|
|
#1381 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy
Dziewczyny a co myslicie o takiej sytuacji:biore Cilest ale ten miesiac mialam bardzo nerwowy,w pierwszym tygodniu 3 razy spoznilam sie z tabletka,raz ok 12 godzin (nie wiem czy przekroczylam ten czas), 2 razy po ok 10 godzin,wczoraj spoznilam sie 12 godzin a dzis powinnam lyknac ostatnia pigulke i tez jej zapomnialam a wroce do domu tak pozno ze 12 godzin bedzie przekroczone
Myslicie ze w tym przypadku ciaza jest mozliwa?Nie zeby to jakas tragedia byla,nawet bym sie ucieszyla,chyba..... |
|
|
|
#1382 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie martw sie wbrew pozorom nie tak łatwo jest zajść w ciążę. te kilka godzin które się spóźniłaś to nie tak dużo chyba, sprawdź na ulotce. powodzenia
|
|
|
#1383 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wlasciwie to nie myslalam jeszcze o dziecku ale jak na mloda mame to juz swoje lata mam i taka wpadka to by byl wlasciwie szczesliwy zbieg okolicznosci bo zanim sama sie zdecyduje duzo wody uplynie
|
|
|
|
|
#1384 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no to tym bardziej powodzenia
|
|
|
#1385 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja się boje zrobić test .Troche jestem zagubiona w tym wszystkim. |
|
|
|
|
#1386 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Obyś nie dostała@ Powodzenia!!!!! |
|
|
|
|
#1387 | |
|
Zakorzenienie
|
Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy
Cytat:
a oto moje maleństwo ta czarna plamka
Edytowane przez Madziorka Czas edycji: 2007-05-22 o 10:21 Powód: post pod postem |
|
|
|
|
#1388 |
|
Zadomowienie
|
Sliczna dzidzia
))) gratuluje! jakies 3 m-ce temu sama zobaczylam taka plamke a teraz ta plamka rozbija sie po moim brzuszku na calego![]() co do slubu w 20tc to wydaje mi sie ze brzuszek moze byc widoczny [u mnie byl], ale jesli sukienke wypozyczasz to nawet dwa dni przed odbiorem powinnas miec mozliwosc zrobienia "korekty" w talii ))
|
|
|
|
#1389 |
|
Zakorzenienie
|
w sumie to tak, co do tej sukienki, ale obawiam sie, ze nie wejde w nia, nawet jak Pani mi ja poszerzy troche... obstawiam,ze brzuszek moze juz byc dosc dosc
i pomysle nad jakas troche wieksza, nie chce uciskac brzusia, zwlaszcza ze juz teraz mam problemowa ciaze
|
|
|
|
#1390 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jeja jaka słodka kropeczka, aż mi się łezka wzruszenia w oku zakęciła. tym bardzej że jak czytam o Twoich objawach to mam ochotę zrobić teściora gratuluję maleństwa
|
|
|
#1391 |
|
Rozeznanie
|
Majka poczekaj z testem do terminu miesiączki, trzymam kciuki zeby nie przyszła
Ja test (Quick Vue czy jakoś tak) zrobiłam 2 dni przed spodziewaną @ wyszła jedna wstrętna krecha. Jeśli chodzi o objawy to miałam zupełnie takie jak na @ bóle podbrzusza, piersi i PMS, zrobiłam zakupy tamponowo - podpaskowe, w nocy przed terminem @ złapały mnie takie skurcze ze obudziłam TŻ i poprosiłam o rozpuszczenie tabletki, leżałam i wyłam z bólu. Rano @ nie przyszła. Dwa dni po terminie kupiłam kolejny teścik (bobo-test) mialam zrobić go w sobotę rano, oczywiście nie wytrzymałam i zrobiłam go w piątek po południu TŻ był przy mnie podczas testowania i robił zdjęcia, początkowo pojawiła się jedna kreska, zrobiło mi sie smutno, ale juz po chwili naszym oczom ukazała się druga piękna rózowa kreseczka Czytałam że niekture kobiety juz kilka dni po zapłodnieniu miewają objawy ciąży, ja jakotakich nie miałam.
|
#1392 |
|
Zadomowienie
|
och niunieczek takimi opowieściami dodajesz nadziei. to oznacza że niczego nie można byc pewnym
|
|
#1393 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja pierwsze objawy miałm po tygodniu od zapłodnienia. Straszna zgaga! Byłam pewna, że to z przejedzenia. Później piersi bardzo mnie bolały, wrecz paliły żywym ogniem. Nosiłam luźny biustonosz - bo bez było niewygodnie a w ciasnym bolało jeszcze gorzej. Już wtedy (tydzień przed @) wiedziałam, że to musi być ciąża. No i te bóle brzucha wyjątkowe wczesne jak na okres.
Test zrobiłam bodajże w środe (wyszła jedna krecha i cień drugiej). Na drugi dzień kolejny test i dwie piękne kreseczki! W piątek lub sobotę miałam dostać @, ale nie dostałam... Magda - jeżeli w piątek masz mieć @ a się mocno niecierpliwisz, to w środę zrób teściora! Trzymam kciuki! |
|
|
|
#1394 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuje dziewczyny za wsparcie.
Dziś będąc w pracy postanowiłam że jak tylko wróce do domu to zrobie test. Od rana źle się czuję i chyba załapałam znowu przeziębienie. Ale nie moge wziąć żądnych leków bo nie wiem czy nie zaszkodzę dzidzi jeśli taka jest. Więc podjęłam decyzję że ten test zrobie. Ale oczywiście stchórzyłam. Dzięki za wszystkie słowa. Taka dziwna jestem ostatnio, sama nie wiem czemu tak się katuje. Wcześniej to bym już po kilku testach była. Nic już nie wiem. ![]() PS basienkawśliczna ta twoja "kropeczka" |
|
|
|
#1395 |
|
Zakorzenienie
|
slonce zrob ten test, po co meczysz siebie... a przy okazji wiesz wiedzac ze jestes w ciazy, bardziej o siebie uwazasz, dbasz i starasz sie nie narazac dzidzie na zadne zle rzeczy
![]() a co do kropeczki to dziekuje... ;D |
|
|
|
#1396 | |
|
Rzabbocop
|
Cytat:
w drugiej ciąży brzuszek był jeszcze większy ale w 24 tc miałam chyba 6 kg w + ale zaraz potem zaczęło przybywać około 1 kg tygodniowo
|
|
|
|
|
#1397 |
|
Zakorzenienie
|
no ciekawa jestem jak to bedzie w moim wypadku, zobaczymy, jak bede mogla tylko z domu wyjsc to wybieram sie do wypozyczalni by porozmawiac z Panią co i jak
|
|
|
|
#1398 |
|
Zadomowienie
|
czytam i czytam o Waszych objawach i mam taką straszną nadzieję
|
|
#1399 |
|
Zadomowienie
|
To jest nas dwie!!!
Basienkaw jaki nie byłby wynik to wiem że to mocno przeżyje. Dlatego czekam na wekend żebym mogła się wypłakać do woli albo skakać ze szczęścia (wiem, wiem-ostrożnie) a nie myśleć że trzeba do pracy czy coś tam. Mam przeczucie że to nie ciąża. Dziś w nocy śniło mi się że robiłam ten test i wyszło że jestem. A moje sny zawsze sprawdzają się na odwrót W pracy uważam (w razie czego) i leków na moje przeziębienie nie biore (pierwszy raz w życiu). Ale truję......... przepraszam was dziewczynki. Dam znać w sobote a teraz już znikam na inne wątki. Trzymajcie się kochane!!! Dbajcie o siebie i wasze szczęścia!!! |
|
|
|
#1400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() daj znac co i jak
|
|
|
|
|
#1401 |
|
Przyczajenie
|
rybkad: Tez biore Cilest i wiele razy zdarzalao mi sie zapominac wziasc pigulek ale bralam duzo za pozno. Biore je od trzech lat i jakos do tej pory nie zaszlam w ciaze chociaz chcialam zeby tak bylo. Mala wpadeczka a ile przy tym radosci. Jutro biore ostatnio pigule i zaczynam dzialac na powaznie - chce dzidziusia i to juz. Nie moge sie wprost doczekac. Tobie zycze duzo szczescia i sle buziaki!!!
basienkaw:moim zdaniem sukienka nie powinnas sie martwic, bo napewno w nia wejdziesz. A jezeli juz zdarzy sie cos takiego to dobry salon sukien slubnych lub super krawcowa potrafia zdzialac cuda. Moja kuzynka brala slub w szostym miesiacu ciazy i miala tak zrobiona i dopasowana sukienke, ze nikt oprocz rodziny nie wieduial, ze ona jest w ciazy. Mam jednak nadzieje, ze u Ciebie uda sie wszystko bez dodatkowego stresu. Pozdrawiam serdecznie.
|
#1402 |
|
Zakorzenienie
|
nie stresuje sie w sumie, przejde sie jak juz bede mogla do mojej wypozyczalni i porozmawiam z Panią co i jak i czy bedzie na tej mozliwosc dopasowania
![]() ale ogolnie jest ok
|
|
|
|
#1403 |
|
Zadomowienie
|
majka mam nadzieję, że Ty zobaczysz 2 kreski. mnie się niestety znowu nie udało
|
|
#1404 |
|
Zakorzenienie
|
przykro mi... ja jak przestalam wyczekiwac, to same sie pojawily
![]() ciekawe jak Majka
|
|
|
|
#1405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przykro mi strasznie.. caluje cie
|
|
#1406 |
|
Zadomowienie
|
z jakiegoś powodu nie wierzę, ze do następnego miesiąca
|
|
#1407 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1408 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wszystkim, którym się udało życze wszystkiego co najlepsze z okazji Dnia Matki! Liczyłam że dziś do nich dołącze, ale cóż......... widocznie tak miało być. Zastanawiam się tylko skąd te bóle i skurcze brzucha? Już drugi tydzień. Mam nadzieje że to nie żadne choróbsko. |
|
|
|
|
#1409 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
majka przytulam cię mocno i życzę powodzenia za miesiąc. przecież w koncu musi nam się udać, prawda??
|
|
|
#1410 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:55.

.
ta czarna plamka 

10 luty 2009

w drugiej ciąży brzuszek był jeszcze większy ale w 24 tc miałam chyba 6 kg w + ale zaraz potem zaczęło przybywać około 1 kg tygodniowo

Mam nadzieje że to nie żadne choróbsko.