|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy
Cytat:
![]() ![]() ![]() dzieki wielkie za kciuki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4232 |
Rozeznanie
|
Magdula1986
Rówieśniczko Ty 'moja' ![]() ![]() ![]() we wtorek słyszałam już bicie serduszka ![]() życzę powodzenia!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4233 |
Przyczajenie
|
tancerkaGd
![]() ![]() Mam nadzieje e juz w poniedzialek i nasze serducho zabije ![]() fajnie ze razem bedziemy kroczyc ta nasza ciazowa droga ![]() ![]() powodzenia zycze i Wam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4234 |
Rozeznanie
|
Magdula1986
napisz zatem jak po poniedziałkowej wizycie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4235 |
Przyczajenie
|
Witam Drogie Panie
![]() Ja dzilenie czekam jeszcze tydzień bo w poniedziałek mam dostac @, chcialabym zeby tym razem sie udalo(mam dosc juz tych tabletek i zastrzykow), a jak sie nie uda to trudno dam sobie na luz na pewnien czas... :/ nie mam zadnych objawow wiec juz coraz mniej w to wierze, moze tam pobolewa mnie troche brzuch ale teraz to juz sama niewiem z czego :/ POZDRAWIAM ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4236 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny tylko Wy wiecie jak to jest czekac z miesiaca na miesiac czy ta wredna @ przyjdzie ;/ ja naprawde chcialabym zeby juz tym razem sie udalo i smuce sie tym ze zadnych objawow nie mam (przeraza mnie nawet mysl ze jak sie spozni kupie test ciazowy i bedzie jedna kreska
![]() POzdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4237 |
Raczkowanie
|
Witam was wszystkie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4238 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() witajcie dziewczyny: Moje objawy ciazowe: -wymioty nienawidze ich...i mnie mecza ciagle -sutki bola -piersi sie troszke powiekszyl -jestem okropmnie spiaca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4239 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Powiedz mi jeszcze jakie badania ci lekarka robiła na pierwszym spotkaniu aby potwierdzić ciąże, czy to były badania przez pochwowe czy tylko USG?? Pozdrawiam i serdeczne gratulacje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4240 |
Raczkowanie
|
PIETRUSIA To badanie trwalo kilka sekund wsadzila mi palca w pochwe i stwierdzila ciaze nieboj sie nic sie niestanie ale powiem ci ze bylam w strachu chociaz jak to juz druga moja ciaza wiesz .Tylko o pierwszej ciazy dowiedzialam sie po 3 miesiacach dopiero,wiec inaczej niz na poczatku tak jak teraz,buziaki.zycze powodzenia.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4241 |
Przyczajenie
|
Hej kochane.
Po poniedzialkowej wizycie uspokoilam sie niesamowicie Zobaczylam 13.8mm Dziecka z serduchem wyrywajacym sie z mikroskopijnej piersi ![]() ![]() Taaaaaka jestem szczesliwa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4242 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4243 |
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny
![]() powoli dobieg końca moje dwutygodniowe leniuchowanie - dosłownie! co się u mnie zmieniło? mam problemy ze wstawaniem, śpię spokojnie do 12 godziny. w ciągu dnia też podsypiam i o dziwo nie mam problemów z zasypianiem w nocy. boję się jak to będzie kiedy wrócę do pracy... jutro idę na kontrolę, to już końcówka 9 tygodnia ![]() ![]() ale wracając do tematu, oprócz tego notorycznego zmęczenia (?!) i ciągłej chęci spania nic mi nie doskwiera, nadal nie mam zachcianek, ani mdłości, czuję się bardzo dobrze. zauważyłam, że powoli dostaje brzuszka, zawsze był płaski jak deska a teraz taki "tłuściutki" się zrobił, lecz mimo wszystko nie przybrałam na wadze. pietrusia, magdula, paczka jeszcze raz gratuluje i radzę się niczym nie przejmować ![]() życzę Wam dobrego samopoczucia i samych radosnych chwil ![]() kkarolaa trzymam kciuki ![]() ![]() Edytowane przez sorejna Czas edycji: 2009-03-18 o 15:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#4244 |
Rozeznanie
|
![]()
Witam wszystkie mamusie
![]() Starałam się o moją fasolkę całe 12 miesięcy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4245 |
Zakorzenienie
|
BubiGirl ja miałam podobne objawy i też czułam, że jestem w ciąży.Po prostu wiedziałam.I oczywiście byłam, no i nadal jestem.
![]()
#4246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4247 |
Rozeznanie
|
Hmmmm...sytuacja jest dość dziwna, bo ...zribiłam test i jedna kreseczka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4248 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Trzymma kicuki zeby sie udalo... ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4249 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do zmian zachodzących w piersiach, to jedna z najwcześniejszych zmian zachodzących w ciele ciężarnych kobiet. Powiększenie, wrażliwość, brodawki i ich otoczki mogą się powiększyć i stać się ciemniejsze, spowodowane jest to wytwarzanym w czasie ciąży większej ilości estrogenu i progesteronu. Hormony te sprawiają, że w perciach zaczynają rosnąć i rozgałęziać gruczoły, przygotowujące się na produkcję mleka i karmienie piersią. Mogą się pojawić niebieskawe naczynia krwionośne. moje piersi nieznacznie się zaokrągliły, rzeczywiście stały się wrażliwsze ale bez przesady, no i nie mam żadnych niebieskich żyłek. więc jak widzicie ten objaw też jest sprawą indywidualną ![]() inne objawy występujące w pierwszym trymestrze to: - zmęczenie; - nudności o każdej porze dnia; - puchnięcie; - częste oddawanie moczu; - bóle głowy; - zaparcia; - skurcze. w miare możliwości i wiedzy służę pomocą w sprwaie rozwinięcia ww. objawów ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4250 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4251 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
wow już 13.8mm!! gratuluję! ciekawe ile moja kruszynka teraz ma.... powiedz mi czy Twoj gin określił w przybliżeniu wiek ciąży i termin porodu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4252 |
Zakorzenienie
|
Cos tu cicho dzis na tym forum
![]() Ja juz tyle razy sie wypowiadałam na tym forum a o swoich objawach nie powiedziałam.... W sumie to mam tak jak i wy spac, spac, spac, bolace piersi (chociaz ostatnio triche juz mniej) i jeszcze dretwieja mi rece nigdy wczesniej tak nie miałam. No to chyba tyle z moich objawow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4253 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4255 |
Przyczajenie
|
Magdula1986 MOJE GRATULACJE!!!
![]() Kobitki kochane dzisiaj wogole zauwazylam cos dziwnego ;/ w poniedzialek mam dostac @ a dzisiaj pojawila sie taka mala plamka zabarwiona krwia czy to sa te plamienia? Ja przewaznie jak dostaje @ to mam mocne krwotoki juz od pierwszego dnia dlatego troche sie zaniepokoilam... I mozliwe zeby te plamienia wystapily przed @?? Bardzo bym chciala zeby tym razem sie udalo ale nie chce sobie robic nadziei bo juz tyle razy sie rozczarowalam ![]() Prosze dajcie znac co sie dzieje bo czesc z Was jest juz doswiadczona ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4256 |
Rozeznanie
|
Witam!
Termin @ mam na jutro. Dzisiaj rano zrobiłam test i........ nie wiem co myśleć. Po 3 minutach kiedy żadna druga kreska sie nie pojawiła wróciłam z powrotem do łóżka. Rozczarowana , bo byłam prawie pewna tej drugiej kreseczki. Po jakiejs godzinie spojrzałam ponownie na test i ku mojemu zdziwieniu zobaczyłam druga bladą kreskę, ale widoczną. I teraz nie wiem czy mam już się cieszyć czy nie? Czy uznac ten wynik za wiarygodny po takim czasie? Dzisiaj ndz więc nawet nie mam gdzie kupic drugiego testu i muszę czekać do jutra ![]() Ciążę podejrzewam ze względu na objawy: piersi, szczegółnie sutki wrażliwe i bolące od kilku dni oraz bóle podbrzusza, takie jakby kłucie lub ciągnięcie też od kilku dni. Już kilka razy przechodziłam rozczarowanie kiedy przychodziła @, po ubrzednim wmawianiu sobie wszystkich objawów. Ale teraz jest jakoś inaczej..... No cóż, pozostaje mi "cierpliwie" czekać do jutra.... Trzymam Kciuki za wszystkie Staraczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wiec trzymam mocno za Ciebie kciuki zeby i u ciebie tak bylo ![]() CZekamy na pozytywna wiadomosc po tescie. POWODZENIA ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4258 |
Rozeznanie
|
Dzięki za wiadomość!!!
Nadzieja umiera ostatnia ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4259 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ale wiele zaciążonych kobiet plami w czasie, kiedy powinny dostać miesiączkę. plamienie może też świadczyć o zagnieżdżeniu się zapłodnionego jajeczka w macicy. ja gdy zaszłam w ciąże też nie miałam żadnych konkretnych objawów, oprócz ciągłego pragnienia, częstszego odwiedzania wc i krótkich ale delikatnych bólów podbrzusza. w dniu spodziewanej miesiączki bolał mnie brzuch tak jak zawsze przed, ale już wiedziałam, że jestem w ciąży, bo test zrobiłam tydzień wcześniej. więc jak się chcesz upewnić czy to jest objaw upragnionej przez Ciebie ciąży, to rano śmigaj do apteki i zrób test z porannego moczu. no i daj znać! trzymam ![]() Edytowane przez sorejna Czas edycji: 2009-03-22 o 19:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4260 |
Przyczajenie
|
hmm nie wydaje mi sie zeby to byla ciaza ;/ wczoraj mialam mala plamke a dzis juz troche wiecej jest tego (nie tyle co zawsze ale jest) z tym ze ja nie ma zadnych objawow ;/ nawet do toalety nie chodze czesciej robic siusiu... jedyne co mnie zastanawia to od zawsze jak mialam @ to pierwsze 3 dni "umieralam" z bolu brzucha, a teraz po raz pierwszy w zyciu brzuch mnie wogole nie boli tzn boli ale tak od czasu do czasu i tak delikatnie ze prawie wogole tego nie czuje, nawet piersi nie mam nabrzmialych gdzie zawsze przed @ mam, a tak wogole to wedlug moich terminowych cyklow 28dni to dopiero jutro powinnam dostac @.
Boje sie troche isc do apteki, bo mimo ze juz w to nie wierze to chcialabym miec juz 2 kreseczki i taka malutka fasolke ![]() Pozdrawiam i dziekuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:17.