|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4801 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy
Cytat:
Niestety wtedy się nie udało, bo tydzień później wylądowałam w szpitalu. Ale staramy się znów ![]() Moja kuzynka, kilka lat temu, robiła testy co 3 dni, pozytywny wynik uzyskała dopiero w 3 miesiącu (jak już kilkakrotnie oglądąła dzidzię na USG)... więc nic nie jest przesądzone. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4802 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja sie nie chce nakręcać ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4803 |
Przyczajenie
|
Ja pierwszy test zrobiłam rano 4 dni po dacie spodziewanej @ i wyszedł negatywny. Następny test zrobiłam 3 dni póżniej, też rano i już był wynik "Pregnant", bo akurat byłam w Stanach. Jeszcze żeby się upewnić zrobiłam jeden test po godzinie 23 i też był pozytywny. Jeśli ciąża jest już trochę większa, to poziom hormonów jest wyższy i nawet wieczorem test wychodzi. A co do bólu brzucha, to fakt, że to macica się powiększa, i troche boli, ale nie zapomnijcie wspomnieć o tym lekarzowi. Mój lekarz nie bagatelizował tego bólu, przepisał duphaston, w małej dawce, i po kilku dniach nie miałam już żadnych bóli brzucha. Podobno taki ból oznacza, że organizm nie produkuje wystarczająco dużo progesteronu..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4804 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry wszystkim...
![]() U mnie nadal brak @ i jakichkolwiek objawów jej nadciągania... Dziś 30 dc, a od stycznia najdłuższy miałam 29 dni i spowodowane było to ogromnym stresem... Brzuch boli, ale wcale nie okresowo tylko kłująco, jakby ktoś igły wbijał... Mam bardzo dużo białego, ciągnącego śluzu... Jakieś wogóle wszystko zaczerwienione tam na ole ( aż myślałam, że się odparzyłam, ale po kremach na odparzenia się nie poprawiło, więc to chyba nie to )... Kręgosłup dalej boli i przestałąm się dopinać w ukochanych spodniach ![]() ![]() Co ja mam robić miłe moje... ? Test jutro rano ? |
![]() ![]() |
![]() |
#4805 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4806 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny właśnie wróciłam od lekarza z tymi wynikami moczu. No i pani doktor powiedziała ze żadnych zmian nie widzi(fakt, że już mnie nie boli przy siusianiu tylko tak leciutko na samym końcu).W razie co dała mi skierowanie na USG jamy brzusznej, pójdę i zobaczymy.No ale ja to tak mam, jak już trzeba iść do lekarza to zawsze zdrowieje i nigdy sie nie dowiaduje co mi było....Niestety moje badanie moczu nie obejmowało obecności ciąży. A co do moich objawów to dzisiaj mnie strasznie mdli tak z niczego, nie po jedzeniu tylko tak nagle nachodzą mnie mdłości. Gula w gardle dziś jest taka że masakra no i boli mnie podbrzusze jak na @ tylko że ten ból to akurat może byc na @ bo w poniedziałek powinna być.mam nadzieję że nie i strasznie mnie męczy tak "niby"kreska na teście......zostało mi czekanie do poniedziałku...trzymajcie kciuki
|
![]() ![]() |
![]() |
#4807 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() Witam nowe wizazanki ![]() Ehh ja juz coraz bardziej nastawiam sie na brak dzidziusia ![]() ![]() Dzis znow zaczelam plamic ![]() ![]() Ale dalej trzymam za Was kciuki,zeby Wam sie udalo i zeby wszystko bylo dobrze ![]() Hmm Gosbaj moze na tym usg jamy brzusznej bedzie cos widac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Stara Panna proponuje tescik jutro rano,bo wszystkie objawy wskazuja na ciaze,ale z tymi objawami to juz nic nie wiadomo...Jak zrobisz tescik rano to daj znac co i jak ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4808 |
Przyczajenie
|
Stara Panna ja jestem pewna że Ci sie udalo bo z pierwszym dzieckiem własnie miałam kucie na środku no i co wazne a nikt tu o tym nie pisze ze pierwszymi objawami ciąży jest zasinienie narz. rodnych!!!!moje gratulacje
---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- ...... a jesli chodzi o mnie to dziś 5 dzień po termin @ i nie wiem co robic bo własnie obserwuje od paru cykli codziennie narz.rod.i mam duże zasinienie ,temp.37 utrzymuje sie długo już..........ale juz jak pisałam wczoraj dostałam żółtawy sluz a dzis bardziej brunatny ale bardzo mało i nie zawsze ...kręgosłup na dole nadal boli i kłuje czasami po środku ale jajniki czasami także pobolewaja .....no i dodam że jakiegos pauera dostałam ale na zmiane z sennoscią i bólem głowy..........dziewczynk i te zaciążone czy obserwowałyscie pochwe jak z zasinieniem czy u was takze jest? Pozdrowionka i życze wszystkim fasolek!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4809 |
Zakorzenienie
|
Karlosaga a moze juz czas na tescik??
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4810 |
Przyczajenie
|
Asiulka poczekam do jutra jak przez noc @sie nie pojawi to pomykam do apteki po tescik.........oby to była fasolka.......bo jesli nie to zaprzestane starań !!!!ale powiem wam że sniło mi sie ze zrobiłam tescik i wyszły piekne 2 kreseczki
![]() ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- ......i piersi mnie pieką i ciążą.....oraz liczne zyłki sie pojawiły |
![]() ![]() |
![]() |
#4811 |
Zadomowienie
|
Moje objawy dalej nie ustępują, gula w gardle jest, piersi bolą tak jak brzuch ale obawiam się że to na @.kurcze juz bym chciała żeby nam się wszystkim udało.obiecywałam sobie ze w tym miesiacu nie bede sie nakrecac i prawie mi sie udalo.....prawie bo brakuje 3 dni do spodziewanej @ i juz o niczym innym nie mysle jak o tym zeby nie przyszła.chyba bedzie mi przykro jak teraz nie wyjdzie.ja taka raczej niecerpliwa jestem wiec chcialabym zeby to bylo juz i teraz i choc wiem ze tak dobrze nie ma to jednak zawsze jest nadzieja.trzymam kciuki za nas wszystkie te starajace sie i te zafasolkowane.....trzymaj cie sie dziewczyny w koncu kazdej z nas sie uda....
|
![]() ![]() |
![]() |
#4812 |
Rozeznanie
|
Karlosaga - chyba nie masz czego gratulować... Nie żebym @ dostała... nawet mnie tak brzuch nie boli jak powinien tylko właśnie kłuje... Jak zdejmę stanik to piesi tylko przy ucisku po bokach bolą... Ale jakieś takie ciężkawe się zrobiły... I jakby kształt zmieniły...
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4813 |
Raczkowanie
|
Stara Panna - trzymamy, trzymamy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4814 |
Rozeznanie
|
A jakżebym śmiała inaczej !!! Trzymam z sił całych i dopóki wszystkie nie pochwalą się dwoma kreskami trzymac będę... !
A co do zasinienia to nie wiem czy aż tak można to nazwać... ![]() ![]() I co Wy na to wszystko... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4815 |
Rozeznanie
|
Witajcie z samego rana...
Zrobiłam test... Odczekałam trzy minuty i niestety tylko jedna kreseczka... Wyszłam z łazienki, ale coś mnie tknęło i po siedmiu minutach od zrobienia spojrzałam na niego jeszcze raz... I w miejscu gdzie powinna byc druga kreska... pojawił sie cień, o pół tonu ciemniejszy niż tło... To co ? Dwie keseczki czy jedna ? Teraz dziesięć minut po zrobieniu... Jest jeszcze ciut ciemniejszy, ale i tak niewiele widoczny... Edytowane przez Stara Panna Czas edycji: 2009-05-23 o 07:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#4816 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A ja dzisiaj? Hmmm rwie mnie jajnik, co prawda do terminu @ jeszcze 7 dni i pewnie za wcześnie na jakiekolwiek objawy, ale inaczej się czuję. Oby oby ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4817 |
Rozeznanie
|
No właśnie mnie też strasznie kłuje ... W nocy miałam takie uczucie jakby mi ktoś za przeproszeniem "wzgórek łonowy" wyrywał... Mocne ciągnięcie i kłucie na środku brzucha. @ nadal nie ma, objawów przed @ też... A wogóle to sprawdzałam szyjke macicy i jest strasznie wysoko i bardzo, bardzo miękka... Nie wiem co to może oznaczać...
![]() Chyba pójdę w poniedziałek na BHcG... |
![]() ![]() |
![]() |
#4818 |
Raczkowanie
|
Wiesz, chyba faktycznie leć na bHCG, najszybciej, najpewniej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4819 |
Rozeznanie
|
Dam, dam... Lecę do roboty... Miłej soboty Wam życzę...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4820 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4821 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Na ten czas - 9dni do okresu- nie mam żadnych objawów. Stara Panna, Kajulecka dobrze mówi, stężenie hormonu może być zbyt niskie jeszcze dlatego druga jasniutka kreseczka z opóźnieniem. Trzymamy kciuki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4822 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkie kobietki
![]() Do tej pory tylko czytałam..... i śledziłam Wasze radości i smutki ...teraz dołączę . Na początku marca w 7 tygodniu poroniłam pierwszą ciążę ...teraz podobnie jak większość z Was czekam na dwie kreseczki .W poprzedniej ciąży pierwszym objawem co dziwne było ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4823 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() Ale za Was dziewczyny trzymam mocno kciuki i na pewno bede sledzila ten watek na biezaco ![]() Stara Panna czekam na wiesci z jutrzejszego testowania ![]() Milej soboty kochane ![]()
![]() |
#4824 |
Zadomowienie
|
Hejka kochane
![]() Witam nowe wizazanki ![]() Stara Panna kochana nie pozostaje nic innego jak poczekac jeszcze 2-3 dni i powtorzyc tescik ![]() ![]() Slonko nie chce Cie dolowac,bo wierze ze przy nastepnym tesciku beda te 2 krechy mocne,ale zobacz jeszcze po jakim czasie od zrobienia testu wynik jest wazny...na moim jest zawsze 20 min... Hihi kolejny raz zostaniemy wirtualnymi ciociami ![]() ![]() A u mnie dzis hmm w miare spokojnie,sloneczko swieci,nareszcie ![]() ![]() Trzymam za nas wszystkie kciuki,oby sie nam udalo !!! Milutkiej soboty Slonka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4825 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4826 |
Wtajemniczenie
|
czesc kochane znowu mam zaleglosci...
witam nowe dziewczyny... kochane ja dostalam wczoraj @...alez mi szmutno bylo...dzis juz jest lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4827 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bedzie dobrze... teraz napewno sie uda ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4828 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4829 |
Zadomowienie
|
Joanna2912 no to dodalas mi otuchy,i juz przestaje sie juz martwic
![]() A tez tak masz ze jednego dnia masz objawy a drugie nie masz albo masz lzejsze??? Bo dzis zaczelo mnie to zastanawiac,np wczoraj nie mialam mdlosci i dzis przez prawie pol dnia tez nie,a jak zrobilam na obiad udka dzisiaj i jak otworzylam piekarnik to tak mnie odzucilo ze masakra ![]() Agnieszka09 ohh szkoda ze przyszla @ ,a juz myslalam ze sie udalo,no ale to trzymam kciuki za nastepny cykl i wierze ze sie uda ![]() ![]() I masz racje najlepiej sie nie nakrecac za bardzo,bo to tylko niszczy psyche ![]() ![]() ![]() Buziaczki dziewczynki i spokojniutkiego weekendu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4830 |
Zakorzenienie
|
Kicia nieprawda jezcze ja zostalam nie pamietasz??
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:19.