Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-11-20, 16:19   #1771
Caterin17
Zakorzenienie

GG do Caterin17 Send a message via Skype™ to Caterin17
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy

Cytat:
Napisane przez Kontrola Pokaż wiadomość
No własnie nie wiem czy jestem w ciąży. 8.10 dostałam miesiączki, założylam plaster (zaczelam stosowac tę metodę anty) 9,10 kochałam się ze swoim partnerem (mam nieregularne cykle) 3 dni po miesiączce zaczeły mi sie brazowe plamienia, chociaz nigdy wczesniej to mi sie nie zdarzalo. Odzcuwam teraz bole w podbrzuszu, sennosc, lekkie zawroty głowy, jest mi niedobrze (sporadycznie), zmęczenie, wszystko mnie drazni, czuje się spuchnięta, kolor w okolicach pochwy jest bordowo-fioletowy, czy to mozliwe abym zaszła w ciąże? i czy jesli np dziś zdejmę plaster będzie możliwosc zaplodnienia?
prosze o odpowiedź.
Te objawy moga wskazywac na ciaze ale tez moga byc objawami uzywania plastra, hormony moga tak dzialac, najlepiej zrobic test, jestes juz po terminie okresu jak sie domyslam
Stary 2007-11-21, 08:53   #1772
Kontrola
Raczkowanie

GG do Kontrola
Bardzo przepraszam pomyliłam miesiące z tego wszystkiego a więc sprostowanie :
okresu dostałam 8.11 i w ten dzien założyłam mój pierwszy w życiu plaster, z partnerem kochałam się 9.11. Jakies 3 dni po skonczeniu okresu zaczełam plamić na brązowo gdzies przeczytałam ze takie plamienia mogą być, ale nie muszą objawem zagniezdzenia. Bóle w podbrzuszu od momentu tamtych plamien, sennosc, lekkie zawroty głowy, jest mi niedobrze (sporadycznie), zmęczenie, wszystko mnie drazni, czuje się spuchnięta, kolor w okolicach pochwy jest bordowo-fioletowy, czy to mozliwe abym zaszła w ciąże? Jestem przed miesiączką planowo mam dostac 29.11 bo wtedy robie tygodniowa przerwe w plastrach, ale zastanawia mnie ta myśl czy jesli w drugim dniu miesiączki i stosowania plastra, jest mozliwosc zajscia w ciąze? przypominam mam nieregularne cykle.
Myślę tez o tym, że jesli to ciąza to może być o wiele wczesniejsza (chociaż seks uprawialismy w prezerwatywach, czasem piescilismy się bez w okolicach pochwy) ponieważ ostatnia miesiaczka spóźniła mi się o 4 dni, a juz zaczynałam regularnie miesiączkować, z opoznieniem lub przyspieszeniem do jednego dnia.
Bardzo przepraszam za tą długą lekturę, o plastrach czytałam duzo, ale zawsze zostaje ta niepewnośc i czekanie na miesiaczkę, a to jeszcze tak długo

chciałam jeszcze dodac ze po tym brązowym plamieniu wystapił u mnie gęsty, biały sluz i było go dość duzo, od kilku dni z nim cisza...

Edytowane przez Rzabba
Czas edycji: 2007-11-22 o 20:03 Powód: post pod postem
Kontrola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-21, 10:00   #1773
aniuszka6
Przyczajenie

hej. ja mam ten sam problem, tzn czuje ze jestem w ciąży tygodniowej, ale test nic nie wykauje, moze za szybko go robie?poczekam na okres, ktory powinien byc za 1,5 tygodnia, ale mam nadzieje ze nie bedzie.
aniuszka6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-21, 12:18   #1774
arielka23
Przyczajenie

Witam! Mam problem......Bylam już dwa razy w ciąży.Obydwie zakończyly się tzw. pustym jajem. Ostatnią @ mialam 19.10.2007r. Teraz mam takie objawy jak przy ciąży ale test który robilam wieczorem byl negatywny Czy może on się mylić??? Pomóżcie!!!!!!!
arielka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-21, 12:20   #1775
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax

Cytat:
Napisane przez aniuszka6 Pokaż wiadomość
hej. ja mam ten sam problem, tzn czuje ze jestem w ciąży tygodniowej, ale test nic nie wykauje, moze za szybko go robie?poczekam na okres, ktory powinien byc za 1,5 tygodnia, ale mam nadzieje ze nie bedzie.
Test tak wcześnie nic nie wykaże. To chyba by graniczyło z cudem gdyby wykazał.

Skoro piszesz ze okres ma sie pojawić dopiero za 10 dni to w najlepszym przypadku jesteś w 3 dniu ciąży (ale równie dobrze moze byc tak ze dopiero teraz zawiązuje sie zygota czyli w pierwszym), czyli by test cokolwiek wykazał to jeszcze z 3-4 dni by było potrzeba minimum. Oczywiście jeżeli zygota zaczęła sie już zagnieżdżać i zaczął sie wydzielać hormon HCg.
Zauważam ze u jednych kobiet wydziela sie ten hormon w większych u innych w mniejszych ilościach. Dlatego aby miec duże prawdopodobienstwo ze test ;pokazuje prawde robi sie go nie wczesniej niż w dniu spodziewanej miesiczki.
Dym kadzidlany. ...

czarne kredki
Eenax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-21, 15:22   #1776
Kontrola
Raczkowanie

GG do Kontrola
Cytat:
Napisane przez arielka23 Pokaż wiadomość
Witam! Mam problem......Bylam już dwa razy w ciąży.Obydwie zakończyly się tzw. pustym jajem. Ostatnią @ mialam 19.10.2007r. Teraz mam takie objawy jak przy ciąży ale test który robilam wieczorem byl negatywny Czy może on się mylić??? Pomóżcie!!!!!!!

z tego co ja wiem, to testy mogą się pomylić i najlepiej jest je wykonywac rano, po przebudzeniu.

co do moich poprzednich postów wiem, ze w ciazy nie jestem, ze to działanie plastrow u mnie się tak objawia.
Chcialabym miec malenstwo z moim mężczyzną i wlasnie zastanawia mnie czy jesli np. dziś przerwe stosowanie plastrow (jutro mam zmiane plastra) i będę się kochac z partnerem, będzie mozliwosc zajscia w ciaze?
PROSZę O ODPOWIEDZ.

Edytowane przez Rzabba
Czas edycji: 2007-11-22 o 19:58 Powód: post pod postem
Stary 2007-11-21, 16:26   #1777
Caterin17
Zakorzenienie

wiesz nawet jesli przerwiesz antykoncepcje, to zajcie w ciaze moze nie byc tak szybko czasem trzeba poczekac nawet kilka miesiecy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-11-21, 16:43   #1778
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
Napisane przez Caterin17 Pokaż wiadomość
wiesz nawet jesli przerwiesz antykoncepcje, to zajcie w ciaze moze nie byc tak szybko czasem trzeba poczekac nawet kilka miesiecy
Właśnie... dlatego jeśli mas ztaki zamiar to juz najlepiej teraz zacząc starania, niektórym sie udaje za pierwszym razem, ale z reguły nie jest tak jakbyśmy chciały...

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-21, 17:57   #1779
Kontrola
Raczkowanie

GG do Kontrola
jejq...
nawet jesli antykoncepcję hormonalną stosuję po raz pierwszy i dopiero 2 tydzien?

mam nadzięję, że uda mi się to jak najszybciej

Edytowane przez Rzabba
Czas edycji: 2007-11-22 o 20:04 Powód: post pod postem
Stary 2007-11-21, 18:15   #1780
madziwnia
Zakorzenienie

Cytat:
jejq...
nawet jesli antykoncepcję hormonalną stosuję po raz pierwszy i dopiero 2 tydzien?
Ale zjaście w ciąże nie jest zalezne od antykocnepcji w Twoim przypadku... tylko chodzi nam o to że organizm kobiety nie jest zaprogramowany i że np. dzis postaramy sie o dziecko i hop siup i masz juz fasolke. Niestety nie, czasami są rozne powody, np. słabe plemniki, brak owulacji która trwa tylko kilka dni a tak cały cykl jestes bezpieczna.
Cytat:
mam nadzięję, że uda mi się to jak najszybciej
Ja tez mam nadzieję , a jesli juz chcesz sie starac albo w niedługim czasie zaczniesz to podaje ci linka my tu mamy naprawde Super grupke kobietek które się straja do skutku poczytaj troszke to znajdziesz odp. na wszystkie pytania, i nie czaj sie tylko pytaj o co i ile chcesz to link http://www.wizaz.pl/forum/showthread...kutku&page=125

Pola ur. 3 czerwca 2014!

Edytowane przez madziwnia
Czas edycji: 2007-11-21 o 18:53
Stary 2007-11-21, 18:32   #1781
Kontrola
Raczkowanie

GG do Kontrola

Kochana, dziękuję, ale nie dostałam linka

z góry bardzo dziękuję

Edytowane przez Kontrola
Czas edycji: 2007-11-21 o 19:05 Powód: niezgodne z regulaminem :)
Stary 2007-11-21, 18:58   #1782
madziwnia
Zakorzenienie

juz jest link dopisałam nie będe juz ci na poczte wysyłać a pozatym chyba nie można w postach pisać swoich @ wiec edytuj swój post i skasuj aby nie dostac punktów karnych;p Uprzedzam po znajomości hihihihi Buźka

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2007-11-22, 09:37   #1783
2007
Przyczajenie

witam wszystkich

mam pytanie potrzebuje pomocy,
tydzień temu rozpoczełam nowe opakowanie pigułek ale juz na starcie zapomniałam jednej tabletki, czuje sie dziwnie bo sikam co 5 min i jestem strasznie zmeczona, zrobiłam 2 dni temu test i wyszła jedna kreskaczerwona a jedna różowa dzsiaj rano zrobiłam kolejny test i jest tylko jedna kreska, temperaturę mam 37,6 już 3 dzien sprawdzam

powiedzcie czy jestem w ciązy czy nie
wiem ze musze isc do lekarza ale jestem zapisana na wizyte w sobote a biore tabletki wiec mysle ze powinnam je przerwac

pozdrawiam 2007
2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-22, 09:54   #1784
Kontrola
Raczkowanie

GG do Kontrola

Byc może jest to działanie tabletek.
Czy pierwszy raz stosujesz tę antykoncepcję? z tego co wyczytałam to chyba nie. Pierwszy test robiłas o ktorej godzinie? i chyba 5 dni po zapomnianej tabletce? powtórz test np w sobote rano przed pójściem do gina.
Stary 2007-11-22, 10:18   #1785
2007
Przyczajenie

ta antykoncepcje stosuje juz od 4 lat a tabletke zapomnialam w srode i na drugi dzien doszlo do zblizenia (przed sroda zreszta tez), w styczniu przerwalam tabletki na pol roku (chcialam dzidziusia) potem znalazlam prace i dalej zaczelam brac

dziwnie sie czuje tak jak przeziebienie
i te testy raz tak a raz nie
czy to za szybko zeby test cos pokazał?
pomoz prosze co mam zrobic z tabletkami brac czy przerwac( boje sie ze zaszkodze dziecku jezeli jestem w ciazy)

pozdrawiam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-11-22, 10:29   #1786
Kontrola
Raczkowanie

GG do Kontrola

przyjmowanie tabletek antykoncepcyjnych w czasie ciąży może prowadzić do uszkodzeń płodu chociaż są to niewielkie procenty, ale lepiej byc ostroznym.

Takze przerwij stosowanie tabletek do poki lekarz nie potwierdzi ciązy, lub nie wykryje tego test.
Stary 2007-11-22, 10:40   #1787
2007
Przyczajenie

czy myslisze ze jestm w ciąży,
czy testy moga sie pomylic ?

pozdrawiam
Stary 2007-11-22, 10:50   #1788
Kontrola
Raczkowanie

GG do Kontrola

testy jak najbardziej mogą się pomylic. A to czy jestes w ciązy-trudno mi powiedzieć.
Twoje wątpliwosc rozwieje lekarz.
Ja po plastrach mam dziwne przeczucia, i ogolnie objawy ciazy, do ktorej moglo dojsc przed stosowaniem plastrow lub po. Niby test zrobilam, wyszedl negatywny, ale stosowanie plastrow przerwalam, poczekamy zobaczymy. a Ty natychmiast rzuc tabletki dla bezpieczenstwa maluszka jesli tam rosnie
Stary 2007-11-22, 10:57   #1789
madziwnia
Zakorzenienie

kontrola ma rację ja tez bym rzuciła tabletki jesli byłabym niepewna wazniejsze zdrowie fasolki jesli jest..

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2007-11-22, 13:31   #1790
2007
Przyczajenie

mam jeszcze pytanko sorrki ze jestem taka upierdliwa ale mysle tylko o dzidziusiu
jak biore tabletki to mam okres zawsze 4 dni po zakonczeniu opakowania czy w ciązy on tez sie pojawi? albo jak teraz przerwe tabletki to powinnam dostac male krwawionko ale czy w ciązy ono tez sie pojawi ?
ale jestem okropna
przepraszam
Stary 2007-11-22, 13:39   #1791
Kontrola
Raczkowanie

GG do Kontrola

nie jestes okropna pytaj do woli okres podczas ciązy moze pojawić się do 3 nawet 4 miesiaca, czyli 4 normalne cykle, ale nie u wszystkich kobitek mimo to krwawienie nie jest takie jak to miesiaczkowe-jest słabsze.
Stary 2007-11-22, 14:18   #1792
ModzioZ
Raczkowanie

A ja juz od ponad 3 lat nie biore tabletek i nic...najpierw to nie działałam prawidłowo a teraz to mój mąż ma za leniwe plemniki ( słowa lekarza)
Próbujemy i próbujemy.....ja co miesiąc mam wszystkie objawy ciąży a potem bolesna rzeczywistość, ale może tym razem....
ModzioZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-22, 14:24   #1793
Kontrola
Raczkowanie

GG do Kontrola

a ja zapytam... wczoraj odstawilam te plastry. nadal bola mnie jajniki, piersi, i cos ugniata w brzuchu, z pochwy wyciekło mi troszeczke bardzo gestego i lepkiego sluzu zmieszanego z brązowawą krwią. Jaka moze byc tego przyczyna?

REKLAMA
Stary 2007-11-22, 14:32   #1794
2007
Przyczajenie

no wlasnie,

jak zaczełam czuc sie dziwnie tzn zmeczenie, bole glowy, sikanie co 5 min i czułam ze chyba jestem w ciązy to sobie pomyslalam to nie ciaza przeciez 5 miesiecy chcialam i nic ale jak zobaczylam 2 kreski to tak cieplutko mi sie zrobilo a potem dalej jedna i juz mysle ze to moje wymysly i jestem tylko zmeczona i przeziebiona. jestem bardzo smutna ze nie bedzie dzidzi dlatego teraz mam same kłopoty bo jestem zla i sie z miom misiem kluce o byle co nawet jak stanie obok albo dotknie moje wlosy a on mam wrazenie juz ma dosyc tego zachowania.
musze przestac myslec i poczekac moze to znak zebym odstawila pigulki i za kilka miesiecy bede miala to malenstwo w sobie

pozdrawiam was goraco
Stary 2007-11-22, 14:35   #1795
Kontrola
Raczkowanie

GG do Kontrola

jezeli chcesz dzidziusia odstaw pigulki, jesli nie jestes w ciazy starajcie sie o to
Stary 2007-11-22, 15:37   #1796
Atiya
Raczkowanie

Witam wszystkich, to moj pierwszy post na forum.
Ostatnio czuje sie dziwnie i zastanawiam sie czy byc moze nie jestem w ciazy. Okres spoznia mi sie 11 dni, boli mnie dol brzucha, najsilniej wieczorem, boli mnie glowa, gdy cos zjem jest mi niedobrze i sciska mi zoladek. Piersi nie mam nabrzmialych ale bola mnie sutki i ich okolice podczas dotykania. Od kilku dni sluz nie pojawia sie w ogole.
Co o tym myslicie? W polowie pazdziernika odtawilam tabletki (po 4 miesiacach ich stosowania) i od tego czasu kochalismy sie z moim TZtem metoda stosunku przerywanego. Wiem ze to kiepskie zabezpiecznie ale nie zdarzylo sie by TZ skonczyl we mnie. Czy moge byc w ciazy?
Atiya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-22, 16:28   #1797
Kontrola
Raczkowanie

GG do Kontrola

fakt, stosunek przerywany nie jest metodą zabezpieczenia i nawet jeśli nie było wytrysku, w wydzielanym płynie przed erekcją rowniez znajdują się plemniki zdolne do zapłodnienia. Zrób test rano po przebudzeniu, wtedy wszystko się wyjaśni a jeśli nadal będziesz miała takie objawy powtórz test (jeśli wyjdzie negatywny ten pierwszy) lub wybierz się do lekarza.

REKLAMA
Stary 2007-11-22, 19:05   #1798
Atiya
Raczkowanie

Ale czy sa to objawy ciazy? Mam watpliwosci dlatego, ze moje piersi nie sa nabrzmiale a to jeden z glownych objawow. Po jakim czasie od zaplodnienia on wystepuje?

Z drugiej strony boje sie ze to jakas powazna choroba. Wyobrazam juz sobie ze to rak lub jakas inna choroba, ktora moze doprowadzic do bezplodnsci i zaczynam sie naprawde bac.
Z dwojga zlego wolalabym zeby wynik testu byl pozytywny, przynajmniej odszedl by strach o to, co jest ze mna nie tak.
Atiya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-22, 19:41   #1799
Caterin17
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atiya Pokaż wiadomość
Ale czy sa to objawy ciazy? Mam watpliwosci dlatego, ze moje piersi nie sa nabrzmiale a to jeden z glownych objawow. Po jakim czasie od zaplodnienia on wystepuje?

Z drugiej strony boje sie ze to jakas powazna choroba. Wyobrazam juz sobie ze to rak lub jakas inna choroba, ktora moze doprowadzic do bezplodnsci i zaczynam sie naprawde bac.
Z dwojga zlego wolalabym zeby wynik testu byl pozytywny, przynajmniej odszedl by strach o to, co jest ze mna nie tak.
Objawy nie musza byc takie wyrazne zwlaszcza na poczatku,ja akurat mialam troche powiekszone piersi a zwlaszcza sutki takie sterczace prawie non stop Nic sie martw po prostu zrob test i pojdz do lekarza sie zbadac i nie mysl zaraz o jakims raku, skad takie czarne mysli

Cytat:
Napisane przez 2007 Pokaż wiadomość
no wlasnie,

jak zaczełam czuc sie dziwnie tzn zmeczenie, bole glowy, sikanie co 5 min i czułam ze chyba jestem w ciązy to sobie pomyslalam to nie ciaza przeciez 5 miesiecy chcialam i nic ale jak zobaczylam 2 kreski to tak cieplutko mi sie zrobilo a potem dalej jedna i juz mysle ze to moje wymysly i jestem tylko zmeczona i przeziebiona. jestem bardzo smutna ze nie bedzie dzidzi dlatego teraz mam same kłopoty bo jestem zla i sie z miom misiem kluce o byle co nawet jak stanie obok albo dotknie moje wlosy a on mam wrazenie juz ma dosyc tego zachowania.
musze przestac myslec i poczekac moze to znak zebym odstawila pigulki i za kilka miesiecy bede miala to malenstwo w sobie

pozdrawiam was goraco
jesli test wyszedl pozytywny a potem negatywny to moze moglo byc tak ze doszlo do zaplodnienia ale zarodek nie przetrwal i dostaniesz okres normalnie tylko jak to teraz bedzie jesli przerwiesz tabletki kiedy to krwawienie bedzie jesli jestes przy koncu opakowania to powinnas dostac po odstawieniu

Edytowane przez Rzabba
Czas edycji: 2007-11-22 o 19:55 Powód: post pod postem
Caterin17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-22, 20:38   #1800
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax

Cytat:
Napisane przez Atiya Pokaż wiadomość
Wystepowanie obajawów ciązowych jest bardzo indywidualne.

Ja do 16 tygodnia ciąży miałam piersi bez jakichkolwiek zmian. W 16 tygodniu minimalnie sie powiększyły i pojawiło sie na nich kilka wyraźniejszych żyłek.

Jedynym objawem ciąży jaki miałam to brak okresu w 4 tygodniu.
W 7 i 8 tygodniu ciąży miałam 3 razy nudności.
Od 7 tygodnia czułam sie bardzo zmeczona i kładłam sie spac o 20.
Kolejnym objawem było powiekszenie sie brzuszka w 12 tygodniu.
W 16 delikatne zmiany w piersiach.
W 18 Babelek zaczął kopac.
Dym kadzidlany. ...

czarne kredki
Eenax jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości