Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-03-25, 11:48   #2221
scorpionec
Zakorzenienie

Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy

Cytat:
Napisane przez Ismenkusia Pokaż wiadomość
to moze idz na beta HCG test z krwi powinien rozwiac Twoje watpliwosci jesli chodzi o ciaze
też tak uważam
scorpionec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-25, 11:49   #2222
Ania P10
Raczkowanie

Takie objawy jak tycie, niechęć do smaków, zapachów itp., są to objawy bardzo subiektywne i mogą być równie dobrze wywowałane podświadomie. Nie patrz na to. Wizyta lekarska czy wszstko wyjasni na 100%. Przy zdrowej ciąży, nawey jeśli zdarzył się okres, nie nie powinnaś miec brązowych upławó czy plamień, bo to już jest niepokojący objaw, zwłaszcza w ciąży. Pozdrawiam.
Ania P10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-26, 23:16   #2223
krolowaa
Zadomowienie

GG do krolowaa
Dot.: Czy to mogą być pomimo wszystko objawy ciąży?

ja tez miałam podobne objawy ,tak bardzo chciałam dzidziusia,niestety organizm płata czasem figle!i wtedy pierwsze co przychodzi na mysl to ciaza.ach zeby to było takie proste!
krolowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-28, 09:36   #2224
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba
Dot.: Czy to mogą być pomimo wszystko objawy ciąży?

łączę z podobnym wątkiem, będzie więcej informacji w jednym miejscu
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-29, 11:07   #2225
Mylka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dagmarab21 Pokaż wiadomość
hej.pewnei nei pamietacie mojej sprayw.ale 2 tyg temu pisalam ze bylam u lekrza i lekarz powiedzial ze najprawdopodobniej jestem w ciazy bo w mojej macicy jest jakis pecherzyk.ale pewny nie byl.i jak mialam nei dostac miesiaczki to mialm przyjsc.noa le dostalam...byla taka jak zawsze..tylko ze niby mi sie 1,5 tyg temu skonczyla ale ciagle mam jakies dziwne oplawy.ja nie takie z krwia to takie lekko brazowe..nie wiem co sadzic o tym...objawy ciagle mam.i caly czas tyje..co wy na to?moze ktoras mi podpowie czy jest szansa na to ze jestem w ciazy czy nie..bardzo bym chcial byc i zyje ciagle ta mysla...

Hej, może już twoja sytuacja się wyjaśniła. Życzę Ci abyś była w ciąży. Nie wiem jak jest w twoim przypadku ale powiem Ci jak było w moim.
Otóż test wyszedł pozytywny. Już się cieszyłam, ale kilka dni póżniej zaczęłam mieć brązowe upławy. Następnego dnia dostałam krwawienie bardzo przypominające początek @, szybko pojechałam do szpitala. Najpierw lekarz powiedział, że to przecież wygląda jak @ ale trzeba zrobić usg. I okazało sie, że serduszko mojego maleństwa bije!!! To był 6 tc, dostałam luteinę na podtrzymanie, jakiś czas jeszcze miałam brązowe upławy (krwiak który miałam musiał się opróżnić). Teraz jestem w 11tc i nie chcę zapeszać mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze.
Trzymaj się, musi być dobrze.
Mylka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-01, 17:24   #2226
Cassandra 23
Zakorzenienie

Witam.
Wydaje mi się, że też jestem w ciąży.
Jestem pół roku po slubie i była by to moja pierwsza ciąża ale planowana. I gdybym naprawde była to nasze pierwsze starania odniosły by sukces
Jakos tak inaczej sie czuję. Jestem bardzo senna, śpie do 11 a potem po 16 znow mnie zwala z nóg, mam zawroty głowy, czuję się ociężała...
Ostatnio mam dziwny apetyt, raz jestem głodna,że bym zjadła konia z kopytami a innym razem nie moge patrzeć na jedzenie. Ostatno cały dzień nic nie tknelam dopiero na wieczor odzyskałam apetyt.
Okres mam dostać za 3 dni (a mam bardzo regularne, tabletek nigdy nie bralam).
Poczekamy...jak się spóźni zrobie test...oby wyszły dwie kreski

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-01, 20:22   #2227
miluska23
Przyczajenie

Red face Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy

Witam wszystkich forumowiczow.Mam problem bo nie wiem czy moge byc w ciazy.Dwa miesiace temu odstawilam tabletki anty i z moim ukochanym staramy sie o dzidziusia...Poprzednia @ mialam w terminie znaczy 3iego marca.Teraz juz powinnam miec nastepna,ale jej jeszcze nie ma.Moze jutro.Mam wszystkie objawy wskazujace na jej przybycie juz wkrotce,nabrzmiale i bolesne piersi i bol w dole brzucha.Niestety ten bol jest dziwny,nie taki jak zawsze.Mam takie dziwne uklucia w okolicy prawego jajnika.Chcialam rowniez dodac ze w czasie ostatniej miesiaczki (ktora byla nadzwyczaj obfita - paczka podpasek na dzien) z mojej pochwy (dokladnie w przedostatni dzien miesiaczki) "wylazlo" cos dziwnego.Wygladalo to jak (przepraszam za wyrazenie) GLUT, duzy glut wielkosci 2och zlaczonych palcow,byl twardy i caly z krwi.Czy to normalne p odstawieniu tabletek ze organizm sie w ten sposob oczyszca z toksyn itp czy to raczej moglo byc naturalne poronienie????Prosze o pomoc...
Pozdrawiam wszystkie przyszle mamusie
miluska23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-04-08, 19:46   #2228
Atiya
Raczkowanie

Hej dziewczyny! Zastanawiam sie czy w moim przypadku wystepuje mozliwosc ciazy czy tez nie i mam nadzieje,ze pomozecie mi rozwiac watpliwosci.

Otoz przez ostatnie 2 miesiace ( luty, marzec) bralam tabletki antykoncepcyjne Yasmin. Odstawilam je poniewaz zle wplywaly na moje samopoczucie. Ostatnia tabletke wzielam 20.03 Zaznacze jeszcze przy tym, ze z drugiego opakowania wzielam jedna tabletke mniej poniewaz jedna zgubilam, takze opakowanie skonczylam dzien wczesniej niz powinnam. Po skonczeniu opakowania dostalam okres w terminie, jednak duzo mniej obfity niz zwykle.
Kilka dni przed skonczeniem opakowania oraz pozniej kochalismy sie z narzeczonym bez zabezpieczenia, metoda stosunku przerywanego.

I teraz zastanawiam sie czy to, ze wzielam jedna tabletke mniej oraz to, ze okres byl inny niz zazwyczaj ( 1 dzien - malo krwi, 2- wcale, 3, 4 - malo) nie oznacza ze moge byc w ciazy. Do kolejnego okresu jeszcze sporo czasu bo moj naturalny cykl trwa okolo 37-39 dni, tak wiec test moglby niczego nie wykazac. Mam watpliwosci poniewaz od kilku dni lekko pobolewa mnie podbrzusze i mam wrazenie ze jest bardziej twarde i napiete niz zwykle, a wiem ze owulacja moze wystapic wczesniej lub nawet 2 razy w ciagu cyklu.

Bardzo prosze o odpowiedz.
Pozdrawiam
Atiya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 08:58   #2229
whyata
Raczkowanie

GG do whyata

Ja obstawiam, ze na 99% nie jesteś w ciąży. Tabletki antykoncepcyjne hamują owulację, więc jeśli brałaś tabletki,nie masz co panikować. Gdybyś nie wzięła tabletki w czasie cyklu, powiedzmy 14-15 dzień, to może jeszcze bylaby taka ewntualność. Ale jesli się stresujesz, to zrób test ciążowy, i będziesz wiedzieć.
whyata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 19:17   #2230
Atiya
Raczkowanie

Dziekuje slicznie za odpowiedz whyata. Pewnie masz racje.
Atiya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 01:34   #2231
Kamilka86
Raczkowanie

GG do Kamilka86

Witam, ja też chciałaby się Was poradzić...oczywiście w sprawie ewentualnej ciąży. No ale zacznę może od początku...od listopada staramy się o dzidzie, no i ostatni okres jaki miałam był 8.03 z tym, że dwa ostatnie cykle po 25 dni, wcześniejsze: 28 i 32. Z obserwacji swojego organizmu mogę przypuszczać, że owulacje miałam około 19 marca ( więc starania były ) Jeszcze jakieś pół roku temu cykle miałam regularne (przeprowadzka, zmiana klimatu, itd. wpłynęły niestety nie korzystnie ) No i właśnie...@ jeszcze nie mam..chociaż już powinien być. Oprócz tego bolą mnie piersi i znacznie się powiększyły, bóle głowy, wrażliwość na zapachy, bóle podbrzusza...

I co kochane forumowiczki myślicie o moim przypadku? jakieś malutkie szanse są? Na test nastawiam się na sobotę ( mój mężulek chce być obecny heh)
Kamilka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 09:01   #2232
aguha
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kamilka86 Pokaż wiadomość
Witam, ja też chciałaby się Was poradzić...oczywiście w sprawie ewentualnej ciąży. No ale zacznę może od początku...od listopada staramy się o dzidzie, no i ostatni okres jaki miałam był 8.03 z tym, że dwa ostatnie cykle po 25 dni, wcześniejsze: 28 i 32. Z obserwacji swojego organizmu mogę przypuszczać, że owulacje miałam około 19 marca ( więc starania były ) Jeszcze jakieś pół roku temu cykle miałam regularne (przeprowadzka, zmiana klimatu, itd. wpłynęły niestety nie korzystnie ) No i właśnie...@ jeszcze nie mam..chociaż już powinien być. Oprócz tego bolą mnie piersi i znacznie się powiększyły, bóle głowy, wrażliwość na zapachy, bóle podbrzusza...

I co kochane forumowiczki myślicie o moim przypadku? jakieś malutkie szanse są? Na test nastawiam się na sobotę ( mój mężulek chce być obecny heh)

oj mi się wydaje że niedługo będziesz miała cudowną nowinę
LENKA JEST JUŻ Z NAMI - 15.06.2009 21.45 - 2990 g i 53 cm NAJKOCHAŃSZEGO SZCZĘŚCIA
aguha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 10:38   #2233
gabriellao0
Zakorzenienie

Thumbs up Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy

Witam
u mnie to jest tak. Od czerwca 2007 do listopada staraliśmy się uwierzcie bardzo bardzo o dzidzi Potem była przerwa ponieważ na wrzesień mamy zaplanowany kościelny ślub (cywilny już mamy). Teraz od lutego-marca staramy sie znowu o dzidzię i ...wiecie co, chociaż czasem juz nie wierzę, że coś z tego wyjdzie... trzymam głowę do góry i staramy się dalej. Mam w domu zapas kwasu foliowego, zapas testów owulacyjnych i ciążowych i przeczytałam już chyba wszystko, co możliwe kiedy robić dzidzi No i "robimy". Czasem sobie wkręcam, że skoro boli mnie głowa- jestem śpiąca i jakoś dziwnie bolą mnie piersi (i dziwnie "twardnieją") to pewnie już.
Ale jak narazie nie... Dziś też już zaliczyłam test ciążowy, bo miałam nadzieję. Okazało sie, że mylną.
ALE DZIEWCZYNY SERIO MYŚLĘ ŻE NAJGORSZE CO MOŻE BYĆ TO PRZESTAĆ PRÓBOWAĆ.
Jesteśmy młode i wierzę, że każdej z nas się uda w końcu!!!
gabriellao0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 07:48   #2234
gabriellao0
Zakorzenienie

przedostatni dzien miesiaczki) "wylazlo" cos dziwnego.Wygladalo to jak (przepraszam za wyrazenie) GLUT, duzy glut wielkosci 2och zlaczonych palcow,byl twardy i caly z krwi.Czy to normalne p odstawieniu tabletek ze organizm sie w ten sposob oczyszca z toksyn itp czy to raczej moglo byc naturalne poronienie????Prosze o pomoc...
Pozdrawiam wszystkie przyszle mamusie[/quote]

Hej- ja brałam tabletki dobre pięć lat. Raz zrobiłam 2miesięczną przerwę a potem odstawiłam je na dobre i uwierz mi nie miałam żadnych obiawów odstawienia tabletek! A tym bardziej takich jak piszesz (o jakiś skrzepach krwi). Także Twój przypadek był spowodowany chyba czymś innym niż odstawieniem tabletek i to po 2 miesiącach!
gabriellao0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 21:38   #2235
Kamilka86
Raczkowanie

GG do Kamilka86
Red face Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy

Cytat:
Napisane przez aguha Pokaż wiadomość
oj mi się wydaje że niedługo będziesz miała cudowną nowinę

Nio i po teściku już! dwie kreseczki Oczywiście nie wytrzymaliśmy do soboty...bo niby test najlepiej z rana zrobić... myślę, że to okolice 5 tygodnia termin wizyty u lekarza też już jest

No i niestety doszły mdłości ( od rana do nocy) i wymioty... na większość zapachów tak reaguje więc chyba rozejrzę się za maską gazową

Pozdrawiam
Stary 2008-04-11, 22:57   #2236
przykromi
Raczkowanie

Cześć.Dziewczyny czy dwa obfite strasznie bolesne okresy 7dniowe wykluczają ciążę?
przykromi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-12, 11:15   #2237
cerisecerise
BAN stały

nie. rzecz w tym, ze sa osoby ktore przez pierwsze miesiace maja okres, a przynajmniej cos co okres przypomina. najbezpieczniej zrobic test, isc do lekarza
cerisecerise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-12, 13:28   #2238
Kamilka86
Raczkowanie

GG do Kamilka86

Cytat:
Napisane przez przykromi Pokaż wiadomość
Cześć.Dziewczyny czy dwa obfite strasznie bolesne okresy 7dniowe wykluczają ciążę?

W ciąży raczej nie powinno być obfitych miesiączek, owszem niektóre kobiety moją mieć coś co przypomina miesiączkę ale raczej powinno to być w formie plamienia. moim zdaniem ciąży raczej nie ma...ale wiadomo lepiej skonsultuj się z lekarzem. A masz jakieś objawy, które mogą świadczyć o zafasolkowaniu?
Stary 2008-04-12, 23:55   #2239
przykromi
Raczkowanie

nie.Boli mnie tylko brzuch, ale to chyba pzez wieczne problemy z jelitami czuję się taka napompowana i ociążała.
A OKRESY mialam na prawdę obfite i bolesne. Nałykałam się tyle tabletek, a i tak nic nie pomogło.
przykromi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-13, 14:11   #2240
m@gd@len@
Zadomowienie

GG do m@gd@len@ Send a message via Skype™ to m@gd@len@

Cytat:
Napisane przez Kamilka86 Pokaż wiadomość
Nio i po teściku już! dwie kreseczki Oczywiście nie wytrzymaliśmy do soboty...bo niby test najlepiej z rana zrobić... myślę, że to okolice 5 tygodnia termin wizyty u lekarza też już jest

No i niestety doszły mdłości ( od rana do nocy) i wymioty... na większość zapachów tak reaguje więc chyba rozejrzę się za maską gazową

Pozdrawiam
qrcze ale zajefajnie. GRATULUJĘ
zazdroszczę Ci jak nie wiem, bo u mnie niestety lipa jak co miesiac od niepamiętnych czasów. @ dopiero we wtorek, ale chciałabym już ją dostać, bo szkoda mi tych dni na jej oczekiwanie i i na nią samą. niechby już po było i kolejne starania. choc coaz bardziej czuję, że bezsensowne
Stary 2008-04-13, 14:14   #2241
women20
Raczkowanie

mi sie zupelnie nic nie dzialo gdyby nie to ze okres spoznial mi sie 10dni nie wiedzialabym ze jestem w ciazy.Pozniej zrobilam test wyszedl niepewny ale ginekolg zrobila badania i okazalosie ze jestem a objawow zadnych

women20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-13, 14:35   #2242
wiolcia84
Przyczajenie

Smile Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy

czesc wam od 3 dzien spoznia mi sie okres do tego mam straszne mdlosci i nie mam ochoty jesc co zawsze mialam heh jak myslicie czy powinnam juz zrobic test?? strasznie bym sie cieszyla
wiolcia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-13, 14:39   #2243
m@gd@len@
Zadomowienie

wiolcia nad czym sie zastanawiasz.
jejku ileż my byśmy dali zeby mi sie okres spóźnił

rób teścik trzymam kciuki
Stary 2008-04-13, 16:04   #2244
wiolcia84
Przyczajenie

zrobiłam test wyszla jedna kreska ale obok niej bardzo slabiutka druga kreska sama juz nie wiem mam nadzieje ze to dzidzia .....nie chce dostac okresu
Stary 2008-04-13, 16:14   #2245
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax

Cytat:
Napisane przez wiolcia84 Pokaż wiadomość
zrobiłam test wyszla jedna kreska ale obok niej bardzo slabiutka druga kreska sama juz nie wiem mam nadzieje ze to dzidzia .....nie chce dostac okresu

TAK TO DZIDZIA!!!

Jeżeli na teście wychodzi 2 kreska nawet baaardzo słaba to jest to oznaka ciąży. Jak za 2-3 dni powtórzysz test to ta kreska badzie już na pewno o wiele wyraźniejsza.
Dym kadzidlany. ...

czarne kredki
Eenax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-13, 16:44   #2246
wiolcia84
Przyczajenie

ale ta kreska jest prawie niewidoczna,wiec mowisz ze powinnam sie juz za wczasu cieszyc?
Stary 2008-04-13, 17:18   #2247
m@gd@len@
Zadomowienie

wiolcia a moze wkleisz nam tutaj zdjęcie testu?
juz my okiem specjalistycznym ocenimy te kreseczkę.

mam nadzieję, że to to i nie przestaję trzymać kciukasów

ja na Twoim miejscu to ym normalnie zakupiła testy i robiła codziennie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-04-13, 17:21   #2248
wiolcia84
Przyczajenie

bardzo bym chciala ale nie mam czym zrobic zdiecia (
Stary 2008-04-13, 18:55   #2249
wiolcia84
Przyczajenie

no i 15 minut temu dostalam slaby okres teraz to juz kompletnie jestem zielona
co o tym myslicie??
Stary 2008-04-13, 18:55   #2250
wiolcia84
Przyczajenie

no i 15 minut temu dostalam slaby okres teraz to juz kompletnie jestem zielona
co o tym myslicie??
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości