Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-04-19, 12:31   #451
kamilka23
Zadomowienie

GG do kamilka23
Dot.: Jestem w ciazy, moje pierwsze objawy!!

Cicho sie zrobilo, to fakt.
Ja mam dalsze objawy, piersi bola mnie tak silnie, ze nie moge sie ich nawet dotknac no i od czasu do czasu mam takie dziwne uczucie w brzuchu, jakby smyranie czy cos takiego.
Niestety mam tez angine i lekarz przepisal mi penicyline (3x dziennie), podobno to jednen z antybiotykow, ktory mozna stosowac w ciazy. Ale ja mimo to mam obawy, wiem, ze w Iszym trymestrze kazdy lek jest szkodliwy i moze wywolac poronienie. Bardzo sie tym martwie. Wiem tez, ze angina rowniez moze byc szkodliwa dla dzidziusia. Sama nie wiem co o tym myslec. Mam tylko nadzieje, ze moj dzidzius jest silny i przetrwa dobrze te 7 dni antybiotykoterapii. Trzymajcie za nas kciuki.
A ja chyba nie mam innego wyjscia jak tylko modlic sie, zeby bylo wszystko ok. Bo antybiotyk musze brac dalej.
kamilka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-19, 14:57   #452
KICIA80
Raczkowanie

kamilka23 tez mnie bola piersi baaardzo i brzuch.
nie znam sie co pradwa na lekarstwach ale mysle ze lekarz wie co robi i szkodliwych by Ci nie przepisal. takze nie martw sie napewno wszystko bedzie dobrze!! kiedy wybierasz sie do gina? ja za tydz, mam nadzieje ze juz cos bedzie widac!w ktorym Ty jestes tyg , chyba jestesmy jakos podobnie. ja liczac od ostatniej @ to kolo 6 tyg.
KICIA80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-19, 15:10   #453
adatka
Zakorzenienie

Smile Dot.: Jestem w ciazy, moje pierwsze objawy!!

ja tez nie mam jeszcze dzidziusia ale bardzo bym już chciała, musze poczekać jeszcze z półroczku i kto wie... pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie i ich fasolki
adatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-19, 15:14   #454
AMILAMIJA
Zadomowienie

GG do AMILAMIJA Send a message via Skype™ to AMILAMIJA

Kamilka, myślę, że nie masz się co martwić. Pewnie gorsze skutki dla maleństwa miałaby nieleczona angina, niz ewentualne antybiotyki pod kontrolą lekarza. Trzymam kciuki, żebyś szybko do zdrowia wróciła.

Dziewczyny. Obco sie jakoś czuję, bo was bolą piersi i brzuch, liczycie tygodnie i tryskacie radością...a ja dziś dostałam @

Ale z drugiej strony jak się czyta wasze entuzjastyczne słowa, to ma się jakby ciut więcej optymizmu i przychodzi do głowy myśl "a dlaczego ja bym tak nie mogła, skoro innym się poszczęściło?"
Więc kibicuję wam i trzymam kciuki, by dzieciaczki zdrowo rosły i dolegliwości zbytnio wam nie dokuczały.
Pozdrawiam
AMILAMIJA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-19, 15:48   #455
KICIA80
Raczkowanie

AMILAMIJA przestan!! dlaczego obco sie czujesz? nie przejmuj sie @.
ja cos czuje, ze niedlugo do nas dolaczysz i tez bedziesz odliczac ...

adatka dziekujemy i zapraszamy
Stary 2006-04-19, 16:03   #456
AMILAMIJA
Zadomowienie

Ok...
To powiedzcie mi coś. Planowałayście wcześnie zajście w ciążę? Jeśli tak, to ile czasu trwały starania? No i jak trafiłyście w odpowiedni czas? Mierzenie temperatury? Testy owulacyjne? Czy poprostu szczęście?

U mnie pewnie nie pójdzie tak gładko . Po odstawieniu pigułek mogło sie jeszcze nie uregulować. A poza tym ja zawsze miałm jakieś "porozciągane czasowo" cykle. Poza tym pewnie wcześniej trzeba będzie dokończyć badania, zacząć brać kwasik foliowy, temperaturkę mierzyć i zaopatrzyć się w zestawik testów owulacyjnych Dobrze byłoby, gdyby mój dzdziuś mógł się urodzić na wiosnę przyszłego roku
Stary 2006-04-19, 16:50   #457
KICIA80
Raczkowanie

ja planowalam ciaze aczkolwiek jeszcze nie teraz 01.06 rzucilam palenie, zrobilam wyniki, 01.02 zaczelam brac kwas foliowy + witaminki i zaszczepilam sie na swinke, odre i rozyczke. przez okres 3 miesiecy nie mialam zajsc w ciaze...
na urodziny mojego misia pojechalismy do egiptu i tam wlasnie zasialismy ziarenko. byl to 9/10 dzien mojego cyklu wiec bylo to dla nas duuuuuuuuzym zaskoczeniem! dodam,ze od 6 lat uprawiamy seks w tym okresie i nic
takze mysle, ze jesli chodzi o dzidzie wszystko moze sie zdazyc
ponoc po odstawieniu pigułek jest jeszcze wieksza szansa na zajscie
Stary 2006-04-19, 16:54   #458
kamilka23
Zadomowienie

GG do kamilka23

Przede wszystkim dzieki Wam dziewczyny za slowa pocieszenia, bardzo mi sie teraz przydaja

KICIA80 - ja jestem w piatym tygodniu. Do lekarza wybieram sie za 2 tygodnie (mam nadzieje, ze do tego czasu wszystko bedzie ok i nie bede musiala przyspieszyc tej wizyty).

AMILAMIJA - nie martw sie @, pomysl sobie, ze teraz czekac Ci kolejny cykl milych staran Napewno sie powiedzie. A jak to bylo u mnie, powiem CI, ze ja zyryzykowalam, odstawilam tabletki i zaraz zaczelam starania no i udalo sie za 1szym razem, ale teraz sam widzisz, jedno sie udalo, to kolejne zmartwienie zwiazane z choroba. Ale wierze, ze bedzie dobrze. A Ty sie niczym nie przejmuj, kup na wszeli wypadek tescik owulacyjny i napewno nie oszczedzaj sobie lozkowych wybrykow z ukochanym , wedlug mnie to najlepsza metoda! Powodzenia i trzymamy kciuki!!

Pozdrawiam
Stary 2006-04-19, 17:46   #459
podziomka
Zadomowienie

GG do podziomka

Wszystkiego dobrego przyszlym mamusiom.
podziomka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-19, 18:51   #460
KICIA80
Raczkowanie

czy ktoras z was wie moze co dokladnie oznacza wynik hcg 15.557?? w zeszlym tyg bylo >1500. odebralam wyniki i nie bardzo rozumiem?
Stary 2006-04-19, 19:06   #461
KICIA80
Raczkowanie

kamilka23 znalazlam cos dla ciebie!!
" penicylina nie wpływa na występowanie wad rozwojowych, nie działa bezpośrednio i pośrednio toksycznie na płód" poza tym nalezy do grupy "A" o najwyzszym stopniu bezpiecenstwa!

mysle ze mozesz spac spokojnie !!!!!!!!!!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-04-19, 21:07   #462
kamilka23
Zadomowienie

GG do kamilka23

KICIA80 - dziekuje Ci bardzo, za pocieszenie, masz racje, ze nie ma sie co zamartwiac. Mysle, ze negatywne myslenie moze bardziej zaszkodzic, niz pomoc.
A co do Twojego wyniku, to jesli 15.557 to wynik w tysiacach mlU/ml to jest to 8my tydzien ciazy, a jesli 15.557 mlU/ml to 3ci tydzien, najlepiej sama to zinterpretuj na stronie: http://www.forumginekologiczne.pl/txt/print,1911,2

Caluski i trzymamy nawzajem za siebie kciuki!!
Stary 2006-04-19, 22:47   #463
AMILAMIJA
Zadomowienie

Hmm....A nie 6 tydzień przypadkiem?
Stary 2006-04-20, 08:36   #464
malgogaj
Zadomowienie

Witam wszystkie Mamusie.....Dołaczam do waszego grona U mnie 5 tydzien, termin gdzies na srodek grudnia.....Wiem od jakiegos tygodnia tylko nadal nie moge wyjsc z szoku Dzidzia jak najbardziej chciana ale myslalam ze to sie nie stanie tak szybko. co do objawow to przede wszystkiem ogromna sennosc. Moglabym spac spac i spac. No i niechec do miesa brr jak tylko o nim pomysle to mnie odrzuca.
Ja rowniez robac test wiedzialam jaki bedzie wynik ale mimo to nie uwierzylam Dopiero bedac na USG zdalam sobie sprawe z tego co sie dzieje.
Pozdrawiam was Kochane, dbajcie o Wasze Fasoleczki
malgogaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-20, 09:07   #465
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez malgogaj
Witam wszystkie Mamusie.....Dołaczam do waszego grona U mnie 5 tydzien, termin gdzies na srodek grudnia.....Moglabym spac spac i spac. No i niechec do miesa brr jak tylko o nim pomysle to mnie odrzuca.
no to będziemy rodzic w zblizonych terminach pewnie
Ja tez moge spac na okragło. Natomiast chce mi sie kięcha, a moga nie istniec slodkosi, bez ktorych wczesniej tudno było mi zyc i do kawy mnie nie ciągnie, a tak sie balam jak to będzie bez kawy...
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-20, 09:36   #466
malgogaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ela
no to będziemy rodzic w zblizonych terminach pewnie
Ja tez moge spac na okragło. Natomiast chce mi sie kięcha, a moga nie istniec slodkosi, bez ktorych wczesniej tudno było mi zyc i do kawy mnie nie ciągnie, a tak sie balam jak to będzie bez kawy...
A wiesz, jak teraz pomyslalam to ja tez moge sie obejsc bez kawy i slodkosci. Dziwne Ciagle nie moge sie nadziwic z reakcji swojego organizmu....
No i ciesze sie ogromnie ze znalazlam sie na tym forum, zawsze to razniej kiedy mozna sie podzielic doswiadczeniami.
I tak sobie mysle ze grudzien to dobry termin Na zajaczka dostalam dobra nowine a na pod choinke dzidziusia
malgogaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-20, 09:46   #467
kamilka23
Zadomowienie

GG do kamilka23

molgogaj - napisalas, ze na zajaczka dostalas dobra nowine a pod choinke dostaniesz dzidziusia - musze Ci powiedziec, ze ja dokladnie tak samo o tym pomyslalam. Ja mam termin na okolice 20 grudnia (wiec to juz prawie swieta). Tez moge zyc bez slodyczy, choc wczesniej byloby mi bez nich ciezko. Martwie sie tylko w dalszym ciagu ta penicylina, ktora przyjmuje z powodu mojej anginy. Ale musze wierzyc, ze wszystko bedzie dobrze!!
Stary 2006-04-20, 10:35   #468
KICIA80
Raczkowanie

"Hmm....A nie 6 tydzień przypadkiem?"

mi wychodzi jakos 6 ale zobacze co powie lekarz.

malgogaj witaj i GRATULACJE!

ja nie mam zadnych zachcianek, generalnie czuje sie normalnie , spac tez mi sie nie chce i naszczescie nie mam mdlosci
fajnie coraz wiecej grudnioweczek
Stary 2006-04-20, 14:30   #469
Monika :)
Raczkowanie

Witajcie! Na początku moje gratulacje dla wszystkich przyszłych Mamuś!!! Piszę do was bo mam nadzieję, że bedziecie mi mogły jakoś pomoc. Otoz planujemy z TŻ w tym roku zaczac starania o dziecko, ale chcemy sie do tego przygotowac jak nalezy. Wiecie "świadome macierzyństwo" i te sprawy W związku z tym chcialabym was zapytac jak wy sie przygotowywalyscie do tego "kroku" tzn, jakie dokladnie badania robilyscie, itp? Moj gino polecil mi zebym jadla tylko kwas foliowy (co tez czynie od miesiaca) i nic wiecej Zadnych badan, witamin itd. Wiem, że kazda kobietka jest inna, ale bede wdzieczna za wszsytkie "sprawdzone" przeciez przez was metody. Pozdrawiam i dziekuje! ps. ale wam zazdroszcze!!!
Monika :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-20, 14:40   #470
kamilka23
Zadomowienie

GG do kamilka23

Hej Monika! Ja jak juz wczesniej chyba o tym wspominalam, oprocz kwasu foliowego i zestawu podstawowych witamin nie robilam nic. No moze troche wzbogacilam moja diete w blonnik, wapn, wiecej owocow i pociwczylam troche miesnie brzucha (podobno to pomaga potem przy porodzie). Odstawilam tabletki i udalo mi sie za pierwszym razem. Z tym, ze niestety teraz mam angine, ale jak widac przed tym nie chronia ani witaminy, ani lepsza dieta ani ruch. Jak juz sie jest w ciazy trzeba po prostu bardziej na siebie uwazac.
Powodzenia w staraniach!!
Stary 2006-04-20, 15:08   #471
KICIA80
Raczkowanie

hej Monika
ja mialam ogolne badnia moczu + krew. mozna zrobic toksoplazmoze (jak masz kontakt z kotami). zaszczepic sie na choroby, ktorych nie przechodzilas w dziecinstwie. rzucic palenie - najlepiej obydwoje, jesli palicie. ja bralam (biore w dalszym ciagu) Feminatal to sa witaminy + kwas foliowy w optymalnych ilosciach (z witaminami tez mozna przesadzic).
no i duzo "przytulanek" napewno pomoze powodzenia
Stary 2006-04-20, 15:38   #472
KICIA80
Raczkowanie

fajny kalkulator, mozna sie duzo dowiedziec POLECAM :
http://www.echo.3w.pl/cgi-bin/echo/zdrowie/zdrowie
Stary 2006-04-20, 16:16   #473
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez malgogaj
I tak sobie mysle ze grudzien to dobry termin
ja tez tak mysle, że lepiej wstrzelic sie nie moglam, mysle o macierzyńskim ,po ktorym mam 2 m-ce wakcji czyli o 2 m-ce przedłuzam gratis macierzyński

Monika ja robiłam różyczke i toksoplazmozę, cytologię-teraz ginekolog pochwalił mnie, że jestem gut vorbereitet -tak powiedział.Brałam folik.
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-04-21, 07:35   #474
Monika :)
Raczkowanie

Dziewczyny bardzo Wam dziękuje za rady . Kicia ten link jest rewelacyjny - mozna nawet "zaplanować" ewentualny termin porodu

Elu, czy ta szczepionka na rożyczke była płatna czy sponosorowana przez NFZ? Kiedyś, chyba w podstawówce mialam juz taką szczepionkę. Czy ona nie wystarczy? Czy ty sie szczepiłaś drugi raz? Mój gino mi nic nie mówił o tym...ale jesli można się szczepić drugi raz to ja bym to chętnie zrobiła.
Monika :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-21, 19:05   #475
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Monika
Elu, czy ta szczepionka na rożyczke była płatna czy sponosorowana przez NFZ? Kiedyś, chyba w podstawówce mialam juz taką szczepionkę. Czy ona nie wystarczy? Czy ty sie szczepiłaś drugi raz? Mój gino mi nic nie mówił o tym...ale jesli można się szczepić drugi raz to ja bym to chętnie zrobiła.
nie, ja nie robilam szczepionki, ja miałam badania, nie pamietałam czy byłam kiedys szczepiona czy nie, ale wyszlo że tak.
Stary 2006-04-22, 15:23   #476
Kasica 1982
Raczkowanie

GG do Kasica 1982

Jeszcze nie jestem w ciązy i prawde mówiąc to planujemy za rok, ale na samą myśl że będe nosić pod sercem szczęście napawa mnie dumą. Gratuluje wszystkim przyszłym mamą i tym które się starają.
Stary 2006-04-22, 16:14   #477
rougeee
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez KICIA80
kamilka23 tez mnie bola piersi baaardzo i brzuch.
nie znam sie co pradwa na lekarstwach ale mysle ze lekarz wie co robi i szkodliwych by Ci nie przepisal. takze nie martw sie napewno wszystko bedzie dobrze!! kiedy wybierasz sie do gina? ja za tydz, mam nadzieje ze juz cos bedzie widac!w ktorym Ty jestes tyg , chyba jestesmy jakos podobnie. ja liczac od ostatniej @ to kolo 6 tyg.
BLAGAM POMOZCIE..
Witam wsZystkie panie..
Postanowilam tutaj napisac dlatego że mam ogromny problem nie bede opisywac calej sytuacji dlatego ze nie starczylo by mi miejsca dlatego napisze w skrocie..;/ odraz prosze o wyrozumialosc..blagam nie skreslajcie mnie po tym jesli to przeczytacie:
Otoz moj piekny dlugi zwiazek rozpada sie..z powodu mojego faceta,Bardzo go kocham i nie potrafie zyc bez niego niestety rozstajemy sie..wiem ze tak sie stanie z dnia na dzien.I wiem ze on mnie rowniez kocha ale w jego zyciu pojawila sie juz inna kobieta..o ktorej on mysli ze ja niewiiem..dlatego dalej jest ze mna..nie wytrzymuje juz tego dlatego postanowilam ze jedynym moiwm yjsciem by go zatrzymac przy swoim sercu jest to ze wwymysle ciaze..Zawsze muwil ze nie odszedl by od kobiety z ktora laczylo by go dziecko..zrobialm tak njak postanowilam ..poczatkowo mi wierzyl na slowo i nasze zycie sie zmienilo chwilowo na lepsze ale teraz oczekuje dowodow...ktorych ja niestety nie mam jak posiasc ani nie posiadam..POTRZEBUJE WYNIKOW..ze jestem w ciazy od ginekologa najlepiej badan krwi HCG ktore stwierdzxaly by moja ciaze ! Potzrebuje ich bardzo zrobei za nie wsyztsko! Czy ktoras z pan moglaby mi napisac swoje a ja juz zalatwie jak je przeniesc na wlasciwa lekarska kartke ...tylko potzrebuje wynikow bLAGAM POMOZCIE MI URATOWAC MOJ ZWIAZEK !!!
ZROBIE WSZYSTKO !!!((

...
Stary 2006-04-22, 16:18   #478
Kasica 1982
Raczkowanie

GG do Kasica 1982

Cytat:
Napisane przez rougeee
BLAGAM POMOZCIE..
Witam wsZystkie panie..
Postanowilam tutaj napisac dlatego że mam ogromny problem nie bede opisywac calej sytuacji dlatego ze nie starczylo by mi miejsca dlatego napisze w skrocie..;/ odraz prosze o wyrozumialosc..blagam nie skreslajcie mnie po tym jesli to przeczytacie:
Otoz moj piekny dlugi zwiazek rozpada sie..z powodu mojego faceta,Bardzo go kocham i nie potrafie zyc bez niego niestety rozstajemy sie..wiem ze tak sie stanie z dnia na dzien.I wiem ze on mnie rowniez kocha ale w jego zyciu pojawila sie juz inna kobieta..o ktorej on mysli ze ja niewiiem..dlatego dalej jest ze mna..nie wytrzymuje juz tego dlatego postanowilam ze jedynym moiwm yjsciem by go zatrzymac przy swoim sercu jest to ze wwymysle ciaze..Zawsze muwil ze nie odszedl by od kobiety z ktora laczylo by go dziecko..zrobialm tak njak postanowilam ..poczatkowo mi wierzyl na slowo i nasze zycie sie zmienilo chwilowo na lepsze ale teraz oczekuje dowodow...ktorych ja niestety nie mam jak posiasc ani nie posiadam..POTRZEBUJE WYNIKOW..ze jestem w ciazy od ginekologa najlepiej badan krwi HCG ktore stwierdzxaly by moja ciaze ! Potzrebuje ich bardzo zrobei za nie wsyztsko! Czy ktoras z pan moglaby mi napisac swoje a ja juz zalatwie jak je przeniesc na wlasciwa lekarska kartke ...tylko potzrebuje wynikow bLAGAM POMOZCIE MI URATOWAC MOJ ZWIAZEK !!!
ZROBIE WSZYSTKO !!!((

...
Wydaje mi się że nie jest wart zachodu. Nie utrzymasz tak faceta, prędzej czy później odejdzie
Stary 2006-04-22, 16:21   #479
rougeee
Przyczajenie

Moze i nie jest wg ciebie ale dla mnie jest calym zyciem w obecnej chwili (! Prosze zrozum mnie to wszystko prze to ze go tak kocham .Blagam niech mi ktos pomoze
Stary 2006-04-22, 17:05   #480
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez rougeee
Moze i nie jest wg ciebie ale dla mnie jest calym zyciem w obecnej chwili (! Prosze zrozum mnie to wszystko prze to ze go tak kocham .Blagam niech mi ktos pomoze
wiesz co kiedyś moją koleżanke z pracy chciała dyr. zwolnic.. że brak etatu dla niej... postarała sie o zaświadczenie od ginekologa że jest w ciązy i zwolnic jej nie mogła. Powodzenia.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości