwo. No i te bóle głowy, nie dokuczliwe narazie, ale jednak pojawiają się nieproszone. nie mam narazie mdłości i nie wymiotuję, ale czuję jakbym połknęła 2 kg piłkę lekarską, mam wzdęty brzuch, jestem zdrowa zmierzyłam sobie wczoraj temperaturę i miałam na termometrze 37,5, nigdy tak nie miałam, moja normalna temperatura to ok. 36.2....a teraz powiem Wam najśmieszniejsze. Mój termin na okres przypada 19.03 czyli jutro już zaopatrzyłam się w test i będę wyczekiwała dwóch kreseczek po raz pierwszy w życiu....i powiem wam jedno....może to jest dziwne, ale ja od dwóch tygodni WIEM, że będę mamą....tak jakby mój organizm mi to podpowiadał.... brzmi to trochę nierealnie....no nic jutro robię oficjalnie test i bede wiedziała...nutka takiej niepewności jest, bo po tylu miesiącach starań, po tylu testach, poprostu się boję.....ale takich objawów nigdy jeszcze nie miałam.....zwłaszcza te piersitrzymajcie kciuki...jeśli się spełni mój sen to zapisuję się chyba do listopadowych lub grudniowych mam
Trzymaj się BubiGirl wszystko bedzie dobrze
Stary 2009-03-19, 10:08   #4247
BubiGirl
Rozeznanie

GG do BubiGirl

Hmmmm...sytuacja jest dość dziwna, bo ...zribiłam test i jedna kreseczka piersi jak bolały tak bolą, czego wcześniej nie miałam....no i znalazłam jedną kropę brunatną na spodniach...brzuch mnie nie boli....i teraz nie wiem już sama....czy to okres, czy to plamienie jakieś....no nic...chyba się wypisze z grudniowych mamusiek....chociaż nadal mam to wrażenie, że ja jestem w ciąży....ale może ja już popadam w paranoje?
Stary 2009-03-19, 11:21   #4248
dudziakowa
BAN stały

GG do dudziakowa

Cytat:
Witam wszystkie mamusie

Trzymma kicuki zeby sie udalo...
Cytat:
Hmmmm...sytuacja jest dość dziwna, bo ...zribiłam test i jedna kreseczka piersi jak bolały tak bolą, czego wcześniej nie miałam....no i znalazłam jedną kropę brunatną na spodniach...brzuch mnie nie boli....i teraz nie wiem już sama....czy to okres, czy to plamienie jakieś....no nic...chyba się wypisze z grudniowych mamusiek....chociaż nadal mam to wrażenie, że ja jestem w ciąży....ale może ja już popadam w paranoje?
Moze poczekaj z 2-3 dni...moze sie ukaze 2 kreseczka..
dudziakowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-19, 12:37   #4249
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

Cytat:
powtórz test za parę dni, a jeśli chcesz mieć 100% pewności zrób sobie test na obecność gonadotropiny kosmówkowej (HCG), hormonu produkowanego przez łożysko. trzymam

co do zmian zachodzących w piersiach, to jedna z najwcześniejszych zmian zachodzących w ciele ciężarnych kobiet. Powiększenie, wrażliwość, brodawki i ich otoczki mogą się powiększyć i stać się ciemniejsze, spowodowane jest to wytwarzanym w czasie ciąży większej ilości estrogenu i progesteronu. Hormony te sprawiają, że w perciach zaczynają rosnąć i rozgałęziać gruczoły, przygotowujące się na produkcję mleka i karmienie piersią. Mogą się pojawić niebieskawe naczynia krwionośne.
moje piersi nieznacznie się zaokrągliły, rzeczywiście stały się wrażliwsze ale bez przesady, no i nie mam żadnych niebieskich żyłek. więc jak widzicie ten objaw też jest sprawą indywidualną

inne objawy występujące w pierwszym trymestrze to:
- zmęczenie;
- nudności o każdej porze dnia;
- puchnięcie;
- częste oddawanie moczu;
- bóle głowy;
- zaparcia;
- skurcze.

w miare możliwości i wiedzy służę pomocą w sprwaie rozwinięcia ww. objawów

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-19, 19:46   #4250
BubiGirl
Rozeznanie

GG do BubiGirl

Cytat:
Napisane przez sorejna Pokaż wiadomość
powtórz test za parę dni, a jeśli chcesz mieć 100% pewności zrób sobie test na obecność gonadotropiny kosmówkowej (HCG), hormonu produkowanego przez łożysko. trzymam

co do zmian zachodzących w piersiach, to jedna z najwcześniejszych zmian zachodzących w ciele ciężarnych kobiet. Powiększenie, wrażliwość, brodawki i ich otoczki mogą się powiększyć i stać się ciemniejsze, spowodowane jest to wytwarzanym w czasie ciąży większej ilości estrogenu i progesteronu. Hormony te sprawiają, że w perciach zaczynają rosnąć i rozgałęziać gruczoły, przygotowujące się na produkcję mleka i karmienie piersią. Mogą się pojawić niebieskawe naczynia krwionośne.
moje piersi nieznacznie się zaokrągliły, rzeczywiście stały się wrażliwsze ale bez przesady, no i nie mam żadnych niebieskich żyłek. więc jak widzicie ten objaw też jest sprawą indywidualną

inne objawy występujące w pierwszym trymestrze to:
- zmęczenie;
- nudności o każdej porze dnia;
- puchnięcie;
- częste oddawanie moczu;
- bóle głowy;
- zaparcia;
- skurcze.

w miare możliwości i wiedzy służę pomocą w sprwaie rozwinięcia ww. objawów
Słuchajcie zrobiła od razu na cito Beta HCG i........pupa wynik <1.....piersi jak bolały tak bolą, okrsu nie widać...chociać miałam taką brunatną wydzielinę na majtkach, ale bardzo skąpą ech, już nic nie rozumiem......no i strań ciąg dalszy.....teraz muszę poszukać nowego gina, i zobaczyć co i jak...prawdopodobnie nie mogę zajść w ciążę bo mi wykrył ostatnio gin torbiel na jajniku 35 mm, ech....może kiedyś się wkońcu uda....
Stary 2009-03-20, 08:27   #4251
tancerkaGd
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Magdula1986 Pokaż wiadomość
Hej kochane.

wow już 13.8mm!! gratuluję! ciekawe ile moja kruszynka teraz ma....
powiedz mi czy Twoj gin określił w przybliżeniu wiek ciąży i termin porodu?
Stary 2009-03-20, 19:40   #4252
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cos tu cicho dzis na tym forum
Ja juz tyle razy sie wypowiadałam na tym forum a o swoich objawach nie powiedziałam....
W sumie to mam tak jak i wy spac, spac, spac, bolace piersi (chociaz ostatnio triche juz mniej) i jeszcze dretwieja mi rece nigdy wczesniej tak nie miałam. No to chyba tyle z moich objawow
Stary 2009-03-21, 08:09   #4253
Magdula1986
Przyczajenie

GG do Magdula1986

Cytat:
Napisane przez tancerkaGd Pokaż wiadomość
wow już 13.8mm!! gratuluję! ciekawe ile moja kruszynka teraz ma....
powiedz mi czy Twoj gin określił w przybliżeniu wiek ciąży i termin porodu?

wiek ciazy w dniu usg z okresu (ostatni 18.01) 8tyg 1dzien, z usg 7tyg 3dni,
termin porodu zmieniony na ok 28 pazdziernika

Stary 2009-03-21, 08:21   #4254
maugoszatka
Wtajemniczenie

gratulacje

maugoszatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-21, 22:07   #4255
kkarolaa
Przyczajenie

Magdula1986 MOJE GRATULACJE!!!

Kobitki kochane dzisiaj wogole zauwazylam cos dziwnego ;/ w poniedzialek mam dostac @ a dzisiaj pojawila sie taka mala plamka zabarwiona krwia czy to sa te plamienia? Ja przewaznie jak dostaje @ to mam mocne krwotoki juz od pierwszego dnia dlatego troche sie zaniepokoilam... I mozliwe zeby te plamienia wystapily przed @??
Bardzo bym chciala zeby tym razem sie udalo ale nie chce sobie robic nadziei bo juz tyle razy sie rozczarowalam Nie mam zadnych objawow typu bolace i duze piersi, zadnych nudnosci apetytu, czuje sie normalnie jak zawsze no moze od czasu do czasu mnie jajnik troche pobolewa ale to tak delikatnie...
Prosze dajcie znac co sie dzieje bo czesc z Was jest juz doswiadczona
Pozdrawiam
Stary 2009-03-22, 10:12   #4256
kamilla123
Rozeznanie

Witam!
Termin @ mam na jutro. Dzisiaj rano zrobiłam test i........ nie wiem co myśleć. Po 3 minutach kiedy żadna druga kreska sie nie pojawiła wróciłam z powrotem do łóżka. Rozczarowana , bo byłam prawie pewna tej drugiej kreseczki. Po jakiejs godzinie spojrzałam ponownie na test i ku mojemu zdziwieniu zobaczyłam druga bladą kreskę, ale widoczną. I teraz nie wiem czy mam już się cieszyć czy nie? Czy uznac ten wynik za wiarygodny po takim czasie? Dzisiaj ndz więc nawet nie mam gdzie kupic drugiego testu i muszę czekać do jutra
Ciążę podejrzewam ze względu na objawy: piersi, szczegółnie sutki wrażliwe i bolące od kilku dni oraz bóle podbrzusza, takie jakby kłucie lub ciągnięcie też od kilku dni. Już kilka razy przechodziłam rozczarowanie kiedy przychodziła @, po ubrzednim wmawianiu sobie wszystkich objawów. Ale teraz jest jakoś inaczej.....
No cóż, pozostaje mi "cierpliwie" czekać do jutra....
Trzymam Kciuki za wszystkie Staraczki
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 11:23   #4257
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Witam!
Termin @ mam na jutro. Dzisiaj rano zrobiłam test i........ nie wiem co myśleć. Po 3 minutach kiedy żadna druga kreska sie nie pojawiła wróciłam z powrotem do łóżka. Rozczarowana , bo byłam prawie pewna tej drugiej kreseczki. Po jakiejs godzinie spojrzałam ponownie na test i ku mojemu zdziwieniu zobaczyłam druga bladą kreskę, ale widoczną. I teraz nie wiem czy mam już się cieszyć czy nie? Czy uznac ten wynik za wiarygodny po takim czasie? Dzisiaj ndz więc nawet nie mam gdzie kupic drugiego testu i muszę czekać do jutra
Ciążę podejrzewam ze względu na objawy: piersi, szczegółnie sutki wrażliwe i bolące od kilku dni oraz bóle podbrzusza, takie jakby kłucie lub ciągnięcie też od kilku dni. Już kilka razy przechodziłam rozczarowanie kiedy przychodziła @, po ubrzednim wmawianiu sobie wszystkich objawów. Ale teraz jest jakoś inaczej.....
No cóż, pozostaje mi "cierpliwie" czekać do jutra....
Trzymam Kciuki za wszystkie Staraczki
Ja tez tak mialam, ze jak zrobulam test to wyszla tylko 1 kreseczka, ale gdy zerknelam na test za jekies 4 godziny to byly tam 2 kreseczki na drugi dzien zrobilam test i odrazu wyszly 2 kreseczki
Wiec trzymam mocno za Ciebie kciuki zeby i u ciebie tak bylo
CZekamy na pozytywna wiadomosc po tescie. POWODZENIA
Stary 2009-03-22, 13:16   #4258
kamilla123
Rozeznanie

Dzięki za wiadomość!!!
Nadzieja umiera ostatnia
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 19:48   #4259
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

Cytat:
Napisane przez kkarolaa Pokaż wiadomość
Magdula1986 MOJE GRATULACJE!!!

Kobitki kochane dzisiaj wogole zauwazylam cos dziwnego ;/ w poniedzialek mam dostac @ a dzisiaj pojawila sie taka mala plamka zabarwiona krwia czy to sa te plamienia? Ja przewaznie jak dostaje @ to mam mocne krwotoki juz od pierwszego dnia dlatego troche sie zaniepokoilam... I mozliwe zeby te plamienia wystapily przed @??
Bardzo bym chciala zeby tym razem sie udalo ale nie chce sobie robic nadziei bo juz tyle razy sie rozczarowalam Nie mam zadnych objawow typu bolace i duze piersi, zadnych nudnosci apetytu, czuje sie normalnie jak zawsze no moze od czasu do czasu mnie jajnik troche pobolewa ale to tak delikatnie...
Prosze dajcie znac co sie dzieje bo czesc z Was jest juz doswiadczona
Pozdrawiam
ja zawsze przed miesiączką (takim konkretnym krwawieniem) miałam parodniowe plamienia.

ale wiele zaciążonych kobiet plami w czasie, kiedy powinny dostać miesiączkę.
plamienie może też świadczyć o zagnieżdżeniu się zapłodnionego jajeczka w macicy.

ja gdy zaszłam w ciąże też nie miałam żadnych konkretnych objawów, oprócz ciągłego pragnienia, częstszego odwiedzania wc i krótkich ale delikatnych bólów podbrzusza. w dniu spodziewanej miesiączki bolał mnie brzuch tak jak zawsze przed, ale już wiedziałam, że jestem w ciąży, bo test zrobiłam tydzień wcześniej.

więc jak się chcesz upewnić czy to jest objaw upragnionej przez Ciebie ciąży, to rano śmigaj do apteki i zrób test z porannego moczu. no i daj znać!
trzymam

Edytowane przez sorejna
Czas edycji: 2009-03-22 o 19:50
Stary 2009-03-23, 00:41   #4260
kkarolaa
Przyczajenie

hmm nie wydaje mi sie zeby to byla ciaza ;/ wczoraj mialam mala plamke a dzis juz troche wiecej jest tego (nie tyle co zawsze ale jest) z tym ze ja nie ma zadnych objawow ;/ nawet do toalety nie chodze czesciej robic siusiu... jedyne co mnie zastanawia to od zawsze jak mialam @ to pierwsze 3 dni "umieralam" z bolu brzucha, a teraz po raz pierwszy w zyciu brzuch mnie wogole nie boli tzn boli ale tak od czasu do czasu i tak delikatnie ze prawie wogole tego nie czuje, nawet piersi nie mam nabrzmialych gdzie zawsze przed @ mam, a tak wogole to wedlug moich terminowych cyklow 28dni to dopiero jutro powinnam dostac @.

Boje sie troche isc do apteki, bo mimo ze juz w to nie wierze to chcialabym miec juz 2 kreseczki i taka malutka fasolke
Pozdrawiam i dziekuje
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości