Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-07-31, 15:19   #1471
yasirah
Raczkowanie

Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy

A moze zbliza Ci się okres i dodatkowo masz jakąs infekcje? Ja np mialam infekcje pochwy i również wtedy powiekszyło mi się podbrzusze,moj mężczyzna również to zauważył i wyglądało jakbym była w ciązy a nie bylam plus oczywiscie bóle podbrzusza i inne rewelacje. A ilu dniowe m asz cykle najczęściej?
Stary 2007-07-31, 15:37   #1472
rybkad
Zadomowienie

GG do rybkad

Czytałam właśnie w necie,że u wielu dziewczyn stężenie hormonu bywa tak niskie że w terminie spodziewanej miesiączki test wychodzi negatywny.Nie nakręcam się bardzo na ciążę po prostu odstawiłam piguły i stwierdziliśmy, że co ma byc to będzieZastanawia mnie tylko to,że wczesniej nigdy mi sie nie spoznil okres,ale teraz skoro test nic nie wykazuje a ja mialam dodatkowo jakies plamienia to moze mam jakas infekcje,wlasciwie to martwie sie bardziej stanem swojego zdrowia niz tym ze ewentualnie jestem w ciazy.Pewnie jutro udam sie do lekarza w celu wykluczenie ciezkiej choroby
rybkad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-31, 15:51   #1473
yasirah
Raczkowanie

Rybkad pamiętaj,że czasami tak bywa iż testy nic nie wykazują a tutaj SUPRISE (ja sie tak pocieszam) skoro idziesz do lekarza to koniecznie napisz co i jak
Stary 2007-07-31, 17:12   #1474
20-sto latka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez yasirah Pokaż wiadomość
A moze zbliza Ci się okres i dodatkowo masz jakąs infekcje? Ja np mialam infekcje pochwy i również wtedy powiekszyło mi się podbrzusze,moj mężczyzna również to zauważył i wyglądało jakbym była w ciązy a nie bylam plus oczywiscie bóle podbrzusza i inne rewelacje. A ilu dniowe m asz cykle najczęściej?

No ja juz sama nie wiem... niby zblizami sie miesiaczka ale kiedy ona przyjdzie to nie mam pojecia, bo tak jak pisalam mam nieregularna od zawsze, no i niestety nie moge ci napisac co ile mam cykle, bo nie wiem... a co do infekcji, to mnie nawet nie strasz w sumie to ja powinnam juz dawno odwiedzic lekarza, ja sama to wiem bo jeszcze nigdy nie bylam u gina, ale mam dodatkowy problem bo przebywam za granica i troche sie krepuje tutaj isc do gina a nie wiem kiedy pojade do Polski... Kurde to wszystko tak sie komplikuje ze szok!!! Ostatnio mialam dwa razy w miesiacu okres dlatego nie wiem co jest ze mna .... wiem, musze sie zebrac na odwage i isc do lekarza... no ale nie wiem czy te obiawy co wypisalam moga wskazywac na ciaze?? juz nie mam pojecia moze jak nie przyjdzie miesiaczka to w przyszlym tygodniu zrobie sobie test.... No nic zobaczymy jak to bedzie... DZieki za wypowiedz i podro
20-sto latka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-31, 17:13   #1475
rybkad
Zadomowienie

GG do rybkad

Cytat:
Rybkad pamiętaj,że czasami tak bywa iż testy nic nie wykazują a tutaj SUPRISE (ja sie tak pocieszam) skoro idziesz do lekarza to koniecznie napisz co i jak
No niestety do lekarza zapisalam sie dopiero na poniedzialek wiec prawie tydzien czekania sie zapowiada, chyba ze wczesniej @ przyjdzie.
Ale dzis profilaktycznie odmowilam wypicia piwka z przyjaciolka i zadowolilam sie Karmi
Stary 2007-07-31, 19:04   #1476
yasirah
Raczkowanie

20-sto latka - lepiej idz do lekarza musisz sie przełamać, nie krępuj się strach ma wielkie oczy nie jestem lekarzem, ale Twoje objawy mogą świadczyć o ciązy, ale nie musza! każdy inaczej to przeżywac i odczuwac jezei jestes zaniepokojona to zrob sobie test dla własnego spokoju
Rybkad - skad ja to znam to czekanie ale to fajnie,że juz profilaktycznie podejmujesz jakies kroki to się chwali a Karmi w sumie pyszne jest u mnie @ ani słychu ani widu i miejmy nadzieję,ze tak pozostanie...
Stary 2007-07-31, 19:48   #1477
rybkad
Zadomowienie

GG do rybkad

Cytat:
20-sto latka - lepiej idz do lekarza musisz sie przełamać, nie krępuj się strach ma wielkie oczy nie jestem lekarzem, ale Twoje objawy mogą świadczyć o ciązy, ale nie musza! każdy inaczej to przeżywac i odczuwac jezei jestes zaniepokojona to zrob sobie test dla własnego spokoju
Rybkad - skad ja to znam to czekanie ale to fajnie,że juz profilaktycznie podejmujesz jakies kroki to się chwali a Karmi w sumie pyszne jest u mnie @ ani słychu ani widu i miejmy nadzieję,ze tak pozostanie...
Trzymam kciuki, zeby nie przyszlaNa razie nie zameczam TZ swoimi obawami,nie chce zeby sie stresowal on 100 razy bardziej by to przezywal niz ja
a jak sie okaze ze jednak nic z tego bardzo by byl rozczarowany a ja jak na rzie mam do tego stosunek taki ze jak to ciaza to dobrze a jak nie to za miesiac moze.Jakas wyrodna ze mnie przyszla matka
Stary 2007-08-01, 07:09   #1478
kindzia1984
Wtajemniczenie

20-latka nawet się nie zastanawiaj tylko sie zapisz do lekarza i leć bo z tego mogą być później niezłe kłopoty (np. z zajściem w ciążę). Teraz to wszystko jest możliwe.

Nowosądeczanki
Nasze pragnienia zawsze się modlą,
choćby wargi milczały.

[Augustyn z Hippony]
kindzia1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-01, 07:50   #1479
yasirah
Raczkowanie

Uff kolejny poranek i @ nie nadchodzi trzymaj mocno Rybkad dobrze robisz,że nie zamęczasz bo ja własnie zamęczam i troche głupio, bo jak przyjedzie to moj TŻ tez sie rozczaruje on już ma nadzieje,że na wakacje pojedziemy całą 3 .. nie jestes wyrodna przyszłą matką tylko masz zdrowe podejscie jak nie dzisiaj to jutro
Stary 2007-08-01, 11:24   #1480
20-sto latka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kindzia1984 Pokaż wiadomość
20-latka nawet się nie zastanawiaj tylko sie zapisz do lekarza i leć bo z tego mogą być później niezłe kłopoty (np. z zajściem w ciążę). Teraz to wszystko jest możliwe.

Ok, postaram sie Wlasnie a moze jest ktos na tym forum, kto przebywa w Hiszpani i wie jak to jest z ginekologami tutaj?? Jezeli ja nie pracuje to musze zaplacic za jaka kolwiek wizyte?? Wolalabym isc na kase chorych, ale czy tutaj jest to mozliwe?? Jezeli ktos wie cosik na ten temat to prosze sie ze mna ta wiedza podzielic... czekam
PS. Dzis albo jutro kupie sobie test, ale sie wstrzymam ze zrobieniem jakiz tydzien, jak nie przyjdzie @ to wtedy go zrobie i zobaczymy, no a lekarza to MUSZE odwidzic nie ma co zwlekac, nie chce pozniej byc bezplodna Pozdro
20-sto latka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-02, 20:01   #1481
Aka24
Rozeznanie

GG do Aka24

Ja praktycznie nie miałam objawów. Tzn czułam się cały czas jakbym miała dostać @. Teraz po czasie wiem, że to jednak były troszkę inne bóle. A poza tym miałam przyśpieszoną akcję bicia serca i to sporo. Ponad 100 uderzeń na sekundę i zwiększoną ciepłotę całego ciała.
Aka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-03, 22:24   #1482
madzia.waw
Przyczajenie

Question Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy

Jak jeszcze nie wiedziałam, że jestem w ciąży oprócz podwyższonej temperatury ponad 16 dni i typowych objawów miesiączkowych nic nie czułam. Dopiero w 6 tyg ciąży zaćżęło mnie mdlić. Niestety poroniłam wkrótce. Teraz zaczęłam starać się o dzidzi i już blisko terminu @ mam dziwne objawy tzn zgaga, uczucie pełnego brzucha, zmęczenie, nerwowość i drażliwość, niechęć do seksu, jestem do niczego, ale być może to ciąża urojona.....
Stary 2007-08-04, 08:27   #1483
Aka24
Rozeznanie

GG do Aka24

Madzia bardzo mi przykro Mam nadzieje, że jak nie teraz to bardzo szybko Wam się uda!! Trzymam kciuki!!
Stary 2007-08-04, 11:44   #1484
madzia.waw
Przyczajenie

Już doszłam do siebie, ale poronienie jest przeżyciem, którego nie życzę nikomu, wiem że często się przytrafia. U mnie prawdopodobnie to był stan zapalny. Dlatego bardzo ważne jest zrobienie przed ciążą posiewu z szyjki macicy i jeżeli coś jest to wyleczenie stanu zapalnego.
W dodatku 2 lata walczyłam z niepłodnością, przeszłam wiele badań, nie zawsze przyjemnych, ale w ciążę zaszłam naturalnie przy pomocy wielu fachowców. I wszystko prawie za darmo, z NFZ.
Stary 2007-08-04, 21:12   #1485
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aka24 Pokaż wiadomość
Ja praktycznie nie miałam objawów. Tzn czułam się cały czas jakbym miała dostać @. Teraz po czasie wiem, że to jednak były troszkę inne bóle. A poza tym miałam przyśpieszoną akcję bicia serca i to sporo. Ponad 100 uderzeń na sekundę i zwiększoną ciepłotę całego ciała.
O qrcze mam taka samo Liczę że jestem w ciąży Co prawda @ mam dostać za około 5 dni, ale jeśli przyjdzie, to będę baardzo zdziwiona i chyba zacznę się troszkę martwić

Ja dzisiaj cały dzień chodziłam w koszulce z krótkim rękawem (mimo deszczu i wiatru) było mi cały czas gorąco a serce bije jak szalone mąż mówi, że od tego, że za bardzo o tym myślę i się ekscytuję

Mam nadzieję, że to mój bobas daje o sobie znać

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-08-04, 22:02   #1486
madzia.waw
Przyczajenie

No to nie jestem sama. Nie wytrzymałam i dzisiaj zrobiłam test i nic. Za dużo stresu, zachowuję się jak wariatka, wystko mnie denerwuje, a najbardziej to , że nie mam brzuszka.
Stary 2007-08-04, 22:35   #1487
Aka24
Rozeznanie

GG do Aka24

Seona postaraj się może o tym nie myśleć i zobaczysz czy tak będzie dalej. Mam nadzieję, że u Ciebie będzie tak samo jak u mnie
Stary 2007-08-08, 22:12   #1488
madzia.waw
Przyczajenie

Nikt się nie odzywa? Ja dostałam @ i miesiąc przede mną.... nerwy.......
Jutro wyjeżdzam nad morze odstresować się.
Pozdrawiam Was i trzymam kciuki za fasolki.
pa pa pa
Stary 2007-08-08, 22:25   #1489
Seona
Zakorzenienie

Ja jeszcze nie dostałam @, ale wczoraj bolała mnie głowa jak zawsze przed @ A test zrobiłam dzisiaj i wyszedł negatywny Spróbuję jeszcze za parę dni A jeśli nic nie wyjdzie, to już w następnym miesiącu musi być

Ślub
Pati
Lili

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-08-09, 18:14   #1490
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Seona postaraj się może o tym nie myśleć i zobaczysz czy tak będzie dalej. Mam nadzieję, że u Ciebie będzie tak samo jak u mnie
No niestety Objawy, które u Ciebie były ciążą, u mnie okazały jednak się @
W sierpniu staramy się jeszcze raz

Ślub
Pati
Lili
Stary 2007-08-09, 18:56   #1491
Kasiulka22
Zakorzenienie

Ja to mam chyba ciążę urojoną nie możliwe, żeby nawet jeśli doszłoby do zapłodnienia ok. półtora tygodnia temu, żebym się tak czuła. Biust tak mnie boli, że nie mogę położyć się na brzuchu (co nigdy wcześniej mi się nie zdarzało), pieką mnie sutki i szczególnie rano robią się czerwono brązowe, a mój brzuch wygląda jak po wielkim wzdęciu. Chyba mam mega jajeczkowanie, a właściwie już powinno być po, dziś jest 18 dzień cyklu.
Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-09, 21:38   #1492
Aka24
Rozeznanie

GG do Aka24

Seona szkoda Będę trzymać kciuki w następnym miesiacu
Stary 2007-08-10, 12:06   #1493
Ray
Zakorzenienie

a moje objawy jesli moge powiedziec to bylo hmmmm.... zapachy wrazliwosc kilka dni po zalodnieniu sie juz pojawilo i przed terminem mc bolace cycki.... do dzis to mam hehh
Stary 2007-08-16, 18:27   #1494
vea82
Rozeznanie

GG do vea82 Send a message via Skype™ to vea82

Witajcie, czasami tu zagladalam by sie dowiedziec o pierwszych objawach ciazy bo nie raz myslalam ze juz jestem,ale niestety to byly mylne przeczucia. Jednak od wczoraj wiem ze zostane mama. Juz cos tak czulam przed spodziewana miesiaczka, ze cos jest nie tak.Jakos dziwnie sie czulam,bolaly mnie sutki (i dalej bola), budzialm sie w nocy i lekkie mdlosci z rana. Wczoraj minal 40 dzien cyklu i w sumie formalnoscia bylo zrobienie testu, na ktorym pokazaly sie dwie wyrazne kreski. Staralismy sie o bejbika jakies 4 miesiace i sie udalo!
vea82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-16, 19:58   #1495
Anonim99
Raczkowanie

vea82 gratuluje
Ja dzisiaj mysłałam że będe miała dzidzie... Piekły mnie sutki bolał mnei brzuch i jutro rano chcialam isc kupic test ciązowy - jeszcze to miala byc niespodzianka dla mojego mezulka, który teraz jest u rodziców I chyba nici z niespodzianki bo byłam przed chwilą w lazienc ei okres mi się zaczął a już zrobiłam sobie nadzieje ;( Nio ale nic będziemy sie starac juz niedlugo znowu o dzidzisia Pozdrawiam wszystkie mamuski i te ktore usiluja nimi zostac
Anonim99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-17, 14:07   #1496
JoanC
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madzia.waw Pokaż wiadomość
Już doszłam do siebie, ale poronienie jest przeżyciem, którego nie życzę nikomu, wiem że często się przytrafia. U mnie prawdopodobnie to był stan zapalny. Dlatego bardzo ważne jest zrobienie przed ciążą posiewu z szyjki macicy i jeżeli coś jest to wyleczenie stanu zapalnego.
W dodatku 2 lata walczyłam z niepłodnością, przeszłam wiele badań, nie zawsze przyjemnych, ale w ciążę zaszłam naturalnie przy pomocy wielu fachowców. I wszystko prawie za darmo, z NFZ.
Madzia.waw mam pytanko: czy możesz mi powiedzieć jakie badania robiłaś w związku z leczeniem niepłodności i jak z nią walczyłaś, bo ja dopiero zaczynam walkę i nie ukrywam, że mnie to interesuje, bo najlepiej jest uzyskać informacje od kogoś kto przez to przechodził.
JoanC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-17, 14:30   #1497
kindzia1984
Wtajemniczenie

Cytat:
Oj to bicie serducha mnie własnie bardzo mocno zastanawia. A zwłaszcza jak kilka dni temu tylko wstałam, i to spokojnie, z krzesła i serducho mi waliło jakbym przebiegnęła naookoło domu
W takim razie czekam co będzie

Vea83 gratuluje z całego serducha

Nowosądeczanki
Nasze pragnienia zawsze się modlą,
choćby wargi milczały.

[Augustyn z Hippony]
kindzia1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-17, 14:35   #1498
joasiunial
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
Ja to mam chyba ciążę urojoną nie możliwe, żeby nawet jeśli doszłoby do zapłodnienia ok. półtora tygodnia temu, żebym się tak czuła. Biust tak mnie boli, że nie mogę położyć się na brzuchu (co nigdy wcześniej mi się nie zdarzało), pieką mnie sutki i szczególnie rano robią się czerwono brązowe, a mój brzuch wygląda jak po wielkim wzdęciu. Chyba mam mega jajeczkowanie, a właściwie już powinno być po, dziś jest 18 dzień cyklu.
Kasiulko a może jednak to to Pamiętam, że tydzień po owulacji zaczęły strasznie bolec mnie sutki... nie mogłam ich zupełnie dotknąc - i to był pierwszy bardzo wyraźny znak, że coś się we mnie zagniezdza

Marek

Zosia
joasiunial jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-17, 15:03   #1499
Kasiulka22
Zakorzenienie

Joasiu niesamowicie jestem ciekawa... wiesz teraz przestały mnie prawie boleć, odrobinę tylko bolą przy dotknięciu, brodawki mam jakby trochę ciemniejsze i od trzech dni cały czas boli mnie podbrzusze jak na okres, a właściwie to nie ból tylko takie dziwne coś Jakby na okres, ale nie do końca, chociaż nie chcę się nastawiać, bo zdaję sobie sprawę, że chyba w tym miesiącu- jako że to pierwszy miesiąc staranek napaliłam się za bardzo i mogę błędnie odczytywać sygnały z mojego organizmu. Poza tym mam cały czas uczucie wilgoci... wiadomo gdzie i zwiększoną prace ślinianek. Jak szukałam w internecie to znalazłam niektóre objawy, ale nie wiem... czuję się raczej normalnie, nie mdli mnie .
Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-17, 16:39   #1500
joasiunial
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
Poza tym mam cały czas uczucie wilgoci... wiadomo gdzie i zwiększoną prace ślinianek. Jak szukałam w internecie to znalazłam niektóre objawy, ale nie wiem... czuję się raczej normalnie, nie mdli mnie .
Mnie również zdziwiła większa ilośc śluzu przed spodziewaną @ - zazwyczaj miałam tam sucho... Co do ślinianek to było u mnie w normie A co do mdłości - nie każda kobieta ma je od początku ciąży - u mnie pojawiły się ok 8 tygodnia ciąży.
Poza tym w miesiącu, kiedy zaczęliśmy się starac pochowałam wszelkie kończące się "zapotrzebowanie" na @ i ani myślałam o ich uzupełnieniu. I tak sobie jeszcze poleżą schowane
Muszę jeszcze przyznac, że na kilka dni przed spodziewaną @ miałam ogromne przeczucie, że nici z naszych starań - u nas to był również pierwszy cykl... Miałam dośc widoku ciężarnych, które widziałam po prostu wszędzie i w dniu, kiedy @ miała przyjśc zrobiłam teścik, na którym ukazała się jedna gruba krecha, a za nią pokazała się nieśmiało leciutka, różowiutka kreseczka

Marek

Zosia
joasiunial jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości