![]() |
#1741 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy
|
![]() ![]() |
![]() |
#1742 |
Przyczajenie
|
nie chce brac udzialu w zadnej klotni, nie po to tu zagladam.
mam problem, podzielilam sie z nim, dziewczyny odpisaly to , co mysla, dziekuje im bardzo! w takich chwilach czuje ze nie jestem sama, choc sie nie znamy, jednak wiem ze zawsze "ktos tam" mnie pocieszy,,,, mile to, naprawde... co do mojego stanu zdrowia, na ta chwile - rozlozylo mnie na dobre, biore leki ktore nie zaszkodza ewentualnie dziecku , ktore nie wiem czy jest..., w tej chwili czuje sie lepiej dzieki lekarstwom, bo jednak domowe sposoby nie pomogly. teraz najwazniejsze dla mnie wyzdrowiec, i czekac , albo i nie, na miesiaczke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1743 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1744 |
Zakorzenienie
|
Ana po prostu odpowiedzialam na twoje ciagle pytania, ilez mozna.... ale ok mialas potrzebe rozumiem,
Dziwi mnie ze w tym wieku mozna myslec o ciazy, slubie itd.Jestem starsza od Ciebie wiec jakby wiecej wiem o zyciu. To moje zdanie, Ty masz swoje i to twoje zycie. Prosze cie tylko o jedno nie mysl obsesyjnie ze jestes w ciazy i kazdego objawu nie bierz za to. Gratuluje zareczyn oby ci sie udalo wszystko ok
#1745 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() O ciąży nie myślę obsesynie, a że wogóle myślę to jest chyba normalne, gdyż sex niesie ze sobą pewne ryzyko. Czyż nie? ![]() --- A co tego, że jesteś starsza ![]() Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2007-11-14 o 20:58 Powód: Dopisek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1746 |
Zakorzenienie
|
no widzisz teraz piszesz ok za 3/4 lata
![]() oczywiscie ze sex niesie za soba konsekwencje i trzeba myslec wiec jesli nie planujesz po prostu uwazaj. ok wrocmy do watku bo sie robi poza tematem
#1747 |
Zadomowienie
|
Witam Was Dziewczyny! To mój pierwszy post na tym podforum
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1748 |
Zadomowienie
|
jaka jedna? tam sa DWIE!!!!
Ale pogratulujemy Ci jak zrobisz drugi test i wyjdzie tak samo, ok? tak, zeby sie niepotrzebnie nie nakrecac, choc mysle, ze powoli mozna zaczac Ci zazdroscic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1749 |
Zadomowienie
|
NIE UMIERAJ !!! hehe
GRATULACJE ![]()
#1750 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje!!! Właśnie zamieściłaś w internecie na Forum Wizaż pierwsze zdjęcie swojego dzieciaczka. Tak nawet o wiele bledsze kraski są wskazaniem ciąży. I proszę nie umieraj!. Teraz to musisz żyć by fasolka mogła sobie spokojnie rosnąc w Twoim brzuszku.
![]() |
#1751 |
Zakorzenienie
|
Afrodytko moja krecha, którą się chwalę jest może troszkę mocniejsza od Twojej ale nie wiele, na pewno jesteś w ciąży. Tak jak pisze Eenax wystarczy bardzo blada kreseczka i ona już potwierdza zafasolkowanie. Widać, jest jeszcze wcześnie i poziom hormonu nie jest bardzo duży, ale na pewno z każdym dniem będzie wzrastał. Ja robię kolejny test potwierdzajacy w sobotę i spodziewam się już ciemnych krech
![]()
#1753 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1754 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 4 tylko to 3-latka ![]() Staram się uważać, ale nie wszystko da się zaplanować. ![]() Jestem za, wracamy do wątku. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1755 |
Raczkowanie
|
To pytanie się chyba nie pojawiło, a interesuje mnie z tego względu, czy to może być jakaś wskazówka:
Czy śluz jest w ciąży jakiś inny, a jeśli tak to jaki i w jakim czasie takowym się staje. W ogóle zauważyłam, że z takich "ginekologicznych" kwestii jest wiele, które mnie interesują, a na które nie mogę znaleźć odpowiedzi lub nikt nie chce mi ich udzielić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1756 |
Zakorzenienie
|
z moich obserwacji moge powiedziec ze sluz jest taki jak przed okresem jest on bardziej gesty i bialy moze byc go tez wiecej
#1757 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z Caterin, jest gęsty, bialy, grudkowaty trochę i jest go calkiem sporo. Wkładki bardzo się przydają
![]()
#1758 |
Raczkowanie
|
Witam!
Dziś rano zrobiłam sobie test i .... błyskawicznie pojawiły się DWIE GRUBE KRECHY!!! ![]() ![]() Jestem ogromnie szczęśliwa, choć jednocześnie smutna. Bowiem czy któraś z Was wie czy wielką szkodę można wyrządzić pijąc nieświadomie alkohol na samym początku ciąży, gdy jeszcze się niczego nie spodziewa? Jeszcze nie byłam u gina i nie wiem "jak daleko" jestem w ciąży. Byłam bowiem na dwóch imprezach w ostatnie weekendy a teraz brzuch mnie boli i robi mi się niedobrze, jak myślę o możliwych konsekwencjach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1759 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wszystko zalezy od ilosci wypitego alkoholu, wiec jesli pilas symbolicznie to powinno byc okej gratuluje dwoch kreseczek ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1760 |
Przyczajenie
|
Dorkasz - gratuluje!
nie mysl o tym ze za duzo wypilas, badz dobrej mysli, na pewno to pomoze, zobaczysz bedzie dobrze! teraz sie ciesz tymi miesiacami ktore przed wami - najpiekniejszymi w zyciu....! powodzenia. wszystkiego dobrego zycze! |
![]() ![]() |
![]() |
#1761 |
szeryfcio
|
Dorkasz, nie martw się. Na takim etapie, jak zarodek dopiero się zagnieżdża, nie ma zagrożenia. Jakby był słaby to by poszedł (chociaż to też nie od alkoholu), a on cały czas jest, więc nic mu nie jest. Teraz uważaj na niego. Ja też miałam dwie imprezy przed zrobieniem testu i dziecko jest zdrowe, duże, a ciąża bez powikłań.
![]()
#1762 |
Zakorzenienie
|
no zalezy u mnie nie jest go tak duzo zebym potrzebowala wkladek
#1763 |
Wtajemniczenie
|
hmm, a te objawy, o ktorych piszecie pojawiają się w jakim terminie od możliwego zapłodnienia???
|
![]() ![]() |
![]() |
#1764 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba poprostu nosic z soba dodatkowe majcioszki i w razie potrzeby sie przebrać. No i majcioszki najlepiej by były bawełniane w miare możliwości bez dodatków sztucznych. Cytat:
Trudno już sie stało i sie nie odstanie. Nie powinno sie nic złego dziać. Ale teraz to już lepiej całkiem z trunków zrezygnować. Jeżeli natomiast to były niewielkie ilości takie degustacyjne to powinnac byc całkiem spokojna. Cytat:
Niektóre kobiety maja objawy szybciutko a inne na nie muszą "poczekać" dłużej. A jeszcze inne nie maja wcale objawów.
![]() |
#1765 |
Zakorzenienie
|
A ja jak was czytam to mam fioła... włąsnie dzwoniłam do meza powiedziałąm ze wsiadam w auto i prztyjade po niego!! ale ja jade wczesniej i kupuje tes!! bo my sie staramy a i objawy mam jak na okres którego nie ma narazie...pewnie i tak nic z tego nie ebdxzie ale musze bo nie daje mi to spokoju... bęę ok 19-20 mozna robic test o tej porze???
![]() |
#1766 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1767 |
Raczkowanie
|
Dzięki za informację
![]() W ogóle to tak jest - interesuję się kwestiami zdrowotno - medycznymi, a niektórych informacji po prostu nie ma skąd wziąć, jak się spytać "u źródła"... stąd takie dziwne pytania, które mogę czasem zadać ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1768 |
Raczkowanie
|
Dziękuję Wam bardzo Dziewczyny za odpowiedź i słowa otuchy.
Udało mi się wczoraj dostać do mojego ginekologa.Jestem w trzecim tygodniu ciąży ![]() Okazało się jednak, że mam większy problem niż poprzednio ![]() Czy któraś z Was brała te leki albo słyszałą o ich stosowaniu w pierwszym miesiącu ciąży?! |
![]() ![]() |
![]() |
#1769 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo jesli one maja zly wplyw to lekarz powinien zamienic je na inne alternatywne jesli jest mozliwosc. Mi tez sie zdarzylo wziasc leki ktorych nie powinnam w ciagu pierwszych twoch tyg nie wiedzialam ze jestem w ciazy.Narazie wszystko jest ok
![]() |
#1770 |
Raczkowanie
|
No własnie nie wiem czy jestem w ciąży. 8.10 dostałam miesiączki, założylam plaster (zaczelam stosowac tę metodę anty) 9,10 kochałam się ze swoim partnerem (mam nieregularne cykle) 3 dni po miesiączce zaczeły mi sie brazowe plamienia, chociaz nigdy wczesniej to mi sie nie zdarzalo. Odzcuwam teraz bole w podbrzuszu, sennosc, lekkie zawroty głowy, jest mi niedobrze (sporadycznie), zmęczenie, wszystko mnie drazni, czuje się spuchnięta, kolor w okolicach pochwy jest bordowo-fioletowy, czy to mozliwe abym zaszła w ciąże? i czy jesli np dziś zdejmę plaster będzie możliwosc zaplodnienia?
prosze o odpowiedź. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:11.