Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2005-08-02, 13:27   #151
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka
Dot.: Czy to możliwe żebym była w ciąży?

dziekuje za informacje
tez chodze do asklepiosa na podwisloczu- w zasadzie tu mieszkam.
mysle,ze dziewczyna nie ma sie co artwic- zawsze regularne cykle, przed wielkie jak balony, bolesne piersi- po znowu malutkie i bezbolesne. na dodatek teraz ma normalną owulację.
jeszcze raz dziekuję

happiness is on the way.
mcdulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-02, 13:45   #152
aśka22
Raczkowanie

nie ma sprawy Mcdulko
Stary 2005-08-03, 09:52   #153
ciarka
Raczkowanie

Exclamation Dot.: jestem w ciąży?objawy...

Nie chciałam zakładać nowego wątku więc wypowiem się tu.
Mam podobny problem do Spiegany i obawiam się czy nie jestem w ciąży. Okres spoźnia mi się 2 dni, do tej pory cykle miałam dość regularne po 31 dni, a jeśli były jakieś odchylenia to raczej w drugą stronę i okres dostawałam po 26-27 dniach.Od przynajmniej roku mój cykl nie przekroczył 31 dni.
Tak jak spiegana zadnych wymiotów ,mdłości ,bóli piersi ,objawów zmęczenia lub senności nie mam.
Dodam jeszcze że współżyje regularnie z chłopakiem i używamy prezerwatyw (żadnych wypadków typu pęknięcie lub zsunięcie nie było).
Nie wiem czy to istotne ale tydzień przed spodziewanym okresem wróciłam z gór gdzie miałam większy wysiłek fizyczny niż dotychczas(codziennie spacery wędrówki) no i więcej używek typu piwo, kawa papierosy.
Dziękuje kochane wizażanki za wypowiedzi

Test kupuję dziś w aptece i robię jutro no i może zdecyduję się na wizytę u ginekologa.
ciarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-03, 10:03   #154
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka
Dot.: jestem w ciąży?objawy...

tak, to jest bardzo bardzo bardzo bardzo istotne poniewaz zmienialas klimat, prowadzilas inny tryb zycia niz zawsze, bylas zmeczona, bylas 'wysoko' (mi sie w gorach okres spoznil 2 tygodnie), te upaly tez nie sa bez znaczenia, podroz meczy i w ogole takie cuda jak ciaza przez nieuszkodzona prezerwatywe to sie chyba tylko u rozhisteryzowanych 14latek zdarzaja. chcoiaz z drugiej strony tam gdzie byl sex ciaza zawsze jest mozliwa. w Twoim przypadku stawiam na klimat- z reszta 2 dni to zadne spoznienie. nie stresuj sie, wez ciepla kapiel, napij sie winka a jutro rano obudzi Cię okresik (u mnie ta mieszanka zawsze dziala).
pozdrawiam

happiness is on the way.
mcdulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-03, 16:16   #155
Shemreolin
Zakorzenienie

GG do Shemreolin Send a message via Skype™ to Shemreolin

Kupiłam dzisiaj test i będę robić rano. To ciekawe ale okres kończy mi sie juz w 3 dniu. Pierwszy dzień był bardzo obfity a potem nagle wszystko zaczęło sie konczyc. Mam też delikatne mdłosci i zawroty głowy, ale nie popadajmy w paranoje, to moze być również wynik upałów. Wiadomo, ze jak sie podejrzewa ciaze to sie znajdzie tysiąc objawów.

Jutro rano zrobie test i napiszę co wyszło.

Shemreolin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-03, 20:15   #156
ciarka
Raczkowanie

Dzięki mcdulka, takich słów mi trzeba było
Co nie znaczy że już się nie martwie ale na pewno mniej niż wcześniej.
No i tak jak mówiłam jutro teścik, a dzisiaj gorąca kąpiel z winkiem
ciarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-04, 15:00   #157
Shemreolin
Zakorzenienie

Nie jestem w ciazy. Teraz to pewne. Okres miałam wcześniej i był krótki, ale to pewnie jest jednak wina upałów. No cóż... Mój tato tak szybko nie zostanie dziadkiem jakby chciał.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-08-04, 18:58   #158
tala
Zadomowienie

Ale organizm potrafi platac figle...
tala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-05, 11:02   #159
Akane
Zakorzenienie

Podepnę się pod ten wątek, bo mam pewne irracjonalne (jak to u mnie ) obawy i może mi przemówicie do rozumu. Niedawno pierwszy raz kochałam się z moim TŻ bez żadnego zabezpieczenia (wcześniej używaliśmy prezerwatyw). Był to piąty dzień cyklu, więc uznałam, że to dzień wyjątkowo bezpieczny i nie powinnam się obawiać. Moje cykle ostatnio trochę wariowały (w granicach 29-33 dni), ale tym chyba nie powinnam się zbytnio przejmować. Czuję się dziwnie "napuchnięta" i pomimo tego, że od ponad miesiąca się odchudzam, przybyło mi trochę w biuście. Nie wiem już kompletnie, co mam o tym myśleć, szczególnie, że na jakiekolwiek objawy jest o wiele za wcześnie (piąty dzień cyklu był we wtorek). Niech mnie któraś kopnie, bo ja już sama ze sobą nie mogę wytrzymać :/
Akane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-05, 11:12   #160
Shemreolin
Zakorzenienie

Ja cię kopnę... ja tez spuchłam. Mimo że waga mówiła, że schudłam 2 kilo to ja sie czułam gruba. Ale to była też kwestia hormonalna.

Widzę, ze i ty zaszalałaś bez zabezpieczenia. A kiedy to było dokłądnie? Bo po kilku dniach to nie sądzę zebys spuchła...

Stary 2005-08-05, 11:21   #161
Akane
Zakorzenienie

No właśnie też uważam, że to idiotyzm, bo zaszalałam we wtorek. A dziś rano w biuście miałam o 5 cm więcej, niż w poniedziałek. Organizm mi oszalał? Waga też wskazuje więcej. Wiem, że pod tym względem jestem histeryczką i aż sama się sobie dziwię, że kochałam się bez zabezpieczenia. Chciałam sobie udowodnić, że mogę to zrobić i nie bać się (w końcu 5 dzień cyklu to tak bezpieczny moment), ale jak widać obsesja jest silniejsza od rozsądku
Stary 2005-08-05, 14:14   #162
KasikB
Rozeznanie

GG do KasikB

Dziewczyny, ja też tak miałam. Czułam się dziwnie spuchnięta, szczególnie jeśli chodzi o piersi. W pewnym momencie powiększyły się chyba o rozmiar. Ucieszyłam się nawet, że tym razem się udało, ale postanowiłam się nie nastawiać. No i co? Przedwczoraj dostałam @ , po 25 dniach. Byłam w szkoku, bo cykle mam 28-30 dniowe. Też się zastanawiam, czy przez te upały coś mi się nie poprzestawiało.
No cóż, za kilka dni skończą się "miesięczne przyjemności" i przed nami nowa szansa, tym razem ze wspomaganiem. Trzymajcie kciuki )
KasikB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-05, 14:18   #163
Akane
Zakorzenienie

KasikB: powodzenia życzę Ja tam wolałabym, żeby nic z tego nie było, przynajmniej przez jeszcze 2-3 lata.
Stary 2005-08-07, 11:09   #164
Bryzia
Przyczajenie

Czy to możliwe żeby cykl zwykle 40 lub 50-dniowy nagle spadł do 30 dni? miałam okres 20 lipca, a teraz mam już objawy (bolą mnie piersi). Poza tym piersi zawsze zaczynały mnie boleć w czasie zwiększonej temp. oraz jakiś tydzień przed miesiączką. Teraz mam niską temp. bolą mie piersi, a wg cyklu miesiączkę powinnam mieć ok. 27 sierpnia. Tydzień temu doszlo do zbliżenia z moim partnerem, ale sperma wyplynęła w okolicach pochwy, a członek nie był wogóle wprowadzany. Robiłam test ale wyszedł negatywny, jednak nadal się boję. Czy w pierwszym tyg po zapłodnieniu są już jakieś objawy ciązy? Czy z pochwy wydobywa się śluz? ja mam śluz grutkowaty taki jak w dni niepłodne. BŁAGAM POMÓŻCIE!!!
Bryzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-08, 16:24   #165
Lobuziaczka
Raczkowanie

Post Czy to moze byc ciaza??

Hej!

Moze ktoras z was miala podobny problem i bedzie mi mogla cos poradzic. Od dwoch lat biore tabletki antykoncepcyjne i nigdy nie mialam zadnych skutkow ubocznych, ani nie zapomnialam zazyc tabletki. Pare dni temu w polowie opakowania dostalam krwawienia. Poczatkowo bylo slabe, takie plamienie, pozniej silniejsze i znowu oslablo. Krew jest albo brunatna albo jasnoczerwona. Bylam dzisiaj u swojego ginekologa i kazal mi od razu odstawic tabletki i dostalam skierowanie na usg dopochwowe. Martwie sie bardzo, bo nie wiem czego moge sie spodziewac po wynikach. Czy mozliwe jest zebym mimo zazywania tabletek byla w ciazy? Moze dla wlasnego spokoju kupic w aptece test ciazowy?

Z gory dzieki za pomoc!
Lobuziaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-08, 16:38   #166
iwciunia
Zakorzenienie

Dot.: Czy to moze byc ciaza??

Hmm, kiedy ja miałam takie objawy (powtarzały się przez 2 miesiące) i udałam się do mojej lekarki powiedziała mi, że "to się zdarza" Jestem zszokowana-dlaczego nie skierowała mnie na usg, a tym bardziej nie kazała odstawić tabletek
Żeby Cię pocieszyć mogę powiedzieć tylko tyle, że nie byłam w ciąży...
iwciunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-08, 17:45   #167
Smile_Smile
BAN stały

Cytat:
Napisane przez iwciunia
Hmm, kiedy ja miałam takie objawy (powtarzały się przez 2 miesiące) i udałam się do mojej lekarki powiedziała mi, że "to się zdarza" Jestem zszokowana-dlaczego nie skierowała mnie na usg, a tym bardziej nie kazała odstawić tabletek
Żeby Cię pocieszyć mogę powiedzieć tylko tyle, że nie byłam w ciąży...
Bo to jest normalne przy braniu pierwszy raz tabletek i moze wystepowac przez pierwsze miesiace. Co innego gdy bierze sie 2 lata i nagle sie pojawia. !!!
Smile_Smile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-08, 20:08   #168
iwciunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smile_Smile
Bo to jest normalne przy braniu pierwszy raz tabletek i moze wystepowac przez pierwsze miesiace. Co innego gdy bierze sie 2 lata i nagle sie pojawia. !!!
Kochana ja brałam tabletki ponad 2 lata...
Stary 2005-08-08, 20:28   #169
Smile_Smile
BAN stały

Cytat:
Napisane przez iwciunia
Kochana ja brałam tabletki ponad 2 lata...
aa hm...no to ciekawe...az zapytam mojego lekarza jak bede na wizycie...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-08-08, 21:25   #170
babsiii
Przyczajenie

Wink Dot.: jestem w ciąży?objawy...

witam!! kurcze strasznie sie boje czy nie jestem w ciazy....ogolnie to bardzo chcialabym miec maluszka, ale jestem jesce na to za mloda, a pozatym tatusiem nie bylaby osoba pasujaca do tej roli......(nie kocham go).
niedawno dobylam swoj pierwszy stosunek, ale niestety bez zabezpieczenia i teraz pluje sobie w brode.Zrobilam sobie juz dwa razy test!!!pierwszy raz po tygodniu i drugi po 3 tygodniach i oba wykazaly ze w ciazy nie jestem, aleee okres mi sie juz spóxnia jakies 2 tyg....normalni e mam nieregularny , ale ostatnio mi sie juz "ustatkowal"...Co mylicie o tym??? blagam o szybka odp i z gory dziekuje
babsiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-09, 07:54   #171
Akane
Zakorzenienie

babsii: myślę, że dużo zależy od psychiki. Im bardziej się stresujesz, tym bardziej może opóźnić się okres.

spiegana: jeśli kochaliście się bezpośrednio po okresie, to właściwie nie powinnaś się przejmować. Ja tydzień temu też współżyłam bez zabezpieczenia (był to 5 dzień cyklu) i co prawda mam pewne obawy, ale ja zwykle panikuję. Moja przyjaciółka jest położną i sama po okresie współżyje bez zabezpieczenia. Trochę mnie to uspokaja Ale jak znam siebie, to i tak zrobię test. Jeśli sie niepokoisz, to zrób to samo - najlepszy sposób na uzyskanie pewności (tak, jak już napisały dziewczyny).
Stary 2005-08-09, 08:23   #172
Angie144
Zadomowienie

GG do Angie144 Send a message via Skype™ to Angie144

A może po prostu przestańcie brać te tabletki i takie problemy się skończą. Przeciez to są hormony i nie ma mowy żeby nie zostawiły po sobie jakiś źle na wasz organizm oddziałujących śladów.
Angie144 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-09, 09:38   #173
iwciunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smile_Smile
aa hm...no to ciekawe...az zapytam mojego lekarza jak bede na wizycie...
Mnie to dało do myślenia na tyle, że postanowiłam zmienić lekarza... Swoją drogą trzeba uważać na nich, nie raz słyszałam opowieści 'mrożące krew w żyłach' ale to się tyczy lekarzy wszystkich specjalności...

Angie-są różne opinie na ten temat...
Stary 2005-08-09, 20:53   #174
Lobuziaczka
Raczkowanie

Dzieki dziewczyny za wypowiedzi
Bylam juz dzisiaj na USG i odetchnelam z ulga. Bardzo mily Pan Doktor stwierdzil,ze wszystko jest w porzadku, nie ma zadnych powodow do obaw i po prostu czasem sie tak zdarza. Takie krwawienia moze powodowac nadmierny stres, nieregularny tryb zycia, przegrzanie organizmu, itp.
Zdziwil sie tylko czemu lekarz kazal mi od razu odstawic pigulki (zreszta i tak go nie posluchalam, bo do konca opakowania zostalo mi tylko 5 tabletek).
Poradzil tez, ze moge zczac zazywac tak profilaktycznie Rutinoskorbin na uszczelnienie naczyn krwionosnych
Lobuziaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-09, 21:07   #175
Nogala1
Raczkowanie

dziewczyny ja zaszłam w ciąze dokładnie 2 dni po zakończonym okresie także to że są to dni niepłodne to nie jest regułą pozdrawiam
Nogala1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-09, 21:17   #176
Akane
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nogala1
dziewczyny ja zaszłam w ciąze dokładnie 2 dni po zakończonym okresie także to że są to dni niepłodne to nie jest regułą pozdrawiam
To musisz mieć bardzo krótkie cykle... Moim zdaniem przy cyklu np. 30-dniowym zajście w ciążę 2 dni po okresie jest nierealne...
Stary 2005-08-09, 21:43   #177
Smile_Smile
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Lobuziaczka
Bylam juz dzisiaj na USG i odetchnelam z ulga. Bardzo mily Pan Doktor stwierdzil,ze wszystko jest w porzadku, nie ma zadnych powodow do obaw i po prostu czasem sie tak zdarza. Takie krwawienia moze powodowac nadmierny stres, nieregularny tryb zycia, przegrzanie organizmu, itp.
Zdziwil sie tylko czemu lekarz kazal mi od razu odstawic pigulki (zreszta i tak go nie posluchalam, bo do konca opakowania zostalo mi tylko 5 tabletek).
Poradzil tez, ze moge zczac zazywac tak profilaktycznie Rutinoskorbin na uszczelnienie naczyn krwionosnych
a mialam napisac ze wszystko bedzie okey
Stary 2005-08-09, 21:57   #178
iwciunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lobuziaczka
W takim razie ja też już jestem spokojna
Stary 2005-08-10, 09:50   #179
babsiii
Przyczajenie

Wink Dot.: jestem w ciąży?objawy...

HEj!!!DZisiaj dostalam okres!!nawet nie wiecie jak sie ciesze.Teraz bede musiala sobie pojsc doginekologa po recepte na tabletkii bo juz takiego stresu nie chce wiecej przezyc....no chyba ze jak juz najdzie mnie ochotka na bobaska pozdrawiam i dziekuje
babsiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-25, 13:52   #180
banza
Przyczajenie

mysle ze jestem w ciazy ale okres mi sie nie spoznil czytalam jeszczez e moze wystepowac u kobiet w ciazy okres w okreslonym terminie nawet 3 razy tylko ze po tym okresie po jawil sie jeszcze jeden dokladnie 15 dni po tym 1 nie wystepuja zadne ine objawy
banza jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości