Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-09-27, 09:19   #1051
misiapisia
Wtajemniczenie

Dot.: Jestem w ciazy, moje pierwsze objawy!!

Sroda miala byc dniem ostatecznego wyjasnienia i jest
W poniedzialek zadzwonilam do lekarza i udalo mi sie zlapac wolny termin na srode, zrezygnowalam wiec z robienia drugiego testu, lekarz jest jednak pewniejszy niz test.
Niestety, dzis rano, kiedy wstalam zeby przygotowac sie do wizyty okazalo sie, ze jednak pojawila sie miesiaczka , bez poprzedzajacych boli, bez uprzedzenia, wogole jakos tak inaczej niz zwykle.
Nie jestem w ciazy a bylam taka pewna jak nigdy dotad. Okazuje sie jednak, ze raczej bylam glupia i naiwna, przeciez test byl negatywny...
misiapisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-27, 09:29   #1052
marti86
Zakorzenienie

misiupisiu nie zalamuj siei staraj sie dalej!!kup testy owulacyjne i bierz sie ostro do roboty!!napewno sie uda!!trzymam kciuki

a tak wogole dziewczyny to bede miala CORCIE
Platku zyjesz??

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-27, 09:55   #1053
misiapisia
Wtajemniczenie

Gratulacje Marti !!!

Ostatnie przezycia pozwolily mi jednak dojsc do pewnych wnioskow, najwazniejszy to ten, ze jednak chce miec dziecko.
Poza tym zmieniam taktyke:
- testow owulacyjnych nie potrzebuje, bo owulacje zawsze czuje , wiec w tym czasie popracujemy z mezem intensywniej.
- zmieniam lekarza na lepszego (juz mam zamowiana wizyte)
- poddam sie (i meza) badaniom, czy wszystko jest OK (troche dlugo trwa to moje "zachodzenie" )

Podsumowujac, nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo
misiapisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-27, 10:25   #1054
marti86
Zakorzenienie

ciesze sie ze doszlas do takich wnioskownapewno pomoga w staraniach sie o dzidziusia!!

mowia ze starania do roku czasu bez efektow sa normalne i nie ma sie czym przejmowacjesli jednak trwa to dluzej to wszelkie badania beda przydatne a nawet jesli ten okres jest krotszy to dla swietego spokoju tez sie przydadza
powodzonka trzymam kciuki czekam na wspaniala nowine!!

Stary 2006-09-27, 10:35   #1055
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

misia ja zaszłam w ciazę po dwóch latach bez antykoncepcji

nie staraliśmy się o dziecko ale była to taka trochę wpadka na życzenie
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-27, 11:00   #1056
baska201
Zadomowienie

GG do baska201

Marti gratuluje córci
baska201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-27, 11:09   #1057
marti86
Zakorzenienie

a dziekuje
Basiu a jak tam u Ciebie jak sie czujesz Ty i Twoje malenstwo??

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-09-27, 11:42   #1058
baska201
Zadomowienie

GG do baska201

a u nas wszytsko dobrze tylko dokuczaja mi bole w dole brzucha, biore luteine i mam lezec i duzo wypoczywac..a pozatym to wszytsko oki
a Ty jak sie czujesz??
baska201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-27, 15:49   #1059
adatka
Zakorzenienie

Dot.: jestem w ciąży?objawy...

od tygodnia mam straszne mdłości ale nie z rana a po południu dopiero się zaczynaja i trzyma mnie tak dopuki nie zasne, nie mam ochoty nic jeść,oprucz tego nie mam żadnych innych objawow jak narazie, aha i od 4 dni troszke plamie(śluz jest wodnisty ale są takie skrzepiki krwi w nim) bardzo chciałabym żeby to było już to , okres mam nieregularny więc zabardzo nie moge wyliczyć kiedy mam dostac @ żeby zrobić test, bardzo chcielibyśmy juz dzidziusia, nie wiem czy mam jeszcze troche poczekać czy juz zrobic ten test [ Chciałabym już to wiedzieć, a z drugiej strony jak wyjdzie negatywnie... ]
Stary 2006-09-27, 20:52   #1060
buena
Wtajemniczenie

Marti, gratuluję córeczki .
Jak planujesz dać na imię?
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-27, 21:09   #1061
marti86
Zakorzenienie

dziekujea co u Was??
z imieniem to jeszcze sprawa otwarta.
mojetypy to -Hania, Laura, Kalina, Melania ale z TŻ jeszcze nie uzgodnilam bo jemu albo nie podobaja sie moje typy albo mowi ze jeszcze jest czas-podobno jak sie dzdzia urdzi to wtedy najleoiej wybrac imie ktore najbardziej doniej pasuje wiec to sie jeszcze okaze

Stary 2006-09-28, 16:16   #1062
buena
Wtajemniczenie

Z imion, które podałaś podoba mi się Hania .
A ja dziś byłam na pierwszym usg i jestem wniebowzięta . Maleństwo ma 2,5 cm i jestem zachwycona.
Dopiero teraz uwierzyłam, że mam w sobie maleńkie dziecko.
Za to mój mąż nadal nie wierzy .Chyba musi mi urosnąć brzuch, wtedy może uwierzy .
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-29, 16:11   #1063
nayhde
Rozeznanie

adatka rozumiem Twoje obawy, ja tez nie wiedziłam czy robić test czy nie, bo zawsze jak mi się wydawało, ze to może byc już to - niestety się zawodziłam szczerze to mam problemy z regularnościa miesiączki, ale ostatniomi troche sie unormowała, wiec sie zdziwiłam, że całe 18 dni jej niemiałam aż do dzisiaj jak patrze na małe rozkoszne bobaski to aż mi się płakać chce dużo osób nie planuje i nie chce jeszcze dzieci a ma, my sie tak staramy i nic :/ alę sie nie poddam...zawsze sobie obiecuje, ze nie bede juz o tym myslec ale nie moge bo ja tak strasznie kocham dzieci, ze juz bym chciala miec wlasne i oczywiscie moj partner tez

i can love
but I need his heart...

my angel gabriel

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008071900400430.png

nasz aniołek 22.06.2009[*]

Nasz kochany syneczek 12.12.2011
http://www.suwaczki.com/tickers/0d1yyx8dra3yoqgo.png
nayhde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-01, 10:15   #1064
adatka
Zakorzenienie

Post Dot.: jestem w ciąży?objawy...

Cytat:
Napisane przez nayhde Pokaż wiadomość
adatka rozumiem Twoje obawy, ja tez nie wiedziłam czy robić test czy nie, bo zawsze jak mi się wydawało, ze to może byc już to - niestety się zawodziłam szczerze to mam problemy z regularnościa miesiączki, ale ostatniomi troche sie unormowała, wiec sie zdziwiłam, że całe 18 dni jej niemiałam aż do dzisiaj jak patrze na małe rozkoszne bobaski to aż mi się płakać chce dużo osób nie planuje i nie chce jeszcze dzieci a ma, my sie tak staramy i nic :/ alę sie nie poddam...zawsze sobie obiecuje, ze nie bede juz o tym myslec ale nie moge bo ja tak strasznie kocham dzieci, ze juz bym chciala miec wlasne i oczywiscie moj partner tez
witam nayhde to widze że mamy ten sam problem,ja też mam nieregularne miesiączki i przez to wszystko układa się tak a nie inaczej, tak bardzo chciałabym juz mić maleńką kruszynkę pod sercem-niestety u mnie znowu negatywnie Ja też sie nie poddaję ,ale chce mi się jak widzę jedną grubą czerwona kreche na teście,kiedyś nawed okres spoznił mi sie o 2 tyg no ale niestety znowu jedna kreska Najgorsze jest to ---tak jak już pisałaś, że ludzie ktorzy pragną mieć maleństwo to nie mogą go mieć , a znowu ci ludzie co mogą mieć bez problemu to... aż szkoda gadać, jak słyszę w telewizji że coraz więcej matek czy nawed razem z meżem biją kilku-miesieczne dziecko to jest poprostu koszmar!!!!!!!! a juz nie wspomnę o wyrzucaniu na śmietnik jak bym ich dorwała to bym A my z mężem tak pragniemy mieć dzieciątko, i nic Pozdrawiam...
Stary 2006-10-01, 12:00   #1065
kasia_mw
Zadomowienie

GG do kasia_mw Send a message via Skype™ to kasia_mw

Nie wiem jak mam zacząć, ale mi też już odbija palma. Moje cykle są regularne, ale jak raz @ opóźniła mi się o 2 dni to nawet mój mężuś się wkręcił. Teraz leżę w łóżku i mam ochotę się komuś wygadać. Jestem chora, zatoki dały o sobie znać. W nocy wyłam z bólu, bo tak bolała mnie głowa, a mój mąż zrobił mi tylko ogromną ilość herbaty (jeszcze dzisiaj stoi w dzbanku i termosie). Dodam jeszcze, że się ścieliśmy wczoraj, a dzisiaj pojechał na Run Warsaw, zostawił mnie bez śniadania (całe szczęście poprosił swoją mamę żęby mi obiad przyniosła, bo blisko mieszka). Ale mniejsza o to. Tak się nakręciłam, że to może być już ten miesiąc, że w tej całej mojej chorobie jedynie na Rutynoskorbinie i cytrynie jadę, bo boje się brać przeciwbólowe (bo jeśli jest już fasolka to nie chcę jej zaszkodzić), całe szczęście jest już lepiej. A tak sobie leżę i myślę, i nawet z lewej strony podbrzusza zaczyna mnie kłuć. To dobiero 18 dzień cyklu, ale naczytałam się, że jajeczko może zagnieżdżać sie w macicy już 4 dnia po zapłodnieniu. Temperaturę mam 37,2 (ale tłumaczę to sobie chorobą), tylko dziwne bo mnie zemdliło po tej herbatce jeszcze przed śniadaniem, no i często siusiam (pewnie też od herbatki). Wiem, że to jeszcze za wcześnie, ale już tak bardzo byśmy chcieli dzidzię. Może sobie uroiłam, albo to wina tych moich zatok i kataru.
kasia_mw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-01, 12:25   #1066
annfas
Zakorzenienie

No to rzeczywiście kiepsko. Ja bym zrobiła badanie krwi beta. Jest to najpewniejsze źródło informacji na temat ciąży

Always look on the bright side of life...
annfas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-02, 15:06   #1067
nayhde
Rozeznanie

adatka, kasia musimy być twarde każda z nas jest w podobnej sytuacji, wiec powinnyśmy sie pocieszyć, że nie jesteśmy same Ja naprawdę bardzo dobrze Was rozumiem...zawsze kiedy mam mdłości, bądź trochę więcej razy chodze do wc to sobie myślę, że to już to :/ ale nadal wierze, że nam sie uda i staram sie juz o tym tyle nie myśleć i się tak bardzo nie stresować uda nam sie - ja w to wierzę cmoki

i can love
but I need his heart...

my angel gabriel

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008071900400430.png

nasz aniołek 22.06.2009[*]

Nasz kochany syneczek 12.12.2011
http://www.suwaczki.com/tickers/0d1yyx8dra3yoqgo.png
nayhde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-02, 20:17   #1068
adatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nayhde Pokaż wiadomość
adatka, kasia musimy być twarde każda z nas jest w podobnej sytuacji, wiec powinnyśmy sie pocieszyć, że nie jesteśmy same Ja naprawdę bardzo dobrze Was rozumiem...zawsze kiedy mam mdłości, bądź trochę więcej razy chodze do wc to sobie myślę, że to już to :/ ale nadal wierze, że nam sie uda i staram sie juz o tym tyle nie myśleć i się tak bardzo nie stresować uda nam sie - ja w to wierzę cmoki
Ja tez w to wierzę że wkrotce nam się uda i być może nasze dzieciaczki będą z tego samego roku pozdrawiam
Stary 2006-10-02, 21:52   #1069
kasia_mw
Zadomowienie

Dziewczyny dzięki za wsparcie. No ja zaczynam czuć się już lepiej i moje objawy ciążowe mnie opuszczają, pozostaje jedynie kłucie w lewej części podbrzusza. Ale może jeszcze zbyt wcześnie na objawy. Poczekam do dnia miesiączki, mam nadzieję, że się nie zjawi . Dzisiaj mój mąż powiedział, że chce już mieć małego Feliksa, żeby się z nim bawić i uczyć. To było słodkie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-10-12, 17:22   #1070
adatka
Zakorzenienie

Question Dot.: jestem w ciąży?objawy...

Cześć dziewczyny, Ja znowu żle sie czuje tylko teraz jest tego troszke więcej niz ostatnio , a zaczne od tego że spóznia mi się @ i boli mnie lewy jajnik tzn. kłuje mnie, brzuch mam bardzo napięty i boli tak jakos dziwnie jak dotykam, piersi sa nabrzmiałe a sutków to nawed dotknać nie moge tak bolą, dzis doszły do tego lekkie mdłości i po raz pierwszy przeszkadzaja mi zapachy które wcześniej mogła bym wąchać na okrągło, i jeszcze jedno mierzyłam sobie temperaturke mam 37,3 . Jutro jade po test- napisze co wyszło Co o tym myślicie???
Stary 2006-10-12, 18:29   #1071
kasia_mw
Zadomowienie

Ja to myślę, że to może być to co "tygryski lubią najbardziej" . Ale łatwo jest doradzać komuś. Ja mam podobny problem, dzisiaj mam termin @, której ciągle nie ma, bolą mnie sutki, a wieczorami to i całe piersi, no i te kłucia podbrzusza, które występują już od 4 dnia po owulacji. Jednak temperaturę mam dziwną, bo mi spadła, rano było 36,9 a teraz jeszcze niższa (przez ostatnie dni też nie była zbyt wysoka, bo rano 37, a w dzień rosła). No i byłam u laryngologa, bo mi nie przeszło, biorę antybiotyk (mówiłam o moich podejrzeniach pani doktor, ale zapalenie zatok też może być groźne dla fasolki). Teraz to już sama nie wiem czego chcę, boję się tego antybiotyku. Może to on mi tak to teraz poprzestawiał, ale nigdy nie bolały mnie sutki przed @. A może sobie uroiłam ciążę. Ja czekam z testem do soboty. Tak czy inaczej dam znać. Dziewczyny piszcie, bo lubię czytać o wspólnych problemach.
Stary 2006-10-12, 20:07   #1072
adatka
Zakorzenienie

Smile Dot.: jestem w ciąży?objawy...

kasiu mw - wszystko będzie dobrze wierze że wkrotce będziemy miały fasolke w brzuszku (a może juz jest ) ale najgorsze są te antybiotyki, czy ty je juz łykasz? czytałam na necie że są antybiotyki ktore mozna przyjmować w ciązy, więc sama już nie wiem , dobrze by było jak byś zrobiła test i zobaczysz co wyjdzie , bo jak pozytywny to ja bym nie brała tego antybiotyku, a zresztą łatwo mi się gada -prawda A z tą temperaturką to ja ci powiem tak , najlepiej ją mierzyć w pochwie, bo od jakiegoś czasu mierzyłam sobie normalnie pod pacha i zawsze miałam 35,0 albo 35,5 to jest stan osłabienia a ja czułam sie dobrze, zmierzyłam sobie w pochwie i miałam 36,6 czyli prawidława , a dziś mierzyłam pod pacha było 36,4 a "tam" 37,3 , tak więc ucieszyłam się ,ale nie robie sobie nadziei , jeszcze jutro sobie zmierze i pojade po test , i wszystko sie okaze... boje się tylko tego ,że znowu wyjdzie mi negatywnie ...
kasiu trzymam kciuki za ciebie żeby wszystko było dobrze POZDRAWIAM i życzę zdrówka
Stary 2006-10-12, 21:58   #1073
kasia_mw
Zadomowienie

Adatka ja te antybiotyki już łykam, bo przez tydzień mi nie przeszło domowymi sposobami (ropna wydzielina z nosa, a to koniecznie leczy się antybiotykiem). Mam jeszcze skierowanie na rentgen zatok, ale narazie nie idę. Oczywiście poinformowałam panią doktor o staraniach i dostałam duracef (podobno nie stwierdzono ujemnego wpływu na płód-tak wyczytałam na necie), mucosolvan oraz do nosa xylorin ale w mniejszych dawkach. Ja jestem dobrej myśli (tyle alkoholiczek i narkomanek rodzi zdrowe dzieci, to pare tabletek wypisanych przez lekarza nie powinno zaszkodzić). Trzymam za Ciebie kciuki- jutro, a ty za mnie w sobotę. A co do temperatury to rano mierzę w ustach (może powinnam zmienić miejsce od następnego cylku? )

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-10-12, 22:07   #1074
adatka
Zakorzenienie

Bedzie dobrze zobaczysz a z ta temperatura to wydaje mi sie że to jest naprawde dobry sposób,wszystkiego trzeba próbować A ja zastanawiam się, czy jak kupię jutro ten test to nie wiem czy go zrobić odrazu bo słyszałam że powinno się go zrobić z rana po przebudzeniu, to nie wiem chyba kupie dwa, najwyżej zrobie jeszcze w sobote rano. No to trzymamy kciuki za siebie pa
  • bardzo podoba mi sie to zdjęcie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg stupcia.jpg (20,5 KB, 63 załadowań)
Stary 2006-10-13, 08:01   #1075
kasia_mw
Zadomowienie

Szkoda, że wczoraj już nie przeczytałam tej wiadomości. Ale ja gdzieś przecztałam, że dziewczyna nasikała do pojemniczka, a potem skoczyła po test (w sumie to dobry sposób, miała ranny mocz, tylko czy procenty nie uciekną ). Ja to jutro wyślę męża po test, powiedział, że nie ma sprawy. Powodzenia
Stary 2006-10-13, 08:07   #1076
adatka
Zakorzenienie

cześć kasiu i jak tam temperature mierzyłaś? ja teraz jem sniadanko i mykam po teścik, zrobie - a co tam --jak ma być to będzie
Stary 2006-10-13, 08:31   #1077
kasia_mw
Zadomowienie

Witam. Ja też jem śniadanko. Widzę, że mamy podobny tryb życia . Nie dzisiaj zmierzyłam w ustach jeszcze i był 37, ale doszłam do wniosku, że jak dostanę @ to i tak spadnie (a czym wyżej wskoczy tym bardziej się poobija ). Pisz o wszystkich nowościach, damy radę .

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-10-13, 13:02   #1078
adatka
Zakorzenienie

Właśnie zauwazyłam że wchodzimy tu w tym samiutkim czasie i zauważyłam jeszcze że o ktorej godzinie bym nie pisała to zawsze jest siedem po np; dziś pisałam o 9:07 wczoraj o 21:07 i 23:07 nieźle
Ale teraz do tematu ,kupiłam test i miałam zamiar go zrobić, ale mój mąż wyskoczył nagle, że mam dziś nie robić tego testu tylko jutro z rana , bo on tez chce być przy tym ale to nie do końca o to chodziło, mąz nie chciał zebym dziś zrobiła test,bo dziś właśnie jest 13 PIĄTEK i prosił żebym zrobiła go jutro . a co do objawów to coraz bardziej mnie muli fuuuj okropieństwo straszne , ide zaraz zmierzyć sobie temperaturke zobacze czy będzie taka jak wczoraj bo jak tak to... zreszta poczekamy do jutra i wszystko się wyjaśni - przyznam jednak ze sie trochę boje że znowu wyjdzie negatywnie
TO PA BUZIACZKI
Stary 2006-10-13, 13:13   #1079
kasia_mw
Zadomowienie

Wiesz co nie chciałam krakać, ale dzisiaj rano pomyślałam tak samo jak Twój mąż. Ja czekam do jutra, bo mój też będzie w domu ze mną. Ale te moje objawy ustępują i trochę się obawiam, że to jednak jeszcze nie teraz.
Stary 2006-10-13, 13:17   #1080
adatka
Zakorzenienie

zobaczymy... trzeba być dobrej myśli nic nam innego nie pozostaje tylko czekać...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości