Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-09-26, 16:28   #1561
Marzena7777
Raczkowanie

Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy

Cytat:
Napisane przez Sorceress_Sorceress Pokaż wiadomość
Hej Marzeno.
Żeby to dokładnie określić potrzebna byłaby jeszcze Twoja temperatura codzienna z ostatniego cyklu, ale pewnie jej nie mierzysz. Według tego co piszesz jest prawdopodobne, że jesteś w ciąży. Na dziś to pozostaje Ci zrobić test.Trzymam kciuki i pozdrawiam
M
Wiem wiem....ze potrzebna jest jeszcze temperaturka, ale niestety nie mierzylam jej Wczoraj podwieczor mialam okropny bol w jajnikach....i nawet spadlam na wadze....mozliwe jest to , ze przy spodziewanej ciazy moze wystepowac nawet spadek na wadze?
Dziekuje , ze odpisalas

========================= ===========

Moja Fotografia
www.marzenaspg.com
Marzena7777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-26, 20:47   #1562
Caterin17
Zakorzenienie

GG do Caterin17 Send a message via Skype™ to Caterin17

wiesz jak napisalas spodziewana @ ma byc za dwa dni, wiec tyle chyba wytrzymasz cierpliwie i wszystko sie okaze no i tescik tez mozna zrobic
Caterin17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-27, 12:26   #1563
Karolina Maria
Zadomowienie

GG do Karolina Maria

Witam! Pozdrawiam wszystkie Mamusie i ich Maluszki!

Czytałam temat ale nie znalazłam odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie. Są pewne wzmianki,ale nie dowiedziałam się tego co chciałam.

Jak wygląda, czy też jak się odczuwa wnętrze kobiety podczas pierwszych tyg. ciąży tj. pochwa i okolica szyjki macicy ? Jaki jest sluz i jaka tkanka, jest nieco rozpulchniona i jest jakby ciaśniej?

Z góry dziękuję za odpowiedź!
Stary 2007-09-27, 12:34   #1564
bassienkaw
Zakorzenienie

Karolino Mario co do śluzu, to na początku ciąży, a w momencie jak spodziewasz się miesiączki śluz jest taki jak płodny... mlecznobiały, taki gęstszy... taki charakterystyczny... to jest jeden z objawów ciąży... co do reszty, czy jest rozpulchniona, to ponoć tak, piszą na internecie, piszą niektóre dziewczyny,ale u siebie nie zauwazyłam nic takiego... jedynie piersi, a raczej sutki... strasznie wrazliwe, jak nigdy

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-27, 12:41   #1565
amika79
Wtajemniczenie

Szyjka w ciąży jest wysoko (jeśli Ci to coś mówi). Pochwa jest lekko rozpulchniona. Może się zmienić jej kolor oraz kolor warg sromowych z różowego na fioletowo-siny. (Choć to nie jest konieczne. Ja tak nie miałam)

Poza tym piersi robią się duuuże i okrągłe. Wyraźnie widać pod skórą żyłki.
Stary 2007-09-27, 13:19   #1566
bassienkaw
Zakorzenienie

co do żylaków pod skórą, tzn wyróżnionych żył to u mnie dopiero niedawno zrobily sie takie mocne, wyrazne i widoczne... a jestem juz w 24 tygodniu

Stary 2007-09-27, 13:24   #1567
amika79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
co do żylaków pod skórą, tzn wyróżnionych żył to u mnie dopiero niedawno zrobily sie takie mocne, wyrazne i widoczne... a jestem juz w 24 tygodniu
U mnie były od samego początku (na piersiach). Teraz jest ich po prostu więcej i mają silniejszą barwę: są sino-fioletowo-czarne (tam widocznie skóra jest najcieńsza). Teraz pojawia mi się więcej widocznych żył na udach i na granicy podbrzusza i bioder. Kolor na szczęście mają żyłowy .

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-09-27, 13:26   #1568
bassienkaw
Zakorzenienie

a u ciebie dopiero 11 tydizen... no to nie wiem... ja akurat nie mialam z tym problemow, ani na nogach, ani nigdzie jak narazie... co do piersi to tak jak pisalam, pojawily sie niedawno ciemniejsze zyly, no i niestety malenkie rozstepy... na brzuchu jednak spokoj, rozstepow brak i mam nadzieje,ze sie juz nie pojawia
wszystko chyba zalezy od poszczegolnej osoby... roznie organizm reaguje

Stary 2007-09-27, 13:34   #1569
amika79
Wtajemniczenie

Cytat:
wszystko chyba zalezy od poszczegolnej osoby... roznie organizm reaguje
No tak .

Moje piersi, pośladki, biodra i łydki uroki świeżych rozstępów poznały kilkanaście lat temu . Uroki dorastania ...

Smaruję się mocno oliwką i mam nadzieję, że mnie ona od pojawienia się nowych uratuje. Choć wiem, że na rozstępy czasami nie ma rady, jeśli w grę wejdą hormony.
Stary 2007-09-27, 13:38   #1570
bassienkaw
Zakorzenienie

no widzisz, wlasnie o to chodzi ze ja sobie oliwke kupilam i lezy... nie uzywalam jej w sumie, no moze ze dwa razy... ale teraz obiecalam sobie ze zaczne uzywac, by na brzuszku sie nic nie pojawilo

Stary 2007-09-27, 13:41   #1571
Karolina Maria
Zadomowienie

GG do Karolina Maria

Wielkie dzięki! Tak sobie moje ciałko analizuję bo nie wiem czy przypadkiem do Was nie dołączę... Biorę pigułki juz długo i nigdy się źle po tych nie czułam,a ostatnio dostałam coś w rodzaju miesiączki tylko mniej tydzień przed końcem brania tabletek zaczęłam brac drugie opakowanie ,ale od tego czasu mniej więcej bolą mnie piersi i są jakby ciężkie i nieco większe. Tak od przedpołudnia mi strasznie niedobrze, spałabym tylko najchętniej i piła na zmianę ze spaniem... Mam do miesiączki jeszcze ze 4-5 dni więc zobacze co to będzie,a jak wróce do Polski (za 4 dni) to pojde do lekarza.

Pytałam o te zmiany bo u mnie taki właśnie jest biały jak w owulacji i wszystko takie rozpulchnione...

Rozmawiałam z mamą (pracuje na ginekologii)i stwierdziła że albo reakcja na pigułki albo ciąża... Głuży mi się to czekanie na miesiaczkę,ale zobaczymy jak to będzie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-09-27, 13:51   #1572
bassienkaw
Zakorzenienie

obstawiam,ze to moze byc niestety reakcja na pigulki... przynajmniej takie jest moje zdanie. Jesli bierzesz tabletki caly czas, to male prawdopodobienstwo (znikome) ciazy... ja tez bralam,ale akurat miesiac bylam bez... zapomnialam dwoch czy trzech pierwszych, stweirdzilam,ze zaczne brac od kolejnej miesiaczki... i tak szybciutko zostalam mamą... ale przez miesiac tych tabletek nie bralam... jednak rok wczesniej jak nie bralam specjalnie tabletek przez 3 czy 4 miesiace i kcohalismy sie z narzeczonym bez zabezpieczen, i bardzo chcielismy by nam wyszlo, to nic... psychika i chec, pragnienie dziecka byly naturalna metoda anty... a jak przez miesiac nie bralam, przez przypadek, i bylismy nastawieni,ze nie ma szans, jak wczesniej sie staralismy dluzej i nic... a tutaj takie zaskoczenie mile

Stary 2007-09-27, 13:58   #1573
Karolina Maria
Zadomowienie

GG do Karolina Maria

No tez bym raczej była za tą reakcją na tabletki,ale z drugiej strony tak dziwnie bo biore te juz chyba z 11 opakowanie i zawsze się super czułam. Teoretycznie powinnam byc zabezpieczona,ale np. moja siostra jest "ze spirali" i też miało byc tak skutecznie
Stary 2007-09-27, 14:08   #1574
bassienkaw
Zakorzenienie

ale tabletki sa bardziej skuteczne niz spirala... ja tam jestem po prostu ze zwyklej wpadki hihi

Stary 2007-09-27, 14:13   #1575
amika79
Wtajemniczenie

Chyba na wizażowym seksie jest wątek o pigułkowych wpadkach. Raz na niego natrafiłam i oniemiałam.
Z drugiej strony wskaźnik pearla dla tabletek dwuskładnikowych wynosi 0,1-0,2, więc jest jakaś możliwość ciąży.
Stary 2007-09-27, 14:19   #1576
Karolina Maria
Zadomowienie

GG do Karolina Maria

Dziękuję Wam za odpowiedź i jak będę wiedziałą co i jak to dam znać.
Czytałam ten wątek kiedyś i nawet sporo jest przypadków ciąży mino pigułek. To jest dopiero sztuka trafić przy tak małej możliwości ciąży
Stary 2007-09-27, 15:30   #1577
Marzena7777
Raczkowanie

Aaaa....dziewczyny....okr es powinnam miec jutro! Mam dziwne objawy...oczywiscie zawsze towarzysza mi delikatne bole podbrzusza jesli chodzi o czas przed okresem, ale tym razem...nie tylko te bole, ale odbija mi sie niesamowicie( tak dziwnie), w glowie mi sie kreci, mdli mnie co jakies 10 min.( pisze co 10 minut powiewaz, raz czuje sie swietnie a za jakies 5-10 min znow taki malutki ataczek z mdlosciami niczym po karuzeli).Spadl am na wadze ,w ciagu 1.5 tyg 2.5 kg .Bardzo czesto oddaje mocz, moze to dlatego, ze duzo pije wody mineralnej;/. 2 dni temu mialam cholerny bol w jajikach, a dzis tylko delikatnie mnie mdli w podbrzuszu jakby na @.Wczoraj w nocy wstawalam i jadlam ciastka.Z piersiami chyba zadnej wiekszej zmiany nie ma.Nie zawsze przed okresem czulam nadwrazliwosc piersi, roznie bywalo, raz mnie bolaly a za drugim razem znow jakby nigdy nic. 2 dni temu czyli 4 dni przed okresem zrobilam test, wyszedl negatywny( to tak ze wscipskiej ciekawosci) Mozliwe , ze byl zrobiony za wczesnie. Moj cykl zwykle trwa 30 dni , a nawet dluzej( od kad jestem za granica moje cialo szaleje, okres co miesiac mi sie spoznia)Kochane trzymajcie kciuki....tak bardzo chcialabym aby to byla Moja Fasoleczka

Co miesiac moja miesiaczka sie spoznia o kilka dni, wiec wiem , ze nie moge ustalis dokladnych dni plodnych...ale napisze tak..
Ostatniego miesiaca czyli
- 28 sierpnia 2007---> dostalam miesiaczke
trwala ona do 1 wrzesnia 2007 , czyli 5 dni
- wspolzylam z moim TZ ---> 9,16,17 i 24 wrzesnia, Kazdy wspolzycie konczyl w srodku we mnie.
- 28 wrzesnia powinnam miec miesiaczke. Czy jest moze prawdopodobienstwo ze jestem w ciazy?

PS. mierzylam teraz temperature. Z rana mam 36.9 C . A Pod wieczor 37 C

Moja Fotografia
www.marzenaspg.com

Edytowane przez Marzena7777
Czas edycji: 2007-09-27 o 15:55
Stary 2007-09-27, 15:59   #1578
bassienkaw
Zakorzenienie

poczekaj jeszcze na miesiaczke, nie ma co sie zastanawiac... z tego co piszesz to niekoniecznie musisz byc w ciazy, przynajmniej to moje zdanie... a co do testu przed okresem, to mi rowneiz wyszedl negatywny (a bylam juz w ciazy)... robilam kilka dni przed terminem miesiaczki... test powinno sie robic kilka dni po spodziewanej miesiaczce... ja tak zrobilam i juz byl pozytywny

Stary 2007-09-28, 00:37   #1579
bimba81
Przyczajenie

Dot.: Ciąża lub jej brak- bóle brzucha

Cytat:
Napisane przez karinaaa Pokaż wiadomość
Jesli podejrzewasz ciaze to idz koniecznie do lekarza aby sie upewnic ze wszystko jest w porzadku.Mnie bolal brzuch podobnie jak przy okresie az sie bole nasilily i znalazlam sie w szpitalu co skaczylo sie poronieniem.Przy kazdym niepokojacym objawie nalezy udac sie do lekarza nawet najmniejszym.

Witam:Kiedys wczesniej.. moze 3 tygodnie temu robilam pierwszy test ale nie wyszledl tak jak bym chcialal, czyli tylko jedna kreska.. potem dostalam okres ale ciegal sie staramy.mam jakies dziwne plamienia po stosunku.. nie jak prawdziwy okres ale zawsze to krew , nie wiem dlaczego tak jest i co moze byc prztyczyna,nigdy tak nie mialam wczesniej.POwinnam isc do lekarza? czy zaczekac do nastepnej planowej miesiaczki.? no , chyba ze sie w ogole nie pojawi I jakos piersi bola i nudnosci ale tylko wieczorne.Prosze o odpowiedz.
bimba81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-28, 00:41   #1580
bimba81
Przyczajenie

Dot.: Jestem w ciazy, moje pierwsze objawy!!

Cytat:
Napisane przez schatzsi Pokaż wiadomość
Poziomko gratulacje

Ja rowniez gratuluje z calego serduszka i juz zazdroszcze
bimba81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-28, 13:37   #1581
gosiqa
Rozeznanie

GG do gosiqa

[QUOTE=bimba81;5398760]Witam:Kiedys wczesniej.. moze 3 tygodnie temu robilam pierwszy test ale nie wyszledl tak jak bym chcialal, czyli tylko jedna kreska.. potem dostalam okres ale ciegal sie staramy.mam jakies dziwne plamienia po stosunku.. nie jak prawdziwy okres ale zawsze to krew , nie wiem dlaczego tak jest i co moze byc prztyczyna,nigdy tak nie mialam wczesniej.POwinnam isc do lekarza? czy zaczekac do nastepnej planowej miesiaczki.? no , chyba ze sie w ogole nie pojawi I jakos piersi bola i nudnosci ale tylko wieczorne.Prosze o odpowiedz.[/QUOTE

Myślę, że powinnaś pójść do lekarza, żeby się upewnić co do Twojego stanu - zdrowia lub ...
Wizyta u ginekologa jeszcze nikomu chyba nie zaszkodziła lepiej wcześniej niż za późno.
Co do krwawienia:
Mi się okres spóźniał i objawy jak pisałam wcześniej, ale bratowa dowiedziała się o zagrożonej ciąży w 5 tyg jak trafiła go gina ze względu na.. zbyt długą miesiączkę. U niej krwawienie ustąpiło po podaniu leków, więc czasem się okres spóźnia a czasem wręcz przeciwnie.
Co masz się zamartwiać, chyba leiej się upewnić, prawda?
gosiqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-28, 14:08   #1582
dra
Zakorzenienie

tydzień temu dowiedziałam się o ciąży moimi pierwszymi objawami to ból piersi,nudności i brak apetytu,długo się nie nacieszyłam,bo straciłam moją fasolkę i brak teraz mi tych objawów
Stary 2007-09-28, 14:20   #1583
Marzena7777
Raczkowanie

Dzisiaj powinnam dostac okres....rano zrobilam test i wyszedl negatywnie Czy test mogl byc zrobiony za wczesnie ? Czy powinnam powtorzyc pare dni po spodziewanej @?
Dodam , ze w nocy brzuch mnie bardzo bolal, az sie przebudzilam
Tak bardzo chcialabym zobaczyc pozytywny wynik

Moja Fotografia
www.marzenaspg.com
Stary 2007-09-28, 14:48   #1584
bassienkaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marzena7777 Pokaż wiadomość
Dzisiaj powinnam dostac okres....rano zrobilam test i wyszedl negatywnie Czy test mogl byc zrobiony za wczesnie ? Czy powinnam powtorzyc pare dni po spodziewanej @?
Dodam , ze w nocy brzuch mnie bardzo bolal, az sie przebudzilam
Tak bardzo chcialabym zobaczyc pozytywny wynik
powinnaś poczekać... dzień spodziewanej miesiączki to za wcześniej... najwcześniej gdzieś za trzy dni... i też niekoniecznie już może być widać, a może w tym czasie dostaniesz miesiączke...

Stary 2007-09-28, 15:14   #1585
Marzena7777
Raczkowanie

Cytat:
powinnaś poczekać... dzień spodziewanej miesiączki to za wcześniej... najwcześniej gdzieś za trzy dni... i też niekoniecznie już może być widać, a może w tym czasie dostaniesz miesiączke...
Dzieki Basiu Nom zrobie tak jak piszesz, masz racje...powinnam poczekac....Najszybciej zrobie test w poniedzialek.....postaram sie od razu napisac i zdac relacje
Milego dnia........ja mykam sie pakowac, wlasnie zmieniamy mieszkanko z TZ i czeka mnie DUZOOOOOOOOOooooooo Pracy

Moja Fotografia
www.marzenaspg.com
Stary 2007-09-29, 07:21   #1586
Sorceress_Sorceress
Przyczajenie

GG do Sorceress_Sorceress

A u mnie niestety...Zrobiłam nawet drugi test- trzy dni po tym jak pokazała się krew. Czy to możliwe, że mam coraz słabsze miesiączki? Fakt że mam już 32 lata...ale żeby tak szybko przyszła starość? Już drugi raz mam wyraźnie słabszą miesiączkę. Niestety ciąża to nie jest...nie mam żadnych objawów. Te wcześniejsze to chyba było przeziębienie. Szkoda...
Pozdrowienia Dziewczyny!
Będę tu zaglądać- fajnie "podglądać" szczęśliwe przyszłe Mamy.
Sorceress_Sorceress jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-29, 10:55   #1587
kvetinka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sorceress_Sorceress Pokaż wiadomość
A u mnie niestety...Zrobiłam nawet drugi test- trzy dni po tym jak pokazała się krew. Czy to możliwe, że mam coraz słabsze miesiączki? Fakt że mam już 32 lata...ale żeby tak szybko przyszła starość? Już drugi raz mam wyraźnie słabszą miesiączkę. Niestety ciąża to nie jest...nie mam żadnych objawów. Te wcześniejsze to chyba było przeziębienie. Szkoda...
Pozdrowienia Dziewczyny!
Będę tu zaglądać- fajnie "podglądać" szczęśliwe przyszłe Mamy.
A ty wiesz ze ja tez mam coraz slabsze @. Jak zaczelam brac tabsy to mialam mniejsze krwawienia niz przedtem. A teraz jak odstawilam pare miesiecy temu to jeszcze slabsze. Raczej mnie to zastanawia niz martwi.
kvetinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-29, 12:22   #1588
Ramila
Raczkowanie

Marzenko mi test wyszedł pozytywnie tydzień przed spodziewanym okresem,więc myślę że jakby miało coś być to by już było.Ja czułam od początku że jest coś nie tak,trochę jakby mnie grypa brała,spadek formy,zawroty głowy,temperatura 37,5,obrzydzenie do jedzenia.Zawsze możesz powtórzyć test ale myślę że jak ma wyjść że jesteś w ciązy to jedynie kwestia testu a nie czasu bo one są bardzo czułe,osobiście polecam pink test.Powodzenia.
Ramila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-29, 13:54   #1589
stella63
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Ramila Pokaż wiadomość
Marzenko mi test wyszedł pozytywnie tydzień przed spodziewanym okresem,więc myślę że jakby miało coś być to by już było.Ja czułam od początku że jest coś nie tak,trochę jakby mnie grypa brała,spadek formy,zawroty głowy,temperatura 37,5,obrzydzenie do jedzenia.Zawsze możesz powtórzyć test ale myślę że jak ma wyjść że jesteś w ciązy to jedynie kwestia testu a nie czasu bo one są bardzo czułe,osobiście polecam pink test.Powodzenia.
Ramilko.......Dziekuje z twojej strony powiem szczerze, ze objawy mialam takie same jak ty.......co do kropli podobne. Czulam sie oslabiona, opadalam z sil, senna, czulam sie chora jak na grype W srodku temperature odczuwalam, napady goraca i zimna plus do tego dreszcze.Bole podbrzusza....mozna powiedziec , ze bol podobny do bolu przed @. A do tego chodzilam robic siusiu co 15 min. Jejq........jak ja bym chciala miec malutkiego Aniolka pod serduszkiem.Ale to co ma byc to bedzie....Tlumacze sobie , ze kazda kobieta jest inna i inaczej przechodzi ciaze....a organizm reaguje inaczej.....Zycze wiary dla tych ktorzy ja traca Nie warto sie poddawac.....trzeba walczyc mimo przeciwnoci...i zdobywac szczyty Buziaki dla tych ktorzy sie staraja i dla tych ktorzy osiagneli swoj cel... trzymam kciuki....w koncu jestesmy takie same....i chcemy tego samego !
Ps.................wpis jest napisany z konta mojej mamy......przepraszam zapomnialam ja wylogowac;/ -> Marzena7777
Stary 2007-09-29, 14:40   #1590
Ramila
Raczkowanie

Marzenko ja czekałam na ciążę prawie rok,już chyba nawet nie czekałam...życzę powodzenia bo marzenia się spełniają.
Ramila jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości