Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-16, 18:07   #4651
Kicia8425
Zadomowienie

GG do Kicia8425
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy

Wiem wiem Aga ze najlepiej rano i chcialam poczekac,ale dziewczyny mowily ze jak jestem w ciazy i jestem juz po terminie spodziewanej @ to test wyjdzie o kazdej porze dnia,no i sie skusilam i zrobilam Teraz mam straszna zalamke,bo juz zaczynam sie bac Moze te moje objawy to wcale nie jest ciaza tylko jakies paskudne chorobsko
Narazie daje sobie spokoj,postaram sie o tym nie myslec,uzbroje sie w cierpliwosc i za 2 tyg zrobie test i pojde na badanie HCG,hmm po 5 tyg od zaczecia sie objawow juz powinno wykazac chyba co nie????
No to teraz trzymam mocno kciuki za Was i za Wasze 2 kreseczki A ja sobie bede spokojnie odliczac
Kicia8425 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-16, 18:22   #4652
KBKatarynka
Raczkowanie

a ja kochane tak jak przez ostatni tydzień odczuwałam rwanie podbrzusza, potem lekkie kłucia z lewej strony, tak dziś brzuch przestał boleć...ot tak...
Trzymam za nas wszystkie mocno kciuki i wysuwam tak dyskretnie propozycję, że może pamiętajmy o sobie w naszych modlitwach?....takie, jeszcze większe wsparcie duchowe! buźka
Stary 2009-05-16, 18:52   #4653
zebra666
Zakorzenienie

Ja cały czas kibicuję nam wszytskim Boję się jutrzejszego wyniku... A tak wogóle jestem ciągle potfornie senna i zmęczona i dlatego przed godzina się zdrzenełam żeby mieć siłę podlać kwiatki!!! Masakrycznie zmięta jestem i bardzo dużo piję o smakach nie spominając... Dziwię się, że tak mieszam skoro potem cierpie na zgagę... Oby przyczyną było nowe życie...
zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-16, 18:59   #4654
Kicia8425
Zadomowienie

GG do Kicia8425

KBKatarynka ja mam takie bole podbrzusza od 2 tyg,jedyne kiedy ich nie mam to rano jak sie budze...po 5 min od wstania z lozka znow zaczynaja sie wszystkie objawy...juz nie wiem co to moze byc...Mam tylko nadzieje ze nie nadejdzie @!!!
Dokladnie,modlitwa za nas i nasze tak bardzo wyczekane fasolki,ONA napewno zdziala cuda Powodzonka dziewczynki

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Heh Zebra bo my to wszystko robimy dla naszych fasolek ja tez ostatnio stwierdzilam ze normalnie to nie znioslabym tego bolu jaki odczuwam,ale dla mojego malenstwa zniose WSZYSTKO-bo warto!!!!
Stary 2009-05-16, 19:38   #4655
ixi2000
Przyczajenie

GG do ixi2000

mnie tez to podbrzusze boli czasami chociaz w tamtym tygodniu to caly tydzien od rana do wieczora ale pomyslalam ze to moze od pracy. wyczytalam ze to moze byc i tak ze miednica sie rozszerza bo sykuje miejsce dla nowego Lokatora takze oby to bylo to powodzenia oczekujacym
ixi2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-16, 19:54   #4656
Kicia8425
Zadomowienie

GG do Kicia8425

Ixi ja nie moge miec tych boli od pracy poniewaz jestem tymczasowo "kura domowa" takze ciezka praca mi nie grozi hehe
Nioo dokladnie czasem tak jest ze w ciazy boli brzuszek bo wszystko sie rozrasta bo i rosnie sobie fasolka Mam nadzieje ze i ja wlasnie dlatego mam te wszystkie objawy dzieki mojej fasolce o ktorej jeszcze nie wiem w 100%
Powodzonka wszystkim kobietkom zycze
Stary 2009-05-16, 20:59   #4657
brawurkaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość

dziewczyny no brac sie do roboty,bo jakos malo tych radosnych wiesci na naszym forum
no właśnie trzeba zabrać się jeszcze bardziej do roboty!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez Kicia8425 Pokaż wiadomość
Zrobilam I niestety 1 kreseczka Ale do poki nie dostane @ i bede miec objawy to bede zyc nadzieja Trzymam za was mocno kciuki dziewczyny !!!!!
często przeciez tak wychodzi więc głowa do góry!!!!!

ja w pn powinnam mieć @.. więc zobaczymy...

brawurkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-16, 21:23   #4658
Asiuulka89
Zakorzenienie

Hej wszytskim

Tutaj jestem poraz pierwszy... niestety nie czytalam postow vbo jest ich poporstu za duzo chcialabym przedstawic moja sytuacje owszem bardzo chcemy z narzeczonym dzidziusia no i teraz mam dziwne uczucia,,, do @ zostały mi jeszcze 12 dni i juz strasznie mnie bola piersi az sie nie moge dotknac i sa troche wieksze (zaznaczam ze zawsze przed @ bola mnie piersi ale tak ok tydzien wczesniej badz 5 dni) oraz 2-3 dni pobolewal mnie brzuch na dole.. nie wiem co myslec wiem ze czasami jka sie bardzo chce to ma sie urojenia ale przez maniactwo raczej piersi sie nie powiekszaja :P:P:LP Pozdrawiam wszytskie mamusie
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-16, 21:30   #4659
agnieszka09
Wtajemniczenie

Asiuulka a kiedy mialas owulke.takie objawy moga miec miejsce jak kobieta jajeczkuje
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-16, 21:42   #4660
Asiuulka89
Zakorzenienie

dzisiaj jest moj 18 dzien cyklu... czyli dni plodne mialam 3 dni temu... dodam ze kochalismy sie w owe plodne dni
Stary 2009-05-17, 04:22   #4661
zebra666
Zakorzenienie

Zrobiłam test... dokładnie o godzinie 5.08.... i patrze i myśle dupa... bo już widzę kontrolną a testowa pusta jakaś pomaziana... po 3ech minutach nic nie widze ( ciemnawo mam w wc...) a po dokłądnie jeszcze dwóch minutach ide po tets żeby się wkurzyć i go usunąć... A tu druga jasna kreska...taka różówa Teraz tylko doczekam czy napewno @ nie będzie bo chyba nie mogęw to uwierzyć... Znaczy wierzę ale przezorny zawsze ubezpieczony... Nie wiem co sądzicie o teście top test? Bo ostatnio taki wzięłam, gdyż już wstyd mi do tej samej apteki latać...Przedtem miałam pink tets i as 100 czy jakoś tak:P wszytskie płytkowe te wydają mi się najlepsze....

A więc teraz chyba mogę napisać jakie objawy u siebie dostrzegam po ok dwóch tyg od domniemanego zapłodnienia Zgagę nawet teraz ją czuję... A jak coś zjem to jest sporo gorsza...teraz to tylko lekkie pieczenie w gardle. Piersi napewno większe wizualnie i bolą przy dotyku. Sennośc okropna i częste zmęczenie, dużo piję zwłąszcza wody i częśto przez to latam sikać. No i ogólne rozdrażnienie, szybko się denerwuję... A w piątek troszke mnie mdliło ale to tak raz narazie nie odczuwam strasznych z tym dokuczliwości...
Kobietki naprawdę wiara czyni cuda Pamiętacie pisałam ostatnio, żę widziałam spadającą gwiazdę a Kicia powtórz test właśnie dlatego z porannego moczu. Nawet mnie wychodząc pozytywnie z rana testowa kreseczka wyszła naprawdę dużo jaśniejsza lekko róóżwa ... Nawet teraz jak tets wyschnął troszke lepiej ją widać ale to nadal jaśniutka aczkolwiek widoczna gołym okiem kreska...Pewnie popołudniu nic by nie było widać

A dziewczynki kiedy powtórzyć test? Bo zanim powiem szefowej chce zrobić drugi dla pewności myślę z apare dni chyba przez 3 dni pracy nic się nie stanie ... Koleżanką powiem od razu to mnie one będą oszczędzać... Chyba, że powiedzieć i tak szefowej skoro takaą ciąże lekarz mi z amiesiąc dopiero potwierdzi być możę to lepiej nie ryzykować w końcu to fizyczna praca? Trzymajacie kciuki żeby to była prawda!!!!!!!!1 Jestem szczęśliwa...Mój ukochany też w końcu obudziłam go po 5tej żeby pokazać czy widzi tą jasną kreske<lol>
Stary 2009-05-17, 07:06   #4662
agnieszka09
Wtajemniczenie

ZEBERKO kochana gratuluje,tak sie ciesze......a wczoraj pisalam ,ze jakos tak malo tych dobrych wiesci ostatnio.gratuluje jeszcze raz,jak zrobisz test przynajmniej za jakies 2 dni to kreseczka druga powinnna wyjsc jeszcze widoczniejsza.kochana no to czeka Cie wspanialych 9 miesiecy...no niedlugo sie przekonamy czy i ja dolacze do twojego grona...dzis piaty dzien a u mni nic...

---------- Dopisano o 07:06 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ----------

specjalnie raniutko wstalam zobaczyc czy jakies radosne nowiny sa,Zebra juz po pozytywnym testingu,a kto nastepny.ktos mial dzisiaj jeszcze testowac,dziewczyny robic i chwalic sie ...
Stary 2009-05-17, 08:19   #4663
zebra666
Zakorzenienie

Agnieszka dziękuję Ci z całęgo serca Terraz czekam na dobre nowiny od Ciebie cały czas tryzmam kciuki a więc powtórzę test we wrorek albo środę a wtedy napewno już uprzedze moją zachłanną pracodawczynie hehe
Stary 2009-05-17, 08:25   #4664
ixi2000
Przyczajenie

GG do ixi2000

zebra gratulacje dziewczyny test najlepiej robic jak sie spoznia miesiaczka nawet dwa dni. ja tak zrobilam i wyszly mi te dwie kreski objawy to mam rozne heh ale odobnie jak
Wy wszystkie tu piszecie nudnosci sennosc rozdraznienie czeste picie i bieganie zgaga. no i po zrobieniu testu czyli w czasie spozniajacej sie @ bolal mnie brzuch tak jakw czasie niej no ale @ juz nie przyszla takze test dosc szybko wykryje ale ja np nie chcialam w niego wierzyc i czekalam dopiero na wizyte u gina i potwierdzenie . no takze terez kolejne dziewczyny niech pisza ze byly dwie kreski powodzenia jeszcze raz
ixi2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-17, 08:27   #4665
Tity
Zakorzenienie

zebra gratuluję
Ja miałam testować, ale wieczorem dostałam plamienia, a dzisiaj mam normalną @. Także po ptokach.... Zła jestem, że tak mi się przesunęło wszystko.

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-17, 08:33   #4666
zebra666
Zakorzenienie

Dziękuję Wam jeszcze raz...Tity nie martw się ja tak samo przeżywałąm moje dwie ostatnie próby a tu jak wrzuciłam na luz... Udało się od razu... Ja mam przeważnie @ co 28/29 dni...ale, że ostatnia zdarzyła się po 30 tak więc czekałam do dzisiaj gdyż jest to 30 dzień...Trzymajcie kciuki żeby napewno już się nie pojawiła!!! Nie czuję się jak na @ i mam ciągle podniesioną temperaturę ogólną ciałą To dobry znak...A i nie miałąm żadnych większych stresów żęby miało się coś przesunąć więc jestem dobrej myśli ale nie mogę jeszcze w to uwierzyć Cieszymy się ogromnie z ukochanym... Jak już do niego to dotarło jak dospaliśmy do rana mocno mnie tulił... Wiara czyni cuda... i trzymam za nas wszytskie kciuki
Stary 2009-05-17, 09:28   #4667
Asiuulka89
Zakorzenienie

gratulje zebra oby tak wszystkim nam sie udawalo
Stary 2009-05-17, 09:37   #4668
zebra666
Zakorzenienie

Asiulka dziękuję Ja teraz wierzę w to, że każdej z nas jest to pisane tylko w różnych momentach i staraniach... Myślę, że najważniejsze jest podejść na luzie do tego i cieszyć się z każdej chwili w objęciach ukochanej osoby
Stary 2009-05-17, 09:46   #4669
agnieszka09
Wtajemniczenie

TITY aj nie przejmuj sie,oby szybko wredna@ minela i do roboty

ZEBRA ja to chyna dzis caly dzionek bede gratulowala i chyba jeszcze tydzien: D...nawt nie wiesz jak sie ciesze,po mimo,ze w realu sie nie znamy.kochana tylko nie zapominaj tutaj zagladac...i kibicowac...

U mnie kobietki bez zmian 5dzionek i @ niet...
Stary 2009-05-17, 09:53   #4670
zebra666
Zakorzenienie

Oj nie zapomne o Was ponieważ to miejsce stało się już częścią mnie Patrzyłąm na wiele stronek ale to forum jest najprzyjaźniejsze. Nie ma to jak razem się starać, pocieszać i gratulować To naprawdę dużó daje siły do walki. Nawet gdybym w ciąży nie była to i tak bym tu siedziała A co dopiero teraz... Oj mam nadzieję, że drugi test to potwierdzi i @ nie przyjdzie i z ciekawości sprawdziłam ile ma moja fasolka 2 tyg i termin porodu to bybył 23 stycznia 2010
Stary 2009-05-17, 10:14   #4671
Asiuulka89
Zakorzenienie

tez dolaczam do grona starajacych sie ogolnie strasznie duzo sie nasluchalam juz opowiesci na temat prob... np jedna ciekawa mojej kuzynki znajoma starala sie o dzidzie i tak starsznie chcieli probowali przez caly rok i bez rezultatu.. i juz mieli isc na badania sprawdzic czy wszytsko jest ok a tu sie okazalo ze ona jest w ciazy... wlasnie wiele osob mi mowi ze jak sie nie mysli to od razu sie udaje... tylko ze ja naprzyklad tak nie umiem dlatego caly czas sie ludze ze moze to ten miesiac...

pozdrawiam wszytskie starajace sie i przyszle mamusie
Stary 2009-05-17, 13:45   #4672
Kicia8425
Zadomowienie

GG do Kicia8425

Zeberka suuuuuuper,GRATULACJE !!!!!!!
Ciesze sie razem z Toba I trzymam kciuki za 2 krechy w powtorkowym tesciku
Trzymaj sie kochana i ostroznie w tej pracy
Tak tak powtorze teskik ktoregos dnia rano i oczywiscie zaraz dam znac co i jak

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Asiuuulka suuper ze do nas dolaczylas Ja sama dolaczylam tutaj do forum calkiem niedawno,jestem tutaj zaledwie kilka dni,ale jest tu tak fajnie i tak serdecznie ze czy sie uda czy sie nie uda to nie odejde
W tym co mowisz (piszesz) jest wiele racji ... a mianowicie jak sie kazdego miesiaca nastawiasz ze to juz teraz to moze Ci sie wlaczyc tzw blokada
Ja sama staram sie juz ponad 2 lata,i tez czesta napadaly mnie mysli ze hmm moze cos jest ze mna nie tak,moze nie moge miec poprostu malenstwa...i przez dlugi okres staralam sie uwolnic od tego myslenia,staralam sie dojsc do tego zeby wkoncu zaczac myslec,bedzie co ma byc i bedzie dobrze Od kilku miesiecy zaczelo mi sie udawac Przestalam myslec co miesiac ze moze tym razem sie uda,wiedzialam ze jak sie uda to poczuje to,bo zawsze czuje sie dobrze,i @ tez mam regularnie Teraz juz dzis akurat zaczal sie 3 tydzien jak zle sie czuje,nie wiem co to jest,ale wszystkie objawy wskazuja na fasolke...jak pewnie juz przeczytalas robilam wczoraj test i nie wyszedl Ale to pewnie dlatego ze zrobilam go popoludniu bo juz nie moglam wytrzymac z tej niepewnosci
Zeberka masz calkowita racje,najlepiej zrobic rano w tak wczesnym stadium i wtedy jak ma wyjsc to wyjdzie
Teraz odczekam jeszcze kilka dni i jak nie przyjdzie ta niechciana @ to powtorze test ale teraz zrobie rano
ZEBERKA jeszcze raz wielkie gratki Ciesze sie strasznie ze nareszcie zawitala tu dobra nowinka i oby tak dalej
Kobietki pracujemy,pracujemy hehe do dziela zeby bylo wiecej tych dobrych nowinek
Stary 2009-05-17, 14:23   #4673
Sweet Delights
Zadomowienie

Ja robiłam test dzień po spodziewanej @. Zawsze parę dni przed zaczynały mnie boleć piersi, miałam wachania nastroju, czułam się wzdęta i miałam straszną chęć na czekoladę. Zdaję w tym roku maturę, a że @ powinnam była dostać 01.05 to jakoś z tego wszystkiego przegapiłam brak wszelkich oznak zbliżajacej się @. Wysłałam chłopaka test ale już zanim go zrobiłam, byłam pewna, że musi być coś na rzeczy. Zaczęłam się odchudzać parę tygodni wcześniej, postanowiłam zgubić zimowe kilogramy i ani w głowie było mi teraz dziecko. Świat przysłaniała mi wizja szczuplutkiej mnie wylegującej się na plaży, więc twardo trzymałam się swoich postanowień. Przetrwałam kryzys i zaczęłam gubić kg, a tu jak na złość Mały Lokator, stop, koniec z dietą i odchudzaniem. Dodam, że paru miesiącach nieudanych prób starania się o dziecko odpuściliśmy, a ja obrałam sobie za nowy cel wciśnięcie się w mniejszy rozmiar. Ale nie żałuję, cieszę się jak głupia i za nic w świecie nie oddałabym tego wszystkiego Jestem w 6 tygodniu i jestem przeszczęśliwa Pozdrawiam
Sweet Delights jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-17, 14:40   #4674
zebra666
Zakorzenienie

Dziękuję kicia więc i tu jeszcze raz W końcu nie codziennie człowiek ma w sobie nowe życie... hmm ja test robiłam w 30 dniu cyklu ponieważ najdłużej jak nie miałam @ to było 30 dni...
Stary 2009-05-17, 15:01   #4675
Asiuulka89
Zakorzenienie

ja juz sie nie moge doczekac kiedy ja bede mogla zrobic test... Mam nadzieje ze nie dostane @... bylabym taka szczesliwa... Gratluje sweet delights pozdrawiam 3mam kciuki za Ciebie Zebra oraz za Ciebie Kicia zeby wrescie zobaczyc te 2 upragnione kreski

Edytowane przez Asiuulka89
Czas edycji: 2009-05-17 o 15:02
Stary 2009-05-17, 15:26   #4676
KBKatarynka
Raczkowanie

hej Kochane! Na wstępie gratuluję wszystkim nowym fasolinkom u mnie wyczekiwanie na @ a raczej na to, że nie przyjdzie trwa...
agnieszka, ale Ci fajnie...już 5 dni nie masz @
zebra super!!! ja czekam do poniedziałku a potem do piątku. Najgorsze, że na wesele koleżanki jadę i pewnie nie będę miała okazji potestować.
a u mnie dziewczyny rwanie podbrzusza nie powróciło, za to teraz troszkę piersiaczki odczuwam, ale to przez zbliżającą się @, no i świecę się na całej twarzy jak żarówka tym razem powyskakiwały mi pryszczulki i mam już tylko lekko nabrzmiały brzuszek, ale już mnie nie boli!Tak jakby powietrze uszło czyli czuję się lepiej, ale boję się że @ przyjdzie no i powytrzęsałam się ostatnio w tych miejskich autobusach
ściskam Was wszystkie mocno i cieplutko pozdrawiam
Stary 2009-05-17, 16:40   #4677
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sweet Delights Pokaż wiadomość
Ja robiłam test dzień po spodziewanej @. Zawsze parę dni przed zaczynały mnie boleć piersi, miałam wachania nastroju, czułam się wzdęta i miałam straszną chęć na czekoladę. Zdaję w tym roku maturę, a że @ powinnam była dostać 01.05 to jakoś z tego wszystkiego przegapiłam brak wszelkich oznak zbliżajacej się @. Wysłałam chłopaka test ale już zanim go zrobiłam, byłam pewna, że musi być coś na rzeczy. Zaczęłam się odchudzać parę tygodni wcześniej, postanowiłam zgubić zimowe kilogramy i ani w głowie było mi teraz dziecko. Świat przysłaniała mi wizja szczuplutkiej mnie wylegującej się na plaży, więc twardo trzymałam się swoich postanowień. Przetrwałam kryzys i zaczęłam gubić kg, a tu jak na złość Mały Lokator, stop, koniec z dietą i odchudzaniem. Dodam, że paru miesiącach nieudanych prób starania się o dziecko odpuściliśmy, a ja obrałam sobie za nowy cel wciśnięcie się w mniejszy rozmiar. Ale nie żałuję, cieszę się jak głupia i za nic w świecie nie oddałabym tego wszystkiego Jestem w 6 tygodniu i jestem przeszczęśliwa Pozdrawiam

Po za tym widze ze jestes z mojego miasta :P:P pozdrawiam widze ze mlodziutka jestes pozdrawiam ostrów :P:P
Stary 2009-05-17, 17:16   #4678
Sweet Delights
Zadomowienie

Asiulka89, dzięki W czerwcu skończę 19 lat. Wiem, dziwny wiek na dziecko, ale nie żałuję. Planowana wpadka, tak bym to nazwała Pozdrowienia z Ostrowa dla Ciebie
Sweet Delights jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-17, 17:26   #4679
Asiuulka89
Zakorzenienie

wiem ze to nie temat forum ale napisz chcoiaz z jakiego liceum jestes?? :P:P czy ja mowie cos o wieku ja mam 20 lat i tez juz chce :P
Stary 2009-05-17, 17:37   #4680
MdM
in love with life

Witam wszystkich
Chcialam o cos spytac. Jak juz czytalam wyzej jest kilka osob w ciazy (GRATULACJE!!!) i wiekszosc z was nie dostala okresu. Ja raczej w ciazy nie jestem, gdyz @ dostalam dzis rano, ale moja mama mi opowiadala, ze ona miala normalnie okres do 4 miesiaca, jak byla ze mna w ciazy. Czy to jest genetyczne i jak czesto sie zdarza, ze kobieta jest w ciazy i ma normalnie na poczatku okres??
MdM jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości