![]() |
#601 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jestem w ciazy, moje pierwsze objawy!!
No to ja mam chyba komfortową sytaucję, bo jak będę chciała to mogę pracować, jak nie to mogę pracować w domu i wpadać na godzinę lub 2 do firmy, a jak w ogóle nie będę chciała to mog esobie siedzieć w domu.
Bardzo lubię swoją pracę i wydaje mi się, że jednak będę chciała szybko wrócić , przynajmniej na pół etatu. Buziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#602 |
Przyczajenie
|
Kasiu, gratuluję ciąży, strasznie Ci zazdroszcze ... też chciałabym być w ciąży
Fibian, gratuluję pracy, Tobie też zazdroszczę ... Moja praca jest bardzo stresująca i mało elastyczna. Co do dyskusji nt. systemu opieki nad ciężarnymi, na obecnym etapie myslę sobie że byloby mi wszystko jedno czy miałabym rodzić dziecko w Polsce czy w Holandii, najważniejsze żebym je tylko mogla urodzić. Najważniejsze aby kobieta sama dbała o siebie i dziecko, opieka formalna jest w większości przypadków drugorzędna. Irytują mnie kobiety, które zupełnie o siebie nie dbają w czasie ciąży, palą papierosy, odżywiają sie byle jak, pracują od rana do nocy, nie potrafią docenić tego co mają. |
![]() ![]() |
![]() |
#603 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() widze ze wiekszosc zwas jest duzo starszych ode mnie.ja co prawda mam dopiero 20 ale z moim tz jestem juz od 5 i w sumie to nie byla ciaza przypadkowa gdyz nie uwazalismy stwierdzilismy ze jesli bedzie dzidzius to bedzie wspaniale no i jest ![]() ![]() ciekawi mnie teraz czy to bedzie chlopczyk czy dziewczynka a moze bliznieta ale najbardziej martwie sie o to zeby bylo zdrowe ale jak widze to chyba ma kazdakobieta bedaca w ciazy ![]() ![]() p.s. gratulacje dla wszytskich MAM ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#604 |
Wtajemniczenie
|
Marti86 gratulacje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#605 | |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#606 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekuje kochana.napewno dam znac.no i Tobie rowniez gratuluje ![]() ![]() ![]() p.s.musialam zajrec przy okazji drukowania materialow bo inaczej bylabym chora ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#607 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
gratulacje!!! Witamy w Klubie Mamuś ![]() ![]() ![]() Ja też jestem przed pierwszą wizytą. Zadzwoniłam do mojego lekarza i zlecił mi zrobienie następujących badań: grUpa krwi + RH morfologia glukoza WR Mocz tokso IGG tokso IGM HBS Białko całkowite HCV HIV Badania zrób sobie teraz i pojedź do niego z wyni8kami. Możesz też zadzwonić i zapytać jakie badania są potrzebne. Jesli chodzi o płacenie za badania to jeśli masz blizej to idż do lekarza rodzinnego , niech da Ci skierowanie |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#608 |
Zakorzenienie
|
rowniez gratuluje malenstwa!!
i dziekuje uprzejmie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#609 |
Raczkowanie
|
Gratuluję dzidziusia! I nie stresujesię za bardzo maturą bo maleństwu może isę to nie spodobać. Powodzenia!!!
A przy okazji to jak jest z tą miesiączką w początkowej ciąży. Wiem że niektórzy orientują się jak są w np. w 3 miesiącu, ale czy do tej pory to miesiączka jest normalna? taka jak zwykle? |
![]() ![]() |
![]() |
#610 |
Zadomowienie
|
Witam,
a ja mam inne pytanko. Czy początkowym objawem ciąży zawsze jest podwyższona temperatura?? Jeśli chodzi o objawy...Moja mama bardzo łagodnie przechodziła ciąże, praktycznie bezobjawowo. Teraz moja siostra jest w ciazy. Pomyślała, że coś jest nie tak, gdy zaczął ją pobolewać brzuch, a potem piersi. Zrobiła USG i no zobaczyła fasolkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#611 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() co do maturki to jak nigdy sie nie denerwuje tylko strasznie duzoczasu poswiecam na nauke a wolalabym sobie pospacerowac ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#612 |
Raczkowanie
|
A ja mam do Was takie pytanie, czy w tych pierwszych tygodniach pobolewał Was brzuch? Hm no może nie do końca bym nazwała to uczucie pobolewaniem, ale takim dziwnym uczuciem :PHm?...
|
![]() ![]() |
![]() |
#613 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#614 |
Raczkowanie
|
ja mialam tak jak malgogaj. ciagle myslalam, ze zaraz bedzie @
|
![]() ![]() |
![]() |
#615 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
morfologia mocz glukoza. Na wszystkie pozostałe musisz mieć skierowanie od ginekologa, inaczej są płatne ok. 190 zł - bardzo dużo! Najlepiej więc ustal wszystko ze swoim ginem. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#616 |
Zadomowienie
|
Hmm...Mnie tak od dziesięciu dni coś tam "pociąga" delikatnie w dole brzucha, czasem mocniej prawa strona. Zawsze inaczej organizm przepowiadał nadchodzący okres - może ze dwa dni przed bardziej konkretnym bólem. Każdego dnia zastanawiam się, o co chodzi. Nie mam innych objawów (choć jak już pisałam wcześniej - ani moja mama, ani moja siostra nie miały, a siostra jest teraz w 11tc), mdłości, bolących piersi, temp. 36,8...
Może coś ze mną nie taK?? Chyba czas umówić się do lekarza. |
![]() ![]() |
![]() |
#617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#618 |
Raczkowanie
|
AMILAMIJA ja na poczatku tez nie mialam zednych objawow! czulam sie typowo na @. moje dwie kolezanki, ktore niedawno urodzily tez nic, zero mdlosci itp.
trzymam kciuki, daj znac jak cos ... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#619 |
Raczkowanie
|
tzn brak objawow tez moze byc objawem ciazy
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#620 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Do lekarza mam 100 km hehe, zapłaciałm, ale teraz przynajmniej bedę miała spokój. Marti , jak się czujesz? Masz mdłości itp? Nie wiem czy to złudzenie, ale mi już rośnie brzuszek ![]() Buziaki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#621 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a moze to wcale nie zludzenie i brzuszek naprawde zaczyna rosnac ![]() ![]() fajnie ze zrobilas masz juz z glowy.ja dolekarza tez mam kawelek w sumie to tylko 60 km a nie 100 ![]() p.s. chcialam jeszcze zakomunikowac kochane ze ja i moja fasolka na dziesiejszym ustym egzaminie z jezyka polskiego sie podenerwowalysmy ale z efektem 95% ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#622 |
Zakorzenienie
|
weszlam na wizaz z nadzieja ze bedzie cos w tym watku a tu pusciutko
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#623 |
Wtajemniczenie
|
Marti86 gratulacje i dalej trzymam kciuki za dalsze egzaminy.Ja niestety mam też nudności inne ciążowe dolegliwości juz od 8 tygodni,ale co tam nie ma co się martwic wszystko wytrzymamy
![]() Pozdrawiami dużo zdrówka. |
![]() ![]() |
![]() |
#624 |
Zakorzenienie
|
dziekuje
![]() a mam pytanie czy ktoras z Was miala jeszcze okres podczas ciazy?mam na mysli to czy np nie mialyscie okresu poszlyscie dolekarza i okazalo sie ze jestescie juz np w 8 tyg a nie tak jak sie spoidziewalyscie w 4 czy w 3.bo ja sie zastanawiam w ktorym ja jestem nie mialam narazie okresu i wychodziloby ze jestem w 4 ale moze byc tak ze bede w 8? |
![]() ![]() |
![]() |
#625 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, dziś mnie zupełnie ścięło. Mam mdłości od dwóch tygodni, ale to daje się przeżyć. Dziś rano jednak wymiotowałam, w rezultacie niczego nie zdołałam zjeść, a potem poczułam się tak osłabiona jak przy grypie jakiejś. Poszłam do łóżka i spałam pod dwiema kołdrami, bo mi było zimno. Teraz z rozsądku wstałam i jem kisiel, żeby cokolwiek mieć w żołądku. Mam nadzieję, że to osłabienie niczego nie oznacza poza rozwijającą sie ciążą. Niepokoi mnie tylko, bo mam w czerwcu 4 egzaminy, a mobilizacji ze świeczką szukać...
|
![]() ![]() |
![]() |
#626 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#627 |
Zakorzenienie
|
uff...dziękuję za słowa wsparcia...i uspokojenia;-) Mąż się przeraził dziś tym moim spadkiem formy totalnym, ale ja też mam poczucie, że to minie, oby jak najszybciej! Zazdroszczę Ci, że czujesz już ruchy malucha. To chyba bardzo zmienia samopoczucie, nie? Dla mnie na razie ciąża- choć planowana i oczekiwana- jakoś nie oznacza unoszenia się na przysłowiowej różowej chmurce. Aż mnie to dziwi, bo zawsze odczuwałam silny instynkt macierzyński. Póki co cieszę się, ale wszystko wydaje mi się odległe, nieco abstrakcyjne, mam wiele lęków, jak sobie poradzimy w nowej roli itd. W sumie to nie mogę sobie wyobrazić, jak ciężko musi być facetom to sobie uzmysłowić, skoro ja mam takie mieszane uczucia. Uczucia zdecydowanie zależą od fizycznych dolegliwości, a te są bleeeee....
|
![]() ![]() |
![]() |
#628 |
Zadomowienie
|
Ja też się czuję kiepsko. Cały czas mi zimno, nic mi się nie chce. Gorzej wyglądam, niewygodnie mi prawie w każdym ubraniu. Ale są krótkie "przebłyski" i dostaję zastrzyk energii. Też mam nadzieję,że wkrotce to minie i zacznie się ten "błogosławiony" stan
|
![]() ![]() |
![]() |
#629 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny wlasnie wrocilam ze spacerku na ktorym spotkalam dwie kolezanki ktore niedawno urodzily.jedna ma synka 3 tygodniowego druga 6cio tyg.jak tak na nie patrzylam i na malenstwato zazdroscilam ze maja juz pociechy przy sobie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#630 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:40.