|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4771 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy
hej idę jutro zrobić badanie moczu, już dzisiaj mniej mnie boli przy siusianiu ale i tak zrobię. dalej mnie boli jajnik lewy a czasem tak na środku i jak na @. piersi dalej bolą jak dotykam no i ta "gula" w gardle dzis była nieznośna. dzisiaj to w ogóle apetytu nie miałam.do 19 byłam na 2 kanapkach.w sumie to z tym apetytem tak rożnie generalnie nie chce mi się nic jeść ale czasem mam na coś ochote, np dziś zjadłabym bardzo rosół którego oczywiście nie ma...no i jakoś tak się nie halo czuję. poczekam do poniedziałku i zrobię test bo niby w poniedziałek powinna być @ ale u mnei to ostatnio te cykle są różne.no i mój śluz jest dziwny.momentami czuję że jest go więcej ale jest gesty, biały i nieprzezroczysty.nie wiem o czym to świadczy, może wy wiecie??niby staram się nie nakrecać ale wiecie jak to jest.....
|
![]() ![]() |
![]() |
#4772 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki, żebyście wszystkie już niebawem zobaczyły 2 kreski ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4773 |
Przyczajenie
|
Hej dziewuszki
Wczoraj pisałam że taki troszke dziwny śluz dostałam jak na okres ale narazie nic sie nie dzieje tzn @nie ma a temp.37 nadal sie utrzymuje to juz czwarty dzien potermin.@ale jakos sie czuje jakbym miała dostać@pobolewaja mnie jajniki i jakoś na srodku mi cięzko.........a i nadal kregos.na dole boli...........czy któras z was miała podobnie?Pozdrowionka |
![]() ![]() |
![]() |
#4774 |
Zakorzenienie
|
ja w sumie mam nieregularne cykle.Ostatnią @ miałam 8 maja, a ,,zaciążyć"
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4775 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrobiłam test, bo miałam typowe objawy, kreska wyszła bardzo blada, po dwóch dniach zrobiłam drugi i już była wyraźna... Wyluzuj na razie i się nie stresuj, co ma być to będzie.
![]() |
#4776 |
Zakorzenienie
|
hej wam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4777 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4778 |
Przyczajenie
|
Czesc! Jestem tu nowa
![]() ![]() Objawy ciążowo - miesiączkowe (bo moga wskazywac i na to i na to ![]() - nabrzmiałe i bolące cycuchy (z boku i w ogole cale) - klucie po boku brzucha ( nie wiem czy to ma jakis zwiazek ale pisze, moze ktoras z Was miala podobnie?) - czasami pobolewa mnie brzuch jak na @ - w ostatnim czasie szybciej lkade sie spac bo spiaca jestem ( nie zasypiam na stojaco ale jednak klade sie wczesniej, tak odruchowo) - mimo iz jestem zakatarzona, zdenerwowal mnie zapach mojej reki ( nie wiem czy wczesniej dotykalam mojego psiaka) To chyba na tyle... Nie nakrecam sie ani nic z tych rzeczy. Poprostu chcialam sie z Wami podzielic moimi spostrzezeniami. Moze wspolnie z Wami potrzymam kciuki??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4779 |
Zakorzenienie
|
witaj marecka88
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4780 |
BAN stały
|
Witajcie
![]() jestem tutaj 1 raz,mam straszny mętlik w głowie,mam już dwoje słodkich dzieciaczków i ani za1 ciążą ani za 2 nie miałam żadnych objawów a teraz powinnam dostać okres dzisiaj i jak na razie nic!nie wiem co mam myśleć z jednej strony chciałabym bo może byłaby tym razem córeczka ale z 2 strony się obawiam,jakieś 2 tygodnie po ostatnim okresie miałam dziwne plamienie na różowo ale było to może tylko 2 razy w ciągu dnia i ogółem przez 2 dni,teraz jestem strasznie senna,płacze z byle powodu ale mam dziwny ból w dole brzucha jak na okres i piersi też mnie bolą jak na okres a do tego boli mnie głowa i mam dziwne zawroty głowy jak możecie to napiszcie czy to może być ciąża ale nie wiem skąd to plamienie różowe z góry dziękuje i pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#4781 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Buziaki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4782 |
Zadomowienie
|
hej tak jak mowiłam oddałam dziś siku do badania jutro ide odebrać i zobaczymy co jest. no i oczywiście nie wytrzymałam i pomyslałam sobie ze jak już nasikałam do pojemniczka to tak profilaktycznie zrobie teścik
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4783 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczny
![]() Witam nowe panie ktore do nas dolaczyly ![]() A ja dalej nie wiem co sie ze mna dzieje,niby mialam @ tak jak Wam pisalam,i juz od wtorku jest po a ja dalej czuje sie prawie tak jak przez tamte 2 tyg tylko ye ymniejszona sila,ale dalej mam nabrzmialy brzuszek,nadal bola mnie troche piersi,latam siusiu jakbym wypijala co chwile dzbanek wody,jestem strasznie senna,wrecz zasypiam na stojaco,i kregoslup nadal troszke mi doskwiera...co o tym sadzicie??? A jak tam Wasze humorki dzisiaj,bo u mnie nawet znosnie ![]() Gosbaj to daj jutro znac jak tam wyniki,ale trzymam kciuki za fasolke,no i przypuszczam ze nie bedziesz musiala robic testu jak jutro wyniki wyjda pozytywne ![]() ![]() Asiulka jeszcze tylko 5 dni,dasz rade,wytrzymasz,a pozniej tescik i miejmy nadzieje 2 kreseczki ![]() ![]() ![]() Marecka88 no to czekamy razem z Toba na 23 maj i trzymam kciuki zeby nie nadeszla ta niechciana @ ![]() Co do Twoich objawow to ja wole sie nie wypowiadac bo sama nie wiem co sie ze mna dzieje,nie wiem czy to dzidzius jest we mnie i tak dziwnie na to reaguje moj organizm,czy jakies chorobsko sie przyplatalo ![]() Joanna trzymam kciuki zeby @ nie nadeszla...objawy masz wedlug mnie typowe na ciaze,moze sproboj zrobic tescik??? Pozdrowionka dziewczynki i milutkiego wieczoru ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4784 |
Zakorzenienie
|
Kicia a moze tak tescik bys zrobila>>>
![]() ![]() ![]() ![]() Gosbaj, wierz w to ze widzialas ta kreseczke ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4785 |
Zadomowienie
|
Asiulka no wlasnie tez mnie dziwia te moje objawy...zrobie jeszcze raz tescik,ale chyb jeszcze troszke odczekam wrazie czego jak wyjdzie jedna krecha to juz bede wiedziala na 100 procent ze nici z dzidzi
![]() Hihih no to mam nadzieje ze Ci troche pomoge,i poczekam z Toba te 5 dni i wtedy zrobimy razem tescik ![]() ![]() Ohh tak tak musimy mocno wierzyc ze sie uda,a wiara czyni cuda ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4786 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() test ciążowy kupiłam za 4,5 w promocji (kupiłam więc dwa) potem do wyników z tych testów podeszłam z pewną rezerwą (myślałam, że jakieś felerne, w pierwszym cyklu starań i test pozytywny - to niemożliwe) więc dokupiłam jeszcze jeden za 16 (quick vue) i ostatecznie potwierdziłam betą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4787 |
Raczkowanie
|
witajcie dziewczyny moze mnie jeszcze pamietacie bywalam czesto na tym watku wczesnie jednak 25 marca stracilam swoje malenstwo 14 tyg i uwierzcie mi odechcialo mi sie wszystkiego zaczynam dochodzic po malutku do siebie cos zaczyna sie u mnie dziac w ost tyg @mialam dostac w ost piatek jednak do dnia dzisiejszego nic niema pare dni w tym tyg mialam brazowawe plamienie ktorye zaczynaly sie wieczorem i cala no nic pare dni przerwa i znowu brazowawe plamienie test robilam w srode wyszedl neg a 2dalej niema niewiem a co wy o tym myslicie?pozdrawiam a moze nam sioe udalo?
#4788 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nie dziwię się. też bym się załamała. dwa razy wylądowałam w szpitalu z zagrożeniem poronienia i ciężko to przeżyłam. każdy kolejny tydzień dla mnie to nadzieja ale i strach... ale widzę, że nie poddałaś się, próbujesz dalej, to bardzo dobrze. życzę Tobie powodzenia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4789 |
Zakorzenienie
|
Kicia jak najbardziej sie ciesze ze bedziesz ze mna robila tescik
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4790 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Ja jestem przeziebiona, dzis rozlozylam sie na dobre wiec mysle ze te wszyskie objawy ktore u siebie zauwazylam moga byc przez to chorobsko... ![]() ![]() ![]() ![]() A! I dziekuje za tak mile przyjecie mnie do Waszego grona ![]() ![]() MIŁEGO DNIA!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4791 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Moje objawy, choćby urojone- ustąpiły. Po tych starankach nic na razie nie czuje.. W tamtym cyklu juz 10dni przed okresem (czyli tak jak w tym momencie jestem)bolały mnie piersi, nabrzmiałe były, brzuszek zaczynał "mulić". A teraz na razie nic. Na węźle pachowym mam małą zmiankę, góreczkę, która mi rośnie przed okresem spory czas. Nawet ona o sobie znać teraz nie daje. W tym miesiącu wyczułam owulację (tak mi się wydaje, kłucie jajnika ogromne) i współżyliśmy w te dni płodne przed owulacją, ale nie wspolzylismy w dniu owulacji. W głębi serca myślę sobie, że się udało, tak jakoś czuje. Czuje także dziwny spokój odnośnie tego, pewność i opanowanie. a u Ciebie jak?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4792 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4793 |
BAN stały
|
no i juz w koncu nie wiem co jest grane
![]() zrobilam 2 testy ![]() ![]() a tutaj zanim dostane sie do lekarza to oszaleje ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#4794 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() słyszałam, że testy rzadko kiedy mylą się w tą drugą strony- czyli pozytywny to pozytywny... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4795 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Heej Ziaaa, u mnie narazie wciąż piersiuchy bolące, i wczoraj wieczorkiem miałam wrażenie, że robi mi się niedobrze...Podkreślam "miałam wrażenie", bo coś mi się chyba też uroiło. Myślę, że w tym cyklu spokojniej podchodze do tych pseudoobjawów, ale mimo wszystko każdy sygnałek organizmu powoduje u mnie uśmiech ![]() Nawet dziś uśmiecham się do monitora w pracy, za każdym ukłuciem w piersiuchach, a ludzie w biurze dziwnie na mnie patrzą ![]() Może nam się uda tym razem? Ależ będziemy przeszczęśliwe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4796 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4797 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() joanna rób rób ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4798 |
BAN stały
|
no i zrobiłam następny test
i wyszedł negatywny ![]() ![]() a już się napaliła,że jestem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4799 |
Raczkowanie
|
Joanna, Nie martw się zawczasu negatywnym testem, powtórz za kilka dni, jeśli @ nie przyjdzie, zgadzam się z Ziaaa, że negatywny wynik nie świadczy o niepowodzeniu. Trzymam kciuki i trzymaj się cieplutko!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4800 |
Raczkowanie
|
Cześc dziewczyny, ja równiez odzywam sie na tym forum po raz pierwszy, ale śledziłam go namietnie od jakiegos czasu
![]() Okres spóxnia mi sie juz dwa tygodnie, dwa dni temu robilam test - wyszedl negatywny (robilam go poznym popoludniem. ale okresu nadal ani widu ani słychu...juz sama nie wiem co myslec, poza tym zadnych objawów ciązy, tylko równo te dwa tygodnie codziennie rano i czasami w ciagu dnia boli mnie brzuch jak na okres. dodam że staramy sie z mężem już drugi miesiąc, więc bardzo chcielibysmy zeby to bylo juz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:21.