![]() |
#1561 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy
Cytat:
![]() ![]() Dziekuje , ze odpisalas ![]()
![]() |
#1562 |
Zakorzenienie
|
wiesz jak napisalas spodziewana @ ma byc za dwa dni, wiec tyle chyba wytrzymasz cierpliwie i wszystko sie okaze no i tescik tez mozna zrobic
|
![]() ![]() |
![]() |
#1563 |
Zadomowienie
|
Witam! Pozdrawiam wszystkie Mamusie i ich Maluszki!
![]() Czytałam temat ale nie znalazłam odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie. Są pewne wzmianki,ale nie dowiedziałam się tego co chciałam. Jak wygląda, czy też jak się odczuwa wnętrze kobiety podczas pierwszych tyg. ciąży tj. pochwa i okolica szyjki macicy ? Jaki jest sluz i jaka tkanka, jest nieco rozpulchniona i jest jakby ciaśniej? Z góry dziękuję za odpowiedź! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1564 |
Zakorzenienie
|
Karolino Mario co do śluzu, to na początku ciąży, a w momencie jak spodziewasz się miesiączki śluz jest taki jak płodny... mlecznobiały, taki gęstszy... taki charakterystyczny... to jest jeden z objawów ciąży... co do reszty, czy jest rozpulchniona, to ponoć tak, piszą na internecie, piszą niektóre dziewczyny,ale u siebie nie zauwazyłam nic takiego... jedynie piersi, a raczej sutki... strasznie wrazliwe, jak nigdy
|
![]() ![]() |
![]() |
#1565 |
Wtajemniczenie
|
Szyjka w ciąży jest wysoko (jeśli Ci to coś mówi). Pochwa jest lekko rozpulchniona. Może się zmienić jej kolor oraz kolor warg sromowych z różowego na fioletowo-siny. (Choć to nie jest konieczne. Ja tak nie miałam)
Poza tym piersi robią się duuuże ![]()
![]() |
#1566 |
Zakorzenienie
|
co do żylaków pod skórą, tzn wyróżnionych żył to u mnie dopiero niedawno zrobily sie takie mocne, wyrazne i widoczne... a jestem juz w 24 tygodniu
|
![]() ![]() |
![]() |
#1567 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1568 |
Zakorzenienie
|
a u ciebie dopiero 11 tydizen... no to nie wiem... ja akurat nie mialam z tym problemow, ani na nogach, ani nigdzie jak narazie... co do piersi to tak jak pisalam, pojawily sie niedawno ciemniejsze zyly, no i niestety malenkie rozstepy... na brzuchu jednak spokoj, rozstepow brak i mam nadzieje,ze sie juz nie pojawia
![]() wszystko chyba zalezy od poszczegolnej osoby... roznie organizm reaguje |
![]() ![]() |
![]() |
#1569 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Moje piersi, pośladki, biodra i łydki uroki świeżych rozstępów poznały kilkanaście lat temu ![]() ![]() Smaruję się mocno oliwką i mam nadzieję, że mnie ona od pojawienia się nowych uratuje. Choć wiem, że na rozstępy czasami nie ma rady ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1570 |
Zakorzenienie
|
no widzisz, wlasnie o to chodzi ze ja sobie oliwke kupilam i lezy... nie uzywalam jej w sumie, no moze ze dwa razy... ale teraz obiecalam sobie ze zaczne uzywac, by na brzuszku sie nic nie pojawilo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1571 |
Zadomowienie
|
Wielkie dzięki! Tak sobie moje ciałko analizuję
![]() Pytałam o te zmiany bo u mnie taki właśnie jest biały jak w owulacji i wszystko takie rozpulchnione... Rozmawiałam z mamą (pracuje na ginekologii)i stwierdziła że albo reakcja na pigułki albo ciąża... Głuży mi się to czekanie na miesiaczkę,ale zobaczymy jak to będzie. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1572 |
Zakorzenienie
|
obstawiam,ze to moze byc niestety reakcja na pigulki... przynajmniej takie jest moje zdanie. Jesli bierzesz tabletki caly czas, to male prawdopodobienstwo (znikome) ciazy... ja tez bralam,ale akurat miesiac bylam bez... zapomnialam dwoch czy trzech pierwszych, stweirdzilam,ze zaczne brac od kolejnej miesiaczki... i tak szybciutko zostalam mamą... ale przez miesiac tych tabletek nie bralam... jednak rok wczesniej jak nie bralam specjalnie tabletek przez 3 czy 4 miesiace i kcohalismy sie z narzeczonym bez zabezpieczen, i bardzo chcielismy by nam wyszlo, to nic... psychika i chec, pragnienie dziecka byly naturalna metoda anty... a jak przez miesiac nie bralam, przez przypadek, i bylismy nastawieni,ze nie ma szans, jak wczesniej sie staralismy dluzej i nic... a tutaj takie zaskoczenie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1573 |
Zadomowienie
|
No tez bym raczej była za tą reakcją na tabletki,ale z drugiej strony tak dziwnie bo biore te juz chyba z 11 opakowanie i zawsze się super czułam. Teoretycznie powinnam byc zabezpieczona,ale np. moja siostra jest "ze spirali" i też miało byc tak skutecznie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1574 |
Zakorzenienie
|
ale tabletki sa bardziej skuteczne niz spirala... ja tam jestem po prostu ze zwyklej wpadki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1575 |
Wtajemniczenie
|
Chyba na wizażowym seksie jest wątek o pigułkowych wpadkach. Raz na niego natrafiłam i oniemiałam.
Z drugiej strony wskaźnik pearla dla tabletek dwuskładnikowych wynosi 0,1-0,2, więc jest jakaś możliwość ciąży ![]()
![]() |
#1576 |
Zadomowienie
|
Dziękuję Wam za odpowiedź i jak będę wiedziałą co i jak to dam znać.
Czytałam ten wątek kiedyś i nawet sporo jest przypadków ciąży mino pigułek. To jest dopiero sztuka trafić przy tak małej możliwości ciąży ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1577 |
Raczkowanie
|
Aaaa....dziewczyny....okr es powinnam miec jutro! Mam dziwne objawy...oczywiscie zawsze towarzysza mi delikatne bole podbrzusza jesli chodzi o czas przed okresem, ale tym razem...nie tylko te bole, ale odbija mi sie niesamowicie( tak dziwnie), w glowie mi sie kreci, mdli mnie co jakies 10 min.( pisze co 10 minut powiewaz, raz czuje sie swietnie a za jakies 5-10 min znow taki malutki ataczek z mdlosciami niczym po karuzeli
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co miesiac moja miesiaczka sie spoznia o kilka dni, wiec wiem , ze nie moge ustalis dokladnych dni plodnych...ale napisze tak.. Ostatniego miesiaca czyli - 28 sierpnia 2007---> dostalam miesiaczke trwala ona do 1 wrzesnia 2007 , czyli 5 dni - wspolzylam z moim TZ ---> 9,16,17 i 24 wrzesnia, Kazdy wspolzycie konczyl w srodku we mnie. - 28 wrzesnia powinnam miec miesiaczke. Czy jest moze prawdopodobienstwo ze jestem w ciazy? PS. mierzylam teraz temperature. Z rana mam 36.9 C . A Pod wieczor 37 C
Nasz Aniolek http://www.suwaczki.com/tickers/w57v3e3kjulviw5i.png========================= =========== Moja Fotografia www.marzenaspg.com Edytowane przez Marzena7777 Czas edycji: 2007-09-27 o 15:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#1578 |
Zakorzenienie
|
poczekaj jeszcze na miesiaczke, nie ma co sie zastanawiac... z tego co piszesz to niekoniecznie musisz byc w ciazy, przynajmniej to moje zdanie... a co do testu przed okresem, to mi rowneiz wyszedl negatywny (a bylam juz w ciazy)... robilam kilka dni przed terminem miesiaczki... test powinno sie robic kilka dni po spodziewanej miesiaczce... ja tak zrobilam i juz byl pozytywny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1579 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Ciąża lub jej brak- bóle brzucha
Cytat:
Witam:Kiedys wczesniej.. moze 3 tygodnie temu robilam pierwszy test ale nie wyszledl tak jak bym chcialal, czyli tylko jedna kreska.. potem dostalam okres ale ciegal sie staramy.mam jakies dziwne plamienia po stosunku.. nie jak prawdziwy okres ale zawsze to krew , nie wiem dlaczego tak jest i co moze byc prztyczyna,nigdy tak nie mialam wczesniej.POwinnam isc do lekarza? czy zaczekac do nastepnej planowej miesiaczki.? no , chyba ze sie w ogole nie pojawi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1580 |
Przyczajenie
|
Dot.: Jestem w ciazy, moje pierwsze objawy!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1581 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=bimba81;5398760]Witam:Kiedys wczesniej.. moze 3 tygodnie temu robilam pierwszy test ale nie wyszledl tak jak bym chcialal, czyli tylko jedna kreska.. potem dostalam okres ale ciegal sie staramy.mam jakies dziwne plamienia po stosunku.. nie jak prawdziwy okres ale zawsze to krew , nie wiem dlaczego tak jest i co moze byc prztyczyna,nigdy tak nie mialam wczesniej.POwinnam isc do lekarza? czy zaczekac do nastepnej planowej miesiaczki.? no , chyba ze sie w ogole nie pojawi
![]() Myślę, że powinnaś pójść do lekarza, żeby się upewnić co do Twojego stanu - zdrowia lub ... ![]() Wizyta u ginekologa jeszcze nikomu chyba nie zaszkodziła lepiej wcześniej niż za późno. Co do krwawienia: Mi się okres spóźniał i objawy jak pisałam wcześniej, ale bratowa dowiedziała się o zagrożonej ciąży w 5 tyg jak trafiła go gina ze względu na.. zbyt długą miesiączkę. U niej krwawienie ustąpiło po podaniu leków, więc czasem się okres spóźnia a czasem wręcz przeciwnie. Co masz się zamartwiać, chyba leiej się upewnić, prawda? |
![]() ![]() |
![]() |
#1582 |
Zakorzenienie
|
tydzień temu dowiedziałam się o ciąży moimi pierwszymi objawami to ból piersi,nudności i brak apetytu,długo się nie nacieszyłam,bo straciłam moją fasolkę i brak teraz mi tych objawów
#1583 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj powinnam dostac okres....rano zrobilam test i wyszedl negatywnie
![]() Dodam , ze w nocy brzuch mnie bardzo bolal, az sie przebudzilam ![]() Tak bardzo chcialabym zobaczyc pozytywny wynik ![]()
#1584 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1585 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Milego dnia........ja mykam sie pakowac, wlasnie zmieniamy mieszkanko z TZ i czeka mnie DUZOOOOOOOOOooooooo Pracy ![]()
![]() |
#1586 |
Przyczajenie
|
A u mnie niestety...Zrobiłam nawet drugi test- trzy dni po tym jak pokazała się krew. Czy to możliwe, że mam coraz słabsze miesiączki? Fakt że mam już 32 lata...ale żeby tak szybko przyszła starość?
![]() Pozdrowienia Dziewczyny! Będę tu zaglądać- fajnie "podglądać" szczęśliwe przyszłe Mamy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1587 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1588 |
Raczkowanie
|
Marzenko mi test wyszedł pozytywnie tydzień przed spodziewanym okresem,więc myślę że jakby miało coś być to by już było.Ja czułam od początku że jest coś nie tak,trochę jakby mnie grypa brała,spadek formy,zawroty głowy,temperatura 37,5,obrzydzenie do jedzenia.Zawsze możesz powtórzyć test ale myślę że jak ma wyjść że jesteś w ciązy to jedynie kwestia testu a nie czasu bo one są bardzo czułe,osobiście polecam pink test.Powodzenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1589 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ps.................wpis jest napisany z konta mojej mamy......przepraszam zapomnialam ja wylogowac;/ -> Marzena7777
![]() |
#1590 |
Raczkowanie
|
Marzenko ja czekałam na ciążę prawie rok,już chyba nawet nie czekałam...życzę powodzenia bo marzenia się spełniają.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:50.