Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-09-29, 16:58   #1591
Mrowkasz
Raczkowanie

Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy

Ja jak już gdzieś wcześniej pisałam, chyba jestmw ciąży. Kresy nie mam już 2 tyg, z testu wyszło dwie krechy Wizyte u Pani doktor mam dopiero 19 paź bo nie ma wolnych terminow
Moje objawy to: bol piersi, jajnik mnie trochę bolał prawy, miałam jednego dnia tuż przed @ małe plamienie i myślałam że to objawy okresu...a tu miła niespodzianka. Po 4 misiącach starań, wcześniej nie brałam, ani tabletek ani nic , tylko był tzw. stosunek przerywany
I teraz niekiedy szczegolnie wieczorkiem mam takie uciskanie w brzuchu nie wiem jak to nazwać
Mrowkasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-29, 18:05   #1592
m@gd@len@
Zadomowienie

GG do m@gd@len@ Send a message via Skype™ to m@gd@len@

gratuluję
Stary 2007-09-30, 14:32   #1593
..Asia..
Wtajemniczenie

Ja tez jestem w ciąży.
Moje objawy były takie:

W ciągu pierwszego tyg od stosunku - NIC
W ciągu drugiego tyg od stosunku:
  • *zawroty głowy
    *bolesnośc piersi
    *pod koniec tygodnia powiększenie piersi i niebieskie żyłki na nich
Zrobiłam wtedy test - nic nie wyszło
Poczekałam 4 dni, zrobiłam drugi test.....i wyszły dwie kreseczki
Stary 2007-09-30, 14:48   #1594
m@gd@len@
Zadomowienie

GG do m@gd@len@ Send a message via Skype™ to m@gd@len@

Asia gratuluję Ci z całego serducha, dbaj o Was i spokojnych 9 mcy życzę
Stary 2007-09-30, 19:37   #1595
..Asia..
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez m@gd@len@ Pokaż wiadomość
Asia gratuluję Ci z całego serducha, dbaj o Was i spokojnych 9 mcy życzę
Dziękuję Ci bardzo
A Tobie życzę szybkiego zafasolkowania. Wiem, ze sie uda, bo moja kuzynka na dniach rodzi - 5 lat się starali - wszystko jest możliwe

Edytowane przez ..Asia..
Czas edycji: 2007-09-30 o 19:37 Powód: lit.
..Asia.. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-08, 12:29   #1596
senna24
Raczkowanie

hej dziewczyny ,mam taką sprawę. niecały miesiąc temu skończył mi sie okres ,a po tygodniu strasznie zaczęły mnie boleć piersi,około tygodnia bolały tak że nie mogłam się ruszyć,czułam powiększone gruczoły,teraz już prawie wcale nie bolą,a do okresu nastepnego jeszcze 10dni.Nigdy tak nie miałam zawsze zaczynały trochę boleć przed okresem i w dzień okresu ból mijał.miałyście może takie objawy ???pozdrawiam
senna24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-08, 14:42   #1597
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Cytat:
Napisane przez senna24 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny ,mam taką sprawę. niecały miesiąc temu skończył mi sie okres ,a po tygodniu strasznie zaczęły mnie boleć piersi,około tygodnia bolały tak że nie mogłam się ruszyć,czułam powiększone gruczoły,teraz już prawie wcale nie bolą,a do okresu nastepnego jeszcze 10dni.Nigdy tak nie miałam zawsze zaczynały trochę boleć przed okresem i w dzień okresu ból mijał.miałyście może takie objawy ???pozdrawiam
ja mialam. i bardzo sterczace sutki i one mnie bolaly..
poza tym bylam senna i zmeczona bardzo

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-09, 08:32   #1598
senna24
Raczkowanie

Nie, to pewnie nie jestem w ciąży bo sutki mnie nie bolą a na dodatek dzisiaj mnie wszystko wkurza jak to przed okresem
senna24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-09, 08:38   #1599
Funieczka
Zakorzenienie

GG do Funieczka

Witam wszystie przyszłe i obecne mamusie. Nie udzielałam się jeszcze nigdy na tym wątku. Raczej zaglądałam na "Próbować do skutku". Zrezygnowałam jednak, bo dziewczyny nakręcały się, ja przy nich a tu guzik i rozczarowanie. Poczytałam sobie wasze wypowiedzi i być może u mnie pojawił się nowy mieszkaniec? Nie mam zbyt wielu obkawów, które wy wymieniacie. Zadnego śluzu, zgagi, senności.Za to spóźnia mi się miesiączka, mam obrzmiałe i bardzo bolące piersi, dół brzucha trochę mnie ciągnie i czuję cała jakaś taka "napompowana". Ah i dzisiaj w nocy miałam biegunkę i przez pół nocy wisiałam nad muszlą klozetowa, ale bez widocznych efektów. Jutro robię test. Zobaczymy co wyjdzie. Trzymam kciuki i za was i za siebie.
Funieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-09, 09:14   #1600
becia_leszno
Zadomowienie

GG do becia_leszno

Funieczka trzyamm kciuki... ale my nie nakręcamy się chyba az tak bardzo na próbować, a że opisujemys woje objawy ... bardziej można się nakręcić czytając objawy dziewczyn, które zaszły w ciąże i porównywac je do swoich tak mi się wydaje.
becia_leszno jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-09, 09:29   #1601
meszsares
Zadomowienie

Funieczka, becia ma racje, watek "Probowac.." nie sluzy do wzajemnego nakrecania, ale do wspierania sie roznych fajnych kobitek, ktore znalazly sie przypadkiem w podobnej sytuacji - chca fasolke, ale im to od reki nie wychodzi...
Trzymam kciuki, zeby twoje objawy okazaly sie wlasnie "tymi" i jesli tak bedzie to mimo wsyzstko daj znac na "Probowac..", bedziemy sie wszystkie strasznie cieszyc, bo takie informacje zawsze podnosza na duchu!!!
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-09, 12:16   #1602
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax

Cytat:
Napisane przez Funieczka Pokaż wiadomość
... Poczytałam sobie wasze wypowiedzi i być może u mnie pojawił się nowy mieszkaniec? Nie mam zbyt wielu obkawów, które wy wymieniacie. Zadnego śluzu, zgagi, senności.Za to spóźnia mi się miesiączka, mam obrzmiałe i bardzo bolące piersi, dół brzucha trochę mnie ciągnie i czuję cała jakaś taka "napompowana". Ah i dzisiaj w nocy miałam biegunkę i przez pół nocy wisiałam nad muszlą klozetowa, ale bez widocznych efektów. Jutro robię test. Zobaczymy co wyjdzie. Trzymam kciuki i za was i za siebie.
Objawy jakie występują nie są wyznacznikiem ciąży a jedynie syndromami jakie mogą sie pojawić.

Ja do 7 tygodnia ciąży (czyli do 3 tygodni po niepokazaniu sie okresu) nie miałam kompletnie a to kompletnie nic.

Śluz mam do tej pory taki jak zawsze w dni niepłodne z tym ze może ociupinkę więcej.
Zgaga mi sie pojawiła na 3 dni i znikła. I teraz sie pojawia 1-2 razy w tygodniu.
Senność pojawiła sie w 7 tygodniu i od kilku dni mi znikła.
Miesiączka mi sie spóźnia już 9 tygodni (to znaczy dobrze bo ma sie spóźnić 9 miesięcy).
Piersi do tej pory mam bez zmian (no może poza minimalnym ściemnieniem brodawek).
Piersi ani nie są drażliwe ani nie są nabrzmiałe.
Dół brzucha mnie nie ciągnął i nie ciągnie od czasu do czasu tylko pokołuje delikatnie Mnie jajnik.
Od 3-4 tygodni czuje sie jakaś taka słoniczkowata, ale przy zwiększeniu obwodu w brzuchu 20 cm i przytyciu 4 kg to chyba normalne.
No i przez kilka dni po terminie miesiączki miałam lekkie rozwolnienie.

Tak ze jedynymi pewnymi oznakami bycia w ciąży są 2 kreski a poźniej maluszek na USG.

Życze by okres jeszcze nie przyszedł przez minimum 280 dni.
No i żeby była to śliczna i zdrowa fasolka.
Dym kadzidlany. ...

czarne kredki
Eenax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-09, 22:16   #1603
Caterin17
Zakorzenienie

GG do Caterin17 Send a message via Skype™ to Caterin17

Cytat:
Napisane przez Eenax Pokaż wiadomość

Ja do 7 tygodnia ciąży (czyli do 3 tygodni po niepokazaniu sie okresu) nie miałam kompletnie a to kompletnie nic.

Śluz mam do tej pory taki jak zawsze w dni niepłodne z tym ze może ociupinkę więcej.
Zgaga mi sie pojawiła na 3 dni i znikła. I teraz sie pojawia 1-2 razy w tygodniu.

Piersi do tej pory mam bez zmian (no może poza minimalnym ściemnieniem brodawek).
Dół brzucha mnie nie ciągnął i nie ciągnie od czasu do czasu tylko pokołuje delikatnie Mnie jajnik.

Tak ze jedynymi pewnymi oznakami bycia w ciąży są 2 kreski a poźniej maluszek na USG.
to wlasnie jest ciekawe,dziewczyny tyle pisza o rozmaitych objawach, i normalnie wypatruja ich juz w dzien po zaplodnieniu(choc nie da sie go az tak dokladnie zwykle przewidziec) sporo sie czyta ze jakiekolwiek objawy zwykle pojawiaja sie po 3-4 tygodniach i najwyrazniejszym objawem (choc jest sporo dziwnych wyjatkow) jest oczywiscie brak miesiaczki po ktorym zaraz mozna zrobic test i wyjasnic (choc tu tez zdarzaja sie wyjatki) czy jest ciaza czy nie.

PS.Do Funieczki,czytalam ze od jakiegos czasu sie starasz, zycze powodzenia i jaki wynik testu?

Edytowane przez Caterin17
Czas edycji: 2007-10-09 o 23:43
Caterin17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-09, 22:41   #1604
sheryl
szeryfcio

Dziewczyny, ja też należę do tych, które nie miały żadnych typowych objawów. Jestem w 5 miesiącu i do tej pory nie miałam ani mdłości, ani senności, żadnych zaparć, bólów brzucha, normalnie nic. Tylko piersi bolały przez pierwsze 3 miesiące. Teraz też, jedynie kopniaczki malucha przypominają mi, że jestem w ciąży.
Stary 2007-10-10, 01:40   #1605
Funieczka
Zakorzenienie

GG do Funieczka

Ech, nie chciałam nikogo obrażać z tym nakręcaniem. Po prostu jak czytałam wypowiedzi dziewczyn to podchodziłam do tego w nerwowy sposób. Bo trzeba wyliczać, bo akurat dni płodne, bo męża do sypialni. I miałam taki mentlik w głowie, że już sama nie wiedziałam czy chcę czy nie zostać mamą. Odpuściłam. Test zrobiłam wcześniej niż planowałam. 17 idę do lekarza, może juz coś tam dojrzy. Według mnie to jakiś 3 tydzień.
Zdjęcie średnio wyraźne, bo robilam je teraz...ale coś tam widać.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg test.JPG (66,5 KB, 158 załadowań)
Stary 2007-10-10, 08:20   #1606
becia_leszno
Zadomowienie

GG do becia_leszno

Cytat:
Ech, nie chciałam nikogo obrażać z tym nakręcaniem. Po prostu jak czytałam wypowiedzi dziewczyn to podchodziłam do tego w nerwowy sposób. Bo trzeba wyliczać, bo akurat dni płodne, bo męża do sypialni. I miałam taki mentlik w głowie, że już sama nie wiedziałam czy chcę czy nie zostać mamą. Odpuściłam. Test zrobiłam wcześniej niż planowałam. 17 idę do lekarza, może juz coś tam dojrzy. Według mnie to jakiś 3 tydzień.
Po pierwsze gartulacje, a po drugie wejdz do nas i sie pochwal dziewczyny się ucieszą, że się udało... a jeszcze niedawno płakałaś razem z nami, że lekarz powiedział to czy tamto ... my nadal się staramy i jak to napisałaś celujemy w płodne i liczymy dni cyklu bo nic innego nam nie zostaje, ale cieszymy się razem z Toba!!!
becia_leszno jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-10, 08:25   #1607
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax

Cytat:
Test zrobiłam wcześniej niż planowałam. 17 idę do lekarza, może juz coś tam dojrzy. Według mnie to jakiś 3 tydzień.
Zdjęcie jest bardzo wyraźne, Tak samo jak wyraźne są 2 kreseczki.
Takie wyraźne kreseczki to ja miałam 5 dni po spóźnieniu @.

Niniejszym gratuluję maleństwa w brzuszku.
Niech rośnie śliczne i zdrowe i nie meczy za bardzo mamusi.

3 tydzień od owulacji? Czyli 5 tydzień od początku ostatniej miesiączki. jeżeli pójdziesz do ginekologa 17 i będzie miał on w nowoczesne USG to masz szanse zobaczyć pecherzyk ciążowy z zawiazka człowieczka w srodku. jeżeli natomiast odczekałabyś jeszcze tydzień i poszła 24 to ujrzałabyś juz mała istotke.
Ja miałam 1 USG robione w 7 tygodniu i widziałam moje maleństwo gdzie ma płowe brzuszek gdzie mu rosną nóżki i raczki i widziałam jego bijące serduszko a nawet słyszałam jego bijące serduszko tak strasznie szybciutko bo 130 razy na minute.
W 2 sekundy po tym jak zobaczyłam i usłyszałam maluszka nie miałam na buzi już śladu makijażu.
Wyłam jak bóbr tak ze lekarz Mnie pocieszał ze to przecież nic strasznego być w ciąży i mieć dziecko (pewnie Mnie wziął za nastolatkę bo do gabinetu weszłam w poprzecieranych spodniach, podkoszulku i kurtce motocyklowej).
To mu dosłownie wyryczałam ze ja na to by usłyszeć to bijące serduszko czekałam 5 lat.

Jeszcze raz gratuluję malutkiej fasolki.
Dym kadzidlany. ...

czarne kredki
Eenax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-10, 08:27   #1608
Funieczka
Zakorzenienie

GG do Funieczka

Dziękuję wam serdecznie...
Stary 2007-10-10, 08:31   #1609
meszsares
Zadomowienie

Funieczka - GRATULACJE !!!!!!!! ale musisz byc teraz szczesliwa!!!
Zycze spokojnych i pelnych radosci 9 miesiecy!!!!
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-10, 09:03   #1610
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Funieczko, gratuluje dwoch kresek! Fajnie ze Ci sie udalo zafasolkowac i nie musialas dlugo czekac na dwie kreseczki mimo ze prognozy nie byly najciekawsze )

Troche sie nam przykro zrobilo, ze odeszlas cichutko z naszego watku, bo 'Na probowac do skutku' jestesmy jak jedna wielka rodzina, nikt z nas sie nie nakreca tylko wszystkie mamy nadzieje, ze tez zobaczymy upragnione dwie kreski.. Czy to takie zle, ze wszystkie pragniemy dziecka..?

Zycze spokojnych 9 miesiecy.. a ja tymczasem wracam do 'probowac do skutku'

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-10, 09:03   #1611
83monia
Zakorzenienie

Ja w sumie też się pochwale - a co mi tam

Jestem juz (podobno) w 10 tygodniu, na początku objaw był jeden: mdłościo-zgaga. i do tego spóźniający sie okres. mdłości dostałam już w 3 tyg od miesiączki ale test był negatywny. myślałam że to po dostawieniu tabletek anty wszystko we mnie wariuje... 2 tygodnie później, tydzień po dacie okresu, tak dla pewności zrobiłam powtórke... i powtórke powtórki... nie bedę wstawiac zdjęcia testów - wiadomo, 2 krechy, wyraźne, nawet slepy by zauważył

też zaglądałam na wątek Próbowac.., ale ja byłam z tych co chcą, nic nie robią, a nawet więcej - się zabezpieczają (bo do rodzicielstwa trzeba chęci obojga a nie tylko mojej - tż musiał dorosnąć). ale lubiłam czytac i kibicowałam dziewczynom (i nadal trzymam kciuki!)

co do dalszych objawów: obżarstwo połączone z preferencją smakową na wszystko co słone/ostre/kwaśne oraz powiększanie i drażliwość piersi, powiększanie obwodu w pasie mdłości raczej przeszły

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-10, 12:58   #1612
martynnka
Raczkowanie

GG do martynnka

Cytat:
Napisane przez Eenax Pokaż wiadomość
Objawy jakie występują nie są wyznacznikiem ciąży a jedynie syndromami jakie mogą sie pojawić.

Miesiączka mi sie spóźnia już 9 tygodni (to znaczy dobrze bo ma sie spóźnić 9 miesięcy).
Od 3-4 tygodni czuje sie jakaś taka słoniczkowata, ale przy zwiększeniu obwodu w brzuchu 20 cm i przytyciu 4 kg to chyba normalne.
No i przez kilka dni po terminie miesiączki miałam lekkie rozwolnienie.

Życze by okres jeszcze nie przyszedł przez minimum 280 dni.
No i żeby była to śliczna i zdrowa fasolka.
Eenax aż się popłakałam...

martynnka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-11, 11:23   #1613
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

ja zrobiłam dziś test i wszedł pozytywnie(ale się tym wszędzie chwalę), a moim objawem był ból piersi (sutków) i obrzmienie - tak mam od dwóch tygodni czyli z tydzień po zapłodnieniu.
gothika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-11, 13:35   #1614
kamilam3
Raczkowanie

Witam, pisze w imieniu kolezanki, otóż boi sie ze może być w ciąży. Okres miala dostać dzisiaj i nie ma, piersi bolą, bół brzucha jak na okres i czasem pobolewa lewy jejnik
dodam jeszcze ze kochała się z chłopakiem i stosowali prezerwatywy

Czy jest, bądź może być w ciąży??
Stary 2007-10-11, 18:25   #1615
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

gothika najszczersze gratulacje

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-11, 20:20   #1616
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

dziękuję bardzo kropeczko
gothika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-11, 21:03   #1617
Caterin17
Zakorzenienie

Prosze prosze jaki wysyp dobrych wiadomosci, same pozytywne testy ciazowe czyzby pazdziernik byl tak sprzyjajacym miesiacem, ja mam pewne podejrzenia co do siebie, spodziewany okres za 4-5 dni zobaczymy czy przyjdzie
Stary 2007-10-16, 17:29   #1618
Caterin17
Zakorzenienie

i stalo sie ujrzalam dwie kreseczki,do pierwszych objawow co moge powiedziec napewno piersi troszke bolace zwlaszcza sutki, i takie wieksze sie zrobily i niemal non stop stojace, moze tez troszke ciemniejsze. W brzuszku takie dziwne uczucie ale calkiem przypominajace uczucie przed okresem.Moze nastroj bardziej nerwowy, wieksza wrazliwosc na zapachy,w sumie to mniej wiecej tyle jak na okolo 2,5 tydzien, no i oczywiscie brak okresu
Stary 2007-10-17, 10:44   #1619
StruśPędziwiatr
Raczkowanie

Caterin gratuluje i zapraszam(y) na wątek mamuś majowo-czerwcowych
u mnie pierwszym objawem jeszcze przed terminem miesiączki była zgaga... potworna..i napady gorąca i duszności, później kiedy zatestowałam zobaczyłam bladą drugą kreske, na drugi dzień ponownie zatestowałam i pokazała mi się już widoczna kreseczka
teraz 16 dni po terminie okresu chodzę jak neptyk mogłabym zapaść w sen zimowy, bo spać mi się teraz chce zawsze i wszędzie no i mam troche obrzmiałe i tkliwe piersi a dokładniej sutki. Mdłości narazie (tfu tfu) nie mam.
życzę wszystkim starającym się mamusiom dwóch pięknych kreseczek!!!
StruśPędziwiatr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-17, 12:39   #1620
Angie144
Zadomowienie

GG do Angie144 Send a message via Skype™ to Angie144

Funieczka, 83monia, gothika, Caterin17 - ogromniaste gratulacje!!!

kamilam3
- jeśli koleżanka chce wiedzieć czy jest w ciąży to musi zrobić test lub popędzić do gina. Na moje oko może być w ciąży, a może nie być i raczej żadna z wizażanek nie jest w stanie udzielić Wam bardziej konkretnej odpowiedzi. Ale skoro miała dostać i ma takie objawy to może właśnie za na okres się zanosi...
Angie144 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości