Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-23, 13:40   #2311
Glizda87
Rozeznanie

Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy

mam bardzo wazne pytanie... zaczne od tego ze moje cykle sa zawsze bardzo regularne owulacje mam zawsze o tej samej porze 13dc +/- 2 dni... tym razem bylo inaczej tzn myslalam ze bede miala cykl bezowulacyjny bo do 20 dnia nie bylo skoku tempki az tu nagle 21dc tempka skoczyla... i moje pytanie jest takie czy skoro mialam owulacje pozniej niz zawsze to moj cykl automatycznie sie wydluzy czy spozniajacy sie okres moze oznaczac ciaze?? z gory dziekuje wam za pomoc
Stary 2008-05-23, 13:47   #2312
madziarkapl
Raczkowanie

sluchajcie mam troszke glupie pytanie. ale jaki sluz jest podczas ciazy? bo nie wiem czy w koncu jestem w ciazy czy to uplawy przed okresem. zrobilam badanie beta hcg i mam 122,8 a wizyta dopiero 6.06 i sie boje ze dostane okres.
madziarkapl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-23, 19:01   #2313
Nikitta85
BAN stały

GG do Nikitta85
Ktora z Was jest w 6 tyg. ciaży? Jakie macie objawy??

Witam.
Postanowiłam załozyc ten watek aby sledzic z innymi przyszlymi mamami objawy i rozwoj naszych fasolek

Jestem w 6 tyg. ciąży i musze przyznac że jak narazie bardzo zle ja przechodze. Mam wszystkie przykre objawy, a wiec mdłosci, wymioty,zgaga,wzdecia... trudno jest mi sie cieszysc z ciaży jak ledwo zyje.

Jestem ciekawa czy duzo dziewczyn tez ma takie objawy?? I jak sobie z nimi radzi??
Pozdrawiam
Nikitta85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-23, 21:20   #2314
agat11
Raczkowanie

Witajcie dziewczynki!!

sluchajcie mam troszke glupie pytanie. ale jaki sluz jest podczas ciazy? bo nie wiem czy w koncu jestem w ciazy czy to uplawy przed okresem. zrobilam badanie beta hcg i mam 122,8 a wizyta dopiero 6.06 i sie boje ze dostane okres.

Madziarka niestety nie do końca orientuję się jak wygląda śluz w ciązy - opinie czytałam różne - biały, grudkowaty, lejący, gęsty. To pewnie nie do końca sprawa indywidualna, ale są duże rozbieżności. Ale podsumowując to jedną cechę miały wspólną - to, że był biały.
Madziarka napisz coś więcej.
Patrząc na twoją betę to wskazywało by na bardzo wczesną ciążę
Ale zanim pójdziesz do lekarza, to może zrób tą betę jeszcze raz, bo tak naprawdę dopiero jej znaczny przyrost potwierdza ciąże i wyklucza inne sytuacje: torbiel itp.
Który tydzień podejrzewasz?
Ile spóźnia ci sie okres?
agat11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-23, 21:29   #2315
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez madziarkapl Pokaż wiadomość
madziarka, beta wskazuje na ciaze

ze sluzem jest roznie, ja mialam taki grudkowaty i bylo go duzo, zreszta jest do tej pory, wkladki musze zmieniac 2x dziennie.

to chyba sprawa indywidualna, niektore w ogole nie maja sluzu a inne maja go przesadnie duzo.

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-24, 10:19   #2316
Sandrunia Niepoń
Zadomowienie

GG do Sandrunia Niepoń Send a message via Skype™ to Sandrunia Niepoń

Dziewczynki dolaczam sie.Jestem wedlug lekarza w 4 tyg i 5 dniu,ale wedlug mnie to mniejsza ciaza.Czuje sie bardzo dobrzeJedyny z obwiawow to to ze nie mam miesiaczki

Przyszedł na świat 2009.01.06

Sandrunia Niepoń jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-24, 12:20   #2317
madziarkapl
Raczkowanie

Madziarka niestety nie do końca orientuję się jak wygląda śluz w ciązy - opinie czytałam różne - biały, grudkowaty, lejący, gęsty. To pewnie nie do końca sprawa indywidualna, ale są duże rozbieżności. Ale podsumowując to jedną cechę miały wspólną - to, że był biały.
Madziarka napisz coś więcej.
Patrząc na twoją betę to wskazywało by na bardzo wczesną ciążę
Ale zanim pójdziesz do lekarza, to może zrób tą betę jeszcze raz, bo tak naprawdę dopiero jej znaczny przyrost potwierdza ciąże i wyklucza inne sytuacje: torbiel itp.
Który tydzień podejrzewasz?
Ile spóźnia ci sie okres?
mi sie spoznia okres dopiero kilka dni. sluz mam w sumie chyba bialy i gesty. i nosze tez wkladki. zrobilam ta bete b bylam juz u lekarza. on podejrzewa ze to bedzie jakis 4 tydzien. myslalam o powtorzeniu bety ale boje sie ze znacznie spadnie. albo sie nie zwiekszy.
Stary 2008-05-24, 13:16   #2318
Nikitta85
BAN stały

GG do Nikitta85

no to trzymam kciuki
Stary 2008-05-24, 13:54   #2319
agat11
Raczkowanie

Madzirka kilka dni to wcale nie tak mało
Nie bój się na pewno wszystko będzie dobrze. A chciałabyś mieć dzidziusia?
jeśli już istniej podejrzenie, że jesteś w ciąży, a nawet bym powiedziała, ze pewność to nie ma co zwlekać. A miałaś może USG robione? czy lekarz tylko na podstawie bety określił wiek dzidziusia?
Stary 2008-05-24, 16:20   #2320
madziarkapl
Raczkowanie

tak mialam usg ale nic nie widac. tylko tyle ze sluzowka jest powiekszona co moze byc objawem ciazy. to jest 4 tydzien wiec nic nie wiedac jeszcze.
Stary 2008-05-24, 16:21   #2321
madziarkapl
Raczkowanie

tylko poprostu martwia mnie jeszcze te pobolewania brzucha jakbym miala zaraz okres dostac.i ciagle latam do kibla sprawdzic czy czasem nie dostalam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-24, 16:51   #2322
agat11
Raczkowanie

Oj biedactwo nie bój się. Stres nie działa dobrze na organizm. Kiedy lekarz kazał Ci znowu przyjść? Leż w łóżeczku jak najwięcej.
Trzymaj się i daj znać jakie masz plany na najbliższe dni - czy idziesz do lekarza, czy zrobisz ponownie betę itd.
Stary 2008-05-24, 16:57   #2323
madziarkapl
Raczkowanie

wizyta u lekarza jest na 6.06 nie wiem jeszcze co mam robic. zastanawiam sie.zobacze co czas przyniesie.
Stary 2008-05-24, 17:04   #2324
Nikitta85
BAN stały

GG do Nikitta85

Cytat:
tylko poprostu martwia mnie jeszcze te pobolewania brzucha jakbym miala zaraz okres dostac.i ciagle latam do kibla sprawdzic czy czasem nie dostalam
Nie ma co sie martwic. Ja w 4 tyg. tez miala ciagle uczucie , ze zaraz dostane okres(bolał mnie brzuch) Pozdrawiam
Stary 2008-05-24, 17:33   #2325
madziarkapl
Raczkowanie

pocieszylas mnie troche. a w ktorym jestes tyg. kiedy to przejdzie? ja jak pierwszy raz poronilam to tez mialam taki bol brzucha tylko ze sie nie oszczedzalam i w pracy duzo dzwigalam bo mialam dostawe i wydawalo mi sie ze to moze przez to? dlatego jestem uprzzedzona do tych boli brzucha. narazie mnie procz brzucha bola sutki. bo nie wiem czy cale piersi bardziej sutki sa wrazliwe na dotyk. no i dzis zmierzylam temp. bo slyszalam ze jak jest podwyzszona to tez moze byc ciaza. i mam 37.1
Stary 2008-05-24, 20:12   #2326
sheryl
szeryfcio

Cytat:
wizyta u lekarza jest na 6.06 nie wiem jeszcze co mam robic. zastanawiam sie.zobacze co czas przyniesie.
Nic nie robić. Czekać na wizytę, nie myśleć o tym, albo jeśli już to pozytywnie. Ja też miałam takie obsesyjne myśli, bałam się o ciążę nie wiedzieć czemu bo doświadczeń z poronieniem nie miałam. Też latałam do łazienki co chwila, bo czułam, że mam tam mokro i że lada chwila mi coś poleci. Ale oczywiście nic nie było. Też robiłam betę, raz i drugi, żeby zobaczyć czy rośnie. Rosło. Wszystko było w normie. No więc się uspokoiłam i podeszłam do tego tak: "co będzie to będzie, ja już przecież nic więcej nie mogę zrobić". I było wszystko w porządku, ciąża wzorcowa. Teraz z perspektywy czasu widzę, że trochę z tym wszystkim przesadzałam. A na usg poszłam w 6 tyg. (a korciło mnie żeby pójść wcześniej) i wtedy już coś było widać, już biło serduszko.
Tak więc, Madziarka, spokojnie, myśl pozytywnie albo zajmij myśli czymś innym (równie przyjemnym). Jedyne co możesz zrobić to betę, żeby sprawdzić czy rośnie, ale nic więcej, na nic nie masz przecież wpływu. Pozostaje ci dbać o siebie i cieszyć się. I dobrze, że ta wizyta jest za dwa tygodnie, bo wtedy już coś będzie można zobaczyć i dowiedzieć się pierwszych konkretów o ciąży.
Stary 2008-05-25, 22:35   #2327
meybe
Przyczajenie

witam wszytskich mam pytanie czy to mozliwe zeby na początku ciąży występoway bóle miesiączkowe?
meybe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-26, 07:19   #2328
bassienkaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meybe Pokaż wiadomość
witam wszytskich mam pytanie czy to mozliwe zeby na początku ciąży występoway bóle miesiączkowe?
Bóle miesiączkowe? Chodzi Ci o to czy brzuch może boleć jak podczas okresu,ale okresu brak tak? Ano u mnie własnie tak było... brzuch mnie napieprzał przez tydzień, mimo, że wcześniej to bolał mnie tylko na kilka dni przed okresem, a potem góra dwa dni miesiączki... a tu praktycznie tydzień. Do tego doszły piersi, a raczej sutki które mocno rwały, bolały, a nigdy nie bolą... i kilka innych objawów między innymi śluz jak w dni płodne

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-26, 08:58   #2329
madziarkapl
Raczkowanie

ja mam dokladnie to samo. brzuch mnie boli jakbym zaraz okres miala dostac. dzis ide po skierowanie na kolejna bete. dzis mnie troszke inaczej brzuch boli. raz z jednej strony rwie raz z drugiej. i wpierwszej chwili myslalam ze to sa jajniki i boje sie ze moze cos poza macica sie dzieje ale modle sie zeby tak niebylo. to normalne ze dookola rwie.nawet jajniki?
Stary 2008-05-26, 09:11   #2330
Nikitta85
BAN stały

GG do Nikitta85

Cytat:
pocieszylas mnie troche. a w ktorym jestes tyg. kiedy to przejdzie? ja jak pierwszy raz poronilam to tez mialam taki bol brzucha tylko ze sie nie oszczedzalam i w pracy duzo dzwigalam bo mialam dostawe i wydawalo mi sie ze to moze przez to? dlatego jestem uprzzedzona do tych boli brzucha. narazie mnie procz brzucha bola sutki. bo nie wiem czy cale piersi bardziej sutki sa wrazliwe na dotyk. no i dzis zmierzylam temp. bo slyszalam ze jak jest podwyzszona to tez moze byc ciaza. i mam 37.1

Madziarka teraz jestem w 6 tyg i przestał juz mnie bolec brzuszek no moze czasami cos tam zaboli... piersi mam tez strasznie wrazliwe ale nic nie pobije moich cudownych mdłosci ktore nie pozwalaja mi normalnie funkcjonowac
Ide dzisiaj do lekarza na usg bo w 4 tyg. nic jeszcze nie bylo widac...Trzymajcie kciuki
Stary 2008-05-26, 10:45   #2331
madziarkapl
Raczkowanie

no to trzymam kciuki. a ja bylam teraz po skierowanie na bete do innego lekarza i on mi nie wystawil bo ten wspolczynnik jest tez w moczu i dla niego jak test jest pozytywny to nie ma o czym mowic ciaza jest. a poniewaz nie bylam do niego zarejestrowana na dzis tylko na czwartek to mam przyjsc w czwartek. tylko ze teraz mam sie leczyc u dwochlekarzy jeden to prywatny, a drugi z przychodni rodzinny. nie wiemczy pojde w czwartek chyba spokojnie poczekam do tego 6.06 i pojde do tego pierwszego lekarza.
Stary 2008-05-26, 10:51   #2332
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

We wczesnej ciazy bole podobne do miesiaczkowych to efekt dostosowania sie macicy do nowej pracy, jej rozpulchnienie i zasinienie, a takie bole ciagnace jakby w pachwinach czy przy jajnikach to rozciaganie sie wiazadel macicy, wszystko jak najbardziej prawidlowe. Jesli nie ma krwawienia to wszystko jest okej. Dziewczyny badzcie dobrej mysli i duzo odpoczywajcie, wczesna ciaza lubi odpoczynek.

It is what it is

Stary 2008-05-26, 11:49   #2333
sheryl
szeryfcio

Cytat:
dzis mnie troszke inaczej brzuch boli. raz z jednej strony rwie raz z drugiej. i wpierwszej chwili myslalam ze to sa jajniki i boje sie ze moze cos poza macica sie dzieje ale modle sie zeby tak niebylo. to normalne ze dookola rwie.nawet jajniki?
Ból jajnika w ciąży też jest normalny. Jest związany z wydzielaniem się ciałka żółtego.
Stary 2008-05-26, 12:21   #2334
madziarkapl
Raczkowanie

dziekuje bardzo za odpowiedzi. staram sie jak najwiecej odpoczywac. ile sie da. a mam pytanie czy w ciazy nie mozna miec kolczyka w pepku? na usg tez powinnam sciagnac?
Stary 2008-05-26, 12:26   #2335
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
dziekuje bardzo za odpowiedzi. staram sie jak najwiecej odpoczywac. ile sie da. a mam pytanie czy w ciazy nie mozna miec kolczyka w pepku? na usg tez powinnam sciagnac?
jak ci bedzie brzuszek rosl, to pepek sie bedzie rozciagal badz wychodzil na wierzch.. a usg najpierw bedziesz miala dopochwowe, a potem jak sie juz dzidzius powiekszy to brzuszkowe, wiec wtedy kolczyk moze przeszkadzac.. ja bym zdjela jak zobacze ze brzuszek sie powieksza

It is what it is

Stary 2008-05-26, 15:04   #2336
kakakasia
Przyczajenie

dziewczy jak przeczytałam wypowiedzi wyżej to nie wiem co myśleć o sobie...
od pewnego czasu źle się czuję, bolą mnie piersi i nie mam okresu (spóźnia się 3 dni) robiłam nawet test w sobotę i wyszedł na tak, ale od wczoraj strawsznie boli mnie brzuch tak samo jak na okres... i wkońcu myślałam że test coś źle wykazał, czekałam na okres...
Powiedzcie mi cy naprawdę w pierwszych tyg. może boleć brzuch tak jak na okres??? coraz bardziej się denerwuje i nie wiem co myśleć...
kakakasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-26, 15:16   #2337
bezsenność
Zadomowienie

Dziewczyny, Brzuch w pierwszych tygodniach boli, i ma do tego pełne prawo, naciągają sie więzadła i roście macica. Mnie tez bolał, teraz z dnia na dzien pobolewa mniej.

Moje objawy:
-podczas robienia objadu zezarłam wszystkie marchewki przygotowane do zupy ( pyyycha)
później chrapka na mleko ( nigdy go nie pijam a tu nagle nie moge się oprzeć) czyli małe zachcianki
-zdarzały mi się chumorki, w ciągu sekundy mogłam sie wkur... na cos błachego ( oj biedny mój mąż bedzie teraz)
- ból w jajniku( ciagnięcie) jakby ktos go wyrywał
- kucie w janikach i bóle podbrzusza ale inne niz jak na @
- bolące piersi i uderzenia gorąca
- na koniec to taka jakby siwiadomosc i spokój w oczekiwaniu na test ( w sumie sama nie wiem co to było)
- śluz pojawia sie dopiero w 4 tyg
Stary 2008-05-26, 16:01   #2338
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

tak, moze tak bolec jak na okres, to nic innego jak adaptacja macicy do nowego zadania jakim jest bycie mieszkaniem dla malego czlowieczka

jesli test pozytywny, jesli nie ma krwawienia, jesli boli brzuch (od boli okresowo podobnych, do rozciagania i ciagnienia w pachwinach czy bole jajnikow) to jest to NORMALNE kiedy sie jest we wczesnej ciazy.

It is what it is

Stary 2008-05-26, 16:11   #2339
Caterin17
Zakorzenienie

GG do Caterin17 Send a message via Skype™ to Caterin17

Madziarka a przeciez mozesz tez zrobic zwykle test ciazowy zeby sprawdzic
Stary 2008-05-26, 17:07   #2340
madziarkapl
Raczkowanie

caterin- robilam test w zeszla srode i wyszedl pozytywny tylko ta kreska byla mniej widoczna dlatego bylam juz u ginekologa, ale poniewaz raz juz poronilam to nie chce mnie chyba od razu nastawiac na tak i wyslal mnie na bete. mialam 122,8 i stwierdzil ze to moze byc wczesna ciaza ale wiecej mi powie 6.06 a poniewaz ten drugi lekarz dzis powiedzial ze jesli test jest pozytywny to ciaza jest to sie wkurzylam i znow zrobilam i znow sa dwie kreski. bol brzucha czasem jest slaby a czasem taki skurcz mam ze sie zwijam ale to trwa kilka sekund.ja mam bole takie jak na okres ale skoro to normalne testy mowia ze jestem to chyyba czekac tylko na kolejna wizyte.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości