![]() |
#1591 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy
Ja jak już gdzieś wcześniej pisałam, chyba jestmw ciąży. Kresy nie mam już 2 tyg, z testu wyszło dwie krechy Wizyte u Pani doktor mam dopiero 19 paź bo nie ma wolnych terminow
![]() Moje objawy to: bol piersi, jajnik mnie trochę bolał prawy, miałam jednego dnia tuż przed @ małe plamienie i myślałam że to objawy okresu...a tu miła niespodzianka. Po 4 misiącach starań, wcześniej nie brałam, ani tabletek ani nic , tylko był tzw. stosunek przerywany I teraz niekiedy szczegolnie wieczorkiem mam takie uciskanie w brzuchu nie wiem jak to nazwać |
![]() ![]() |
![]() |
#1592 |
Zadomowienie
|
gratuluję
![]()
![]() |
#1593 |
Wtajemniczenie
|
Ja tez jestem w ciąży.
Moje objawy były takie: W ciągu pierwszego tyg od stosunku - NIC W ciągu drugiego tyg od stosunku:
![]() Poczekałam 4 dni, zrobiłam drugi test.....i wyszły dwie kreseczki ![]()
#1594 |
Zadomowienie
|
Asia gratuluję Ci z całego serducha, dbaj o Was i spokojnych 9 mcy życzę
![]()
![]() |
#1595 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A Tobie życzę szybkiego zafasolkowania. Wiem, ze sie uda, bo moja kuzynka na dniach rodzi - 5 lat się starali - wszystko jest możliwe ![]()
Dziecko nadaje miłości bezkresny wymiar Edytowane przez ..Asia.. Czas edycji: 2007-09-30 o 19:37 Powód: lit. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1596 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny ,mam taką sprawę. niecały miesiąc temu skończył mi sie okres ,a po tygodniu strasznie zaczęły mnie boleć piersi,około tygodnia bolały tak że nie mogłam się ruszyć,czułam powiększone gruczoły,teraz już prawie wcale nie bolą,a do okresu nastepnego jeszcze 10dni.Nigdy tak nie miałam zawsze zaczynały trochę boleć przed okresem i w dzień okresu ból mijał.miałyście może takie objawy ???pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1597 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poza tym bylam senna i zmeczona bardzo
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1598 |
Raczkowanie
|
Nie, to pewnie nie jestem w ciąży bo sutki mnie nie bolą a na dodatek dzisiaj mnie wszystko wkurza jak to przed okresem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1599 |
Zakorzenienie
|
Witam wszystie przyszłe i obecne mamusie. Nie udzielałam się jeszcze nigdy na tym wątku. Raczej zaglądałam na "Próbować do skutku". Zrezygnowałam jednak, bo dziewczyny nakręcały się, ja przy nich a tu guzik i rozczarowanie. Poczytałam sobie wasze wypowiedzi i być może u mnie pojawił się nowy mieszkaniec? Nie mam zbyt wielu obkawów, które wy wymieniacie. Zadnego śluzu, zgagi, senności.Za to spóźnia mi się miesiączka, mam obrzmiałe i bardzo bolące piersi, dół brzucha trochę mnie ciągnie i czuję cała jakaś taka "napompowana". Ah i dzisiaj w nocy miałam biegunkę i przez pół nocy wisiałam nad muszlą klozetowa, ale bez widocznych efektów. Jutro robię test. Zobaczymy co wyjdzie. Trzymam kciuki i za was i za siebie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1600 |
Zadomowienie
|
Funieczka trzyamm kciuki... ale my nie nakręcamy się chyba az tak bardzo na próbować, a że opisujemys woje objawy ... bardziej można się nakręcić czytając objawy dziewczyn, które zaszły w ciąże i porównywac je do swoich tak mi się wydaje.
![]()
#1601 |
Zadomowienie
|
Funieczka, becia ma racje, watek "Probowac.." nie sluzy do wzajemnego nakrecania, ale do wspierania sie roznych fajnych kobitek, ktore znalazly sie przypadkiem w podobnej sytuacji - chca fasolke, ale im to od reki nie wychodzi...
Trzymam kciuki, zeby twoje objawy okazaly sie wlasnie "tymi" i jesli tak bedzie to mimo wsyzstko daj znac na "Probowac..", bedziemy sie wszystkie strasznie cieszyc, bo takie informacje zawsze podnosza na duchu!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1602 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja do 7 tygodnia ciąży (czyli do 3 tygodni po niepokazaniu sie okresu) nie miałam kompletnie a to kompletnie nic. Śluz mam do tej pory taki jak zawsze w dni niepłodne z tym ze może ociupinkę więcej. Zgaga mi sie pojawiła na 3 dni i znikła. I teraz sie pojawia 1-2 razy w tygodniu. Senność pojawiła sie w 7 tygodniu i od kilku dni mi znikła. Miesiączka mi sie spóźnia już 9 tygodni ![]() Piersi do tej pory mam bez zmian (no może poza minimalnym ściemnieniem brodawek). Piersi ani nie są drażliwe ani nie są nabrzmiałe. Dół brzucha mnie nie ciągnął i nie ciągnie od czasu do czasu tylko pokołuje delikatnie Mnie jajnik. Od 3-4 tygodni czuje sie jakaś taka słoniczkowata, ale przy zwiększeniu obwodu w brzuchu 20 cm i przytyciu 4 kg to chyba normalne. No i przez kilka dni po terminie miesiączki miałam lekkie rozwolnienie. Tak ze jedynymi pewnymi oznakami bycia w ciąży są 2 kreski a poźniej maluszek na USG. Życze by okres jeszcze nie przyszedł przez minimum 280 dni. No i żeby była to śliczna i zdrowa fasolka.
![]() |
#1603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
PS.Do Funieczki,czytalam ze od jakiegos czasu sie starasz, zycze powodzenia i jaki wynik testu? Edytowane przez Caterin17 Czas edycji: 2007-10-09 o 23:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1604 |
szeryfcio
|
Dziewczyny, ja też należę do tych, które nie miały żadnych typowych objawów. Jestem w 5 miesiącu i do tej pory nie miałam ani mdłości, ani senności, żadnych zaparć, bólów brzucha, normalnie nic. Tylko piersi bolały przez pierwsze 3 miesiące. Teraz też, jedynie kopniaczki malucha przypominają mi, że jestem w ciąży.
![]()
#1605 |
Zakorzenienie
|
Ech, nie chciałam nikogo obrażać z tym nakręcaniem. Po prostu jak czytałam wypowiedzi dziewczyn to podchodziłam do tego w nerwowy sposób. Bo trzeba wyliczać, bo akurat dni płodne, bo męża do sypialni. I miałam taki mentlik w głowie, że już sama nie wiedziałam czy chcę czy nie zostać mamą. Odpuściłam. Test zrobiłam wcześniej niż planowałam. 17 idę do lekarza, może juz coś tam dojrzy. Według mnie to jakiś 3 tydzień.
Zdjęcie średnio wyraźne, bo robilam je teraz...ale coś tam widać. |
![]() ![]() |
![]() |
#1606 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#1607 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie wyraźne kreseczki to ja miałam 5 dni po spóźnieniu @. Niniejszym gratuluję ![]() Niech rośnie śliczne i zdrowe i nie meczy za bardzo mamusi. 3 tydzień od owulacji? Czyli 5 tydzień od początku ostatniej miesiączki. jeżeli pójdziesz do ginekologa 17 i będzie miał on w nowoczesne USG to masz szanse zobaczyć pecherzyk ciążowy z zawiazka człowieczka w srodku. jeżeli natomiast odczekałabyś jeszcze tydzień i poszła 24 to ujrzałabyś juz mała istotke. Ja miałam 1 USG robione w 7 tygodniu i widziałam moje maleństwo gdzie ma płowe brzuszek gdzie mu rosną nóżki i raczki i widziałam jego bijące serduszko a nawet słyszałam jego bijące serduszko tak strasznie szybciutko bo 130 razy na minute. W 2 sekundy po tym jak zobaczyłam i usłyszałam maluszka nie miałam na buzi już śladu makijażu. Wyłam jak bóbr tak ze lekarz Mnie pocieszał ze to przecież nic strasznego być w ciąży i mieć dziecko (pewnie Mnie wziął za nastolatkę bo do gabinetu weszłam w poprzecieranych spodniach, podkoszulku i kurtce motocyklowej). To mu dosłownie wyryczałam ze ja na to by usłyszeć to bijące serduszko czekałam 5 lat. Jeszcze raz gratuluję malutkiej fasolki.
![]() |
#1608 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję wam serdecznie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1609 |
Zadomowienie
|
Funieczka - GRATULACJE !!!!!!!! ale musisz byc teraz szczesliwa!!!
Zycze spokojnych i pelnych radosci 9 miesiecy!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1610 |
Zakorzenienie
|
Funieczko, gratuluje dwoch kresek!
![]() ![]() Troche sie nam przykro zrobilo, ze odeszlas cichutko z naszego watku, bo 'Na probowac do skutku' jestesmy jak jedna wielka rodzina, nikt z nas sie nie nakreca tylko wszystkie mamy nadzieje, ze tez zobaczymy upragnione dwie kreski.. Czy to takie zle, ze wszystkie pragniemy dziecka..? Zycze spokojnych 9 miesiecy.. a ja tymczasem wracam do 'probowac do skutku' ![]()
#1611 |
Zakorzenienie
|
Ja w sumie też się pochwale - a co mi tam
![]() Jestem juz (podobno) w 10 tygodniu, na początku objaw był jeden: mdłościo-zgaga. i do tego spóźniający sie okres. mdłości dostałam już w 3 tyg od miesiączki ale test był negatywny. myślałam że to po dostawieniu tabletek anty wszystko we mnie wariuje... 2 tygodnie później, tydzień po dacie okresu, tak dla pewności zrobiłam powtórke... i powtórke powtórki... nie bedę wstawiac zdjęcia testów - wiadomo, 2 krechy, wyraźne, nawet slepy by zauważył też zaglądałam na wątek Próbowac.., ale ja byłam z tych co chcą, nic nie robią, a nawet więcej - się zabezpieczają (bo do rodzicielstwa trzeba chęci obojga a nie tylko mojej - tż musiał dorosnąć). ale lubiłam czytac i kibicowałam dziewczynom (i nadal trzymam kciuki!) co do dalszych objawów: obżarstwo połączone z preferencją smakową na wszystko co słone/ostre/kwaśne oraz powiększanie i drażliwość piersi, powiększanie obwodu w pasie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1612 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1613 |
Zakorzenienie
|
ja zrobiłam dziś test i wszedł pozytywnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1614 |
Raczkowanie
|
Witam, pisze w imieniu kolezanki, otóż boi sie ze może być w ciąży. Okres miala dostać dzisiaj i nie ma, piersi bolą, bół brzucha jak na okres i czasem pobolewa lewy jejnik
dodam jeszcze ze kochała się z chłopakiem i stosowali prezerwatywy Czy jest, bądź może być w ciąży??
#1615 |
Zakorzenienie
|
gothika najszczersze gratulacje
![]()
#1616 |
Zakorzenienie
|
dziękuję bardzo kropeczko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1617 |
Zakorzenienie
|
Prosze prosze jaki wysyp dobrych wiadomosci, same pozytywne testy ciazowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1618 |
Zakorzenienie
|
i stalo sie ujrzalam dwie kreseczki,do pierwszych objawow co moge powiedziec napewno piersi troszke bolace zwlaszcza sutki, i takie wieksze sie zrobily i niemal non stop stojace, moze tez troszke ciemniejsze. W brzuszku takie dziwne uczucie ale calkiem przypominajace uczucie przed okresem.Moze nastroj bardziej nerwowy, wieksza wrazliwosc na zapachy,w sumie to mniej wiecej tyle jak na okolo 2,5 tydzien, no i oczywiscie brak okresu
|
![]() ![]() |
![]() |
#1619 |
Raczkowanie
|
Caterin gratuluje
![]() ![]() u mnie pierwszym objawem jeszcze przed terminem miesiączki była zgaga... potworna..i napady gorąca i duszności, później kiedy zatestowałam zobaczyłam bladą drugą kreske, na drugi dzień ponownie zatestowałam i pokazała mi się już widoczna kreseczka ![]() teraz 16 dni po terminie okresu chodzę jak neptyk ![]() ![]() życzę wszystkim starającym się mamusiom dwóch pięknych kreseczek!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1620 |
Zadomowienie
|
Funieczka, 83monia, gothika, Caterin17 - ogromniaste gratulacje!!!
![]() kamilam3 - jeśli koleżanka chce wiedzieć czy jest w ciąży to musi zrobić test lub popędzić do gina. Na moje oko może być w ciąży, a może nie być i raczej żadna z wizażanek nie jest w stanie udzielić Wam bardziej konkretnej odpowiedzi. Ale skoro miała dostać i ma takie objawy to może właśnie za na okres się zanosi...
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:39.