Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-22, 21:18   #2101
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy

No właśnie tłumaczyłam wizażance na PW, że z tą temp to nie reguła tak naprawdę...
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-23, 10:32   #2102
Karolcia_Tomeczka
Rozeznanie

GG do Karolcia_Tomeczka

dzisiaj rano zmierzylam "tam" temp. 37,0 .... i bol brzucha sie nasilil,jest taki przeszywajacy az do plecow...
Stary 2008-02-23, 10:40   #2103
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez Karolcia_Tomeczka Pokaż wiadomość
dzisiaj rano zmierzylam "tam" temp. 37,0 .... i bol brzucha sie nasilil,jest taki przeszywajacy az do plecow...
czy ty oczekujesz ciazy, czy raczej sie jej obawiasz?

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-23, 10:43   #2104
Karolcia_Tomeczka
Rozeznanie

GG do Karolcia_Tomeczka

nie obawiam,ale tez nie bylo to planowane.jak juz pialam jest za wczesnie na jakiekolwiek badania a zaobserwowalam takie objawy i chce wiedziec czy to moze o czyms swiadczyc
Stary 2008-02-23, 11:47   #2105
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez Karolcia_Tomeczka Pokaż wiadomość
nie obawiam,ale tez nie bylo to planowane.jak juz pialam jest za wczesnie na jakiekolwiek badania a zaobserwowalam takie objawy i chce wiedziec czy to moze o czyms swiadczyc
wiesz objawy masz w sumie ciazowe, ale tez nie do konca, jestem chodzacym przykladem ze w dniu spodziewanej miesiaczki moja temperatura wynosila 37,1 a okres pare godzin pozniej przyszedl, oznacza to po prostu ze masz bardzo dobre hormony a zwlaszcza progesteron.
Z tego sie tylko cieszyc, bo wiele kobiet moze pomarzyc o takiej tempce..

Jesli chodzi o bole brzucha, to przy ciazy jest takie jakby ciagnienie w pachwinach lub okolicach jajnika.. jesli odczuwasz takie typowe skurcze to raczej na okres

Sluz.. hmm z tym bywa roznie, moj byl mleczny, gesty, wrecz z grudkami wygladalo to troche jak twarozek, efekt? dzien po dacie spodziewanej okresu mialam ciaze.. z reguly przed samym okresem odczuwalam beznadziejna suchosc, a potem wiadomo zalalo mnie..

Piersi, w sumie w ogole nie bolaly mimo ze bylam juz w ciazy, jedynie co zaobserwowalam to niebieskie zyly jakby skora zrobila sie na nich bardziej przezroczysta, ale z piersiami to sprawa indywidualna, dla niektorych kobiet ich okropny bol i napiecie to zwiastun ciazy.

zbyt czeste siusianie czy mdlosci zaczelam odczuwac w pozniejszcych tygodniach ciazy..

a no i najwazniejszy moj symbol ciazy to przy moich cyklach 26 dniowych, w 23 dniu cyklu zaobserwowalam plamke krwi a na niej sluz, bylo to jak sie pozniej okazalo plamienie implantacyjne czyli zagniezdzenie sie zarodka w jamie macicy. w dniu spodziewanej miesiaczki moja temperatura "tam" wynosila 37,4 dzien pozniej test potwierdzil ciaze.

mam nadzieje, ze troszke pomoglam

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-24, 16:20   #2106
dagmarab21
Raczkowanie

witam.mam problem.nie wiem co robic.objwy mam typowy dla kobiety w ciazy.mdlosci,wymioty,sen nosc,zmiennosc nastojow,przeszkadzaja mi niektore zapachy,ciagle chodze siusiu,no i poprostu czuje ze jestem w ciazy!w ciagu tygodnia schudlam 3 kg!a teraz znowu tuje.jednak miesiaczke mialam chociaz byla mniej obfita i prawei bezbolesna co ja zawsze podczas okresu zwijam sie z bolu.no i robilm wczoraj test ciazowy,ktory pokazal mi ze nie jestem mama.dzien przed zrobieniem testu skonczylam brac leki jakies zwiazane z ciaglymi bolami zoladka.moja znajoma kiedys tez maila taki przypadek ze zrobila test i wykazalo jej ze nie jest a po wizycie u lekarza okazalo sie ze jest.dodam ze w piatek mam wizyte u gina.ale jak wy sadzicie?prosze o odpowiedz.doradzcie mi cos bo nie wiem co robic.
dagmarab21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-24, 17:01   #2107
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Zrób test z krwi - beta hcg

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-02-24, 17:23   #2108
IPP
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez dagmarab21 Pokaż wiadomość
witam.mam problem.nie wiem co robic.objwy mam typowy dla kobiety w ciazy.mdlosci,wymioty,sen nosc,zmiennosc nastojow,przeszkadzaja mi niektore zapachy,ciagle chodze siusiu,no i poprostu czuje ze jestem w ciazy!w ciagu tygodnia schudlam 3 kg!a teraz znowu tuje.jednak miesiaczke mialam chociaz byla mniej obfita i prawei bezbolesna co ja zawsze podczas okresu zwijam sie z bolu.no i robilm wczoraj test ciazowy,ktory pokazal mi ze nie jestem mama.dzien przed zrobieniem testu skonczylam brac leki jakies zwiazane z ciaglymi bolami zoladka.moja znajoma kiedys tez maila taki przypadek ze zrobila test i wykazalo jej ze nie jest a po wizycie u lekarza okazalo sie ze jest.dodam ze w piatek mam wizyte u gina.ale jak wy sadzicie?prosze o odpowiedz.doradzcie mi cos bo nie wiem co robic.
Ja jak bylam pierwszy raz w ciazy to tak samo, mialam objawy a testy wychodzily negatywne,zrobilam chyba z piec testow w roznych odstepach i dopiero na 25 dzien od zaplodnienia wyszedl pozytywnie.Teraz ta sama historia,czuje ze jestem jakies dwa tyg. w ciazy a test wychodzi negatywnie.Musimy byc cierpliwe i jeszcze poczekac.Ja zrobie gdzies za tydz.Pozdrawiam.
IPP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-24, 17:42   #2109
centipede
Zadomowienie

IPP...jeśli mogę spytać oczywiście... ile dni trwa u Ciebie cykl i w którym dniu cyklu test pokazał ciążę?
Stary 2008-02-24, 18:11   #2110
IPP
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość
IPP...jeśli mogę spytać oczywiście... ile dni trwa u Ciebie cykl i w którym dniu cyklu test pokazał ciążę?
Niestety mialam barzo nieregularne cykle i dlatego bralam tabletki hormonalne,nastepnie po ich odstawieniu w trzecim cyklu zaszlam w ciaze.W tym ostatnim cyklu dni plodne przypadly na 19 dzien od krwawienia.Wiem to napewno bo robilam testy owulacyjne a pozatym mozna to latwo zaobserwowac po konsystencji sluzu.
Stary 2008-02-24, 19:20   #2111
centipede
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez IPP Pokaż wiadomość
Niestety mialam barzo nieregularne cykle i dlatego bralam tabletki hormonalne,nastepnie po ich odstawieniu w trzecim cyklu zaszlam w ciaze.W tym ostatnim cyklu dni plodne przypadly na 19 dzien od krwawienia.Wiem to napewno bo robilam testy owulacyjne a pozatym mozna to latwo zaobserwowac po konsystencji sluzu.
dziękuję za odpowiedź
Stary 2008-02-27, 09:11   #2112
rybkad
Zadomowienie

GG do rybkad

A co myślicie o plamieniu pod koniec cyklu?W tym miesiącu intensywnie staraliśmy się o dzidka i ja od poniedzialku mam brazowawe plamienia,bardzo malutko widac na wkladce.W pon robilam test i jedna kreska,dzis mam termin okresu.Dodam,ze 4 tyg temu bylam u gina się przebadac razem z usg i cytologia.Wg niego jestem absolutnie zdrowa.
Co myslicie o tym plamieniu?
rybkad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-27, 14:56   #2113
IPP
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez rybkad Pokaż wiadomość
A co myślicie o plamieniu pod koniec cyklu?W tym miesiącu intensywnie staraliśmy się o dzidka i ja od poniedzialku mam brazowawe plamienia,bardzo malutko widac na wkladce.W pon robilam test i jedna kreska,dzis mam termin okresu.Dodam,ze 4 tyg temu bylam u gina się przebadac razem z usg i cytologia.Wg niego jestem absolutnie zdrowa.
Co myslicie o tym plamieniu?
Zdarza sie ze kobieta moze byc w ciazy a krwawienia moga wystepowac.Zdarza sie rowniez ze ok.9-12 dnia od zaplodnienia dochodzi do drobnego plamienia brazowymi uplawami lub krwia z drog rodnych(sugerujac krwawienie miesiacakowe),ktore moze byc mylace do okreslenia ter.porodu.Niektore kobietymaja nawet cztery krwawienia w czasie przypadajacym na termin menstruaji.
Stary 2008-02-27, 15:02   #2114
rybkad
Zadomowienie

GG do rybkad

Cytat:
Napisane przez IPP Pokaż wiadomość
Zdarza sie ze kobieta moze byc w ciazy a krwawienia moga wystepowac.Zdarza sie rowniez ze ok.9-12 dnia od zaplodnienia dochodzi do drobnego plamienia brazowymi uplawami lub krwia z drog rodnych(sugerujac krwawienie miesiacakowe),ktore moze byc mylace do okreslenia ter.porodu.Niektore kobietymaja nawet cztery krwawienia w czasie przypadajacym na termin menstruaji.
Krwawienia miesiączkowego to to nie przypomina bo to zaledwie kilka kropelek
rybkad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-27, 16:47   #2115
maalena
Raczkowanie

Witam.

Tak sobie was podczytuje bo od jakis 2 tygodni uczepiło mi się uczucie zaciążenia No i słusznie bo wyszły dziś 2 kreseczki. Aż mi się wierzyc nie chce bo od roku sie staramy. Cykle mam 30 dniowe ,ostatnie dni płodne były około9.02. No a teraz co do objawów.Powiększone i bardzo bolesne piersi ,mdłości, nietoleraancja papierochów.Wszystkie te objawy o dziwo nastąpiły natychmiast po zapłodnieniu.Myślałam nawet że te piersi to mnie bola przy owulacji!. Dziś zaczęły mnie boleć plecy w krzyżu-i to wcale nie leciutko i mam takie dziwne uczucie w okolicy jajnikow.Czy to jest owo ciągniecie to nie wiem. Wszystkie objawy są identyczne jak przy pierwszej mojej ciąży oprócz tego bólu w plecach.
A teraz najlepsze! Przeczytałam tu gdzieś że kobiety w ciąży mają podwyższoną tempke.No to wsadziłam termometr pod pachę i...i nic .Marne 36.2. Dopiero po kilku dniach i wnikliwszym sprawdzeniu waszych wypowiedzi olsniło mnie gdzie powinnam zmierzyć tą nieszczęsna tempke.
No i bach 37.6
maalena jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-27, 21:55   #2116
Caterin17
Zakorzenienie

GG do Caterin17 Send a message via Skype™ to Caterin17

maalena gratulacje po roku to pewnie radocha, ja nie mialam czasu byc niecierpliwa bo zaraz hop siup
widac zarazilas sie ciaza na watku, a co do mierzenia temperatury to ja tez mierzylam pod pacha lol
Stary 2008-02-28, 10:23   #2117
dagmarab21
Raczkowanie

hej to znowu ja jutro mam w koncu wizyte u gina.juz sie nie moge doczekac!oby sie okazalo ze jednak jestem w ciazy!bylabym chyba najszczesliwsza osoba na swiecie!wogole co do objawow to zaczol okropnie mnie bolec krzyz.straszny bol!no i w nastepnym tyg powinnam dostac okres a tu nic na to nie wskazuje!zawsze juz odczuwalam dolegliwosci!teraz mam tylko powiekszone piersi.nic wiecej!trzymajcie kciuki dziewczyny
Stary 2008-02-28, 13:05   #2118
molka86
Rozeznanie

[quote=maalena;6729190]

Dziś zaczęły mnie boleć plecy w krzyżu-i to wcale nie leciutko i mam takie dziwne uczucie w okolicy jajnikow.Czy to jest owo ciągniecie to nie wiem. Wszystkie objawy są identyczne jak przy pierwszej mojej ciąży oprócz tego bólu w plecach.

Hmm ja dzisiaj umieram właśnie z powodu bolących pleców w krzyżu , Ból jest straszny... i do tego moje sutki od kilku dni bolą i są ciemniejsze.W tym miesiącu zaczęliśmy sie starać i dzisiaj jest 25 dzień mojego cyklu. nie wiem kiedy dokładnie mogę spodziewać sie @ bo własnie odstawiłam tabletki. Podczas ich brania moje cykle trwały 28-29 dni a przed nawet do 33. wczoraj miałam takie bóle jakby już miała przyjść więc cierpliwie czekam, może się niedługo zjawi a może i nie
molka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-28, 13:18   #2119
Karolcia_Tomeczka
Rozeznanie

GG do Karolcia_Tomeczka

Witam!
znowu ja,minal tydzien odkad nie pisalam,a dolegliwosci nie ustaly.Jutro zrobie badanie na bete bo na test za wczenie(ok 2 tydzien).co do objawow to jak juz pisalam wyoka temp.w tamta obote byla 37,4!od tamtego czasu nie mierzylam ale dzisiaj zmierze i ten bol,okropny bol w pachwinach,od kilku dni silny bol tak jakby lewy jajnik teraz juz caly brzuch ,bol przeszywajacy az do krzyza i to mi najbardziej dokucza,bol pleco,tylko ze ten bol brzucha mam praktycznie caly czas,ustepuje i za chwile znowu"chwyta"...
juz sama nie wiem czy to typowe dla ciazy?
dodam jeszcze ze nie mam ani mlodsci,ani nie jestem senna,ani nie ganiam siku ani nie czuje bolu piersi
Stary 2008-02-28, 21:02   #2120
centipede
Zadomowienie

Karolcia_Tomeczka trzymam kciuki, żeby wyszło tak jak tego chcesz!

Te objawy mogą być ciążowe ale nie muszą. Tylko ta temperatura jest zastanawiająca ale może być różnie! Nie znam się, w ciąży nie byłam. Ale zauważyłam, że z objawami to jedna wielka zagadka jest

Mnie też ostatnio bolał lewy jajnik i wcale nie oznaczało to ciąży.

Pozdrawiam
Stary 2008-02-29, 10:44   #2121
dagmarab21
Raczkowanie

hej.juz jestem po wizycie u gina.poz badaniu powiedzial ze w macicy jest jakis pecherzyk ale nie jest pewny czy to ciaza!kazal mi przyjsc za 2 tyg o ile nie dostane miesiaczki!
Stary 2008-02-29, 11:00   #2122
IPP
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez dagmarab21 Pokaż wiadomość
hej.juz jestem po wizycie u gina.poz badaniu powiedzial ze w macicy jest jakis pecherzyk ale nie jest pewny czy to ciaza!kazal mi przyjsc za 2 tyg o ile nie dostane miesiaczki!
Trzymam kciuki i pozdrawiam
Stary 2008-02-29, 11:15   #2123
Weronika.21
Raczkowanie

z tymi objawami to czarna magia! ja mam pierwszego dzidziusia (w brzuchu) i na samiutkim początku przez kilka dni męczyło mnie coś w postaci przeziębienia- byłam strasznie osłabiona, ale wiedziałam już co w trawie a raczej w moim brzuchu piszczy Potem okropna senność. Mogłam spać na stojąco; powiększone piersi ( ); częstsze siusianie..ale co dziwne, a zarazem dla mnie całkiem pozytywne- brak jakichkolwiek mdłości, o wymiotowaniu już w ogóle nie mówiąc. To mnie ominęło Myślę że ewentualne bóle w krzyżach czy ogólnie pleców mam z głowy, bo TŻ co chwilkę robi mi masaże . Teraz wszystko gra i mam mnóstwo energii...śpię też krócej. Pozdrowienia dla mamusiek

jestem mamą małego Stworka
Weronika.21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-29, 17:14   #2124
maalena
Raczkowanie

Wieecie co ,ten ból pleców mnie chyba wykończy
. W pierwszej ciąży nic takiego nie miałam.Teraz mnie strasznie bolą plecy w krzyzu i dół brzucha.Uczucie takie jak przy okresie. Poleciałam nawet dziś do gina z tego strachu, ale nic mi nie powiedział konkretnego. Jeszcze za wczesnie na potwierdzenie ciąży bo to 4tc.Trochę się martwie bo przy poprzednim porodzie moja macica iszyjka zostały lekko zmasakrowane.Jak ta macica z tymi zrostami będzie rosnąć i sie naciągac to pojęcia nie mam? Pomyśleć że tak czekałam na tą ciążę a tu taka niespodzianka od razu na poczatku.Mam nadzieję że te bóle to normalne.
maalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-01, 10:11   #2125
Lenka1986
Raczkowanie

czesc dziewczynki!moze Wy mi chociaz odpowiecie......ze wzgledu na to ze nie znam sie za bardzo na tym pytam bardziej doswiadczone...czy 10-tego dnia cyklu temperatura w pochwie 37.3 jest normalna w miare???prosze o opinie z gory dziekuje

ps.dodam jeszcze ze nie jestem przeziebiona,a teperatura mierzona pod pacha to 36.5....

acha i piszac 10 dc wcale nie jestem taka pewna czy to jest napewno 10 dc poniewaz ostatnia @ wcale nie przypominala @ i trwala niecale 4dni a nie 5-7 jak zwykle...(5-7.02 byly przytulanki bez hihi) z gory dziekuje za odpowiedz
Lenka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-01, 10:46   #2126
centipede
Zadomowienie

Lenka o ile się nie mylę to w czasie owulacji temperatura jest wyższa, jeśli to 10 dc to może właśnie dlatego taka jest.
Stary 2008-03-01, 11:01   #2127
Lenka1986
Raczkowanie

dzieki za odp. tylko ze ja mam cykle 27-28 dni i owulke mam zwykle 14dc wiec troche mnie to zdziwilo.....
Stary 2008-03-01, 13:15   #2128
centipede
Zadomowienie

a to nie wiem w takim razie. Może wypowie się ktoś jeszcze
Stary 2008-03-01, 14:53   #2129
amika79
Wtajemniczenie

Lenka, a skąd my mamy wiedzieć, czy podwyższona temperatura w 10 dc, to u Ciebie normalne? Cykle zwykle masz 27-28 dniowe, ale to nie znaczy, że ten taki będzie. Może owulacja przyjdzie/przyszła wcześniej? Może ten cykl będzie krótszy? Wszystko zależy od kobiety. Poobserwuj się jeszcze kilka cykli, to zauważysz jak działa Twój organizm.

Ile już mierzysz sobie temperaturę? Który to cykl? Jakiego termometru używasz? Ile minut mierzysz temperaturę w pochwie? Mierzysz jeszcze przed wstaniem z łóżka? Piłaś dzień wcześniej alkohol? Jesteś przeziębiona?

Może popełniłaś gdzieś błąd, stąd ta wyższa temperatura.
Stary 2008-03-01, 17:27   #2130
Lenka1986
Raczkowanie

no tak pewnie masz racje moze akurat w tej fazie ta temperatura jest dla mnie normalna... chodzi tylko o to ze bylam w przekonaniu ze w pierwszej polowie cyklu w normalnych warunkach temperatura nie powinna przekraczac 37....
mierzylam rano,alkoholu nie pilam,nie jestem przeziebiona a uzylam elektronicznego termometru.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości