![]() |
#1981 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy
a więc wkleję to też tutaj.
w nocy złapał mnie ból w nerkach i podbrzuszu myślałam że spowodowane jest to tym rozciąganiem się macicy...poszłam do toalety zaczełam krwawić. Znalazłam sie w szpitalu tam zrobiono mi usg dopochwowo, ale przed tym wyołynął mi taki niewielki skrzep z tego co widziałam to czerwono siwy(?) a krwawienie jest normalne. Natomiast usg nie wykazało pęcherzyka płodowego. Lekarze nic mi nie powiedzieli:/ tylko tyle ze maja nadzieję ze jest to normalna miesiączka lub ciąża jest tak malutka ze jeszcze jej nie widać, za to mój lekarz (z Lublina) po rozmowie przez telefon powiedział ze jest to przez progesteron,ale przeciez jesli ciąża to luteina nie mogła wywołać miesiączki?! co to może być? ![]() doradzcie coś, pomóżcie. W pon idę jeszcze raz zrobić bete hcg jesli można ją robić przy miesiączce? a Test ciążowy mogłabym zrobić np dzis? czy miesiączka równie mogłaby wpłynąć na fałszywy wynik? ;( teraz zaczęły wypływać skrzepy... poronienie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1982 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam pytanie, bo w innym wątku nie uzyskałam żadnej odpowiedzi
![]() I drugie pytanie - ile kosztują te badania krwi? Chcialabym zrobic w poniedzialek. Acha jeszczcze jedno! Czy lekarz powiedzialby mi ilu DNIOWA dokladnie jest ta ciaza i w ktory dzien doszlo do zaplodnienia? Czy okresli jedynie tygodnie? Teraz bym byla w drugim tyg jesli do zaplodnienia doszlo 12 GRU??? Edytowane przez maugoszatka Czas edycji: 2007-12-29 o 17:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#1983 |
Zadomowienie
|
U mnie badania beta HCG to 40 zł.
Ilu dniowa jest ciąża można stwierdzić na podstwie tego badania, ale wyniki ( z tego co wiem) nie zawsze są w stanie wskazać dokładną datę. Radzę na początek zrobić sam zwykły test ciazowy. Skoro @spóxnia się 9 dni- wykik powinien byc dosc wiarygodny. |
![]() ![]() |
![]() |
#1984 |
Raczkowanie
|
Proszę o zmiane w polu "dwie kresi" były dwie krechy na 5u testach... dzisiejszy dzień zmienił wszystko.
Po jakim czasie po poronieniu mogę znów starać się o dzidzię? od czego to zalezy? |
![]() ![]() |
![]() |
#1985 |
Zakorzenienie
|
Kontrola to bardzo przykre co cie spotkalo, moze wiesz przygotuj sie najpierw dobrze do tego, wiesz zeby poziom hormonow byl ok, jak masz problemy to moze zbadaj poziom hormonow, wiesz bralas tez plastry z tego co pamietam, zrob sobie przerwe 2-3 miesiace bierz kwas foliowy i na luzie zacznij probowac znow
#1986 |
Raczkowanie
|
będziemy próbować jak wszystko wyjaśni się do końca. Śpijcie dobrze wszystkie mamuśki te przyszłe też
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1987 |
Zakorzenienie
|
hej laseczki
![]() pisze tutaj,poniewaz jakies podejrzane rzeczy sie ze mna dzieja.ale moze zaczne od poczatku. Generlanie moj TŻ bardzo chcialby miec dzidziusia. I ustalilismy,ze mozemy sie o niego postarac.Fakt faktem nie bylo to dla mnie latwa decyzja,bo jeszcze studiuje i nie pracuje,ale dlugo juz mieszkamy razem on niezle zarabia i poradzilibysmy sobie. Do czego zmierzam. Odstawilam tabletki antykoncepcyjne i przez miesiac kochalismy sie bez zapezpieczen.Motem mialam @ i po 2 tyg od @ zaczelam znowu brac tabletki ( tak po prostu wyszlo z mojej i jego strony) . Ale strasznie dziwnie sie czuje. Moj tata jest lekarzem i mowi mi,ze powinnam zrobic badania bo jestem strasznie blada i zle wygladam. Do tego jestem strasznie senna, non stop bym spala. Jestem osoba wrazliwa,ale placze w najdziwniejszych momentach na filmie,ktore nawet nie sa smutne. Mam momenty kiedy jest mi slabo. kilka dni temu zrobilam test i wyszedl mi negatywnie,fakt do miesiaczki mam jeszcze okolo 2 tygodni, ale stwierdzilam,ze nie ma sie czym martwic. Dzisiaj w nocy obudzil mnie przeokrutny wrecz bol w dolnej czesci plecow, a przede wszystkim w podbrzuszu. Miewalam takie ( fakt faktem nigdy az tak mocne,zeby sie obudzic) wlasnie przed @. Boli mnie biust. Sama nie wiem co mam o tym myslec,moze Wy mi cos doradzilybyscie?
#1988 |
Rozeznanie
|
Kochane kobietki mam pytanie.
![]() czy mdłości w 1-2 tygodniu są normalne ? (koleżanka tak ma ale nie wymiotuje) ![]() ja się staram o dziecko, od dwóch miesięcy biorę kwas foliowy nie pije alkoholu, staram się zdrowo odżywiać i dużo wypoczywać. Czy coś jeszcze mogę zrobić dla zdrowia mojego dziecka ? no poza pracą nad jego stworzeniem. ![]() ![]() mój mąż bez mojej wiedzy bierze od miesiąca preparat na usprawnienie plemników. nie wiem czy to tym małym żołnierzykom wyjdzie na dobre. to przecież chemia.... pomóżcie mi proszę kobietki |
![]() ![]() |
![]() |
#1989 |
Rzabbocop
|
Andzya zacznij od odstawienia pigulek
|
![]() ![]() |
![]() |
#1990 |
Raczkowanie
|
Witam! Musze się przyznać że tez z TŻ staramy się o dzidzie i czytając ten wątek już wkręciłam sobie że jestem w ciąży:P. Ciągle o tym myśle aż musze napisać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1991 |
Zakorzenienie
|
odstawilam,tak naprawde w polowie ich brania,ale wiem,ze moge tak zrobic. Rzabbciu czy myslisz,ze moge miec jakies sluszne podejrzenia ?
![]() |
#1992 | |
Rzabbocop
|
Cytat:
![]() tylko bym spala i spala jak wstawalam rano to juz o 11.00 moglam polozyc sie spac na 2-3h a o 19.00 oczy mi sie kleily choc jestem nocny marek ![]() przed ciaza przez kilka m-cy sypialam po 2-4 h na dobe i dawalam rade a w ciazy 8 to bezwzgledne minimum a najlepiej 11 + drzemka w ciagu dnia ![]() a plakalam na wszystkim, poczawszy od reklam proszku dla dzieci a skonczywszy na komediach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1993 |
Zakorzenienie
|
jejku,a jak myslisz kiedy powinnam zrobic test,ktory ewentualnie juz moglby byc wiarygodny? bo ten robiony we czwartek wyszedl negatywnie.
#1994 |
Zakorzenienie
|
Anydza test niby mozesz zrobic tydzien po zaplodnieniu, ale najbardziej wiarygodny jest poczynajac od dnia spodziewanego okresu i pozniej,wiec mysle i tak musisz poczekac troszke,mozesz tez zrobic badanie krwi
#1995 |
Zakorzenienie
|
przyznam ,ze jestem troszke zdezorientowana ta sytuacja,zwlaszcza tymi bolami brzucha.
ale poczekam jeszcze ten tydzien i zobacze co sie bedzie dzialo. dzieki dziewczynki ![]()
#1996 |
Rozeznanie
|
dzięki za odp. na moje pytania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1997 |
Zakorzenienie
|
Piwusia dobrze jestes przyszykowana do ewentualnej ciazy, co do preparatow twojego TZ, to nie mam pojecia co to itd, czy konsultowal to z lekarzem? ale skoro ma pomoc to moze pomaga
![]() a co do mdlosci tez nie powiem ci, bo ja nie mialam ich prawie wogole a jak cos to pojawily sie one pozniej kolo 8tyg
#1998 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1999 |
Zakorzenienie
|
Malutka nie sadze aby zwykla morfologia mogla wykazac ciaze.
#2000 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Standardowe badania tego nie wykażą. By wykazać ciążę badanie trzeba przeprowadzić pod innym kątem z odpowiednimi odczynnikami.
![]() |
#2001 |
Zakorzenienie
|
dzisiaj rano dostałam @ wiec raczej nici z dzidziusia.
Fakt faktem moja mama bedac w ciazy miala raz @ ale wydaje mi sie,ze to nie to ![]()
#2002 |
Rozeznanie
|
Dziękuje za odpowiedź
![]() 9.01. powinnam dostać @ nie dostałam ![]() mam dziwne kłucia w jajnikach raz jeden raz drugi. Mdli mnie delikatnie (mam nadzieje że to nie wynik mojej wyobraźni i wielkiej chęci posiadania potomka) No i nie mam apetytu jem jedynie ogórki konserwowe (no nie tylko ale na śniadanie obiad i kolacje) Zero senności, zmęczenia itp (niestety ![]() I co ja mam tu myśleć kobietki ? Na razie nie chce robić sobie większych nadziei, boje się rozczarowania ![]() Jeśli nie dostanę @ do soboty (12.01) to postaram się zrobić test. Trzymajcie kciuki kobietki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2003 |
Zakorzenienie
|
Bede trzymac kciuki,mozesz zrobic test kto wie
![]()
![]() |
#2004 |
Rozeznanie
|
Dzisiaj okresu dalej nie ma.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2005 |
Raczkowanie
|
![]()
Jestem w ciąży
![]() Zawsze myślałam,że bedę miała ogromne trudności z zajściem w ciążę,ponieważ moja prolaktyna była baaaaaaaaaardzo wysoka. A tu niespodziewnie okres się zaczął spóżniać,czego nigdy nie robił.Test zrobiłam 3 dni po spodziewanej miesiączce i nic. Postanowiłam jednak zapisać sie do mojego ginekologa na usg,ponieważ czułam,że jestemm jakaś inna. Tego samego dni rano zrobiłam powtórnie test,ponieważnie mogłam wytrzymać.A tu dwie grube kreski na teście ![]() Usg tylko potwierdziło moje przypuszczenia.Nie mam żadnych objawów.Zawsze myślałam,że będę wymiotowała albo żle się czuła a tu nic.Jedynie co,to opóznił mi się okres. Przestrzegam wszsytkie dziewczyny,które myślą,że podczas miesiączki nie można zajść w ciążę-BZDURA. Ja właśnie zaszłam w ciążę w pierwsze dni okresu,ponieważ wystąpiło u mnie dodatkowe jajeczkowanie.Podkreślam, że jejeczkowanie zawsze miałam ok 21 dnia cyklu,miesiączka była regularna. |
![]() ![]() |
![]() |
#2006 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
kTóry to tydzień? i na kiedy masz termin? ![]() gratulacje ![]()
![]() |
#2007 |
Rozeznanie
|
Anetka14 zapraszamy na wątek wrześniowe mamusie 2008
![]() GRATULACJE!!!!!!!!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2008 |
Przyczajenie
|
Witam jestem tu pierwszy raz ,od 5 dni spóznia mi się okres i czuję się trochę dziwnie nie wiem czy to może być ciąża?boję się zrobić test bo bralam tabletki antykoncepcyjne przez 3 miesiace i bromergon na obnizenie prolaktyny i tak sie zastanawiam czy jestem w ciazy czy nie?a piersi bardzo mnie bola :-(
|
![]() ![]() |
![]() |
#2009 | |
Rzabbocop
|
Cytat:
mozemy tylko zgadywac zrob test, to bedziesz wiedziala a na tak wczesnym etapie ciazy leki nie powinny zaszkodzic ale najlepiej skonsultowac to z lekarzem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2010 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:13.