Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-29, 20:46   #2281
antoinettee
Zadomowienie

Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
z tego co wiem temperaturka przy ciąży może być podwyższona ale czy niższa niż 36.6 to nie wiem
Obyś miała rację kochana
Stary 2008-04-29, 21:30   #2282
zanka205
Zakorzenienie

a nie miałaś jakiś stresów w tym miesiącu, albo może chorowałaś. Może po prostu coś się rozregulowało. Nie sądzę, żebyś była w ciąży, wbrew pozorom zajście w ciąże może być naprawdę trudne i czasochłonne. Trzymam kciuki żeby było po Twojej myśli.

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-29, 21:52   #2283
antoinettee
Zadomowienie

Niema co się martwic, glowa do góry dziewczyny.

Edytowane przez antoinettee
Czas edycji: 2009-04-01 o 22:17
antoinettee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-29, 22:29   #2284
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Stresy takie jak co miesiąc, jakies kolokwium, praca do szkoly, ale jakis powaznych nie. Chorob tez zadnych nie przechodzilam.
Tak jak juz napisalam dziecko nie bylo by tragedią, ale wolalabym zeby wszystko szko jak isc powinno, szkola, slub, dziecko... No ale jesli dzidzia bedzie to napewno sie jakos ulozy. Najgorsze to powiedziec rodzicom
No nic mam nadzieje, ze okres sie pojawi. Myśle ciągle czy cos moglo byc nie tak, ale nic nie przychodzi mi do glowy. Ciągle byly durexy. No ale kazdy wie, ze najleprzą antykoncepcja jest wstrzemięźliwośc ;-)
ja jednak uważam, że w ciąży nie jesteś, z tego co pisałaś nie było jak dojść do zapłodnienia. A jeśli chodzi o rozregulowanie cyklu to bardzo prawdopodobne. Ja np. ostatnio dostałam @ tydzień przed terminem choć cykle mam regularne. Czasem zdarzają się takie przypadki opóźnienia lub przyspieszenia @, i nie musi to oznaczać nic powaznego ani ciąży.
Napisz jak się wszystko wyjaśni.

Stary 2008-04-30, 19:14   #2285
antoinettee
Zadomowienie

A jednak dostałam dziś @ ;-) bossko )))
Stary 2008-04-30, 19:53   #2286
"N@sty"
Raczkowanie

U mnie cykl znowu się wydłuża, dziś 34 dzień
Test zrobiłam - jedna gruba krecha.
Poprzedni cykl miałam 37 dni a ten to już sama nie wiem ile będzie trwał.
Po tych tabletkach anty to jestem chyba całkowicie rozregulowana. Najgorsze jest to, ze bóle miesiączkowe mam juz cały tydzień, dziś w pracy chodziłam do toalety co godzine bo miałam wrażenie, że dostałam okres i że mi leci a jednak majtki miałam suche i czyste jakbym je dopiero co założyła ?! Jak ja nadal bedę miała takie długie te cykle to chyba do głowy dostane. Jest mi bardzo ciężko ustalić dni płodne, date spodziewanej miesiączki itp.
Ja chcę bobasa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
"N@sty" jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-30, 21:03   #2287
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
A jednak dostałam dziś @ ;-) bossko )))
no to się ciesze, że się cieszysz. Doświadczona nie jestem, ale jednak rację miałam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-04-30, 23:13   #2288
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
no to się ciesze, że się cieszysz. Doświadczona nie jestem, ale jednak rację miałam
N@sty pomalutku wszystko wróci do normy.
Zanka205 dobra wróżka z Ciebie, dzieki za dobre słowo
Stary 2008-05-01, 17:37   #2289
"N@sty"
Raczkowanie

No i dzis w koncu dostalam @. Najlepsze, ze dostalam rano a teraz juz prawie sie konczy ????!
Znajac zycie jeszcze troszke poleci ze mnie jutro i po wszystkim. Czy to znacza ze nadal nic nie wraca do normy ??? Taki krotki ten okres to chyba nienormalne
Pomocy!
O zachodzeniu w ciaze staram sie nie myslec i nawet mi to wychodzi. Ale te krotkie miesiaczki mnie nie pokoja tymbardziej ze przed tabletkami mialam 7-9 dni.
Stary 2008-05-01, 22:43   #2290
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez "N@sty" Pokaż wiadomość
No i dzis w koncu dostalam @. Najlepsze, ze dostalam rano a teraz juz prawie sie konczy ????!
Znajac zycie jeszcze troszke poleci ze mnie jutro i po wszystkim. Czy to znacza ze nadal nic nie wraca do normy ??? Taki krotki ten okres to chyba nienormalne
Pomocy!
O zachodzeniu w ciaze staram sie nie myslec i nawet mi to wychodzi. Ale te krotkie miesiaczki mnie nie pokoja tymbardziej ze przed tabletkami mialam 7-9 dni.
Myślę, ze to nie jest normalne. Wszystko Ci sie rozlegolowalo. Proponuje Ci udac sie do lekarza.

Edytowane przez antoinettee
Czas edycji: 2009-04-01 o 22:16
antoinettee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-02, 17:43   #2291
ilonkaczapela
Zakorzenienie

moim zdaniem, jeśli nie możesz ustalić kiedy masz dni płodne, to powinniście "robić to" cały czas
ilonkaczapela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-02, 21:17   #2292
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Napiszę tutaj to pytanie...Bo chyba tutaj pytanie jest bardziej adekwatne do tematu....Dziewczyny czy zawsze w pierwszych tygodniach ciąży bolą piersi??Czy mogą troszkę później??
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-04, 21:06   #2293
przykromi
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny.
Biorę microgynon dzisiaj 11tabletkę. Od 8 tabletki współżyłam bez zabezpieczenia dodatkowego, tylko tż nie kończył we mnie.
Na ulotce jest napisane że tabletka ma działanie natychmiastowe i nie ma potrzeby stosowania dodatkowych metod.
Myślicie że wszystko jest ok? Czy może jutro iść do gina i się dowiedzieć czy nie muszę wziąć tabletek 72h po?
przykromi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-04, 22:48   #2294
antoinettee
Zadomowienie

Myślę, ze wszystko jest ok, nie martw sie
Stary 2008-05-04, 22:54   #2295
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
Napiszę tutaj to pytanie...Bo chyba tutaj pytanie jest bardziej adekwatne do tematu....Dziewczyny czy zawsze w pierwszych tygodniach ciąży bolą piersi??Czy mogą troszkę później??
Mogą wcale nie boleć.
Nie wszystkie kobiety maja wszystkie objawy

przykromi jest ok
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-06, 12:58   #2296
ewka
Raczkowanie

piersi raczej bolą w pierwszych tyg. i to np u mnie byl pierwszy objaw!! baaardzo bolały. Ale wlanie nie zawsze musza bolec... moze po prostu @ sie zbliza.

ewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-16, 16:58   #2297
madziarkapl
Raczkowanie

witam wszystkie kobietki. dlugo tu nie zagladalam. w pazdzierniku zeszlego roku poronilam w 6 tyg. i w sumie nie pamietam jakie byly moje pierwsze objawy bo jak sie dowiedzialam ze jestem w ciazy to po 6 dniach poronilam. i teraz staram sie z chlopakiem o drugie dziecko. w tym miesiacu pazwie w kazdy dzien plodny "probowalismy" i od kilku dni zauwazylam ze mam napady glodu, jestem zmeczona, mam wyczulony wech.zaczelam sie cieszyc.ale czasem boli mnie podbrzusze jakbym miala dostac okres.i nie wiem.przewiduje okres na 21-22.05 ale nie chcialam czekac i zrobic jutro test.ale myslicie ze jak pokaze ze jestem w ciazy to i tak dostane okres i nie bede w ciazy? bo wiem ze test za wczesnie zrobiony nie musi oznaczac ze ciaza sie utrzyma.jak myslicie czy przy tych bolach jest mozliwosc bycia w ciazy?
madziarkapl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-16, 17:01   #2298
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25
Cytat:
Napisane przez madziarkapl Pokaż wiadomość
witam wszystkie kobietki. dlugo tu nie zagladalam. w pazdzierniku zeszlego roku poronilam w 6 tyg. i w sumie nie pamietam jakie byly moje pierwsze objawy bo jak sie dowiedzialam ze jestem w ciazy to po 6 dniach poronilam. i teraz staram sie z chlopakiem o drugie dziecko. w tym miesiacu pazwie w kazdy dzien plodny "probowalismy" i od kilku dni zauwazylam ze mam napady glodu, jestem zmeczona, mam wyczulony wech.zaczelam sie cieszyc.ale czasem boli mnie podbrzusze jakbym miala dostac okres.i nie wiem.przewiduje okres na 21-22.05 ale nie chcialam czekac i zrobic jutro test.ale myslicie ze jak pokaze ze jestem w ciazy to i tak dostane okres i nie bede w ciazy? bo wiem ze test za wczesnie zrobiony nie musi oznaczac ze ciaza sie utrzyma.jak myslicie czy przy tych bolach jest mozliwosc bycia w ciazy?
moim zdaniem za wczesnie na test... stezenie hormonu bedzie niewielkie i moze go nie byc jeszcze w moczu, proponowalabym sie nie nakrecac a spokojnie dotrwac do dnia terminu miesiaczki, jesli nie przyjdzie to nastepnego dnia testowac. Ja testowalam dzien po terminie spodziewanej miesiaczki i mialam druga kreske ale slabo widoczna a testowalam testem ktory rzekomo potrafi pokazac ciaze po 7 dniach od zaplodnienia. Cierpliwosci!

jesli test pokaze ciaze to nie sadze bys okres dostala.. zycze Ci zeby nasionko ladnie zakielkowalo w Tobie i ladnie sie przyjelo, zebys nie musiala przezywac koszmaru poronienia raz jeszcze..

mysle ze na odczuwanie jakichkolwiek objawow to jest deczko za wczesnie.. wyczulony wech czy napady glodu pojawiaja sie zazwyczaj pozniej min w 6 tyg, tyle ze organizm lubi platac figle jak doszukujemy sie w sobie objawow ciazy nie majac jej potwierdzenia.

ale oczywiscie od kazdej reguly sa wyjatki i w razie czego trzymam kciuki za malenstwo

It is what it is

Edytowane przez Rzabba
Czas edycji: 2008-05-16 o 17:36 Powód: post pod postem
Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-16, 17:11   #2299
madziarkapl
Raczkowanie

dzieki za szybka odpowiedz. nie wiem czy mnie nie pokusi na zrobienie testu i w sumie jakby byl negatywny to trudno, nie bylo by mi bardzo przykro tylko co jakby wyszedl pozytywny a pozniej by sie okazalo ze nasionko nie wytrwalo i dostane@ to juz gorzej...
madziarkapl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-16, 17:16   #2300
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez madziarkapl Pokaż wiadomość
dzieki za szybka odpowiedz. nie wiem czy mnie nie pokusi na zrobienie testu i w sumie jakby byl negatywny to trudno, nie bylo by mi bardzo przykro tylko co jakby wyszedl pozytywny a pozniej by sie okazalo ze nasionko nie wytrwalo i dostane@ to juz gorzej...
dlatego lepiej poczekac, moze byc tak ze test ktory zrobisz jutro nie wykryje jeszcze ciazy i bedziesz nastawiona ze jej nie ma, a tym czasem moze sie ona rozwijac, zaloz ze jestes i czekaj cierpliwie do terminu, skoro to nic "pilnego" w razie czego lykaj kwas foliowy i unikaj uzywek typu mocna kawa czy alkohol badz papierosy

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-16, 19:42   #2301
"N@sty"
Raczkowanie

Hej dziewczyny, ja juz prawie zapomnialam o tym ze staram sie o dziecko, moze dlatego, ze seksu ostatnio cos malo ....
Facet moj pracuje na wieczorna zmiane (juz 3 lata), wiec jak on wraca do domu to ja juz spie bo rano musze wstac do pracy i tak niestety to wyglada.
W weekendy ostatnio cos nie mozemy sie dogadac, jakos tak wszystko sie popieprzylo i to chyba przeze mnie i przez to ze wpadlam w jakas beznadziejnosc....... dzis 16 dzien 3 cyklu po odstawieniu tabletek... moze w koncu wszystko sie ureguluje.
Zycze wytrwalosci ! (bo mi tego ostatnio brakuje...)
Stary 2008-05-19, 09:56   #2302
sabatina
Raczkowanie

hej dziewczyny
jestem w 8 tygodniu ciąży.

chciałam zapytac o nudności...
u mnie występują na wieczór...

zaczynam odczuwac je już ok 18....a ok 21-22 koszmarr!!!!

ale rzadko kiedy wymiotuje...

chcialam zapytac, czy nudności na wieczór są normalne?
Stary 2008-05-19, 12:46   #2303
becia_leszno
Zadomowienie

GG do becia_leszno

Cytat:
Napisane przez sabatina Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
jestem w 8 tygodniu ciąży.

chciałam zapytac o nudności...
u mnie występują na wieczór...

zaczynam odczuwac je już ok 18....a ok 21-22 koszmarr!!!!

ale rzadko kiedy wymiotuje...

chcialam zapytac, czy nudności na wieczór są normalne?

nie ma reguły .... ja miałam calutki dzień od rana do wieczora prawie 2 miesiące a nasilały się właśnie wieczorem przed snem.

Edytowane przez becia_leszno
Czas edycji: 2008-05-19 o 13:31 Powód: błąd ort.
becia_leszno jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-05-19, 12:58   #2304
Kasiulka22
Zakorzenienie

Ja miałam podobnie jak Becia... u mnie mdłości zaczynały się po zmianie pozycji z leżącej na siedzącą, czyli od samiuśkiego rana do momentu w którym padnięta nie położyłam się spać. Wymiotowałam w tym okresie dość często, na szczęście trwało to ponad 3 tygodnie - tylko i aż bo myślałam, że się wykończę i nic nigdy już mi nie będzie smakować.

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-19, 14:40   #2305
sheryl
szeryfcio

Ja nie miałam żadnych mdłości na szczęście, ale jeśli już trochę gorzej się poczułam to właśnie na wieczór ok. 22 ( jak byłam bardzo zmęczona).
Stary 2008-05-22, 13:41   #2306
iga25
Raczkowanie

GG do iga25

Ja 3 dni temu dowiedziałam się,że jestem w ciążyokres mi się spóźniał,ale,że byłam nad morzem to myślałam,że zmiana klimatu dlatego...Piersi mnie bolały,podbrzusze,jak na okres.Jestem w piątym tygodniu i:
- ból piersi
- zaczerwienione sutki
-co jakiś czas ból/kłucie podbrzusza
- upławy
-ból głowy
-zmęczenie
iga25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-23, 00:42   #2307
olcia1987
Rozeznanie

Kochane a ja mam troche wstydliwe pytanie;/Biore co prawda pigulki i niestosuje juz z TZ innej antykoncepcji.Co prawda niebiore ich punktualnie co do godziny ale roznica wynosi gora 4 godziny.Dostalam normalnie okres w czasie 7 dniowej przerwy i zaczelam kolejne opakowanie ale w trakcie tej przerwy kochalam sie z Tz i teraz mam jakies dziewne obiajwy tz bardzo czesto siusiuam ale odczywam trzy tym bol i pieczeniaNawet jak sie sysiusiam to mam wrazenie ze nie do koncaInnych obiajwy niepokojacych niemam bo zapewne sobie je wnawiamale czy to moze byc zakazenie tzn jakas infekcja czy jakis zansa na ciaz jest??
olcia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-05-23, 10:08   #2308
whyata
Raczkowanie

GG do whyata

Cytat:
Napisane przez olcia1987 Pokaż wiadomość
Kochane a ja mam troche wstydliwe pytanie;/Biore co prawda pigulki i niestosuje juz z TZ innej antykoncepcji.Co prawda niebiore ich punktualnie co do godziny ale roznica wynosi gora 4 godziny.Dostalam normalnie okres w czasie 7 dniowej przerwy i zaczelam kolejne opakowanie ale w trakcie tej przerwy kochalam sie z Tz i teraz mam jakies dziewne obiajwy tz bardzo czesto siusiuam ale odczywam trzy tym bol i pieczeniaNawet jak sie sysiusiam to mam wrazenie ze nie do koncaInnych obiajwy niepokojacych niemam bo zapewne sobie je wnawiamale czy to moze byc zakazenie tzn jakas infekcja czy jakis zansa na ciaz jest??
Jeśli chodzi o ból i pieczenie przy oddawaniu moczu, to myślę, że na pewno infekcja, może pęcherza, a może jakiś stan zapalny pochwy. Najlepiej, jak pójdziesz do lekarza.
whyata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-23, 10:27   #2309
scorpionec
Zakorzenienie

Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."

Cytat:
Napisane przez whyata Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o ból i pieczenie przy oddawaniu moczu, to myślę, że na pewno infekcja, może pęcherza, a może jakiś stan zapalny pochwy. Najlepiej, jak pójdziesz do lekarza.
zgadzam się.. na bank pęcherz.. nie lekcewaz tego bo nie leczony moze zarazic nerki..

lekarz kaze zrobić badanie moczu i przepisze tabletki..
scorpionec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-23, 10:28   #2310
kejti85
Raczkowanie

Unhappy Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy

Moja sytuacja:
Długo byłam na tabletkach anty (około 5 lat), przerwałam w listopadzie, ale strasznie znosiłam okresy, a w lipcu mam śłub i z moich obliczeń wynikało, że właśnie na swój ślub okres dostane, więc postanowilam do tabletek wrócić. Wzięłam paczke Diana 35 (przy czym zapomniałam jednej tab. - 13, ale zawsze była dodatkowo gumeczka) teraz mam 7 dniową przerwę, w pon. powinnam zacząć nową paczkę, a okresu jeszcze nie ma!!!
12.05. rano strasznie się czułam, ale zwaliłam na przejedzenie...
Jak myślicie dziewczyny? czy możliwa jest ciąża przy tab + gumki? Bo ja już panikuje, a może to przez stres? ale nawet przez stres to powinnam dostać w przerwie między tabletkami...
sama nie wiem...
kejti85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości