![]() |
#661 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jestem w ciazy, moje pierwsze objawy!!
dziewczyny mam jeszcze jedno pytanie do was
![]() ![]() mam nadzieje ze nie bede chora ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#662 |
Rzabbocop
|
Ja czytałam o jakichś falach gorąca w ciaży itp a tymczasem w ciąży zrobiłam się straszny zmarźlak
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#663 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#664 |
Zakorzenienie
|
o falach goraca to wiem bo moja bratowa jest obecnie w 7 miesiacu i mam info na biezaco.ona wlasnie sie smieje ze ma uderzenia jak przekwitajaca kobietka
![]() ![]() ![]() ciesze sie ze to normalne bo juz sie przestaraszylam ![]() ale wiecie co? o jednym problemie chyba nie mowilam.w pazdzierniku konczy mi sie termin szczepionki na zoltaczke a lekarz powiedzial ze teraz nie ma mowy o szczepieniu troche mam cykora ale mam nadzieje ze wszytsko bedzie ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#665 |
Zadomowienie
|
Mi tez jest zimno, ale nie ma co ukrywac, ze pogoda tez robi swoje (na zachodzie Niemiec, gdzie mieszkam 13 st. C i non stop pada). Na szczescie mozna odkrecic grzejnik (wystarczy 3) i juz robi sie duuuzo lepiej.
Aha, mam ciagle zmarzniete stopy... zaczelam juz nosic 2 pary skarpet ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#666 |
Zakorzenienie
|
u nas w Holandii też zimno...śpię z termoforem- wiem, szczyt seksowności!!! Też mi ciągle zimno, więc to chyba jeszcze jedna z ciążowych dolegliwości. Słuchajcie, a może to efekt uboczny jedzenia mniej? No bo logiczne, że skoro nas muli, jemy mniej, więc organizm ma mniej energii????
Pozdrawiam zmarzluchy! |
![]() ![]() |
![]() |
#667 |
Rzabbocop
|
Niby logiczne ale jak mnie muli, to tylko jedzenie pomaga - nie moge mieć pustego żołądka, więc w rezultacie jem więcej niż zwykle
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#668 |
Zadomowienie
|
A mnie narazie (odpukac) nie muli, ale moze dlatego, ze zmienilam diete na ''zupowa'', najpierw kwasny zurek (ktory zlatwila mi tesciowa, bo u nas trudno o takie polskie przysmaki), wczoraj chudy rosol, a dzisiaj kalafiorowa. No i oczywiscie kanapki, ktore od kiedy jestem w ciazy smakuja cudownie. Ale dalej bola mnie piersi (az zle sie spi), no i biegam siku co kilkanascie minut. Najgorsze jest to, ze najbardziej dokucza mi pecherz jak chce isc spac... zanim zasne, wstaje przynajmniej 3 razy do toaltety. Aha i moge spac i spac, i spac...
Pocieszam sie tym, ze wszystkie te objawy, siwadcza o tym, ze hormony pracuja jak trzeba i ze wszystko jest dobrze!! Trzymajcie sie!! |
![]() ![]() |
![]() |
#669 |
Zakorzenienie
|
żurek mam w sporych ilościach przywieziony z Polski, ale inna rzecz z mojego polonijnego magazynu mnie cieszy: czerwony barszcz Winiar. Popijam codziennie. A przed chwilą ugotowałam pyyyyyyszny kapuśniak!
|
![]() ![]() |
![]() |
#670 |
Raczkowanie
|
na poczatku ciazy tez mi było zimno,wiec moze to nie przeziebienie
![]() a okolo7-8 miesiaca bylo mi juz goraco - caly czas. |
![]() ![]() |
![]() |
#671 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() chociaz ja musze przyznac ze przytylam 3 kg na poczatku ciazy jak zaczelam jesc wiecej i stanelo jak narazie od 3 tyg nie rusza sie w zadna strone.jak widac dobilam do swojej prawidlowej genetycznie wagi.no i obzeram sie ze hoho a potem bede plakac no ale ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#672 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie o 21 dosłownie ścina z nóg. Ja przytyłam jakieś 1,5 kg - nie mam ochoty na jedzenie, ale jem , bo jak jestem głodna to mam mdłości - kiedy się to skończy.....?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#673 |
Zadomowienie
|
A ja dzisiaj obudzilam sie o 5tej z napadem glodu, ale przetrzymalam do 9tej. A teraz opycham sie przepyszna drozdzowka z jablkami od tesciowej (dzisiaj wyjatkowo nie jeste taka slodka jak zawsze, wiec smakuje mi jeszcze bardziej). Efekt na wadze, dalej ok 1,5 kg mniej. Ale boje sie, ze pozniej nadrobie straty (oby nie)!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#674 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a ja tam wcinam co popadnie ![]() ![]() ![]() a zrzucac bede po porodzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#675 |
Zakorzenienie
|
Ja schudłam już 4 kilo...a tu kończy się 10 tydzień.Mam nadzieję, że pawiki mi niedługo odpouszczą bo puki co wyglądam jak zabiedzone, chore dziecko z wklęśniętym brzuchem...
![]() |
#676 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#677 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#678 | |
Rzabbocop
|
Cytat:
![]() Jest duża szansa, że przynajmniej Tobie będzie lżej A na poczatku dzidzia dużo nie potrzebuje. Jeśli bierzesz kwas foliowy i ew. jakieś witaminki to jest ok ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#679 |
Zakorzenienie
|
Gratuluję wszystkim przyszłym mamom
![]() ![]() ![]()
![]() |
#680 |
Zadomowienie
|
Mysza - ja zaszlam w ciaze zaraz po odstawieniu (a bralam z przerwami prawie 6 lat). Moj lekarz powiedzial, ze wlasnie zaraz po odstawieniu jest najlepszy czas na zajscie w ciaze, w kolejnych cyklach moze juz byc trudniej. Tabletki antykoncepcyjne nowej generacji sa na bierzaca metabolizowane przez organizm, a ich metabolity usuwane. Dlatego nie ma potrzeby robic tzw. zalecanych przerw 3 lub 6 miesiecznych (ktore byly zalecane podczas przyjmowania pigulek starej generacji) przed zajsciem w ciaze. W organizmie nie pozostaja zadne szkodliwe ''odpadki'' po pigulkach, ktore moglyby zaszkodzic ciazy. A co jest dodatkowym plusem, jajniki w pierszym cyklu po odstawieniu tabletek wykazuja bardzo dobra owulacje. I tutaj rada dla kobiet, ktore odstawily tabletki, a nie chca zajsc w ciaze: UWAGA - 1szy cykl po odstawieniu pigulek jest bardzo plodny. I dodatkowa informacja: owulacja w pierwszym cyklu po rezygnacji z antykoncepcji hormonalnej czesto wystepuje kilka dni pozniej (czasem wczesniej, ale to zdarza sir rzadziej) niz w 14 dniu (przy zalozeniu, ze cykl jest 28 dniowy).
|
![]() ![]() |
![]() |
#681 |
Zakorzenienie
|
Kamilka, dzięki. Nie miałam o tym pojęcia
![]()
![]() |
#682 |
Zakorzenienie
|
Ja brałam piguły 10 lat, odstawiłam w styczniu 2005, przez rok prezerwatywa, a w kwietniu tego roku, w 3 miesiącu starań, zaszłam w ciążę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#683 |
Zakorzenienie
|
Kasiu, no to gratuluję
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#684 |
Zadomowienie
|
![]()
Witam przyszle mamusie i te, ktore maja juz swoje Skarby przy sobie
![]() jak ja bardzo chcialabym byc w waszej sytacji, naprawde ![]() ![]() ![]() pozdrawiam Was goraco i mam nadzieje, ze za tydzien bede mogla juz do Was dolaczyc ![]() przepraszam za chaotyczna wypowiedz. |
![]() ![]() |
![]() |
#685 |
Zakorzenienie
|
Basiu, ja sie tu zbytnio wypowiadać nie mogę bo w ciąży nie byłam, ale siła sugestii jest bardzo dużo. Kiedyś miałam wrażenie że jestem w ciąży, nagle mi wszystko sie układało w symptomy - piersi, nudności, fale goraca, zimna, apetyt na jedzenie, ale na szczęście okazało się, że nie byłam
![]()
![]() |
#686 |
Zakorzenienie
|
hej kobietki co sie u nas tak cicho zrobilo
![]() ![]() jak wasze objawy?? ![]() moje prawie calkowicie zniknely ![]() ![]() ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#688 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#689 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#690 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:21.