![]() |
#2071 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy
Mylka jupiiii gratulacje
|
![]() ![]() |
![]() |
#2072 |
Raczkowanie
|
A dziękuję, dziękuję
|
![]() ![]() |
![]() |
#2073 |
Przyczajenie
|
Cześć mamusie i przyszłe mamusie,
Ja też zaczynam się obawiać :/ Bo @ spóźnia mi się już tydzień i jednoczesnie mam podwyższoną temp ciała do 37,6....a zawsze miałam tylko 36,6 ![]() Wstrętu do papierosów nie mam, ale np. denerwuje mnie często jak mój mężczyzna mnie dotyka czy podszczypuje.... Ostatnio miałam taką akcje, że po zjedzeniu 3 ogórków konserwowych, wysłałam faceta do sklepu po lody czekoladowe...bo miałam taką straszną ochotę, mdłości żdnych nie mam, ale czuje od 2 tygodni dziwne skurcze jelit...i takie głosne to jest. No i od 1,5 tygodnia popołudniami jestem strasznie zmęczona...tak że dopija do 3 kaw dziennie nawet... a i zawsze popołudniu mam straszne wypieki...czego nigdy nie miałam.... Czy to może być ciąża?????? |
![]() ![]() |
![]() |
#2074 |
Zadomowienie
|
Joanno- najlepiej zrobić test lub pójść na betę. Bo u różnuch kobiet są rózne objawy i możemy tylko z Tobą pogdybać.
Prawdą jest że po zajściu w ciąże temperatura utzrymuje sie taka jak przy owulce i nie spada, ale to też róznie bywa. Testuj- po tygodniowym spóźnieniu @ bedzie już coś wiadomo |
![]() ![]() |
![]() |
#2075 |
Rozeznanie
|
hej mamusie!!!!!
u mnie mdlosci,pawiki,zachcianki i bole piersi....ehhhh jestem w 7tc4d!!!! pomimo tego wszystkiego jestem baaaardzo szczesliwa przyszla mamusia ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2076 |
BAN stały
|
Hmmm..kilka objawów moich może o czymś świadczyć, szczególnie częste siusiu, wrażliwość na zapachy, ciągłe zmiany nastroju, dziwny metaliczny posmak w ustach, brak okresu od 4 dni, kucie w podbrzuszu, dziś rano takie lekkie mdłości...czyżbym była w ciąży??
|
![]() ![]() |
![]() |
#2077 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2078 |
Przyczajenie
|
czesc dziewczyny. dlugo mnie nie bulo ale to chyba przez stres. moje krwawienia o ktorych wam pisalam okazaly sie poronieniem i skonczylo sie na narkozie i czyszczeniu. mam do was inne pytanie. moze ktoras wie po jakim czasie od poronienia moge znow starac sie o dzidzi? bo moj ginio mowi ze 12 dni tylko zakaz przytulania sie a potem normalnie. ale cos nie jestem pewna. pozdrawiam goraco
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2079 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz poobserwuj się, pójdź na usg w połowie cyklu - będziesz wiedziała czy pęcherzyki dojrzewają, zadbaj o komfort psychiczny. Życzę powodzenia!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2080 |
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj zobaczyłam moje upragnione 2 kreseczki (w tym jedna bladziutka narazie).
1 cykl starań ![]() I tak: bóle sutków bóle podbrzusza jak na @ (zaczęły się na tydzień przed spodziewaną @, więc już domyślałam się, że coś z tego może być). temp "tam" 37-37,4 czasami jak szłam to miałam wrażenie, że coś mi w brzuchu pływa senność, zmęczenie, trochę mnie mdli straszliwa ochota na słodkie piersi mi urosły i pojawiły się na nich żyłki z daleko to wygląda jak małe siniaki, zresztą całe ciało jakoś zrobiło mi się bardziej przezroczyste - widzę więcej żył (ale nie wiem czy to akurat przez ciążę) i to chyba na tyle dodam, że to ok. 2 tygodnia !!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2081 |
BAN stały
|
No i ja zobaczyłam dzisiaj swoje dwie upragnione (--). Moje objawy się sprawdziły:
ból piersi jak nigdy, kłucie w podbrzuszu, ciągłe zmiany nastroju, zaparcia i wzdęcia, dziwny metaliczny posmak w ustach, wrażliwość na zapachy. Zrobiłam 2 testy dla pewności, za pierwszym razem wyszły widoczne 2 kreseczki, z tym, że jedna lekko bledsza, a za drugim razem ta druga kreseczka jest ledwie widoczna. No to starania sie udały, to był 2 cykl starań... |
![]() ![]() |
![]() |
#2082 |
Zadomowienie
|
zglenia przykro mi bardzp. U mnie obylo sie bez lyzeczckowania a byl to 7tc i powiedziano mi zeby 2-3 cykle odczekac. Ale jak roxi mowila wydaje mi sie ze od stanu fiz i psych to zalezy.
3mam kciuki |
![]() ![]() |
![]() |
#2083 |
Rozeznanie
|
Iwa_iw i Agnes23 gratuluję Wam z całego serca
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2084 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2085 | |
BAN stały
|
Cytat:
No to witaj w klubie, w ten sam dzień ujrzałyśmy dwie upragnione kreseczki. Wydaje mi się, że to też będzie tak ok. 2 tygodnia. Pozdrawiam! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2086 |
Zakorzenienie
|
Agnes23 a kiedy idziesz na betę??
mi sie jeszcze przypomnialo, że jak w sb pilam u tesciowej rano herbate na czczo to mialam wrazenie jakbym szampon dowlosow pila bleee. |
![]() ![]() |
![]() |
#2087 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2088 |
Raczkowanie
|
Gratuluję przyszłym mamom z całego serca
![]() A co sądzicie o moim przypadku? Wczoraj (czyli 9-10 dni po owulacji potwierdzonej testami i intensywnych przytulankach) zauważyłam podczas porannego siusiania różową plamę na białym papierze toaletowym(sorry za szczegóły), to samo wieczorem. Dzisiaj rano przy pierwszym siusianiu znowu plamienie ale w kolorze bardziej pod brązowy(ale tylko przy rannym siusianiu, na wkładce nic). Tak się zastanawiam czy to może być krwawienie implantacyjne? Nigdy nie miałam żadnych plamień, jak zaczynał się okres to się zaczynał i już. Nigdy też nie miał okresu wcześniej(jeśli już to mógł się spóżniać ale nigdy wcześniej nie był). Poza tym mam obrzmiałe piersi, jestem senna i nie bardzo ,mam apetyt. Okres powinnam dostać za około 3 dni. Co o tym sądzicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#2089 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich.Ja juz pierwsza ciaze mam za soba.Pierwsze objawy jakie mialam to ;bol piersi,sennosc,zmeczenie, ssane w zoladku,bole w dolnych partiach plecow ale test wykazal mi obecnosc ciazy dopiero 25 dni po zaplodnieniu(wiem dokladnie bo robilam testy owulacyjne)a wczesniej zrobilam chyba z piec i nic nie wykazywaly...No a teraz podejrzewam ze jestem drugi raz w tym cudownym stanie bo od kilku dni mam mdlosci i wielka ochote na coca cole(przy pierwszym dziecku cola musiala byc obowiazkowo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2090 |
Zakorzenienie
|
Hej, czy mozecie mi powiedziec jaki to jest sluz grudkowaty??
Moje cialo dziwnie sie zachowuje.. Prawdopodobnie jest to zwiazane z zakonczeniem karmienia piersia pare tygodni temu, a moze mam juz znowu lokatora?? ![]() ![]()
#2091 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2092 |
Zakorzenienie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6661875]
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Baaardzo zabawne.. ![]() ![]()
#2093 |
Zakorzenienie
|
szperr ale by było
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2094 |
Rozeznanie
|
Obawiam sie,ze moge byc w ciazy,jedyne co do tej pory zaobserwowalam to śłuz,przezroczysty,taki klejacy,duze grudki(sorki za szczegoly) nigdy czegos takiego nie mialam,czy to moze byc objaw?za wczesnie jeszcze na test,bete,ale boje sie dlatego pytam i licze na odpowiedzi,czy ktoras z Was tak miala?
#2095 |
Zakorzenienie
|
Ja śluz miała, ale taki mleczny, białawy.
U mnie pierwsze odezwały się sutki - stały się strasznie wrażliwe, piersi się powiększyły no i zauważyłam podwyższoną temperaturę "tam" |
![]() ![]() |
![]() |
#2096 |
Rozeznanie
|
a ile wynosi ta podwyzzona temperatura"tam"?i jeszcze jedno,czuje dziwne"nycie"w dole brzucha,nie jest to bol jajnikow,ani bol na okres tylko wlasnie takie "nycie"....
#2097 |
Zakorzenienie
|
Temperatura wzrasta w momencie owulacji i jeżeli nie doszło do zapłodnienia, zazwyczaj spada po ok. 3 dniach, ale bywa też tak, że utrzymuje się do dnia wystąpienia miesiączki. Wyższa temperatura jedni uważają pozostaje do końca ciąży, inni, że do momentu wykształcenia się łożyska - ja nie wiem jak jest, bo dzieci jeszcze nie mam (jedno dopiero w początku drogi).
mnie już na tydzień przed spodziewanym okresem brzuch bolał właśnie tak jak niego i trwa tak do dzisiaj, ale wie, że niektórzy nic nie odczuwają. Kiedy miałaś dostać @?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2098 |
Zakorzenienie
|
Aha a ta podwyższona temperatura to u mnie i chyba w większości tak mniej więcej 36,9 - 37,5
|
![]() ![]() |
![]() |
#2099 |
Rozeznanie
|
Wysłałam PW
#2100 |
Przyczajenie
|
Z ta temperatura to roznie bywa ,ja nie mialam podwyzszonej jak bylam w ciazy ale z tym sluzem to sie zgodze taki lejacy bialawy,napewno nie grutkowaty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.