|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4411 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy
hej dziewczyny, sorki ze nie odzywalam sie caly weekend ale nie bylo mnie w domu i nie mialam dostepu do neta. Stestowałam sie w piatek rano i nic....jedna kreska ale @ jak nie bylo tak nie ma.nie wiem co o tym myslec, zadnych zmianow klimatu ani stresow w pracy nei mam.chyba ze od tego ze tak intensywnie mysle o tej ciazy.zawiodlam sie bo liczylam na ten miesiac no i nigdy sie tak nie czulam przed @ .no ale probujemy dalej moze tym razem sie uda....
|
![]() ![]() |
![]() |
#4412 |
Przyczajenie
|
zeberko, najlepiej ponoć w ogóle o tym nie myśleć! Tylko oddawać się przyjemnościom próbowania...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4413 |
Raczkowanie
|
Witam Was dziewczyny
![]() Po przeczytaniu Waszych wpisów postanowiłam dołączyć do forum. Staramy się z mężem o dziecko w zasadzie od stycznia, ale w tzw. międzyczasie leczyłam antybiotykami zatoki i gardło, więc się za bardzo nie nastawiałam. Ale w minionym miesiącu chyba coś zaskoczyło. Ostatnia @ 18.03, kolejną miałam dostać 17.04, ale nie przyszła. Już 18.04 zrobiłam test - nie należę do cierpliwych ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam serdecznie wszystkie zafasolkowane i te, które czekają na "swój moment" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4414 |
Zadomowienie
|
witaj 2befree
![]() daj znać jak będziesz już znała wynik badań ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4415 |
Raczkowanie
|
Dzięki za powitanie sorejna
![]() Mam wyniki bety: 316,7 [norma dla 4-5 tydzień: 9,5-750, a dla 5 tydzień: 217-7138]. Licząc od ostatniej miesiączki moja ciąża ma 4 tygodnie i 3 dni, także wyniki są chyba ok. Ale się cieszę ![]() ![]() Jeśli chodzi o moje objawy, to zaczęło się od nudności/mdłości w Wielkanoc, które trwają do dziś. Niby nie chce mi się wymiotować, ale muli mnie od rana do wieczora, a to żadna przyjemność. Ponadto piersi mi spuchły i bolą z każdej możliwej strony - inaczej niż przed @. Pobolewa mnie też podbrzusze. Najśmieszniejszym objawem jest to, że nie mogę wciągnąć brzucha ![]() Trzymajcie kciuki, żeby wszystko było ok. Ja też za Was trzymam. |
![]() ![]() |
![]() |
#4416 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a kiedy zaczęły się twoje objawy??Widzisz bo tak z moim chlopakiem wspołzyłam w ten wtorek oraz w sobote i w niedziele bez zabezpieczenia i mój chłopak doszedł w środku i mam takie pytanie były to dni płodne czy więc muszę być w ciąży czy moze sie zdarzyc tak ze nic nie ma?Od dwoch dni jest mi niedobrze całymi dniami i nie wiem czy zrobic moge teraz test i zobaczyc co pokarze czy cos innego?Poradźcie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4417 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4418 |
Zakorzenienie
|
nifa dziękuję i tak mam zamiar do tego teraz już podchodzić
![]() 2befree gratuluję!!! Mam nadzieję, że i ja będe kiedys mogła zobaczyć nawet bladą tą drugą kreseczkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4419 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratuluję ![]() ![]() west jest duże prawdopodobieństwo, że możesz być w ciąży. Na test tak jak pisała 2 befree jest stanowczo za wcześnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4420 |
Rozeznanie
|
2befree gratuluje!
![]() dziewczyny czy za informacje u ginekologa prywatnego- czy po 10dniach od stosunku można robić jakieś badania-płaci się? Bo ja się spotkałam z tym, że za samą "poradę"(jak to nazwał)mam mu zaplacic 50zł. Troszke mnie to zbulwersowało.. Może jestem inna, nie wiem, albo jakas opozniona. A teraz odnosnie mnie bardziej... jeszcze 4dni pozostały do domniemanej miesiączki.. A wczoraj podbrzusze tak mnie "muliło" jakby na okres i piers mnie boli przed okresem -ta co zwykle (ze wzgledu na mala zmiane hypoechogeniczna w węźle) Nie wytrzymalam i test zrobilam w niedziele, oczywiscie negatywny. Więc dalej odliczanie do soboty... |
![]() ![]() |
![]() |
#4421 |
Raczkowanie
|
Heh... Tak sobie czytam co Tu piszecie od wczoraj
![]() ![]() Stwierdziłam, że nie ma co iść i nie poszłam, w ogóle nie brałam pod uwagę, że mogłabym być w ciąży, po odstawieniu tabletek, 3 dni potem dostałam miesiączkę (znowu). I wszystko by było dobrze, gdyby nie to, że niecały tydzień po tej miesiączce zaczęły mnie boleć piersi (konkretniej to sutki, bolały mnie przy każdym dotknięciu), mam też bóle w podbrzuszu i lekko podwyższoną temperaturkę noi jestem troszkę zmęczona, na dodatek nie wiem czy w co ma w ogóle coś wspólnego z ciążą i jej objawami, ale strasznie mnie suszy, napiję się i nadal tak mam, i wiecie, nawet się ucieszyłam jak mama się mnie zapytała, czy ja może w ciąży nie jestem, wczoraj udałam się po teścik do apteki, dzisiaj rano zrobiłam i niestety jedna kreska, zrobiło mi się szkoda. Nie wiem kiedy ma u mnie nastąpić miesiączka, bo brałam tabletki wcześniej. Heh... Paradoks, moja mama w moim wieku to miała juz drugie dziecko, czyli mnie, ja też bym chciała, ale mój TŻ twierdzi, że to jeszcze za wcześnie. Mówi się trudno, prawodopodobnie moje objawy spowodowane są odstawieniem tabletek, tak przynajmniej powiedziałam mojemu TŻ... ![]() Powodzenia życzę przyszłym mamom ![]() ![]() Edytowane przez Katarina89 Czas edycji: 2009-04-21 o 07:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#4422 |
Zadomowienie
|
w którym tygodniu jest już sens iśc do lekarza? tzn jak juz pisałam byłam, ale jeszcze za wczesnie żeby coś ujrzec, wiec mialam przyjsc za 7-10 dni, to bedzie przyszly tydzien. prawdopodobnie jestem dopiero w połowie 3 tygodnia
czy w tak wczesnej ciąży to normalne że pobolewa podbrzusze? Wiem że u każdej kobiety jest inaczej, ale może ktoś też tak ma.
![]() |
#4424 |
Rozeznanie
|
a ja od paru dni zaczelam miec objawy jak na okres...
niecierpliwie sie... poniecierpliwi sie ktos ze mna? wolalabym zeby to nie byl okres.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4425 |
Przyczajenie
|
nifa ja nie chcę tu nic źle prorokować, ale im dużej będziesz zwlekać z poinformowaniem rodziców o ciąży, tym potem będzie trudniej. No i wydaje mi się, że będą ci mieli za złe, że tak długo trzymałaś to w tajemnicy. A tak wyrzucisz to z siebie i już. Będziesz spokojniejsza i tym samym twoja megawielka dzidzia też
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4426 |
Raczkowanie
|
a czy ginekolog powie mi czy jestem w ciazy czy nie?przeciez nie zawsze po współzyciu zachodzi się w ciąże prawda?to co ja mam zrobic teraz? chce wiedziec czy jestem czy nie.a testy robilam 2 razy i wynik wychodzi negatywny
|
![]() ![]() |
![]() |
#4427 |
Zadomowienie
|
musisz uzbroić się w cierpliwość. bywa, że ginekologowi ciężko potwierdzić wczesną ciąże, nawet jeśli nie ma się okresu a testy wyszły pozytywne. Najbardziej wiarygodne są testy krwi sprawdzające obecność hCG, czyli hormonu wytwarzanego przez rozwijające się łożysko) ale na to też musisz poczekać przynajmniej z 2 tyg.
ps. odnoszę wrażenie że ciąża nie jest Tobie na rękę, jeśli się mylę - przepraszam staraj funkcjonować normalnie a czas Ci szybko zleci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4428 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Więc czekamy razem. ![]() Edytowane przez madmuazelle Czas edycji: 2009-04-23 o 00:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4429 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mi jeszcze zostały 2dni, tez mialam nieregularne, po tabletkach tym bardziej,ale juz 2ostatnie okresy mialam po 31dc. Inne objawy, poza bólem jednej piersi, ustąpiły. I czekamy i czekamy... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4430 |
Zadomowienie
|
witam serdecznie.Staramy sie z mezem o dziecko już piąty miesiac.Na początku poprostu nie zwracaliśmy na dni płodne tylko sie kochaliśmy jak mieliśmy na to ochotę.Tak postanowiliśmy zeby nie dać się zwariować.Niestety po czwartym razie ciagle cisza......więc postanowiłam kupić w aptece testy owulacyjne.Okres mam jak w zegarku,cykl 33 dniowy ale zrobiłam test żeby sie upewnic czy wogule mam owulację ponieważ zaczynam siebie obwiniać za niepowodzenia.Przedwczaj zrobiłam test owu i wyszedł pozytywny-odrazu wskoczylismy do łóżka żeby nie zmarnować szansy hehe,wieczorem poprawiliśmy dla pewnosci .Wczoraj powtórzyłam test owu i wyszegł negatywny(temp 36,6)Kwas foliowy już biorę o d 4 miesiecy i zaczynam już wątpić w to,ze mogę zajsć w ciaże.W dodatku sex już nas wogule nie cieszy-jest odarty z romantyzmu!Wczoraj jak zobaczyłam dzidzie w telewizjii to się poryczałam.Najgorsze jest to,że wczyscy nasi znajomi nas wypytują czy się już staramy itp.(oni wszyscy oczywiście już mają dzieci)To potęguje stres.Kochaliśmy się w owu 22 kwietnia i teraz to czekanie na @ mnie dobija.
#4431 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4432 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A co z objawami kiedy one się zaczynają??I czy ta ciąża napewno będzie?Jaka jest mozliwosci ze jestem w ciąży? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4433 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
jednak najczęściej występującym objawem jest spóźniający się okres. piersi stają się wrażliwsze i większe. W rzeczywistości powiększenie i uwrażliwienie piersi są często pierwszymi odczuwalnymi objawami ciąży. dzieje się tak dlatego, gdyż we wczesnym etapie ciąży wzrasta poziom estrogenu i progesteronu, co powoduje natychmiastowe zmiany kształtu piersi. pytasz czy ta ciąża będzie? nie jestem jasnowidzem ![]() z tym tez bywa różnie. niektórym nie zawsze wychodzi za pierwszym razem, wiele par długo stara się o dzidzie, a u niektórych pierwszy strzał i już jest ![]() jaka jest możliwość, że jesteś w ciąży? jak dla mnie duża ... Edytowane przez sorejna Czas edycji: 2009-04-23 o 14:39 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4434 |
Wtajemniczenie
|
West tak jak dziewczyny piszą najpewniejsza metoda to badanie krwi. z jakimkolwiek testem trzeba czekać przynajmniej do dnia miesiączki. a jeżeli chodzi o ginekologa to on jest w stanie potwierdzić ciąże dopiero koło 6,7 tyg.
nikt Ci nie odpowie jak duże jest prawdopodobieństwo ze zasżłaś w ciążę. po pierwsze czy jesteś pewna ze akurat wtedy miałaś owulację? po drugie musi się zgrać dośc dużo czynników zeby się udało. jakkolwiek mnie i mojemu TŻ wyszło za pierwszym podejściem. ale większość znajomych starała się od 2 do 6 meisięcy. mniej więcej. |
![]() ![]() |
![]() |
#4435 |
Przyczajenie
|
Witam!Jestem tu nowa ale od jakiegoś czasu śledzę ten wątek
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4436 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A jak to jest z piersiami bo jeśli bym urodziła a chciala karmic piersią to one zrobią się większe?Nie mam duzego biustu mam mały więc jak to z tym będzie o ile rozmiarów się zwiększy o ile wogóle zwiększy? No my to juz robiliśmy ponad 8 razy bez zabezpieczenia do środka więc pewnie ciąza jest jak najbardziej prawdopodobna, prawda? ![]() ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4437 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Czytałam, że kobiece piersi zaczynają napełniać się mlekiem od 3 do 5 dni po urodzeniu dziecka. Zjawisko to nazywa się nawałem mlecznym . I wtedy na prawdę robią się duże ![]() ps. nam też wyszło w pierwszym cyklu starań ![]() i chciałam powiedzieć, że jestem pełna podziwu dla Waszej decyzji, ja do bycia mamą dojrzewałam 28 lat ![]() ![]() Edytowane przez sorejna Czas edycji: 2009-04-23 o 16:27 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4438 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4439 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Czyli w czasie ciązy piersi się zbytnio nie powiększą?Bardzo bym chciała karmic je piersią jeśli będzie i chciałabym mieć w miare duży biust to wkoncu jeden z ładnych atutów kobiecości ![]() No nie dziwie się że jesteś pełna podziwu mam 19 lat a chlopak mój 20 ale bardzo się kochamy i chcemy być ze sobą na zawsze a mieliśmy juz bardzo dużo przeszkód i się udało ,a dziecka bardzo chcemy choć ja mam małe obawy bo jednak rodzice to rodzice i nie będą zadowoleni ale to nasza decyzja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4440 |
Rozeznanie
|
30dc u mnie, jutro dzien spodziewanej miesiaczki (choc w ogole sie nie czuje jakby sie zblizala, mam uczucie "mokrosci" i piersi mi nabrzmialy, ale nie tak jak przed okresem, ze ciezkie sie zrobily, tylko takie jakby pelniejsze i delikatniejsze)
umówiona do ginekologa na poniedzialek, tak na wszelki wypadek. Jka okres przyjdzie to nie pójdę, a jak nie przyjdzie, to już nie będę musiała czekać w kolejce kolejne dni do ginka. co najlepsze moja przyszła teściowa... powiedziała mojemu chłopakowi, że jak będzie miał teraz dziecko to ona się postara, żeby go z pracy zwolnili;/ w jej mniemaniu powinien poczekac jeszcze 7lat... czyli do 30stki... a podejrzewam, że wtedy też by było dla niej za wcześnie ![]() sama się rozwiodła, rozwalając rodzine i nie uczestnicząc w jego życiu akurat jak przechodził okres dorastania... a teraz wielkie żądzenie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:08.