![]() |
#1711 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy
Cytat:
Ja rowniez miewalam wysokie temperatury i mimo tego dostawalam okres. Kiedy sie okazalo ze jestem w ciazy, mialam inne objawy, owszem temperatura znacznie sie podwyzszyla, plamienia nie mialam w ogole, ale mdlilo mnie od paru dni, a takze czulam zamiast skurczy ciagnienie w macicy. Test potwierdzil tylko to na co tak dlugo czekalam ![]() Ale masz racje, kazda kobieta funkcjonuje inaczej. A to ze masz wysokie tempki w drugiej fazie cyklu to bardzo dobrze swiadczy na przyszlosc. Jak bedziesz kiedys starala sie o dzidziusia. Powodzenia!
![]() |
#1712 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki, nie wiem gdzie mam zapytać, wiec piszę gdzie lubię zaglądać. Odebrałam wynik badania radiologicznego (rentgen) kręgosłupa. Opis jest następujący: kręgosłup szyjny o spłaszczonej lordozie bez zwężeń przestrzeni międzykręgowych i zmian kostnych.
Lekarka dała mi skirowanie na to badanie z powodu często bolącej głowy. Może któraś z Was wie co to oznacza?? Wizytę mam dopiero za 2 tygodnie i dlatego pytam. |
![]() ![]() |
![]() |
#1713 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
lub na plotkowym, jest częściej czytane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1715 |
Rozeznanie
|
witam! mam takie nietypowe troszke pytanie, mianowicie jak wyglada szyjka miacicy w pierwszych tygodniach ciazy??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1716 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() "(...)podczas ciąży szyjka macicy staje się bardziej przekrwiona, gdyż zwiększa się przepływ krwi w macicy, by ją lepiej odżywić.(...)" ![]() "Poród prawidłowy. Jest to poród który odbywa się w sposób naturalny. Płód, dzięki rytmicznym skurczom porodowym macicy ustawia się częścią przodującą w wejściu miednicy rodzącej kobiety i przesuwa się stopniowo w dół w kierunku pochwy. Szyjka macicy, która dotychczas jak "zamek" odcinała wnętrze macicy od środowiska pochwy i świata zewnętrznego chroniąc ciążę przed infekcjami - ulega skróceniu. Szyjka zbudowana jest z wielu warstw mięśni o kształcie elastycznych pierścieni. Układają się one na kształt walca, którego ujście zewnętrzne znajduje się od strony pochwy, natomiast ujście wewnętrzne od strony wnętrza macicy. W środku tworzy się kanał(...)" -> To raczej informacje o porodzie, ale idzie z nich wywnioskować, że podczas ciąży szyjka macicy jest zamknięta i odcina środowisko wewnętrzne od zewnętrznego. ![]() Nie wiem czy na coś zdały się to informacje, ale tylko tyle znalazłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1717 |
Przyczajenie
|
witam,
dziewczyny, znalazlam was`na wyszukiwarce, przeczytalam pare pierwszych stron, ale stwierdzilam ze nie jestem w stanie przeczytac wszystkich, bo potrzebuje odpowiedzi juz... pare dni temu byla szansa by doszlo do zaplodnienia, nie wystraszylam sie bo powoli zaczelismy myslec o drugim dzidziusiu (mikolaj ma 2.5 roczku). i przez te dni czuje ze cos sie "tam"dzieje. napiety brzuch i jakby bylo tego tam wiecej niz do tej pory... i to sciaganie... ciezko stac bo jak by ktos ciagnal mnie za wnetrznosci... a dzisiaj ? -zaczelo sie plamienie... i nie wiem czy to moja wina (bylam wczoraj na koncercie, mimo tego ze zle sie czulam ), ze zaczyna sie poronienie?????? czy to jeden z normalniejszych objawow....??? testu nie robilam bo myslalam ze za wczesnie,,, miesiaczka za pare ladnych dni... co myslec? co robic? boje sie ze to poronienie. jak 5 lat temu......... juz przez to przeszlam, nie chce znowu... odpiszcie mi , prosze........ lucyna |
![]() ![]() |
![]() |
#1718 |
Zakorzenienie
|
poronieniu towarzyszy w wiekszosci silny bol brzucha jak na okres ale mocniejszy niz zazwyczaj i bole w okolicy krzyzowej ...i plamienie sie nasila
jesli tych objawow nie masz to moze byc to po prostu plamienie inplantacyjne.. lekkie pamienia podobne do przedwczesnego okresu zdarzaja sie u 30% kobiet kiedy jajeczko zagniezdza sie w blonie sluzowej macicy... poczekaj do dnia teoretycznego okresu i zrob test jesli go jeszcze nie robilas i wtedy bedzie wiadomo co i jak p.s koncert nie mial by tu zanego wyplywu
#1719 |
Zakorzenienie
|
Nie jestem Ci w stanie odpowiedziec czy to poronienie,ja 4 mce temu poronilam w 8 tc ale nie mialam zadnych objawow wskAzujacych na poronienie,poprostu poszlam do lazienki i zobaczylam krew wiec spanikowalam i pojechalam do szpitala,tam zrobili mi usg i okazalo sie ze to ciaza martwa a objawow wskazujacych na zaczynajace sie poronienie nie mialam procz tej krwi ale u Ciebie mysle ze jest to co pisze Ray ze to moze byc plamienie inplatacyjne ale najlepiej bedzie jak udasz sie jak najszybciej do lekarza
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1720 |
Przyczajenie
|
dziekuje wam za odpowiedzi.
wiem ze przy poronieniu nasila sie krwawienie, i co ? za kazdym razem idac do lazienki strasznie sie balam. dzien minal, nie nasililo sie, jest inaczej niz` 5 lat temu, bynajmniej na razie.... boje sie bardzo, zobacze co przyniesie jutrzejszy dzien... na dodatek jakies chorobsko mnie dopadlo - gardlo boli, a ja sie boje wziac jakikolwiek lek, bo nie wiem czy moge, czy` tez nie,,, co do koncertu to obwiniam sie bo bol i "ciagniecie" bylo coraz mocniejsze, to ja zamiast lezec, stalam 4 godziny, do tego zlapalam grype. |
![]() ![]() |
![]() |
#1721 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1722 |
Zakorzenienie
|
luma ja mysle ze koncert nie mial by wplywu na prawde ludzie pracuja cake dnie stojac a mimo to nie grozni im nic i ich ciązom...
jesli plamienie sie nie nasililo to znaczy ze to nie poronienie ![]() ![]() ![]() tak na prawde nie wiadomo czy twoje plamienie jest zwiazane z ciązą... przyczyn plamien jest na prawde duzo... czasem mozna plamic w trakcie cyklu np jak jest owulacja kobiety reaguja tak albo np mozesz miec nadzerke stad ciagniecia w podbrzuszu i plamienia badz torbiel a nie koniecznie ciąza wiec nie martw sie wybierz sie do lekarza jesli sie boisx albo idz zrob w przychodzi bete hcg od razu ci powie czy jestes w ciazy a jesli nie to ci powie czy nie bo nie czy poronilas bo jesli bylas w ciazy a teraz doszlo do poronienia to znikoma ilosc hormonu bedzie...
#1723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Z innej beczki: Czytając wypowiedzi dziewczyn w internecie, to niektóre o ciąży dowiadywały sie dopiero w 3 miesiącu, a przypadek (podobno) był taki, że nawet po 6 miesiącach ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1724 |
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny. Tak czytam i czytam i jestem totalnie skołowana...kochalam sie z moim chlopakiem w 1 dzien miesiaczki,tego dnia nie byla jeszcze taka obfita. Miesiaczka juz mi sie skonczyla gdzies ponad tydzien temu a ja sie czuje jakos dziwnie...odrzuca mnie od jedzenia,nie mam smaku,na sama mysl o zapachu moich ulubionych perfum robi mi sie niedobrze i boli mnie glowa,w ogole od 3 dni mam jakies mdlosci. Myslalam ze moze cos zjadlam ale na pewno nie. Czy moga to byc objawy ciazy? I zaplodnienie w 1 dniu miesiaczki? Nie wiem co myslec...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1725 |
Przyczajenie
|
dzieki.
dzis lepiej. nie wiem co to, od czego to.... a gardlo . boli bardziej i bardziej, i sama juz nie wiem czy brac leki - bo przyznam ze sie boje. juz nawet syrop z cebuli zrobilam - bleeeee - i nie wiem czy mi pomaga... plukanie gardla woda z sola zakonczylo sie wymiotem... chyba sie jednak zdecyduje na test, tylko najgorzej jak wyjdzie negatywny, a ja i tak bede myslec ze to do konca nie musi byc prawda.. . i wez tu czekaj teraz do miesiaczki, te dni beda sie ciagnac w nieskonczonosc... najgorsza ta niepewnosc! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1726 |
Zakorzenienie
|
luma ja robilam test przed pojsciem do internisty i byla jedna krecha wiec uznalam ze spokojnie moge brac leki a to 2 tyg pozniej okazalo sie ze jednak ciaza byla... a mimo to dzidzia zdowa nie boj sie jak powiesz lekarzowi ze podejrzewasz ciaze to da ci cos bezpiecznego zrszta nie wiem czy wiesz ale pierwsze dwa tyg ciazy sa najbezpieczniejsze wlasnie wtedy mozesz smialo wziasc leki od lekarza bo dziecko nie ma jeszcze lozyska i nie pobiera krwi matki
#1727 |
Przyczajenie
|
wlasnie o tych 2 tyg juz gdzies to przeczytalam.
wiec musze sie zaczac leczyc bo bedzie gorzej. dzieki dziewczyny! |
![]() ![]() |
![]() |
#1728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1729 |
Zakorzenienie
|
a ja myślę, że Ray ma trochę racji w tym co pisze... pamiętam jak ja lekarce powiedziałam przy pierwszej wizycie, że w pierwszych dniach ciąży, nieświadoma niczego piłam 3 dni pod rząd alkohol i to wcale nie w małych ilościach... powiedziała, że mam się nie przejmować, podałam jej kiedy to było, kiedy mniej więcej zapłodnienie i powiedziała, że mam się nie przejmować... i właśnie coś o jakimś tam zabezpieczeniu mówiła... że coś takiego jest, bo większość kobiet od razu od dnia poczęcia nie ma pojęcia, że mogą być w ciązy itd itp ale nie jestem w stanie dokładnie wytłumaczyć
|
![]() ![]() |
![]() |
#1730 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1731 |
Zakorzenienie
|
pewnie o to jej chodzilo, masz racje... ja tam sie dokladnie nie znam
ale co do lekow to masz racje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1732 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki a co myślicie o moich "objawach" albo "nieobjawach" ? Bo już sama się głubie... To ciągnięcie w podbrzuszu mnie przeraża i nie wiem czym może być ono spowodowane
![]() Wszystko opisane wyżej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1733 |
Zadomowienie
|
Ja rowniez sie przypominam...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1734 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie chce nic powiedziec niemilego ale czy nie zaczynasz mniec urojen na ten temat zrobilas trzy testy, bylas u ginekologa, wszystko jest jasne nie jestes w ciazy, twoje jakies tam rzeczy co sie dzieja w brzuchu to moze byc efekt zapalenia ktore stwierdzil u ciebie lekarz a takze tabletek na uregulowanie okresu. Jesli nie chcesz miec dzidziusia teraz a igraszki ci ciagle w glowie lepiej pomysl o tabletkach antykoncepcyjnych, zreszta dziewczyno ty masz 19 lat! Wiesz co znaczy dziecko! to wielka odpowiedzialnosc, i koszt finansowy i wogole, nie sadze zebys ty i twoj chlopak byli naprawde na to gotowi. Zajmij sie nauka idz sie pobawic, ciesz sie zyciem i nie rob sobie takiej krzywdy,Dziecko to cudowna rzecz ale wierz mi nie teraz dla ciebie. I nie licz na to ze jak sie pojawi to wszystko bedzie pieknie i super sie ulozy, a jak bys musiala zostac samotna matka?
https://getthefocus.net/ Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2007-11-19 o 16:00 Powód: post pod postem |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1735 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1736 |
Zakorzenienie
|
wiesz jestes mloda napewno ci sie uda miec dzidzie piekna i zdrowa masz czas, jesli idzie o dbanie to bierz kwas foliowy i w sumie tyle,co mozesz wiecej zrobic. Mysle ze wazne jest wyluzowanie, poczekanie czy sie pojawi okres i test to sa juz jakies konkretne dowody a wczesniej to takie gdybanie.Ja tez przed okresem mialam pewne podejrzenia, ale nie myslalam tak o tym, poczekalam i co zrobilam test okres nie przyszedl wszystko jasne.
Powodzenia!
#1737 |
Zakorzenienie
|
Ana, ja jestem aktualnie w 7 tygodniu ciazy, ciagnienie mam raczej w pachwinach i jednostronne po lewej stronie, tam tez zainstalowala sie fasolka, podbrzusze nie powinno cie ciagnac, conajwyzej gdzies w rejonie jajnikow.. ciagnienie zaczelo mi sie w dniach kiedy juz stwierdzilam ciaze i wiedzialam ze w niej jestem, wsluchalam sie w swoje cialo i pilnie je obserwuje, do tego doszly bole piersi, siatka zylek na nich, mdlosci i beznadziejne odbijanie, brak smaku na cokolwiek i zmeczenie.
#1738 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Droga Caterin17! ![]() Nigdzie także nie pisałam, że chcę dzidziusia, lecz, o tym, że gdy okazałoby sie to prawdą to pokochałabym Go i starała się jak tylko można. Zapewniam Cię, że ciąży urojonej nie mam. Zrobiłam 2 testy bo tak się (podobno) powinno, a 3 ze względu na zalecenie lekarza. Po tym zdarzeniu mieliśmy "chwilę słabości", że tak powiem.(Nie musicie tego komentować.) ![]() Tabletek nie używam, bo nie mogę i według zaleceń ginekologa używamy z TŻ prezerwatyw. Co więcej, wiem jaką odpowiedzialność i koszty finansowe ponosi się mając dziecko, gdyż brat mojego TŻ mają dzidziusia. Jutro idę do innego lekarza, oby to nie bylo jakieś paskudne choróbstwo. Może masz rację, że to zapalenie... Ktorego miało już nie być od ponad tygodnia. ![]() Dodam jeszcze, że samotną mamusią napewno bym nie została, bo musze się pochwalić, że zaręczyny mnie czekają. ![]() To tyle z mojej strony. Jeżeli coś przeoczyłam, proszę ponów pytanie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1739 |
Zakorzenienie
|
roxi po pierwsze napisalam to co sama uslyszalam.. i nie kazalam jej brac jakich kolwiek lekow ale isc do lekarza ktory jej wypisze srodki ktore mozna przyjmowac w ciazy wiec nie wiem skad ten naskok na mnie...
co do lekow owszem lepiej ich nie brac niz brac ale jak ktos jest bardzo chory to lepiej wziasc bo choroba tez moze miec zle skutki uboczne... i prosze na mnie nie naskakiwac kazdy moze wyrazic swoje zdanie swoja opinie i to co wie to forum a nie portal medyczny
#1740 |
Zakorzenienie
|
awantura tu jak na intymnie
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:17.