![]() |
#1111 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jestem w ciazy, moje pierwsze objawy!!
dzieki za odpowiedz Marti
![]()
#1112 |
Raczkowanie
|
Dot.: Testy ciązowe
czy moze zdarzyc sie tak ze jestem w ciąży zalózmy a test wyszedl negatywnie?? powinnam 6 dni temu dostac okres. I czy moze rowniez zdarzyc sie tak, ze mocz jest zbyt rzadki i test nie wykryje ciazy bo jest za male stezenie w moczu tego hormonu??
|
![]() ![]() |
![]() |
#1113 |
Zadomowienie
|
Oczywiście, że może się tak zdarzyć. Mojej przyjaciółce wyszedł dopiero drugi test pozytywny, chociaż pierwszego wcale nie robiła zbyt wcześnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1114 |
Raczkowanie
|
Poczekam jeszcze pare dni, i pojde do lekarza. Chociaz, coraz bardziej boli mnie brzuch na okres, wiec pewnie nici z fasolki...juz nie wiem sama. Niestety zostaje tylko czekac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1116 |
Raczkowanie
|
To niezle hehe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1117 |
BAN stały
|
Nie martw sie Kasiu.. Ja miałam plamienie w 11tc i lekarz odrazu zapisał mi Duphaston. a dlaczego Duphaston masz brać tydzień? Ponoć właśnie jak juz się bierze to lepiej we wczesnej ciąży nie przerywać tej dodatkowej dawki progesteronu... Brałam go przez 10 tyg. - wydałam kupę kasy, ale też pocieszałam się, że to dla dzidziusia. A efekt? możesz zobaczyć na avatarku...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1118 |
Zadomowienie
|
Blondie-b1 dzięki za słowa otuchy. Ja nie napisałam, że mam brać tydzień, tylko, że leki, które zakupiłam na chwilę obecną tyle kosztowały (to jest na ok. tygodniową kurację). W poniedziałek idę na USG, a jak będzie dobrze to do gina po następne recepty i pewnie miesięczne zwolnienie. Tylko szkoda, że oprócz leków te prywatne wizyty dochodzą. Może poszłabym państwowo, ale moja ginekolog przyjmuje na NFZ tylko w środy, a ta to niestety święto.
Blondie proszę napisz mi jak ty się czułaś po duphastonie, bo ja sama nie wiem czy to od leku czy od tego, że zaczął się 7 tydzień. Mam mdłości, rano okropnie wali mi serce i czuję się jak na ogromnym kacu. A plamienia dzięki Bogu ustały, tylko, że i piersi już mnie nie bolą sama nie wiem co jest. |
![]() ![]() |
![]() |
#1119 |
Zakorzenienie
|
Ja też brałam Duphaston...Całe szczęście mam kuzynkę w aptece i płaciłam za opakowanie 38zł. Też miałam okropne mdłości ale to raczej wina ciąży niż leku. Spróbuj ssać homeopatyczne cocculinum albo bierz witaminy dla ciężarnych z imbirem. Niestety ja oprócz mdłości miałam okropne wymioty i tak bite 4 miesiące...Ale mam nadzieję, że u ciebie będzie dużo lepiej. niestety perwsze tygodnie ciąży to ogromny wysiłek dla organizmu i masz prawo czuć się zmęczona, niewyspana tak jak np. przy początkach grypy.
#1120 |
Rozeznanie
|
Ja robiłam sobie test ciążowy zaledwie 3 razy i za każdym razem pokazywał dobrze. Zanaczam, że to nie były 3 testy pod rząd, tylko w całkiem innych miesiącach.
kasia_mw ja dostałam Duphaton zaraz jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży (ze względu na poprzednie poronenie) i mimo to za pół tygodnia trafiłam do szpitala z plamieniem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1121 |
Raczkowanie
|
Zastanawia mnie to, dlaczego raz wychodzi test pozytywnie a raz negatywnie,mimo ze np kobieta jest w ciaży? A test napewno byl wykonany prawidlowo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1122 |
BAN stały
|
kasia_mw- mi zaczęły się mdłości około 8 tygodnia. U mnie na pewno nie były związane z duphastonem. To co opisujesz to po prostu dolegliwości ciążowe. ja np.z mdłościmi się pogodziłam i nawet wolałam rano tę żółć zwymiotować żeby potem mieć spokój...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1123 |
Zakorzenienie
|
Często następują poronienia samoistne o ktrórych jeśli byśmy testu nie zrobiły-pewnie byśmy nie wiedziały...Jeśli zrobimy test za szybko-to wykaże nam 2 kreski a po kilku dnaich dostaniemy okres i test będzie negatywny. Dlatego w testach pouczają, że test wykrywa juz kilkudniową ciążę ale najlepiej zrobić je kiedy okres spóźnia się np. 7 dni. Wtedy dają większą pewność i nie napawają nas niepotrzebnymi nadziejeami, że są 2 kreski. Czasem testy są wadliwe (bardzo rzadko to się zdarza) albo źle przechowywane w hurtowniach farmaceutycznych czy transporcie i ich właściwości chemiczne tracą na wartości...
#1124 |
Wtajemniczenie
|
Jak to jest... Niektorzy starają się o dzidzie miesiacami/latami
A ja pierwszy raz kochalam sie bez zabezpieczenia i NIESTETY jestem w ciązy :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1125 |
Raczkowanie
|
Jeszcze tego nie wiesz, na 100%
|
![]() ![]() |
![]() |
#1126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
maugoszatka - nie zrobiłaś ani jednego testu ani badania krwi a piszesz tak jak byś juz na 100% wiedziała że jesteś w ciaży, po czym wnoskujesz że tak jest???? a okres może ci sie spózniać od stresu jaki teraz przeżywasz,a troche ci sie tego nazbierało...
![]() |
#1127 |
Zakorzenienie
|
ja to zrobiłam trzy testy i wyszły pozytywne, a nadal nie wierzyłam. Dopiero po badaniu krwi doszło do mnie, że to na 100% ciaża.
Maugoszatko, im bardziej sie stresujesz tym bardziej bedziesz sie czuła w ciaży. Wierz mi, nie raz tak miałam. ![]() ![]() ![]()
#1128 |
Rzabbocop
|
Shem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BTW gratuluje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1130 |
Zakorzenienie
|
Dziękować, dziękować
![]() Wszamianiłam juz dzisiaj pyszna sałatkę z groszkiem i marchewka. A wcześniej na taki zestaw nie mogłam spojrzeć. ![]() ![]()
#1131 |
Zakorzenienie
|
a ktory tydzien??
|
![]() ![]() |
![]() |
#1132 |
Rzabbocop
|
U mnie pierwszym objawem w obu ciażach było to, że małż żarł śledzie bez opamiętania
![]() Ja śledzi nie tknę nawet kijem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1133 |
Zakorzenienie
|
z badań wyszlo, że 2-3 tydzień.
![]() ![]() Ja na razie odżywiam sie całkim normalnie. Ale znajomi sie podśmiewaja i proponuja śledziki. ![]()
#1134 |
Rzabbocop
|
Shem wiek ciąży liczy się zazwyczaj od daty ostatniej miesiączki
![]() Na tej podstawie lekarz wyliczy termin porodu |
![]() ![]() |
![]() |
#1135 |
Zakorzenienie
|
Ja już sama wyliczyłam.
![]() ![]() A cholerka, kupiłam sobie ostatnio całą masę tamponów i podpaski, bo okres miałam dostać 6 listopada, a jak na razie nie wygląda na to bym go miała przez nastepne 9 miesięcy. ![]() ![]()
#1136 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Chciałabym zrobić sobie badanie krwi. Niestety krucho u mnie z pieniędzmi i chciałam się zapytac, gdzie moge dostać skierowanie? Dodam, że u mnie ginekolog już nie przyjmuje, ponieważ limity NFZ są już wyczerpane.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1137 |
Zakorzenienie
|
mysle ze od lekarza rodzinnego moglabys dostac takie skierowanie jesli przedstawilabys mu swoja sytuacje
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1138 |
Zadomowienie
|
och dziewczyny naczytałam się tych Waszych postów, o tych objawach i rozbudziło to ogromnie moją nadzieję.
dziś powinnam była dostać @ była piszę ponieważ @ mam zawsze regularne jak w zegarku i zawsze przychodzi rano, poza tym spada mi temp do 36,8 a porane mierzenie wskazało 37,2. nie miałam nadziei, że w tym mcu nam się uda, bo i starania z przyczyn subiektywnych zostały zaniebane, ale dzisiejsza temp mnie zaciekawiła. ![]() brzuch mnie pobolewa jak na @ zaczynam marzyć, że jednak nie przyjdzie objawów żadnych się nie doszukuję, bo staramy się już 9 cylk i w jedym z nich byłam pewa na 100%, że jestem w ciąży i rozczarowanie przeżyłam tragicznie, miałam czarne myśli, że poroniłam, tak byłam pewna fasolki.(wiem, że to głupie ale wtedy tak myślałam ![]() jak myślicie czy jeśli jutro temp się utzyma na tym poziomie to robić tst??
![]() |
#1139 |
Zadomowienie
|
![]() Jesli zawcze wszystko było jak w zegarku, a tym razem nie jest, to możesz spróbować z tym testem. Zyczę powodzenia! |
![]() ![]() |
![]() |
#1140 |
Zadomowienie
|
zaczynam się trząść z przejęcia...
już tyle razy się rozczarowałam... nie nakręcać się, nie nakręcać się... ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:06.