![]() |
#781 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jestem w ciazy, moje pierwsze objawy!!
Pozdrawiam wszystkie mamusie, prawie-mamusie (
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#782 |
Zadomowienie
|
Sasanka, ja też zaliczam się do tych baaardzo pragnących i zaczynających próby. Mam za sobą badania i wizytę u lekarza, jestem w trakcie drugiego opakowania foliku, do wykupienia recepta na luteinkę...Czeka mnie więc wizyta w aptece (bo przecież jeszcze testy owulacyjne by się przydały)..., mierzenie temperaturki regularnie...i do roboty hi, hi. W sumie to już próbowaliśmy w tym miesiącu, ale nie będę zbyt wiele oczekiwać...
Możemy jakoś się wspierać w tych staraniach, jak myślisz? Zyczę owocnych starań i "złotego strzału". Pozdrowienia dla wszystkich ciężarówek. A. |
![]() ![]() |
![]() |
#783 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#784 |
Zakorzenienie
|
sasanka mi sie "udalo" za pierwszym razem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#785 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#786 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny życzę Wam powodzenia, dziecko to prawdziwe szczęście i niezapomniane przeżycia, chwile z tym związne
![]() ![]() ![]() Dzisiaj Sylwia-zuza idzie do lekarza, no czekam z niecierpliwością na wieści ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#787 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny. zawiodlam sie na tej wizycie.
![]() I kazal przyjsc za MIESIAC!!!!!To stasznie dlugo!! nadal nie mam potwierdzonej ciazy....Paracuje w systemie gdzie sa nocki! I jak najszybciej musze miec pewnosc czy jestem w ciazy czy nie!Te nocki to mordega...planuje ze pojde jeszcze raz 30 czerwca. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#788 |
Zakorzenienie
|
Hm...
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#789 |
Zakorzenienie
|
hej juz rozmawialam z kierowniczka wszystko pieknie, moze mi nie dawac nocek... przez pierwszy tydzien lipca i to wszystko - musze miec zaswiadczenie od lekarza.Bo wtedy zatrudnia sobie dodatkowa jakas osobe.Bo jesli nie to grafik sie posypie...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#790 |
Rozeznanie
|
Witajcie
Czytam sobie ten temat od jakiegos czasu ale dopiero dzis postanowilam cos napisac. Od paru miesiecy staramy sie z moim TZ o dziecko ale jak narazie NIC ![]() ![]() ![]() Ciesze sie razem z tymi ktorym sie juz udalo i trzymam za was kciuki i za wasze "fasolki" tez ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#791 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za pomyślny finał starań. Ale jeśli nie tym razem, to głowa do góry!!!Trzymaj się! ![]()
![]() |
#792 |
Rozeznanie
|
Dziekuje
![]() Wiem ze jesli nie tym razem to nastepnym ... kiedys wkoncu sie uda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#793 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ale chyba nic z tego bo czytalam ze wiekszosc dziewczyn mialo podwyzszoną temperature a ja mam rowne 36,6 wiec chyba nie tym razem, ach (chyba ze to jeszcze za wczesnie na takie objawy?) w sumie jeszcze nie wszytko stracone, poczekam do konca miesiaca. pozdrawiam was wszystkie i gratuluje (tym ktorym sie udalo) i trzymam kciuki za te co sie starają. buziaki.
Będę mamą!!! https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=160312 - nowy wątek ciuszkowy - 02.12. https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=146688 - książki,plyty,puzzle Szukam laktatora, kocyka dla dzidziusia! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#794 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
Będę mamą!!! https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=160312 - nowy wątek ciuszkowy - 02.12. https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=146688 - książki,plyty,puzzle Szukam laktatora, kocyka dla dzidziusia! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#795 |
Rozeznanie
|
Dziekuje za mile slowa
![]() Zagladam tu codziennie i obiecuje ze jak cos ...to napewno zaraz napisze ![]() ![]() Pozdrawiam Ps. Co tak nagle tu cicho ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#796 |
Zadomowienie
|
No to ja też obiecuję, że jak coś, to napiszę
![]() Pewnie tym razem nic z tego, ale jak wezmę luteinkę i będe mierzyć solidnie temperaturkę, to może już niedługo... Czego i sobie i wam dziewczyny życzę! Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#797 |
Zakorzenienie
|
Sylwio-zuzio co się nie odzywasz? Ciekawa jestem jak u Ciebie z samopoczuciem. Pozdrawiam
![]() Dziewczyny trzymam za Was kciuki i czekam a efekty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#798 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() My przedwczoraj podjęliśmy pierwszą próbę i teraz nic tylko czekać. Wczoraj natomiast jadąc samochodem mijaliśmy kobietę z wózkiem,a mój mąż mówi do mnie "no i jak tam ten nasz *syn w domyśle* wybiera się już do nas ?" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Natomiast napewno bardziej wiarygodne są rady mojej lekarki - przed planowanym poczęciem 3 dni przerwy we współżyciu, potem I próba, po niej przerwy 2-dniowe (wszystko w okresie okołoowulacyjnym). Ilość nie znaczy jakość, 3 razy dziennie nie zwiększa możliwości ![]() Pozdrawaiam was wszystkie ![]() Edytowane przez sasanka Czas edycji: 2006-06-23 o 13:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#799 |
Zakorzenienie
|
hej. Pracuje teraz na rano jak przychodze to zaraz ide spac(strasznie mi sie chce,zaraz tez ide) samopoczucie bez zmnian, brzuch juz nie boli tak jak na poczatku(pewnie od tej ilosci luteiny ktora biore)za to sniadanie chce zawsze wracac ta sama droga ktora przyszlo.
A co tam u Was kobitki? Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#800 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Udanego weekendu wam życzę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#801 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#802 |
Zadomowienie
|
Hej sasanka, ja stosuję podobne wspomagacze, tzn pozycja, wygibasy, pozy "po", starania co 2-3 dni.
Nie wiem, jak to będzie. W niedzielę zaczynam luteinkę... Tylko szkoda, że jeszcze taka zielona jestem w kwestii owulacji i zgrania tego wszystkiego (temperatura, śluz). Trzymam kciuki za efekty nas wszystkich! A. |
![]() ![]() |
![]() |
#803 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#804 |
Raczkowanie
|
Sasanko, ja mam inny sposób na zatrzymanie chłopaków w środku: poduszeczka pod pupą przez jakieś 15 min. Wiem, że to może wydawać się śmieszne ale tak bardzo chciałabym aby sie udało za pierwszsym razem i tak bardzo chciałabym zobaczyć dwie kreseczki na tescie. narazie jest za wczesnie zeby cokolwiek powiedziec bo dzis mija dopiero 15 dzień cyklu ale zobaczymy - starania były
![]() Mozekiedyś to chyba nie jest powiedziane ze kazda musi mieć podwyższoną temperaturę na początku ciąży- nie każdy poradnik o tym pisze. To chyba sprawa indywidualna. Zresztą wszedzie piszą ze objawy jako tako pojawiają sie po drugim tygodniu ciązy czyli tuż przed planową miesiączką lub po niej. Tak więc głowa do góry ![]() Kurcze najgorsze jest to czekanie. Nie wiem czy macie też takie myśli, że juz musicie o siebie dbać, dobrze się odżywiać, nie pić kawy, alkoholu itp mimo iż jeszcze nie wiadomo czy jestescie już w ciązy czy nie. Ja boję sie "nakręcać" bo boję się rozczarowania 4 lipca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#805 |
Zakorzenienie
|
Ja w grudniu odstawiłam pigułki, styczeń jakoś tak mi szybko przemnkął, że nawet nie obserwowałąm zbytnio mojego organizmu. W lutym tylko tak się przyglądałm kiedy mam mniej więcej dni płodne. W marcu w 14 dniu cyklu spróbowaliśmy - niestety dostałam okres. W kwietniu strzelaliśmy pod koniec 16 dnia cyklu no i zaskoczyłam! termin na drugą połowę grudnia - ale lekarz się śmieje, że jak to dziwczyna to niech poczeka do stycznia to będzie rok młodsza. A! Piłam zalecony przez lekarza syrop na kaszel - Guajazyl (najgorsze g... świata) 3 razy dziennie 1 łyżkę-bo podobno czasem śluz kobiety zabija plemniki a Guajazyl to neutralizuje i sprawia, że śluz staje się taki, że plamniki po nim szybciej się poruszają! Może dziewczyny - warto go wypróbować?
#806 |
Zadomowienie
|
sylwia-zuza, ja z racji tego, że mam długie cykle mam zalecone brać luteinkę od 21 do 25 dnia cyklu. Jak byłam 14.06 na wizycie, to juz lekarz widziała początki śluzu płodnego. Od tamtej pory "coś" działaliśmy...Może termin na luteinkę będzie juz więc po owulacji?? Mam nadzieję...I nie mam pojęcia, czy mam przodo czy tyłozgięcie macicy. Lekarz mi nie powiedziała, a ja nie pytałam. Podobno wszystko u mnie ok z budową. Nie sądziłam, że to ważne...
Ten sposób na zatrzymanie chłopaków - jak wy to określacie - też mi poleciła pani doktor. Poduszka pod pupę na jakis czas po. To chyba niezły sposób, bo nic nie ucieka od razu na zewnątrz, jak wstaniesz, a to znacznie zwiększa szanse. Sporo tych wspomagaczy: - odpowiednia pozycja w trakcie, - odpowiednia po, - luteinka, - nie częściej niż co 2 dni, żeby chłopaki się wzmocnli, - obserwacje śluzu i temperaturki, itd. Oby to tylko przyniosło skutki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#807 |
Raczkowanie
|
![]() ja niestety dzisiaj mam gorszy nastrój - zmierzyłam temp. i widze że owulacji jeszcze nie było .... wkurza mnie to bo 3-dniowe żołnierzyki już jej nie doczekają ( kurcze ![]() Moniko - zastosuję poduszeczkę, ale itak dopiero po tej mojej świecy ![]() AMILAMIJA - ja temperature mierzyłam przez półtorej roku mniej wiecej, znam się na tym już trochę, a itak organizm płata mi figle jak mi akurat na zgraniu starań z cyklem zależy.... ![]() To będzie I cykl, w którym bede mierzyła temp. po owulacji z nadzieją że nie spadnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#808 |
Przyczajenie
|
czesc dziewczyny powiedzcie mi kiedy najlepiej zrobić test okres powinnam dostac 6 dni temu (zawsze mam co do dnia) nie stresowałam się ostatnio jestem przemęczona ,duszno mi ,mam zgagę czuje się cały czas jakby zachwilę miała dostać okres ale nawet nie plamię tylko śluz .Boję się jednak że to moje urojenia.Dzięki
|
![]() ![]() |
![]() |
#809 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
NATYCHMIAST
![]()
![]() |
#810 |
Zadomowienie
|
Witam was po weekendzie.
Od wczoraj "na tapecie" jest luteina. Mam podjęzykową. Nie jest za "smaczna" ![]() Dziś mija 22 dzień mojego cyklu i nie mam pojęcia, jak długo on potrwa. Nie mam też pojęcia, czy miałam owulację, czy nie. Od czasu, kiedy byłam u lekarza i stwierdziła, że zaczyna sie pojawiać śluz płodny kilka razy w odstępach 2-3 dniowych próbowaliśmy. Rosyjska ruletka, bo nie wiem, co z tą owulacją u mnie. Jak była, to okaże się, czy cos zaskoczyło, a jak nie, to i tak za późno, bo luteinke już biorę... Myślę, że podniosła mi sie odrobine temperatura (niemiarodajne, bo nie mierze od początku cyklu), jakieś napięcie mam w dole brzycha delikatne (stanpwczo za wczsnie na @), no i...albo nic nie mówię, bo znów sie wygłupię . Ostatnie 2 cykle miałam bardzo dlugie, teraz luteinka może zadziała i albo "coś" będzie, albo cykl sie skróci, albo nici z jednego i drugiego. Pozostaje mi czekać jeszcze trochę...najgorsze to czekanie, prawda dziewczyny? A co tam u was - jakieś objawy, podejrzenia? Pozdrawiam A. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:35.