![]() |
#451 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jestem w ciazy, moje pierwsze objawy!!
Cicho sie zrobilo, to fakt.
Ja mam dalsze objawy, piersi bola mnie tak silnie, ze nie moge sie ich nawet dotknac no i od czasu do czasu mam takie dziwne uczucie w brzuchu, jakby smyranie czy cos takiego. Niestety mam tez angine i lekarz przepisal mi penicyline (3x dziennie), podobno to jednen z antybiotykow, ktory mozna stosowac w ciazy. Ale ja mimo to mam obawy, wiem, ze w Iszym trymestrze kazdy lek jest szkodliwy i moze wywolac poronienie. Bardzo sie tym martwie. Wiem tez, ze angina rowniez moze byc szkodliwa dla dzidziusia. Sama nie wiem co o tym myslec. Mam tylko nadzieje, ze moj dzidzius jest silny i przetrwa dobrze te 7 dni antybiotykoterapii. Trzymajcie za nas kciuki. A ja chyba nie mam innego wyjscia jak tylko modlic sie, zeby bylo wszystko ok. Bo antybiotyk musze brac dalej. |
![]() ![]() |
![]() |
#452 |
Raczkowanie
|
kamilka23 tez mnie bola piersi baaardzo i brzuch.
nie znam sie co pradwa na lekarstwach ale mysle ze lekarz wie co robi i szkodliwych by Ci nie przepisal. takze nie martw sie napewno wszystko bedzie dobrze!! kiedy wybierasz sie do gina? ja za tydz, mam nadzieje ze juz cos bedzie widac!w ktorym Ty jestes tyg , chyba jestesmy jakos podobnie. ja liczac od ostatniej @ to kolo 6 tyg. |
![]() ![]() |
![]() |
#453 |
Zakorzenienie
|
![]()
ja tez nie mam jeszcze dzidziusia ale bardzo bym już chciała, musze poczekać jeszcze z półroczku i kto wie...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#454 |
Zadomowienie
|
Kamilka, myślę, że nie masz się co martwić. Pewnie gorsze skutki dla maleństwa miałaby nieleczona angina, niz ewentualne antybiotyki pod kontrolą lekarza. Trzymam kciuki, żebyś szybko do zdrowia wróciła.
Dziewczyny. Obco sie jakoś czuję, bo was bolą piersi i brzuch, liczycie tygodnie i tryskacie radością...a ja dziś dostałam @ ![]() Ale z drugiej strony jak się czyta wasze entuzjastyczne słowa, to ma się jakby ciut więcej optymizmu i przychodzi do głowy myśl "a dlaczego ja bym tak nie mogła, skoro innym się poszczęściło?" Więc kibicuję wam i trzymam kciuki, by dzieciaczki zdrowo rosły i dolegliwości zbytnio wam nie dokuczały. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#455 |
Raczkowanie
|
AMILAMIJA przestan!! dlaczego obco sie czujesz? nie przejmuj sie @.
ja cos czuje, ze niedlugo do nas dolaczysz i tez bedziesz odliczac ... ![]() adatka dziekujemy i zapraszamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#456 |
Zadomowienie
|
Ok...
To powiedzcie mi coś. Planowałayście wcześnie zajście w ciążę? Jeśli tak, to ile czasu trwały starania? No i jak trafiłyście w odpowiedni czas? Mierzenie temperatury? Testy owulacyjne? Czy poprostu szczęście? U mnie pewnie nie pójdzie tak gładko ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#457 |
Raczkowanie
|
ja planowalam ciaze aczkolwiek jeszcze nie teraz
![]() na urodziny mojego misia pojechalismy do egiptu i tam wlasnie zasialismy ziarenko. byl to 9/10 dzien mojego cyklu wiec bylo to dla nas duuuuuuuuzym zaskoczeniem! dodam,ze od 6 lat uprawiamy seks w tym okresie i nic ![]() takze mysle, ze jesli chodzi o dzidzie wszystko moze sie zdazyc ![]() ponoc po odstawieniu pigułek jest jeszcze wieksza szansa na zajscie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#458 |
Zadomowienie
|
Przede wszystkim dzieki Wam dziewczyny za slowa pocieszenia, bardzo mi sie teraz przydaja
![]() KICIA80 - ja jestem w piatym tygodniu. Do lekarza wybieram sie za 2 tygodnie (mam nadzieje, ze do tego czasu wszystko bedzie ok i nie bede musiala przyspieszyc tej wizyty). AMILAMIJA - nie martw sie @, pomysl sobie, ze teraz czekac Ci kolejny cykl milych staran ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#459 |
Zadomowienie
|
Wszystkiego dobrego przyszlym mamusiom.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#460 |
Raczkowanie
|
czy ktoras z was wie moze co dokladnie oznacza wynik hcg 15.557?? w zeszlym tyg bylo >1500. odebralam wyniki i nie bardzo rozumiem?
|
![]() ![]() |
![]() |
#461 |
Raczkowanie
|
kamilka23 znalazlam cos dla ciebie!!
" penicylina nie wpływa na występowanie wad rozwojowych, nie działa bezpośrednio i pośrednio toksycznie na płód" poza tym nalezy do grupy "A" o najwyzszym stopniu bezpiecenstwa! mysle ze mozesz spac spokojnie !!!!!!!!!!! |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#462 |
Zadomowienie
|
KICIA80 - dziekuje Ci bardzo, za pocieszenie, masz racje, ze nie ma sie co zamartwiac. Mysle, ze negatywne myslenie moze bardziej zaszkodzic, niz pomoc.
A co do Twojego wyniku, to jesli 15.557 to wynik w tysiacach mlU/ml to jest to 8my tydzien ciazy, a jesli 15.557 mlU/ml to 3ci tydzien, najlepiej sama to zinterpretuj na stronie: http://www.forumginekologiczne.pl/txt/print,1911,2 Caluski i trzymamy nawzajem za siebie kciuki!! |
![]() ![]() |
![]() |
#463 |
Zadomowienie
|
Hmm....A nie 6 tydzień przypadkiem?
|
![]() ![]() |
![]() |
#464 |
Zadomowienie
|
Witam wszystkie Mamusie.....Dołaczam do waszego grona
![]() ![]() Ja rowniez robac test wiedzialam jaki bedzie wynik ale mimo to nie uwierzylam ![]() Pozdrawiam was Kochane, dbajcie o Wasze Fasoleczki |
![]() ![]() |
![]() |
#465 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja tez moge spac na okragło. Natomiast chce mi sie kięcha, a moga nie istniec slodkosi, bez ktorych wczesniej tudno było mi zyc i do kawy mnie nie ciągnie, a tak sie balam jak to będzie bez kawy... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#466 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No i ciesze sie ogromnie ze znalazlam sie na tym forum, zawsze to razniej kiedy mozna sie podzielic doswiadczeniami. I tak sobie mysle ze grudzien to dobry termin ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#467 |
Zadomowienie
|
molgogaj - napisalas, ze na zajaczka dostalas dobra nowine a pod choinke dostaniesz dzidziusia -
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#468 |
Raczkowanie
|
"Hmm....A nie 6 tydzień przypadkiem?"
mi wychodzi jakos 6 ![]() malgogaj witaj i GRATULACJE! ja nie mam zadnych zachcianek, generalnie czuje sie normalnie , spac tez mi sie nie chce i naszczescie nie mam mdlosci ![]() fajnie coraz wiecej grudnioweczek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#469 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#470 |
Zadomowienie
|
Hej Monika! Ja jak juz wczesniej chyba o tym wspominalam, oprocz kwasu foliowego i zestawu podstawowych witamin nie robilam nic. No moze troche wzbogacilam moja diete w blonnik, wapn, wiecej owocow i pociwczylam troche miesnie brzucha (podobno to pomaga potem przy porodzie). Odstawilam tabletki i udalo mi sie za pierwszym razem. Z tym, ze niestety teraz mam angine, ale jak widac przed tym nie chronia ani witaminy, ani lepsza dieta ani ruch. Jak juz sie jest w ciazy trzeba po prostu bardziej na siebie uwazac.
Powodzenia w staraniach!! |
![]() ![]() |
![]() |
#471 |
Raczkowanie
|
hej Monika
![]() ja mialam ogolne badnia moczu + krew. mozna zrobic toksoplazmoze (jak masz kontakt z kotami). zaszczepic sie na choroby, ktorych nie przechodzilas w dziecinstwie. rzucic palenie - najlepiej obydwoje, jesli palicie. ja bralam (biore w dalszym ciagu) Feminatal to sa witaminy + kwas foliowy w optymalnych ilosciach (z witaminami tez mozna przesadzic). no i duzo "przytulanek" napewno pomoze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#472 |
Raczkowanie
|
fajny kalkulator, mozna sie duzo dowiedziec POLECAM :
http://www.echo.3w.pl/cgi-bin/echo/zdrowie/zdrowie |
![]() ![]() |
![]() |
#473 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Monika ja robiłam różyczke i toksoplazmozę, cytologię-teraz ginekolog pochwalił mnie, że jestem gut vorbereitet ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#474 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny bardzo Wam dziękuje za rady
![]() ![]() Elu, czy ta szczepionka na rożyczke była płatna czy sponosorowana przez NFZ? Kiedyś, chyba w podstawówce mialam juz taką szczepionkę. Czy ona nie wystarczy? Czy ty sie szczepiłaś drugi raz? Mój gino mi nic nie mówił o tym...ale jesli można się szczepić drugi raz to ja bym to chętnie zrobiła. |
![]() ![]() |
![]() |
#475 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#476 |
Raczkowanie
|
Jeszcze nie jestem w ciązy i prawde mówiąc to planujemy za rok, ale na samą myśl że będe nosić pod sercem szczęście napawa mnie dumą. Gratuluje wszystkim przyszłym mamą i tym które się starają.
#477 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Witam wsZystkie panie.. Postanowilam tutaj napisac dlatego że mam ogromny problem nie bede opisywac calej sytuacji dlatego ze nie starczylo by mi miejsca dlatego napisze w skrocie..;/ odraz prosze o wyrozumialosc..blagam nie skreslajcie mnie po tym jesli to przeczytacie: Otoz moj piekny dlugi zwiazek rozpada sie..z powodu mojego faceta,Bardzo go kocham i nie potrafie zyc bez niego niestety rozstajemy sie..wiem ze tak sie stanie z dnia na dzien.I wiem ze on mnie rowniez kocha ale w jego zyciu pojawila sie juz inna kobieta..o ktorej on mysli ze ja niewiiem..dlatego dalej jest ze mna..nie wytrzymuje juz tego dlatego postanowilam ze jedynym moiwm yjsciem by go zatrzymac przy swoim sercu jest to ze wwymysle ciaze..Zawsze muwil ze nie odszedl by od kobiety z ktora laczylo by go dziecko..zrobialm tak njak postanowilam ..poczatkowo mi wierzyl na slowo i nasze zycie sie zmienilo chwilowo na lepsze ale teraz oczekuje dowodow...ktorych ja niestety nie mam jak posiasc ani nie posiadam..POTRZEBUJE WYNIKOW..ze jestem w ciazy od ginekologa najlepiej badan krwi HCG ktore stwierdzxaly by moja ciaze ![]() ![]() ZROBIE WSZYSTKO !!! ![]() ...
![]() |
#478 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#479 |
Przyczajenie
|
Moze i nie jest wg ciebie ale dla mnie jest calym zyciem w obecnej chwili
![]() ![]() ![]()
#480 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:10.