![]() |
#2221 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy
|
![]() ![]() |
![]() |
#2222 |
Raczkowanie
|
Takie objawy jak tycie, niechęć do smaków, zapachów itp., są to objawy bardzo subiektywne i mogą być równie dobrze wywowałane podświadomie. Nie patrz na to. Wizyta lekarska czy wszstko wyjasni na 100%. Przy zdrowej ciąży, nawey jeśli zdarzył się okres, nie nie powinnaś miec brązowych upławó czy plamień, bo to już jest niepokojący objaw, zwłaszcza w ciąży. Pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2223 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czy to mogą być pomimo wszystko objawy ciąży?
ja tez miałam podobne objawy ,tak bardzo chciałam dzidziusia,niestety organizm płata czasem figle!i wtedy pierwsze co przychodzi na mysl to ciaza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2224 |
Rzabbocop
|
Dot.: Czy to mogą być pomimo wszystko objawy ciąży?
łączę z podobnym wątkiem, będzie więcej informacji w jednym miejscu
|
![]() ![]() |
![]() |
#2225 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hej, może już twoja sytuacja się wyjaśniła. Życzę Ci abyś była w ciąży. Nie wiem jak jest w twoim przypadku ale powiem Ci jak było w moim. Otóż test wyszedł pozytywny. Już się cieszyłam, ale kilka dni póżniej zaczęłam mieć brązowe upławy. Następnego dnia dostałam krwawienie bardzo przypominające początek @, szybko pojechałam do szpitala. Najpierw lekarz powiedział, że to przecież wygląda jak @ ale trzeba zrobić usg. I okazało sie, że serduszko mojego maleństwa bije!!! To był 6 tc, dostałam luteinę na podtrzymanie, jakiś czas jeszcze miałam brązowe upławy (krwiak który miałam musiał się opróżnić). Teraz jestem w 11tc i nie chcę zapeszać mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze. Trzymaj się, musi być dobrze. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2226 |
Zakorzenienie
|
Witam.
Wydaje mi się, że też jestem w ciąży. ![]() Jestem pół roku po slubie i była by to moja pierwsza ciąża ale planowana. I gdybym naprawde była to nasze pierwsze starania odniosły by sukces ![]() Jakos tak inaczej sie czuję. Jestem bardzo senna, śpie do 11 a potem po 16 znow mnie zwala z nóg, mam zawroty głowy, czuję się ociężała... Ostatnio mam dziwny apetyt, raz jestem głodna,że bym zjadła konia z kopytami a innym razem nie moge patrzeć na jedzenie. Ostatno cały dzień nic nie tknelam dopiero na wieczor odzyskałam apetyt. Okres mam dostać za 3 dni (a mam bardzo regularne, tabletek nigdy nie bralam). Poczekamy...jak się spóźni zrobie test...oby wyszły dwie kreski ![]()
![]() |
#2227 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam wszystkich forumowiczow.Mam problem bo nie wiem czy moge byc w ciazy.Dwa miesiace temu odstawilam tabletki anty i z moim ukochanym staramy sie o dzidziusia...Poprzednia @ mialam w terminie znaczy 3iego marca.Teraz juz powinnam miec nastepna,ale jej jeszcze nie ma.Moze jutro.Mam wszystkie objawy wskazujace na jej przybycie juz wkrotce,nabrzmiale i bolesne piersi i bol w dole brzucha.Niestety ten bol jest dziwny,nie taki jak zawsze.Mam takie dziwne uklucia w okolicy prawego jajnika.Chcialam rowniez dodac ze w czasie ostatniej miesiaczki (ktora byla nadzwyczaj obfita - paczka podpasek na dzien) z mojej pochwy (dokladnie w przedostatni dzien miesiaczki) "wylazlo" cos dziwnego.Wygladalo to jak (przepraszam za wyrazenie) GLUT, duzy glut wielkosci 2och zlaczonych palcow,byl twardy i caly z krwi.Czy to normalne p odstawieniu tabletek ze organizm sie w ten sposob oczyszca z toksyn itp czy to raczej moglo byc naturalne poronienie????Prosze o pomoc...
Pozdrawiam wszystkie przyszle mamusie |
![]() ![]() |
![]() |
#2228 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny! Zastanawiam sie czy w moim przypadku wystepuje mozliwosc ciazy czy tez nie i mam nadzieje,ze pomozecie mi rozwiac watpliwosci.
Otoz przez ostatnie 2 miesiace ( luty, marzec) bralam tabletki antykoncepcyjne Yasmin. Odstawilam je poniewaz zle wplywaly na moje samopoczucie. Ostatnia tabletke wzielam 20.03 Zaznacze jeszcze przy tym, ze z drugiego opakowania wzielam jedna tabletke mniej poniewaz jedna zgubilam, takze opakowanie skonczylam dzien wczesniej niz powinnam. Po skonczeniu opakowania dostalam okres w terminie, jednak duzo mniej obfity niz zwykle. Kilka dni przed skonczeniem opakowania oraz pozniej kochalismy sie z narzeczonym bez zabezpieczenia, metoda stosunku przerywanego. I teraz zastanawiam sie czy to, ze wzielam jedna tabletke mniej oraz to, ze okres byl inny niz zazwyczaj ( 1 dzien - malo krwi, 2- wcale, 3, 4 - malo) nie oznacza ze moge byc w ciazy. Do kolejnego okresu jeszcze sporo czasu bo moj naturalny cykl trwa okolo 37-39 dni, tak wiec test moglby niczego nie wykazac. Mam watpliwosci poniewaz od kilku dni lekko pobolewa mnie podbrzusze i mam wrazenie ze jest bardziej twarde i napiete niz zwykle, a wiem ze owulacja moze wystapic wczesniej lub nawet 2 razy w ciagu cyklu. Bardzo prosze o odpowiedz. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#2229 |
Raczkowanie
|
Ja obstawiam, ze na 99% nie jesteś w ciąży. Tabletki antykoncepcyjne hamują owulację, więc jeśli brałaś tabletki,nie masz co panikować. Gdybyś nie wzięła tabletki w czasie cyklu, powiedzmy 14-15 dzień, to może jeszcze bylaby taka ewntualność. Ale jesli się stresujesz, to zrób test ciążowy, i będziesz wiedzieć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2230 |
Raczkowanie
|
Dziekuje slicznie za odpowiedz whyata. Pewnie masz racje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2231 |
Raczkowanie
|
Witam, ja też chciałaby się Was poradzić...oczywiście w sprawie ewentualnej ciąży. No ale zacznę może od początku...od listopada staramy się o dzidzie, no i ostatni okres jaki miałam był 8.03 z tym, że dwa ostatnie cykle po 25 dni, wcześniejsze: 28 i 32. Z obserwacji swojego organizmu mogę przypuszczać, że owulacje miałam około 19 marca ( więc starania były
![]() ![]() I co kochane forumowiczki myślicie o moim przypadku? jakieś malutkie szanse są? Na test nastawiam się na sobotę ( mój mężulek chce być obecny heh) |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2232 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
oj mi się wydaje że niedługo będziesz miała cudowną nowinę ![]()
...Bez miłości każde życie jest jedynie udawaniem i mijaniem... http://suwaczki.waszslub.pl/img-2007092200400430.pngKrzysztof Myszkowski LENKA JEST JUŻ Z NAMI - 15.06.2009 21.45 - 2990 g i 53 cm NAJKOCHAŃSZEGO SZCZĘŚCIA
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2233 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() u mnie to jest tak. Od czerwca 2007 do listopada staraliśmy się uwierzcie bardzo bardzo o dzidzi ![]() ![]() ![]() Ale jak narazie nie... Dziś też już zaliczyłam test ciążowy, bo miałam nadzieję. Okazało sie, że mylną. ALE DZIEWCZYNY SERIO MYŚLĘ ŻE NAJGORSZE CO MOŻE BYĆ TO PRZESTAĆ PRÓBOWAĆ. Jesteśmy młode i wierzę, że każdej z nas się uda w końcu!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2234 |
Zakorzenienie
|
przedostatni dzien miesiaczki) "wylazlo" cos dziwnego.Wygladalo to jak (przepraszam za wyrazenie) GLUT, duzy glut wielkosci 2och zlaczonych palcow,byl twardy i caly z krwi.Czy to normalne p odstawieniu tabletek ze organizm sie w ten sposob oczyszca z toksyn itp czy to raczej moglo byc naturalne poronienie????Prosze o pomoc...
Pozdrawiam wszystkie przyszle mamusie[/quote] Hej- ja brałam tabletki dobre pięć lat. Raz zrobiłam 2miesięczną przerwę a potem odstawiłam je na dobre i uwierz mi nie miałam żadnych obiawów odstawienia tabletek! A tym bardziej takich jak piszesz (o jakiś skrzepach krwi). Także Twój przypadek był spowodowany chyba czymś innym niż odstawieniem tabletek i to po 2 miesiącach! |
![]() ![]() |
![]() |
#2235 |
Raczkowanie
|
![]() Nio i po teściku już! dwie kreseczki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No i niestety doszły mdłości ( od rana do nocy) i wymioty... na większość zapachów tak reaguje więc chyba rozejrzę się za maską gazową ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2236 |
Raczkowanie
|
Cześć.Dziewczyny czy dwa obfite strasznie bolesne okresy 7dniowe wykluczają ciążę?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2237 |
BAN stały
|
nie. rzecz w tym, ze sa osoby ktore przez pierwsze miesiace maja okres, a przynajmniej cos co okres przypomina. najbezpieczniej zrobic test, isc do lekarza
|
![]() ![]() |
![]() |
#2238 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W ciąży raczej nie powinno być obfitych miesiączek, owszem niektóre kobiety moją mieć coś co przypomina miesiączkę ale raczej powinno to być w formie plamienia. moim zdaniem ciąży raczej nie ma...ale wiadomo lepiej skonsultuj się z lekarzem. A masz jakieś objawy, które mogą świadczyć o zafasolkowaniu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2239 |
Raczkowanie
|
nie.Boli mnie tylko brzuch, ale to chyba pzez wieczne problemy z jelitami czuję się taka napompowana i ociążała.
A OKRESY mialam na prawdę obfite i bolesne. Nałykałam się tyle tabletek, a i tak nic nie pomogło. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2240 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
zazdroszczę Ci jak nie wiem, bo u mnie niestety lipa jak co miesiac od niepamiętnych czasów. @ dopiero we wtorek, ale chciałabym już ją dostać, bo szkoda mi tych dni na jej oczekiwanie i i na nią samą. niechby już po było i kolejne starania. choc coaz bardziej czuję, że bezsensowne ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2241 |
Raczkowanie
|
mi sie zupelnie nic nie dzialo gdyby nie to ze okres spoznial mi sie 10dni nie wiedzialabym ze jestem w ciazy.Pozniej zrobilam test wyszedl niepewny ale ginekolg zrobila badania i okazalosie ze jestem
![]()
#2242 |
Przyczajenie
|
![]()
czesc wam od 3 dzien spoznia mi sie okres do tego mam straszne mdlosci i nie mam ochoty jesc co zawsze mialam heh jak myslicie czy powinnam juz zrobic test?? strasznie bym sie cieszyla
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2243 |
Zadomowienie
|
wiolcia nad czym sie zastanawiasz.
jejku ileż my byśmy dali zeby mi sie okres spóźnił rób teścik trzymam kciuki ![]()
![]() |
#2244 |
Przyczajenie
|
zrobiłam test wyszla jedna kreska ale obok niej bardzo slabiutka druga kreska sama juz nie wiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
TAK TO DZIDZIA!!! Jeżeli na teście wychodzi 2 kreska nawet baaardzo słaba to jest to oznaka ciąży. Jak za 2-3 dni powtórzysz test to ta kreska badzie już na pewno o wiele wyraźniejsza.
![]() |
#2246 |
Przyczajenie
|
ale ta kreska jest prawie niewidoczna,wiec mowisz ze powinnam sie juz za wczasu cieszyc?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2247 |
Zadomowienie
|
wiolcia a moze wkleisz nam tutaj zdjęcie testu?
juz my okiem specjalistycznym ocenimy te kreseczkę. mam nadzieję, że to to i nie przestaję trzymać kciukasów ja na Twoim miejscu to ym normalnie zakupiła testy i robiła codziennie ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2248 |
Przyczajenie
|
bardzo bym chciala ale nie mam czym zrobic zdiecia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2249 |
Przyczajenie
|
no i 15 minut temu dostalam slaby okres teraz to juz kompletnie jestem zielona
co o tym myslicie?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2250 |
Przyczajenie
|
no i 15 minut temu dostalam slaby okres teraz to juz kompletnie jestem zielona
co o tym myslicie?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:34.