Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-11-08, 07:58   #1711
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy

Cytat:
Napisane przez rav12345 Pokaż wiadomość
Ponieważ ostatnio dostałam regularnie okres który, hmmm okresem ciężko nazwać, zaglądnęłam do tego wątku. Od miesiąca zaczęłam robić pomiary temperatury, i od 11 dni przed miesiączką , oraz dzisiaj (4 dzień @ - w dniach 1-3 nie mierzyłam) temperatura jest wysoka. Wnioskując po tym co opisujecie tutaj stwierdziłam, że na bank jestem w ciąży.

Dosłownie pobiegłam do ubikacji z testem, i żołądkiem w gardle. Ufff, test wyszedł negatywnie (Quick Vue z bobaskiem).

Jednak nie wszystkie kobiety z podwyższoną temperaturą i skąpym, brązowym czymś a'la okres są w ciąży. Każda z nas ma jednak swój urok, i u każdej objawy będą inne. To co u jednych wskazuje na ciążę, u drugich nic nie znaczy. Test i wizyta u lekarza są najlepszym sposobem na diagnozowanie siebie.

Chcącym zajść w ciążę życzę dużo sukcesów! Ja jeszcze chwilkę poczekam, jakoś po dzisiejszym nie czuję się gotowa.
Rav,

Ja rowniez miewalam wysokie temperatury i mimo tego dostawalam okres. Kiedy sie okazalo ze jestem w ciazy, mialam inne objawy, owszem temperatura znacznie sie podwyzszyla, plamienia nie mialam w ogole, ale mdlilo mnie od paru dni, a takze czulam zamiast skurczy ciagnienie w macicy. Test potwierdzil tylko to na co tak dlugo czekalam
Ale masz racje, kazda kobieta funkcjonuje inaczej. A to ze masz wysokie tempki w drugiej fazie cyklu to bardzo dobrze swiadczy na przyszlosc. Jak bedziesz kiedys starala sie o dzidziusia. Powodzenia!

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-08, 12:30   #1712
Mylka
Raczkowanie

Dziewczynki, nie wiem gdzie mam zapytać, wiec piszę gdzie lubię zaglądać. Odebrałam wynik badania radiologicznego (rentgen) kręgosłupa. Opis jest następujący: kręgosłup szyjny o spłaszczonej lordozie bez zwężeń przestrzeni międzykręgowych i zmian kostnych.
Lekarka dała mi skirowanie na to badanie z powodu często bolącej głowy.
Może któraś z Was wie co to oznacza?? Wizytę mam dopiero za 2 tygodnie i dlatego pytam.
Mylka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-08, 15:25   #1713
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mylka Pokaż wiadomość
Dziewczynki, nie wiem gdzie mam zapytać, wiec piszę gdzie lubię zaglądać. Odebrałam wynik badania radiologicznego (rentgen) kręgosłupa. Opis jest następujący: kręgosłup szyjny o spłaszczonej lordozie bez zwężeń przestrzeni międzykręgowych i zmian kostnych.
Może któraś z Was wie co to oznacza?? Wizytę mam dopiero za 2 tygodnie i dlatego pytam.
Nie mam pojęcia co to może znaczyć A w poście o "objawach ciąży" chyba troszke niestosowne jest zadawanie pytań na temat chorób kręgosłupa. Mimo to życzę pozytywnych wyników i powrotu do zdrowia.
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-08, 19:10   #1714
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mylka Pokaż wiadomość
Może zapytaj tutaj? http://www.wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=18
lub na plotkowym, jest częściej czytane

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-11, 18:10   #1715
20-sto latka
Rozeznanie

witam! mam takie nietypowe troszke pytanie, mianowicie jak wyglada szyjka miacicy w pierwszych tygodniach ciazy?? moze ktoras z was wie?? prosze o szybka odpowiedz i z gory pozdrawiam wszystkie mamusie oraz te ktore sie staraja nimi zostac--> POWODZENIA!!
20-sto latka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-11, 20:32   #1716
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 20-sto latka Pokaż wiadomość
witam! mam takie nietypowe troszke pytanie, mianowicie jak wyglada szyjka miacicy w pierwszych tygodniach ciazy?? moze ktoras z was wie?? prosze o szybka odpowiedz i z gory pozdrawiam wszystkie mamusie oraz te ktore sie staraja nimi zostac--> POWODZENIA!!
Z tego co wyczytałam to :

"(...)podczas ciąży szyjka macicy staje się bardziej przekrwiona, gdyż zwiększa się przepływ krwi w macicy, by ją lepiej odżywić.(...)"

"Poród prawidłowy. Jest to poród który odbywa się w sposób naturalny. Płód, dzięki rytmicznym skurczom porodowym macicy ustawia się częścią przodującą w wejściu miednicy rodzącej kobiety i przesuwa się stopniowo w dół w kierunku pochwy.
Szyjka macicy, która dotychczas jak "zamek" odcinała wnętrze macicy od środowiska pochwy i świata zewnętrznego chroniąc ciążę przed infekcjami - ulega skróceniu. Szyjka zbudowana jest z wielu warstw mięśni o kształcie elastycznych pierścieni. Układają się one na kształt walca, którego ujście zewnętrzne znajduje się od strony pochwy, natomiast ujście wewnętrzne od strony wnętrza macicy.
W środku tworzy się kanał(...)" -> To raczej informacje o porodzie, ale idzie z nich wywnioskować, że podczas ciąży szyjka macicy jest zamknięta i odcina środowisko wewnętrzne od zewnętrznego.

Nie wiem czy na coś zdały się to informacje, ale tylko tyle znalazłam.
Stary 2007-11-11, 20:57   #1717
luma20034
Przyczajenie

witam,
dziewczyny, znalazlam was`na wyszukiwarce, przeczytalam pare pierwszych stron, ale stwierdzilam ze nie jestem w stanie przeczytac wszystkich, bo potrzebuje odpowiedzi juz...

pare dni temu byla szansa by doszlo do zaplodnienia, nie wystraszylam sie bo powoli zaczelismy myslec o drugim dzidziusiu (mikolaj ma 2.5 roczku). i przez te dni czuje ze cos sie "tam"dzieje. napiety brzuch i jakby bylo tego tam wiecej niz do tej pory... i to sciaganie... ciezko stac bo jak by ktos ciagnal mnie za wnetrznosci...
a dzisiaj ? -zaczelo sie plamienie... i nie wiem czy to moja wina (bylam wczoraj na koncercie, mimo tego ze zle sie czulam ), ze zaczyna sie poronienie?????? czy to jeden z normalniejszych objawow....???
testu nie robilam bo myslalam ze za wczesnie,,, miesiaczka za pare ladnych dni...
co myslec? co robic?
boje sie ze to poronienie. jak 5 lat temu.........
juz przez to przeszlam, nie chce znowu...
odpiszcie mi , prosze........

lucyna
luma20034 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-11, 21:42   #1718
Ray
Zakorzenienie

poronieniu towarzyszy w wiekszosci silny bol brzucha jak na okres ale mocniejszy niz zazwyczaj i bole w okolicy krzyzowej ...i plamienie sie nasila

jesli tych objawow nie masz to moze byc to po prostu plamienie inplantacyjne.. lekkie pamienia podobne do przedwczesnego okresu zdarzaja sie u 30% kobiet kiedy jajeczko zagniezdza sie w blonie sluzowej macicy...

poczekaj do dnia teoretycznego okresu i zrob test jesli go jeszcze nie robilas i wtedy bedzie wiadomo co i jak

p.s koncert nie mial by tu zanego wyplywu
Stary 2007-11-12, 03:00   #1719
kachula27
Zakorzenienie

Nie jestem Ci w stanie odpowiedziec czy to poronienie,ja 4 mce temu poronilam w 8 tc ale nie mialam zadnych objawow wskAzujacych na poronienie,poprostu poszlam do lazienki i zobaczylam krew wiec spanikowalam i pojechalam do szpitala,tam zrobili mi usg i okazalo sie ze to ciaza martwa a objawow wskazujacych na zaczynajace sie poronienie nie mialam procz tej krwi ale u Ciebie mysle ze jest to co pisze Ray ze to moze byc plamienie inplatacyjne ale najlepiej bedzie jak udasz sie jak najszybciej do lekarza

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-12, 04:18   #1720
luma20034
Przyczajenie

dziekuje wam za odpowiedzi.

wiem ze przy poronieniu nasila sie krwawienie, i co ? za kazdym razem idac do lazienki strasznie sie balam. dzien minal, nie nasililo sie, jest inaczej niz` 5 lat temu, bynajmniej na razie....
boje sie bardzo, zobacze co przyniesie jutrzejszy dzien...
na dodatek jakies chorobsko mnie dopadlo - gardlo boli, a ja sie boje wziac jakikolwiek lek, bo nie wiem czy moge, czy` tez nie,,,

co do koncertu to obwiniam sie bo bol i "ciagniecie" bylo coraz mocniejsze, to ja zamiast lezec, stalam 4 godziny, do tego zlapalam grype.
Stary 2007-11-12, 06:32   #1721
20-sto latka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Z tego co wyczytałam to :

"(...)podczas ciąży szyjka macicy staje się bardziej przekrwiona, gdyż zwiększa się przepływ krwi w macicy, by ją lepiej odżywić.(...)"

"Poród prawidłowy. Jest to poród który odbywa się w sposób naturalny. Płód, dzięki rytmicznym skurczom porodowym macicy ustawia się częścią przodującą w wejściu miednicy rodzącej kobiety i przesuwa się stopniowo w dół w kierunku pochwy.
Szyjka macicy, która dotychczas jak "zamek" odcinała wnętrze macicy od środowiska pochwy i świata zewnętrznego chroniąc ciążę przed infekcjami - ulega skróceniu. Szyjka zbudowana jest z wielu warstw mięśni o kształcie elastycznych pierścieni. Układają się one na kształt walca, którego ujście zewnętrzne znajduje się od strony pochwy, natomiast ujście wewnętrzne od strony wnętrza macicy.
W środku tworzy się kanał(...)" -> To raczej informacje o porodzie, ale idzie z nich wywnioskować, że podczas ciąży szyjka macicy jest zamknięta i odcina środowisko wewnętrzne od zewnętrznego.

Nie wiem czy na coś zdały się to informacje, ale tylko tyle znalazłam.
Dzieki wielkie Ana*** !!! Owszem przydaly sie te informacje, mniej wiecej juz wiem a jezeli ktos wie jeszcze cosik na ten temat to prosila bym by sie ze mna (z nami) podzielil ... goraco pozdrawiam
20-sto latka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-11-12, 08:41   #1722
Ray
Zakorzenienie

luma ja mysle ze koncert nie mial by wplywu na prawde ludzie pracuja cake dnie stojac a mimo to nie grozni im nic i ich ciązom...

jesli plamienie sie nie nasililo to znaczy ze to nie poronienie w ciazy nawet normalnie mozna okres miec krawienie nie zawsze oznacza poronienie chodz czesto jest jego objawem... a co do grypy don't worry ja tydzien po zaplodnieniu mialam takie zapalenie gardla ze lezalam z gorączka 39 stopni na antybiotyku i z brakiem moznosci przelykania nawet wody... nie wiedzialam czy jestem w ciazy poprosilam tylko o antybuotyk ktory nie zaszkodzil by w razie co ciazy bo nie wiedzialam czy nie jestem i jestem obecnie w 23 tyg a dzidzia zdrowa ruchliwa takze idz spokojnie do internisty tylko powiedz ze mozesz byc w ciazy... i zrob test ciązowy mozliwe ze pokaze juz wynikik pozytywny jesli nie to jak okres w terminie nie przyjdzie zrob ponownie...

tak na prawde nie wiadomo czy twoje plamienie jest zwiazane z ciązą... przyczyn plamien jest na prawde duzo... czasem mozna plamic w trakcie cyklu np jak jest owulacja kobiety reaguja tak albo np mozesz miec nadzerke stad ciagniecia w podbrzuszu i plamienia badz torbiel a nie koniecznie ciąza wiec nie martw sie wybierz sie do lekarza jesli sie boisx albo idz zrob w przychodzi bete hcg od razu ci powie czy jestes w ciazy a jesli nie to ci powie czy nie bo nie czy poronilas bo jesli bylas w ciazy a teraz doszlo do poronienia to znikoma ilosc hormonu bedzie...
Stary 2007-11-12, 14:40   #1723
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luma20034 Pokaż wiadomość

(...)
co do koncertu to obwiniam sie bo bol i "ciagniecie" bylo coraz mocniejsze, to ja zamiast lezec, stalam 4 godziny, do tego zlapalam grype.
Nie wiem co oznacza takie "ciągnięcie", bo właśnie mi sie też objawa, tyle, że ja nie przewiduje ciąży... Chociaż wszystko możliwe. Jak pisałam wcześniej, myślałam że "zaciążyłam" zrobiłam najpierw 2 testy. Po wizycie u lekarza zrobiłam 3, ponieważ tak zaleciła mi p.ginekolog stwierdzając, że mam jakieś zapalenie i przepisując jakiś lek, którego nie bierze się w ciąży (dodatkowo biore Norprolac na wyregulowanie miesiączek). Kilka dni spokój. Ale "ciągnięcie" w podbrzuszu, pojawilo się z powrotem. Szczególnie nasila się przy chodzeniu i wykonywaniu jakiś czynności (położyć się, wstać). Czy możliwa jest ciąża? Dodam, że po tych testach negatywnych, razem z moim TŻ igraszki nadal były nam w głowie. W czwartek wybieram się do innego ginekologa, ciekawa jestem co powie....
Z innej beczki: Czytając wypowiedzi dziewczyn w internecie, to niektóre o ciąży dowiadywały sie dopiero w 3 miesiącu, a przypadek (podobno) był taki, że nawet po 6 miesiącach-możliwe???! Z tego co mówiły testy wychodzily negatywnie, zapominały o sprawie- a tu hup siup i okazuje się 3 miesiąc.
Stary 2007-11-12, 15:14   #1724
jaszczurka_2007
Zadomowienie

GG do jaszczurka_2007

Czesc dziewczyny. Tak czytam i czytam i jestem totalnie skołowana...kochalam sie z moim chlopakiem w 1 dzien miesiaczki,tego dnia nie byla jeszcze taka obfita. Miesiaczka juz mi sie skonczyla gdzies ponad tydzien temu a ja sie czuje jakos dziwnie...odrzuca mnie od jedzenia,nie mam smaku,na sama mysl o zapachu moich ulubionych perfum robi mi sie niedobrze i boli mnie glowa,w ogole od 3 dni mam jakies mdlosci. Myslalam ze moze cos zjadlam ale na pewno nie. Czy moga to byc objawy ciazy? I zaplodnienie w 1 dniu miesiaczki? Nie wiem co myslec...
jaszczurka_2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-12, 16:36   #1725
luma20034
Przyczajenie

dzieki.

dzis lepiej. nie wiem co to, od czego to....
a gardlo . boli bardziej i bardziej, i sama juz nie wiem czy brac leki - bo przyznam ze sie boje. juz nawet syrop z cebuli zrobilam - bleeeee - i nie wiem czy mi pomaga... plukanie gardla woda z sola zakonczylo sie wymiotem...
chyba sie jednak zdecyduje na test, tylko najgorzej jak wyjdzie negatywny, a ja i tak bede myslec ze to do konca nie musi byc prawda.. . i wez tu czekaj teraz do miesiaczki, te dni beda sie ciagnac w nieskonczonosc...
najgorsza ta niepewnosc!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-11-12, 17:46   #1726
Ray
Zakorzenienie

luma ja robilam test przed pojsciem do internisty i byla jedna krecha wiec uznalam ze spokojnie moge brac leki a to 2 tyg pozniej okazalo sie ze jednak ciaza byla... a mimo to dzidzia zdowa nie boj sie jak powiesz lekarzowi ze podejrzewasz ciaze to da ci cos bezpiecznego zrszta nie wiem czy wiesz ale pierwsze dwa tyg ciazy sa najbezpieczniejsze wlasnie wtedy mozesz smialo wziasc leki od lekarza bo dziecko nie ma jeszcze lozyska i nie pobiera krwi matki
Stary 2007-11-12, 21:03   #1727
luma20034
Przyczajenie

wlasnie o tych 2 tyg juz gdzies to przeczytalam.
wiec musze sie zaczac leczyc bo bedzie gorzej.

dzieki dziewczyny!
Stary 2007-11-13, 07:58   #1728
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
luma ja robilam test przed pojsciem do internisty i byla jedna krecha wiec uznalam ze spokojnie moge brac leki a to 2 tyg pozniej okazalo sie ze jednak ciaza byla... a mimo to dzidzia zdowa nie boj sie jak powiesz lekarzowi ze podejrzewasz ciaze to da ci cos bezpiecznego zrszta nie wiem czy wiesz ale pierwsze dwa tyg ciazy sa najbezpieczniejsze wlasnie wtedy mozesz smialo wziasc leki od lekarza bo dziecko nie ma jeszcze lozyska i nie pobiera krwi matki
Ray... jakie dwa bezpieczne tygodnie??!! Jeśli leki są niedozwolone w I trym. ciąży to są niebezpieczne od pierwszych chwil jej trwania, a nie od któregoś tam dnia! Te pierwsze dni ciąży to etap bardzo dynamicznego rozwoju zawiązków najważnieszych narządów i nie ma co ryzykować brania leków (i nie mówię tu o sytuacji, kiedy istnieje KONIECZNOŚĆ podania leków, bo sama choroba grozi powikłaniem rozwoju ciąży!). A co do łożyska... wykształca się ono i przejmuje funkcje ciałka żółtego dopiero ok. 12-13 tygodnia ciąży - więc pod koniec trzeciego miesiąca ciąży!!

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-13, 08:31   #1729
bassienkaw
Zakorzenienie

a ja myślę, że Ray ma trochę racji w tym co pisze... pamiętam jak ja lekarce powiedziałam przy pierwszej wizycie, że w pierwszych dniach ciąży, nieświadoma niczego piłam 3 dni pod rząd alkohol i to wcale nie w małych ilościach... powiedziała, że mam się nie przejmować, podałam jej kiedy to było, kiedy mniej więcej zapłodnienie i powiedziała, że mam się nie przejmować... i właśnie coś o jakimś tam zabezpieczeniu mówiła... że coś takiego jest, bo większość kobiet od razu od dnia poczęcia nie ma pojęcia, że mogą być w ciązy itd itp ale nie jestem w stanie dokładnie wytłumaczyć

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-13, 08:57   #1730
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
a ja myślę, że Ray ma trochę racji w tym co pisze... pamiętam jak ja lekarce powiedziałam przy pierwszej wizycie, że w pierwszych dniach ciąży, nieświadoma niczego piłam 3 dni pod rząd alkohol i to wcale nie w małych ilościach... powiedziała, że mam się nie przejmować, podałam jej kiedy to było, kiedy mniej więcej zapłodnienie i powiedziała, że mam się nie przejmować... i właśnie coś o jakimś tam zabezpieczeniu mówiła... że coś takiego jest, bo większość kobiet od razu od dnia poczęcia nie ma pojęcia, że mogą być w ciązy itd itp ale nie jestem w stanie dokładnie wytłumaczyć
Bassienkaw - lekarce chodziło pewnie o okres pomiędzy zapłodnieniem komórki jajowej, a jej zagnieżdżeniem (od jednego, do drugiego może upłynąć od 2 do 9-10 dni), bo dopiero po zagnieżdżeniu organizm matki ma "wpływ" na rozwój zarodka i wtedy mama niestety może nieświadomie dziecku zaszkodzić, bo nie wie jeszcze o ciąży... Uważam, że nie ma co porywać się na jakiekolwiek leki jeżeli nie ma się pewności, że ciąży nie ma (a istnieje takie podejrzenie)

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-13, 09:02   #1731
bassienkaw
Zakorzenienie

pewnie o to jej chodzilo, masz racje... ja tam sie dokladnie nie znam
ale co do lekow to masz racje

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-13, 14:47   #1732
Ana***
Zakorzenienie

Dziewczynki a co myślicie o moich "objawach" albo "nieobjawach" ? Bo już sama się głubie... To ciągnięcie w podbrzuszu mnie przeraża i nie wiem czym może być ono spowodowane.
Wszystko opisane wyżej
Stary 2007-11-13, 14:53   #1733
jaszczurka_2007
Zadomowienie

GG do jaszczurka_2007

Ja rowniez sie przypominam...
Stary 2007-11-13, 20:42   #1734
Caterin17
Zakorzenienie

GG do Caterin17 Send a message via Skype™ to Caterin17
Cytat:
Napisane przez jaszczurka_2007 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny. Tak czytam i czytam i jestem totalnie skołowana...kochalam sie z moim chlopakiem w 1 dzien miesiaczki,tego dnia nie byla jeszcze taka obfita. Miesiaczka juz mi sie skonczyla gdzies ponad tydzien temu a ja sie czuje jakos dziwnie...odrzuca mnie od jedzenia,nie mam smaku,na sama mysl o zapachu moich ulubionych perfum robi mi sie niedobrze i boli mnie glowa,w ogole od 3 dni mam jakies mdlosci. Myslalam ze moze cos zjadlam ale na pewno nie. Czy moga to byc objawy ciazy? I zaplodnienie w 1 dniu miesiaczki? Nie wiem co myslec...
zaplodnienie w 1 dzien miesiaczki maloprawdopodobne, jakiekolwiek objawy za wczesnie, a te objawy moga byc urojone albo zupelnie nie do tego, wyluzuj nie wydaje mi sie zebys byla w ciazy, jesli masz watpliwosci zrob test tak gdzies za tydzien albo spokojn ie poczekaj do okresu

Cytat:
Dziewczynki a co myślicie o moich "objawach" albo "nieobjawach" ? Bo już sama się głubie... To ciągnięcie w podbrzuszu mnie przeraża i nie wiem czym może być ono spowodowane.
Wszystko opisane wyżej
oki po pierwsze ty chcesz byc w ciazy czy nie chcesz?

nie chce nic powiedziec niemilego ale czy nie zaczynasz mniec urojen na ten temat
zrobilas trzy testy, bylas u ginekologa, wszystko jest jasne nie jestes w ciazy, twoje jakies tam rzeczy co sie dzieja w brzuchu to moze byc efekt zapalenia ktore stwierdzil u ciebie lekarz a takze tabletek na uregulowanie okresu.
Jesli nie chcesz miec dzidziusia teraz a igraszki ci ciagle w glowie lepiej pomysl o tabletkach antykoncepcyjnych, zreszta dziewczyno ty masz 19 lat!
Wiesz co znaczy dziecko! to wielka odpowiedzialnosc, i koszt finansowy i wogole, nie sadze zebys ty i twoj chlopak byli naprawde na to gotowi.
Zajmij sie nauka idz sie pobawic, ciesz sie zyciem i nie rob sobie takiej krzywdy,Dziecko to cudowna rzecz ale wierz mi nie teraz dla ciebie.
I nie licz na to ze jak sie pojawi to wszystko bedzie pieknie i super sie ulozy, a jak bys musiala zostac samotna matka?

Edytowane przez Rzabba
Czas edycji: 2007-11-19 o 16:00 Powód: post pod postem
Caterin17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-13, 20:57   #1735
jaszczurka_2007
Zadomowienie

GG do jaszczurka_2007

Cytat:
Napisane przez Caterin17 Pokaż wiadomość
zaplodnienie w 1 dzien miesiaczki maloprawdopodobne, jakiekolwiek objawy za wczesnie, a te objawy moga byc urojone albo zupelnie nie do tego, wyluzuj nie wydaje mi sie zebys byla w ciazy, jesli masz watpliwosci zrob test tak gdzies za tydzien albo spokojn ie poczekaj do okresu
Dziekuje za odpowiedz...juz raz bylam w ciazy i niestety poronilam wiec teraz kazdy znak jest dla mnie wazny zeby jak najwczesniej wiedziec i dbac o maluszka spokojnie poczekam do miesiaczki.
Stary 2007-11-13, 21:05   #1736
Caterin17
Zakorzenienie

GG do Caterin17 Send a message via Skype™ to Caterin17

wiesz jestes mloda napewno ci sie uda miec dzidzie piekna i zdrowa masz czas, jesli idzie o dbanie to bierz kwas foliowy i w sumie tyle,co mozesz wiecej zrobic. Mysle ze wazne jest wyluzowanie, poczekanie czy sie pojawi okres i test to sa juz jakies konkretne dowody a wczesniej to takie gdybanie.Ja tez przed okresem mialam pewne podejrzenia, ale nie myslalam tak o tym, poczekalam i co zrobilam test okres nie przyszedl wszystko jasne.
Powodzenia!
Stary 2007-11-13, 21:08   #1737
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Wszystko opisane wyżej
Ana, ja jestem aktualnie w 7 tygodniu ciazy, ciagnienie mam raczej w pachwinach i jednostronne po lewej stronie, tam tez zainstalowala sie fasolka, podbrzusze nie powinno cie ciagnac, conajwyzej gdzies w rejonie jajnikow.. ciagnienie zaczelo mi sie w dniach kiedy juz stwierdzilam ciaze i wiedzialam ze w niej jestem, wsluchalam sie w swoje cialo i pilnie je obserwuje, do tego doszly bole piersi, siatka zylek na nich, mdlosci i beznadziejne odbijanie, brak smaku na cokolwiek i zmeczenie.

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-14, 13:48   #1738
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Caterin17 Pokaż wiadomość
oki po pierwsze ty chcesz byc w ciazy czy nie chcesz?

nie chce nic powiedziec niemilego ale czy nie zaczynasz mniec urojen na ten temat
zrobilas trzy testy, bylas u ginekologa, wszystko jest jasne nie jestes w ciazy, twoje jakies tam rzeczy co sie dzieja w brzuchu to moze byc efekt zapalenia ktore stwierdzil u ciebie lekarz a takze tabletek na uregulowanie okresu.
Jesli nie chcesz miec dzidziusia teraz a igraszki ci ciagle w glowie lepiej pomysl o tabletkach antykoncepcyjnych, zreszta dziewczyno ty masz 19 lat!
Wiesz co znaczy dziecko! to wielka odpowiedzialnosc, i koszt finansowy i wogole, nie sadze zebys ty i twoj chlopak byli naprawde na to gotowi.
Zajmij sie nauka idz sie pobawic, ciesz sie zyciem i nie rob sobie takiej krzywdy,Dziecko to cudowna rzecz ale wierz mi nie teraz dla ciebie.
I nie licz na to ze jak sie pojawi to wszystko bedzie pieknie i super sie ulozy, a jak bys musiala zostac samotna matka?
Kurcze napisałam taką długość wiadomości i się skasowała. no cóż piszę jeszcze raz.

Droga Caterin17! Nie rozumiem dlaczego mi to wszystko piszesz, skoro ja nie prosiłam nikogo o wykład na temat tego co powinnam, a czego nie. To tak na marginesie.
Nigdzie także nie pisałam, że chcę dzidziusia, lecz, o tym, że gdy okazałoby sie to prawdą to pokochałabym Go i starała się jak tylko można.

Zapewniam Cię, że ciąży urojonej nie mam. Zrobiłam 2 testy bo tak się (podobno) powinno, a 3 ze względu na zalecenie lekarza. Po tym zdarzeniu mieliśmy "chwilę słabości", że tak powiem.(Nie musicie tego komentować.) Zmartwiłam się tymi bólami i wpisując w google "ciagniecie w podbrzuszu" wyszło, że to objawy pierwszego miesiąca ciąży. Dlatego też pytam.
Tabletek nie używam, bo nie mogę i według zaleceń ginekologa używamy z TŻ prezerwatyw. Co więcej, wiem jaką odpowiedzialność i koszty finansowe ponosi się mając dziecko, gdyż brat mojego TŻ mają dzidziusia. Jutro idę do innego lekarza, oby to nie bylo jakieś paskudne choróbstwo. Może masz rację, że to zapalenie... Ktorego miało już nie być od ponad tygodnia.
Dodam jeszcze, że samotną mamusią napewno bym nie została, bo musze się pochwalić, że zaręczyny mnie czekają.
To tyle z mojej strony. Jeżeli coś przeoczyłam, proszę ponów pytanie.
Stary 2007-11-14, 14:14   #1739
Ray
Zakorzenienie

roxi po pierwsze napisalam to co sama uslyszalam.. i nie kazalam jej brac jakich kolwiek lekow ale isc do lekarza ktory jej wypisze srodki ktore mozna przyjmowac w ciazy wiec nie wiem skad ten naskok na mnie...

co do lekow owszem lepiej ich nie brac niz brac ale jak ktos jest bardzo chory to lepiej wziasc bo choroba tez moze miec zle skutki uboczne...

i prosze na mnie nie naskakiwac kazdy moze wyrazic swoje zdanie swoja opinie i to co wie to forum a nie portal medyczny
Stary 2007-11-14, 14:20   #1740
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

awantura tu jak na intymnie dziewczyny wyluzujcie zlosc fasolkom szkodzi

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości