Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-23, 10:35   #4261
paczka22
Raczkowanie

GG do paczka22
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy

kkarolaa - niemasz się czego bać prawda poprostu zrób test sobie i bedziesz wiedziec co masz robic na poczatku!ja niemialam miesiaczki a 9marca powinnam dostac piersi mnie bolały okropnie 10marca zrobiłam test wyszły dwie kreski 11marca poszłam do ginekologa-wiem ze to za wczesnie ale tak sie cieszyłam ze niewytrzymalam i poszłam potwierdzila ze jestem w ciazy,kazała mi przyjśc za dwa tygodnie to znaczy ze ide 26 marca do ginka powiem ci ze sie boje ale to mi przejdzie zaraz po badaniu w srode,ale ok,ciagle mi jest niedobrze a na dodatek przeziebiłam sie i okropnie sie czuję.zobaczysz zrob test a lepiej ci sie zrobi na serduszku
paczka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-23, 11:08   #4262
dudziakowa
BAN stały

GG do dudziakowa

witacjie ja jestem juz w 7 tc...ale czuje sie dzis okropmnie mdli mnie i wymiotuje...

kkarolaa- zorb tes i bedziesz weidziec trzymam kciuki

paczka22-GRATULACJ i odrazu zaprszam na nasz watek...
dudziakowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-23, 12:12   #4263
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Witam!
Termin @ mam na jutro. Dzisiaj rano zrobiłam test i........ nie wiem co myśleć. Po 3 minutach kiedy żadna druga kreska sie nie pojawiła wróciłam z powrotem do łóżka. Rozczarowana , bo byłam prawie pewna tej drugiej kreseczki. Po jakiejs godzinie spojrzałam ponownie na test i ku mojemu zdziwieniu zobaczyłam druga bladą kreskę, ale widoczną. I teraz nie wiem czy mam już się cieszyć czy nie? Czy uznac ten wynik za wiarygodny po takim czasie? Dzisiaj ndz więc nawet nie mam gdzie kupic drugiego testu i muszę czekać do jutra
Ciążę podejrzewam ze względu na objawy: piersi, szczegółnie sutki wrażliwe i bolące od kilku dni oraz bóle podbrzusza, takie jakby kłucie lub ciągnięcie też od kilku dni. Już kilka razy przechodziłam rozczarowanie kiedy przychodziła @, po ubrzednim wmawianiu sobie wszystkich objawów. Ale teraz jest jakoś inaczej.....
No cóż, pozostaje mi "cierpliwie" czekać do jutra....
Trzymam Kciuki za wszystkie Staraczki
Witaj kamilla123 i jak zrobiłas test?? Wszystko poszlo dobrze??
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-23, 16:31   #4264
kkarolaa
Przyczajenie

Dzieki dziewczyny
Kupilam dzisiaj trest jutro rano go zrobie choc wiem ze to jest daremne bo te moje niby plamienia niby @ bardziej przypominaja @, nie tak obfita jak zawsze ale jest;/ jutro Wam dam znac co i jak

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

paczka22 gratuluje i 3mam mocno kciuki zeby wszytsko bylo wporzadku
kkarolaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-23, 17:04   #4265
kamilla123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Witaj kamilla123 i jak zrobiłas test?? Wszystko poszlo dobrze??
Witaj!!!
Zrobiłam test po powrocie z pracy i ... są 2 kreseczki!!!!!!!!!!!!!!
Tzn. ta druga nadal jest bardzo blada, ale jest Tym razem odczekałam dokładnie tyle czasu ile było napisane w instrukcji i nie spuszczałam testu z oka I bladziutka kreska się pojawiła! Test robiłam z popołudniowego moczu więc pewnie dlatego jest jeszcze słaba. Za jakieś 3 dni zrobię jeszcze jeden test dla pewności. Normalnie nie mogę jeszcze w to uwierzyć!!!
Wracając z pracy kupiłam sobie taki dodatek do gazety "Ciąża od A do Z" i czytając to w domu normalnie tak się poryczałam, że nie mogłam się uspokoić!
A teraz gotuję obiad dla TŻ i mam zamiar oznajmić mu dzisiaj tą radosną wiadomość!!!
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-23, 20:11   #4266
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

Cytat:
Witaj!!!
Tzn. ta druga nadal jest bardzo blada, ale jest Tym razem odczekałam dokładnie tyle czasu ile było napisane w instrukcji i nie spuszczałam testu z oka I bladziutka kreska się pojawiła! Test robiłam z popołudniowego moczu więc pewnie dlatego jest jeszcze słaba. Za jakieś 3 dni zrobię jeszcze jeden test dla pewności. Normalnie nie mogę jeszcze w to uwierzyć!!!
Wracając z pracy kupiłam sobie taki dodatek do gazety "Ciąża od A do Z" i czytając to w domu normalnie tak się poryczałam, że nie mogłam się uspokoić!
A teraz gotuję obiad dla TŻ i mam zamiar oznajmić mu dzisiaj tą radosną wiadomość!!!
kamilla GRATULACJE

uważaj teraz na siebie. nie przemęczaj się, nie noś ciężkich rzeczy i daj znać jak zareagował Twój TZ na wiadomość, że zostanie tatą

zaczynam 10 tydzień ciąży.
dziś odebrałam kolejne zwolnienie lekarskie. jak zobaczyłam datę jego zakończenia to aż mnie ścięło z nóg: 21 kwiecień ! myślałam, że zwolnienia daje się max na 2 tyg. a tu aż tyle! w pracy to się będą cieszyć...

no i martwi mnie, że nie mogę uprawiać seksu a już taka wygłodniała jestem

kkarola nie trać nadziei

dziewczyny wczoraj przyjrzałam się moim cyckom ale w lustrze i rzeczywiście zauważyłam delikatne niebieskie żyłki. a tak to z samopoczuciem bez zmian, tylko jak za dużo zjem to zgaga mnie łapie niesamowita. i w nocy budzę się po 2, 3 razy do wc i mam bardzo dziwne sny...
sorejna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-24, 09:14   #4267
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Witaj!!!
GRATULACJE kochana cieszymy sie razem z Tobą

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Cytat:
Napisane przez kkarolaa Pokaż wiadomość
Dzieki dziewczyny
Kupilam dzisiaj trest jutro rano go zrobie choc wiem ze to jest daremne bo te moje niby plamienia niby @ bardziej przypominaja @, nie tak obfita jak zawsze ale jest;/ jutro Wam dam znac co i jak [COLOR="Silver"]
kkarolaa mocno trzymamy kciuki zeby sie udało

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-24, 11:02   #4268
kkarolaa
Przyczajenie

Czesc Dziewczyny :0

Zrobilam rano tescik i nie stety wyszla jedna kreska (tak jak myslalam ) ciegle mnie tylko zastanawia dlaczego mnie brzuch wogole nie boli gdzie zawsze jak mam @ to 2 dni leze w lozku z bolu
No coz szkoda ale ja narazie chyba dam sobie spokoj, bo mam dosc tabletek, zastrzykow co miesiac i potem rozczarowanie ;/

Ale 3mam za Was kciuki
kkarolaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-24, 15:42   #4269
kamilla123
Rozeznanie

Dzięki dziewczyny!!!

W sumie to dziwnie się czuję. Jakaś i to nawet spora część mnie nadal nie może w to uwierzyć. Powstrzymuje mnie żeby się jeszcze zawczasu nie cieszyć za bardzo. To jest pierwsza w moim życiu tak abstrakcyjna sytuacja. Mam takie myśli, że tak naprawdę ten test nie był mój, ta druga kreseczka też nie była moja i jakoś ciągle mi trudno w to uwierzyć, że rodzi się we mnie nowe życie. Jakby to wszystko nie dotyczyło mnie.
Do lekarza dopiero za tydzień, już nie mogę się doczekać, żeby lekarz potwierdził ciążę i skierował na badania, które mam nadzieję mnie uspokoją i wtedy normalnie zacznę skakać z radości!!!!!!

Tż przysłał mi dzisiaj do pracy smsa, że mam się oszczędzać i te proste słowa były dzisiaj takie, takie..... inne

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

kkarolaa!!!
Wiem jak to jest przechodzić takie rozczarowanie, ale głowa do góry. Wrzuć na luz w tym cyklu i wszystko samo przyjdzie. Ja tak zrobiłam i poskutkowało
Trzymam kciuki!!!
Stary 2009-03-25, 08:18   #4270
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

CZesc dziewczyny!!

Ja jak narazie to czuje sie dobrze nie mam zadnych mdłości ani wymiotów, nawet piersi przestały mnie bolec, czasem tylko mnie podbrzusze boli ale i to bardzo delikatnie i wieczorami senna jestem a tak to wszystko jest ok, aby tak dalej bylo Juztro ide do lekarza juz nie moge sie doczekac tej wizyty
Stary 2009-03-25, 12:57   #4271
zabka1989
Przyczajenie

witam wszystkie zafasolkowane i wszystkie ktore sie nadal staraja dzis bylam pierwszy raz na usg jejq wspaniale przezycie choc to byla tylko mala kropeczka to jestem pelna radosci i nadziei jestem w 7 tygodniu a tak strasznie sie juz cieszne no wkoncu staralam sie od roku o to male malenstwo jak na razie zadnych objawow i mam nadzieje ze tak bedzie nadal hehe pozdrawiam i zycze powodzenia wszystkim buziaki
zabka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-25, 13:16   #4272
HAMALIELKA
Zakorzenienie

GG do HAMALIELKA

Witam dziewczyny.

Przez ostatnie dni z uporem czytam Wasz wątek.
Moze zatem poradzicie mi w mojej sprawie.

Zawsze mialam nieregularne miesiączki, nie raz przed przewidywanym terminem nie raz po, ale nigdy nie przekraczało do reguły, czyli 35 dni.
Dzis dzien 40! Oczywiscie aby sie upewnic zrobilam wczoraj test ciążowy i wyszedł negatywny. Do tej pory nie doskwierają typowe dla mnie objawy przed miesiączkowe, tj. bóle piersi (bolą tylko sutki przy ucisku) i bóle pleców.
Brzuch mam cały czas nadęty, ale choruje na jelita wiec ma prawo (aczkolwiek nawet rano?), siusiu zawsze czesto chodziłam wiec tez to bagatelizuje, głowa tez czasem lubiła pobolec, a z temperaturą ciała tez bywało róznie, wiec na upartego miałabym sie do czego przyczepic ale mysląć racjonalnie niekoniecznie!

Z góry dziekuje za wskazówki.

(p.s. do ginekologa zapewne sie zgłosze, ale jak na razie daje sobie na wstrzymanie, gdyby miało cos sie rozwiązac w najblizszym czasie)
HAMALIELKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-25, 14:28   #4273
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

HAMALIELKA, mi też swego czasu zdarzało się nie dostać okresu w danym miesiącu. nasz organizm to nie zegarek i różne rzeczy, sytuacje na niego wpływają np. zmiana klimatu, przebyte choroby, brane przez nas lekarstwa a często i stres.

mi najczęściej zdarzało się to latem.
oczywiście najrozsądniej będzie jeśli zgłosisz się do ginekologa, oni najczęściej przypisują tabletki (np. luteinę) na wywołanie okresu, lub na uregulowanie cykli.
jeśli zdarzyło się Tobie to pierwszy raz i nie odczuwasz niepokojącego bólu w dole brzucha, to nie ma powodu do paniki u mnie miesiączka pojawiała się "jakby" w nast. cyklu więc możesz jeszcze poczekać. choć mnie martwiłby ten Twój, jak opisałam "nadęty brzuch"... znam dziewczyny, które miały torbiele, cysty na jajnikach i właśnie skarżyły się na powiększony brzuszek...więc lepiej być ostrożnym i dmuchać na zimnie...

ale zaznaczam fachowcem nie jestem ...
pozdrawiam
Stary 2009-03-25, 17:43   #4274
HAMALIELKA
Zakorzenienie

GG do HAMALIELKA

Cytat:
Napisane przez sorejna Pokaż wiadomość
HAMALIELKA, mi też swego czasu zdarzało się nie dostać okresu w danym miesiącu. nasz organizm to nie zegarek i różne rzeczy, sytuacje na niego wpływają np. zmiana klimatu, przebyte choroby, brane przez nas lekarstwa a często i stres.

mi najczęściej zdarzało się to latem.
oczywiście najrozsądniej będzie jeśli zgłosisz się do ginekologa, oni najczęściej przypisują tabletki (np. luteinę) na wywołanie okresu, lub na uregulowanie cykli.
jeśli zdarzyło się Tobie to pierwszy raz i nie odczuwasz niepokojącego bólu w dole brzucha, to nie ma powodu do paniki u mnie miesiączka pojawiała się "jakby" w nast. cyklu więc możesz jeszcze poczekać. choć mnie martwiłby ten Twój, jak opisałam "nadęty brzuch"... znam dziewczyny, które miały torbiele, cysty na jajnikach i właśnie skarżyły się na powiększony brzuszek...więc lepiej być ostrożnym i dmuchać na zimnie...

ale zaznaczam fachowcem nie jestem ...
pozdrawiam
Dziekuje serdecznie za odpowiedz. Brzuszek własnie tez cos ostatnio czesto pobolewa. Bagatelizuje tę sprawe dlatego jak juz wczesniej wspomniałam cierpię na zespół jelita drażliwego i jest to u mnie dosc normalne zjawisko aczkolwiek ostatnio niepokojąco nasilające.
Ale naturalnie odczekam pewien okres i zapewne udam sie do ginekologa w związku z zaistniałą sytuacją.
Dziś doszedł nikły ból jajników, jesli zatem miesiączka sie nie pojawi bede musiała coś z tym zrobic, kto wie, moze to jakies zaburzenia hormonalne czy cuś, nie mam pojecia. Nie przyjmowałam zadnych leków etc, aby cos mogło spowodowac takie przesunięcie cyklu.
No chyba,ze test sie mylił, w co raczej wątpię
HAMALIELKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 09:12   #4275
paczka22
Raczkowanie

GG do paczka22

Cześć!O 11:30 wychodze do lekarza chce wiedziec co i jak.Musze powiedziec swojej doktor ze bardzo bola mnie plecy jak dzis wstalam niemoglam sie ruszyc-moze znow korzonki mam chore i znow na zastrzykach - o nie,najpierw pojde do ginekolog zapytam sie co i jak i czy moge jakby co przyjac te zastrzyki.BOJE SIE BARDZO ALE MAM NADZIEJE ZE WSZYSKO JET DOBRZE,POZDRAWIAM I CAŁUJE WAS WSZYSTKIE TRZYMAJCIE KCIUKI.SPADAM OJEJU I ZNOW MI NIEDOBRZE.I TAK CALY CZAS.:c mok::cm ok::cmo k::jupi :

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-26, 10:57   #4276
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Napisane przez paczka22 Pokaż wiadomość
Cześć!O 11:30 wychodze do lekarza chce wiedziec co i jak.Musze powiedziec swojej doktor ze bardzo bola mnie plecy jak dzis wstalam niemoglam sie ruszyc-moze znow korzonki mam chore i znow na zastrzykach - o nie,najpierw pojde do ginekolog zapytam sie co i jak i czy moge jakby co przyjac te zastrzyki.BOJE SIE BARDZO ALE MAM NADZIEJE ZE WSZYSKO JET DOBRZE,POZDRAWIAM I CAŁUJE WAS WSZYSTKIE TRZYMAJCIE KCIUKI.SPADAM OJEJU I ZNOW MI NIEDOBRZE.I TAK CALY CZAS.:c mok::cm ok::cmo k::jupi :
Witaj paczka22 mocno trzymam kciuki bo ja tez mam dzis wizyte u gina ale dopiero o 15.30 wiec mam jeszcze troche czasu. Tez sie boje jak nie wiem, ale caly czas sie pocieszam ze bedzie dobrze Odezwij sie po powrocie
Stary 2009-03-26, 11:56   #4277
paczka22
Raczkowanie

GG do paczka22

Cześć Wam kochane mamusie.Byłam u ginka jestem w 6 tygodniu ciazy widzialam to maleństo jakie fajne na usg.Wszystko jest dobrze ze mna i dzidzia jestem taka szczesliwa ze niewiem cio ale super.: jupi::j upi:
Stary 2009-03-26, 12:16   #4278
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Napisane przez paczka22 Pokaż wiadomość
Cześć Wam kochane mamusie.Byłam u ginka jestem w 6 tygodniu ciazy widzialam to maleństo jakie fajne na usg.Wszystko jest dobrze ze mna i dzidzia jestem taka szczesliwa ze niewiem cio ale super.: jupi::j upi:
Gratulacje kochana
Stary 2009-03-26, 16:47   #4279
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

paczka niesamowite uczucie zobaczyć swoje maleństwo, no nie?
chciałabym mieć w domu usg by oglądać je codziennie
z tego, że czuję się tak dobrze czasami sama nie wierze, że noszę w sobie maleństwo i tak jak kamilla mam wrażenie jakby mnie to się nie dotyczyło

moja dzidzia (10 tydz) reaguje już na bodźce zewnętrzne np. na światło, wiem, że odczuwa też moje nastroje dlatego staram się unikać nerwowych sytuacji i często sprawiam sobie małe przyjemności by być zadowoloną, bo wiadomo: szczęśliwa mama to i szczęśliwe dziecko

i jak tam pietrusia nie ma czego się bać, trzeba myśleć pozytywnie. przypomnij mi proszę, w którym tygodniu jesteś? i daj znać jak wizyta?

pozdrawiam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-26, 17:30   #4280
paczka22
Raczkowanie

GG do paczka22

SOREJNA - jestem w 6 tygodniu ciąży.
Stary 2009-03-27, 07:59   #4281
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Napisane przez

i jak tam [B
pietrusia[/B] nie ma czego się bać, trzeba myśleć pozytywnie. przypomnij mi proszę, w którym tygodniu jesteś? i daj znać jak wizyta?

pozdrawiam
Witam ja zaczełąm 5 tydzień bylam wczoraj na tej wizycie mialyscie racje nie bylo sie czego bać, gin zrobil mi USG widzialam swoja facolke, serduszko juz ma i zdjecie usg mam w domu moge na nie patrzec tyle razy ile mam ochote termin porodu wstepnie na 16 listopad
Stary 2009-03-27, 09:40   #4282
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Witam ja zaczełąm 5 tydzień bylam wczoraj na tej wizycie mialyscie racje nie bylo sie czego bać, gin zrobil mi USG widzialam swoja facolke, serduszko juz ma i zdjecie usg mam w domu moge na nie patrzec tyle razy ile mam ochote termin porodu wstepnie na 16 listopad
moje gratulacje

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-27, 12:04   #4283
ELUSIALEW1
Przyczajenie

GG do ELUSIALEW1 Send a message via Skype™ to ELUSIALEW1

Czesc witam wszystkich
Dzis bylam na badaniu plenatarnym jestem w 12 tyg ciazy malenstwo ma 58,2 mm taki byk hehehe czuje sie juz dobrze no oprocz zmeczenia he
Slyszalam dzis serduszko widzialam jak macha i drapie sie po czole hehe plci jeszcze nie bylo widziec ale wszystko jest ok pozdawiam wszystkich

Ja staralam sie ogolnie o fasolke 5 lat trzeba wierzyc )
ELUSIALEW1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-27, 12:17   #4284
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Napisane przez ELUSIALEW1 Pokaż wiadomość
Czesc witam wszystkich
Dzis bylam na badaniu plenatarnym jestem w 12 tyg ciazy malenstwo ma 58,2 mm taki byk hehehe czuje sie juz dobrze no oprocz zmeczenia he
Slyszalam dzis serduszko widzialam jak macha i drapie sie po czole hehe plci jeszcze nie bylo widziec ale wszystko jest ok pozdawiam wszystkich

Gratulacje cieszymy sie bardzo
Stary 2009-03-27, 13:09   #4285
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ELUSIALEW1 Pokaż wiadomość
Czesc witam wszystkich

5 lat
no to NAJWIEKSZE GRATULACJE

ciesze sie ze maluszek ma sie dobrze
plec nie wazna, wazne ze zdrowe i takie upragnione

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-27, 15:46   #4286
Żulietta
Raczkowanie

Cześć dziewczyny, ja też dołączam do szczęśliwych zafasolkowanych Jestem w 9 tygodniu, ale jeszcze nie miałam USG, bo lekarz mówi, że za wcześnie A z tego co widzę, już mogłabym zerknąć na maleństwo, bo tak to nie dowierzam ciągle że tam jest... A następna wizyta dopiero w kwietniu... Chyba pójdę do kogoś innego i poproszę o USG, bo nie wiem czy tyle wytrzymam... Pozdrawiam wszystkich - zwłaszcza chcących, a nie mogących, bo sama do takich należałam przez rok...
Żulietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-28, 16:34   #4287
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

moje gratulacje dla wszystkich przyszłych mam

a ja znów wylądowałam w szpitalu
plamiłam
miałam już zrobione badania, znów widziałam moje maleństwo wszystko jest ok, dzidzia dobrze się rozwija, ma już 4 cm, wiek ciąży według rozmiaru to 10 tydz i 6 dzień, według kalendarza 10 tydz i 1 dzień. z łożyskiem ok z jajnikami ok. nawet pępowinę widziałam!
ale skąd te plamienia - niewiadomo...
dostała jakieś leki rozkurczowe i leże
trzymajcie za nas kciuki dziewczyny !!
Stary 2009-03-28, 17:01   #4288
maugoszatka
Wtajemniczenie

sorejna-ja trzymam kciuki mocno

maugoszatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-28, 17:18   #4289
kamilla123
Rozeznanie

Witam!

ELUSIALEW1 i Żulietta wielkie gratulacje!!!

Dzisiaj powtórzyłam test i ujrzałam dwie śliczne mocne czerwone kreseczki!!! I to mi przypomniało, że jednak jestem w ciąży Bo w sumie nie mam żadnych objawów i czasami zapominam, że jestem w ciąży Jak na 5 TC czuję się bardzo dobrze Oby tak dalej!

sorejna - trzymam kciuki za Ciebie i za dzidzię!

Ja jestem dopiero przed pierwszą wizytą u gina i pierwszymi badaniami także stresuję się bardzo...... byle do wtorku

Buziaki!!!
Stary 2009-03-30, 08:34   #4290
katevalley
Rozeznanie

Gratulacje dla przyszłych mam
Może mi powiecie co jest. Średnio okres mam co 28 dni ale zdarzały się i takie cykle gdzie było 24 dni lub 33. Raz był cykl 39 dniowy. Ale nie w tym rzecz.
Ostatni okres miałam 1.03. później często przytulałam się z moim kochaniem. Szczególnie w dni płodne. 6,7,8,10,11 i 13 a 14-15 zauważyłam u siebie że śluz stał się taki biały, lepki i grudkowaty jak na dni niepłodne. Było go dużo. Teraz jest bardzo mało. Ale nadal biały i lepki. Jest to już 30 dc. dzisiaj temperaturę miałam 37,4. szyjkę macicy dosięgam. Ale nigdy z tym nie miałam trudności, nawet w dni płodne. Na pewno jest zamknięta, a czy miękka czy twarda to tak określiłabym pół na pół. Piersi mam powiększone i bolą jak przed @ tylko ze zaczęły mnie boleć i powiększać się już ponad tydzień temu. Boli mnie też podbrzusze jak na @ ale to też zaczęło się już tydzień temu, więc myślałam, ze będę miała wcześniej @ ale do tej pory nie mam. Obwód piersi w ciągu 2 tyg zwiększył się o 4 cm. Więcej objawów nie mam. Oprócz tego brzucha czuję się świetnie. Nie zauważyłam żebym częściej chodziła do łazienki. Nie mam mdłości.
Zastanawiam się czy to może być ciąża. Staraliśmy się o dzidzię ale ostatnio stwierdziliśmy, ze powinniśmy jeszcze z tym poczekać i nie planowaliśmy tego. Jutro idę kupić test jeżeli okres się nie pojawi i w środę będę już wiedziała. Chociaż nawet jak nie wyjdzie pozytywnie nie można jej wykluczyć.
Nie biorę żadnych leków, nie stresuje się niczym, bo nie ma czym. No może trochę nie mogę się doczekać czy będą te 2 kreski czy nie. Ale nawet jak się stresowałam to okres miałam. Więc na mnie stres nie wpływa i to czy będę miała długi cykl czy krótki.

Jak myślicie dziewczyny czy mogę już czuć się przyszłą mamą??Ogólnie to bym chciała. Ale jak będzie @ to nie będę płakać.
katevalley jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości