![]() |
#2101 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy
No właśnie tłumaczyłam wizażance na PW, że z tą temp to nie reguła tak naprawdę...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2102 |
Rozeznanie
|
dzisiaj rano zmierzylam "tam" temp. 37,0 ....
![]()
#2103 |
Zakorzenienie
|
czy ty oczekujesz ciazy, czy raczej sie jej obawiasz?
#2104 |
Rozeznanie
|
nie obawiam,ale tez nie bylo to planowane.jak juz pialam jest za wczesnie na jakiekolwiek badania a zaobserwowalam takie objawy i chce wiedziec czy to moze o czyms swiadczyc
#2105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego sie tylko cieszyc, bo wiele kobiet moze pomarzyc o takiej tempce.. Jesli chodzi o bole brzucha, to przy ciazy jest takie jakby ciagnienie w pachwinach lub okolicach jajnika.. jesli odczuwasz takie typowe skurcze to raczej na okres Sluz.. hmm z tym bywa roznie, moj byl mleczny, gesty, wrecz z grudkami wygladalo to troche jak twarozek, efekt? dzien po dacie spodziewanej okresu mialam ciaze.. z reguly przed samym okresem odczuwalam beznadziejna suchosc, a potem wiadomo zalalo mnie.. Piersi, w sumie w ogole nie bolaly mimo ze bylam juz w ciazy, jedynie co zaobserwowalam to niebieskie zyly jakby skora zrobila sie na nich bardziej przezroczysta, ale z piersiami to sprawa indywidualna, dla niektorych kobiet ich okropny bol i napiecie to zwiastun ciazy. zbyt czeste siusianie czy mdlosci zaczelam odczuwac w pozniejszcych tygodniach ciazy.. a no i najwazniejszy moj symbol ciazy to przy moich cyklach 26 dniowych, w 23 dniu cyklu zaobserwowalam plamke krwi a na niej sluz, bylo to jak sie pozniej okazalo plamienie implantacyjne czyli zagniezdzenie sie zarodka w jamie macicy. w dniu spodziewanej miesiaczki moja temperatura "tam" wynosila 37,4 dzien pozniej test potwierdzil ciaze. mam nadzieje, ze troszke pomoglam ![]()
![]() |
#2106 |
Raczkowanie
|
witam.mam problem.nie wiem co robic.objwy mam typowy dla kobiety w ciazy.mdlosci,wymioty,sen nosc,zmiennosc nastojow,przeszkadzaja mi niektore zapachy,ciagle chodze siusiu,no i poprostu czuje ze jestem w ciazy!w ciagu tygodnia schudlam 3 kg!a teraz znowu tuje.jednak miesiaczke mialam chociaz byla mniej obfita i prawei bezbolesna co ja zawsze podczas okresu zwijam sie z bolu.no i robilm wczoraj test ciazowy,ktory pokazal mi ze nie jestem mama.dzien przed zrobieniem testu skonczylam brac leki jakies zwiazane z ciaglymi bolami zoladka.moja znajoma kiedys tez maila taki przypadek ze zrobila test i wykazalo jej ze nie jest a po wizycie u lekarza okazalo sie ze jest.dodam ze w piatek mam wizyte u gina.ale jak wy sadzicie?prosze o odpowiedz.doradzcie mi cos bo nie wiem co robic.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2107 |
Zakorzenienie
|
Zrób test z krwi - beta hcg
#2108 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2109 |
Zadomowienie
|
IPP...jeśli mogę spytać oczywiście
![]()
#2110 |
Przyczajenie
|
Niestety mialam barzo nieregularne cykle i dlatego bralam tabletki hormonalne,nastepnie po ich odstawieniu w trzecim cyklu zaszlam w ciaze.W tym ostatnim cyklu dni plodne przypadly na 19 dzien od krwawienia.Wiem to napewno bo robilam testy owulacyjne a pozatym mozna to latwo zaobserwowac po konsystencji sluzu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2111 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2112 |
Zadomowienie
|
A co myślicie o plamieniu pod koniec cyklu?W tym miesiącu intensywnie staraliśmy się o dzidka i ja od poniedzialku mam brazowawe plamienia,bardzo malutko widac na wkladce.W pon robilam test i jedna kreska,dzis mam termin okresu.Dodam,ze 4 tyg temu bylam u gina się przebadac razem z usg i cytologia.Wg niego jestem absolutnie zdrowa.
Co myslicie o tym plamieniu? |
![]() ![]() |
![]() |
#2113 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2114 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2115 |
Raczkowanie
|
Witam.
Tak sobie was podczytuje bo od jakis 2 tygodni uczepiło mi się uczucie zaciążenia ![]() ![]() A teraz najlepsze! Przeczytałam tu gdzieś że kobiety w ciąży mają podwyższoną tempke.No to wsadziłam termometr pod pachę i...i nic . ![]() No i bach 37.6 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2116 |
Zakorzenienie
|
maalena gratulacje
![]() ![]() widac zarazilas sie ciaza na watku, a co do mierzenia temperatury to ja tez mierzylam pod pacha lol
#2117 |
Raczkowanie
|
hej to znowu ja
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2118 |
Rozeznanie
|
[quote=maalena;6729190]
Dziś zaczęły mnie boleć plecy w krzyżu-i to wcale nie leciutko i mam takie dziwne uczucie w okolicy jajnikow.Czy to jest owo ciągniecie to nie wiem. Wszystkie objawy są identyczne jak przy pierwszej mojej ciąży oprócz tego bólu w plecach. Hmm ja dzisiaj umieram właśnie z powodu bolących pleców w krzyżu ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2119 |
Rozeznanie
|
Witam!
znowu ja,minal tydzien odkad nie pisalam,a dolegliwosci nie ustaly.Jutro zrobie badanie na bete bo na test za wczenie(ok 2 tydzien).co do objawow to jak juz pisalam wyoka temp.w tamta obote byla 37,4!od tamtego czasu nie mierzylam ale dzisiaj zmierze i ten bol,okropny bol w pachwinach,od kilku dni silny bol tak jakby lewy jajnik teraz juz caly brzuch ,bol przeszywajacy az do krzyza i to mi najbardziej dokucza,bol pleco,tylko ze ten bol brzucha mam praktycznie caly czas,ustepuje i za chwile znowu"chwyta"... juz sama nie wiem czy to typowe dla ciazy? dodam jeszcze ze nie mam ani mlodsci,ani nie jestem senna,ani nie ganiam siku ani nie czuje bolu piersi
#2120 |
Zadomowienie
|
Karolcia_Tomeczka trzymam kciuki, żeby wyszło tak jak tego chcesz!
![]() Te objawy mogą być ciążowe ale nie muszą. Tylko ta temperatura jest zastanawiająca ale może być różnie! Nie znam się, w ciąży nie byłam. Ale zauważyłam, że z objawami to jedna wielka zagadka jest ![]() Mnie też ostatnio bolał lewy jajnik i wcale nie oznaczało to ciąży. Pozdrawiam ![]()
#2121 |
Raczkowanie
|
hej.juz jestem po wizycie u gina.poz badaniu powiedzial ze w macicy jest jakis pecherzyk ale nie jest pewny czy to ciaza!kazal mi przyjsc za 2 tyg o ile nie dostane miesiaczki!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2122 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2123 |
Raczkowanie
|
z tymi objawami to czarna magia!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2124 |
Raczkowanie
|
Wieecie co ,ten ból pleców mnie chyba wykończy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2125 |
Raczkowanie
|
czesc dziewczynki!moze Wy mi chociaz odpowiecie......ze wzgledu na to ze nie znam sie za bardzo na tym pytam bardziej doswiadczone...czy 10-tego dnia cyklu temperatura w pochwie 37.3 jest normalna w miare???prosze o opinie
![]() ![]() ps.dodam jeszcze ze nie jestem przeziebiona,a teperatura mierzona pod pacha to 36.5.... acha i piszac 10 dc wcale nie jestem taka pewna czy to jest napewno 10 dc poniewaz ostatnia @ wcale nie przypominala @ i trwala niecale 4dni a nie 5-7 jak zwykle...(5-7.02 byly przytulanki bez hihi) z gory dziekuje za odpowiedz ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2126 |
Zadomowienie
|
Lenka o ile się nie mylę to w czasie owulacji temperatura jest wyższa, jeśli to 10 dc to może właśnie dlatego taka jest.
#2127 |
Raczkowanie
|
dzieki za odp. tylko ze ja mam cykle 27-28 dni i owulke mam zwykle 14dc wiec troche mnie to zdziwilo.....
|
![]() ![]() |
![]() |
#2128 |
Zadomowienie
|
a to nie wiem w takim razie. Może wypowie się ktoś jeszcze
![]()
#2129 |
Wtajemniczenie
|
Lenka, a skąd my mamy wiedzieć, czy podwyższona temperatura w 10 dc, to u Ciebie normalne? Cykle zwykle masz 27-28 dniowe, ale to nie znaczy, że ten taki będzie. Może owulacja przyjdzie/przyszła wcześniej? Może ten cykl będzie krótszy? Wszystko zależy od kobiety. Poobserwuj się jeszcze kilka cykli, to zauważysz jak działa Twój organizm.
Ile już mierzysz sobie temperaturę? Który to cykl? Jakiego termometru używasz? Ile minut mierzysz temperaturę w pochwie? Mierzysz jeszcze przed wstaniem z łóżka? Piłaś dzień wcześniej alkohol? Jesteś przeziębiona? Może popełniłaś gdzieś błąd, stąd ta wyższa temperatura.
![]() |
#2130 |
Raczkowanie
|
no tak pewnie masz racje moze akurat w tej fazie ta temperatura jest dla mnie normalna... chodzi tylko o to ze bylam w przekonaniu ze w pierwszej polowie cyklu w normalnych warunkach temperatura nie powinna przekraczac 37....
mierzylam rano,alkoholu nie pilam,nie jestem przeziebiona a uzylam elektronicznego termometru. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:20.