|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy
Karlosaga: nie robilam jeszcze testu bo za wczesnie... dopiero @ dostane na dzien Matki tzn powinnam i mam nadzieje ze nie przyjdzie... objawy byly i tak nagle zniknely takze nie ludze sie ze to ciaza...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4742 |
Przyczajenie
|
..ja dodam że dzis w nocy strasznie mnie męczyły nerki i kregosłup ,myslalam ze juz dzi przyjdzie@ a tu nic .zawsze jak byłam przed okresem to sie bardzo pociłam a teraz prawie nic ...teraz sobie mysle czy to juz to?ale dzis dopiero 3dzien po term.spodz.@kurcze ale wyczytałam gdzieś że po tych lekach @powinien byc planowo,moze sie stresuje i dlatego tak sie przesuwa...........a własnie przeszły mi bule jajników i tylko kregosłup i nerki bola ...no i oczywiscie wieksze piersiatka ....dziwi mnie to że na srodku nic nie czuje zeby cos kuło a z pierwszym pare dni po spodz.@ juz kuło troszeczke a jajniki nic kompletnie i dlatego sie domyśliłam ze jestem w ciaży
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4743 |
Raczkowanie
|
dzis robiłam test, jednak kreska wyszła ![]() aha!co do temp to mam 36,8.
#4744 |
Przyczajenie
|
..co tak cicho dziewczynki piszcie jak u Was z objawami?
---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- ..a u mnie cały czas sie utrzymuje 37,o oczywiscie mierzona z rana i od dołu ale boje sie żeby jutro sie nie zmniejszyła ............ale testu nie zrobie!!!narazie ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Brawurka i dlatego nie chce robic testu ..........a miałas poczekać do pitku |
![]() ![]() |
![]() |
#4745 |
Zakorzenienie
|
ale z tym czekaniem to jest ciezko... moj chrzesniaj sie dzisiaj rodzi jupiiii
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4746 |
Rozeznanie
|
Karlosaga - tak szczerze to już nie łudzę się, że następnym razem... Staram się już prawie trzy lata
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4747 |
Zadomowienie
|
Hejka dziewczynki
![]() O rany chwile mnie nie bylo a tu sie tyle wydarzylo ![]() Ahh Asiulka no masz racje czasem ludzie takie rzeczy wypisuje ze normalnie porazka,wiem co do palenia bo jak kumpela byla w ciazy a tez pali to lekarz jej powiedzial ze ma nie rzcac calkiem palenia,bo to bedzie za duzy szok dla dzidziusia,no ale musiala ograniczyc palenie do minimum tzn.gora 3 na dzien.... Dasz rade wytrzymac jeszcze 6 dni ![]() ![]() ![]() Ohh Stara Panna spokojnie,ja tez nie wytrzymalam do niedzieli rana i jak wariatka zrobilam w sobote popoludniu,takze nie jestes sama,witam w klubie hehe ![]() ![]() ![]() ![]() Brawurka moze poprostu jeszcze za wczesnie na test,a moze poprostu sie pomylil bo tak tez sie zdarza wiem cos o tym ![]() Powodzonka kochane trzymam za Was ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4748 |
Przyczajenie
|
Stara Panna pocieszer Cie że ja z Pierwszym dzieckiem starałam sie 6 lat
|
![]() ![]() |
![]() |
#4749 |
Wtajemniczenie
|
witam Was dziewczyny...jakie z Was ranne ptaszki...ja zaraz sniadanko zjem i mam troche roboty w domu...
dalej sie u mnie nic nie dzieje,@ja nie bylo tak nie ma...zobaczymy czy dobrze ,czy nie... STARA PANNA tak to jest z ta niecierpiwoscia...jesli starasz sie juz 2 lata,to czy sie juz leczylac,bylas z tym u gin... ASIULKA nie panikuj przed czasem...doszlam do wniosku,ze poczatkowe objawy ciazy sa takie same jak na@-prawie.dlatego ja wole sie tym nie sugerowac. dziewczyny trzym kciuki...kto kiedy testuje,pisac pisac daty.ja chyba w PIATEK,albo sobote albo niedziele... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4750 |
Zadomowienie
|
O rany karlosaga i jak Ci sie wkoncu udalo zaciazyc????
|
![]() ![]() |
![]() |
#4751 |
Rozeznanie
|
Agnieszka - Powiem szczerze, że się nie leczyłam, a to dlatego że mój TŻ nie do końca jest przekonany do dziecka. Tzn. inaczej... żyjemy w nieformalnym związku i oboje dziecka chcemy..., ale nie za wszelką cenę. Leczyć się można kiedy dziecko jest JEDYNYM marzeniem obojga partnerów... Kiedy jednakowoż jedno z nich podchodzi do tego na zasadzie "Będzie to super, nie będzie to trudno... " to chyba nie za bardzo można takie rzeczy robić. Uważam, że leczenie się byłoby świństwem z mojej strony... Nie umiem tego inaczej wytłumaczyć, mam nadzieję że zrozumiałaś...
![]() Co do palenia... Ja też paliłam jak z pierworodnym "wpadkę" zaliczyłam... Też usłyszałam, że mam nie żucać, bo to za duży szok dla organizmu, więc popalałam sobie max. 1,5 dziennie przez pierwsze 4 miesiące... Potem mój organizm sam z trucizny zrezygnował... ![]() Ja jeszcze poczekam do piątku... Potem zobaczymy... |
![]() ![]() |
![]() |
#4752 |
Przyczajenie
|
...znalazłam dobrego gin.!!!i okazało sie ze nie mam owulacji dał mi tabletki na pobudzenie i za pierwszym razem sie udało ale wyznaczył nam date zblizenia poniewaz kontrolowal kiedy pęknie pęcherzyk owulacyjny ...pamitam że akurat tak fajnie sie zlozylo że byłam na usg w 14 dn. cyk.i na drugi dzień miało jajo pek.ale zeby napewno pekło musiałam dzien przed zrobic zaszczyk lekiem o nazwie Biogonadyl.....tak świadomie robiliśmy ale nie chciało mi sie wierzyc ze zajde...po tylu latach i jakos tak z rezerwa podchodziłam....a po urodzeniu jeszcze gorsza historia sie pojawiła mianowicie@tak mi sie rozregulował że miałam co 14 dni czasami 16 itp.i znowu narodził się problem z zajsciem w ci.bo nie można było wyznaczyc kiedy jest owulacja i czy wogule jest.......a teraz juz drugi cykl łykałam Closribegit tak jak przy pierwszym zajsciu i pierwszy niestety @ przyszła a teraz nadal czekam..........zobaczymy ale głowa do góry moze kiedys sie trafi
---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- ..jeszcze dodam że moj mąż takze był leczony bo miał tylko 10 pr.żywotnosci ale naszczescie zadko to sie spotyka ale w 3 m. poprawiły mu sie niemal 100 pr.i może teraz takze mu sie oslabiły ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- ojej jakie byki i haos u mnie ale w przerwach pisze wybaczcie |
![]() ![]() |
![]() |
#4753 |
Wtajemniczenie
|
kobietki bedzie dobrze,najwazniejsze to sie nie lamac...trzymam kochaniutkie za Was kciuki caly czas
![]() ![]() a mi nie dobrze sie zrobilo,fuj...i brzuch mnie pobolewa,oby @ nie przyszla,bo juz tak dlugo nie przychodzila... |
![]() ![]() |
![]() |
#4754 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() chyba na betę zaraz polecę.. ![]()
![]() |
#4755 |
Raczkowanie
|
ja @ powinnam miec 24.05 jesli do 26 nie dostne, to robie teścik
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4756 |
Zadomowienie
|
A jak tam u Was humorki dzisiaj???
Bo ja mam tragiczny,z dnia na dzien jakos tak coraz wieksza zalamka mnie bierze ![]() ![]() No to Agnieszka trzymam ![]() ![]() Brawurkaaa jak juz bedziesz cos wiedziala to daj znac co i jak,i trzymam kciuki za pozytywne wyniki ![]() Falbala juz dzis 20...wytrzymaj jeszcze troszke to tescik bedzie pewniejszy ![]() Kciukasy kochane i buziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4757 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() byłam się dowiedzieć o ta bete i ja zrobić a tu pani mi mówi ze wysiadły im korki i koniec nie robia juz dzis nic, jutro mam przyjść o 7 rano, to w pt bede miala wynik. sama nie wiem czy isc, aha!35zł u mnie to kosztuje. tak sobie myslę że w sumie jak to u mnie takm zawsze punktualanie ta @ była(nawet mimo nerwów) to teraz naprawdę coś się dzieje.. a powiedzcie mi jak sie odczytuje wyniki bety?
![]() |
#4758 |
Raczkowanie
|
Witam. Jak wpiszesz "Beta HCG wyniki" w googlach, to znajdziesz normy. Tyle, że każde laboratorium ma odrobinę inne przedziały liczbowe dla poszczególnych tygodni ciąży. Powinny być wydrukowane na wyniku badania. Ja tak miałam i nie było wątpliwości, że jestem w ciąży. A byłam na badaniu 3 dni po terminie @.
Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#4759 |
Przyczajenie
|
...a mnie zaczoł brzuch boleć i własnie zauważyłam że sluz jakis brunatny dostałam, no może taki zółty .........cholerka wkurzyłam sie ale któras z was pisała ze jak zaszła w ciąze to taki na zmiane miała biały i troszeczke brązowy.....ah juz nie wiem co mam myslec........niech już dostane@lub nie bo z tej niepewnosci sie wykoncze................. .a le cos mam przeczucie ze nic z tego:-(
---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Dziewczynki czy któraś ma taki przypadek z tym śluzem? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4760 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
to jak ja jutro pójdę to to będzie 4 dzień po spodziewanej @ więc dobrze ![]()
![]() |
#4761 |
Zadomowienie
|
Poziomy hCG w tygodniach od Ostatniej Menstruacji (O.M.):
3 tygodnie od O.M.: 5 - 50 mIU/ml 4 tygodnie od O.M.: 5 - 426 mIU/ml 5 tygodnie od O.M.: 18 - 7,340 mIU/ml 6 tygodni od O.M.: 1,080 - 56,500 mIU/ml 7 - 8 tygodni od O.M.: 7, 650 - 229,000 mIU/ml 9 - 12 tygodni od O.M.: 25,700 - 288,000 mIU/ml 13 - 16 tygodni od O.M.: 13,300 - 254,000 mIU/ml 17 - 24 tygodni od O.M.: 4,060 - 165,400 mIU/ml 25 - 40 tygodni od O.M.: 3,640 - 117,000 mIU/ml Powyższe dane są orientacyjne, poziom hCG u poszczególnych kobiet może rosnąć inaczej. |
![]() ![]() |
![]() |
#4762 |
Raczkowanie
|
sorejna bardzo dziekuję
![]() w pt zgłosze sie z moimi wynikami i tak
Edytowane przez brawurkaaa Czas edycji: 2009-05-20 o 14:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4763 |
Zakorzenienie
|
po pierwsze mam pieknego chrzesniaka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!! przed chwilka wrocilam ze szpitala jest taki slodziutki ahhhhhh rozplywam sie !!!!!!!!!
Brawurka ja robilam w poznaniu etsty za 27 zl i mialam juz tego samego dnia ![]() ![]() ![]() tzn wyni mialam tego samego dnia ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4764 |
Przyczajenie
|
Też czekam na dzidziusia. Już nie mogę się doczekać. Już 2 miesiąc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4765 |
Zadomowienie
|
Asiulka gratuluje chrzesniaka
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4766 |
Raczkowanie
|
Heeeej Dziewczyny! Ojej , żebyśmy tak wszystkie wkrótce mogły się cieszyć. Ja muszę czekać conajmniej do 30.05, czy pojawi się @
![]() ![]() Póki co nastrajam się pozytywnie, chociaż to jeszcze tyyyyyyle dni do czekania. Powiedzcie, kiedy pojawiają się jakiekolwiek objawy, kiedy najwcześniej coś zauważyłyście? Pozdrowionka! |
![]() ![]() |
![]() |
#4767 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() no widzisz a ja koło siebie mam za 35zeta ![]() ![]()
![]() |
#4768 |
Zadomowienie
|
Dużo płaciłyście za hcg. Ja byłam gdzieś koło 12 na pobieraniu krwi, zapłaciłam 21 zł i po 15 już były wyniki. Za zwykły test ciążowy płaciłam prawie 16 zeta.
#4769 |
Zakorzenienie
|
tak sweet delights w ostrowie napewno taniej :P:P to jest poznan:P:P
dziekuje wszytskim za gratulacje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4770 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A mi jakos brzusio nabrzmiały się zrobił. Dziwne, bo przecież do okresu jeszcze troche... Ahh te nasze urojenia... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.