![]() |
#151 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czy to możliwe żebym była w ciąży?
dziekuje za informacje
![]() tez chodze do asklepiosa na podwisloczu- w zasadzie tu mieszkam ![]() mysle,ze dziewczyna nie ma sie co artwic- zawsze regularne cykle, przed wielkie jak balony, bolesne piersi- po znowu malutkie i bezbolesne. na dodatek teraz ma normalną owulację. jeszcze raz dziekuję ![]()
#152 |
Raczkowanie
|
nie ma sprawy Mcdulko
![]()
#153 |
Raczkowanie
|
![]()
Nie chciałam zakładać nowego wątku więc wypowiem się tu.
Mam podobny problem do Spiegany i obawiam się czy nie jestem w ciąży. Okres spoźnia mi się 2 dni, do tej pory cykle miałam dość regularne po 31 dni, a jeśli były jakieś odchylenia to raczej w drugą stronę i okres dostawałam po 26-27 dniach.Od przynajmniej roku mój cykl nie przekroczył 31 dni. Tak jak spiegana zadnych wymiotów ,mdłości ,bóli piersi ,objawów zmęczenia lub senności nie mam. Dodam jeszcze że współżyje regularnie z chłopakiem i używamy prezerwatyw (żadnych wypadków typu pęknięcie lub zsunięcie nie było). Nie wiem czy to istotne ale tydzień przed spodziewanym okresem wróciłam z gór gdzie miałam większy wysiłek fizyczny niż dotychczas(codziennie spacery wędrówki) no i więcej używek typu piwo, kawa papierosy. Dziękuje kochane wizażanki za wypowiedzi Test kupuję dziś w aptece i robię jutro no i może zdecyduję się na wizytę u ginekologa. |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Zadomowienie
|
Dot.: jestem w ciąży?objawy...
tak, to jest bardzo bardzo bardzo bardzo istotne poniewaz zmienialas klimat, prowadzilas inny tryb zycia niz zawsze, bylas zmeczona, bylas 'wysoko' (mi sie w gorach okres spoznil 2 tygodnie), te upaly tez nie sa bez znaczenia, podroz meczy i w ogole takie cuda jak ciaza przez nieuszkodzona prezerwatywe to sie chyba tylko u rozhisteryzowanych 14latek zdarzaja
![]() pozdrawiam ![]()
#155 |
Zakorzenienie
|
Kupiłam dzisiaj test i będę robić rano. To ciekawe ale okres kończy mi sie juz w 3 dniu. Pierwszy dzień był bardzo obfity a potem nagle wszystko zaczęło sie konczyc. Mam też delikatne mdłosci i zawroty głowy, ale nie popadajmy w paranoje, to moze być również wynik upałów. Wiadomo, ze jak sie podejrzewa ciaze to sie znajdzie tysiąc objawów.
Jutro rano zrobie test i napiszę co wyszło. ![]()
#156 |
Raczkowanie
|
Dzięki mcdulka, takich słów mi trzeba było
![]() Co nie znaczy że już się nie martwie ![]() No i tak jak mówiłam jutro teścik, a dzisiaj gorąca kąpiel z winkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Zakorzenienie
|
Nie jestem w ciazy. Teraz to pewne. Okres miałam wcześniej i był krótki, ale to pewnie jest jednak wina upałów. No cóż... Mój tato tak szybko nie zostanie dziadkiem jakby chciał.
![]()
![]() |
#158 |
Zadomowienie
|
Ale organizm potrafi platac figle...
|
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Zakorzenienie
|
Podepnę się pod ten wątek, bo mam pewne irracjonalne (jak to u mnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Zakorzenienie
|
Ja cię kopnę... ja tez spuchłam. Mimo że waga mówiła, że schudłam 2 kilo to ja sie czułam gruba. Ale to była też kwestia hormonalna.
![]() Widzę, ze i ty zaszalałaś bez zabezpieczenia. A kiedy to było dokłądnie? Bo po kilku dniach to nie sądzę zebys spuchła...
#161 |
Zakorzenienie
|
No właśnie też uważam, że to idiotyzm, bo zaszalałam we wtorek. A dziś rano w biuście miałam o 5 cm więcej, niż w poniedziałek. Organizm mi oszalał? Waga też wskazuje więcej. Wiem, że pod tym względem jestem histeryczką i aż sama się sobie dziwię, że kochałam się bez zabezpieczenia. Chciałam sobie udowodnić, że mogę to zrobić i nie bać się (w końcu 5 dzień cyklu to tak bezpieczny moment), ale jak widać obsesja jest silniejsza od rozsądku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, ja też tak miałam. Czułam się dziwnie spuchnięta, szczególnie jeśli chodzi o piersi. W pewnym momencie powiększyły się chyba o rozmiar. Ucieszyłam się nawet, że tym razem się udało, ale postanowiłam się nie nastawiać. No i co? Przedwczoraj dostałam @ , po 25 dniach. Byłam w szkoku, bo cykle mam 28-30 dniowe. Też się zastanawiam, czy przez te upały coś mi się nie poprzestawiało.
No cóż, za kilka dni skończą się "miesięczne przyjemności" i przed nami nowa szansa, tym razem ze wspomaganiem. Trzymajcie kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Zakorzenienie
|
KasikB: powodzenia życzę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Przyczajenie
|
Czy to możliwe żeby cykl zwykle 40 lub 50-dniowy nagle spadł do 30 dni? miałam okres 20 lipca, a teraz mam już objawy (bolą mnie piersi). Poza tym piersi zawsze zaczynały mnie boleć w czasie zwiększonej temp. oraz jakiś tydzień przed miesiączką. Teraz mam niską temp. bolą mie piersi, a wg cyklu miesiączkę powinnam mieć ok. 27 sierpnia. Tydzień temu doszlo do zbliżenia z moim partnerem, ale sperma wyplynęła w okolicach pochwy, a członek nie był wogóle wprowadzany. Robiłam test ale wyszedł negatywny, jednak nadal się boję. Czy w pierwszym tyg po zapłodnieniu są już jakieś objawy ciązy? Czy z pochwy wydobywa się śluz? ja mam śluz grutkowaty taki jak w dni niepłodne. BŁAGAM POMÓŻCIE!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Raczkowanie
|
![]()
Hej!
Moze ktoras z was miala podobny problem i bedzie mi mogla cos poradzic. Od dwoch lat biore tabletki antykoncepcyjne i nigdy nie mialam zadnych skutkow ubocznych, ani nie zapomnialam zazyc tabletki. Pare dni temu w polowie opakowania dostalam krwawienia. Poczatkowo bylo slabe, takie plamienie, pozniej silniejsze i znowu oslablo. Krew jest albo brunatna albo jasnoczerwona. Bylam dzisiaj u swojego ginekologa i kazal mi od razu odstawic tabletki i dostalam skierowanie na usg dopochwowe. Martwie sie bardzo, bo nie wiem czego moge sie spodziewac po wynikach. Czy mozliwe jest zebym mimo zazywania tabletek byla w ciazy? Moze dla wlasnego spokoju kupic w aptece test ciazowy? Z gory dzieki za pomoc! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy to moze byc ciaza??
Hmm, kiedy ja miałam takie objawy (powtarzały się przez 2 miesiące) i udałam się do mojej lekarki powiedziała mi, że "to się zdarza" Jestem zszokowana-dlaczego nie skierowała mnie na usg, a tym bardziej nie kazała odstawić tabletek
![]() Żeby Cię pocieszyć mogę powiedzieć tylko tyle, że nie byłam w ciąży... |
![]() ![]() |
![]() |
#167 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#169 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#170 |
Przyczajenie
|
![]()
witam!! kurcze strasznie sie boje czy nie jestem w ciazy....
![]() niedawno dobylam swoj pierwszy stosunek, ale niestety bez zabezpieczenia i teraz pluje sobie w brode.Zrobilam sobie juz dwa razy test!!!pierwszy raz po tygodniu i drugi po 3 tygodniach i oba wykazaly ze w ciazy nie jestem ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Zakorzenienie
|
babsii: myślę, że dużo zależy od psychiki. Im bardziej się stresujesz, tym bardziej może opóźnić się okres.
spiegana: jeśli kochaliście się bezpośrednio po okresie, to właściwie nie powinnaś się przejmować. Ja tydzień temu też współżyłam bez zabezpieczenia (był to 5 dzień cyklu) i co prawda mam pewne obawy, ale ja zwykle panikuję. Moja przyjaciółka jest położną i sama po okresie współżyje bez zabezpieczenia. Trochę mnie to uspokaja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Zadomowienie
|
A może po prostu przestańcie brać te tabletki i takie problemy się skończą. Przeciez to są hormony i nie ma mowy żeby nie zostawiły po sobie jakiś źle na wasz organizm oddziałujących śladów.
|
![]() ![]() |
![]() |
#173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Angie-są różne opinie na ten temat... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Raczkowanie
|
Dzieki dziewczyny za wypowiedzi
![]() Bylam juz dzisiaj na USG i odetchnelam z ulga. Bardzo mily Pan Doktor stwierdzil,ze wszystko jest w porzadku, nie ma zadnych powodow do obaw i po prostu czasem sie tak zdarza. Takie krwawienia moze powodowac nadmierny stres, nieregularny tryb zycia, przegrzanie organizmu, itp. Zdziwil sie tylko czemu lekarz kazal mi od razu odstawic pigulki (zreszta i tak go nie posluchalam, bo do konca opakowania zostalo mi tylko 5 tabletek). Poradzil tez, ze moge zczac zazywac tak profilaktycznie Rutinoskorbin na uszczelnienie naczyn krwionosnych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Raczkowanie
|
dziewczyny ja zaszłam w ciąze dokładnie 2 dni po zakończonym okresie także to że są to dni niepłodne to nie jest regułą pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
#176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#177 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Przyczajenie
|
![]()
HEj!!!DZisiaj dostalam okres!!nawet nie wiecie jak sie ciesze.Teraz bede musiala sobie pojsc doginekologa po recepte na tabletkii bo juz takiego stresu nie chce wiecej przezyc....
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Przyczajenie
|
mysle ze jestem w ciazy ale okres mi sie nie spoznil czytalam jeszczez e moze wystepowac u kobiet w ciazy okres w okreslonym terminie nawet 3 razy tylko ze po tym okresie po jawil sie jeszcze jeden dokladnie 15 dni po tym 1 nie wystepuja zadne ine objawy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:51.