![]() |
#1771 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy
Cytat:
![]() |
#1772 |
Raczkowanie
|
Bardzo przepraszam pomyliłam miesiące z tego wszystkiego a więc sprostowanie :
okresu dostałam 8.11 i w ten dzien założyłam mój pierwszy w życiu plaster, z partnerem kochałam się 9.11. Jakies 3 dni po skonczeniu okresu zaczełam plamić na brązowo gdzies przeczytałam ze takie plamienia mogą być, ale nie muszą objawem zagniezdzenia. Bóle w podbrzuszu od momentu tamtych plamien, sennosc, lekkie zawroty głowy, jest mi niedobrze (sporadycznie), zmęczenie, wszystko mnie drazni, czuje się spuchnięta, kolor w okolicach pochwy jest bordowo-fioletowy, czy to mozliwe abym zaszła w ciąże? Jestem przed miesiączką planowo mam dostac 29.11 bo wtedy robie tygodniowa przerwe w plastrach, ale zastanawia mnie ta myśl czy jesli w drugim dniu miesiączki i stosowania plastra, jest mozliwosc zajscia w ciąze? przypominam mam nieregularne cykle. Myślę tez o tym, że jesli to ciąza to może być o wiele wczesniejsza (chociaż seks uprawialismy w prezerwatywach, czasem piescilismy się bez w okolicach pochwy) ponieważ ostatnia miesiaczka spóźniła mi się o 4 dni, a juz zaczynałam regularnie miesiączkować, z opoznieniem lub przyspieszeniem do jednego dnia. Bardzo przepraszam za tą długą lekturę, o plastrach czytałam duzo, ale zawsze zostaje ta niepewnośc i czekanie na miesiaczkę, a to jeszcze tak długo ![]() chciałam jeszcze dodac ze po tym brązowym plamieniu wystapił u mnie gęsty, biały sluz i było go dość duzo, od kilku dni z nim cisza... Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2007-11-22 o 20:03 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
#1773 |
Przyczajenie
|
hej. ja mam ten sam problem, tzn czuje ze jestem w ciąży tygodniowej, ale test nic nie wykauje, moze za szybko go robie?poczekam na okres, ktory powinien byc za 1,5 tygodnia, ale mam nadzieje ze nie bedzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1774 |
Przyczajenie
|
Witam! Mam problem......Bylam już dwa razy w ciąży.Obydwie zakończyly się tzw. pustym jajem. Ostatnią @ mialam 19.10.2007r. Teraz mam takie objawy jak przy ciąży ale test który robilam wieczorem byl negatywny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1775 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro piszesz ze okres ma sie pojawić dopiero za 10 dni to w najlepszym przypadku jesteś w 3 dniu ciąży (ale równie dobrze moze byc tak ze dopiero teraz zawiązuje sie zygota czyli w pierwszym), czyli by test cokolwiek wykazał to jeszcze z 3-4 dni by było potrzeba minimum. Oczywiście jeżeli zygota zaczęła sie już zagnieżdżać i zaczął sie wydzielać hormon HCg. Zauważam ze u jednych kobiet wydziela sie ten hormon w większych u innych w mniejszych ilościach. Dlatego aby miec duże prawdopodobienstwo ze test ;pokazuje prawde robi sie go nie wczesniej niż w dniu spodziewanej miesiczki.
![]() |
#1776 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
z tego co ja wiem, to testy mogą się pomylić i najlepiej jest je wykonywac rano, po przebudzeniu. co do moich poprzednich postów wiem, ze w ciazy nie jestem, ze to działanie plastrow u mnie się tak objawia. Chcialabym miec malenstwo z moim mężczyzną i wlasnie zastanawia mnie czy jesli np. dziś przerwe stosowanie plastrow (jutro mam zmiane plastra) i będę się kochac z partnerem, będzie mozliwosc zajscia w ciaze? PROSZę O ODPOWIEDZ. Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2007-11-22 o 19:58 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1777 |
Zakorzenienie
|
wiesz nawet jesli przerwiesz antykoncepcje, to zajcie w ciaze moze nie byc tak szybko czasem trzeba poczekac nawet kilka miesiecy
#1778 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1779 |
Raczkowanie
|
![]() nawet jesli antykoncepcję hormonalną stosuję po raz pierwszy i dopiero 2 tydzien? mam nadzięję, że uda mi się to jak najszybciej ![]() Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2007-11-22 o 20:04 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
#1780 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez mam nadzieję , a jesli juz chcesz sie starac albo w niedługim czasie zaczniesz to podaje ci linka my tu mamy naprawde Super grupke kobietek które się straja do skutku poczytaj troszke to znajdziesz odp. na wszystkie pytania, i nie czaj sie tylko pytaj o co i ile chcesz to link http://www.wizaz.pl/forum/showthread...kutku&page=125 ![]()
![]() Edytowane przez madziwnia Czas edycji: 2007-11-21 o 18:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1781 |
Raczkowanie
|
Kochana, dziękuję, ale nie dostałam linka
![]() z góry bardzo dziękuję ![]() Edytowane przez Kontrola Czas edycji: 2007-11-21 o 19:05 Powód: niezgodne z regulaminem :) |
![]() ![]() |
![]() |
#1782 |
Zakorzenienie
|
juz jest link dopisałam nie będe juz ci na poczte wysyłać a pozatym chyba nie można w postach pisać swoich @ wiec edytuj swój post i skasuj aby nie dostac punktów karnych;p Uprzedzam po znajomości hihihihi Buźka
![]()
![]() |
#1783 |
Przyczajenie
|
witam wszystkich
mam pytanie potrzebuje pomocy, tydzień temu rozpoczełam nowe opakowanie pigułek ale juz na starcie zapomniałam jednej tabletki, czuje sie dziwnie bo sikam co 5 min i jestem strasznie zmeczona, zrobiłam 2 dni temu test i wyszła jedna kreskaczerwona a jedna różowa dzsiaj rano zrobiłam kolejny test i jest tylko jedna kreska, temperaturę mam 37,6 już 3 dzien sprawdzam powiedzcie czy jestem w ciązy czy nie wiem ze musze isc do lekarza ale jestem zapisana na wizyte w sobote a biore tabletki wiec mysle ze powinnam je przerwac pozdrawiam 2007 |
![]() ![]() |
![]() |
#1784 |
Raczkowanie
|
Byc może jest to działanie tabletek.
Czy pierwszy raz stosujesz tę antykoncepcję? z tego co wyczytałam to chyba nie. Pierwszy test robiłas o ktorej godzinie? i chyba 5 dni po zapomnianej tabletce? powtórz test np w sobote rano przed pójściem do gina. |
![]() ![]() |
![]() |
#1785 |
Przyczajenie
|
ta antykoncepcje stosuje juz od 4 lat a tabletke zapomnialam w srode i na drugi dzien doszlo do zblizenia (przed sroda zreszta tez), w styczniu przerwalam tabletki na pol roku (chcialam dzidziusia) potem znalazlam prace i dalej zaczelam brac
dziwnie sie czuje tak jak przeziebienie i te testy raz tak a raz nie czy to za szybko zeby test cos pokazał? pomoz prosze co mam zrobic z tabletkami brac czy przerwac( boje sie ze zaszkodze dziecku jezeli jestem w ciazy) pozdrawiam |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1786 |
Raczkowanie
|
przyjmowanie tabletek antykoncepcyjnych w czasie ciąży może prowadzić do uszkodzeń płodu chociaż są to niewielkie procenty, ale lepiej byc ostroznym.
Takze przerwij stosowanie tabletek do poki lekarz nie potwierdzi ciązy, lub nie wykryje tego test. |
![]() ![]() |
![]() |
#1787 |
Przyczajenie
|
czy myslisze ze jestm w ciąży,
czy testy moga sie pomylic ? pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1788 |
Raczkowanie
|
testy jak najbardziej mogą się pomylic. A to czy jestes w ciązy-trudno mi powiedzieć.
Twoje wątpliwosc rozwieje lekarz. Ja po plastrach mam dziwne przeczucia, i ogolnie objawy ciazy, do ktorej moglo dojsc przed stosowaniem plastrow lub po. Niby test zrobilam, wyszedl negatywny, ale stosowanie plastrow przerwalam, poczekamy zobaczymy. a Ty natychmiast rzuc tabletki dla bezpieczenstwa maluszka jesli tam rosnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1789 |
Zakorzenienie
|
kontrola ma rację ja tez bym rzuciła tabletki jesli byłabym niepewna wazniejsze zdrowie fasolki jesli jest..
![]() |
#1790 |
Przyczajenie
|
mam jeszcze pytanko sorrki ze jestem taka upierdliwa ale mysle tylko o dzidziusiu
jak biore tabletki to mam okres zawsze 4 dni po zakonczeniu opakowania czy w ciązy on tez sie pojawi? albo jak teraz przerwe tabletki to powinnam dostac male krwawionko ale czy w ciązy ono tez sie pojawi ? ale jestem okropna ![]() ![]() przepraszam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1791 |
Raczkowanie
|
nie jestes okropna
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1792 |
Raczkowanie
|
A ja juz od ponad 3 lat nie biore tabletek i nic...najpierw to nie działałam
![]() Próbujemy i próbujemy.....ja co miesiąc mam wszystkie objawy ciąży a potem bolesna rzeczywistość, ale może tym razem.... |
![]() ![]() |
![]() |
#1793 |
Raczkowanie
|
a ja zapytam... wczoraj odstawilam te plastry. nadal bola mnie jajniki, piersi, i cos ugniata w brzuchu, z pochwy wyciekło mi troszeczke bardzo gestego i lepkiego sluzu zmieszanego z brązowawą krwią. Jaka moze byc tego przyczyna?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1794 |
Przyczajenie
|
no wlasnie,
jak zaczełam czuc sie dziwnie tzn zmeczenie, bole glowy, sikanie co 5 min i czułam ze chyba jestem w ciązy to sobie pomyslalam to nie ciaza przeciez 5 miesiecy chcialam i nic ale jak zobaczylam 2 kreski to tak cieplutko mi sie zrobilo a potem dalej jedna i juz mysle ze to moje wymysly i jestem tylko zmeczona i przeziebiona. jestem bardzo smutna ze nie bedzie dzidzi dlatego teraz mam same kłopoty bo jestem zla i sie z miom misiem kluce o byle co nawet jak stanie obok albo dotknie moje wlosy a on mam wrazenie juz ma dosyc tego zachowania. musze przestac myslec i poczekac moze to znak zebym odstawila pigulki i za kilka miesiecy bede miala to malenstwo w sobie pozdrawiam was goraco |
![]() ![]() |
![]() |
#1795 |
Raczkowanie
|
jezeli chcesz dzidziusia odstaw pigulki, jesli nie jestes w ciazy starajcie sie o to
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1796 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich, to moj pierwszy post na forum.
Ostatnio czuje sie dziwnie i zastanawiam sie czy byc moze nie jestem w ciazy. Okres spoznia mi sie 11 dni, boli mnie dol brzucha, najsilniej wieczorem, boli mnie glowa, gdy cos zjem jest mi niedobrze i sciska mi zoladek. Piersi nie mam nabrzmialych ale bola mnie sutki i ich okolice podczas dotykania. Od kilku dni sluz nie pojawia sie w ogole. Co o tym myslicie? W polowie pazdziernika odtawilam tabletki (po 4 miesiacach ich stosowania) i od tego czasu kochalismy sie z moim TZtem metoda stosunku przerywanego. Wiem ze to kiepskie zabezpiecznie ale nie zdarzylo sie by TZ skonczyl we mnie. Czy moge byc w ciazy? |
![]() ![]() |
![]() |
#1797 |
Raczkowanie
|
fakt, stosunek przerywany nie jest metodą zabezpieczenia i nawet jeśli nie było wytrysku, w wydzielanym płynie przed erekcją rowniez znajdują się plemniki zdolne do zapłodnienia. Zrób test rano po przebudzeniu, wtedy wszystko się wyjaśni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1798 |
Raczkowanie
|
Ale czy sa to objawy ciazy? Mam watpliwosci dlatego, ze moje piersi nie sa nabrzmiale a to jeden z glownych objawow. Po jakim czasie od zaplodnienia on wystepuje?
Z drugiej strony boje sie ze to jakas powazna choroba. Wyobrazam juz sobie ze to rak lub jakas inna choroba, ktora moze doprowadzic do bezplodnsci i zaczynam sie naprawde bac. ![]() Z dwojga zlego wolalabym zeby wynik testu byl pozytywny, przynajmniej odszedl by strach o to, co jest ze mna nie tak. |
![]() ![]() |
![]() |
#1799 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
https://getthefocus.net/ Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2007-11-22 o 19:55 Powód: post pod postem |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1800 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja do 16 tygodnia ciąży miałam piersi bez jakichkolwiek zmian. W 16 tygodniu minimalnie sie powiększyły i pojawiło sie na nich kilka wyraźniejszych żyłek. Jedynym objawem ciąży jaki miałam to brak okresu w 4 tygodniu. W 7 i 8 tygodniu ciąży miałam 3 razy nudności. Od 7 tygodnia czułam sie bardzo zmeczona i kładłam sie spac o 20. Kolejnym objawem było powiekszenie sie brzuszka w 12 tygodniu. W 16 delikatne zmiany w piersiach. W 18 Babelek zaczął kopac.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:39.