Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-15, 16:02   #4621
agnieszka09
Wtajemniczenie

Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy

gratuluje i duzo zdrowka zycze mamusi i malenstwu

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

KICIA oby sie w koncu nam wszystkim udalo...ja jak nie dostane@,to obiecalam sobie,ze nastepny test zrobie w srode...tez jestem juz troche zniecierpliwona tym...trzymam kciuki
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-15, 17:27   #4622
KBKatarynka
Raczkowanie

Bubels test czasem się myli! A mało to dziewczyn pisało, że test im wskazywał brak, a np. po 2 tyg. dopiero wychodziła ciąża?! Albo test nie wykazywał c wcale, a dopiero usg! Głowa do góry, test nie zawsze jest wyrocznią nieomylną
agnieszka-widzę, że skutecznie przeganiasz @ super, rzeczywiście może coś tu się kroi?....
drogie staraczki czy Wam też się wydaje, że w tych miejskich autobusach to trzęsie na potęgę? wczoraj jechałam jakimś gratem i miałam wrażenie, że mi wszystkie bebechy powywracał, a dzisiejszy-niby lepszy model-też tak trząsł, że głowa mała....(i tak się zaczęłam martwić, że jeśli już by ktoś tam u mnie w brzusiu pomieszkiwał, to czy aby ktosiowi nie zaszkodzi?) lecę odkurzać do usłyszenia
Stary 2009-05-15, 17:46   #4623
agnieszka09
Wtajemniczenie

tak wiem testy sie myla...musze jeszcze poczekac...KBKATARYNKA ja naszczescie mam autko,wiec nie musze sie tluc autobusem,a jak u Ciebie sprawy sie maja
Stary 2009-05-15, 18:36   #4624
zebra666
Zakorzenienie

Bubels faktycznie bywa, że testy się mylą...a jeśli nie to mam nadzieję, że w tym cyklu Ci się powiedzie...Ja już nie mogę się doczakać niedzieli ale boję się wyniku...jaki zobacze...
zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-15, 19:18   #4625
BUBELS26
Przyczajenie

GG do BUBELS26

Cytat:
Napisane przez KBKatarynka Pokaż wiadomość
Bubels test czasem się myli! A mało to dziewczyn pisało, że test im wskazywał brak, a np. po 2 tyg. dopiero wychodziła ciąża?! Albo test nie wykazywał c wcale, a dopiero usg! Głowa do góry, test nie zawsze jest wyrocznią nieomylną
agnieszka-widzę, że skutecznie przeganiasz @ super, rzeczywiście może coś tu się kroi?....
drogie staraczki czy Wam też się wydaje, że w tych miejskich autobusach to trzęsie na potęgę? wczoraj jechałam jakimś gratem i miałam wrażenie, że mi wszystkie bebechy powywracał, a dzisiejszy-niby lepszy model-też tak trząsł, że głowa mała....(i tak się zaczęłam martwić, że jeśli już by ktoś tam u mnie w brzusiu pomieszkiwał, to czy aby ktosiowi nie zaszkodzi?) lecę odkurzać do usłyszenia

czesc wam!...wiem że mogą się mylic ale w moim przypadku to chyba nie mżliwe...przyznam że jestem załamana troszeczke....troszke sie poużalałam nad sobą.....a myślalam że tym razem się uda....no cóż w życiu ne wszystko można dostac......dziekuje wszystkim dziewczyną za odpowiedz i troszke otuchy....dziękuje również KICI za słowa otuchy na gg...dzięki wielkie.......jakoś dam rade..
BUBELS26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-15, 19:40   #4626
KBKatarynka
Raczkowanie

Bubelku spokojnie, jeśli to możliwe wiem, że widok 1 kreski jest smutny...wiecie my się teraz z mężusiem 1 raz staraliśmy o dzidzię, więc zobaczymy co z tego wyjdzie, ale kiedyś miałam problem ze stanem zapalnym pewnej cz. ciała i jak jeszcze o tym nie wiedziałam, to byłam zdziwiona, bo @ mi się sporo spóźniała. No i w pewnym momencie zaczęłam myśleć, że kurczaki może to ciąża? Efekt finalny był taki, że miałam zrobić sobie test ciążowy przed zażyciem leków. Test zrobiłam, ale niestety popołudniu, po wizycie u gina i była tylko 1 kreska. Uwierzcie, nawet wtedy to przeżyłam i sobie pochlipiałam, bo mimo że to mogła być ciąża niespodzianka i raczej małoprawdopodobna!, to było mi żal, że jej nie ma! No a @ dostałam następnego dnia po wizycie u gin., która się mało delikatnie ze mną obeszła no ale takie życie....

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

agnieszka ano u mnie tak: czekam na @ (między 18-21, 22): dziś poza bólem podbrzusza odczuwam kłucie z lewej strony (podejrzewam jajniczek), dalej latam siusiać częściej niż normalnie i nowy objaw! coraz częściej mnie mdli od intensywnych zapachów, ale to również nie musi być objawem ciąży, więc spokojnie nie, no odczuwam, że coś się we mnie bez wątpienia dzieje, tylko co? boję się troszkę dostać tą @, bo ostatnio jak dostałam, to normalnie wisiałam nad kibelkiem (góra i dół) średnio mam aż takie bolesne okresy 1-2 razy w roku i wtedy czuję jakbym miała zejść z tego świata. Boję się by to, że tak mnie brzusio rwie nie przerodziło się w taką ciężką@ ale nastawiam się pozytywnie, co ma być to będzie! buziaki
Stary 2009-05-15, 20:34   #4627
Kicia8425
Zadomowienie

GG do Kicia8425

Bubels spokojnie,pamietasz co Ci mowilam...??? Jedno ze test moze sie mylic,u mnie kilka miesiecy temu pomylil sie 2 razy,tylko niestety w ta druga strone i niepotrzebnie narobilam sobie nadzieji a po 2 ,,, moze to jeszcze poprostu za wczesnie????
Spokojnie,glowka do gory !!!!
I nie dziekuj bo nie masz za co,to zwykla kolezenska przysluga dodania otuchy w potrzebie
Ja rowniez ja od Ciebie dostalam i Ci za to !!!
Pozdrowionka kobietki
I trzymam kciuki za 2 kreseczki
Kicia8425 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-16, 13:51   #4628
ixi2000
Przyczajenie

GG do ixi2000

witam sledze Wasze forum od niedawna heh odkad sie dowiedzialam ze moge byc w ciazy . okres mi sie spoznial to zrobilam test byl pozytywny. kilka dni pozniej poszlam do ginekologa ale powiedzial ze jeszcze nic nie widzi bo jest za wczesnie kazal mi przyjsc za tydzien. wiec w piatek (wczoraj) bylam na kolejnym USG i powiedzial ze to ciaza 5 tydzien jeszcze wczesnie ale juz cos widac. troche mnie to przerazilo i zrazem ucieszylo ze bedzie maly bobo ;] zareczylismy sie z chlopakiem tydzien temu a pozniej sie dowiedzialam o ciazy. za rok slub i troche teraz zalatwiania hehe no ale wracajac do ciazy czy
wy tez tak ialyscie na poczatku ze bolalo Was podbrzusze? ja mam takie dni ostatnio zauwazylam tez sladu krwi malo ale zawsze podczas oddawania moczu. czytalam ze to nie jest dobre. no ale coz povczekam jeszcze. kolejna wizyte mam 25 maja i wtedy o ile dobrze sie potoczy lekarz zalozy mi karte i da zwolnienie w pracy a ze pracuje fizycznie to moze sie zdazyc wszystko. ale jestem dobrej mysli to moja pierwsza ciaza fakt ze nie do konca planowana ale chcialabym zeby wszystko bylo dobrze wiec trzymajcie kciuki
ixi2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-16, 14:09   #4629
zebra666
Zakorzenienie

ixi doskonale Cię rozumiem z tą pracą pomimo, że jeszcze nie wiem napewno czy jestem w ciąży... Rónież pracuje fizycznie i jeżeli tylko test wyjdzie pozytywny powiem szefowej gdyż nie mam zamiaru czekać aż lekarz uzna, że mi da zaświadczenie czy zwolnienie. Zwłaszcza, że moja najniższa krajowa nie jest warta ryzyka, nawet jeśli to początek będzie tak, że ja bym nie czekała na Twim miejscu w końcu przynajmniej pracodawca nie może zwolnić kobiety w ciązy a Ty już jesteś pewna, że jesteś w ciąży. Trzymam kciuki żeby wszytsko było w porządku
Stary 2009-05-16, 14:19   #4630
Kicia8425
Zadomowienie

GG do Kicia8425

Zebra666 a dlugo juz czekasz na zrobienie testu od pojawienia sie objawow???
Pytam bo mam dylemat Dzis mija rowne 2 tyg jak mam objawy,wczoraj powinnam dostac @ ale nie dostalam,i nie wiem czy czekac jeszcze ze zrobieniem testu,czy juz moge go zrobic???
Pozdrowionka
Stary 2009-05-16, 14:26   #4631
Tity
Zakorzenienie

Mi się spóźnia już 6 dni. Powinnam dostać w poniedziałek i nic, a testy robiłam dwa i też nic nie wykazały. Ostatni robiłam w czwartek. Jutro powtórzę może, chociaż też obawiam się, że to za wcześnie. A podbrzusze ciągle pobolewa, ale tak okresowo po troszkę i właściwie coraz mniej.

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-16, 14:36   #4632
Kicia8425
Zadomowienie

GG do Kicia8425

Nie no ja dopiero wczoraj mialam termin @,ale podbrzusze i kregoslup bola mnie juz rowne 2 tyg,a do tego jeszcze mdlosici,czeste siusianie itp inne objawy typowo ciazowe,dlatego nie wiem co robic
Stary 2009-05-16, 14:37   #4633
Tity
Zakorzenienie

To zrób, będziesz spokojniejsza, chociaż wcale nie musi wyjść dobry wynik.

L
J
Stary 2009-05-16, 14:40   #4634
Kicia8425
Zadomowienie

GG do Kicia8425

No to w takim razie nie czekam juz dluzej i jutro z samego rana zrobie Dzieki za pomoc i zycze Ci 2 kreseczek Powodzonka
Stary 2009-05-16, 14:43   #4635
Tity
Zakorzenienie

Dzięki i wzajemnie

L
J
Stary 2009-05-16, 15:12   #4636
ixi2000
Przyczajenie

GG do ixi2000

zebra666 zycze powodzenia i oby test byl pozytywny tez mam najnizsza krajowa jednak u mnie to tak wyglada ze ostanio duzo osob zwolnili i szykuja sie dalej no a badz co badz kasa jest potrzebna. fakt ze nie chce ryzykowac i staram sie ozczedzac wie o ciazy moja brygadzistka z ktora moge porozmawiac wiec mysle ze w tym tygodniu nie da mi jakiegos wycisku a ten tydzien mysle ze dam rade i bedzie dobrze. wychodze z zalozenia ze co ma byc to bedzie a skoro juz wiem ze jestem w ciazy to tak ma byc i mam nadzieje nic zlego sie nie stanie. gdyby nie to ze tak sie teraz u nas w firmie dzieje to od razu bym poszla do szefa no ale coz czasem trzeba poczekac
Stary 2009-05-16, 15:30   #4637
zebra666
Zakorzenienie

Kicia zrób test. One często wykrywają ciąże już 2 tyg po owulacji i radzą robić w dniu spodziewanej @ a jak nie wyjdzie pozytywny nadal nie będzie @ to po paru dniach warto powtórzyć Ja jutro spodziewam się @ więc zrobie go z samego rana i napewno dam znać bez względu na wynik co i jak...Powodzenia!!!

ixi ja jeżeli nie poinformuje o ciązy jeżeli takowa będzie... będę dźwigać, rozładowywać ciężary ponad norme itp. zresztą nienawidzę tej pracy i tkwie w niej tylko dlatego, że kasa jest potrzebna.. Tylko, że na umowie zleceniu to chyba nie warto się w tej sytuacji się wysilać skoro i tak jestem dla nich robolem do wykorzystania Smutne ale prawdziwe... Oni czerpią zyski z naszej pracy a nam nie dają zarobić... Prywaciarze Nie będę w razie czego za nimi tęskniła... tylko za koleżankami ale przecież mieszkamy w pobliskich miastach więc co to za problem myślę, że żaden. Jeżeli oczywiście udało się i @ nie przyjdzie a test pokaże te dwie kreseczki

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2009-05-16 o 15:33
Stary 2009-05-16, 16:05   #4638
agnieszka09
Wtajemniczenie

IXI z calego serduszka gratuluje,oszczedzaj sie,dowiedz sie kiedy mozesz juz powiedziec szefowi o ciazy,bo jak wiadomo kobiet w ciazy nie mozna zwalniac...z tej strony prawnej to ja raczej nic nie wiem,ale dobrze byloby sie jak najszybciej sie dowiedziec-tym bardziej,ze z tego co piszesz to za ciekaiwe w Twojej pracy to nie jest

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

TITY mi @spoznia sie juz 4dzionek,tez robilam test i nic mi nie wyszlo,wiec czekam do srody...
Stary 2009-05-16, 16:08   #4639
Kicia8425
Zadomowienie

GG do Kicia8425

Zebra zrobie tescik jutro rano Zawsze mam tak ze albo dostaje 28dc albo 30 wiec jeszcze do jutra rana jakos wytrzymam Jak nie dostane w nocy ani z samego rana to przy pierwszym siusianiu bedzie tescik I odrazu dam Wam znac co i jak wyszlo Dokladnie jak cos to po paru dniach mozna powtorzyc Ale nastawiam sie na 2 krechy,bo jeszcze nigdy nie czulam sie tak "dziwnie" jak przez ostatnie 2 tyg " Nie " dziekuje i rowniez zycze Ci 2 kreseczek Powodzonka !!!!

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Agnieszka to trzymam kciuki za 2 krechy w srode Nio i czekam na wiesci Powodzonka !!!!
Stary 2009-05-16, 16:14   #4640
zebra666
Zakorzenienie

Kicia więc będziemy razem do jutra czekać ... Mam nadzieję, że się nam uda

agnieszka powodzenia
Stary 2009-05-16, 16:15   #4641
agnieszka09
Wtajemniczenie

Kicia ja tez trzymam kciuki za jutrzejszy ranny tescik...

Zebra za Twoj tescik takze trzymam kciukasy

dziewczyny no brac sie do roboty,bo jakos malo tych radosnych wiesci na naszym forum
Stary 2009-05-16, 16:21   #4642
Kicia8425
Zadomowienie

GG do Kicia8425

Zebra pewnie ze sie uda .... nie ma innej opcji hihi musi sie udac

Oj tak tak Agnieszka,ostatnio wcale nie ma radosnych nowinek,chyba ze cos przegapilam ... wiec nic tylko trzeba dzialac
Stary 2009-05-16, 16:22   #4643
zebra666
Zakorzenienie

Mam nadzieję, że zacznie byc tych radosnych coraz więcej Także z Twojej strony agnieszka Trzymam za nas wszystkie kciuki
Stary 2009-05-16, 16:42   #4644
agnieszka09
Wtajemniczenie

jejku dziewczyny bardzo bym chciala aby nam sie udalo TERAZ!!!!!!! ja naleze do tej grupy ludzi niecierpliwych,dlatego sie denerwuje,ze @ nie ma a test wychodzi negatywny....w sumie to pierwsze staranko,takze zaskoczenie i radosc bylaby ogromna....
Stary 2009-05-16, 16:47   #4645
Kicia8425
Zadomowienie

GG do Kicia8425

Ojj tak przyda sie troche tych radosnych wiesci ... Ja juz nie wytrzymuje i robie tescik dzisiaj,juz za niedlugo Dziewczyny z "Mamusie styczniowo-lutowe" doradzily mi ze skoro mialam dostac wczoraj i juz tak dlugo mam objawy to spokojnie moge zrobic Wiec zrobie....jak nie wyjdzie i nie dostane @ to powtorze za pare dni
Ohh kochane trzymajcie mocno kciuki tak jak ja trzymam za Was
Stary 2009-05-16, 16:56   #4646
ixi2000
Przyczajenie

GG do ixi2000

gratulacje dla tych ktorym tez pokazalo dwie kreski i trzymam kciuki za reszte powodzenia
zebra no w takiej sytuajci to Cie rozumiem umowa zlecenie to nieciekawa sprawa ja mam tyle dobrzeze mam na razie umowe na 5 lat takze to troche inna sytuacja i to jak pisalam ze mozna sie dogadac z brygadzistka
tez naeze do iecierpliwych takze czekanie jest dla mnie najgorsze heh a tu znowu do 25 ale damy rade
Stary 2009-05-16, 17:01   #4647
zebra666
Zakorzenienie

Kicia jak już tak długo wytrzymałaś wytrzymaj do rana... Ponieważ z rannego moczu prędzej wykryje ciążę... Popołudniu często może nic nie pokazać... Ja właśnie dlatego czekam do rana Chciałabym żeby juz było jutro ale wiem, że to już zleci w końcu juz mamy wieczór

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-16, 17:19   #4648
Kicia8425
Zadomowienie

GG do Kicia8425

Zrobilam I niestety 1 kreseczka Ale do poki nie dostane @ i bede miec objawy to bede zyc nadzieja Trzymam za was mocno kciuki dziewczyny !!!!!
Stary 2009-05-16, 17:24   #4649
zebra666
Zakorzenienie

Kicia nie łam się!!! Lepiej testy robić z pierwszego porannego moczu wtedy jest największe stężenie hcg, a więc na początku ciąży częśto wykrywalny je4st przez testy tylko rano
Stary 2009-05-16, 17:33   #4650
agnieszka09
Wtajemniczenie

Kicia Zebra ma racje najlepiej zrobic rano-a i tak nie wiadomo czy juz wykryje...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości