Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-26, 12:43   #4951
Zafrine
Raczkowanie

GG do Zafrine
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy

czesc dziewczyny

chcialabym do was dołączyć
staramy sie z mezem o dzidziusia juz prawie rok ale od tego cyklu wspomagam sie tabletkami. w zwiazku z tym mam pytanie do Sibi jakie leki bierzesz??
Zafrine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-26, 14:41   #4952
gosbaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kicia8425 Pokaż wiadomość
Sibi no ja wlasnie mialam tak ze ciagle myslalam o dzidziusiu,i kilka miesiecy temu udalo mi sie przestac o tym myslec,jakos tak w natloku spraw poprostu "zapomnialam" i na poczatku maja cos zaczelo sie ze mna dziac,dziwne bole podbrzusza,kregoslupa,mdl osci,brak apetytu,sennosc i czeste siusianie itp...typowe objawy ciazowe...ale nawet nie przyszlo mi na poczatku do glowy ze to moze byc ciaza...myslalam ze moze mam cos z pecherzem,albo z nerkami...ale z kazdym dniem objawy zaczely przybywac,zmieniac sie...Mialam dostac @ 15 badz 17 maja,a od 2 czuje sie tak zle...i zawsze dostawalam rano...wiec jak 17 rano bylo czysto to bylam w szoku...ale popoludniu zaczelam plamic i to dosc lekkie plamienie krwia trwalo 1 dzien,a pozniej przez kolejne 2 dni z plamienia krwia przeradzalo sie w brazowawy sluz az w 3 dzien bylo bardzo blado rozowe...i myslalam ze hmm skoro dostalam @,choc takiego to jeszcze w zyciu nie mialam to objawy znikna i po wszystkim,ale objawy dalej sie utrzymuja,a dzis mam 10dc,i juz nie wiem co o tym myslec...
Pozdrowionka
Muszę przyznać ze z tym wylaczaniem myslenia o dzidzi to działa.w zeszlym mieisacu caly czas o tym myslalam, szukalam objawow itp a teraz jakos nie.Generalnie to teraz zrobilam tyle planow wycieczek wyjazdow ze zupelnie zapomnialam ze moge byc w ciazy.....no a tu pach i sa 2 krechy.wiec jak najbardziej dziewczyny najlepiej to cieszcie sie piekna pogoda, jezdzie gdzies na weekend rozerwijcie sie a dzidzius sam przyjdzie.
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-26, 14:48   #4953
agnieszka09
Wtajemniczenie

czesc kobietki i znowu mam tyle do nadrobienia...ale juz obiecuje,ze bede tu na bierzaca...
przedewszystkim GRATULUJE nowym zawasolkowanym...GOSBAJ, SIBI,MADZIK N trzymam kciuki za fasoleczki i jeszcze raz gratuluje

witam nowe wizarzanki

ZIAA,KICIA,KAJULECKA trzymam kciuki aby sie teraz udalo.

KICIA oby te Twoje objawy byly spowodowane fasoleczka.a kiedy robisz tescik...trzymam: kciuki:

ASIULKA wszystkiego dobrego na nowej drodze zycia.

Kobietki wszystkiego najlepszego w DNIU MAMUS...
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-26, 16:31   #4954
madzikUK
Rozeznanie

GG do madzikUK

bylam u lekarza dziewczyny i oprocz informacji o tym, ze moge usunac to nic nowego sie nie dowiedzialam. pogadala sobie, jak sie czuje, kwas foliowy, takie tam i na wizyte z polozna za miesiac jestem umowiona i czesc. to by bylo na tyle.

Kicia no mnie boli przewaznie wieczorkiem, czasem cos tam zaboli ciagu dnia ale bardzo malo, generalnie wieczorem jak siedze na kompie to mnie kluje

Agnieszka09 fasola kazala podziekowac. heh

Witam nowe mamuski, i najlepszosci dla Was waszystkich

Edytowane przez madzikUK
Czas edycji: 2009-05-26 o 16:33
madzikUK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-26, 17:24   #4955
Kicia8425
Zadomowienie

GG do Kicia8425

Gosbaj tak masz racje tak jest najlepiej,poprostu wylaczyc myslenie o dzidzi MI to troszke czasu zajelo,ale sie udalo i po hmm3-4 m-ch zaczely sie te dziwne objawy,ale nawet wtedy pierwsza mysla nie byla dzidzia,tylko zapalenie pecgerza badz nerek,dopiero jak pojawily sie inne objawy to juz sie zrobilo ciekawie heh,i wtedy wpisalam poprostu objawy w google i wszystkie linki jakie byly to bylo o ciazy...az sama nie moglam uwierzyc

AGNIESZKA nioo tez bym chciala zeby to fasolka tak szalala w moim organizmie,ale zobaczymy...tescior chyba w piatek zrobie

MADZIK no to za wiele sie nie dowiedzialas Ehh noo mnie na ogol boli caly dzien,pomijajac poranki,bo jak wstaje z lozka to czuje sie jak nowo narodzona,ale jak tylko chwile pochodze to sie zaczyna,od czasu do czasu zdarzy sie tak jak dzis ze tak bardzo bardzo leciutko kluje...

Oby to byla fasoleczka
Buziaki kobietki
Kicia8425 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-26, 18:10   #4956
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

witam was wszystkie dziewuszki
witam kicie i na tym forum
dolanczam do was gdyz zrobilam w sobote tes i wyszly II sliczne kreseczki
powtorzylam test w poniedzilaek i takze byly II jestem umowiona do gina na sobote i dowiem sie wiecej szczegolow.
objawow nie mialam zadnych oprocz lekkiego klocia jajnikow ktore mi sie nigdy wczesniej nie zdazaly i pojawily mi sie zylki na piersiach niebieskie a tak jesli chodzi o mdlosci czy zachcianki to nic.
pozdrawiam
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-26, 18:12   #4957
madzikUK
Rozeznanie

GG do madzikUK

Cytat:
Napisane przez elcia0787 Pokaż wiadomość
witam was wszystkie dziewuszki
witam kicie i na tym forum
dolanczam do was gdyz zrobilam w sobote tes i wyszly II sliczne kreseczki
powtorzylam test w poniedzilaek i takze byly II jestem umowiona do gina na sobote i dowiem sie wiecej szczegolow.
objawow nie mialam zadnych oprocz lekkiego klocia jajnikow ktore mi sie nigdy wczesniej nie zdazaly i pojawily mi sie zylki na piersiach niebieskie a tak jesli chodzi o mdlosci czy zachcianki to nic.
pozdrawiam
GRATULEJSZYN

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-26, 19:27   #4958
agnieszka09
Wtajemniczenie

Cytat:
Gosbaj tak masz racje tak jest najlepiej,poprostu wylaczyc myslenie o dzidzi MI to troszke czasu zajelo,ale sie udalo i po hmm3-4 m-ch zaczely sie te dziwne objawy,ale nawet wtedy pierwsza mysla nie byla dzidzia,tylko zapalenie pecgerza badz nerek,dopiero jak pojawily sie inne objawy to juz sie zrobilo ciekawie heh,i wtedy wpisalam poprostu objawy w google i wszystkie linki jakie byly to bylo o ciazy...az sama nie moglam uwierzyc

AGNIESZKA nioo tez bym chciala zeby to fasolka tak szalala w moim organizmie,ale zobaczymy...tescior chyba w piatek zrobie

MADZIK no to za wiele sie nie dowiedzialas Ehh noo mnie na ogol boli caly dzien,pomijajac poranki,bo jak wstaje z lozka to czuje sie jak nowo narodzona,ale jak tylko chwile pochodze to sie zaczyna,od czasu do czasu zdarzy sie tak jak dzis ze tak bardzo bardzo leciutko kluje...

Oby to byla fasoleczka
Buziaki kobietki

trzymam za tesciorka kciuki:kc iuki:

ELCIA gratuluje:jup i:

ehhh dziewczyny aby wszystkie jak najszybciej zakielkowaly.
ja jeszcze musze poczekac.najgorsze te czekanie...a jak na razie to czeka mnie mila robota domowa
Stary 2009-05-26, 19:36   #4959
Kicia8425
Zadomowienie

GG do Kicia8425

Elcia witaski kochana

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Agnieszka trzymaj trzymaj,przydadza sie
Stary 2009-05-26, 21:44   #4960
ziaaa
Rozeznanie

Elcia a ile dni Ci się okres spóźniał?
Gratuluje tak swoja droga

Agnieszka ja czekam do poniedziałku, ale nie wiem czy będę testować...
W ogóle śluz mi się pojawił biały, taki rzadko-gęsty, pół na pół. I "mała"w środeczku jest (jeśli potrafię troszkę rozróżniać)zamknięta, ale napulchniona.

ja już nic nie wiem.
Ps pisałam w południe wiadomość, ale potem zauważyłam, że wcale się nie pojawiła...a teraz nie pamiętam co pisałam

Jak Wam dzień minął? Co tu tak cicho?
ziaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-26, 21:49   #4961
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

Cytat:
Napisane przez ziaaa Pokaż wiadomość
Elcia a ile dni Ci się okres spóźniał?
Gratuluje tak swoja droga

Agnieszka ja czekam do poniedziałku, ale nie wiem czy będę testować...
W ogóle śluz mi się pojawił biały, taki rzadko-gęsty, pół na pół. I "mała"w środeczku jest (jeśli potrafię troszkę rozróżniać)zamknięta, ale napulchniona.

ja już nic nie wiem.
Ps pisałam w południe wiadomość, ale potem zauważyłam, że wcale się nie pojawiła...a teraz nie pamiętam co pisałam

Jak Wam dzień minął? Co tu tak cicho?

ja mialam dostac okres 22 maja w sobote jak dostalm tylko plamienie to sie zdziwilam bo nigdy nie mialam plamien i powidzilam do TZ ze jak nie dostane okresu to 25 zrobie test aale chodi za mna i namawial mnie i zrobilam 22 i wyszly II kreseczki
ale z niecierpliwosci robilam w piatek i wyszedl negatywny a w sobote juz pozytywny dlatego warto czekac na date okresu zeny sie nie stresowac
Stary 2009-05-26, 22:03   #4962
ziaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elcia0787 Pokaż wiadomość
ja mialam dostac okres 22 maja w sobote jak dostalm tylko plamienie to sie zdziwilam bo nigdy nie mialam plamien i powidzilam do TZ ze jak nie dostane okresu to 25 zrobie test aale chodi za mna i namawial mnie i zrobilam 22 i wyszly II kreseczki
ale z niecierpliwosci robilam w piatek i wyszedl negatywny a w sobote juz pozytywny dlatego warto czekac na date okresu zeny sie nie stresowac
masz rację warto czekać, ale też się boję zrobić test, strach jak wiadomo przed zobaczeniem wyniku negatywnego...
jestem w 28dc, to jest nasz drugi cykl starań. W poprzednim cyklu okres spóźnił mi się 2dni-z 31dc wskoczył na 33dc. I teraz liczę to 33dni. Choć po zaprzestaniu brania tabletek anty moje cykle były nieregularne, to ostatnie 2cykle (przed staraniem sie) były 31dniowe.

Takie to pokręcone...

Teraz- tj w sobote, równy tydzień po owulce miałam "maź" brązowa, było jej trochę i przez niecałe 2dni.
Jajnik czasami czuję jakbym pęczniał... poza tym innych objawów nie mam. Jedynie to, że moja pierś, która wcześnie przed okresem zaczynała boleć to teraz nic.
Stary 2009-05-26, 22:05   #4963
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

a nasz to byl pierwszy cykl staran i sie za pierwszym razem udalo
a tak to od lutego tylko bez zabezpieczenia ale nie z nastawienim tylko na dziecko a w tym miesiacu zaczelismy starania z wyliczenim dni plodnych i sie udalo
Stary 2009-05-26, 22:14   #4964
ziaaa
Rozeznanie

no to gratuluję!
ahh Ty to masz szczęście..

to ja czekam do Dnia Dziecka i może przyfrunie do mnie bocian z dobrą nowiną...

uciekam spać, dobranoc ! (:
Stary 2009-05-26, 22:35   #4965
Sensuel
Wtajemniczenie

Dot.: Re: Mamusie, powiedzcie jakie miałyście objawy ciąży.

Cytat:
Napisane przez vincencik Pokaż wiadomość
Ja przyznam sie że od samego początku czułam się jakoś inaczej, nie potrafię tego opisać - tak jakbym nagle zaczęła odczuwać że coś się tam na dole dzieje. I nie było to związane z doznaniami fizycznymi tylko raczej psychicznie czułam tam jakiś niepokój. To brzmi głupio ale tak to pamiętam. I tak było w obu przypadkach więc mi się nic nie przywidzialo. Co jeszcze...hmmm kot się do mnie strasznie łasił - jak nigdy...ale przede wszystkim ciągle chcialo mi się do toalety, nawet jeśli nic nie piłam to i tak latałam co godzinę. Z bardziej nieprzyjmnych objawów przypominam sobie straszną senność (potrafilam przysnąć w tramwaju na stojąco...) a potem zmęczenie, taki wręcz bezwład - moglam siedzieć godzine na kanapie i gapić się w okno. To zmęczenie jeszcze mi nie minęlo - bo jestem w 17 tygogniu i z tego co pamiętam jeszcze trochę a potem już będzie lepiej. Teraz nie mam już czasu siedzieć na kanapce ale po godzinie zabawy z moim uczącym się chodzić synkiem - padam na nos. no i jeszcze smutek - nie wiem dlaczego ale za pierwszym razem wcale nie cieszyłam się jakoś dziko z ciąży - było mi smutno że tyle rzeczy mnie ominie...Oczywiśćie totalna bzdura ale w umyśle ciężarnej (uwielbiam to określenie dzieją się bardzo dziwne rzeczy. Smutek odszedl ale pozostał strach co to będzie. Teraz jest łatwiej nic sie nie zamartwiam - nie mam czasu, niczym sie nie przejmuje - to i tak nic nie da; porodu sie nie boję - wiem czego się spodziewać. Ogólnie polecam drugą ciążę Chociaż pierwsza była szczególna. Pozdrawiam serdecznie i daj znać czy będzie brzuszek...
PS. a test ciażowy robiłam w kilka dni po zapłodnieniu i wychodził pozytywny więć może nie czekaj już dłużej...pa

A pamiętasz może ile dni po zapłodnieniu robiłaś teścik??No i skąd wiesz kiedy doszło do zapłodnienia?Masz na myśli ostatni stosunek??
Ja też się czuję jakbym byla w ciąży,ale jestem po odstawieniu tabsów i nie wiem czy moje odczucia nie są związane z hormonami.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-27, 07:48   #4966
agnieszka09
Wtajemniczenie

witam kochane...ZIAA KICIA trzymam kciuki mocno mocno...ja dzis ranny ptaszek,ale to tylko dlatego,ze mam troche spraw do pozalatwiania...ale dzis mialam sen.snilo mi sie ,ze strasznie boli mnie podbrzusze ...budze sie i co ...i podbrzusze mnie boli.masakra.ale juz wstalam i juz lepiej

dziewczynki milego dzionka zycze i kciuki trzymam za testujace i czekajace...
Stary 2009-05-27, 09:35   #4967
Stara Panna
Rozeznanie

GG do Stara Panna

Witajcie
A u mnie juz po @... Dwa dni, normalka... Zastanawia mnie tylko czemu nie było w niej żadnych, ale to kompletnie żadnych skrzepów, złuszczeń ani nic co dziwnie wygląda... ? Od samego początku do samego końca bardzo wodnista krew... Jakbym się skaleczyła... No nic. Muszę kniecznie to wyjaśnić. Jajniki wcale nie przestały kłuć i ciągnąć... Pewnie znowu jakoweś zapalenie... Wrrr...
A tak zmieniając temat... Gdzie moge coś sensownego o testach owulacyjnych poczytać ??? Znaczy potrzebuję informację kiedy je zacząć stosować i wogóle...
Buziaki... Trzymam za nas kciuki... Przytulam fasolki
Stara Panna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-27, 09:43   #4968
Kajulecka
Raczkowanie

Witam w ten pochmurny, smutny i deszczowy dzień.
Niebo płacze razem ze mną, wczoraj wieczorem przyszła @ i załamała moje wszelkie nadzieje ;( Kiepsko dziś ze mną i liczę na Wasze wsparcie. Niedosyć, że wszelkie znaki mojego ciała wskazywały, że się udało, to niestety @ przyszła i na dodatek 4 dni wcześniej niż miała, jak nigdy! Zawsze miałam 28dc, a teraz wyjątkowo 24.
Smutno mi i uśmiechać mi się nie chce i w ogóle wszystkiego się odechciało.
Mam nadzieję, że chociaż Wam się powiodło.
Ściskam. I idę sobie popłakać w kącie
Kajulecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-27, 09:47   #4969
Stara Panna
Rozeznanie

GG do Stara Panna

Kajulecka - ... Przeżyłam to samo w poniedziałek, tylko mi się 6 dni spóźniła... Cóż więcej moge Ci powiedzieć... Nie wiem... Jesteśmyz Tobą...
Stara Panna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-27, 09:50   #4970
ziaaa
Rozeznanie

ojjoj dziewczyny... razem z wielkimi chmurami nad Polską,nadeszły chmury nad naszym wątkiem...
Kajulecka i Stara Panna, nie smućcie się, a na pewno nie zamykajcie się przed forum. Pomarudzic tu nam zawsze możecie

ps oby się słońce do poniedziałku pojawiło, żadnych objawów na okres nie mam, poza tym że czuje jakby mi jajnik pulchniał i za chwile robil sie normalny. i moje podbrzusze jakieś nadęte, ale teraz nie wiem czy może znowu źle jem- w sensie ilości-czyli tyje, czy to co innego.
29dc mi się dziś zaczął..
Stary 2009-05-27, 11:02   #4971
Sibi
Raczkowanie

Witam wszystkich i gratuluje zafasolkowania

Cytat:
Napisane przez Zafrine Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny

chcialabym do was dołączyć
staramy sie z mezem o dzidziusia juz prawie rok ale od tego cyklu wspomagam sie tabletkami. w zwiazku z tym mam pytanie do Sibi jakie leki bierzesz??
Ja zaczęłam kuracje od brania przez 3 miesiące YAZ (tabletki antykoncepcyjne) po zakonczeniu bralam miesiac duphaston a póżniej clostilbegyt i luteine i oczywiscie caly czas kwas foliowy.
Teraz mam kwas foliowy,luteine, magnez, nospe i witaminy

Odpuszczenie sobie daje bardzo dużo na początku liczylam kazdy dzien, sprawdzalam sluz itd teraz odpuściłam wiedzialam tylko ze mam jajeczkowanie - nie dalo sie nie czuc ;| i kompletnie sie nie spodziewalam ze cos wyjdzie z tego wszystkiego ale sie udalo !!!
Sibi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-27, 11:05   #4972
Kicia8425
Zadomowienie

GG do Kicia8425

Hej kochaniutkie
Ohh widze ze nie tylko ja jestem dzis nie do zycia
No to mamy dzis dzionek marudzenia...
Ja wstalam dzis rano wyszykowac mojego Tz-cika do pracki i nie wiem dlaczego wbila mi sie mysl ze nie ma fasolki ze jest po wszystkim
Zla i smutna spowrotem polozylam sie do lozka i jak wstalam to poczulam taki bol w jajnikach wrr masakra,nawet na @ nie bola mnie tak bardzo
Rany co to sie dzieje ???

STARA PANNA noo ja tez tak mialam tyle ze 1 dzien,sama wodnista krew bez ani jednego skrzepa,z tym ze w ciagu tego jednego dnia bole mialam mniejsze i dzien przed tez..
Ale co mnie zastanawia,wczoraj prawie mnie nie bolalo,leciutkie klucia jedynie...wieczorem mnie troche wzdelo i trzyma sie do teraz...a dzis taki bol

KAJULECKA Slonko bedzie dobrze Zobaczysz...Ehh chyba wszystkie musimy to jakos przetrzymac

ZIAAA noo chociaz Ty jestes narazie na dobrej drodze do fasolki,trzymamy kciuki zeby sie udalo

Kobietki pewnie ze mozemy sobie tutaj marudzic,plakac smiac sie...mozemy tutaj wszystko Wkoncu mamy siebie i powinnysmy wiedziec ze jedna na druga moze liczyc jesli chodzi o wsparcie...zreszta to widac ja cokolwiek stanie sie jednej,wszystkie solidarnie pocieszamy sie nawzajem
Jakie to milutkie Dziekuje ze jestescie,jestescie wspaniale
Stary 2009-05-27, 11:11   #4973
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

dziewczyny czy ktoras z weas wie cos o lataniu w ciazy samolotem?

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

nie przejmujci sie wiem ze latwo tak mowic ale to przyjdzie w najmniej oczekiwanym momencie tak jak u mnie ja tez myslam ze dostane okres bo mialam poblewania brzucha a jest jednak fasolka takze glowy do gory laseczki
Stary 2009-05-27, 11:22   #4974
Kicia8425
Zadomowienie

GG do Kicia8425

Elcia to udalo mi sie znalezc

W prawidłowej ciąży latanie samolotem nie jest przeciwskazane na żadnym etapie jej trwania. Z oczywistych wzgledów należy unikać latania samolotem (zwłaszcza dłuższego) w późnej ciąży (tu również chodzi o to, że w czasie takiej podróży siedzi się kilka godzin w niekorzystnej pozycji) jak i w każdym przypadku kiedy ciąża jest zagrożona.

I wszedzie gdzie czytalam,to jesli ciaza nie jest zagrozona to spokojnie mozesz leciec No ale jak bedziesz w sobote u lekarza to powiedz mu ze bedziesz leciala i zobaczysz co Ci powie Na wszystkich forach jedynie co pisza to ze dopiero w 28 tyg linie lotnicze sie nie zgadzaja zabierac kobiet w ciazy,ale tak to spokojnie mozna latac

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Elcia wiesz troche sie pocieszylam jak czytalam Twoja wiadomosc co do testu...ze dzien przed @ moze nie wyjsc a juz po wychodzi prawidlowy
Ohh czekam jeszcze i zobaczymy co to u mnie bedzie
Mnie caly czas praktycznie,z malymi przerwami jajniki rwa jak na okres ehh
Stary 2009-05-27, 11:25   #4975
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

no wlasnie ja za bilet dalam 1400zl a dowiadywalam sie to zazyczyli sobie kolejne 1500 za przebukowanie tragedia
no ja bede leciec 2 godzinki tylko takze mysle ze bede mogla leciec dziekuje kiciu za informacje
pytalam dziewczyn na innym forum jak same wyliczja ktory to ydzien i podalam swoja dte ostatnego okresu to by wychodzilo rowne 4 tyg

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

kiciu mnie tez rwaly i bylam pewna okresu
jak zrobilamtest dzien przed to sie podlamalam ale jak mialam palmienia zamiast @ to TZ mnie namowil na kolejny test a ja mowilam mu ze robilam dzien wczesniej i nic no ale polecial sam do sklepu i zrobilam i jest fasolka dlatego cierplowosc poplaca trzymam mocno kciuki
Stary 2009-05-27, 11:42   #4976
Kicia8425
Zadomowienie

GG do Kicia8425

Stara Panna dowiem sie co do tych testow od tej kolezanki ktora je stosowala i wszystko Ci napisze Tylko musze ja drapnac na gg

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Elciu nie ma sprawki Sluze pomoca na miare moich mozliwosci
Ehh no z przebukowaniem biletow to jest tragedia

Noo mnie tez rwaly i przed tym moim "@"(czyt.lekkie plamienia krwia),i dalej rwa wiec moze akurat sie udalo
Ja tez robilam w sobote nie dosc ze przed @ to jeszcze popoludniu i wyszla 1 krecha,a ze dalej sa te bole,wzdecia to dalej mam nadzieje
Tylko hm powiedz bola Cie piersi??? I jesli tak to bola Cie codziennie czy co jakis czas???
Bo mnie np bola pozniej 2 dni przerwy i znowu bola...ale zrobily sie takie troszke twardsze...

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

STARA PANNA znalazlam cos takiego

Kobieta ma do wyboru m.in. testy owulacyjne, które umożliwiają w przybliżeniu określenie czasu największej płodności w celu poczęcia zaplanowanego dziecka. Dzięki nim można stwierdzić z dużym prawdopodobieństwem występowanie owulacji.

Na jakiej zasadzie działają? Określają stężenie w moczu hormonu luteinizującego LH (co odpowiada stężeniu LH w surowicy krwi), którego poziom jest najwyższy tuż przed jajeczkowaniem.

Hormon LH jest hormonem glikoproteinowym produkowanym przez przedni płat przysadki mózgowej w odpowiedzi na podwzgórzowy hormon pobudzający LHRH. Stężenie LH w surowicy krwi (oraz w moczu) zmienia się w czasie trwania cyklu miesięcznego. Na 12-24 godziny przed owulacją następuje maksymalny wzrost jego stężenia i jest to tzw. pik LH. Pod jego wpływem uruchomione są mechanizmy doprowadzające do pęknięcia pęcherzyka, z którego wydostaje się dojrzała komórka jajowa. Za pomocą testu w prosty, nieinwazyjny sposób można z dużym prawdopodobieństwem oznaczyć przewidywany dzień owulacji.

Ocena stężenia hormonu LH za pomocą testu zajmuje około 3 minut. W ten sposób wykrywa się z dokładnością do 2-3 dni optymalny - z punktu widzenia poczęcia - czas współżycia. Daje to maksymalną szansę zapłodnienia parom, które są już zdecydowane na posiadanie potomstwa oraz kobietom, bezskutecznie próbującym mieć dziecko. Dokładne określenie terminu owulacji jest również niezbędne dla kobiet, które zdecydowały się na sztuczne zapłodnienie (inseminację domaciczną). Możliwość stosowania testu w domu zmniejsza liczbę wizyt u lekarza i uciążliwych badań, co z kolei redukuje koszty leczenia.

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

http://www.babyornot.pl/menupage.php?uid=636
Stary 2009-05-27, 11:46   #4977
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

Cytat:
Stara Panna dowiem sie co do tych testow od tej kolezanki ktora je stosowala i wszystko Ci napisze Tylko musze ja drapnac na gg

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Elciu nie ma sprawki Sluze pomoca na miare moich mozliwosci
Ehh no z przebukowaniem biletow to jest tragedia

Noo mnie tez rwaly i przed tym moim "@"(czyt.lekkie plamienia krwia),i dalej rwa wiec moze akurat sie udalo
Ja tez robilam w sobote nie dosc ze przed @ to jeszcze popoludniu i wyszla 1 krecha,a ze dalej sa te bole,wzdecia to dalej mam nadzieje
Tylko hm powiedz bola Cie piersi??? I jesli tak to bola Cie codziennie czy co jakis czas???
Bo mnie np bola pozniej 2 dni przerwy i znowu bola...ale zrobily sie takie troszke twardsze...

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

STARA PANNA znalazlam cos takiego

Kobieta ma do wyboru m.in. testy owulacyjne, które umożliwiają w przybliżeniu określenie czasu największej płodności w celu poczęcia zaplanowanego dziecka. Dzięki nim można stwierdzić z dużym prawdopodobieństwem występowanie owulacji.

Na jakiej zasadzie działają? Określają stężenie w moczu hormonu luteinizującego LH (co odpowiada stężeniu LH w surowicy krwi), którego poziom jest najwyższy tuż przed jajeczkowaniem.

Hormon LH jest hormonem glikoproteinowym produkowanym przez przedni płat przysadki mózgowej w odpowiedzi na podwzgórzowy hormon pobudzający LHRH. Stężenie LH w surowicy krwi (oraz w moczu) zmienia się w czasie trwania cyklu miesięcznego. Na 12-24 godziny przed owulacją następuje maksymalny wzrost jego stężenia i jest to tzw. pik LH. Pod jego wpływem uruchomione są mechanizmy doprowadzające do pęknięcia pęcherzyka, z którego wydostaje się dojrzała komórka jajowa. Za pomocą testu w prosty, nieinwazyjny sposób można z dużym prawdopodobieństwem oznaczyć przewidywany dzień owulacji.

Ocena stężenia hormonu LH za pomocą testu zajmuje około 3 minut. W ten sposób wykrywa się z dokładnością do 2-3 dni optymalny - z punktu widzenia poczęcia - czas współżycia. Daje to maksymalną szansę zapłodnienia parom, które są już zdecydowane na posiadanie potomstwa oraz kobietom, bezskutecznie próbującym mieć dziecko. Dokładne określenie terminu owulacji jest również niezbędne dla kobiet, które zdecydowały się na sztuczne zapłodnienie (inseminację domaciczną). Możliwość stosowania testu w domu zmniejsza liczbę wizyt u lekarza i uciążliwych badań, co z kolei redukuje koszty leczenia.

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

http://www.babyornot.pl/menupage.php?uid=636

bola mnie strasznie moj TZ jak chce sie przytulic to juz wie ze musi uwazac bo to grozi smiercia jak mnie zaboli
a do tego mam niebieski zyly mi widac na dekolcie i na piersiach na pocztaku myslam ze jakis zator mam czy cos w tym stylu ze tak je widac ale okazalo sie ze to fasolka
Stary 2009-05-27, 11:54   #4978
Kicia8425
Zadomowienie

GG do Kicia8425

ELCIA - noo mnie nie bola jakos tak specjalnie,i tylko co jakis czas,zylek tez nie mam,jedynie co to staly sie takie pelniejsze
Ale to tez wszystko zalezy od kobiety... co kobieta to inaczej,takze tym sie nie sugeruje
Stary 2009-05-27, 11:58   #4979
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

dokladnie najlepiej poczekac jednak i zrobic test
Stary 2009-05-27, 11:59   #4980
Kicia8425
Zadomowienie

GG do Kicia8425

Noo hihi czekam czekam jeszcze do piatku albo soboty To juz bedzie prawie tydzien po @ wiec juz napewno powinno cos wyjsc
Ohhh trzymajcie kciukasy!!!
Buziaki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości