Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-12-29, 13:19   #1981
Kontrola
Raczkowanie

GG do Kontrola
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy

a więc wkleję to też tutaj.

w nocy złapał mnie ból w nerkach i podbrzuszu myślałam że spowodowane jest to tym rozciąganiem się macicy...poszłam do toalety zaczełam krwawić. Znalazłam sie w szpitalu tam zrobiono mi usg dopochwowo, ale przed tym wyołynął mi taki niewielki skrzep z tego co widziałam to czerwono siwy(?) a krwawienie jest normalne. Natomiast usg nie wykazało pęcherzyka płodowego. Lekarze nic mi nie powiedzieli:/ tylko tyle ze maja nadzieję ze jest to normalna miesiączka lub ciąża jest tak malutka ze jeszcze jej nie widać, za to mój lekarz (z Lublina) po rozmowie przez telefon powiedział ze jest to przez progesteron,ale przeciez jesli ciąża to luteina nie mogła wywołać miesiączki?! co to może być?
doradzcie coś, pomóżcie.

W pon idę jeszcze raz zrobić bete hcg jesli można ją robić przy miesiączce? a Test ciążowy mogłabym zrobić np dzis? czy miesiączka równie mogłaby wpłynąć na fałszywy wynik?

;(

teraz zaczęły wypływać skrzepy...
poronienie?
Kontrola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-29, 17:02   #1982
maugoszatka
Wtajemniczenie

Ja mam pytanie, bo w innym wątku nie uzyskałam żadnej odpowiedzi Mianowicie: Stosunek byl ok 8 i 13 gru. 17 rano robilam test - nic nie wyszlo. (ale to wiadome po takim czasie) 17 wieczorem, na imprezie (gdy juz co nieco wypilam) dostalam strasznych bóli jajników z podbrzuszem. (myslalam ze zbliza sie okres) 21 poszłam na dwu dniową impreze. 22 gru miałam brązowe plamienie - pomyślałam więc - OKRES więc wyluzowałam i piłam kolejny dzień na całego.( czy moglo byc to to krwawienie implantacyjne?) Od tamtej pory zero krwawienia, nawet zadnych sluzow nie mam. 27 gru po wysilku (calym dniu chodzenia) mialam takie parcie na pochwe i uderzenia w nią gorąca oraz bóle podbrzusza. Od dwóch dni mam kłopoty ze snem. 9 dni sspóźnia mi sie okres. jesli bym faktycznie byla w ciazy to jak wplynie to moje 3 dniowe picie na rozwoj ewentualnego dziecka? Co mam zrobic?

I drugie pytanie - ile kosztują te badania krwi? Chcialabym zrobic w poniedzialek.

Acha jeszczcze jedno! Czy lekarz powiedzialby mi ilu DNIOWA dokladnie jest ta ciaza i w ktory dzien doszlo do zaplodnienia? Czy okresli jedynie tygodnie? Teraz bym byla w drugim tyg jesli do zaplodnienia doszlo 12 GRU???

Edytowane przez maugoszatka
Czas edycji: 2007-12-29 o 17:27
maugoszatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-29, 17:34   #1983
bezsenność
Zadomowienie

U mnie badania beta HCG to 40 zł.
Ilu dniowa jest ciąża można stwierdzić na podstwie tego badania, ale wyniki ( z tego co wiem) nie zawsze są w stanie wskazać dokładną datę.

Radzę na początek zrobić sam zwykły test ciazowy. Skoro @spóxnia się 9 dni- wykik powinien byc dosc wiarygodny.
Stary 2007-12-29, 19:45   #1984
Kontrola
Raczkowanie

GG do Kontrola

Proszę o zmiane w polu "dwie kresi" były dwie krechy na 5u testach... dzisiejszy dzień zmienił wszystko.

Po jakim czasie po poronieniu mogę znów starać się o dzidzię? od czego to zalezy?
Stary 2007-12-29, 20:11   #1985
Caterin17
Zakorzenienie

GG do Caterin17 Send a message via Skype™ to Caterin17

Kontrola to bardzo przykre co cie spotkalo, moze wiesz przygotuj sie najpierw dobrze do tego, wiesz zeby poziom hormonow byl ok, jak masz problemy to moze zbadaj poziom hormonow, wiesz bralas tez plastry z tego co pamietam, zrob sobie przerwe 2-3 miesiace bierz kwas foliowy i na luzie zacznij probowac znow
Stary 2007-12-29, 23:21   #1986
Kontrola
Raczkowanie

GG do Kontrola

będziemy próbować jak wszystko wyjaśni się do końca. Śpijcie dobrze wszystkie mamuśki te przyszłe też
Stary 2008-01-06, 14:52   #1987
andzya
Zakorzenienie

hej laseczki
pisze tutaj,poniewaz jakies podejrzane rzeczy sie ze mna dzieja.ale moze zaczne od poczatku.
Generlanie moj TŻ bardzo chcialby miec dzidziusia. I ustalilismy,ze mozemy sie o niego postarac.Fakt faktem nie bylo to dla mnie latwa decyzja,bo jeszcze studiuje i nie pracuje,ale dlugo juz mieszkamy razem on niezle zarabia i poradzilibysmy sobie.
Do czego zmierzam. Odstawilam tabletki antykoncepcyjne i przez miesiac kochalismy sie bez zapezpieczen.Motem mialam @ i po 2 tyg od @ zaczelam znowu brac tabletki ( tak po prostu wyszlo z mojej i jego strony) .
Ale strasznie dziwnie sie czuje. Moj tata jest lekarzem i mowi mi,ze powinnam zrobic badania bo jestem strasznie blada i zle wygladam. Do tego jestem strasznie senna, non stop bym spala. Jestem osoba wrazliwa,ale placze w najdziwniejszych momentach na filmie,ktore nawet nie sa smutne. Mam momenty kiedy jest mi slabo. kilka dni temu zrobilam test i wyszedl mi negatywnie,fakt do miesiaczki mam jeszcze okolo 2 tygodni, ale stwierdzilam,ze nie ma sie czym martwic.
Dzisiaj w nocy obudzil mnie przeokrutny wrecz bol w dolnej czesci plecow, a przede wszystkim w podbrzuszu. Miewalam takie ( fakt faktem nigdy az tak mocne,zeby sie obudzic) wlasnie przed @. Boli mnie biust.
Sama nie wiem co mam o tym myslec,moze Wy mi cos doradzilybyscie?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-01-06, 15:44   #1988
piwusia5
Rozeznanie

Kochane kobietki mam pytanie.
czy mdłości w 1-2 tygodniu są normalne ? (koleżanka tak ma ale nie wymiotuje)
ja się staram o dziecko, od dwóch miesięcy biorę kwas foliowy nie pije alkoholu, staram się zdrowo odżywiać i dużo wypoczywać. Czy coś jeszcze mogę zrobić dla zdrowia mojego dziecka ? no poza pracą nad jego stworzeniem. na razie staramy się bezskutecznie.
mój mąż bez mojej wiedzy bierze od miesiąca preparat na usprawnienie plemników. nie wiem czy to tym małym żołnierzykom wyjdzie na dobre. to przecież chemia.... pomóżcie mi proszę kobietki
piwusia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-06, 16:02   #1989
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Andzya zacznij od odstawienia pigulek
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-06, 18:30   #1990
diarika
Raczkowanie

Witam! Musze się przyznać że tez z TŻ staramy się o dzidzie i czytając ten wątek już wkręciłam sobie że jestem w ciąży:P. Ciągle o tym myśle aż musze napisać Ostatnio okres miałam 11 grudnia, miewam dziwne kłucia w jajnikach takie jak na dni płodne jutro może pojutrze zamierzam zrobić sobie teścik, kurcze tak już bym chciała......
diarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-06, 18:55   #1991
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rzabba Pokaż wiadomość
Andzya zacznij od odstawienia pigulek

odstawilam,tak naprawde w polowie ich brania,ale wiem,ze moge tak zrobic.
Rzabbciu czy myslisz,ze moge miec jakies sluszne podejrzenia ?
Stary 2008-01-06, 19:19   #1992
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
odstawilam,tak naprawde w polowie ich brania,ale wiem,ze moge tak zrobic.
Rzabbciu czy myslisz,ze moge miec jakies sluszne podejrzenia ?
U mnie tak sie ciaze zaczynaly
tylko bym spala i spala
jak wstawalam rano to juz o 11.00 moglam polozyc sie spac na 2-3h a o 19.00 oczy mi sie kleily choc jestem nocny marek
przed ciaza przez kilka m-cy sypialam po 2-4 h na dobe i dawalam rade a w ciazy 8 to bezwzgledne minimum a najlepiej 11 + drzemka w ciagu dnia
a plakalam na wszystkim, poczawszy od reklam proszku dla dzieci a skonczywszy na komediach
10 PŻ
Stary 2008-01-06, 19:40   #1993
andzya
Zakorzenienie

jejku,a jak myslisz kiedy powinnam zrobic test,ktory ewentualnie juz moglby byc wiarygodny? bo ten robiony we czwartek wyszedl negatywnie.
Stary 2008-01-06, 19:49   #1994
Caterin17
Zakorzenienie

Anydza test niby mozesz zrobic tydzien po zaplodnieniu, ale najbardziej wiarygodny jest poczynajac od dnia spodziewanego okresu i pozniej,wiec mysle i tak musisz poczekac troszke,mozesz tez zrobic badanie krwi
Stary 2008-01-06, 19:58   #1995
andzya
Zakorzenienie

przyznam ,ze jestem troszke zdezorientowana ta sytuacja,zwlaszcza tymi bolami brzucha.
ale poczekam jeszcze ten tydzien i zobacze co sie bedzie dzialo.
dzieki dziewczynki
Stary 2008-01-07, 14:31   #1996
piwusia5
Rozeznanie

dzięki za odp. na moje pytania
Stary 2008-01-07, 18:56   #1997
Caterin17
Zakorzenienie

Piwusia dobrze jestes przyszykowana do ewentualnej ciazy, co do preparatow twojego TZ, to nie mam pojecia co to itd, czy konsultowal to z lekarzem? ale skoro ma pomoc to moze pomaga
a co do mdlosci tez nie powiem ci, bo ja nie mialam ich prawie wogole a jak cos to pojawily sie one pozniej kolo 8tyg
Stary 2008-01-08, 18:24   #1998
malutka 1910
Raczkowanie

Czesc dziewczyny Chcialabym zadac Wam male pytanie, gdyz widze,ze wiekszosc z Was jest juz doswiadczona. Nie dawno robilam badania do pracy ( mocz i morfologia) i chcialam sie spytac czy takie badania moga wykazac ciaze?Z gory dziekuje za odpowiedzi
malutka 1910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-08, 19:45   #1999
Caterin17
Zakorzenienie

Malutka nie sadze aby zwykla morfologia mogla wykazac ciaze.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-08, 20:02   #2000
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax

Cytat:
Napisane przez malutka 1910 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny Chcialabym zadac Wam male pytanie, gdyz widze,ze wiekszosc z Was jest juz doswiadczona. Nie dawno robilam badania do pracy ( mocz i morfologia) i chcialam sie spytac czy takie badania moga wykazac ciaze?Z gory dziekuje za odpowiedzi
NIE.
Standardowe badania tego nie wykażą.
By wykazać ciążę badanie trzeba przeprowadzić pod innym kątem z odpowiednimi odczynnikami.
Dym kadzidlany. ...

czarne kredki
Eenax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-09, 14:40   #2001
andzya
Zakorzenienie

dzisiaj rano dostałam @ wiec raczej nici z dzidziusia.
Fakt faktem moja mama bedac w ciazy miala raz @ ale wydaje mi sie,ze to nie to
Stary 2008-01-11, 00:34   #2002
piwusia5
Rozeznanie

Dziękuje za odpowiedź
9.01. powinnam dostać @ nie dostałam
mam dziwne kłucia w jajnikach raz jeden raz drugi. Mdli mnie delikatnie (mam nadzieje że to nie wynik mojej wyobraźni i wielkiej chęci posiadania potomka) No i nie mam apetytu jem jedynie ogórki konserwowe (no nie tylko ale na śniadanie obiad i kolacje) Zero senności, zmęczenia itp (niestety) a wręcz przeciwnie mam jakiś taki pałer że szok (dziś okna umyłam, i wypucowałam łazienkę na cacy) nie śpię po nocach na dodatek.
I co ja mam tu myśleć kobietki ?
Na razie nie chce robić sobie większych nadziei, boje się rozczarowania
Jeśli nie dostanę @ do soboty (12.01) to postaram się zrobić test.
Trzymajcie kciuki kobietki
Stary 2008-01-11, 07:43   #2003
Caterin17
Zakorzenienie

Bede trzymac kciuki,mozesz zrobic test kto wie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-01-11, 10:42   #2004
piwusia5
Rozeznanie

Dzisiaj okresu dalej nie ma. A ja nie mam jak kupić testu śmiechu warte. W jedynej aptece w moim małym mieście pracuje koleżanka Teściowej. A wiadomo jak to w małym mieście wieść się niesie. Jeśli bym była w ciąży to ok ale po co robić Teściowej nadzieje.... No i też ludzie będą gadać że wychodzę za mąż z przymusu. A ja wręcz przeciwnie .
Stary 2008-01-11, 14:14   #2005
anetka14
Raczkowanie

Smile Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy

Jestem w ciąży.To moja pierwsza ciąża po bardzo długim leczeniu,ponieważ dopadła mnie hiperprolaktynemia.
Zawsze myślałam,że bedę miała ogromne trudności z zajściem w ciążę,ponieważ moja prolaktyna była baaaaaaaaaardzo wysoka.
A tu niespodziewnie okres się zaczął spóżniać,czego nigdy nie robił.Test zrobiłam 3 dni po spodziewanej miesiączce i nic.
Postanowiłam jednak zapisać sie do mojego ginekologa na usg,ponieważ czułam,że jestemm jakaś inna.
Tego samego dni rano zrobiłam powtórnie test,ponieważnie mogłam wytrzymać.A tu dwie grube kreski na teście
Usg tylko potwierdziło moje przypuszczenia.Nie mam żadnych objawów.Zawsze myślałam,że będę wymiotowała albo żle się czuła a tu nic.Jedynie co,to opóznił mi się okres.
Przestrzegam wszsytkie dziewczyny,które myślą,że podczas miesiączki nie można zajść w ciążę-BZDURA.
Ja właśnie zaszłam w ciążę w pierwsze dni okresu,ponieważ wystąpiło u mnie dodatkowe jajeczkowanie.Podkreślam, że jejeczkowanie zawsze miałam ok 21 dnia cyklu,miesiączka była regularna.
anetka14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-11, 14:19   #2006
Kontrola
Raczkowanie

GG do Kontrola

Cytat:
Napisane przez anetka14 Pokaż wiadomość
Jestem w ciąży.To moja pierwsza ciąża po bardzo długim leczeniu,ponieważ dopadła mnie hiperprolaktynemia.
Zawsze myślałam,że bedę miała ogromne trudności z zajściem w ciążę,ponieważ moja prolaktyna była baaaaaaaaaardzo wysoka.
A tu niespodziewnie okres się zaczął spóżniać,czego nigdy nie robił.Test zrobiłam 3 dni po spodziewanej miesiączce i nic.
Postanowiłam jednak zapisać sie do mojego ginekologa na usg,ponieważ czułam,że jestemm jakaś inna.
Tego samego dni rano zrobiłam powtórnie test,ponieważnie mogłam wytrzymać.A tu dwie grube kreski na teście
Usg tylko potwierdziło moje przypuszczenia.Nie mam żadnych objawów.Zawsze myślałam,że będę wymiotowała albo żle się czuła a tu nic.Jedynie co,to opóznił mi się okres.
Przestrzegam wszsytkie dziewczyny,które myślą,że podczas miesiączki nie można zajść w ciążę-BZDURA.
Ja właśnie zaszłam w ciążę w pierwsze dni okresu,ponieważ wystąpiło u mnie dodatkowe jajeczkowanie.Podkreślam, że jejeczkowanie zawsze miałam ok 21 dnia cyklu,miesiączka była regularna.

kTóry to tydzień? i na kiedy masz termin?
gratulacje
Stary 2008-01-11, 15:00   #2007
żabulka21
Rozeznanie

Anetka14 zapraszamy na wątek wrześniowe mamusie 2008

GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!
żabulka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-11, 23:20   #2008
pocieszkasyl
Przyczajenie

Witam jestem tu pierwszy raz ,od 5 dni spóznia mi się okres i czuję się trochę dziwnie nie wiem czy to może być ciąża?boję się zrobić test bo bralam tabletki antykoncepcyjne przez 3 miesiace i bromergon na obnizenie prolaktyny i tak sie zastanawiam czy jestem w ciazy czy nie?a piersi bardzo mnie bola :-(
pocieszkasyl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-11, 23:35   #2009
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Cytat:
Napisane przez pocieszkasyl Pokaż wiadomość
Witam jestem tu pierwszy raz ,od 5 dni spóznia mi się okres i czuję się trochę dziwnie nie wiem czy to może być ciąża?boję się zrobić test bo bralam tabletki antykoncepcyjne przez 3 miesiace i bromergon na obnizenie prolaktyny i tak sie zastanawiam czy jestem w ciazy czy nie?a piersi bardzo mnie bola :-(
No niestety wrozka Berenika przyjmuje pl. Zamkowy 8
mozemy tylko zgadywac
zrob test, to bedziesz wiedziala
a na tak wczesnym etapie ciazy leki nie powinny zaszkodzic ale najlepiej skonsultowac to z lekarzem
10 PŻ
Stary 2008-01-11, 23:39   #2010
pocieszkasyl
Przyczajenie

Wink Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy

Cytat:
Napisane przez anetka14 Pokaż wiadomość
Moja sytuacja jest podobna u mnie lekarz rownież stwierdzil hiperprolaktynemię dlatego obiawiam sie ze po odstawiniu tabletek na zbicie prolaktyny cos dziwnego dzieje sie ze mna,prawde mowiac bardzo cieszylabym sie z dzidziusia bo staram juz sie o niego chwilke i zawsze byly jakies przeszkodypo odstawieniu tabletek wzielismy sie do "roboty"haha kto wie?mialam okres dostac w poniedzialek 7.01 dzisiaj zaczely bolec mnie piersi i troche brzuch mnie pobolewa jak przed okresem,czy mialyscie takie objawy???
pocieszkasyl jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości