![]() |
#1861 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1862 |
Rozeznanie
|
Ja to w umie nie czekam na @... bym chciała mieć fasolkę, choć oczywiście TŻ uważa, że jeszcze za wcześnie...no jesteśmy ze soba już 2 lata i 7 miesięcy, więc...
No i rodzice by byli przeciwko, bo studia... Na dodatek albo z paranoi...albo naprawde mam nową objawę....chyba... Mam wrażenie, że spuchła mi pochwa:/ Szczególnie podczas oddawania moczu to czuję....zupełnie jakbym była tuz po orgaźmie:/ Więc kiedy powtórzyć nalepiej test? Czy to możliwe, że mogłam zajść w ciążę nawet po terminie miesiączki?? |
![]() ![]() |
![]() |
#1863 |
Przyczajenie
|
Witam!!
14 listopada zaprzestałam naklejania plastrów anty i teraz czekam na swoją małą fasolkę. Nie wiem czy mam jakis schizy ... od pewnego czasu jestem wyczulona na smaki i zapachy, mam udezenia gorąca, cycuszki mnie troszkę pobolewają, pare razy było mi niedobrze ... i nie wiem czy udało nam się trafić czy nie ![]() Trzymajcie kciuki ... Planowane jajeczkowanie miałam mieć 23, nie wiem czy nie za wczesnie, żeby zrobić test... |
![]() ![]() |
![]() |
#1864 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
najlepiej testowac 14 dni po jajeczkowaniu plus 2 dni
![]() |
#1865 |
Zakorzenienie
|
pamietajcie ze na poczatku nie ma w sumie zadnych objawow wskazujacych na ciaze, pierwszym konkretnym sygnalem moze byc plamienie pare dni przed okresem, czyli zagniezdzenie sie zarodka, drugim zatrzymanie miesiaczki, wtedy moga pojawic sie mdlosci lub pobolewanie piersi czy uczucie ciagnienia w podbrzuszu..
pare dni po zaplodnieniu, nie ma z reguly zadnych objawow, chociaz od kazdej reguly sa wyjatki i mozna to inaczej odczuwac lub sie inaczej czuc ![]()
#1866 |
Rozeznanie
|
Kurcze...nie wiem czy jutro nie pojechać do ginekologa z moim TŻ...badanie 50zł, więc jeszcze nie tak tragicznie i będę miała dużo większą pewność.
Chyba nie za wcześnie, bo @ miałam miec 9 dni temu...:P W końcu moja siostra kiedyś zrobiłą zwykły test i wynik był negatywny...ten negatywny wynik ma teraz 4,5 roku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1867 |
Rzabbocop
|
Lekarz raczej nie powie Ci nic więcej niż test, chyba ze zrobi USG ale też nie musi być jeszcze coś widać
|
![]() ![]() |
![]() |
#1868 |
Rozeznanie
|
No na USG chcę właśnie jechać. Jeśli powie za wcześnie to pewnie skieruje mnie na badanie krwi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1869 |
Rozeznanie
|
Jednak nie będę już robiła żadnych badań i testów. Jak to mi TŻ powiedział, jeśli jestem w ciąży to jestem...
Spoko, pożyjemy, zobaczymy... |
![]() ![]() |
![]() |
#1870 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1871 |
Raczkowanie
|
No i niestety przyszedł okres...ehhh niedobry no... jakby mnie mógł przyjść np za jakieś dziewięć miesięcy... zajrzę do Was za jakiś miesiąc mam nadzieję, że już z dwoma kreseczkami na teście
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1872 |
Zakorzenienie
|
No wiecie co !!! Jaja sobie robi ze mnie ta małpa! Juz wczoraj przed pójściem spać zauwazyłam przy załatwioaniu że chyba @ dostane boi cos czerwonego było. ale rano wstaje na wkładce tylko brązowe 3 plamki i cały dzień nic. Dośc że sie ta @ spóźnioa bo 18.11 powinna być, na teście tylko jedna krecha a tu lipa!!! I musze czekac dalej a juz byłam gotowa iśc do lekarza ale jeszcze do poniedziałku dam jej szanse!!!
![]() |
#1873 |
Przyczajenie
|
Ja czekam i czekam na @ i mam nadzieję że, nie przyjdzie.
byłabym bardzo szczęśliwa. Już się nie staram patrzeć na objawy, bo boje się że sobie je wmówiłam . Tak jak w poprzednim miesiącu. ![]() Teraz tylko czekam. Oby nie przyszedł. A najgorsze jest to że mam nieregularne @ więc tak przewiduje mniej więcej. Nawet nie wiem kiedy dokładnie powinnam zrobić test. Ale czekam . Ostatnio robiłam 4 testy. Co kilka dni. Teraz stwierdziłam że nie ma co i czekam. Byłam bardzo zawiedziona jak zobaczyłam w poprzednim miesiącu jedną kreche (głupia krecha). A miałam taką nadzieję. Teraz taż mam ale z testem czekam. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1874 |
Zadomowienie
|
a do mnie przylezie jutro. co do tego żadnych wątpliwosci żadnych nie mam.
tylko że teraz 2 miesiace bez nadziei, bo tż dopiero w połowie stycznia wraca ehh życzę powodzenia kochane
![]() |
#1875 |
Rozeznanie
|
A ja dzisiaj wyslalam mojego TŻeta po tescik i jutro rano chwila prawdy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1876 |
Rozeznanie
|
NO i od wcziraj jest @...a dzisiaj drugi dzień i cos słabo idzie...praktycznie kończy sie...
Od wczoraj tez łykam tabletki... A szkoda, miałam nadzieję, że będzie fasolka... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1877 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Chyba, że coś pomyrdałam. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1878 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1879 |
Rozeznanie
|
Chciałam mieć dzidziusia, ale skoro pojawiła się @ (czyli nie ma fasolki) to zaczęłam brać tabletki...tak mi mój TŻ kazał, bo nie chce bym go znowu stresowała:/
Biorę Stediril 30. No trudno, chyba muszę na maleństwo poczekać...Na razie nie w głowie TŻ mieć dzidziusia ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1880 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dopisek: Jusali, jak facet może Ci "kazać" brać tabletki, przepraszam troszkę to nie moja sprawa ale wydaje mi się, że powinno to być za porozumieniem stron. ![]() Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2007-12-03 o 15:39 Powód: Dopisek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1881 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1882 |
Rozeznanie
|
On ma niby dużo do gadania, bo za wcześnie jest na maleństwo, musi jakiś interes rozkręcić, dorobić się...niby najwcześniej możemy się starać za rok, ale czy ja wiem...:/
Znając jego to później... No a tabletki mam brać by nie było, że go chcę złapać na dziecko. Jak on myśli,że tabletki dają 100% skuteczności...przecież biegunka, wymioty...to tez cos daję. Z tym łapaniem to po prostu on chce najpierw śłub, potem dziecko, by inni nie gadali... Tu ma rację, niestety, choć mnie nie interesuje zdanie innych:/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1883 |
Zadomowienie
|
Jusali - wybacz, ale nie za bardzo rozumię Twoje podejćie.
W Twoim profilu zaznaczone jest że masz 19 lat - ale jak czytam Waszą historię zdajesz się być młodszą. Dziecko to musi być Wasza wspólna decyzja i nie wymuszona. Dzidzia to nie tylko kochana słodka fasolka ale i ktoś komu musicie zapewnić wasza miłość, czas, wyżywienie, mieszkanko - wszytko ( to zapewne wiesz). To Wasze nieprzespane noce i wyrzeczenia. On może być na to nie gotowy, i zdawac sobie sprawę że życie za czyjes pieniądze to nie jest to, bo ktoś zawsze bedzie zaglądał Wam do kieszeni. Jesli zdarzy sie fasolek- OK, przyjmijcie je z miłością, ale nie planuj fasolka sama dla siebie - to nie pomoże Wam w przyszłości. Pozdrawiam, zycze wiele szczęścia i fasolka- gdy przyjdzie na to czas. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1884 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1885 |
Rozeznanie
|
Dot.: Re: Mamusie, powiedzcie jakie miałyście objawy ciąży.
Ja myślałam, że może być maleństwo, bo miałam takie objawy i @ się spóźniała...nie chodziło o decyzję, lecz o podejście TŻ. Sądził, że specjalnie to zrobiłam, by w końcu mi się oświadczył...Dla mnie dziecko to nie przyrząd do złapania faceta. Miałam po prostu takie podejście, że nie chciałabym usunąć ciąży. Pokochałabym je z całego serca.
Wiem, że to ma być nasza wspólna decyzja, ale po prostu jeśłi bym teraz była w ciązy to równiez by było miło.... No i TŻ mówił, że jeszcze nie etraz, że nie chce się stresować,że może być wpadka, więc mam brać tabletki, bo to ma byc zaplanowane. |
![]() ![]() |
![]() |
#1886 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie jego podejscie to dziecinada... bo albo sie kogos kocha i planuje z kims zycie, albo nie...
![]() |
#1887 |
Zadomowienie
|
Anisia 25 ma rację!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1888 |
Rozeznanie
|
Też wam przyznaję rację. On ma prawie 24 lata i uważa, że jest zamłody...dziecinne podejście...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1889 |
Raczkowanie
|
za młody?? czy raczej niedojrzały?? nie no niech lepiej poczeka jak będzie miał czterdziestkę a wasze dzieci będą mówiły na niego dziadek.... fakt do ojcostwa trzeba dojrzeć i życzę Ci żeby Twój partner zrobił to szybko.... A i dlaczego myśli że chcesz go złapać na dziecko? i niby dlaczego ciąża miałaby być powodem do oświadczyn... wiecie co Dziewczyny...nie rozumiem facetów...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1890 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z jakiej racji masz isc na ustepstwa, sluchac oskarzen, ktore sa chore i jeszcze to tolerowac, albo go tak strasznie kochasz, albo on tego nie docenia... mala nauczka by mu sie przydala... 24 lata i siubdziu w glowie... wspolczuje Jusali... ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:29.