![]() |
#1351 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy
i tez 10 minut??ślinotoku dostane
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1352 |
Raczkowanie
|
tem. pod jezykiem mierzoa- 37. ale nie mierzyłam cały czas wiec pewnie nie ma sensu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1353 |
Wtajemniczenie
|
Tempkę najlepiej mierzyć rano, zaraz po przebudzieniu. Wtedy jest wiarygodna. I jednak polecam metodę dopochwową - ok3 min. Ja po 1 minucie już miałam wiarygodny wynik.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1354 |
Raczkowanie
|
ok . to rano zobaczymy. ale to jest pewnie mój wkręt i nie jestem w ciązy. jutro ide do lekarza ale on i tak mi pewnie nic nie powie jak to by był 3 tydzień.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1355 |
Raczkowanie
|
aha i jaka moze wskazywac na ciaze??37 lub powyżej??
|
![]() ![]() |
![]() |
#1356 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1357 |
Zakorzenienie
|
no i ja tutaj trafilam wkoncu... pytanko bym miała... ostatnio okres miałam 9 kwietnia, trwał 5 dni... od kilku lat biore tabletki anty, ze 3 razy zrobilam przerwe to miesięczna, to trzymiesieczną. W zeszłym miesiącu też tak zrobiłam. Miesiąc przerwy od tabletek. Z ukochanym nawet stwierdziliśmy,że co ma byc to będzie. Kochaliśmy się w tym czasie bez zadnych zabezpieczeń. Tydzień temu w sobote, czyli 5.05 robiłam test ciążowy bo srednio się czułam. Jedna kreska i nic. Tydzień przed testem kochaliśmy się kilka razy, tak jak i po teście ze dwa razy (nadal bez zabezpieczeń). Okres powinnam dostać jakieś 2-3 dni temu. Możliwe, że opóźnia mi się przez to, że nie biorę tabletek. Od jakiś 5 dni boli mnie w dole brzucha, taki ból jakby przedokresowy, ale nie jakiś szczególnie mocno bolesny. Jednak mimo wszystko. Okresu jednak ani widu,ani slychu. Sluz jest taki hmmm mleczny, plynny (bez grudek) gęstszy. Gdzies czytalam,ze to tez pierwszy objaw ciąży. Poza tym piersi, a raczej sutki i wokół nich, są bardzo nabrzmiałe i wrażliwe, jak przed okresem. Pójdę chyba dzisiaj po test, ale przecież robiłam tydzień temu.
No nic... teraz ide sprzatac, a potem napisze co i jak |
![]() ![]() |
![]() |
#1358 |
Rzabbocop
|
Basieńko test wychodzi dopiero mniej wiecej od terminu spodziewanej miesiączki, jeśli robiłaś wcześniej to poziom beta HCG mógł byc za niski do wykrycia przez test.
Ja też ostatnią miesiączkę miałam 9 kwietnia ale poprzedniego roku ![]() ![]() Powodzenia i pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1359 |
Zakorzenienie
|
aha... myslalam,ze tydzien od zaplodnienia tak jak pisze na ulotce... no to ide dzisiaj po test i zobaczymy jak to bedzie. Choc damska intuicja mi mowi,ze to na pewno nie ciąża, to jednak gdzies tam w glębi mam nadzieje,ze moze akurat...
choc zastanawiam sie skad te bole brzucha, okresu nie widac... 3 czy 4 dni juz po terminie... bo jak odstawialam tabletki to okres dostawalam mniej wiecej po 28 dniach... Narzeczony pewnie by sie bardzo ucieszyl, tylko, ze do slubu (25.08) pewnie bym juz z malym brzuszkiem szla ![]() ![]() gratuluje coreczki, a moze jakeis zdjecie? |
![]() ![]() |
![]() |
#1360 |
Wtajemniczenie
|
Basiu ja tez bylam pewna ze to nie ciaza,
![]() Ja zaniedlugo bo juz w pazdzierniku podaruje Mysłowicom nowego mieszkanca lub mieszkanke ! ![]() Pozdrawiam
![]() |
#1361 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1362 |
Zakorzenienie
|
Majka a bedzisez robila tescik teraz? mnie tez brzuszek nigdy nie bolal tak dlugo przed... jak cos to w tym samym dniu i w trakcie
|
![]() ![]() |
![]() |
#1363 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A ty robisz test? Życze wyniku, którego pragniesz! Pozdrawiam. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1364 |
Zakorzenienie
|
zrobię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1365 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1366 |
Raczkowanie
|
Czesc Mamusie !
Ja tez ostatnio dziwnie sie czuje! nabrzmiale piersi , a przede wszystkim brodawki troche mnie bola , brak okresu jakies 5-7 dni. w brzuchu dziwne uczucie jak by mi ktos babelki robil , bardzo czesto oddaje mocz bez wzgledu na ilos plynow jakie spozywam.Przed terminem mojej miesiaczki bylam bardzo senna w ciagu dnia a w nocy dlugo nie moglam zasnac.nie robilam jeszcze testu , bo w kwietniu bylam chora na angine i bralam antybiotyk i mialam bardzo silna goraczke , a okres spoznil mi sie o tydzien. wiec nie wiem poczekam do poniedzialku i zrobie test ,i zrobie termin u lekarza.
#1367 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1368 |
Raczkowanie
|
ja sie ciesze na ta mysl ze bede w ciazy , ale z drugiej strony obawiam sie .Moj chlopak twierdzi ze nie stac nas na dzidziusia , i mowi ze nie czuje sie jeszcze gotowy. I troche sie martwie jak to z nami bedzie.
#1369 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym jak jestes w ciazy to nie wolno ci sie stresowac.. zobaczysz ze wszystko bedzie ok ![]()
![]() |
#1370 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ps. Co do moich objawow, i przeczuc, no coz... będę mamusią |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1371 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
GRATULUJĘ SERDECZNIE ![]() ![]() ja też już zaczynam się nakręcać. zastanawiam się czy może tym razem się udało. piersi bolą mnie od tygodnia a od wczoraj burz, a termin @ na 25.05 aha i mam bardzo dużo białego śluzu w pierszej wchwili pomyślałam że to jakaś infekcja mi się przypałętała ale nic mni nie swędzi ani nie boli, a śluz jest bezwonny i gładki. uff byle do piątku. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1372 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1373 |
Zadomowienie
|
dzx kropka. tylko zastanawiam sie jak to jest z tym bólem brzucha. bo mnie już boli tak normalnie miesiączkowo, ajkbym ja miała za chwilę dostać, ale tak boleć zaczął mnie w piątek a więc tydzień przed terminem @. dajcie kopniaka sprowadzającego naziemię ![]()
![]() |
#1374 |
Zakorzenienie
|
mnie bolal jak na @.. i tez wczesniej.. hmm.. poza tym bylam na 100% przekonana ze dostane @.. tylko ze ja jeszcze po terminie spodziewanym odczekalam 2 tyg zanim zrobilam test ciazowy.. dlatego ze sie wczesniej zawiodlam.. nie chcialam sie rozczarowywac..
a test zrobilam bo szlam na impreze i chcialam wiedziec czy moge sie sponiewierac ![]() ps. moj TZ zaczal miec podejrzenia jak sie go zapytalam dlaczego pogryzl mnie w sutki.. bo tak mnie bolaly jak pogryzione wlasnie
#1375 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
sponiewierać hiehie dobre ![]() ja też już się tyle razy zawiodłam, że staram się nie nakręcać, ale sama wiesz... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1376 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem.. zagladam do probowac do skutku tylko mi tak jakos glupio sie wypowiadac.. w kazdym razie trzymam kciuki za was bardzo.. ![]()
![]() |
#1377 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() napisałaś, że głupio Ci się wypowiadać na "próbować do skutku". pomyślałam sobie, że to takie dziwne jest. jesteśmy razem a później coś nas zaczyna dzielić. my czujemy ukłucie zazdrości że któraś inna zachodzi w ciążę, ale tak naprawdę cieszymy się z tego i zyczymy nowej mamusi jak najlepiej. nowa mamusia natomiast cieszy się szalenie z fasolki, ale ma dziwne poczucie, że już nie pasuje do towarzystwa na "próbować do stkutku", a przecież wszystkie przechodzimy przez to samo. i to nie chodzi mi tylko o Ciebie, ale wogóle o tą sytuację. wiele dziewczyn znika i piszę z nimi np na gg i piszą to samo co Ty. pozdrawiam ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1378 |
Zakorzenienie
|
hmm.. to nie jest tak.. bo ja nie mam uczucia ze nie pasuje do probowac bo po pierwszym mlodym zamierzamy znow probowac.. i tak do skutku az bedzie coreczka
![]() tylko wlasnie chodzi mi o to ze nie chce jakos nawet niechcacy kogos zasmucic bo my w koncu starlismy sie "tylko" pol roku.. a prawdopodobnie wina bylo to ze palilam papierosy.. dopiero 2 miesiace po tym jak rzucilam udalo sie wiec organizm musial sie oczyscic.. no ale jak juz mowilam sledze watek ![]() ![]()
#1379 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1380 |
Raczkowanie
|
No coz falszywy alarm , u mnie nici z bycia mamusia.Szkoda ale widocznie nie byl to wlasciwy moment.Dostalam okres .Test pokazal ze nie jestem w ciazy , zrobilam go na wszelki wypadek.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:21.